Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 16:14   #4081
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
nie odniose sie dziewczyny, jestem ledwo zywa;/
moja potwora dzis nie spala caly dzien!
jest chora,bierze antybiotyk i ma straszny katar wczoraj bidulka wstala o 8 i poszla na drzemke juz o 11, a dzisiaj kilka razy probowalam ją klasc i nie usnela;/
ale przez ten katar nie potrzebuje teraz smoka do usypiania wieczorem. moze zapomni o nim i bedziemy mieli z glowy?
Maria, przypomnialo mi sie- w czym spi Twoja Mała? bo moja czasem sie tak krecila, ze tez gdzies te siki uciekaly bokiem. teraz zakladam jej body na ramiaczkach pod pizamke, mam takie ktore sa na nią "prawiutkie" i one dobrze trzymaja pampka albo zakladam body z ktorych juz prawie wyrosla.

Czasem śpi w pajacyku i właśnie było wszystko mokre.
Masz racje musiałobyć troszke luzu i uciekło bokiem.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam U Nas niestety też wirusowo Wiki ma katar i kaszle. Byliśmy dziś prywatnie u lekarki, niby nic mu nie jest a wydaliśmy 50 zl na leki Ma mu za parę dni przejść. Mam nadzieje że nie zarazi mnie albo tżta bo jak ostatnio Wiki miał katar to jak Nas z tżtem zaraził tośmy dwa tygodnie zdychali
Któraś pytała o moją dietę. Przy moim tżcie się nie da dietować, szlag mnie po prostu trafia. Wytrzymałam całe dwa dni na dunkanie, muszę się zmobilizować bo w maju idziemy na wesele brata od tżta i mam zamiar sobie sprawić taką kreację że sama sobie będę zazdrościć No ale w obecnym stanie to mogę sobie jedynie pomarzyć

My też mamy inhalator, najbardziej zabawne jest że Wiki bez oporów wkłada sobie do buzi ten ustnik i wdycha tą parę, a cieszy sie przy tym niesamowicie. Myślałam że umrę ze śmiechu. Pożyczyliśmy inhalator żeby sprawdzić jak Wiki zareaguje a ten mały świrus bez oporów wdychał ten słony "dymek". Wiki tez brzydko kaszle, jak go rano usłyszałam to myślałam że ma zapalenie oskrzeli o to podobno tylko od kataru

Dziewczyny czy Wy dajecie rade żeby teraz katar takiemu dużemu dziecko odciągnąć?? Bo Wiktor ta się dże że normalnie nie ma szans. Jakimś cudem udało mi się go namówić na napsikanie do nosa, oczywiście najpierw psikam ja, potem tżt i potem może WIki sobie da napsikać. Ale z wyczyszczeniem nosa to kaplica. Próbowałam mu pokazać jak się dmucha nos, ale on dmucha buzią a nie nosem Nie chce żeby od tego zalegającego kataru zapalenia ucha dostał

A co do smoka to mieliśmy go powoli odstawiać ale w związku z zaistniałą sytuacją jeszcze mu się upiecze.

Joaśka pewnie że możemy sie spotkać, ale to mysle jak już się cieplej zrobi bo jak jest taka pogoda to ja z Wikim za bardzo nie jeżdżę w skupiska ludzi.

Miałam jeszcze poodpisywać ale ide spać bo pewnie Wiki zrobi wcześniej pobudkę

Życzymy zdrówka
Naszej też nie ma szans żeby wyciągnąć fridą. Trzeba siłą a i sama mam problem musi być też tz.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Nila tez miewa takie wysypki-moim zdaniem alergiczne (na pewne pokarmy)
u nas pomaga ALANTAN ZIELONY. poleciłami go znajoma i zamiast sterydowego elosone, które przepisała nam pediatra użyliśmy alantanu.pomogło w mig!
Mnie się wyadeje, że to tez jest alergiczne. Choć pediatra stwierdziła,że nie, ale ja wiem, że tak. Odkąd mała zaczeła jeść słoiczki to ma to do dziś. Więc kupie ten Alantan

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Wojtuś nauczył sie sam smarkac przy ostatniej chorobie jak wszystcy zdychaliśmy. napatrzyl sie na mnie i tz i teraz co dorwie jakas chusteczke to od razu smarka
No to super mojej pokazujemy ale nie ma szans żeby sama sobie nos wydmuchała
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:33   #4082
martaN23
Zadomowienie

dziękuję wam kochane za te radyzadzwoniłam-cieszyła się z telefonu ,pobeczałyśmy się obie,opowiedziała co z małą-odłączyli ją od aparatury i na razie jest dobrzeI kazała ucałować Oliwkęjak za dawnym dobrym lat...................... ....eh szkoda że się to tak pochrzaniło
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:39   #4083
kachula27
Zakorzenienie

Jestem mega zła,po pracy leciałam na złamanie karku do lidla zeby papmy kupic a tak zostało kilka opakowan 3 no i 5 babka ostatnie mi z przed nosa zawineła buuuuu

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 16:49   #4084
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ela, ja też nie gotowalam, a ostatnio czytam w jakiejś gazecie żeby do 3-go r.ż. gotować...

Ja daje przegotowaną. Mineralną przestałam kupować

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
dziękuję wam kochane za te radyzadzwoniłam-cieszyła się z telefonu ,pobeczałyśmy się obie,opowiedziała co z małą-odłączyli ją od aparatury i na razie jest dobrzeI kazała ucałować Oliwkęjak za dawnym dobrym lat...................... ....eh szkoda że się to tak pochrzaniło

Dobrze, że zadzwoniłaś Ludzie się zmieniają

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Jestem mega zła,po pracy leciałam na złamanie karku do lidla zeby papmy kupic a tak zostało kilka opakowan 3 no i 5 babka ostatnie mi z przed nosa zawineła buuuuu

Nawet nie mów bo mój ma jechać po pampki po pracy i chciałam rajtki

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Suonko większość lekarzy chce ją tylko zaleczać "na bieżąco" tylko 1 patzry na sprawę całościowo i obstawia coś poważniejszego niż tylko kolejna infekcja/wirus/zapalenie.. za to ten jeden to jeden z najlepszych spec. jakich mamy w wa-wie...wszytkie jego diagnozy o których słyszałam do tej pory się potwierdziły u koleżanek i ich koleżanek.. więc modlę się aby tym razem się mylił..

Trzymam kciuki
Stary 2011-01-31, 16:53   #4085
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Nawet nie mów bo mój ma jechać po pampki po pracy i chciałam rajtki

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Trzymam kciuki

U mnie w Lidlu zupelna bieda,rajtki zostały tylko rózowe,mam nadziej ze jeszcze dowioza te papmy bo sie wkurze,tak czekalam na ta promocje

Marta dobrze ze zadzwoniłas:c mok:

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Lucky zeby diagnoza sie nie sprawdziła

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-01-31, 16:56   #4086
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Aniulka kup sobie ten Alantan

Mam pytanko czy Wasze dzieci zawsze chcą siedzieć w krzesełkach podczas posiłku

Moja ma tak że czasem w ogóle niechce siedzieć i nawet nie ma mowy żeby coś zjadła. Jak tylko ją dam na ziemie to i zje obiadek.

Więc co zrobić żeby dziecko zawsze jadło posiłek w krzesełku
Mam chrześniaka co właśnie każdy biega za nim czyli po pokojach żeby dać mu łyżkę zupy
Stary 2011-01-31, 17:09   #4087
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
no widzisz to było 4 lata temu!! dawno dawno tylko to już pewnie nie będzie takie relacje jak kiedyś...

Cytat:

Moja ma tak że czasem w ogóle niechce siedzieć i nawet nie ma mowy żeby coś zjadła. Jak tylko ją dam na ziemie to i zje obiadek.

Mam chrześniaka co właśnie każdy biega za nim czyli po pokojach żeby dać mu łyżkę zupy
Siedzi nawet jak nic nie je a przy obiadku to daję ulubioną książeczkę i oglądamy obrazki pomaga

Eh nie pojechaliśmy do tego komisu, TŻ coś wypadło i musiał jechać w zupełnie innym kierunku... Ale jutro pojedziemy na pewno... może znajdę coś ładnego dla Amki
przed urodzinami Amelki teście kupili tam organki z FP za 20 zł troszkę brudne i nie było 2 grzechotek pod spodem ale działają

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2011-01-31 o 17:10
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:11   #4088
domi7ks
Zakorzenienie

hej Laski

co do pampersów to jak macie Stokrotki (tylko nie wiem czy jeszcze ta promocja jest) to te pomarańczowe pampersy są za 35,99

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:16   #4089
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej Laski

co do pampersów to jak macie Stokrotki (tylko nie wiem czy jeszcze ta promocja jest) to te pomarańczowe pampersy są za 35,99
U mnie Stokrotki brak niestety

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-01-31, 17:24   #4090
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie Stokrotki brak niestety
a u mnie jest tylko: Stokrotka, Biedronka i Lidl

Lucky
trzymam kciuki baaardzo mocno

Marta dobrze, że zadzwoniłas

Maria2008 masakra:/ powinni go uczyc od początku jeśc posiłki w krzeszełku. Ja nawet jak daje biszkopta czy chrupke to sadzam Polusie w krzesełku.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-01-31 o 17:35
Stary 2011-01-31, 17:31   #4091
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie jest tylko: Stokrotka, Biedronka i Lidl

Lucky
trzymam kciuki baaardzo mocno

Marta dobrze, że zadzwoniłas

Maria2008 masakra:/ powinni go uczyc od początku jeśc posiłki wk rzeszełku. Ja nawet jak daje bizkopa czy chrupke to sadzam Polusie w krzesełku.

Moj to uwielbia jadac w krzesełkuale jaki balaganik pozniej naokoło jest wszystko sam i swoja łyzeczka

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-01-31, 17:39   #4092
zebra666
Zakorzenienie

Maria jak jest głodny to seidzi w krzesełku, jak nie a ja chce go nakarmic to się wygina

Stokrotka pierwsze słysze

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 17:41   #4093
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Moja nie zawsze chce w nim siedzieć i żeby zjadła to lata mi po pokoju i w tedy je. Dam do krzesełka to jest ryk i nie zje a jak dam na nóżki to zje. Może dlatego że zaczeła chodzić i jej się to podoba

Niechce jej uczyć tego że ona chodzi wszędzie a ja za nią. Co zrobić w takiej sytłacji???

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2011-01-31 o 17:51
Stary 2011-01-31, 17:41   #4094
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
hej Laski

No mamy stokrotkę ;p hehehe ale ja pampersów nie kupuje ;p jakoś odzwyczaiłam się od nich, jakoś tak mniej wchłaniają. A wogole to juz denerwują mnie te Sleep & Play, nie wiem czemu ;p hehehe

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:31   #4095
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Juz 3 razy zabieram sie zeby cos napisac i za kazdym razem Kamilkami mi nie daje, pewnie dopiero jak pojdzie spac to nadrobie co naskrobalyscie i odniose sie do postów

A tu Kamilka uklada puzzle

http://www.youtube.com/watch?v=7vRIThrSrjQ

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 18:51   #4096
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Brawa dla Kamilki fajne te puzle poszukam na all może znajde coś podobnego

Kachula wiesz że u Nas tez już nie było pampków ale promocja
Stary 2011-01-31, 19:43   #4097
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Wiesz co, myślę że i do własnej plantacji można się doczepić - od czego są kwaśne deszcze spływające po naszych domowo wyhodowanych roślinkach... To może szklarnia?

Szklarnia na pewno nie spelnia optymalnych warunkow umozliwiajacych warzywom i owocom doskonale wyrosnac....najlepiej zasadzic na zewnatrz i stac z parasolka jak pada deszcz...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
gotuje na tym (zlym ) krowim mleku, tzn
ok pol szklanki mleka zagotowuje (moze udaje mi sie umartwic ten 1% pozostalych bajterii )

Cytat:
ja tak sie zastanawialam, zeby zapisac sie teraz na jakis fitness, ale stwierdzilam, ze skoro bede smigac 13 km do pracy rowerem, to fitness moge sobie odpuscic

Ja juz nie moge sie doczekac az pogoda pozwoli na jazde rowerem....mamy juz upatrzony fotelik na rower dla André i heeeejaaaaa.....

Cytat:

Dobrze, ze zadzwonilas...pamietaj, ze ludzie sie zmieniaja...

Cytat:

Cytat:
Moja nie zawsze chce w nim siedzieć i żeby zjadła to lata mi po pokoju i w tedy je. Dam do krzesełka to jest ryk i nie zje a jak dam na nóżki to zje. Może dlatego że zaczeła chodzić i jej się to podoba

Niechce jej uczyć tego że ona chodzi wszędzie a ja za nią. Co zrobić w takiej sytłacji???

Nie dawaj sie...zasada pierwsza i ostatnia: JE SIE TYLKO W KRZESELKU. Zelazna, bez odstepstw.
Jak bedzie glodna to w koncu usiadzie.

Ale sprobuj ja troche do krzeselka przekonac - najpierw sadzaj na bardzo krotko np. zeby sie pobawila czy obejrzala bajke, stopniowo coraz dluzej i dluzej. Ale nie przetrzymuj, jesli chce zejsc to od razu ja wyjmij.
Ale nie ma biegania z jedzeniem
Jak teraz tego nie wyegzekwujesz to bedziesz miala problem, nie bedziesz mogla pojsc z dzieckiem ani do restauracji ani nigdzie....

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość

Moja synowa

Widzialam takie ladne puzzle - misie, ktore sie ubiera i mozna dopasowywac rozne czesci ciala razem....

André ma mnostwo takich puzzli, ale jak "uklada" to na poczatku jest cierpliwy, ale po jakims czasie probuje metody silowej czyli jak mu jakis ksztalt nie chce wejsc w otwor to Luuuuup! wali i czeka az wejdzie....

Maly spi, ja po kolacji....bede gruuuba....zjadlam dzisiaj gooooore pierogow....

Bylismy dzisiaj u mojej kolezanki...ale sie zmachalam mowie wam...kolezanka ma synka, ale dopiero 6-miesiecznego, wiec jej mieszkanie jest jeszcze kompletnie nieprzygotowane na najazd chodziaczka....kwiatki, figurki, ramki - wszystko w najwyzszym stopniu zagrozenia...
Ale w koncu Anré wlazl na mate edukacyjna Chrisa i demolowal jego zabaweczki a ja pilam kawke....czas uplynal bardzo szybko i wrocilismy do domu akurat na kolacje, mycie, dobranocke i spanko

No i André dostal prezent...wiecie co? 2 tablice - te, ktore kiedys wstawialam z zamkami i jeszcze jedne otwierane...az mi glupio, bo ja ich nie zamawialam z powodu kosmicznych kosztkow przesylki z UK a ona kupila... W sumie dalam Chrisowi mnostwo zabawek po André, lezaczek, mate, karuzele itp. Obiecalam tez juz pchacza i stolik edukacyjny, no ale juz ich nie kupowalam specjalnie...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-01-31 o 19:44
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:58   #4098
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
Lucky - dużo ale to dużo zdrówka dla malutkiej!!! Oby to nie było nic groźnego

Zeberko - dla Piotrusia też dużo dużo zdrówka!!!

suonko - miłego powrotu

A u nas nic ciekawego. Mam dziś zamiar sprzedać w komisie kilka swoich ciuchów, leżą bezużytecznie leżą w szafie i miejsce zawalają... nawet i za 5 zł ;p jakoś chcę się tylko ich pozbyć nie wierze, że kiedyś nosiłam takie ubrania jak dla małej dziewczynki spodnie rozmiar 0 w numeracji ze stanów i to tylko 4 lata temu ... po ciąży jakoś tak kobiecych kształtów mi przybyło
głupie, ale bardzo się z tego cieszę nawet jak tego brzucha trochę zostało, to jakoś nie jest dla mnie straszne ciekawe jak będzie teraz bo mogłoby mi trochę w biodra pójść... pewnie tak by było, gdybym rodziła normalnie to by się trochę rozeszły hehehe głupie ale po pierwszej ciąży mam biodra jak wcześniej!

http://www.youtube.com/watch?v=UrYHXJlcSAo - tak pięknie przechodzi moja mała przez pufy na schody!
jak zawsze śliczna i uśmiechnięta

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
potrzebuję waszej pomocy mój tż ma kuzynkę,nie rozmawiamy już ze sobą 4 lata ,bo namawiała mnie zebym towarzyszyła jej przy zdradzaniu jej męża -to tak jakby namawiała mnie do tego samego.Teraz urodziło sie im 2 dziecko jest w szpitalu ma 2 tygodnie zapalenie płuc i lezy pod respiratorem.ja ciągle o niej myślę,była mi bardzo bliska do póki nie wyskoczyła z tą że się tak wyrażę propozycją.
Wiecie co cały czas o niej myślę sni mi się w nocy,może zadzwonić do niej zapytać co tam?napisać?wiem co i jak przez teściową bo to córka jej brata,ale moze tak od siebie?pomóżcie co robić?
ja bym zadzwoniła
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:03   #4099
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Juz 3 razy zabieram sie zeby cos napisac i za kazdym razem Kamilkami mi nie daje, pewnie dopiero jak pojdzie spac to nadrobie co naskrobalyscie i odniose sie do postów

super

Maria, zgadzam sie z Karenina. Musisz byc konsekwentna z krzeselkiem. U nas tez nie ma biegania z jedzeniem za Sandra
Stary 2011-01-31, 20:17   #4100
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

będę razem z Tobą sie modlić aby się mylił
dołączam sie do Was

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

Bylyśmy w lidlu i kupiłyśmy pampki i rajtki. Ale muszę wymienić na większe.

a ja byłam o 13 i już wszystkie wykupili!!!
pojecałam wiec do Auchana bo wogóle już Pampkó nie miałąm tylko Huggies a one na noc są do bani, a tam mieli tylko rozm 3 i 6! Wiec my nadal bez Pampersów

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
U mnie w Lidlu zupelna bieda,rajtki zostały tylko rózowe,mam nadziej ze jeszcze dowioza te papmy bo sie wkurze,tak czekalam na ta promocje
u nas rajtki i skarpety były, nawet sporo ale Pampkó brak

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Aniulka kup sobie ten Alantan

czasami jak ma dobry humor i baardzo głodny jest

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Witam

łał jak ładnie, spryciula A jak sobie brawo bije
Stary 2011-01-31, 20:19   #4101
gucia6
Zakorzenienie

to i ja sie pochwale moja powolutku tuptajaca panna
http://www.youtube.com/watch?v=Ej7BhH5tNUs
Stary 2011-01-31, 20:21   #4102
gochaa_p
Zakorzenienie

ja tez sie dzisiaj za Wojtkiem nabiegałam, teścióka wyciągła mnie do ajkichś swoich pociotkó, a tam była pełna, chata ludzi, około 30 osób! Wojtuś biegał jak szalony po całym domu! Le nie bał sie nikogo, z każdym sie bawił

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Stary 2011-01-31, 20:35   #4103
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hej

dzieki za wszystkie klubowe odpowiedzi postawilismy na swoim ale szczegoly to innym razem

maria- mam ten sam problem, jak tylko posadze Blanke w krzesełku to wali głową w oparcie, tupie krzyczy itd już zaniechałam wszelkich prob karmienia w nim

u mnie w lidlu tez pampersow brak ale kupiłam w superpharm premium care za 45zł z chusteczkami jednymi jeszcze

pojechałam dziś na zaliczenie a okazalo sie, ze bylo tydz temu i nastepne wpisy na dyzurach profesora...fajnie, ze nas poinformowal na stronie katedry czy gdzies

Blani wychodza chyba 4 kolejne bo jest taaaaaaaaak nieznośna... tylko na rekach chce byc, ciagle marudzi ... dobrze, ze juz spi
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 20:40   #4104
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Aniołek[*]
Stary 2011-01-31, 20:46   #4105
jo@śka
Rozeznanie

Gucia - ja nie cierpię ćwiczyć. Próbowałam, ale nie znoszę. Kiedyś trenowałam taniec towarzyski bardzo długo i miałam treningi trzy razy w tygodniu po dwie, trzy godziny. Poza tym teraz jestem w domu z dzieckiem, kiedyś, to choćby do metra, autobusu dobiec, na uczelnię. Jakoś więcej było ruchu. Teraz zamierzam jeździć na zajęcia taneczne, ale to na wiosnę, jak zacznę jeździć samochodem. Jeśli chodzi o ideał, to fajnie do niego dążyć, a co jest ideałem, to sam każdy powinien sobie odpowiedzieć. Na pewno nie są dla mnie ideałem wytwory mediów itd... Już z tego wyrosłam chyba
marta - cieszę się, że zadzwoniłaś i pogadałyście sobie
kachula - u nas w lidlu dzieją się takie sceny jak za komuny. Ludzie stoją już przed otwarciem i czekają, a jak otworzą, to lecą na złamanie karku, baby wrzucają do koszyka wszystko co popadnie, później stają na boku i sprawdzają co tam nawrzucały, co jak wygląda... Jak jest jakaś promocja, to trzeba iść zaraz na 8. Ja sobie na necie przeglądam gazetkę i jak jest coś, co chcę, to idę o 8. Jak byłam kiedyś o 8:30, to nic już nie było. Tragedia...
maria - jeśli chcesz, żeby dziecko jadło w krzesełku, to nie dawaj jedzenia poza nim. Po prostu musisz dziecko przetrzymać, nie dać w międzyczasie żadnych przekąsek, zgłodnieje i usiądzie.
pietrusia - jaką mądrą masz córkę. Super! My mamy takie bez uchwytów i Millka za bardzo ich nie chce układać. Muszę zainwestować w takie
karenina - no to ja będę stała z tym parasolem. Czego się nie robi, żeby być idealną matką, żoną, kochanką itd...
Tablic zazdraszczam ;>. Ja się zdecyduję chyba na ten domek z zamkami. Myślałam, żeby samemu coś takiego zrobić, ale nie wiem czy to ma sens. Ten domek nie jest jakiś kosmicznie drogi (ja go znalazłam za 125zł chyba, nie pamiętam za ile Ty go widziałaś).
gucia - ale fajowa ta tuptająca panna. Jak boczkiem fajnie zasuwa

Moja Millka już śpi. TŻ przyjechał z pracy, umył, położył spać... Wreszcie chwila oddechu. Caaaaały dzień przy mnie chodzi ta moja zbójka. Bardzo lubi towarzystwo. Ja też lubię się z nią bawić, ale cały dzień, to czasem dla mnie już za dużo. Nie mogę się doczekać wiosny... No cóż, póki co pozostaje mi grzaniec i kominek, co by się zrelaksować i nabrać sił na jutrzejsze wygłupy i zabawy.
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:25   #4106
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ja tez chyba musze kupic ten Alantan bo moja tez ma takie uczulenie na policzkach juz od dluzszego czasu mam nadzieje ze ta masc pomoze.

Jesli chodzi o pampersy to ja ostatnio kupilam te pomaranczowe w kauflndzie za 42 zł ona takie troche nijakie sa bo takie ciensze od tych innych pampersów ale ta reszta to taka droga ze masakra ale ostatnimi czasy w dzien kamilka zaczela mi wolac sisi i robi do nocnika czasem to udaje ale w wiekszoci to zrobi siku, raz sie nawet kupka udala, mala bo mala ale byla

Moja zaba juz spi, teraz musze kuchnie ogarnac bo jest straszny balagan i dla meza koacje zrobic bo za chwile z pracy wroci.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość

http://www.youtube.com/watch?v=UrYHXJlcSAo - tak pięknie przechodzi moja mała przez pufy na schody!
O spryciula mala

marta dobrze ze zadzwonilas wsparcie potrzebne jest w takich chwilach

gucia trzymam kciuki za jutrzejszy dzien w pracy

lucky mam nadzieje ze diagnoza sie nie potwierdzi i wszytsko bedzie ok

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:

No i jeszcze coś na temat tego, co jest dla naszych dzieci właściwe, co nie. Wiadomo, że każda z nas się stara jak najlepiej, ale jesteśmy tylko ludźmi. Przeczytajcie ten artykuł - moim zdaniem świetny To tak nawiązując do tego, ze któraś mówi, że jest straszną matką, bo nie pozwala, a któraś bo pozwala itp... Wszystkie jesteśmy najlepszymi matkami dla naszych dziecihttp://niegrzecznemamuski.blogspot.c...bossssska.html.
hihihihi dobre to

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
pietrusia - jaką mądrą masz córkę. Super! My mamy takie bez uchwytów i Millka za bardzo ich nie chce układać. Muszę zainwestować w takie
Te z uchwytem sa lepsze bo łatwiej je złapac te Kamilka ma juz obcykane dokladnie wie ktore gdzie ma byc musze jej chyba inne kupic najlepiej ze zwierzatkami bo je uwielbia.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

pojechałam dziś na zaliczenie a okazalo sie, ze bylo tydz temu i nastepne wpisy na dyzurach profesora...fajnie, ze nas poinformowal na stronie katedry czy gdzies

Blani wychodza chyba 4 kolejne bo jest taaaaaaaaak nieznośna... tylko na rekach chce byc, ciagle marudzi ... dobrze, ze juz spi
Co za łobuzy no

Oby Blaneczce szybko zabki wyszły

Mojej cos ostatnio zabki zastopowały przedtem wychodziły jak grzyby po deszczu a teraz cisza ale i tak ma juz duzo bo 12

Aniołek[*]
Stary 2011-01-31, 21:27   #4107
zebra666
Zakorzenienie

Kupiłam ten inhalator pewnie nawet jak nie teraz to w końcu byłabym zmuszona- przecież porzyczać od kogoś nie będe... Prawie mam akse za wózek, 50zł od mamy i książke ze studiów sprzedałam... Mam nadzieje, że po tym mu będzie lepiej

Karenina co się daje do inhallatora? Nam pani doktor kazywała z solą zwykłą...ale jak już mam mieć inhalator zaopatrzyłabym się w coś z apteki...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 21:32   #4108
domi7ks
Zakorzenienie

Gucia nasze laski podobnie czasowo raczkowały więc i moja pewnie podobnie jak Twoja będzie chodzićsłodko to wygląda mi sie dziś Polusia sniła jak tak podobnie chodziła

Pietrusiu
ale Kamila mądrze już te puzzle układa

Katevalley
Amelka sobie świetnie radzi!

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-01-31 o 21:34
Stary 2011-01-31, 21:45   #4109
elalank
Zadomowienie

Cytat:

jak się denerwuje w krzesełku i chce wyjść to ją wyciągam i koniec obiadu koniec, kropka.
nie biegam za nią z łyżeczką, oj nie!

Cytat:
ale fajnie gratulacje dla Sandry

Cytat:
kachula - u nas w lidlu dzieją się takie sceny jak za komuny. Ludzie stoją już przed otwarciem i czekają, a jak otworzą, to lecą na złamanie karku, baby wrzucają do koszyka wszystko co popadnie, później stają na boku i sprawdzają co tam nawrzucały, co jak wygląda...
to się uśmiałam!

Pietrusia- co za mała zdolniacha

a co do lidla, to byłam wymienić rajtki o 18 i było pełno! wszytskie kolory i rozmiary.
Kachula, pewnie dorzucą jeszcze ja kiedyś poszłam na jakąś promocję i nic nie było, a po dwóch dniach weszłam tak znienacka i wszystkiego było pełno. Zawsze jest taka wariacja jak jest pierwszy dzień promocji.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 22:28   #4110
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

klask i:

Cytat:
Brawa dla Kamilki fajne te puzle poszukam na all może znajde coś podobnego

Kachula wiesz że u Nas tez już nie było pampków ale promocja
lac ich tylko

Cytat:
klask i:

Cytat:
kachula - u nas w lidlu dzieją się takie sceny jak za komuny. Ludzie stoją już przed otwarciem i czekają, a jak otworzą, to lecą na złamanie karku, baby wrzucają do koszyka wszystko co popadnie, później stają na boku i sprawdzają co tam nawrzucały, co jak wygląda... Jak jest jakaś promocja, to trzeba iść zaraz na 8. Ja sobie na necie przeglądam gazetkę i jak jest coś, co chcę, to idę o 8. Jak byłam kiedyś o 8:30, to nic już nie było. Tragedia...

QUOTE=elalank;24762074]jak się denerwuje w krzesełku i chce wyjść to ją wyciągam i koniec obiadu koniec, kropka.
nie biegam za nią z łyżeczką, oj nie!

ale fajnie gratulacje dla Sandry

to się uśmiałam!

Pietrusia- co za mała zdolniacha

a co do lidla, to byłam wymienić rajtki o 18 i było pełno! wszytskie kolory i rozmiary.
Kachula, pewnie dorzucą jeszcze ja kiedyś poszłam na jakąś promocję i nic nie było, a po dwóch dniach weszłam tak znienacka i wszystkiego było pełno. Zawsze jest taka wariacja jak jest pierwszy dzień promocji.[/QUOTE]

No kurcze mam nadzieje bo pampy powoli mi sie koncza a nie usmiecha mi sie kupic w techo za 60 zl za paczke

Ide spac bo znowu mam na rano dp pracy i skoro świt musze wstawac milej nocki mamuski

A Ela widzisz mialam pytac,mowilas juz szefostwu o ciazy?

Gucia powodzenia w nowej pracy

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości