|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Czasem śpi w pajacyku i właśnie było wszystko mokre. Masz racje musiałobyć troszke luzu i uciekło bokiem. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Życzymy zdrówka ![]() Naszej też nie ma szans żeby wyciągnąć fridą. Trzeba siłą a i sama mam problem musi być też tz. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
mojej pokazujemy ale nie ma szans żeby sama sobie nos wydmuchała
|
||||
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję wam kochane za te rady
I kazała ucałować Oliwkę jak za dawnym dobrym lat...................... ....eh szkoda że się to tak pochrzaniło
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem mega zła,po pracy leciałam na złamanie karku do lidla zeby papmy kupic a tak zostało kilka opakowan 3 no i 5 babka ostatnie mi z przed nosa zawineła buuuuu
|
#4084 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja daje przegotowaną. Mineralną przestałam kupować ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Dobrze, że zadzwoniłaś Ludzie się zmieniają![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- ![]() Cytat:
Nawet nie mów bo mój ma jechać po pampki po pracy i chciałam rajtki![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki |
||||
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w Lidlu zupelna bieda,rajtki zostały tylko rózowe Marta dobrze ze zadzwoniłas ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Lucky zeby diagnoza sie nie sprawdziła
|
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
Aniulka kup sobie ten Alantan
![]() Mam pytanko czy Wasze dzieci zawsze chcą siedzieć w krzesełkach podczas posiłku ![]() Moja ma tak że czasem w ogóle niechce siedzieć i nawet nie ma mowy żeby coś zjadła. Jak tylko ją dam na ziemie to i zje obiadek. Więc co zrobić żeby dziecko zawsze jadło posiłek w krzesełku ![]() Mam chrześniaka co właśnie każdy biega za nim czyli po pokojach żeby dać mu łyżkę zupy |
|
|
|
#4087 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to było 4 lata temu!! dawno dawno tylko to już pewnie nie będzie takie relacje jak kiedyś...Cytat:
nawet jak nic nie je a przy obiadku to daję ulubioną książeczkę i oglądamy obrazki pomaga ![]() Eh nie pojechaliśmy do tego komisu, TŻ coś wypadło i musiał jechać w zupełnie innym kierunku... Ale jutro pojedziemy na pewno... może znajdę coś ładnego dla Amki przed urodzinami Amelki teście kupili tam organki z FP za 20 zł troszkę brudne i nie było 2 grzechotek pod spodem ale działają
Ślubowaliśmy NASZA CÓRCIA AMELKA Mój malutki synek JAŚ ![]() Odchudzanie 55kg Edytowane przez katevalley Czas edycji: 2011-01-31 o 17:10 |
||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() co do pampersów to jak macie Stokrotki (tylko nie wiem czy jeszcze ta promocja jest) to te pomarańczowe pampersy są za 35,99
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie jest tylko: Stokrotka, Biedronka i Lidl
![]() Lucky trzymam kciuki baaardzo mocno ![]() Marta dobrze, że zadzwoniłas ![]() ![]() Maria2008 masakra:/ powinni go uczyc od początku jeśc posiłki w krzeszełku. Ja nawet jak daje biszkopta czy chrupke to sadzam Polusie w krzesełku. Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-01-31 o 17:35 |
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj to uwielbia jadac w krzesełku ![]() ale jaki balaganik pozniej naokoło jest wszystko sam i swoja łyzeczka![]()
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Maria jak jest głodny to seidzi w krzesełku, jak nie a ja chce go nakarmic to się wygina
Stokrotka pierwsze słysze
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Moja nie zawsze chce w nim siedzieć i żeby zjadła to lata mi po pokoju i w tedy je. Dam do krzesełka to jest ryk i nie zje a jak dam na nóżki to zje. Może dlatego że zaczeła chodzić i jej się to podoba
![]() Niechce jej uczyć tego że ona chodzi wszędzie a ja za nią. Co zrobić w takiej sytłacji???
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-01-31 o 17:51 |
|
|
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
No mamy stokrotkę ;p hehehe ale ja pampersów nie kupuje ;p jakoś odzwyczaiłam się od nich, jakoś tak mniej wchłaniają. A wogole to juz denerwują mnie te Sleep & Play, nie wiem czemu ;p hehehe
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Juz 3 razy zabieram sie zeby cos napisac i za kazdym razem Kamilkami mi nie daje, pewnie dopiero jak pojdzie spac to nadrobie co naskrobalyscie i odniose sie do postów A tu Kamilka uklada puzzle http://www.youtube.com/watch?v=7vRIThrSrjQ
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Kamilki
fajne te puzle poszukam na all może znajde coś podobnego![]() Kachula wiesz że u Nas tez już nie było pampków |
|
|
|
#4097 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szklarnia na pewno nie spelnia optymalnych warunkow umozliwiajacych warzywom i owocom doskonale wyrosnac....najlepiej zasadzic na zewnatrz i stac z parasolka jak pada deszcz... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz nie moge sie doczekac az pogoda pozwoli na jazde rowerem....mamy juz upatrzony fotelik na rower dla André i heeeejaaaaa..... Cytat:
Dobrze, ze zadzwonilas...pamietaj, ze ludzie sie zmieniaja... ![]() Cytat:
Cytat:
Nie dawaj sie...zasada pierwsza i ostatnia: JE SIE TYLKO W KRZESELKU. Zelazna, bez odstepstw. Jak bedzie glodna to w koncu usiadzie. Ale sprobuj ja troche do krzeselka przekonac - najpierw sadzaj na bardzo krotko np. zeby sie pobawila czy obejrzala bajke, stopniowo coraz dluzej i dluzej. Ale nie przetrzymuj, jesli chce zejsc to od razu ja wyjmij. Ale nie ma biegania z jedzeniem Jak teraz tego nie wyegzekwujesz to bedziesz miala problem, nie bedziesz mogla pojsc z dzieckiem ani do restauracji ani nigdzie.... Cytat:
Moja synowa Widzialam takie ladne puzzle - misie, ktore sie ubiera i mozna dopasowywac rozne czesci ciala razem.... ![]() André ma mnostwo takich puzzli, ale jak "uklada" to na poczatku jest cierpliwy, ale po jakims czasie probuje metody silowej czyli jak mu jakis ksztalt nie chce wejsc w otwor to Luuuuup! wali i czeka az wejdzie.... ![]() Maly spi, ja po kolacji....bede gruuuba....zjadlam dzisiaj gooooore pierogow.... Bylismy dzisiaj u mojej kolezanki...ale sie zmachalam mowie wam...kolezanka ma synka, ale dopiero 6-miesiecznego, wiec jej mieszkanie jest jeszcze kompletnie nieprzygotowane na najazd chodziaczka....kwiatki, figurki, ramki - wszystko w najwyzszym stopniu zagrozenia... Ale w koncu Anré wlazl na mate edukacyjna Chrisa i demolowal jego zabaweczki a ja pilam kawke....czas uplynal bardzo szybko i wrocilismy do domu akurat na kolacje, mycie, dobranocke i spanko ![]() No i André dostal prezent...wiecie co? 2 tablice - te, ktore kiedys wstawialam z zamkami i jeszcze jedne otwierane...az mi glupio, bo ja ich nie zamawialam z powodu kosmicznych kosztkow przesylki z UK a ona kupila... W sumie dalam Chrisowi mnostwo zabawek po André, lezaczek, mate, karuzele itp. Obiecalam tez juz pchacza i stolik edukacyjny, no ale juz ich nie kupowalam specjalnie...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-01-31 o 19:44 |
|||||||
|
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maria, zgadzam sie z Karenina. Musisz byc konsekwentna z krzeselkiem. U nas tez nie ma biegania z jedzeniem za Sandra
|
|
#4100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dołączam sie do Was
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
pojecałam wiec do Auchana bo wogóle już Pampkó nie miałąm tylko Huggies a one na noc są do bani, a tam mieli tylko rozm 3 i 6! Wiec my nadal bez Pampersów ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
A jak sobie brawo bije
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja sie pochwale moja powolutku tuptajaca panna
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Ej7BhH5tNUs
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie dzisiaj za Wojtkiem nabiegałam, teścióka wyciągła mnie do ajkichś swoich pociotkó, a tam była pełna, chata ludzi, około 30 osób! Wojtuś biegał jak szalony po całym domu! Le nie bał sie nikogo, z każdym sie bawił
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
hej
dzieki za wszystkie klubowe odpowiedzi ![]() maria- mam ten sam problem, jak tylko posadze Blanke w krzesełku to wali głową w oparcie, tupie krzyczy itd ![]() u mnie w lidlu tez pampersow brak ale kupiłam w superpharm premium care za 45zł z chusteczkami jednymi jeszcze pojechałam dziś na zaliczenie a okazalo sie, ze bylo tydz temu i nastepne wpisy na dyzurach profesora...fajnie, ze nas poinformowal na stronie katedry czy gdzies ![]() Blani wychodza chyba 4 kolejne bo jest taaaaaaaaak nieznośna... tylko na rekach chce byc, ciagle marudzi ... dobrze, ze juz spi
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4105 |
|
Rozeznanie
|
Gucia - ja nie cierpię ćwiczyć. Próbowałam, ale nie znoszę. Kiedyś trenowałam taniec towarzyski bardzo długo i miałam treningi trzy razy w tygodniu po dwie, trzy godziny. Poza tym teraz jestem w domu z dzieckiem, kiedyś, to choćby do metra, autobusu dobiec, na uczelnię. Jakoś więcej było ruchu. Teraz zamierzam jeździć na zajęcia taneczne, ale to na wiosnę, jak zacznę jeździć samochodem. Jeśli chodzi o ideał, to fajnie do niego dążyć, a co jest ideałem, to sam każdy powinien sobie odpowiedzieć. Na pewno nie są dla mnie ideałem wytwory mediów itd... Już z tego wyrosłam chyba
marta - cieszę się, że zadzwoniłaś i pogadałyście sobie kachula - u nas w lidlu dzieją się takie sceny jak za komuny. Ludzie stoją już przed otwarciem i czekają, a jak otworzą, to lecą na złamanie karku, baby wrzucają do koszyka wszystko co popadnie, później stają na boku i sprawdzają co tam nawrzucały, co jak wygląda... Jak jest jakaś promocja, to trzeba iść zaraz na 8. Ja sobie na necie przeglądam gazetkę i jak jest coś, co chcę, to idę o 8. Jak byłam kiedyś o 8:30, to nic już nie było. Tragedia... maria - jeśli chcesz, żeby dziecko jadło w krzesełku, to nie dawaj jedzenia poza nim. Po prostu musisz dziecko przetrzymać, nie dać w międzyczasie żadnych przekąsek, zgłodnieje i usiądzie. pietrusia - jaką mądrą masz córkę. Super! My mamy takie bez uchwytów i Millka za bardzo ich nie chce układać. Muszę zainwestować w takie karenina - no to ja będę stała z tym parasolem ![]() Tablic zazdraszczam ;>. Ja się zdecyduję chyba na ten domek z zamkami. Myślałam, żeby samemu coś takiego zrobić, ale nie wiem czy to ma sens. Ten domek nie jest jakiś kosmicznie drogi (ja go znalazłam za 125zł chyba, nie pamiętam za ile Ty go widziałaś). gucia - ale fajowa ta tuptająca panna. Jak boczkiem fajnie zasuwa ![]() Moja Millka już śpi. TŻ przyjechał z pracy, umył, położył spać... Wreszcie chwila oddechu. Caaaaały dzień przy mnie chodzi ta moja zbójka. Bardzo lubi towarzystwo. Ja też lubię się z nią bawić, ale cały dzień, to czasem dla mnie już za dużo. Nie mogę się doczekać wiosny... No cóż, póki co pozostaje mi grzaniec i kominek, co by się zrelaksować i nabrać sił na jutrzejsze wygłupy i zabawy. |
|
|
|
#4106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chyba musze kupic ten Alantan bo moja tez ma takie uczulenie na policzkach juz od dluzszego czasu mam nadzieje ze ta masc pomoze.
Jesli chodzi o pampersy to ja ostatnio kupilam te pomaranczowe w kauflndzie za 42 zł ona takie troche nijakie sa bo takie ciensze od tych innych pampersów ale ta reszta to taka droga ze masakra ale ostatnimi czasy w dzien kamilka zaczela mi wolac sisi i robi do nocnika czasem to udaje ale w wiekszoci to zrobi siku, raz sie nawet kupka udala, mala bo mala ale byla Moja zaba juz spi, teraz musze kuchnie ogarnac bo jest straszny balagan i dla meza koacje zrobic bo za chwile z pracy wroci. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
marta dobrze ze zadzwonilas gucia trzymam kciuki za jutrzejszy dzien w pracy lucky mam nadzieje ze diagnoza sie nie potwierdzi i wszytsko bedzie ok ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Oby Blaneczce szybko zabki wyszły Mojej cos ostatnio zabki zastopowały przedtem wychodziły jak grzyby po deszczu a teraz cisza ale i tak ma juz duzo bo 12
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam ten inhalator
pewnie nawet jak nie teraz to w końcu byłabym zmuszona- przecież porzyczać od kogoś nie będe... Prawie mam akse za wózek, 50zł od mamy i książke ze studiów sprzedałam... Mam nadzieje, że po tym mu będzie lepiej![]() Karenina co się daje do inhallatora? Nam pani doktor kazywała z solą zwykłą...ale jak już mam mieć inhalator zaopatrzyłabym się w coś z apteki... |
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia nasze laski podobnie czasowo raczkowały więc i moja pewnie podobnie jak Twoja będzie chodzić
![]() Pietrusiu ale Kamila mądrze już te puzzle układa ![]() Katevalley Amelka sobie świetnie radzi!
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2011-01-31 o 21:34 |
|
|
|
#4109 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniec, kropka.nie biegam za nią z łyżeczką, oj nie! Cytat:
Cytat:
![]() Pietrusia- co za mała zdolniacha a co do lidla, to byłam wymienić rajtki o 18 i było pełno! wszytskie kolory i rozmiary. Kachula, pewnie dorzucą jeszcze |
|||
|
|
|
#4110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
![]() lac ich tylko![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() QUOTE=elalank;24762074]jak się denerwuje w krzesełku i chce wyjść to ją wyciągam i koniec obiadu koniec, kropka.nie biegam za nią z łyżeczką, oj nie! ale fajnie ![]() Pietrusia- co za mała zdolniacha a co do lidla, to byłam wymienić rajtki o 18 i było pełno! wszytskie kolory i rozmiary. Kachula, pewnie dorzucą jeszcze No kurcze mam nadzieje bo pampy powoli mi sie koncza a nie usmiecha mi sie kupic w techo za 60 zl za paczke ![]() Ide spac bo znowu mam na rano dp pracy i skoro świt musze wstawac A Ela widzisz mialam pytac,mowilas juz szefostwu o ciazy? Gucia powodzenia w nowej pracy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

wczoraj bidulka wstala o 8 i poszla na drzemke juz o 11, a dzisiaj kilka razy probowalam ją klasc i nie usnela;/
Ma mu za parę dni przejść. Mam nadzieje że nie zarazi mnie albo tżta bo jak ostatnio Wiki miał katar to jak Nas z tżtem zaraził tośmy dwa tygodnie zdychali
No ale w obecnym stanie to mogę sobie jedynie pomarzyć

i chciałam rajtki
zeby diagnoza sie nie sprawdziła

55kg 

fajne te puzle poszukam na all może znajde coś podobnego
W sumie dalam Chrisowi mnostwo zabawek po André, lezaczek, mate, karuzele itp. Obiecalam tez juz pchacza i stolik edukacyjny, no ale juz ich nie kupowalam specjalnie...