Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 18:57   #2071
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
dzieki Anulinko! zadzwonilam do meza, on juz wyhodzi z pracy i mi kupi. Mam nadzieje, ze to pomaga? Okropne to uczucie... Dziekuje Ci raz jeszce
Działa i to bardzo szybko. Jak już nie pomagały migdały i mleko przerzuciałam się ( za radą dziewczyn ) na Rennie. Teraz nawet w torebce noszę, gdyby mnie zgaga napadła poza domem
A tak w ogóle, to dzięki za przesyłkę
Zaczęłam już czytać.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:03   #2072
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Działa i to bardzo szybko. Jak już nie pomagały migdały i mleko przerzuciałam się ( za radą dziewczyn ) na Rennie. Teraz nawet w torebce noszę, gdyby mnie zgaga napadła poza domem
A tak w ogóle, to dzięki za przesyłkę
Zaczęłam już czytać.
wlasnie mleko wypilam i guzik.. czekam wiec z niecierpliwoscia na mojego wybawcę.
Miłego czytania anulinko, polecam się na przyszłośc

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:06   #2073
principessina
Zakorzenienie

agnieszka_pe25 ja widze, ze u Ciebie to remont cala para! pochwal sie pozniej urzadzonym mieszkankiem, moze cos sciagne

anula_81 moze i lepiej, ze u Ciebie tak malo badan, przynajmniej glowy sobie nie zaprzatasz i ich non stop nie analizujesz....

andziot a ja mialam do wypicia 50tek glukozy i krew mi pobierali przed i po glukometrem po godzinie, po 3ch nie...
Stary 2011-01-31, 19:09   #2074
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
No pewnie bedziesz mogla,tylko wez zdjecia ze sobą
hehe na pewno wezme

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Na czczo pani pobrała mi krew z palca i zmierzyła glukometrem - było 85 mg/dl - pomiar po to, żeby było wiadomo czy mogę pić glukozę. Następnie pobrała krew do próbówki na czczo i następnie 2 godz. po wypiciu glukozy (nie miałam pobieranej krwi godzinę po wypiciu). Krew miałam pobieraną ze zgięcia łokciowego, bo z palca to tylko do pomiaru glukometrem.
ze zgiecia lokciowego, ale z zyly? bo mi pani diabetolog powiedziala ze to bardzo wazne zeby pobrac z zyly. Tak samo min 8h byc na czczo.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25 ja widze, ze u Ciebie to remont cala para! pochwal sie pozniej urzadzonym mieszkankiem, moze cos sciagne

anula_81 moze i lepiej, ze u Ciebie tak malo badan, przynajmniej glowy sobie nie zaprzatasz i ich non stop nie analizujesz....

andziot a ja mialam do wypicia 50tek glukozy i krew mi pobierali przed i po glukometrem po godzinie, po 3ch nie...
glukometrem sie sprawdza poziom glukozy we krwi jak juz wykryto ta nietolerancje na glukoze sciagajac krew igla z zyly- tak mi mowili w przychodni....
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:10   #2075
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
50g --- pobiera się po godzinie (nie trzeba być na czczo)
75g --- pobiera się po 2h (trzeba być na czczo)

i ZAWSZE (!!!!!!!!!!!!!) powinna to być krew z żyły !!!!!!!!!!!!!!!!
nie jakiś glukometr
co to za pomysły w ogóle

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:10   #2076
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25 a nie sądzisz że jeśli teraz pięknie donosisz ciąże i dzidzia będzie mieć pięny odruch ssania to tych kłopotów po prostu nie będzie, skoro miałaś zapalenia piersi to razej miałaś dużo pokarmu, tylko było zbyt dużo przeciwności żeby wtedy Wam się udało

tak tylko się zastanawiam, bo jak czytam teraz to co napisałaś to przyczyną głównie był przedwczesny poród ... a wtedy ciężko jest rzeczywiście karmić piersią
Cytat:
Napisane przez lawendax Pokaż wiadomość
to co przeszlas to napewno jakos podwojnie wplynelo na produkcje mleka i twoje samopoczucie a to tym samym odbijalo sie na dziecku i tak kolo sie zamykalo...

tak jak kolezanka mowi, pierwsze zle doswiadczenie wcale nie musza sie powtorzyc, daj sobie po prostu szanse, jesli sie nie uda, trudno...

wiecie co dziewczyny,
chyba raczej nie. na pewno cesarka, i to 6 tyg wczesniej zrobily swoje ze tego mleka nie bylo, ssanie piersi tez jest klopotliwsze niz butelki, szczegolnie dla wczesniaka, no i plaskie sutki, potem zapalenia to inaczej nie moglo sie na mnie odbic.
ta ciaza jest inna,przechodze ja duzo lagodniej, mam full energii, i wierze ze skonczy sie inaczej niz pierwsza, ale mimo to na 99% nie bede karmic. doszlam do takiej perfekcji z butelkami ze nie czuje sie obciazona jakos tym faktem. co do kosztow.... zdecydowanie wyzsze. wychodze z zalozenia ze jak mam dziecko to nie zaczne od ciecia kosztow. fajnie by bylo jakby ich nie bylo, ale sa i trudno.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:11   #2077
principessina
Zakorzenienie

24kasia86 no chyba nie...wpierw pobrano mi krew na czczo, pozniej wypilam glukoze i po godzinie Pani dziabnela paluszek i skapnela kropelka na ten glukometr, ktory pokazuje jaki jest poziom, wiec na czczo nie wiem jaki mialam wynik, bo bedzie pojutrze...
Stary 2011-01-31, 19:13   #2078
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Mimbi, nie wiedzialam co Ci sie stało.. nie gniewaj sie, urazić Cię nie chciałam. To o czym piszesz, zmienia postać rzeczy. A Hypnose jeszcze produkują? Myślałam, ze wycofali go... albo fatale wycofali ?
A cos Ty, ja sie nie gniewam, sama sie z siebie smieje, ze mam takiego pecha glupiego Hypnose byl, niewycofany na pewno. Jeszcze jakas druga wersja ze niby odzywcza do rzes https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ls.html&next=1

TZ wlasnie naprawia wyrwana przez siebie szafke. Siedzi na podlodze i sam do siebie gada, jakis patent opracowal i teraz tylko slucham "Jestem fenomenalny, jestem genialny, no ze tez ci konstruktorzy sami na to nie wpadli! Powinienem branze zmienic, juz wiem, zostane instalatorem!". Jak to facetowi niewiele do szczescia trzeba zeby sam sobie samoocene podniosl
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:13   #2079
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

tak princi, remont od podstaw(dobrze ze nie musze tam mieszkac teraz)
bede sie chwalic na pewno, specjalny album zaloze, to bedzie moja duma
Stary 2011-01-31, 19:13   #2080
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:

nie jakiś glukometr
co to za pomysły w ogóle
andziot Ty nasza Skarbnico Wiedzy medyczna jakie mamy szczescie, ze jestes z nami

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:13   #2081
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie mleko wypilam i guzik.. czekam wiec z niecierpliwoscia na mojego wybawcę.
Miłego czytania anulinko, polecam się na przyszłośc
no ja tez juz sie nauczylam, migdaly na mala zgage, na zgage gigant szczegolnie noca - tylko Rennie! plus polecam spac z glowa wyzej, tez troche pomaga
Cytat:

,moze i lepiej ale za to zawsze sie martwie czy aby wszystko dobrze
kurcze sluchajcie tak mnie glowa boli, ze chyba paracetamol sobie zarzuce bo zwariuje.

aaa i moj tz odebral dzisiaj ten pojemnik na pieluchy zuzyte, ten co gratis rozdaja, to tomee tippy, nawet nie wiedzialam, genialne to urzadzenie sluchajcie!
http://www.tommeetippee.co.uk/produc...posal_system_/
fajny patent strasznie sie ciesze, ze takie cuda za darmo rozdaja

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:14   #2082
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
....
ta ciaza jest inna,przechodze ja duzo lagodniej, mam full energii, i wierze ze skonczy sie inaczej niz pierwsza, ale mimo to na 99% nie bede karmic. .......
Mimo wszystko radze spróbować...
lawendax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:15   #2083
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
A cos Ty, ja sie nie gniewam, sama sie z siebie smieje, ze mam takiego pecha glupiego Hypnose byl, niewycofany na pewno. Jeszcze jakas druga wersja ze niby odzywcza do rzes https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ls.html&next=1

TZ wlasnie naprawia wyrwana przez siebie szafke. Siedzi na podlodze i sam do siebie gada, jakis patent opracowal i teraz tylko slucham "Jestem fenomenalny, jestem genialny, no ze tez ci konstruktorzy sami na to nie wpadli! Powinienem branze zmienic, juz wiem, zostane instalatorem!". Jak to facetowi niewiele do szczescia trzeba zeby sam sobie samoocene podniosl

Stary 2011-01-31, 19:18   #2084
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

nie jakiś glukometr
co to za pomysły w ogóle
no dokladnie, mi tak pobrali z palca, wyszlo po 2h 149 i zalamka, a pozniej wybralam sie ze skierowaniem z poradni znowu na to badanie pobrali z zyly i wyszlo 99 ufff ale co przezylam to wiecie, ja nie wiem jak takie baby sie ucza.

Cytat:
24kasia86 no chyba nie...wpierw pobrano mi krew na czczo, pozniej wypilam glukoze i po godzinie Pani dziabnela paluszek i skapnela kropelka na ten glukometr, ktory pokazuje jaki jest poziom, wiec na czczo nie wiem jaki mialam wynik, bo bedzie pojutrze...
nie powinna ci mierzyc glukometrem z palca, tylko sciadnac krew z zyly.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:19   #2085
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
A ile synuś będzie wtedy miał?
Około 3 miesięcy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:21   #2086
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no ja tez juz sie nauczylam, migdaly na mala zgage, na zgage gigant szczegolnie noca - tylko Rennie! plus polecam spac z glowa wyzej, tez troche pomaga

,moze i lepiej ale za to zawsze sie martwie czy aby wszystko dobrze
kurcze sluchajcie tak mnie glowa boli, ze chyba paracetamol sobie zarzuce bo zwariuje.

aaa i moj tz odebral dzisiaj ten pojemnik na pieluchy zuzyte, ten co gratis rozdaja, to tomee tippy, nawet nie wiedzialam, genialne to urzadzenie sluchajcie!
http://www.tommeetippee.co.uk/produc...posal_system_/
fajny patent strasznie sie ciesze, ze takie cuda za darmo rozdaja

moj gin sie ostatnio smial ze nie powinno sie za duzo badan robic bo zawsze ktores zle wyjdzie

Cytat:
Mimo wszystko radze spróbować...

dziekuje i doceniam rady no bo jednak jestes mama bardziej doswiadczona o jednego dzidziulka.

ciaza to bardzo dziwny stan musze przyznac, przynajmniej ta superowa ciaza. bo bylam fanka cesarek, a od niedawna mysle ze taki porod sn to tez fajne przezycie, zawsze chcialam dwojke dzieci, zawsze fuchalam jak ktos mi mowil o trzecim, nawet tz mowil ze po porodzie umowi sie w klinice na zabieg, a teraz sobie mysle ze kurcze moze jednak trzecie? fajnie jest miec duza rodzinke. ehhh ...
Stary 2011-01-31, 19:24   #2087
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

hej dziewzyny
podzytuje was na bierząco...w miare mozliwości, ale nie mam za bardzo czasu sie udzielać...
w sobote moja teściowa złamała nogę, ale az tak, że lezy jeszcze na oddziale..
musi miec zabieg...złamanie otwarte z przemieszczeniem i z ubytkime kości... masakra... wiec jestesmy strasznie zabiieganie i nas iagle w domu nie ma...
jak nie do szpitala to do babci bo sama zostala i i tak w kolko...
A dzidzia ronie...dzisiaj w szpitalu w windzie sie zdziwiłam, że mam tak duzy brzuch .... znaczy sie rosnie chłopak
A co do imienia to mąż sie uparł na PIOTRUSIA, więc chyba będzie kolejny na wizazu
Buziaczki dziewczyny, trzymajcie sie cieplutko i pamiętajcie, że was podczytuję, bbędę sie starała coś naskrobac w najblizszym czasie
Stary 2011-01-31, 19:28   #2088
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

matal nawet jak ubierzesz mu dresik to i tak wszyscy sie beda zachwycac Edzikiem a nie parą młoda, zawsze tak jest jak w jakims wiekszym gronie znajdzie sie ktos z niemowlakiem ,
Stary 2011-01-31, 19:29   #2089
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ceny rozniaste, ale malo ono nie kosztuje
nie pamietam a na pewno pisalas-wybacz, dlugo karmilas Czarka?
Niecałe dwa miesiące swoim mlekiem, później już kartonikowym ale nie pamiętam do kiedy. Długo popijał mleko w nocy, w ciągu dnia jadł wszystko inne a jak już zasypiał to musowo musiał mieć mleko (chyba do 2,5 rż).
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nadgoniłam Was

Co do egzaminu - jest na 4, czyli... OSTATNI EGZAMIN NA STUDIACH ZA MNĄ

Ale za to kupiłam 10 par skarpetek i dwie koszule do karmienia w Motherhood. Wklejam zdjęcia
Gratki za egzamin
Skarpetusie fajne.
I głowa do góry, będzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Wklejam Wam fotki
Ciuszki

Moria Ty po tym ostatnim usg co mieliście, będziesz robić to tego 15go? I się zastanawiam czy zwykłe czy to z bajerem, pamiętam, że się kiedyś zastanawiałaś.

No i Was też zapytam. Jakie usg będziecie robić?
Kurcze ja się nie mogę zdecydować.

A właśnie wróciłam od lekarza, na skurcze dostałam magnazin bo powiedziałam, że nie chce asparginu i w razie W nospe brać. A tak to dr powiedział, że "wszystko pozamykane" więc nie mam co się denerwować i tylko duuuużo odpoczywać.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-31 o 19:31
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:33   #2090
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
...........

dziekuje i doceniam rady no bo jednak jestes mama bardziej doswiadczona o jednego dzidziulka.

ciaza to bardzo dziwny stan musze przyznac, przynajmniej ta superowa ciaza. bo bylam fanka cesarek, a od niedawna mysle ze taki porod sn to tez fajne przezycie, zawsze chcialam dwojke dzieci, zawsze fuchalam jak ktos mi mowil o trzecim, nawet tz mowil ze po porodzie umowi sie w klinice na zabieg, a teraz sobie mysle ze kurcze moze jednak trzecie? fajnie jest miec duza rodzinke. ehhh ...
no jest fajnie, chc trzecie bylo zupelnym zaskoczeniem dla wszystkich...

jest fajnie naprawde, ale tez nie ukrywam jest co robic z taka trojką..porzadku w domu nie mam nigdy, no chyba ze w nocy, albo jak wyjezdzamy....
dla siebie mam czas jak sie bawia sa w szkole albo spia, bo tak to zawsze jest cos do roboty....ale fajnie bedzie jak mi chlopaki powyrastaja na przystojniachow i tylko beda mi do domu synowe sprowadzac...:br zydal:
Stary 2011-01-31, 19:34   #2091
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Niecałe dwa miesiące swoim mlekiem, później już kartonikowym ale nie pamiętam do kiedy. Długo popijał mleko w nocy, w ciągu dnia jadł wszystko inne a jak już zasypiał to musowo musiał mieć mleko (chyba do 2,5 rż).

Gratki za egzamin
Skarpetusie fajne.
I głowa do góry, będzie dobrze.

Ciuszki

Moria Ty po tym ostatnim usg co mieliście, będziesz robić to tego 15go? I się zastanawiam czy zwykłe czy to z bajerem, pamiętam, że się kiedyś zastanawiałaś.

ho ho siasiek, moj mlody do 4 r.,z. pil mleko na "dobranoc".
mam nadzieje ze ten nie bedzie mial takich rewolucji jak ten starszy z mlekiem.

ja mam miec usg za 2 wizyty jakos na 30 tydz, teraz ide w 27t. no i nie mielismy w planie robic wiecej usg na super sprzecie, ale tz na bank bedzie mnie namawiac zeby dokladnie obejrzeli serduszko czy to zwapnienie sie wchlonelo, bo moj gin nie zauwazyl go wogole na polowkowym
Stary 2011-01-31, 19:34   #2092
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

A właśnie wróciłam od lekarza, na skurcze dostałam magnazin bo powiedziałam, że nie chce asparginu i w razie W nospe brać. A tak to dr powiedział, że "wszystko pozamykane" więc nie mam co się denerwować i tylko duuuużo odpoczywać.
Ja idę w środę do gina, więc pewnie będę miała normalne.
A na początku marca planujemy zrobić trzecie prenatalne ( w 30 tc ), jak się da to razem z 3 i 4D.
Ja też biorę magnezin. Babka mi w aptece poleciła. Szkoda tylko, że nie ma witaminy B6 i te tabletki takie wielgachne do połknięcia
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:36   #2093
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
ja po skonczeniu roku dzieci zaczelam im juz dawac mleko zwykle z kartona, w nocy jeszcze malutki pije nawet do 3 razy..
Stary 2011-01-31, 19:37   #2094
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
hej dziewzyny
podzytuje was na bierząco...w miare mozliwości, ale nie mam za bardzo czasu sie udzielać...
w sobote moja teściowa złamała nogę, ale az tak, że lezy jeszcze na oddziale..
musi miec zabieg...złamanie otwarte z przemieszczeniem i z ubytkime kości... masakra... wiec jestesmy strasznie zabiieganie i nas iagle w domu nie ma...
jak nie do szpitala to do babci bo sama zostala i i tak w kolko...
A dzidzia ronie...dzisiaj w szpitalu w windzie sie zdziwiłam, że mam tak duzy brzuch .... znaczy sie rosnie chłopak
A co do imienia to mąż sie uparł na PIOTRUSIA, więc chyba będzie kolejny na wizazu
Buziaczki dziewczyny, trzymajcie sie cieplutko i pamiętajcie, że was podczytuję, bbędę sie starała coś naskrobac w najblizszym czasie

zdrówka dla teściowej

dziewczyny dziś w pracy,
obca kobieta pyta się mnie czy będę mieć chłopczyka
ja mówie że nie, że dziewczynka
to ona zdziwiona mówi : "bo tak dobrze pani wygląda"
czemu wszyscy mówią że facet a widać bronchilde ???????????

no i czy któraś nadal nie zdecydowała się na imię ???????????????
bo ja nie wiem ciągle !!!

Stary 2011-01-31, 19:38   #2095
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
no jest fajnie, chc trzecie bylo zupelnym zaskoczeniem dla wszystkich...

jest fajnie naprawde, ale tez nie ukrywam jest co robic z taka trojką..porzadku w domu nie mam nigdy, no chyba ze w nocy, albo jak wyjezdzamy....
dla siebie mam czas jak sie bawia sa w szkole albo spia, bo tak to zawsze jest cos do roboty....ale fajnie bedzie jak mi chlopaki powyrastaja na przystojniachow i tylko beda mi do domu synowe sprowadzac...:br zydal:
a jaka jest roznica wiekowa twoich chlopcow?

ja teraz tez bede miec drugiego synka, moj tz od zawsze chcial miec 3ke, pod moim naciskiem zmniejszyl liczbe do dwoch. teraz jak tak dobrze sie czuje to naprawde mysle o jeszcze jednym, z tym ze na pewno bym nie czekala kolejnych 5 lat. pewnie zmienie zdanie jak bede padac na pysk jak sie maly urodzi
Stary 2011-01-31, 19:41   #2096
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ja po skonczeniu roku dzieci zaczelam im juz dawac mleko zwykle z kartona, w nocy jeszcze malutki pije nawet do 3 razy..
a ile malutki ma wieku ???

moge spytać czemu akurat NAS podczytujesz ???
jakiś sentyment do maja lub czerwca ???

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
a jaka jest roznica wiekowa twoich chlopcow?

ja teraz tez bede miec drugiego synka, moj tz od zawsze chcial miec 3ke, pod moim naciskiem zmniejszyl liczbe do dwoch. teraz jak tak dobrze sie czuje to naprawde mysle o jeszcze jednym, z tym ze na pewno bym nie czekala kolejnych 5 lat. pewnie zmienie zdanie jak bede padac na pysk jak sie maly urodzi
też myślę nad trójeczką

Stary 2011-01-31, 19:41   #2097
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

andziot , moja dzidzia nie ma jeszcze imienia chyba do porodu tak zostaniebo z moim tż nie da sie dogadać
Stary 2011-01-31, 19:42   #2098
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
a ile malutki ma wieku ???

moge spytać czemu akurat NAS podczytujesz ???
jakiś sentyment do maja lub czerwca ???

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

też myślę nad trójeczką
fajnie wiedziec ze jest ktos jeszcze odwazny kto wie jak "smakuje" posiadanie dziecka, jest w ciazy i chce jeszczeeeeeeeeeeeeeeeee
Stary 2011-01-31, 19:44   #2099
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
ho ho siasiek, moj mlody do 4 r.,z. pil mleko na "dobranoc".
mam nadzieje ze ten nie bedzie mial takich rewolucji jak ten starszy z mlekiem.

ja mam miec usg za 2 wizyty jakos na 30 tydz, teraz ide w 27t. no i nie mielismy w planie robic wiecej usg na super sprzecie, ale tz na bank bedzie mnie namawiac zeby dokladnie obejrzeli serduszko czy to zwapnienie sie wchlonelo, bo moj gin nie zauwazyl go wogole na polowkowym
Mój już nie pije ale za to często się budzi w nocy i cyrki są, tak płacze. Nie mogę go wtedy dobudzić, nawet przytulanie nie pomaga.

Rozumiem, w sumie ja też wolałabym sprawdzić.
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja idę w środę do gina, więc pewnie będę miała normalne.
A na początku marca planujemy zrobić trzecie prenatalne ( w 30 tc ), jak się da to razem z 3 i 4D.
Ja też biorę magnezin. Babka mi w aptece poleciła. Szkoda tylko, że nie ma witaminy B6 i te tabletki takie wielgachne do połknięcia
Poważnie duże? kurcze ja mam już trzy i te będą czwarte, rozkładam to sobie na raty bo mam ciężko wszystko na raz połknąć.
Cytat:
Mojego nie dało się okłamać. Jak nie było to "jego" mleko to pluł i płakał. Cwaniak niestety mi rośnie.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-31, 19:45   #2100
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
andziot , moja dzidzia nie ma jeszcze imienia chyba do porodu tak zostaniebo z moim tż nie da sie dogadać

do porodu nie jest zle, poprostu czasem jest tak ze sie nie mozna zdecydowac, widzisz dziecko jak sie rodzi i wiesz ze akurat tak bedzei miec na imie i koniec! i to jest ok, ale jedna moja znajoma zmieniala imie 2x po urodzeni, wkoncu jak sobie zapisywalam w kalendarzu date narodzin malutkiej, to napisalam poprostu "malutka" zeby potem wiedziec kkogo dziecko, za to druga zmieniala chyba ze 3 czy 4. po porodzie oczywiscie. ja mam tak ze pomimo ze imie nie powala na kolana to w jednym i drugim przypadku jakos tak "zostalo powiedziane" i koniec (chyba)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości