|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() A tak w ogóle, to dzięki za przesyłkę Zaczęłam już czytać. |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Miłego czytania anulinko, polecam się na przyszłośc
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 ja widze, ze u Ciebie to remont cala para! pochwal sie pozniej urzadzonym mieszkankiem, moze cos sciagne
anula_81 moze i lepiej, ze u Ciebie tak malo badan, przynajmniej glowy sobie nie zaprzatasz i ich non stop nie analizujesz.... andziot a ja mialam do wypicia 50tek glukozy i krew mi pobierali przed i po glukometrem po godzinie, po 3ch nie...
|
#2074 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hehe na pewno wezme
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
75g --- pobiera się po 2h (trzeba być na czczo) i ZAWSZE (!!!!!!!!!!!!!) powinna to być krew z żyły !!!!!!!!!!!!!!!! nie jakiś glukometr co to za pomysły w ogóle
|
|
|
|
|
#2076 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wiecie co dziewczyny, chyba raczej nie. na pewno cesarka, i to 6 tyg wczesniej zrobily swoje ze tego mleka nie bylo, ssanie piersi tez jest klopotliwsze niz butelki, szczegolnie dla wczesniaka, no i plaskie sutki ta ciaza jest inna,przechodze ja duzo lagodniej, mam full energii, i wierze ze skonczy sie inaczej niz pierwsza, ale mimo to na 99% nie bede karmic. doszlam do takiej perfekcji z butelkami ze nie czuje sie obciazona jakos tym faktem. co do kosztow.... zdecydowanie wyzsze. wychodze z zalozenia ze jak mam dziecko to nie zaczne od ciecia kosztow. fajnie by bylo jakby ich nie bylo, ale sa i trudno. |
||
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 no chyba nie...wpierw pobrano mi krew na czczo, pozniej wypilam glukoze i po godzinie Pani dziabnela paluszek i skapnela kropelka na ten glukometr, ktory pokazuje jaki jest poziom, wiec na czczo nie wiem jaki mialam wynik, bo bedzie pojutrze...
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hypnose byl, niewycofany na pewno. Jeszcze jakas druga wersja ze niby odzywcza do rzes https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ls.html&next=1TZ wlasnie naprawia wyrwana przez siebie szafke. Siedzi na podlodze i sam do siebie gada, jakis patent opracowal i teraz tylko slucham "Jestem fenomenalny, jestem genialny, no ze tez ci konstruktorzy sami na to nie wpadli! Powinienem branze zmienic, juz wiem, zostane instalatorem!". Jak to facetowi niewiele do szczescia trzeba zeby sam sobie samoocene podniosl
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak princi, remont od podstaw(dobrze ze nie musze tam mieszkac teraz) bede sie chwalic na pewno, specjalny album zaloze , to bedzie moja duma
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jakie mamy szczescie, ze jestes z nami
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze sluchajcie tak mnie glowa boli, ze chyba paracetamol sobie zarzuce bo zwariuje. aaa i moj tz odebral dzisiaj ten pojemnik na pieluchy zuzyte, ten co gratis rozdaja, to tomee tippy, nawet nie wiedzialam, genialne to urzadzenie sluchajcie! http://www.tommeetippee.co.uk/produc...posal_system_/ fajny patent strasznie sie ciesze, ze takie cuda za darmo rozdaja
|
||
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie powinna ci mierzyc glukometrem z palca, tylko sciadnac krew z zyly.
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj gin sie ostatnio smial ze nie powinno sie za duzo badan robic bo zawsze ktores zle wyjdzie ![]() dziekuje i doceniam rady no bo jednak jestes mama bardziej doswiadczona o jednego dzidziulka. ciaza to bardzo dziwny stan musze przyznac, przynajmniej ta superowa ciaza. bo bylam fanka cesarek, a od niedawna mysle ze taki porod sn to tez fajne przezycie, zawsze chcialam dwojke dzieci, zawsze fuchalam jak ktos mi mowil o trzecim, nawet tz mowil ze po porodzie umowi sie w klinice na zabieg, a teraz sobie mysle ze kurcze moze jednak trzecie? fajnie jest miec duza rodzinke. ehhh ... |
|
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewzyny
![]() podzytuje was na bierząco...w miare mozliwości, ale nie mam za bardzo czasu sie udzielać... w sobote moja teściowa złamała nogę, ale az tak, że lezy jeszcze na oddziale.. musi miec zabieg...złamanie otwarte z przemieszczeniem i z ubytkime kości... masakra... wiec jestesmy strasznie zabiieganie i nas iagle w domu nie ma... jak nie do szpitala to do babci bo sama zostala i i tak w kolko... A dzidzia ronie...dzisiaj w szpitalu w windzie sie zdziwiłam, że mam tak duzy brzuch .... znaczy sie rosnie chłopak A co do imienia to mąż sie uparł na PIOTRUSIA, więc chyba będzie kolejny na wizazu ![]() Buziaczki dziewczyny, trzymajcie sie cieplutko i pamiętajcie, że was podczytuję, bbędę sie starała coś naskrobac w najblizszym czasie
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
matal nawet jak ubierzesz mu dresik to i tak wszyscy sie beda zachwycac Edzikiem a nie parą młoda, zawsze tak jest jak w jakims wiekszym gronie znajdzie sie ktos z niemowlakiem
,
|
|
#2089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Skarpetusie fajne. I głowa do góry, będzie dobrze. Ciuszki Moria Ty po tym ostatnim usg co mieliście, będziesz robić to tego 15go? I się zastanawiam czy zwykłe czy to z bajerem, pamiętam, że się kiedyś zastanawiałaś. No i Was też zapytam. Jakie usg będziecie robić? Kurcze ja się nie mogę zdecydować. A właśnie wróciłam od lekarza, na skurcze dostałam magnazin bo powiedziałam, że nie chce asparginu i w razie W nospe brać. A tak to dr powiedział, że "wszystko pozamykane" więc nie mam co się denerwować i tylko duuuużo odpoczywać.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-31 o 19:31 |
||
|
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest fajnie naprawde, ale tez nie ukrywam jest co robic z taka trojką..porzadku w domu nie mam nigdy, no chyba ze w nocy, albo jak wyjezdzamy.... dla siebie mam czas jak sie bawia sa w szkole albo spia, bo tak to zawsze jest cos do roboty....ale fajnie bedzie jak mi chlopaki powyrastaja na przystojniachow i tylko beda mi do domu synowe sprowadzac... :br zydal:
|
|
#2091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze ten nie bedzie mial takich rewolucji jak ten starszy z mlekiem. ja mam miec usg za 2 wizyty jakos na 30 tydz, teraz ide w 27t. no i nie mielismy w planie robic wiecej usg na super sprzecie, ale tz na bank bedzie mnie namawiac zeby dokladnie obejrzeli serduszko czy to zwapnienie sie wchlonelo, bo moj gin nie zauwazyl go wogole na polowkowym |
|
|
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na początku marca planujemy zrobić trzecie prenatalne ( w 30 tc ), jak się da to razem z 3 i 4D. Ja też biorę magnezin. Babka mi w aptece poleciła. Szkoda tylko, że nie ma witaminy B6 i te tabletki takie wielgachne do połknięcia
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla teściowej dziewczyny dziś w pracy, obca kobieta pyta się mnie czy będę mieć chłopczyka ![]() ja mówie że nie, że dziewczynka to ona zdziwiona mówi : "bo tak dobrze pani wygląda" czemu wszyscy mówią że facet a widać bronchilde ??????????? no i czy któraś nadal nie zdecydowała się na imię ??????????????? bo ja nie wiem ciągle !!!
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja teraz tez bede miec drugiego synka , moj tz od zawsze chcial miec 3ke, pod moim naciskiem zmniejszyl liczbe do dwoch. teraz jak tak dobrze sie czuje to naprawde mysle o jeszcze jednym, z tym ze na pewno bym nie czekala kolejnych 5 lat. pewnie zmienie zdanie jak bede padac na pysk jak sie maly urodzi
|
|
|
|
|
#2096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moge spytać czemu akurat NAS podczytujesz ??? jakiś sentyment do maja lub czerwca ???---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2097 |
|
Rozeznanie
|
andziot , moja dzidzia nie ma jeszcze imienia
bo z moim tż nie da sie dogadać
|
|
#2098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, w sumie ja też wolałabym sprawdzić. Cytat:
Mojego nie dało się okłamać. Jak nie było to "jego" mleko to pluł i płakał. Cwaniak niestety mi rośnie.
|
|
#2100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do porodu nie jest zle, poprostu czasem jest tak ze sie nie mozna zdecydowac, widzisz dziecko jak sie rodzi i wiesz ze akurat tak bedzei miec na imie i koniec! i to jest ok, ale jedna moja znajoma zmieniala imie 2x po urodzeni, wkoncu jak sobie zapisywalam w kalendarzu date narodzin malutkiej, to napisalam poprostu "malutka" zeby potem wiedziec kkogo dziecko , za to druga zmieniala chyba ze 3 czy 4. po porodzie oczywiscie. ja mam tak ze pomimo ze imie nie powala na kolana to w jednym i drugim przypadku jakos tak "zostalo powiedziane" i koniec (chyba )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.