![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: konflikt z rodzicami?przykro mi
Ale zaraz, czy jest to pewne ze te wszystkie tematy byly pisane przez tę samą osobę?
Autorka tego tematu nie zostala jeszcze zbanowana jako klon. Faktycznie, styl pisania bardzo podobny i problemy tez ![]() Ale jesli to prawda, to vixen (chyba Ty to wylapałas) - szacun ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co ja bym w takie sytuacji zrobiła? Poszłabym do rodziców i spokojnie z nimi porozmawiała, a przynajmniej spróbowałabym. Zapytałabym dlaczego tak zrobili a nie inaczej, bez kłótni, bez łez i bez histerii. Bo w sumie tutaj rozmowa to jest jedyna metoda. I moje najeżdżanie na uczestniczki dyskusji ("najeżdżanie" to może trochę przesadzone słowo, ale niech Ci będzie) nie jest do końca bezpodstawne, bo tutaj jak ktoś się zwraca z JAKIMKOLWIEK problemem, gdzie w pewnym stopniu sam nawalił to nagle się dowiaduje, że potrzebna mu pomoc psychologa/psychiatry czy innego specjalisty tudzież, że jest nieodpowiedzialna, że jej facet jest beznadziejny, że one to by zrobiły tak i tak. Wszyscy są tacy mądrzy dopóki piszą na forum a w życiu takie sytuacje wyglądają zupełnie inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
BAN stały
|
widać ,ze ciągle czerpiecie satysfakcje mogąć mnie zblużnić z blotem ..a prawda jest taka ze jad sączy sie was ...nie wiem czy aż tak mocno boli was to ze ja nie musze nic robic a pieniadze same lecą ...bo tak to wyglada ,zaczynacie skupiać się na moich srodkach finansowych co kompletnie nie powinno was interesować...ale ludzie którzy zazdroszczą po prostu "nie mogą" przejsc obok tego obojetnie.Tak teraz wszystkie napisza ze nie chcialaby byc w mojej sytuacji ,ze przynajmiej macie rozum i nie jestescie pazerne na kase..ale wszystko jest jasne jak słonće.
Proszę bardzo można mnie zbanować ,nie rusza mnie to . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dałabyś spokój, serio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
BAN stały
|
Cytat:
wyciagacie moje historie sprzed lat i nabijacie sie ,wyzywajac mnie to jest forum ktore ma zadanie pomagać czy nabijac sie ludzi ,ja tak to odbieram. Wszystkie jestescie tu idealne ,zaradne ,piekne,inteligentne macie idealnych tż i zadnych problemow prawda? Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2011-01-31 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widocznie rodzice widzą, że Tobie się dobrze powodzi, a brat potrzebował pomocy, nie rozumiem co w tym dziwnego. A mając dziecko z takim podejściem jak Ty, to też bym mu nie kupiła mieszkania. Ani nawet laptopa. Skoro nic nie robi, a ma kasę, to jakby się wzięło do roboty miałoby jeszcze więcej kasy - mogłoby sobie wtedy kupić 10 laptopów, 3 samochody, mieszkanie i wybudować dom. Idiotyczny ten wątek, dziękuję za uwagę. ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() No i co teraz ? Oczywiście, że niech się obrazi i radzi sobie sama. Pisałam o tym wyżej. Cytat:
Cytat:
A to już akurat trudno jest wiarygodnie ocenić kto hipokryta, a kto nie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja uwazam ze rodzice powinni dzielic porowno nawet jak jeden ma miliony na koncie a drugi nie ma z czego zyć twoim tokiem rozumowania "trzeba udawac biedaka zeby cos dostac" ,jdno dziecko moze miec wiecej szczescia ,czy tez bardziej zaradne a drugie mniej i to nie powinnno miec wplyw na to . A co domnie spokojnie skoncze studia a czy pojde do pracy sie okaze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ty te posty zignorowałaś. Wolisz skupić się na odgryzaniu się osobom, które ci dopiekły. Więc po co mamy ci radzić, współczuć czy chociaż po prostu kulturalnie odpowiadać, skoro ty i tak te wypowiedzi olejesz. Z tego wynika, że wcale nie szukasz rozwiązania. Poza tym mogłaś jakoś usprawiedliwić się, odpowiedziec na zarzuty, wyjaśnić sytuację - skoro przyznajesz się, że poprzednie wątki są twoje, to widać jasno, że w kilku sprawach nas okłamałaś, więc nie dziw się, że ludzie podchodzą do twoich słów sceptycznie. Gdybyś naprawde chciała porady, to starałabyś się sytuację wyjaśnić, uspokoić wypowiadające się osoby, nawet przeprosić, że tutaj pisałaś co innego, a tam co innego - zdarza się pod wpływem nerwów, że coś koloryzujemy. A ty wolisz tylko nakręcać i nakręcać. Wnioski z tego wyciągnij sama.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przecież to ciągle ta sama historia ![]() Niestety bozia pokarała mnie pamięcią słonia i w miarę szybko przypominam sobie piosenki, które juz kiedyś słyszałam. Dla mnie trollujesz i co Ci poradzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
BAN stały
|
Cytat:
moge i trolowac co mam odpisywać skoro z rodzicami doszlam juz do porozumienia ...wiekszosc z was sie czepia i tyle ,po co prowadzic watek skoro sprawa zakonczona ,po to zeby sobie ulzyc i powyzywać? si.nera az tak sie nudzisz ze caly dzien siedzisz na moim watku? halo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to typ pieniacza
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie rozumiem tego postu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
do psychologa najlepiej pójść, bo takie wylewanie żalów tutaj na wątku już nie ma sensu...już tak nie jesteś traktowana tu poważnie
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#201 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
odnośnie drugiego - sama się dzieliłaś na forum, ile wydajesz na wszystko, więc nie miej pretensji o to, bo sama sobie biedy napuściłaś tym.. o, a odnośnie trzeciego - chciałam tak właśnie napisać ![]() ![]() i wypowiedzi, przynajmniej moje w tym temacie nie mają na zamiaru Cie zgnębić, tylko pomóc, cobyś spojrzała trzeźwo na świat, a nie żyła jak księżniczka w bajce, która kiedyś może się równie szybko skończyć jak się zaczęła. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- nie rozumiesz, bo napisałam o oszczędzaniu - a Ty oszczędzać nie umiesz.. (ale co z tego, skoro napiszesz, że po co masz oszczędzać.. są pieniądze, trzeba wydawać) ja też stąd spadam. i tak zaraz przyjdzie mod i usunie. Edytowane przez CZekolada19 Czas edycji: 2011-01-31 o 21:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
BAN stały
|
Cytat:
sluchaj ale co ci do tego ile pieniedzy wydaje i ze powinnam oszczedzac,wplacac dziecku na ksiazeczke .Dziewczyno jakim prawem ??to jest poprostu bezczelne ,uwazam ze ludzie ktorzy zarabiaja malo w pierwszej kolejnosci powinni martwić sie o swoj byt i przyszlosc -ja nie mowie ze mi to nie grozi bo rozne sa sytuacje w zyciu i zdarzenie ale nikt nie ma prawa zarzadzac naszymi pieniedzmi chyba logiczne?czy nie?. Ja zyje jak ksiezniczka? byc moze a dla innych zwyczajnie w zaleznosci od punktu widzenia mi natomiast taki stan zycia odpowiada i nie bede go zmieniać pod ciebie mam nadzieje ze wybaczysz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
oj tak my biedne żuczki, piszemy co myslimy a to wszystko z zazdrosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 2 - A kto powiedział, że trzeba biedaka udawać? Nikt Ci udawać nie każe. Ad. 3 - skoro jest dziecko, które ma szczęście, jest zaradne i ma kasę, to nie rozumiem sensu dawania mu pieniędzy. Bo POMOC to nie jest. Pomoc by była gdyby mu tej kasy brakowało, a powodzi mu się nieźle. Ad. 4 - nie jestem Twoją koleżanką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie używałam słów karzących Ci coś robić - "mogą" nie znaczy "muszą". Puściłam luźną aluzję, ale Ty oczywiście odebrałaś to jako atak, także nie ma sensu tutaj już cokolwiek pisać. aha. będzie ciężko wybaczyć, ale się postaram %) Edytowane przez CZekolada19 Czas edycji: 2011-01-31 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
BAN stały
|
Cytat:
twoim tokiem rozumowania temu dziecku co sie gorzej powiodlo trzeba dać "wsyzstko " na tacy ,to czego ma to drugie(bogatsze) ,bo to pierwsze jest leniwe czy mniej zaradne i trzeba biedczyskowi pomoc...niepojęte..ale ok ,kazdy moze miec inne zdanie na ten temat .A bogatemu broń boże nie powinno sie pomagac czy dawać bo po co jak ma. i jeszcze niedaj boże zeby nie mialo wiecej .polska mentalność |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Że też ja nie wpadłam na pomysł zażądać od mamy równowartości kosztów studiów prywatnych brata, bo ja byłam na państwowej uczelni...
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego ta osoba nie ma bana ?przeciez to klon ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sory ogólnie, ale jak dla mnie to autorka zasługuje już tylko na obśmianie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.