konflikt z rodzicami?przykro mi - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 20:32   #181
shiava
Zadomowienie

Dot.: konflikt z rodzicami?przykro mi

Ale zaraz, czy jest to pewne ze te wszystkie tematy byly pisane przez tę samą osobę?
Autorka tego tematu nie zostala jeszcze zbanowana jako klon.

Faktycznie, styl pisania bardzo podobny i problemy tez , ale na wizazu przewinelo sie setki podobnych problemów.

Ale jesli to prawda, to vixen (chyba Ty to wylapałas) - szacun - ja nie mam takiej pamieci, i nie pokojarzyłabym tak jak Ty.
shiava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 20:32   #182
zzzielona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie odniosłaś do pierwszej części tamtego mojego posta.
Pytałam Ciebie - jakie widzisz rozwiązanie w podobnej sytuacji ? Ale nie, olałaś to, bo wolisz najeżdżać na uczestniczki tego wątku.
Żenuła.
Wybacz, skupiłam się raczej na dalszej części Twojego posta.

A co ja bym w takie sytuacji zrobiła? Poszłabym do rodziców i spokojnie z nimi porozmawiała, a przynajmniej spróbowałabym. Zapytałabym dlaczego tak zrobili a nie inaczej, bez kłótni, bez łez i bez histerii. Bo w sumie tutaj rozmowa to jest jedyna metoda.

I moje najeżdżanie na uczestniczki dyskusji ("najeżdżanie" to może trochę przesadzone słowo, ale niech Ci będzie) nie jest do końca bezpodstawne, bo tutaj jak ktoś się zwraca z JAKIMKOLWIEK problemem, gdzie w pewnym stopniu sam nawalił to nagle się dowiaduje, że potrzebna mu pomoc psychologa/psychiatry czy innego specjalisty tudzież, że jest nieodpowiedzialna, że jej facet jest beznadziejny, że one to by zrobiły tak i tak. Wszyscy są tacy mądrzy dopóki piszą na forum a w życiu takie sytuacje wyglądają zupełnie inaczej.
Stary 2011-01-31, 20:39   #183
limetka87
BAN stały

widać ,ze ciągle czerpiecie satysfakcje mogąć mnie zblużnić z blotem ..a prawda jest taka ze jad sączy sie was ...nie wiem czy aż tak mocno boli was to ze ja nie musze nic robic a pieniadze same lecą ...bo tak to wyglada ,zaczynacie skupiać się na moich srodkach finansowych co kompletnie nie powinno was interesować...ale ludzie którzy zazdroszczą po prostu "nie mogą" przejsc obok tego obojetnie.Tak teraz wszystkie napisza ze nie chcialaby byc w mojej sytuacji ,ze przynajmiej macie rozum i nie jestescie pazerne na kase..ale wszystko jest jasne jak słonće.
Proszę bardzo można mnie zbanować ,nie rusza mnie to .
limetka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 20:43   #184
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez limetka87 Pokaż wiadomość
...nie wiem czy aż tak mocno boli was to ze ja nie musze nic robic a pieniadze same lecą ...
Dobre

Cytat:
bo tak to wyglada ,zaczynacie skupiać się na moich srodkach finansowych co kompletnie nie powinno was interesować...
A wątek to niby o czym założyłaś jak nie o swojej sytuacji finansowej z tragedią rodzinną w tle ?

Dałabyś spokój, serio.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 20:44   #185
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Widocznie czuja sie na siłach i mają taka ochotę
No nie czynmy z czyjes ochoty akcji charytatywnej dla ubogich. Ot co!
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 20:44   #186
limetka87
BAN stały

Cytat:
Dobre

A wątek to niby o czym założyłaś jak nie o swojej sytuacji finansowej z tragedią rodzinną w tle ?

Dałabyś spokój, serio.

wyciagacie moje historie sprzed lat i nabijacie sie ,wyzywajac mnie to jest forum ktore ma zadanie pomagać czy nabijac sie ludzi ,ja tak to odbieram.

Wszystkie jestescie tu idealne ,zaradne ,piekne,inteligentne macie idealnych tż i zadnych problemow prawda?

Edytowane przez limetka87
Czas edycji: 2011-01-31 o 20:45
Stary 2011-01-31, 20:47   #187
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie jestescie tu idealne ,zaradne ,piekne,inteligentne macie idealnych tż i zadnych problemow prawda?
Prawda

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 20:49   #188
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
widać ,ze ciągle czerpiecie satysfakcje mogąć mnie zblużnić z blotem ..a prawda jest taka ze jad sączy sie was ...nie wiem czy aż tak mocno boli was to ze ja nie musze nic robic a pieniadze same lecą ...bo tak to wyglada ,zaczynacie skupiać się na moich srodkach finansowych co kompletnie nie powinno was interesować...ale ludzie którzy zazdroszczą po prostu "nie mogą" przejsc obok tego obojetnie.Tak teraz wszystkie napisza ze nie chcialaby byc w mojej sytuacji ,ze przynajmiej macie rozum i nie jestescie pazerne na kase..ale wszystko jest jasne jak słonće.
To po cholerę masz takie pretensje do rodziców o to mieszkanie dla brata? Ciesz się, że 'nic nie musisz robić, a kasa sama leci', a nie jeszcze masz postawę roszczeniową, bo brat dostał mieszkanie.
Widocznie rodzice widzą, że Tobie się dobrze powodzi, a brat potrzebował pomocy, nie rozumiem co w tym dziwnego.

A mając dziecko z takim podejściem jak Ty, to też bym mu nie kupiła mieszkania. Ani nawet laptopa. Skoro nic nie robi, a ma kasę, to jakby się wzięło do roboty miałoby jeszcze więcej kasy - mogłoby sobie wtedy kupić 10 laptopów, 3 samochody, mieszkanie i wybudować dom.

Idiotyczny ten wątek, dziękuję za uwagę.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
wyciagacie moje historie sprzed lat i nabijacie sie ,wyzywajac mnie to jest forum ktore ma zadanie pomagać czy nabijac sie ludzi ,ja tak to odbieram.

No chyba w to nie wątpiłaś?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 20:51   #189
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
A co ja bym w takie sytuacji zrobiła? Poszłabym do rodziców i spokojnie z nimi porozmawiała, a przynajmniej spróbowałabym. Zapytałabym dlaczego tak zrobili a nie inaczej, bez kłótni, bez łez i bez histerii. Bo w sumie tutaj rozmowa to jest jedyna metoda.
No ale zdaje się, ona już niby rozmawiała z rodzicami w sensie: zgłaszała zażalenie W odpowiedzi usłyszała wyliczenie na temat pomocy jaką sama uzyskała od rodziców i tym samym informację zwrotną, że nie zamierzają w swoim postępowaniu wprowadzać żadnej korekty.
No i co teraz ?
Oczywiście, że niech się obrazi i radzi sobie sama. Pisałam o tym wyżej.

Cytat:
I moje najeżdżanie na uczestniczki dyskusji ("najeżdżanie" to może trochę przesadzone słowo, ale niech Ci będzie)
Sama wcześniej użyłaś słowa "pojazd" spodziewając sie tegoż wobec siebie. Ale niech też Ci będzie.

Cytat:
nie jest do końca bezpodstawne, bo tutaj jak ktoś się zwraca z JAKIMKOLWIEK problemem, gdzie w pewnym stopniu sam nawalił to nagle się dowiaduje, że potrzebna mu pomoc psychologa/psychiatry czy innego specjalisty tudzież, że jest nieodpowiedzialna, że jej facet jest beznadziejny, że one to by zrobiły tak i tak.
Każdy radzi jak umie. Nie musi Ci się to podobać przecież jak i sama możesz podnosić standardy poradnictwa na tym zacnym forume dając dobry przykład swoją postawą.

Cytat:
Wszyscy są tacy mądrzy dopóki piszą na forum a w życiu takie sytuacje wyglądają zupełnie inaczej.
A to już akurat trudno jest wiarygodnie ocenić kto hipokryta, a kto nie.
Stary 2011-01-31, 20:52   #190
limetka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To po cholerę masz takie pretensje do rodziców o to mieszkanie dla brata? Ciesz się, że 'nic nie musisz robić, a kasa sama leci', a nie jeszcze masz postawę roszczeniową, bo brat dostał mieszkanie.
Widocznie rodzice widzą, że Tobie się dobrze powodzi, a brat potrzebował pomocy, nie rozumiem co w tym dziwnego.

A mając dziecko z takim podejściem jak Ty, to też bym mu nie kupiła mieszkania. Ani nawet laptopa. Skoro nic nie robi, a ma kasę, to jakby się wzięło do roboty miałoby jeszcze więcej kasy - mogłoby sobie wtedy kupić 10 laptopów, 3 samochody, mieszkanie i wybudować dom.

Idiotyczny ten wątek, dziękuję za uwagę.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

No chyba w to nie wątpiłaś?

Ja uwazam ze rodzice powinni dzielic porowno nawet jak jeden ma miliony na koncie a drugi nie ma z czego zyć twoim tokiem rozumowania "trzeba udawac biedaka zeby cos dostac" ,jdno dziecko moze miec wiecej szczescia ,czy tez bardziej zaradne a drugie mniej i to nie powinnno miec wplyw na to .

A co domnie spokojnie skoncze studia a czy pojde do pracy sie okaze bo w sumie nie musze ale to juz nie twoj interes kolezanko
Stary 2011-01-31, 20:54   #191
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, zachowujesz się mocno nie w porządku. Są tutaj osoby, które wzięły twoją stronę, są tutaj osoby, które dały ci jakieś rady, które starały się wczuć w twoją sytuację...

Tylko ty te posty zignorowałaś. Wolisz skupić się na odgryzaniu się osobom, które ci dopiekły.

Więc po co mamy ci radzić, współczuć czy chociaż po prostu kulturalnie odpowiadać, skoro ty i tak te wypowiedzi olejesz.

Z tego wynika, że wcale nie szukasz rozwiązania.

Poza tym mogłaś jakoś usprawiedliwić się, odpowiedziec na zarzuty, wyjaśnić sytuację - skoro przyznajesz się, że poprzednie wątki są twoje, to widać jasno, że w kilku sprawach nas okłamałaś, więc nie dziw się, że ludzie podchodzą do twoich słów sceptycznie.

Gdybyś naprawde chciała porady, to starałabyś się sytuację wyjaśnić, uspokoić wypowiadające się osoby, nawet przeprosić, że tutaj pisałaś co innego, a tam co innego - zdarza się pod wpływem nerwów, że coś koloryzujemy.
A ty wolisz tylko nakręcać i nakręcać.

Wnioski z tego wyciągnij sama.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 20:55   #192
sine.ira
BAN stały

Cytat:

Przecież to ciągle ta sama historia Piszesz ciągle to samo, tyle że innego nicka, wrzucasz co jakiś czas tutaj granat, rozkręcasz zadymę i czekasz na efekt. A efekt jest zawsze ten sam - taki sam wątek zakładany za jakiś czas.
Niestety bozia pokarała mnie pamięcią słonia i w miarę szybko przypominam sobie piosenki, które juz kiedyś słyszałam. Dla mnie trollujesz i co Ci poradzę.
Stary 2011-01-31, 20:56   #193
CZekolada19
Rozeznanie

Cytat:
A 10 tys. na budowę domu to mało, tym bardziej, że oni JUŻ się budują. Umeblowanie mieszkania będzie ich kosztowało tyle, co roczne oszczędzanie. Wiem coś na ten temat...
myślę, że aż tak im się nie pali, żeby się przeprowadzać do domu w pół roku.. poza tym, mają jedno dziecko, więc mogą urządzić dwa pokoje max, a resztę już w trakcie mieszkania. Albo zrezygnować z kupowania mebli za 6tysięcy, podczas gdy można kupić lekko za 2tysiące całkiem ładny komplet przede wszystkim - nauczyć się żyć oszczędnie i odkładać chociażby po te 200zł na konto! bo nie daj Boże firma podupadnie i co? będą sprzedawać po kolei to, czego się mąż dorobił przez parę lat?
CZekolada19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 20:57   #194
limetka87
BAN stały

Cytat:
Przecież to ciągle ta sama historia Piszesz ciągle to samo, tyle że innego nicka, wrzucasz co jakiś czas tutaj granat, rozkręcasz zadymę i czekasz na efekt. A efekt jest zawsze ten sam - taki sam wątek zakładany za jakiś czas.
Niestety bozia pokarała mnie pamięcią słonia i w miarę szybko przypominam sobie piosenki, które juz kiedyś słyszałam. Dla mnie trollujesz i co Ci poradzę.

moge i trolowac co mam odpisywać skoro z rodzicami doszlam juz do porozumienia ...wiekszosc z was sie czepia i tyle ,po co prowadzic watek skoro sprawa zakonczona ,po to zeby sobie ulzyc i powyzywać? si.nera az tak sie nudzisz ze caly dzien siedzisz na moim watku? halo?
Stary 2011-01-31, 20:58   #195
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Wolisz skupić się na odgryzaniu się osobom, które ci dopiekły.
A jak ma postępować troll ? Podgrzewa atmosferę, za moment znowu ją zbanują, a za czas jakiś spróbuje jeszcze raz.

Miłej zabawy.
Stary 2011-01-31, 20:58   #196
Elfir
Zakorzenienie

Jak dla mnie to typ pieniacza

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 20:59   #197
limetka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez CZekolada19 Pokaż wiadomość
myślę, że aż tak im się nie pali, żeby się przeprowadzać do domu w pół roku.. poza tym, mają jedno dziecko, więc mogą urządzić dwa pokoje max, a resztę już w trakcie mieszkania. Albo zrezygnować z kupowania mebli za 6tysięcy, podczas gdy można kupić lekko za 2tysiące całkiem ładny komplet przede wszystkim - nauczyć się żyć oszczędnie i odkładać chociażby po te 200zł na konto! bo nie daj Boże firma podupadnie i co? będą sprzedawać po kolei to, czego się mąż dorobił przez parę lat?

nie rozumiem tego postu? trzymajcie bo oszaleje
Stary 2011-01-31, 20:59   #198
zzzielona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sine.ira
No ale zdaje się, ona już niby rozmawiała z rodzicami w sensie: zgłaszała zażalenie W odpowiedzi usłyszała wyliczenie na temat pomocy jaką sama uzyskała od rodziców i tym samym informację zwrotną, że nie zamierzają w swoim postępowaniu wprowadzać żadnej korekty.
No i co teraz ?
Oczywiście, że niech się obrazi i radzi sobie sama. Pisałam o tym wyżej.
Autorka napisała, że problem został prawie rozwiązany, więc pewnie rozmowa podziałała.

Cytat:
Napisane przez sine.ira
Sama wcześniej użyłaś słowa "pojazd" spodziewając sie tegoż wobec siebie. Ale niech też Ci będzie.
ok

Cytat:
Napisane przez sine.ira
Każdy radzi jak umie. Nie musi Ci się to podobać przecież jak i sama możesz podnosić standardy poradnictwa na tym zacnym forume dając dobry przykład swoją postawą.
Wy nie radzicie, Wy oceniacie z góry i mówicie jaka to postawa jest beznadziejna, jakie to biedne będzie to dziecko, itd. itp. Oczywiście pisząc "wy" nie mam na myśli wszystkich, ale zdecydowaną większość.

Cytat:
Napisane przez sine.ira
A to już akurat trudno jest wiarygodnie ocenić kto hipokryta, a kto nie.
Z tym się zgodzę.
Stary 2011-01-31, 21:00   #199
maybellin88
Raczkowanie

do psychologa najlepiej pójść, bo takie wylewanie żalów tutaj na wątku już nie ma sensu...już tak nie jesteś traktowana tu poważnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 21:00   #200
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwazam ze rodzice powinni dzielic porowno nawet jak jeden ma miliony na koncie a drugi nie ma z czego zyć twoim tokiem rozumowania "trzeba udawac biedaka zeby cos dostac" ,jdno dziecko moze miec wiecej szczescia ,czy tez bardziej zaradne a drugie mniej i to nie powinnno miec wplyw na to .

A co domnie spokojnie skoncze studia a czy pojde do pracy sie okaze bo w sumie nie musze ale to juz nie twoj interes kolezanko
no wybacz, ale jeśli Ty w stosunku do rodziców masz taka postawę roszczeniową, że skoro brat dostaje np. 30 tys, to Ty też powinnaś to sorry, ale dla mnie to juz zakrawa o smieszność. Tobie kasa sama leci z nieba, a Twoj brat widać nie jest taki zaradny życiowo, ze rodzice mu pomagają. Jeśli te Twoje poprzednie wątki i opisane w nich relacje są prawdziwe, to czego Ty od nich wymagasz?? Takie rzeczy Ci mówili, a Tobie się jeszcze kasa od nich marzy? Ja bym to olała, skoro mam swoje dochody i to niemałe. Miałabym satysfakcję, że mam za swoje pieniądze a nie muszę się prosic wszystkich naokoło. No ale lepiej wojować i cudować.
Stary 2011-01-31, 21:00   #201
sine.ira
BAN stały

Cytat:
ze caly dzien siedzisz na moim watku
Chciałabyś.

Ciao.
Stary 2011-01-31, 21:10   #202
CZekolada19
Rozeznanie

Cytat:
odnośnie pierwszego pogrubienia, ja wolę sama zarobić na siebie niż czerpać z kogoś pieniądze
odnośnie drugiego - sama się dzieliłaś na forum, ile wydajesz na wszystko, więc nie miej pretensji o to, bo sama sobie biedy napuściłaś tym..
o, a odnośnie trzeciego - chciałam tak właśnie napisać nie jestem pazerna na kasę, bo rodzice mnie inaczej wychowali - że na wszystko trzeba samemu zapracować. Ale wszystko jasne jak słońce,wiesz przecież lepiej cnie
i wypowiedzi, przynajmniej moje w tym temacie nie mają na zamiaru Cie zgnębić, tylko pomóc, cobyś spojrzała trzeźwo na świat, a nie żyła jak księżniczka w bajce, która kiedyś może się równie szybko skończyć jak się zaczęła.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
podpisuję się pod tym rękoma i nogami!

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
nie rozumiem tego postu? trzymajcie bo oszaleje
nie rozumiesz, bo napisałam o oszczędzaniu - a Ty oszczędzać nie umiesz..

(ale co z tego, skoro napiszesz, że po co masz oszczędzać.. są pieniądze, trzeba wydawać)

ja też stąd spadam. i tak zaraz przyjdzie mod i usunie.

Edytowane przez CZekolada19
Czas edycji: 2011-01-31 o 21:27
Stary 2011-01-31, 21:13   #203
limetka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez CZekolada19 Pokaż wiadomość
odnośnie pierwszego pogrubienia, ja wolę sama zarobić na siebie niż czerpać z kogoś pieniądze
odnośnie drugiego - sama się dzieliłaś na forum, ile wydajesz na wszystko, więc nie miej pretensji o to, bo sama sobie biedy napuściłaś tym..
o, a odnośnie trzeciego - chciałam tak właśnie napisać nie jestem pazerna na kasę, bo rodzice mnie inaczej wychowali - że na wszystko trzeba samemu zapracować. Ale wszystko jasne jak słońce,wiesz przecież lepiej cnie
i wypowiedzi, przynajmniej moje w tym temacie nie mają na zamiaru Cie zgnębić, tylko pomóc, cobyś spojrzała trzeźwo na świat, a nie żyła jak księżniczka w bajce, która kiedyś może się równie szybko skończyć jak się zaczęła.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

podpisuję się pod tym rękoma i nogami!

sluchaj ale co ci do tego ile pieniedzy wydaje i ze powinnam oszczedzac,wplacac dziecku na ksiazeczke .Dziewczyno jakim prawem ??to jest poprostu bezczelne ,uwazam ze ludzie ktorzy zarabiaja malo w pierwszej kolejnosci powinni martwić sie o swoj byt i przyszlosc -ja nie mowie ze mi to nie grozi bo rozne sa sytuacje w zyciu i zdarzenie ale nikt nie ma prawa zarzadzac naszymi pieniedzmi chyba logiczne?czy nie?. Ja zyje jak ksiezniczka? byc moze a dla innych zwyczajnie w zaleznosci od punktu widzenia mi natomiast taki stan zycia odpowiada i nie bede go zmieniać pod ciebie mam nadzieje ze wybaczysz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 21:20   #204
yoona
Zakorzenienie

oj tak my biedne żuczki, piszemy co myslimy a to wszystko z zazdrosci

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 21:21   #205
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:

Ad 1 - jasne. Jedno dziecko nie ma za co żyć, drugie ma w garażu willi z basenem dwa mercedesy, lamborghini, a na koncie full kasy i ma dostawać pieniądze od rodziców mimo, że jest dorosłe, stabilne finansowo i pracuje? No błagam.
Ad. 2 - A kto powiedział, że trzeba biedaka udawać? Nikt Ci udawać nie każe.
Ad. 3 - skoro jest dziecko, które ma szczęście, jest zaradne i ma kasę, to nie rozumiem sensu dawania mu pieniędzy. Bo POMOC to nie jest. Pomoc by była gdyby mu tej kasy brakowało, a powodzi mu się nieźle.
Ad. 4 - nie jestem Twoją koleżanką
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 21:28   #206
CZekolada19
Rozeznanie

Cytat:
sluchaj ale co ci do tego ile pieniedzy wydaje i ze powinnam oszczedzac,wplacac dziecku na ksiazeczke .Dziewczyno jakim prawem ??to jest poprostu bezczelne ,uwazam ze ludzie ktorzy zarabiaja malo w pierwszej kolejnosci powinni martwić sie o swoj byt i przyszlosc -ja nie mowie ze mi to nie grozi bo rozne sa sytuacje w zyciu i zdarzenie ale nikt nie ma prawa zarzadzac naszymi pieniedzmi chyba logiczne?czy nie?. Ja zyje jak ksiezniczka? byc moze a dla innych zwyczajnie w zaleznosci od punktu widzenia mi natomiast taki stan zycia odpowiada i nie bede go zmieniać pod ciebie mam nadzieje ze wybaczysz?

nie używałam słów karzących Ci coś robić - "mogą" nie znaczy "muszą". Puściłam luźną aluzję, ale Ty oczywiście odebrałaś to jako atak, także nie ma sensu tutaj już cokolwiek pisać.

aha. będzie ciężko wybaczyć, ale się postaram %)

Edytowane przez CZekolada19
Czas edycji: 2011-01-31 o 21:37
Stary 2011-01-31, 21:28   #207
limetka87
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ad 1 - jasne. Jedno dziecko nie ma za co żyć, drugie ma w garażu willi z basenem dwa mercedesy, lamborghini, a na koncie full kasy i ma dostawać pieniądze od rodziców mimo, że jest dorosłe, stabilne finansowo i pracuje? No błagam.
Ad. 2 - A kto powiedział, że trzeba biedaka udawać? Nikt Ci udawać nie każe.
Ad. 3 - skoro jest dziecko, które ma szczęście, jest zaradne i ma kasę, to nie rozumiem sensu dawania mu pieniędzy. Bo POMOC to nie jest. Pomoc by była gdyby mu tej kasy brakowało, a powodzi mu się nieźle.
Ad. 4 - nie jestem Twoją koleżanką

twoim tokiem rozumowania temu dziecku co sie gorzej powiodlo trzeba dać "wsyzstko " na tacy ,to czego ma to drugie(bogatsze) ,bo to pierwsze jest leniwe czy mniej zaradne i trzeba biedczyskowi pomoc...niepojęte..ale ok ,kazdy moze miec inne zdanie na ten temat .A bogatemu broń boże nie powinno sie pomagac czy dawać bo po co jak ma. i jeszcze niedaj boże zeby nie mialo wiecej .polska mentalność

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-31, 21:30   #208
Elfir
Zakorzenienie

Że też ja nie wpadłam na pomysł zażądać od mamy równowartości kosztów studiów prywatnych brata, bo ja byłam na państwowej uczelni...

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 21:33   #209
paula78
Zakorzenienie

Dlaczego ta osoba nie ma bana ?przeciez to klon ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 21:35   #210
miriuri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Że też ja nie wpadłam na pomysł zażądać od mamy równowartości kosztów studiów prywatnych brata, bo ja byłam na państwowej uczelni...

Jeszcze nie jest za późno, szykuj jakiś mały szantażyk

Cytat:
Napisane przez limetka87
polska mentalność
Szczęście, że możemy się choć przez chwilę poogrzewać w blasku twojej światowości

Sory ogólnie, ale jak dla mnie to autorka zasługuje już tylko na obśmianie A osoby próbujące bronić - jeszcze jakiś czas byłam w stanie zrozumieć inny punkt widzenia, teraz już nie jestem - wystarczy poczytać ostatnią stronę, żeby dojrzeć poziom i priorytety szanownej limetki.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości