Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 09:45   #1501
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No i jestem z powrotem. Co prawda nie miałam dzisiaj wizyty u gina,ale powiedziałam o tym położnej. Zaczęła dopytywac,czy czuję ruchy i powiedziała,że krew pod koniec ciąży pojawia się tylko i wyłącznie w śluzie,kiedy odchodzi czop...a mnie nie odszedł. Poza tym,to nie było żadne plamienie,ani krwawienie,tylko po prostu dwa malusieńkie skrzepy krwi...

Wizytę miałam wcześniej ustaloną na 7 lutego,ale kazała mi obserwowac sytuacje i w razie czego dzwonic,bądź jechac prosto na izbę przyjęc.

Naprawdę nie wiem,skąd to cholerstwo się wzięło? Nic mnie nie bolało... Wydaje mi się,że gdyby to było coś poważnego,to miałabym plamienia i ewidentne bóle brzucha...

No ciekawe co to ale skoro polozna mowi zeby obserwowac to moze to nic powaznego?Bo pewnie jakby uznala ze tak jest kazalaby do szpitala...takze uwazaj na siebie i obserwuj
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 09:50   #1502
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Bosti, też mam nadzieję że Aleks szybko nadrobi utraconą wagę bo już nie ma z czego chudnąć

Avikusia, ja w pierwszej ciąży w ogóle nie wymiotowałam w I trymestrze ale za to im później tym częsciej mnie mdliło, i co jakiś czas wymiotowałam aż do porodu.

Czarna, no i dobrze że poszłaś Ja z plamieniem przed porodem też pojechałam do szpitala i położna wmawiała mi że to na pewno czop. A to ewidentnie nie było to, nawet żadnego śluzu nie było. Uważaj teraz na siebie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 09:50   #1503
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
aja śliczny brzusio

monti ja piorę w 40 stopniach, bo zazwyczaj tak jest napisane na ciuszkach, a prasuję na lewej stronie wszystko
juz pierzesz ciuszki ??????

anika przeleci jak z bicza strzelil
Stary 2011-02-01, 09:55   #1504
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Parę dni mnie nie było i mam 32 strony do nadrabiania
Normalnie zwariowałyście
Może zaraz trochę nadrobię, bo dzisiaj też trochę spraw do załatwiania.

Wklejam Wam wózek jaki mi się ostatnio spodobał - waży tylko 10kg i naprawdę super się go prowadzi aż byłam w szoku
http://www.tutek.pl/menu,52,Grander_Alu_Chrom
to idę nadrabiać, będę po trochu pewnie odpisywać
wózek superowy bardzo mi się kolor podoba

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Ja cala noc nie spalam...nie wiem co sie dzialo nigdy tak nie mialam wczesniej...od wczoraj moj bebol zaczal mi twardniec i puszczac i tak na zmiane a do tego takie klucia w brzuchu poszlam spac i w nocy to samo bol brzucha nie moglam soe obrocic na drugi bok bo kazdy obrot sprawial bol...jestem wypompowana,,,miala tak moze ktoras z was???? Myslicie zeby zadzw.do poloznej i powiedziec???Czy to twardnienie takie i bole jakby klucie normalne na tym etapie ciazy???
Cytat:
Teraz mnie bebol nie boli....ale nadal sie napina,wzielam jedna nospe i zobaczymy ...kurde ja nigdy tak nie miaalam z tym brzuchem i taki dziwny ten bolcala noc sie meczylam katastrofa
weź sobie jeszcze magnez i poleż na płasko, na boku
ja raz tak miałam ale w nocy mi przeszło (ja zażywam luteinę i magnez, to wtedy wzięłam 2 tabletki magnezu)
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 09:57   #1505
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ego ego - chciałam go..zobaczyć chociaz ale w moich okolicach, nie ma gdzie.. ladny wózek !!!
a u nas o dziwo jest w kilku sklepach, a jak chciałam obejrzeć boldera, to nigdzie nie ma

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ego ego super wózek już go bosti wklejała, a ja teraz żałuje że zamówiłam tego kloca tako
nie wiedziałam, bo jestem dopiero na 26 stronie czytania

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
ego to witam w klubie miłośniczek Grandera ja własnie czekam na kolor morski+róż, mam go mieć za jakieś dwa tyg.
wiesz co, kiedys pojechaliśmy do takiej hurtowni i tam teściowej mojej sie spodobał, ale że ja bylam nastawiona na xlandera, to nawet nie zawracałam sobie nim glowy, teraz od jakiegoś miesiąca xlander odpadł ze wzgl. na spacerówkę tylko w jednym kierunku, zaczełam szukać sklepu gdzie mogłabym obejrzeć boldera i wpadliśmy do takiego malego sklepiku w naszym miescie i pani nam zaczęła go demonstrować chociaż nie chcieliśmy i jak go dotknęłam i pojeździlam po sklepie to się chyba zakochałam, taki leciutki i wszystko ma na swoim miejscu i kołyske z gondolki i fotelik maxi cosi i cena niska no po prostu cudo, a boldera chyba sobie odpuszczę, a i weźmiemy chyba czerwono czarny, żeby pasował później też dla dziewczynki w razie co i u nas się czeka tylko dwa dni

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
juz pierzesz ciuszki ??????
zaczęłam od pościeli ale chyba zacznę powoli ciuszki jak zrobię porządek w szafie, bo to nigdy nic nie wiadomo
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 09:58   #1506
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
aja śliczny brzusio
Dzięki

Matko jak nigdy przespałam całą noc

Gosik tucz dziecko, faszeruj go witaminami np. Vibovitem.
Tylko tak się zastanawiam, czy po takim schudnięciu z elektrolitami w porządku
Bo jest taki dla dzieci do rozpuszczania uzupełniający elektrolity ORSALIT, niezbyt dobry.

Zaczynam 32 tydzień

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:04   #1507
Montii
Zakorzenienie

aja gratulacje

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 10:06   #1508
bosti
Zadomowienie

ego u nas nie ma go w żadnym sklepie, kupuję w ciemno na all, znając tylko fotki i opisy. a teraz po tym, co napisałaś na jego temat, to jestem jeszcze bardziej wirtualnie zachwycona i zadowolona z wyboru. tylko martwię się, czy na pewno zrobią mi tą wersję kolorystyczną, co mi się wymarzyła, bo juz dośc dawno nie była dostępna, a ja mam ostatnio pecha do zakupów no i troche się boję, ze mała sie urodzi, a ja nadal będę bez wózka czekając na kolor

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2011-02-01 o 10:08
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:08   #1509
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
aja gratulacje
Dzięki

Ach już doczekać się nie mogę

A tu o cesarce
http://dzieci.pl/cid,1024119,daid,13...puticaid=6bb44

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-01, 10:10   #1510
gosikk_s
Zakorzenienie

Trzyrazyi, faktycznie weź jeszcze ten magnez i poleż, może to było chwilowe i przejdzie. Ja w pierwszej ciąży przeżyłam raz dobę potwornych bóli brzucha, w końcu pojechaliśmy do szpitala ale lekarz zalecił tylko nospę i leżenie.

Aja, zobaczę jeszcze co powie pediatra ale jak nic trzeba mu coś kupić na wzmocnienie. I zapisałam ten orsalit

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:10   #1511
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dzięki

Ach już doczekać się nie mogę

A tu o cesarce
http://dzieci.pl/cid,1024119,daid,13...puticaid=6bb44
podoba mi się ten fragment : '' Wszystko ma swoje dobre i złe strony. Strach przed trudami życia nie może, nie powinien nami kierować w tak ważnych chwilach. Czy nie lepiej się z nim zmierzyć? ''

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 10:12   #1512
gosiawolna
Rozeznanie

witam ;p milego dnia zycze. ja juz rano bylam na glukozie itp... jeden spacerek na tydzien nam starczy
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:22   #1513
aja1
Zakorzenienie

Montii jedni temu przyklasną, drudzy powiedzą co innego.

Natomiast ja jakoś nigdy nie zakładałam cc, ponieważ byłam po operacji ginekologicznej to ordynator starał się mnie namówić, a ja szłam w zaparte, że chcę sn. Nie brałam nigdy do siebie tych wszystkich "krwawych opowieści". Wyszłam z założenie - co będzie to będzie. Tak skupiłam się na urodzeniu młodej, na tym żeby ją dotlenić a nie drzeć pape i tlen zabierać, że zniosłam to ok. Tylko jak już ją wypychałam to trzy razy krzyknęłam "kur........" i potem przepraszałam położne, które się ze mnie śmiały
Mama zaglądała na porodówkę, co tak cicho, bo ja z reguły nie wytrzymała na ból jestem, a poza tym bała sie, że w złości to jeszcze komuś przyłożyłam.
Wydarłam się raz na Tż . Położna kazała mu moją głowę trzymać, no on posłusznie złapał a ja na niego z mordą, zeby mnie nie dotykał , biedak nie wiedział co ma zrobić, dopiero położna kazała mnie złapać przez poduszkę i było ok. Później mógł przeciąć pępowinę, ale nie chciał, i się popłakał
W sumie każdego faceta jakiego widziałam na porodóce to płakał

Ale mnie nostalgia naszła, wieczorem będzie 7 lat jak mnie bóle złapały

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-02-01 o 10:24
Stary 2011-02-01, 10:22   #1514
Tity
Zakorzenienie

A ja dzisiaj się wierciłam całą noc, cały czas coś mi przeszkadzało i ręce mi drętwiały jak leżałam na lewym boku, plecy bolały jak na płasko i jak leżałam na prawym to mi się przytykał nos... Miałam się zabierać do szykowania gniazda w tym tygodniu, ale jakoś mi się nie chce. Może to po wczorajszej wizycie, skoro wyszło na to, że jeszcze pochodzę...A w ogóle to jakaś zmęczona jestem drugi dzień. Nic tylko bym w łóziu leżała
Znowu temat o cc. Mi to spędza sen z powiek. Jedyny plus tego, że będę mieć cc to to, że hemoroidy mi się nie nasilą, ale żałuję, że od razu po nie będę w stanie zajmować się malutkim.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-02-01 o 10:25
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:26   #1515
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
ego u nas nie ma go w żadnym sklepie, kupuję w ciemno na all, znając tylko fotki i opisy. a teraz po tym, co napisałaś na jego temat, to jestem jeszcze bardziej wirtualnie zachwycona i zadowolona z wyboru. tylko martwię się, czy na pewno zrobią mi tą wersję kolorystyczną, co mi się wymarzyła, bo juz dośc dawno nie była dostępna, a ja mam ostatnio pecha do zakupów no i troche się boję, ze mała sie urodzi, a ja nadal będę bez wózka czekając na kolor
no mam nadzieję, że Ci zrobią ten kolor
a wózeczek naprawdę fajny
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:30   #1516
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
eirene dokładnie tak mój TZ mowi, ze cieszy sie ze nie musimy tych pieniedzy wydawac na lekarzy.dlatego jesli wlasnie chodzi o płec dla mnie to nieistotne, ubranka sie wymieni, a zdrowia sie nie da wymienic
a propo tego co pisałam tż przyjeżdża wczoraj po pracy a był u mechanika i co? juz do roboty poduszka pod silnikiem same części ok. 300-400zł a ja ze stoickim spokojem powiedziałam tylko: dobrze że to tylko na auto... chociaż w środku mnie skręca ale tak sobie to tłumaczę zawsze

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie, dziękuje za kciuki
Bedzie chłopak chyba Jacek
GRATULACJE !!! Będzie więc parka Ładne imię rzadko spotykane w dzisiejszych czasach

Jok3r czekamy na zdjęcia kącika Mateuszka

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Hej!Aha, wreszcie doszliśmy do porozumienia co do imienia, ale póki co nie podaję, bo jak ostatnio powiedzieliśmy jakie imię chcemy mu dać, to zrobiła się z tego afera rodzinna i... w ogóle szkoda gadać. Tak więc teraz postanowiliśmy nikomu nic nie mówić, dowiedzą się po porodzie. O!
jakbym o sobie czytała u mnie też miało być inne imię awantura się zrobiła o czym tu pisałam i teraz do dnia porodu nowego imienia znać nie będą

Cytat:
Wklejam Wam wózek jaki mi się ostatnio spodobał - waży tylko 10kg i naprawdę super się go prowadzi aż byłam w szoku
http://www.tutek.pl/menu,52,Grander_Alu_Chrom
bardzo ładny zgrabny wózeczek i kolorek ten fajny

87czarna dobrze że się upewniłaś że ok wszystko. ale dziwne skąd to się wzięło.

Cytat:
Teraz mnie bebol nie boli....ale nadal sie napina,wzielam jedna nospe i zobaczymy ...kurde ja nigdy tak nie miaalam z tym brzuchem i taki dziwny ten bolcala noc sie meczylam katastrofa
jak coś jedź to sprawdzić lepiej być spokojnym jak cię tak dalej będzie bolało

mnie też dzisiaj w nocy brzuch bolał jak na @ i jeszcze schizę miałam bo jak mnie tak bolał to w ogóle nie czułam ruchów małego (a zawsze w nocy czuję jak wstaję - zawsze). no i szturcham go lekko - nic, wstałam - nic, położyłam się - nic. to wstałąm napiłam się soku i po pół minucie mały czkawki dostał i zaczął się ruszać a ja już głupia się zdenerwowałam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:41   #1517
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Witam drogie Mamusie

Jedna kwestia mnie nurtuje, może Wy mi rozjaśnicie w głowie.

Otóż jak byłam ostatnio u lekarza to pytam się go jaki termin porodu wychodzi mi według USG (zawsze miałam bardzo nieregularne miesiączki, więc termin wyliczony według ostatniej miesiączki 28 dniowego cyklu to pewnie bardzo średnio ma się do rzeczywistości) i wtedy on popatrzył na mnie jak na debila i powiedział mi, że teraz to już nie da się powiedzieć jaki termin jest według USG, bo przecież każde dziecko jest inne, jedno mniejsze drugie większe, więc to sie nie da tak powiedzieć. Najważniejsze jest aby sprawdzać czy dziecko rośnie i się rozwija, a przecież nie jest tak,że waga każdego dziecka przy urodzeniu to np. 3kg Jeden waży 2kg inny 4kg, więc nie mówi się już w tak zaawansowanej ciąży jaki termin z USG. Pomyślałam no ok mówi logicznie, ale Wy tu cały czas piszecie "według USG taki tydzień" albo "według USG dwa tygodnie do przodu" więc już nic z tego nie rozumiem
Stysia, ja rozmawiałam w niedzielę z polozną i pytała się mnie o termin, no to ja jej mówię, że wg okresu to 13 marzec, a ona do mnie, a wg 1 USG???? bo ten jest bardziej prawdopodobny,hmmm.... to biorąc pod uwage to usg, to jestem kilka dni do przodu i wtedy mam się zgłosić na ktg. Ale ja i tak przywiązałam się do 13 marca

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

[QUOTE=wanilia83;24768309]

i co przyszedł w końcu ??
może ktoś go winkiem poczęstował i już nie umiał dojść

wanilia, ksiądz przyszedł 20:40....... a ja od 16 na niego czekałam . Ogólnie dałam mu czas do 21, no bo ludzie kochani co to nocna wizyta miała być
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:41   #1518
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

aja to mała ma urodzinki? czy jutro??

i gratulacje 32 tygodnia ja zaczynam jutro

Stary 2011-02-01, 10:42   #1519
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
aja to mała ma urodzinki? czy jutro??

i gratulacje 32 tygodnia ja zaczynam jutro
Jutro

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-01, 10:42   #1520
coralady
Wtajemniczenie

witajcie!

Widzę że cc na tapecie Ja jestem zdecydowana na sn-chyba chce świadomie to wszystko przejśc i chce móc zajmować się Małą od początku.Wiem jak może boleć po cc(miałam ciężką laparoskopię w kwietniu,a to tylko namiastka).Chyba chce sie zmierzyć z tym bólemPrzeciez da sie go przeżyc,inaczej kobiety przy porodach by umierały Ból jak ból przechodzi przecież...

Nuna gratuluje poznania płciTo będzie parka,ale super!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:47   #1521
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

Natomiast ja jakoś nigdy nie zakładałam cc, ponieważ byłam po operacji ginekologicznej to ordynator starał się mnie namówić, a ja szłam w zaparte, że chcę sn. Nie brałam nigdy do siebie tych wszystkich "krwawych opowieści". Wyszłam z założenie - co będzie to będzie. Tak skupiłam się na urodzeniu młodej, na tym żeby ją dotlenić a nie drzeć pape i tlen zabierać, że zniosłam to ok. Tylko jak już ją wypychałam to trzy razy krzyknęłam "kur........" i potem przepraszałam położne, które się ze mnie śmiały
Mama zaglądała na porodówkę, co tak cicho, bo ja z reguły nie wytrzymała na ból jestem, a poza tym bała sie, że w złości to jeszcze komuś przyłożyłam.
Wydarłam się raz na Tż . Położna kazała mu moją głowę trzymać, no on posłusznie złapał a ja na niego z mordą, zeby mnie nie dotykał , biedak nie wiedział co ma zrobić, dopiero położna kazała mnie złapać przez poduszkę i było ok. Później mógł przeciąć pępowinę, ale nie chciał, i się popłakał

wiesz co ilekroć czytam takie historie to oczy robią mi się mokre i jeszcze bardziej chcę rodzić. Wiem,że będzie boleć, ale chcę to świadomie przeżyć, moment kiedy moje dziecko się rodzi, chcę żeby Tż trzymał mnie za rękę i wspierał... jakoś nie mam obaw przed porodem, jedynie boję się momentu jak mnie w domu złapie, ten pośpiech, a jak mój będzie w pracy... a jak już będę na porodówce to hejaa niech się dzieje co chce
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
witajcie!

Widzę że cc na tapecie Ja jestem zdecydowana na sn-chyba chce świadomie to wszystko przejśc i chce móc zajmować się Małą od początku.Wiem jak może boleć po cc(miałam ciężką laparoskopię w kwietniu,a to tylko namiastka).Chyba chce sie zmierzyć z tym bólemPrzeciez da sie go przeżyc,inaczej kobiety przy porodach by umierały Ból jak ból przechodzi przecież...

Nuna gratuluje poznania płciTo będzie parka,ale super!
Ja nigdy nie miałam zabiegu żadnego... ale słyszałam właśnie,że laparoskopia bardzo boli.. podoba mi się to co napisałaś,że chcesz świadomie przez to przejść

a ja wam się pochwalę, ale po cichu, że moje spojenie łonowe chyba się uspokoiło, jeszcze pare dni temu nie umiałam się ubrać.. a od 2-3 dni kicam jak zając

[LEFT]
Stary 2011-02-01, 10:49   #1522
Castia
Wtajemniczenie

witam się w 9 miesiącu !!!!! wow
ale się już boje
eirene no dokładnie, ale z autem to tak właśnie jest, psuje sie coś w najmniej oczekiwanym momencie

anika post to dopiero będziesz miała po urodzeniu Natki w sensie zywieniowym a w innym to karnawał na maksa

gosik no ja myślę, że bedzie dobrze,poradzimy sobie
dziś juz patrze inaczej na to, wczoraj miałam chwile jakiegoś załamania tym wszystkim

ja się biorę za szykowanie półeczek dla naszej małej, i może pranie jakieś w końcu zrobie.
byłam dziś w Lidlu bo wczoraj TZ zapomniał zajechać po pracy, ale pampków nie było nawet jednej sztuki
no i w sumie to nic nie wzielam, aaa wzielam kosz na bielizne - przyda sie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 10:51   #1523
87czarna
Zakorzenienie

gosik a u Ciebie czym to było spowodowane?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 11:00   #1524
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro
o to imprezka się szykuje

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
witajcie!

ja też byłam nastawiona na cc boję się strasznie sn ale... ostatnio jak zaczęłam chodzić na sr i tak przemyślałam sprawę i faktycznie tak jest - po cc też boli tyle że potem. sama już nie wiem jakby mi dziś lekarz powiedział będzie pani miała cc to się nie obrażę ale sama nic szukać nie będę, płacić itd...w sumie cc to jak operacja niestety chociaż jedne przechodzą łagodnie inne nie. zobaczymy jak to będzie nastawiam się pozytywnie na sn chociaż się boję

Cytat:
a ja wam się pochwalę, ale po cichu, że moje spojenie łonowe chyba się uspokoiło, jeszcze pare dni temu nie umiałam się ubrać.. a od 2-3 dni kicam jak zając
super

Cytat:
ale się już boje
gratulacje
a ty jeszcze odpowiedniej szafy nie znalazłaś?? a czas leci

jejku jak tak patrzę jak się styczniówki rozpakowują to masakra niedługo u nas tak będzie masowo

Stary 2011-02-01, 11:03   #1525
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

fajnie sie to czyta z takim zaciekawieniem moze masz ochote opisac caly porod poczawszy od skurczy????hihih albo mnie na priv???
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 11:06   #1526
aja1
Zakorzenienie

Montii to super, że nie boli, ale uważaj na siebie.
Powiem Ci, że jak już maluszka położą na brzuch to nic więcej się nie liczy, to jest uczucie którego nie da się opisać.

Eirene no właśnie też zaglądałam do nich, ech, jeszcze troszkę

Casia tak szybko na porodówkę biegniesz

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-01, 11:09   #1527
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

mnie też dzisiaj w nocy brzuch bolał jak na @ i jeszcze schizę miałam bo jak mnie tak bolał to w ogóle nie czułam ruchów małego (a zawsze w nocy czuję jak wstaję - zawsze). no i szturcham go lekko - nic, wstałam - nic, położyłam się - nic. to wstałąm napiłam się soku i po pół minucie mały czkawki dostał i zaczął się ruszać a ja już głupia się zdenerwowałam
mnie ostatnio często boli brzuszek jak na @

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 11:10   #1528
deneb3
Zadomowienie

Niektóre boją się SN i wybierają CC a ja mam odwrotnie
Boję się CC i mam wieeeelką nadzieje, ze uda mi się normalnie urodzić

jak sobie wyobrażę, że będą mnie ciąć i ta rana najgorsza to brrrr
aż mnie ciarki przechodzą :/
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 11:22   #1529
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
ale się już boje

ja się biorę za szykowanie półeczek dla naszej małej, i może pranie jakieś w końcu zrobie.
byłam dziś w Lidlu bo wczoraj TZ zapomniał zajechać po pracy, ale pampków nie było nawet jednej sztuki
no i w sumie to nic nie wzielam, aaa wzielam kosz na bielizne - przyda sie
ja właśnie myślałam żeby dziś się wybrać do lidla, ale podejrzewam, że też z tym pampków nici... więc chyba sobie odpuszcze......
wow 9 m-c ale to poważnie brzmi
Stary 2011-02-01, 11:23   #1530
diatoma
Zadomowienie

Eirine mój mały też dziś coś apatyczny,pare razy się poruszy i przerwa, potem miał czkawkę i znów przerwa. a ostatnio się śmiałam że ma adhad, więc spora to różnica. może ma słabszy dzień. grunt żę się wierci.

Castia gratulacje 9 miesiąca

a mi teściowa przyniosła obiadekkaszkę manne na rosole, rybke z ziemniakami i surowka, poledwiczki po porwansalsku-pyszne, nalesniki z serem lub jablkami i jablka pieczone z miodem i konfiturami. normalnie nie wiem za co sie zabrac

aha i mam dylemat, podpowiedzcie ktora koszulka bardziej wam się podoba?http://www.ew3.pl/zonaty-koszulka-meska-p-420.html czy http://www.ew3.pl/stop-jestem-zonaty...ska-p-151.html czy http://www.ew3.pl/machine-koszulka-meska-p-306.html ??? bo myślałam też nad tą, ale nie wiem czy na walentynki pasuje http://www.ew3.pl/bede-tata-koszulka-meska-p-170.html ... co myślicie?

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości