|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
|
|
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Ja już jestem po dzisiejszej wizycie. Z maleństwem wszystko ok. Niestety nie miałam USG
tylko słuchaliśmy serduszka przez detektor - bardzo ładnie biło. Chwilami było słychać takie " plum " i pani doktor powiedziała, że to znaczy, że właśnie się poruszyło Następna wizyta dopiero 4 marca no i L4 do 4 marca ![]() My z Tż-tem kupiliśmy dokładnie 1 lutego 2010 mieszkanko - dzisiaj jest równo rok Nie za duże, bo 46 m2, ale na większe nie dostalibyśmy kredytu, bo mieliśmy zdolność kredytową tylko na 230 tyś. zł. Mamy 2 pokoje - 18 i 10 m2. I właśnie teraz nie wiemy jak to zrobić ... W dużym pokoju mamy " nasz salon ", a w mniejszym sypialnie. Mamy w sypialni dużą szafę i duże łoże małżeńskie, telewizor na ścianie i nic więcej już się nie mieści ... Narazie w planach mamy zlikwidować łoże, a zostawić tylko szafę, postawić łóżeczko i kupić małą sofkę dla nas. A z czasem przenieść się do dużego pokoju, a tam będzie pokój dziecięcy Bo innego rozwiązania nie widzę ...Aaa i sypialnie mamy zieloną ( dokładnie Zielone wzgórze Dekorala ) i nie wiem, czy zmieniać ten kolor, czy tylko go odświeżyć
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-02-01 o 12:28 |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
uff młody zasnął
może za książkę się wezmę
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
beata_1988 oj trudna sytuacja, teściowa okręciła Was sobie w okół małego palca
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-02-01 o 12:54 |
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne fotki i brzuś i dzidziuś
Może śpioszek taki z niego Mój na prenatalnym nie chciał sie odwrócić i lekarka musiała go prosić pomyślałam że uparty po tatusiu Ale Twoja historia przypomniała mi moją ! Bylam na usg w 8tyg i lekarka długo nie mogła doszukać sie serduszka . Juz prawie sie załamałam że znowu powtórka bo moja pierwsza ciąża obumarła w 6tyg . Ale w końcu znalazła no i wtedy sie poryczałam ale ze szczęścia
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale do rzeczy. Ja też właśnie wróciłam od lekarza. Morfologia w normie, mocz w normie, dziecko ... w normie ![]() Choć miało nie być USG, to jednak podejrzeliśmy malucha tak przez brzuch i mało się nie popłakałam ze szczęścia bi pierwszy raz widziałam jak się rusza! Rusza to mało powiedziane, wiercił się jak mały krętek I bardzo szybko machał nóżkami No i serduszko oczywiście też biło ![]() Najpiękniejszy widok na świecie
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Podczytuje was prawie od poczatku ale jakos ciagle balam sie czy z moim malenstwem wszystko ok i wolalam poczekac na udzial w forum ale teraz mam nadzieje ze nas przyjmiecie
Krotko o mnie: mam 31 lat, moje pierwsze dziecko, bardzo upragnione, termin na 14 sierpnia, wczoraj mielismy usg genetyczne i wszystko wyglada super no i delikatnie lekarz zasugerowal nam ze prawdopodobnie bedzie dziewczynka zalaczam wczorajsze zdjecie malej i pozdrawiam wszystkie mamy lipcowo-sierpniowe |
|
|
|
#1748 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Takiego zdjęcia jeszcze nie mamy ![]() A mam czerwcowych nie pozdrawiasz? Mamy dwie takie.Brumek a to Ci niespodizanka ![]() Super!!! |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotarło do mnie że całe moje "dotychczasowe urabianie" nic nie dało, sugestie były zbyt delikatne, i że czas podjąć drastyczniejsze kroki. Wiem o skutkach mieszkania w pomieszczeniu gdzie jest pleśń i aż mi skóra cierpnie jak pomyślę że dziecko miałoby wdychać to świństwo.
|
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie foto inne niż wszystkie dotąd pokazywane
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się ponuro w wątku przeze mnie zrobiło...
|
|
|
#1752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jakie to ekscytujace, za kazdym razem jak piszeci eo usg i radosci to i ja szczerze zeby do monitora kompletnie nie kontrolujac tego, tz zapytal mnie ostatnio, do czego sie tak usmiecham siedzac z laptopem? to on mi to usiwadomilco do toxo i zwierzat to dodam jeszcze, ze czasami ludzie wyolbrzymiaja problem, moja kuzynka w ciazy leczyla sie na toxo, nigdy kotow nie mieli, a klika miesiecy wczesniej zarali psa babci po jej smierci ciocia strasznie sie wkurzyla i powiedziala ze psa odda do schroniska bo to na pewno jego wina, dlugo nad nii pracowalam, przynosilam artykuly, uspakajalam kuzynka podleczyla sie i urodzila sliczna, zdrowa dziewczynke Cytat:
pierwszy raz widze takie wyraznie zdjecie wg OM mam podobny termin porodu
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-02-01 o 13:23 |
||
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To masz zbliżony termin do mojego, bo ja mam na 12 sierpnia, ale lekarz nie sugerował płci, więc muszę cierpliwie czekać do następnej wizyty
|
|
|
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja się pochwalę zdjęciem 3 D
Ale to jeszcze z USG genetycznego
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Brumek i Kolina macie racje nie tylko kotki moga zarazić toxoplazmozą ale ludzie o tym nie wiedzą albo nie chcą wiedzieć
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak planowałam że tż sam się domyśli że przed narodzinami dziecka pora będzie się stąd wynieść i nawet moja mama mnie podpytywała ostatnio jak mi idzie "urabianie" Rafała. A ja na to że na razie stanęło w miejscu i wtedy powiedziała o tych planach że będzie chodzić na drugie zmiany do pracy żeby dziecka popilnować jak będe musiała iść na uczelnię. Nie chcę stawiać całej sytuacji na ostrzu noża ale jednocześnie muszę podjąć bardziej zdecydowane kroki bo chciałam się przenieść właśnie przynajmniej z miesiąc przed narodzinami dzidziusia żeby zdążyć powoli przygotować wszystko, na spokojnie się rozpakować i w ogóle. Czuję jednak że ciężka praca przede mną..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-01 o 13:33 |
|
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za powitanie i Nerola! wybacz, oczywiscie ze pozdrawiam rowniez mamusie czerwcowe
na razie jestem zajeta ale potem do was zajrze, choc tempo pisania jest zastraszajace! Ale z drugiej strony fajnie sie czyta o radosciach, zmartwieniach, przezyciach podobnych do wlasnych, szczegolnie w tym wyjatkowym okresie.. |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
umbryjka witaj!
|
#1759 |
|
BAN stały
|
Beatko macie jeszcze czas ale wiadomo,im wczesniej tym lepiej i ze względów zdrowotnych i psychicznych dla wszystkich.
Niech ta wiosna przyjdzie ,to więcej czasu posiedzisz na podwórku a nie w pleśni. Mój T. mówi,ze bardzo ładnie nam zeszła ale my właśnie non stop otwieramy okna,suszymy na suszarce pranie przy grzejniku i otwartym oknie,poszły w ruch pochłaniacze a na koniec pryskanie. I grzyb poszedł sobie. Wałkuj temat a ja Ci kibicuję z całego serduszka.Będziesz koło mamy na większym metrażu,R. bliżej do pracy,same korzyści. A teściowa nie dziecko-jeść sobie zrobi ![]() Umbryjka NO![]() My nadprodukcyjne jesteśmy,więc ostrzegam przed długą(5 godzinną) nieobecnością Posprzątałam kotłownię i napakowałam śmieci do pieca i ledwo oddycham. Nie cierpię tego smrodu we włosach i ciuchach ![]() Działam dalej. Wprowadzili nam się nowi sąsiedzi do domku obok(a właściwie ich okna mam na podwórku bo oni mieszkają w wyremontowanej oborze z tego samego gospodarstwa co nasz dom) i muszę psy wiazać bo przyprowadzili jakieś bydlaki i są zadymy. A mieszkają po naszym ukochanym sąsiedzie,który zmarł mi na rękach podczas reanimacji we wrześniu. ![]() Nie udało mi się go przywrócić do życia
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Neroka pewnie Cieżko Ci było po śmierci są siada? pewnie będziecie jakoś to wspólne podwórze dzielić?
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boskie to zdjęcie, coś cudnego ![]() No i fajnie, że znowu sierpniówka nam przybyła, bo jesteśmy tu w mniejszości No i w tym samym wieku jesteśmy
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mnie normalnie w dołku ściska jak pomyślę co będzie jesli już męża "urobię" na przeprowadzkę i przyjdzie nam oznajmić to teściowej, zacznie się wypominanie że pewnie nam z nią źle, itd. Nie mam pomysłu jak by to rozegrać. Ona ma dopiero 50lat więc kobieta w sile wieku. Ale fakt faktem to do mojego gotowania i sprzątania to sie przyzwyczaiła. Nawet jak nieraz wracałam po 20.00 do domu z zajęć po całym dniu po na "pseudo obiad" parówki a w domu burdel bo "ona nie miała czasu", normalnie myślałam że pęknę ze złości. Czasami to myślę że już się doczekać nie mogę żeby się wyprowadzić i żeby zauważyła jak to jest jak nie ma kto ugotować i ogarnąć w domu.
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj jadę z mężem po pierwsze spodnie ciążowe, bo siedzę w pracy w rozpiętych spodniach |
|
|
|
|
#1764 |
|
BAN stały
|
Bella ciężko jak cholera Ci powiem
![]() To był kawaler ale taki miły,dowcipny,sympatyczny .Żadnych problemów.I na piwko do T.przyszedł. Tak mi dziwnie sie po podwórku chodzi bo okna sa skierowane na nasze podwórko.Czasem mnie zaskakiwał jak krzewy przycinałam a teraz nie ![]() Ale podwórko mamy tylko swoje wokół.( 2 sąsiadów ma po kilka kroków a my wszystko wraz z polami)A przed oknami mu płota nie stawiałam(choc mam prawo) bo mi on nie przeszkadzał nic a nic,to po co? Poza tym my mamy 2 mostki(nasz i jego bo jego nie jest prawnie ale przecież nie będzie skakał przez rów do domu). A ci nowi,to jego rodzina.No zobaczymy co to za ziólka nam rosną. Najwyżej albo powsadzam ogromne iglaki,tuje pod ich 2 oknami i zagrodzę nasz mostek.A wtedy w domu mają jak w d**ie i nie mają jak sie do niego dostać,póki kręgi nie dorobią,co automatycznie zmniejszy ich podwórko do dosłownie 1,5 m X1 m. Na razie nie jestem wredna ![]() Beatko to Ty widzę za nianie,sprzątaczkę i kuchtę robisz? Mąż sie opiekuje mamą ale widzę Twoim kosztem.Nie pozwalaj sobie.Dziewczyno! |
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że same korzyści dla nas, ale ja już nie wiem jak mam z R. rozmawiać żeby dojść do jakichś konstruktywnych wniosków bo on albo zmienia temat, albo się złości że w ogóle zaczynam drążyć, albo że sama stwarzam problemy, ja naprawdę usiłuję jakoś łagodnie rozwiązać sprawę, ale kiedy tż zarzuca mi że coś uzgadniam za jego plecami, albo że moja mama mi znowu coś nakładła do głowy to po prostu brakuje mi argumentów. Jedno wiem na pewno, ze dziecko nie będzie mieszkało w takich warunkach, bo nigdy bym sobie nie darowała gdyby dopadło go jakieś choróbsko przez nasza nieodpowiedzialność.
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zjadło mi mega spłodzonego posta
Witam nowe mamusie a także gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć Agulaaa co za foty Z USG boskie a figurka i brzusio do pozazdroszczenia ![]() Beatka trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie konfliktu. Nam nie wolno sie teraz stresować, ale wiem jak jest. Sama cały dzień mam mętlik w głowie. TŻ się nie odzywa, ja też nie dzwonię. Najgorsze jest to, że jego rodzice chcą Nam pomóc, a moi nie deklarują takiej chęci. I on mi to wypomina KOCHANE mam apel! Ze względu na moje ciążowe zaćmienie umysłu nie mogę sie doszukać, która tu dom buduje. Mogę prosić o wiadomość na priv bo chciałabym podpytać jakie są (mniej więcej choć) realne koszty takiej inwestycji. Dziękuję
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny te fotki 3d są niesamowite
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam wczesniej że teść zmarł 3tyg przed naszym ślubem i wymagała tego sytuacja bo teściowa wpadła w załamanie nerwowe i w ogóle była w rozsypce. To była nasza wspólna decyzja na bliżej nieokreślony "jakiś czas".
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne są te nasze ciążowe przypadłości. Co jedna to śmieszniejsza
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Rozumię, nie doczytałam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

tylko słuchaliśmy serduszka przez detektor - bardzo ładnie biło. Chwilami było słychać takie " plum " i pani doktor powiedziała, że to znaczy, że właśnie się poruszyło

nie mogę sie doszukać, która tu dom buduje. Mogę prosić o wiadomość na priv bo chciałabym podpytać jakie są (mniej więcej choć) realne koszty takiej inwestycji. Dziękuję