|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Pewnie beda ok, ale na krotka starcza, bo stopka rosnie teraz ekspresowo ![]() No...... ![]() Maly spi...ale sie wymeczyl na spacerze, ledwo dociagnal do tej 18.40 ![]() I nie chcial dzisiaj myc zebow tylko bawil sie szczoteczka z woda lecaca z kranu... ![]() Ciekawe jak tam pierwszy dzien w pracy Guci dzisiaj? ![]()
|
|
#4142 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
znowu ja na chwile ![]() Dziś zdycham bo @ przyszła i mnie meczy strasznie... ból głow, pleców, brzucha, ogólnie wszystkiego... a o tym jakie miałam napięcie przedmiesiączkowe to wole nie pisać... myślałam że Widziałam cudne filmiki i zdjęcia Andre przecudowny ![]() A właśnie Kamilka świetnie układa puzle a to brawo na koniec mnie powaliło ![]() Amelka bosko zafascynowana schodami Kasiu nie wiedziałam że Ty też jesteś zafasolkowana gratulacje O Miriam to już w ogóle nie bede wspominać bo ona jest taka słodka że zabrakło by mi tu miejsca na opis A Sandra Guciowa to rozbawiła mnie do łez jak ona bosko się smieje ![]() Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam ale pisze tak na szybciocha ![]() Iwcio już chodzi coraz lepiej, wychodzimy na spacerki bez wózka, dużo gada i ogólnie jest fajowski po mamusi ![]() A co do przytulanek to ma swojego żółtego borsuka i konika morskiego On w ogóle kocha misie, jak się do niego powie "Iwciu pokaz jak kochasz misie" to leci na największego miśka i się rzuca na niego i go tuli ![]() W ogóle to chce Wam pokazać Iwcia ale nie tutaj. Jak wrzuce filmik na yt to dam link Zeberce to Wam wklei w klubie A tutaj mam nadzieje ze skomentujecie moją bestyjkę ![]() A właśnie zdrówka dla Piotrusia ![]() Lece bo Małego trzeba uspać bo coś mu nie idzie ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slodko musi to wygladac ![]() To czekam na filmik ![]() ![]() Tak sobie pomyslalam, ze skoro podobaja wam sie te klocki nakladane na patyk to moze takie "cosie" przypadna wam do gustu, zabawki sa drewniane i ladnie wykonane: Takie pociagi, mozna je skladac i rozkladac 20921.jpg1427351276.jpg Domek c1b502e0c1c12b3f.jpg5e5f438d57a98a1cmed.jpg I takie prostsze f42d73c334e0bff6med.jpg I moje ulubione 1427351096.jpg5b93b51282e6ab89med.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-01 o 20:26 |
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina i znowuż zachorowałam na puzlle
Sam słońce jasne, że podziele się z dziewczynami filmikiem Super, że już tak świetnie daje rade! Mój chyba zacznie na 2 latka chodzić![]() Maria jutro ma być inhalator napewno dam znać jak nam poszło
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
I dobrze ze za młody
zreszta i tak juz zajety Witam Ja dzis nie mam weny, padnieta jakas jestem chodz w pracy dzis nie bylam. Z samego rana pojechalam z braciakiem na zakupy bo chcial sobie kupic garnitur na studniowke i z nim to gorzej niz z baba pół dnia nam zajelo zanim kupil ale przynajmniej zadowolony jest Kamilka juz spi wiec ide ogarnac domek co z grubsza kolacja dla meza wykapie sie i wo wyrka wlasnie ciekawe jak tam gucia po pierwszym dniu, mam nadzieje ze wpadnie zdac relacje. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- A wlanie zapomnialam moj zięc na zdjeciach boski i nie chce zeby mi sie zarazila. karenina swietne te klocki moze kupie dla Kamilki ten pociag ze zwierzatkami napewno by jej przypadl do gustu bo ona wszelnie krowki, swinki, koguty to poprostu uwielbia
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Hey
Wiktor w nocy budzi się co godzinę i strasznie płacze a mnie normalnie już głowa pęka. Tżt spi w drugim pokoju i zadowolony Wpadnę jak się nam trochę polepszy bo narazie to jest jakiś koszmar
|
|
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w pracy... hehe... pierwszy dzien i juz nadgodziny ![]() A teraz ide sie relaksowac ![]()
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kate duzo zdrowka zycze i oby szybko przeszlo
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego, zebys nie musiala zagladac w linki wstawilam od razu fotki ![]() Cytat:
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu ciesze się, że możesz się wyrzyć zawodowo!
![]() Kate dużo zdrówka całej rodzince
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze wszystkie dzieciaczki chetnie bawia sie wsrod rowiesnikow A znam niestety kilka kobiet, ktore nie daja takich szans swoim maluchom...nie chodza z nimi nigdzie gdzie maja mozliwosc poznac inne dzieci...szkoda... Hehehe...André tez wszelkie zwierzatka uwielbia...wiekszosc zwierzatek ma wlasnie ze zwierzatkami... ![]() Kate duuuuzo zdrowka!
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia Andre rewelacyjne i muszę przyznac ze ta ściana z zabawkami fajowska Cytat:
oby się nie potwierdziło Cytat:
to może byc bardzo niebezpieczne! u nas co prawda nie pielucha tylko chustka na szyje ale zakończyło się mega śliwą na czole bo w momencie kiedy chciałam podwiązac ciągnący się kawałek, Ola nagle odwróciła się i chciała uciekac i się poślizgnęła i uderzyła w kant drzwi... ![]() ~~ jo@ska artykuł rewelacyjny! ale się uśmiałam ![]() Guciu fajnie sobie Sandra tak boczkiem podeszła trochę a Tobie gratuluję satysfakcji z pracy bezcenna ![]() Pietrusiu jestem pod wrażeniem no poprostu rewelacyjnie sobie Kamilka radzi ![]() ~~ a u nas ostatnią nowością jest Ola aktoreczka nieważne gdzie i jak mocno się uderzy - leci do mnie z płaczem trzymając się za głowę, wystarczy jeden mały buziaczek i natychmiast płacz ustaje jest to dosyc zabawne o ile nie jest niebezpieczne
|
||
|
|
|
#4155 | ||||
|
Zadomowienie
|
helol
![]() Olcia juz spi, tatuś w swojej pracowni rowerowej się wyzywa a mamusia oczywiscie na wizaz wlazła ![]() ![]() Cytat:
a mówiłam ze się uda Cytat:
my idziemy pierwszy raz w czwartek Cytat:
Cytat:
![]() Gucia-super ze podoba Ci sie w pracy. Oby jak najdłużej
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-02-01 o 21:03 |
||||
|
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ela super ze tak bezproblemowo przyjeli wiadomosc ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Juz niedlugo WALENTYNKI co tam szykujecie dla swoich Tz-tów??
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktoreczka mowisz ![]() Cytat:
To nie zlobek ![]() Na pewno sie spodoba ![]() Pewnie, ze mam linki, ale na drugim kompie na stole, bo teraz leze pod kocykiem na sofie juz ...jutro wkleje, ok? ![]() Hmmm....ja tam nic nie planuje....jak mnie wezmie w same walentynki to sama siebie udekoruje i mysle, ze sie malz ucieszy... ![]() Ja to jednak jestem inteligentna-inaczej...zapomnialam, ze przeciez wystarczy wejsc na moje konto na all na "Kupione" i tam sa wszystkie linki... ![]() Takze prosze, link do przedmiotow tego sprzedajacego, na 1 stronie sa juz wszystkie wymienione http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=597926
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-01 o 21:33 |
||
|
|
|
#4159 |
|
Rozeznanie
|
konspiracja - czy czasem, to zależy jak kto lubi. Teraz Millkę mam w łóżku codziennie, jakoś tak od północy, bo nie chce mi się wstawać do karmienia, o czym już pisałam. Syn jest u nas właśnie tylko czasem i to jest takie święto. W niedzielę oczywiście byczymy się wszyscy w czwórkę z rana w łóżku. To kwestia tego co komu pasuje. Ważne, żeby dziecko wiedziało, że ma swoje łóżko, swoje miejsce do spania.
karenina - ja też idealność mam gdzieś i dzięki Bogu mam wokół takich ludzi, którzy nie oczekują ode mnie tego, że będę idealna. Czy dziecko będzie pewne siebie czy nie, zależy pewnie od wielu czynników "zła matko" Piszę o tym, co słyszałam, co przeczytałam i też do tego jak wiadomo nie stosuję się jakoś specjalnie. Robię po prostu to, co wydaje mi się odpowiednie dla nas. Poza tym pisałam "ponoć"... Co do przywiązania, to nie uważam ze każde dziecko powinno mieć jakąś taką rzecz. Raczej powinno być przede wszystkim przywiązane do rodziców, a nie do przedmiotów, ale jak ma jakąś maskotę czy cuś, to też fajnie. Mi nie ma takich ulubionych przytulanek, ale ona generalnie nie ma ulubionych zabawek ;> . Leon dopiero teraz nadrabia - jak idzie spać, to ma łóżko pełne różnych maskotek i wszystkie muszą być przykryte, żadne nie może wystawać No i to takie niesprawiedliwe, że Andre śpi tak długo. Zazdroszczę... Fajne ma to przedszkole. Szczególnie podoba mi się ściana z tymi wszystkimi różnościami. Gosik - na noc bym nie odzwyczajała, jeśli mu z nią dobrze. Jak boisz się, że się przewróci w dzień, to może spróbuj zastąpić to inną przytulanką o podobnej "konsystencji" , albo trochę podetnij lub podwiąż pieluchę...Maria - większych na pewno bym nie kupowała. Może nie starczą na długo, ale za duże też nie mogą być. Poza tym zanim wyrośnie z nich, to je pewnie zedrze Fajnie, że rady krzesełkowe pomogły![]() gucia - u mnie jeszcze gorzej - prasuję tylko jak trzeba, na bieżąco, poza tym okna brudne, gospodarczy trzeba wysprzątać i wiele, wiele innych ;> Ale co tam! I tak jestem perfekcyjna... na swój sposób ![]() Fajnie, że masz satysfakcjonującą pracę. To szczęście robić to, co się lubi. katekatee - zdrowiejcie szybko karenina - oj kusisz kobieto, kusisz - jesteś w tym perfekcyjna Te nakładanki podobają mi się od dłuższego czasu, tylko sama nie wiem czy warto mi to zamawiać - dużo ich i różne są.U nas dziś nic ciekawego. Mi jak zwykle cały dzień "przy mojej nodze". Sama się nie pobawi, tylko chodzi krok w krok za mną - pomaga mi wyciągać rzeczy ze zmywarki, wkładać do pralki, wycierać kurze, robić obiad- to ją interesuje. Prześmiesznie to wygląda jak tak chodzi - taki mały ogonek Jutro wybywamy z domu na cały dzień. O nie! właśnie sobie uświadomiłam (dzięki Tobie Karenina), ze nie poszłyśmy na zajęcia, które nazywają się rytmika dla najmłodszych, a w praktyce jest to angielski dla maluszków - coś jak musicalbabies. No nic. To może w kolejny wtorek... Zajęcia odbywają się w domu kultury, są darmowe, więc warto - nie dla samego angielskiego, ale właśnie dla kontaktu z innymi dzieciakami. Ale za mnie buła... |
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
2 lata temu byla Sandra
![]() a w tym roku to chyba tylko wyskocze w naturalnej skorze i tyle ![]() Ide spac ![]()
|
#4161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaa....a Iza Magdy juz potwierdzila... Cytat:
Ja wlasnie zawsze chcialam, zeby André mial takie cos, co pomaga mu czuc sie bezpiecznie...poza mna...bo wiadomo, ze do mamusi jest przywiazany - nic trudnego, jak spedza z nia 24/24 h - ale zeby mamusia mogla sobie wyjsc i zostawic maluszka a on mial jakis punkt odniesienia, ktory go "podbuduje" - to jestem ZA Cytat:
Zeby nie bylo - on nie zawsze tak spi a czasami po roznych "przerwach" w spaniu w nocy...musi odspac i tyle... Cytat:
Ja tez nie bylam pewna i najpierw zamowilam na prezent....no i coz...prezent zostal u nas... ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A u nas André...
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
ja na walentynki nic nie planuje. W ogóle to się Tż obraził i się nie odzywa więc jeśli do 14 się nie odezwie to nawet nie opłaca mi się kupowac prezentu
|
|
|
|
#4163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hm? Nic nie mówiłaś? opowiadaj
już wiecie że się dostaliście?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Puzzle suuuper. Dawno juz po domku smobym nic nie kupiłam..
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra idę spac bo mi się oczy zamykają
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica
|
|
|
|
#4166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mamy zaplanowany na 14 zabieg Izy - usunięcie 3 migdałka ![]() o a u nas Grześ |
||
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale mam dzis lenia nirmalnie nic mi sie nie chce a tu do pracy trzeba sie pomalu zbierac ![]() U nas 2 lata temu na Walentynki tez była Kamilka Dobra zmykam sie szykowac pomalu Odezwie sie wieczorkiem bo prosto po pracy do dentysty zmykam
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
zasypiam na stojąco/siedząco itd Blanka się budzi w nocy non stop, wstaje o 7 i ja ledwo żyje, tz zresztą też ehh gdybym nie miała nauki to bym chodziła spac o 22 i po problemie, no ale niestety Katekate - duuużo zdrówka ![]() Ela, powodzenia w żłobku Madzia, o to fajne macie plany na walentynki wiecie co, ja odkąd mam męża to jakoś nie czuje wielkiej potrzeby świętowania walentynek, moim zdaniem jak ktoś się kocha to ma walentynki cały rok oczywiście byłoby mi przykro jakby tż kompletnie o nich zapomniał ale bez przesady )dziś jedziemy do selgrosa na zakupy, nie robiłam takich dużych zakupów już kilka lat ale codzienne jeżdzenie na zakupy nas już wykończyło aa, karenina - ale super sesja Andre widać, że zabawa przednia a powiem jeszcze jak mnie niania zdenerwowała... płacimy jej przelewem na konto i tż robił przelew późno wieczorem, zmęczony i robił kilka na raz.. no i przelał o 100zł za mało. A ona zamiast powiedziec po prostu, ze to pomyłka to od razu: pani Olu, a czym ja wam podpadłam, to aż 10godzin ucięte, chyba się inaczej umawiałyśmy... aa - Blanka nauczyła się wczoraj wysyłać buziaczki )))) najsłodszy widok świata ))
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-02-02 o 09:18 |
|
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to podpadl....jego strata ![]() Noooooo to heja..... ![]() A bawi sie Stas tym domkiem? Jak szalec to szalec... ![]() Cytat:
Wiesz moze faktycznie pomyslala, ze cos zrobila nie tak... ![]() Ale to slodko musi wygladac... ![]() Dzien doberek kilka pobudek w nocy....chyba nosek, ale mleka tez sie raz domagal i cala flaszke wypil ...w koncu maly od 7.40 do 8.30 bawil sie w lozeczku a jak w koncu powyrzucal juz wszystkie miski to zawolal mame na ratunek ![]() Ale teraz chodzi mi po pokoju i kicha cos ....ojjjj....nie podoba i sie to ![]() Dzisiaj cala noc snily mi sie te drewniane puzzle, jak szukalam tych malych czesci na patyki.... Znow zapomnialam - w gazetce "Kubus Puchatek" jest fajna latarka dla maluchow z roznymi koncowkami, jakby ktoras byla zainteresowana.... Poprosilam mame, zeby nam kupila ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-02 o 09:32 |
||
|
|
|
#4170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja byłam w Lidlu o 9 i już nie było pampków. sprzedawczyni powiedziała, że zaraz po otwarciu się na nie rzucili i wszystko wykupione. ja używałam zielonego ( to chyba maść) alantan PLUS my pewnie jak zwykle pójdziemy na jakiś romantyczny film do kina ![]() Cytat:
![]() u nas tez buziaki od kilku dni ślemy Gucia, cieszę się, że w pracy nie było źle i Sandra bosko stawia pierwsze kroki! ani sie obejrzysz jak będzie śmigać po mieszkaniu! Kamilka świetnie sobie radzi z puzlami. u nas od razu wylądowałyby w buzi! swoją drogą ciekawa jestem kiedy skończy się okres brania wszystkiego do buzi ![]() a my byłyśmy w poniedziałek na basenie i od wczoraj katar ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- lucky moja droga dobrze, że jesteś dobrej myśli! nawet jeżeli diagnoza się sprawdzi to jeżeli choroba jest odpowiednio wcześnie zdiagnozowana jest czas żeby zająć się leczeniem. poza tym nigdy nie można zaufać 1 lekarzowi. zawsze diagnozę trzeba sprawdzić u innych. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

oby się nie potwierdziło
no poprostu rewelacyjnie sobie Kamilka radzi