Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 11:36   #1891
bosti
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

a ja pomyślałam, że może wybierzemy się do kina na walentynki?? tylko na co?? słyszałyście o jakichś fajnych filmach??

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 11:38   #1892
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Ja się tylko chciałam przywitać i zmykam na ten durny egzamin. Nie sądzę, że to zdam. Ale trzymajcie kciuki, może jakimś cudem się uda :P
uda się uda czemu ma się nie udać trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

widze że wózek niebieski ma 4 do 2 z zielonym. Też jakoś zaczyna mi się bardziej podobać. Martwi mnie jedynie że jest mniejszy
ale to niewielka różnica tak naprawdę... 3 cm co to jest... jak ci się podoba bierz bo potem załowac będziesz

Aja1 kasia to skóra zdjęta z ciebie normalnie Śliczna dziewczynka uśmiechnięta, a tort.... mniam... same talenty w tej twojej rodzinie siostra torty ty hafty

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Kurka laski za 5 dni dowiem sie dokladnie kiedy bede miala malego na rekach. Z jednej strony juz robie pod siebie, bo sie doczekac nie moge, ale z drugiej zaczyna do mnie docierac, ze jakis etap zycia mi sie skonczy i pozniej juz do konca bede miala przerabane
fakt zmieni się duuużo w naszym życiu, już nic nie będzie jak dawniej tak naprawdę i już od teraz bierzemy odpowiedzialność za drugiego człowieka

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mam pytanko: co kupujecie mężom na walentynki??? bo ja nie mam pomysłu w ogóle
właśnie też nie wiem, w sumie coś symbolicznego chciałam a może do kina pójdziemy sobie no nie wiem sama.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 11:38   #1893
diatoma
Zadomowienie

CZEŚĆ, mnie się też wczoraj krzaczył wizaż. podjęłam kilka prób i sobie odpuscilam, no nie chcialo sie zalogowac.
a noc mialam dziwna, polozylam sie przed 1 , ok 5 sie obudziam , zasnelam o 7, wstalam o 9. teraz jestem niewyspana jednym slowem. jak wczoraj bralam prysznic, i sie golilam przy okazji mialam wrazenie ze czuje ze mam cos miedzy nogami!!! juz sie zaczynam bac tego porodu, a tu jeszcze troszke czasu by sie przydalo.
policzylam ubranka ktore mam i swoje i od kolezanek i wszylo mi ze mam 20 pajacykow w rozmiarze 56!!! tyle samo body i na krotki i długi rękaw, tez w malych romzairach. takze chyba musze dokupic troche tych 62 bo bo mam tylko kilka opcji w tym rozmiarze. aha i kolezanka mi wlozyla do paczki z ubrankami laktator elektryczny, ktory uzyla tylko 1 raz!!! takze odchodzi mi koszt
dziś zaczynam 32 tydzień

apropo walentynek, ja zamawiam jakas koszulke z nadrukiem, tez tak symbolicznie

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-03 o 11:41
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 11:40   #1894
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dziś zaczynam 32 tydzień
gratulacje

Stary 2011-02-03, 11:47   #1895
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Wczoraj doszedł wózek Marsylia , ten X-lander jest super. Też mam kolor Rocky. U nas ten wózek kosztuje ok 1800zł, ale z all wyszło 1480 z dostawą więc też nie tak źle. Dosłownie wszystko można zdjąć i wyprać, ma moskitierę, fajną torbę i ta saszetka przy gondoli się przyda
Normalnie sama bym chciała, żeby mnie w takiej bryce wozili. Dobrze, że tż był w domu bo kurier postawił paczki na dole i nara.... Sama bym na 2 piętro nie wniosła.
ja dzisiaj na all też zamówiłam ten wózek w takiej cenie tylko kolor volcano fajnie, że Ci się podoba. Mam nadzieję, że i ja będę zadowolona.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 11:56   #1896
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Na pewno będziesz
Ja sie tylko zastanawiam który fotelik dokupić. Czy x-car czy maxi cosi?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:00   #1897
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
CZEŚĆ, mnie się też wczoraj krzaczył wizaż. podjęłam kilka prób i sobie odpuscilam, no nie chcialo sie zalogowac.
a noc mialam dziwna, polozylam sie przed 1 , ok 5 sie obudziam , zasnelam o 7, wstalam o 9. teraz jestem niewyspana jednym slowem. jak wczoraj bralam prysznic, i sie golilam przy okazji mialam wrazenie ze czuje ze mam cos miedzy nogami!!! juz sie zaczynam bac tego porodu, a tu jeszcze troszke czasu by sie przydalo.
policzylam ubranka ktore mam i swoje i od kolezanek i wszylo mi ze mam 20 pajacykow w rozmiarze 56!!! tyle samo body i na krotki i długi rękaw, tez w malych romzairach. takze chyba musze dokupic troche tych 62 bo bo mam tylko kilka opcji w tym rozmiarze. aha i kolezanka mi wlozyla do paczki z ubrankami laktator elektryczny, ktory uzyla tylko 1 raz!!! takze odchodzi mi koszt
dziś zaczynam 32 tydzień

u mnie okazało sie że mam od 62 wzwyż , na 56 to chyba tylko 2 bodziaki i tak się zastanawiam czy dokupować czy podwinąć i zostać przy większych . Niektóre niby 62 a wygladaja jak 56 - albo to ja już mam omamy
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:01   #1898
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a ja dzis byłam u gin

Moja waga juz tak nie szaleje, przytyłam od ostatniej wizyty 0,5 kg, czyli łącznie 14 kg.

Moja gin wie, ze będe rodzić w domku ( ona jest zresztą ze szpitala, w którym w razie czego bym rodziła i w którym rodziłam pierwsze dziecko, prowadzi juz moją 3 ciążę) i dziś mi powiedziała, że mała jest juz niziutko, że jest pieknie ułozona i że przewiduje, iż cytuje "pieknie pani urodzi"

chciałabym bardzo, żeby wszystko posżło szybko i sprawnie jak ostatnim razem

mam oczywiście cały czas skurcze Braxtona-H. , do tego sama szyjka tez ma skurcze, bo mała jak rusza głowa to je powoduje, ale nie ma powodu do niepokoju.
Pytałam, czy dotrwam do terminu, gin mówi, ze ma nadzieje, że tak, szyjka u mnie długa, zamknięta... ale przy kolejnych dzieciach ponoć raczej rodzi sie wczesniej. Marze by dotrwac do końca lutego, żeby mi sie macierzynski ładnie zaczął w marcu, no a jakby malutka zechciała poczekac do terminu, albo i do 41 TC to byłabym przeszczęśliwa, chociaz to chyba mało realne, biorąc pod uwage wszystkie okoliczności ( trzecia ciąża, nisko główka, codziennie skurcze) no ale szansa zawsze jest.
termin mam na 7 marca ( 40 TC) ale już od 20 lutego jestem "w terminie" ( 38 TC)

he he ważę już 78 kg

kochana to ja trzymam kciuki żebyś dotrwała do końca lutego

a powiedz mi jak rozpoznać skurcze szyjki?? tylko gin to może stwierdzić czy kobieta również ??

olusia super ciuszki

Cytat:
Olusia śliczne ciuszki

trzyrazyi ja muszę podjadać suszone śliwki by mnie nie zatkało

dziewczyny proszę o pomoc. Przed ostatecznym podjęciem decyzji o zakupie wózka przejrzałam jeszcze raz allegro i znalazłam inny model. Teraz małżowi nawet się bardziej podoba, a ja sama nie wiem. Różnią się wymiarami, gondolka jest ciut mniejsza, inny stelaż i kolorystyka. Doradźcie coś

1. http://allegro.pl/freestyle-cool-fot...431483560.html

2. http://allegro.pl/nowosc-wozek-rapto...425280733.html

black ten pierwszy jak dla mnie zgrabniejszy a kolor pistacja - bajka

trzyrazyi ja mam takie zatwardzenia że szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
ja kupiłam Johnsona (dobre opinie są o nich) i BabyOno ale które są dobre to się dopiero okaże

Wrzuce Wam fote łóżeczka i wózka Filipka.. nie widać tak dobrze jak na żywo bo robione tel. kolory są dużo żywsze na żywo A zdjęcia brzuszka dalej nie mam Jutro oddzyskam aparat to sama zrobie sobie samowyzwalaczem

ja mam wkładki z belli i z rosmana a czy są fajne czy dziadostwo okaże się w praktyce

emilia ślicznie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
U nas już po imprezie.
Troszkę zmęczona jestem

I zdjęcia

ale masz śliczną córcie
tort super

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Hej!

Na razie same fotki ciuszków, które kupiłam wczoraj.

super aleś się obkupiła

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość

pochwalę się wam, co w ostatnich dniach wygrałam na all:
http://allegro.pl/z-szafy-lenki-dres...431752979.html
http://allegro.pl/z-szafy-lenki-body...431752633.html
http://allegro.pl/body-2-sztuki-hm-i1432335848.html
http://allegro.pl/marks-spencer-dla-...432522652.html
zakupy bardzo poprawiają nastrój

kupiłam też nawilżacz powietrza http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...420694112.html i jestem z niego mega zadowolona. puściliśmy go wczoraj na noc i po raz pierwszy od kilku miesięcy nie zatkał mi się nos przez sen. poza tym jest bardzo cichutki, bez problemu można przy nim spać, a bardzo się bałam, że będzie buczał. szumi minimalnie, porównywalnie do wiatraczka z kompa.

no i dostałam wiadomość, że na początku przyszłego tyg. będzie mój wózek
super ja namówić męża na nawilżacz nie mogę, stwierdził że to zbędna rzecz i tyle

Cytat:
Hej mamuśki
Ja się tylko chciałam przywitać i zmykam na ten durny egzamin. Nie sądzę, że to zdam. Ale trzymajcie kciuki, może jakimś cudem się uda :P

już trzymam

kurcze zapomniałam że już niedługo walentynki i nie mam w ogóle pomysłu coby tu mężusiowi kupić dzień wcześniej ma urodziny więc dostanie podwójny prezent ciasta nie upiekę i obiadu nie zrobię bo w kuchni tylko gołe ściany, meble za ok miesiąc najwyżej zaproszę go gdzieś na romantyczna kolację

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:02   #1899
zaba5
Raczkowanie

zmykam na zakupy a później szykowanie na przyjście księdza . Jak by co to miłego i spokojnego dzionka
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:04   #1900
aguchaw1
Raczkowanie

Bosti - polecam "Jak zostać królem" - super film.. aczkolwiek nie należy do kategorii romantycznych, ale uważam, że naprawdę warto.

Ja wczoraj miałam wizite u ginka - Mały w 30tc waży 1,600 także troszkę ponad średni, ale dobrze się rozwija i wszystko w najlepszym porządku.. to najważniejsze I też odwrócił się główką w dól - oby tak zostalo

Poza tym wczoraj mialam przed ostatni egzamin na studiach.. dostalam 5 i teraz ostatni za 3 tygodnie, i obrona pracy pozostanie.. mam nadzieje, że wyrobie się przed porodem.. bardzo bym chciała, żeby te studia już się skonczyły i żebym po porodzie nie musiała myśleć o tym..

A mam pytanie do Was dziewczyny.. jaki kupujecie krem dla dzieciaczkow do twarzy? Tak żeby na spacer posmarować dziecku, ewentualnie po kąpieli ?? Ja się zastanawiałam nas Mustela hydra bebe, ale w sumie nie wiem jakie opinie ma ten krem.. może któraś z Was, może coś polecic ?

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:08   #1901
aja1
Zakorzenienie

Dzięki jeszcze raz za życzenia

Wbijam na kremówkę

Lustereczko kciukasy trzymam

Jok3r kurczę z sumie zazdraszczam, że Ty już niedługo

Eirene ta teściowa chciała kiedyś wszystkim wmówić, że podobna do Tż, ale chyba nikt jej nie uwierzył

U nas na walentynki jak co roku nie będzie kupowane bo:
urodziny mają:
Kasia

Ojciec
mama
siostrzeniec
Teściowa

No i tż kupiłam Pure One, bo uwielbia ten zapach a u nas na wsi nie ma
Jak zapytałam się w Rossmanie popatrzyła na mnie jakbym się o kamień filozoficzny pytała

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:12   #1902
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam wizite u ginka - Mały w 30tc waży 1,600 także troszkę ponad średni, ale dobrze się rozwija i wszystko w najlepszym porządku.. to najważniejsze I też odwrócił się główką w dól - oby tak zostalo

Poza tym wczoraj mialam przed ostatni egzamin na studiach.. dostalam 5 i teraz ostatni za 3 tygodnie, i obrona pracy pozostanie.. mam nadzieje, że wyrobie się przed porodem.. bardzo bym chciała, żeby te studia już się skonczyły i żebym po porodzie nie musiała myśleć o tym..

A mam pytanie do Was dziewczyny.. jaki kupujecie krem dla dzieciaczkow do twarzy? Tak żeby na spacer posmarować dziecku, ewentualnie po kąpieli ?? Ja się zastanawiałam nas Mustela hydra bebe, ale w sumie nie wiem jakie opinie ma ten krem.. może któraś z Was, może coś polecic ?

dobre wiadomosci super
ja krem zamówiłam ziajka

Stary 2011-02-03, 12:15   #1903
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Monikal ten brak oddechu spowodowany jest w ciąży uciskiem macicy na przeponę. i to jak najbardziej normalny objaw.
wiem ale jak dodam moją astmę do tego, to ciasno wychodzi i wchodzi powietrze...

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Czesc,dziewczynki

Chciałam Wam oznajmic,że wczoraj wieczorem zauważyłam z Mamą,że opadł mi brzuch(w zasadzie to ona to spostrzegła) Dzisiaj wydaje mi się jeszcze niżej,więc może te skrzepy były tym spowodowane! Noooo,to robi się gorrrrąco
czarna trzymam kciuki, już niedługo ....

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, wpadam tylko na chwilkę podzielić się z Wami.
...
Powiem Wam, że jestem przerażona...i już wcale nie taka przekonana, że chcę rodzić naturalnie...
subtelle dziel się Kochana na ile damy radę to Cię pocieszymy

Cytat:

to mój brzuch w 33tc:
maniuni ale śliczniutki

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy używacie może do prania ubranek dla maleństwa proszku PERSIL SENSITIVE? Czy nadaje się on do prania ubranek dla noworodka?
mnie z TZ uczulił...

Cytat:
U nas już po imprezie.
Troszkę zmęczona jestem

I zdjęcia
Aja słodziuchna ta Twoja Gwiazdka, a brzuszka trzeba szukać...faktycznie, tort miodzio

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie,wreszcie doczekałam sie i wpuściła mnie Jula do kompa.
Dziewczyny ale sie dziś wkurzyłam kupiłam na allegro łóżeczko ,komode i przewijak Klupś,Dziś tak sie cieszyłam jak zadzwonił pan z dhl że bedzie za 30 min,a tu jaka nie miła nie spodzianka pan mi mówi ze oni nie wnoszą takich gabarytów i żebym zeszła na dół odebrac ,odłożyłam domofon i zeszłam .Panu opadła szczeka jak zobaczył mnie z brzuszkiem i powiedział żebyśmy jak mąż wróci z pracy odebrali od nich paczke i sobie pojechał.A Andrzej wraca dopiero z delegacji w piątek i znów musze czekać.Musze wam sie pochwalić 19 marca mamy ślubcywilny a ja jeszcze nic nie mam do ubioru i chyba kupie dopiero z 2 tyg wcześniej
u mnie Panowie wnoszą wszystko, wózek był zapakowany w 3 pudła, nie wiem co prawda ile ważył, ale jak TZ powiedział, że ja w ciąży to elegancko wszystko wnieśli, łóżeczko, materacyk itp...różne firmy dhl, ups .. gratki z okazji ślubu:r oza:

Cytat:
Hej mamuśki
kciuki trzymamy z moją Małą w brzuszku

co do ubranek ja mam najmniej 56, będę w razie czego podwijać,
byłam wczoraj u ginka, dziś porobiłam badania wyniki koło 16 i okaże się czy nie pójdę do szpitala... trochę się tym denerwuje, także dziś lezę jak kłoda i zostało mi jeszcze 5 tygodni... obby Zosiuleńka posiedziała sobie

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:16   #1904
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze to strasznie drogo chca bo w sklepie to chyba kosztowało ok 30zł

no właśnie coś śmiesznego, ja może jakieś gatki mu kupię w serduszka
no drogo drogo

moj nie lubi takich gatkow
Stary 2011-02-03, 12:20   #1905
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja pomyślałam, że może wybierzemy się do kina na walentynki?? tylko na co?? słyszałyście o jakichś fajnych filmach??
nie idźcie tylko na skyline, szkoda pieniędzy, a nie wiem co teraz grają ciekawego
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:22   #1906
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
moj mąż pracuje w firmie kurierskiej GLS i powiedzial mi ze zamowienie kurierem to jest opcja DOOR TO DOOR i skoro ta firma wozi przesylki do 30 kg to obowiazkiem kuriera jest wniesienie przesylki do domu wiec zadzwon jutro do biura i zrob afere w koncu zaplacilas za przeslke do rak wlasnych a nie za odbior wlasny w siedzibie firmy
ano widzisz, czyli jednak trzeba się awanturować

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
zamawiam właśnie wózek, ale ręka mi drży przed kliknięciem Boję się, że zamówie a później któraś z Was pochwali się jakimś fajniejszym Nie jestem przekonana do tego brązu, ale za kolor inny dopłaca się 200-300zł
ładnyyyyy, zamówiłaś w końcu? mnie się te kolory podobają, nie są wcale takie strasznie ciemne ani smutne dzięki tej pomarańczy, poza tym mało takich widać na ulicach!

Cytat:
Dziękuję kochane za życzenia

Mora widzę, że dziewczyny już napisały, wszystko zależy od kuriera jak podchodzi do swojej pracy

Co do zdjęć na nk. to ciekawa jestem ile osób się kapnie o ciąży, bo jak jestem schylona to specjalnie go nie widać
no właśnie, aż się zastanawiałam, czy to Ty ładna mamusia z Ciebie

Cytat:
kupiłam też nawilżacz powietrza http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...420694112.html i jestem z niego mega zadowolona. puściliśmy go wczoraj na noc i po raz pierwszy od kilku miesięcy nie zatkał mi się nos przez sen. poza tym jest bardzo cichutki, bez problemu można przy nim spać, a bardzo się bałam, że będzie buczał. szumi minimalnie, porównywalnie do wiatraczka z kompa.

no i dostałam wiadomość, że na początku przyszłego tyg. będzie mój wózek
a takie kapanie, jakby przelewanie się wody przy pracy nawilżacza słychać? bo w naszym słychać i ja przy tym spać nie mogę... nie robi plamek od skroplonej pary na podłodze?

Cytat:
Hej mamuśki
powodzenia!!!

Cytat:
A ja dostalam w koncu wczoraj lezaczek-hustaczek-bujaczek-sraczek i jest super. Zajmuje troche miejsca, ale jestem bardzo zadowolona. Przyszla tez mata i maz zaraz na nia wskoczyl i sie bawil hehe. Szkoda, ze troche krociutko graja te wszystkie melodyjki, ale to jest na zasadzie, ze dziecko siedzi i nepie..rnicza w to wszystko co wydaje dzwieki. Pewnie chodzi o to wlasnie, zeby dziecko sie nie uspilo przy dlugich melodyjkach tylko mobilizowalo to ruchu. W kazdym razie czekam jeszcze na konia, album i pieluszki no i oprocz wanienki mam absolutnie wszystko. Zostaly mi drobne rzeczy do dekoracji i na pozniej troszke, ale to co najwazniejsze juz jest. Nadzialam sie troche na alle, bo konia mi nie wyslali, bo sie ktos pomylil i gdybym nie napisala to bym sobie czekala do swiat. Dostane gratis czapeczke za ta pomylke, ale jakby jednak pierwszy kon doszedl to mam go odeslac na wlasny koszt. Chyba ich porypalo.Pieluszki polecialy do kogos innego kto sie nawet nie przyznal, a ja dostalam tej os paczke i to jest ta tajemnicza paczka ze stanikiem do karmienia i wkladkami laktacyjnymi. Czyli jakas mama sie ucieszyla z moich pieluch. Jak napisalam do tej hurtowni to zero przepraszam czy cos w tym stylu, wielkie zdziwko, ze jakas pomylka jakbym z dzieckiem rozmawiala, ale mam odeslac stanik, a oni mi oddadza za przesylke i ofc przysla moje pieluszki. Tylko pytanie skoro taka super organizacja u nich jest to czy dostane moje wzory czy tez im sie jakos przeoczy, bo nie chce pieluch w rozowe misie I na koniec moja ulubiona aukcja czyli Album Mojego Dziecka. Naszukalam sie go jak diabli i jak w koncu znalazlam za przystepna cene to sie okazalo, ze koles ma niby sklep jak sie patrzy, status super sprzedawcy wszystko pieknie ladnie, ale cos ostatnio nawala i nie przysyla towarow. I wl;aze na komenty, a tam same negatywy z ostatnich tyg. No padlam. Tak jak zawsze sparwdzam po komentarzach tak teraz akurat przy tych wszystkich zakupach jakos mi to wylecialo z glowy i masz. Koles ofc sie nie odzywa, album z Krakowa czyli rzut beretem idzie juz tydzien i dupa. Dzis moze w koncu zdjecia porobie, bo dawno brzucha nie pstrykalam musze czyms zapelnic album i obiecane kacika dzieciolkowego.

Aja masz super corcie, taka uchachana na tym zdjeciu. Na temat tortow moze sie nie wypowiem, bo zaraz polece po ciacho I faktycznie na tym zdjeciu w ogole nie widac, ze w ciazy jestes hehe.

Black tymi 3cm az tak sie nie przejmuj, bo ja np panikowalam jak sie okazalo, ze Warrior ma wieksza gondole od Jumpera o grubo ponad 3cm, ale tego w rzeczywistosci nie widac i sie nie odczuwa. I tak szybko bedzie cieplo, wiec zanim kluska osiagnie pokazniejsze rozm to juz nie bedziemy tyle ladowac do wozka.

Kurka laski za 5 dni dowiem sie dokladnie kiedy bede miala malego na rekach. Z jednej strony juz robie pod siebie, bo sie doczekac nie moge, ale z drugiej zaczyna do mnie docierac, ze jakis etap zycia mi sie skonczy i pozniej juz do konca bede miala przerabane
kurczę, z tym allegro to jednak trzeba uważać, niezłego miałaś pecha, oby te pieluchy przyszły już jak trzeba
a jak zdjęcia porobisz to wrzuć nam tu!

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
napisze coś i potem was doczytam.

ja jakoś dziwnie się czuję, albo będę chora albo ....
jak mnie dziś z rana przeczyściło to chyba z 2 kg lżejsza sie zrobiłam. W nocy spać nie mogłam. Coś mnie bolało między nogami, jakby rozciągało i z rana dziwne bole podbrzusza.....
Spotkałam w niedzielę 2 znajome (ze 3 tyg się nie widziałyśmy) to na dzień dobry usłyszałam - ale Ci się brzuch obniżył?!

Wszyscy mi przepowiadają, że urodze w sobotę na weselu brata Ale by było W razie czego, wpakuje torbę do bagażnika, a tż już dostał zakaz picia.

Wczoraj doszedł wózek Marsylia , ten X-lander jest super. Też mam kolor Rocky. U nas ten wózek kosztuje ok 1800zł, ale z all wyszło 1480 z dostawą więc też nie tak źle. Dosłownie wszystko można zdjąć i wyprać, ma moskitierę, fajną torbę i ta saszetka przy gondoli się przyda
Normalnie sama bym chciała, żeby mnie w takiej bryce wozili. Dobrze, że tż był w domu bo kurier postawił paczki na dole i nara.... Sama bym na 2 piętro nie wniosła.
eee, wózek już jest, można rodzić

Cytat:
dziś zaczynam 32 tydzień
no to gratulacje

Cytat:
Bosti - polecam "Jak zostać królem" - super film.. aczkolwiek nie należy do kategorii romantycznych, ale uważam, że naprawdę warto.

gratuluję 5 z egzaminu
dobrze że z maluchem wszystko oki i ładnie rośnie
kremu do twarzy jeszcze nie kupuję, w ogóle nie wiem, czy na spacer smarować w kwietniu czymkolwiek, chyba że przymrozki będą, w marcu to co innego

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:31   #1907
laseczkaa
Zadomowienie

no i wróciłam z urzędu ,szybko poszło, ale dziś jestem jakaś mega zmęczona ...

Cytat:
Zadzwoniłam do dhl ,powiedziano mi ze do 30 kg wnosza pod drzwi a moja komoda wazy 30 kg,do tego łóżeczko z materacem i przewijak.Musimy jednak sami odebrac
LUSTERECZKO-Trzymamy kciuki
oj to jednak trzeba będzie osobiście odebrać...

Cytat:
A ja dostalam w koncu wczoraj lezaczek-hustaczek-bujaczek-sraczek i jest super. Zajmuje troche miejsca, ale jestem bardzo zadowolona. Przyszla tez mata i maz zaraz na nia wskoczyl i sie bawil hehe. Szkoda, ze troche krociutko graja te wszystkie melodyjki, ale to jest na zasadzie, ze dziecko siedzi i nepie..rnicza w to wszystko co wydaje dzwieki. Pewnie chodzi o to wlasnie, zeby dziecko sie nie uspilo przy dlugich melodyjkach tylko mobilizowalo to ruchu. W kazdym razie czekam jeszcze na konia, album i pieluszki no i oprocz wanienki mam absolutnie wszystko. Zostaly mi drobne rzeczy do dekoracji i na pozniej troszke, ale to co najwazniejsze juz jest. Nadzialam sie troche na alle, bo konia mi nie wyslali, bo sie ktos pomylil i gdybym nie napisala to bym sobie czekala do swiat. Dostane gratis czapeczke za ta pomylke, ale jakby jednak pierwszy kon doszedl to mam go odeslac na wlasny koszt. Chyba ich porypalo.Pieluszki polecialy do kogos innego kto sie nawet nie przyznal, a ja dostalam tej os paczke i to jest ta tajemnicza paczka ze stanikiem do karmienia i wkladkami laktacyjnymi. Czyli jakas mama sie ucieszyla z moich pieluch. Jak napisalam do tej hurtowni to zero przepraszam czy cos w tym stylu, wielkie zdziwko, ze jakas pomylka jakbym z dzieckiem rozmawiala, ale mam odeslac stanik, a oni mi oddadza za przesylke i ofc przysla moje pieluszki. Tylko pytanie skoro taka super organizacja u nich jest to czy dostane moje wzory czy tez im sie jakos przeoczy, bo nie chce pieluch w rozowe misie I na koniec moja ulubiona aukcja czyli Album Mojego Dziecka. Naszukalam sie go jak diabli i jak w koncu znalazlam za przystepna cene to sie okazalo, ze koles ma niby sklep jak sie patrzy, status super sprzedawcy wszystko pieknie ladnie, ale cos ostatnio nawala i nie przysyla towarow. I wl;aze na komenty, a tam same negatywy z ostatnich tyg. No padlam. Tak jak zawsze sparwdzam po komentarzach tak teraz akurat przy tych wszystkich zakupach jakos mi to wylecialo z glowy i masz. Koles ofc sie nie odzywa, album z Krakowa czyli rzut beretem idzie juz tydzien i dupa. Dzis moze w koncu zdjecia porobie, bo dawno brzucha nie pstrykalam musze czyms zapelnic album i obiecane kacika dzieciolkowego.
no to rzeczywiście masz nieciekawie z tym allegro ... ale nie przejmuj się ja też zawsze patrzę na komentarze , ale pamiętam że w zeszlym roku zamawiałam sukienkę na lato przez all -koles super sprzedawca i takie tam ale dlugo nie przychodzila zero kontaktu i spojrzalam na komentarze a tam same negatywy z ostatnich kilku tygoni typu ze zaplacili a rzeczy nie dostali, to ja juz panika mysle sobie no to pewnie sukienka nie dojdzie ... ale doszla nie pamietam po ilu dniach/tygodniach ale doszla -wiem ze dlugo czekalam wiec moze do Ciebie tez dojdzie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Aha i tak się zastanawiam czy kupić jeszcze poduszkę do karmienia? Czy to jest rzeczywiście takie niezbędne...?
podpisuję się pod pytaniem sama się zastanawiam nad poduszką

Cytat:
Była przed chwilą listonoszka i dostałam od szwagierki pudło ubranek dla małej...zaraz zabieram się za przegląd
pochwal się zdjęciami

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar kupić. Wszystkie moje znajome używają i bardzo sobie to chwalą. Nie wyobrażają sobie karmienia bez fasolki. Dziecko szybko rośnie i przybiera na wadze i ciężko jest, bez tej podpórki, utrzymać we właściwej pozycji. Ale co do pytanie, czy jest ona niezbędna, to pewnie nie (podobnie jak wiele innych rzeczy, które kupujemy dla maluchów ). Ale jest na pewno bardzo przydatna.
aha. a czy to nie spełnia takiej samej roli np jak bym sobie zwykłą poduszkę podłożyła ?

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
my na walentynki to chyba nic nie kupujemy sobie, nie ma za bardzo funduszy. może zrobię ulubione ciacho dla TZ
na pewno się ucieszy łakomczuch
a z resztą ja nie pracuje to musiałby mi dać TZ pieniądze żebym mu cos kupiła więc co to za prezent za jego własne pieniądze
ja mam tak samo -jeśli chciałabym coś kupić bo nie pracuję kasy zero to bym musiała za pieniądze tż kupić mu prezent więc pewnie nic sobie nie kupujemy. ewentualnie tż wspominał coś o kinie- ale nie wiem czy pójdziemy-szkoda mi trochę kasy- ze względu że jeszcze zostało nam do kupienia trochę rzeczy dla dziecka w kinie wydamy min 50 zł a za to mam już np kosmetyki dla dziecka czy materac .

Cytat:
dziś zaczynam 32 tydzień
gratulacje.

Cytat:

to dobrze że z małym wszystko ok gratuluję zdania egzaminu
a co do kremu ja zastanawiam sie nad bambino/ziaja lub babydream ...

słyszałyście coś o tej marce kosmetyków dla dzieci Bobino Baby
podobno jest od 1 dnia życia cenowo nienajgorzej ... tylko ja nie słyszałam nic o niej , może któraś z was używała ? zamierza używać ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:34   #1908
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

uf dobrnelam do konca ale skrobiecei blizej porodu wiecej postow ;p

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Jutro muszę iść na pogrzeb i teściowa oznajmiła mi, że nie powinnam wchodzić do kaplicy tylko stać na zewnątrz bo niedobrze jak ciężarna jest w tym samym pomieszczeniu co trumna ze zwłokami. Słyszałyście o takim zabobonie?
tak ja slyszlam ze wlasnei w ciazy nie mozna nieboszczyka ogladac ksociol nie szkodiz tylko otwarta trumna

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, wpadam tylko na chwilkę podzielić się z Wami.
wczoraj miałam dzień pełen wrażeń...
Najpierw w pn lekarza prowadzącego przeraził rozmiar mojego brzucha... kazał mi wczoraj rano stawić się na oddziale na badania. Zrobili mi usg, a że wyszło nie najlepiej to po konsultacji z lek. prowadzącym skierowali mnie na prenatalne. Na szczęście udało się wczoraj załapać na prenatalne, które potwierdziło że po pierwsze mam za dużo wód płodowych. a po drugie moje dziecko jest bardzo duże. większe o 3 tyg. więc termin wg usg mam na 3 marca , wg OM na 24 marca. Mały [pozostał chłopcem ] waży w 33 tyg 2700 gram, więc jest tuż pod najwyższą siatką centylową.
ale lekarz, który robił mi usg powiedział, ze mieszczę się jeszcze na skraju siatki centylowej, więc teoretycznie wszystko jest w normie...

powiedział, że albo urodzę miesiąc wcześniej, albo urodzę w terminie- ale dziecko giganta - 4,5 kg-5 kg.
Jestem przerażona.............bo lekarz ani nie napomknął o cesarce.....więc chyba mam urodzić naturalnie.

Jedna dobra wiadomość, Mały wygląda na zdrowego chłopca.

a te wody- muszę prawdopodobnie co 2 tyg powtarzać badanie usg i badać przyrost wód. Jeśli za 2 tyg się okaże że jest przyrost to czeka mnie zabieg upuszczenia wód [ nie wiem, jak się to nazywa fachowo].
no i szukanie przyczyn tego wielowodzia... a to jest już skomplikowana sprawa, ale bardzo ważna.

i jeszcze jedna sprawa, gin stwierdził jednak, ze pękło spojenie łonowe. jeszcze się nie rozeszło, ale pękło i trzeba to obserwować....

Powiem Wam, że jestem przerażona...i już wcale nie taka przekonana, że chcę rodzić naturalnie...
trzym sie bedize dobrze a jak dzidz bedzie za dzuy na sn to w trackie porodu w spzitalu ci zrobia cc

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wiesz co kochana
te przewijaki sa z takiej ala ceratki, ktora sie bardzo latwo czysci
a pod pupe dziecku podkladac bede pieluszke tyetrowa, po to je kupilam, o ile ju wiec pokrowiec jest tutaj juz zbedny, jesli o mnie chodzi
wlasnie IZA aj tez mam przeiwjak taki z ceraty mysle ze latwo go sie beidze wycieralo na to bede kladala tlyko na czas przewijania pieluszke

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kasiaproszkow jak ja nienawidzę takich sytuacji mi też cholerny ZUS wypłaca kasę jak chce w cholernych ratach i nigdy nie wiem co mam z tą kasą zrobić więc czekam aż przyślą wszystko i dopiero płacę rachunki bo tak to bym się chyba pogubiła
no cos czuje ze zamiesac tez bedize taki skecz

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
też bym się wkurzyła jak nie wiem, to Ty masz firmy pilnować, żeby Ci pensję przelewali? sami się powinni pilnować
no wlasie a czlowiek w ciazy i jeszce sie denerwowac musi

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Wrzuce Wam fote łóżeczka i wózka Filipka.. nie widać tak dobrze jak na żywo bo robione tel. kolory są dużo żywsze na żywo A zdjęcia brzuszka dalej nie mam Jutro oddzyskam aparat to sama zrobie sobie samowyzwalaczem
sliczne a z jakij firmy posicel??

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
aja śliczna ta twoja Kasia, jak wszystkie Kasie
100 latek dla niej!!!
no ja sie dołaczam do chwalenie Kas !!!

Aja sto lat dla corci i chyle głowe przed taka dzielna mama po opisei porodu stwierdzam ze ja to sierota bede i nasieje poplochu na oddziale polozniczym i osicennych oddzialach

Cytat:
no u nas też w grudniu święta, w styczniu miał urodziny a teraz walentynki, ale wlaśnie dostawał takie praktyczne prezenty - ciuchy, torbę na laptopa- a teraz chce coś takiego walentynkowego i nie wiem co
no u nas to samo w listopadzie moje imieniny, w grudniu wiadomo gwiazdka, w styczniu urd Tz, w lutym Walentynki a w marcu moje urodizny i teraz do tego porod
pomyslu brak totalnie
a Ego tez mam bright strigt hustawke jest super

Cytat:
a ten film to komedia chociaz??
ja kupilam Nivea

dziewczynki bylam we wtroek na wizycie u ginki poweidizla ze wszytkie moje bole sa normalne i wyslala na usg@!!!!!??!!! normalnei w szoku bylam ze mnei w konc po 8 miesiachc na usg wyslal pierwsyz raz
no ale przynajemij na nfz pojde za free i oze inny gin potweirdzi plec

do tego mam juz w polowie torbe spakowana i juz troceh pran zrobionych
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:34   #1909
bosti
Zadomowienie

prunelle słychać tylko taki bardzo delikatny szum, kapania nie. nie zauważyłam też skraplania pary. poza tym ta para jest taka chłodna, ale to podobno normalne w nawilżaczach ultradźwiękowych, w lato będzie super jak się ustawi na większą moc, to naprawdę schładza pomieszczenie teraz ustawiłam prawie na minimum, a efekty były naprawdę odczuwalne - o wiele lepiej się oddychało, nie miałam odczucia suchości typowego przy centralnym ogrzewaniu. poza tym TŻ o wiele mniej chrapał tak więc jestem bardzo zadowolona z zakupu

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:47   #1910
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pierwszy raz słyszałam o takim czymś. Teraz nie wiem czy mam iść czy nie.

Popatrzcie jakie cudowne
http://allegro.pl/wesole-czapeczki-r...420345635.html
http://allegro.pl/czapka-krasnal-roz...437017268.html
a wiesz ze te czapeczki robi dziewczyna u mnei w mieście

Cytat:
Hej mamuśki
trzymam kciuki

Cytat:
trzymamy powodzenia!

dziewczyny którym opadł brzusio dałoby rade wkleić zdjecia przed i po?

Miałam iść teraz na SR ale nie ma porannych zajęć, wybiore się na te popołudniowe

widze że wózek niebieski ma 4 do 2 z zielonym. Też jakoś zaczyna mi się bardziej podobać. Martwi mnie jedynie że jest mniejszy
ja tez sie przyłaczam i podpytuje jak rozpoznac ze oapdł kazałam mezu mi sie przygladac i obserwowac czy juz opadł i on twierdzi ze chyba jeszcze nie...
nie wiem czy sama wydaje kiedy to juz...

a ja dzis sama musze wedrowac na SR bo mi maz sie nei wyrobi z pracy zeby zdązyć...
beznadzieja

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 12:49   #1911
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
prunelle słychać tylko taki bardzo delikatny szum, kapania nie. nie zauważyłam też skraplania pary. poza tym ta para jest taka chłodna, ale to podobno normalne w nawilżaczach ultradźwiękowych, w lato będzie super jak się ustawi na większą moc, to naprawdę schładza pomieszczenie teraz ustawiłam prawie na minimum, a efekty były naprawdę odczuwalne - o wiele lepiej się oddychało, nie miałam odczucia suchości typowego przy centralnym ogrzewaniu. poza tym TŻ o wiele mniej chrapał tak więc jestem bardzo zadowolona z zakupu
dzięki

Stary 2011-02-03, 12:56   #1912
Lustereczko
Rozeznanie

Cytat:
LUSTERECZKO-Trzymamy kciuki
Cytat:
cześć dziewczynki z rana
ja dzisiaj juz bez męża

mam pytanko: co kupujecie mężom na walentynki??? bo ja nie mam pomysłu w ogóle
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
uda się uda czemu ma się nie udać trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
już trzymam
Cytat:

Lustereczko kciukasy trzymam
Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość

kciuki trzymamy z moją Małą w brzuszku
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

powodzenia!!!
Dzięki dziewczyny za kciuki, kochane jesteście Egzamin jednak był pisemny i wyniki będą za parę dni. Coś tam napisałam, więc może z 3 dostanę
Cytat:
Dużo osób poleca Oh Karol 2, podobno niezłe zianie jest
My dla siebie nic nie kupujemy na Walentynki, idziemy na miasto zjeść coś dobrego

Cytat:
Ja na spacerki kupie krem Nivea na każdą pogodę, podobno bardzo dobry.
Cytat:
dziś zaczynam 32 tydzień

No to witam w gronie 32 tygodniówek
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:01   #1913
ego_ego
Wtajemniczenie

kasiapruszkow fajna ta hustawka naprawdę, a zapłaciliśmy 269zł bez kosztów przesyłki a w hurtowni!! na puławskiej kosztowała 390zł
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:11   #1914
87czarna
Zakorzenienie

laseczka na pewno się pochwalę są cuuuuudne!

diatoma gratulacje

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:15   #1915
Ewelqa1985
Zadomowienie

witam sie i ja noc nie najgorsza 1 raz siku i troche bolesne przebudzenie ale jak juz wstalam to ok
agatha mordka ja mam x-lander(kolor jungle) i ten wozek jest tak masywny kola sa tak duze pompowane ze brak amortyzatorow nie jest wcale zadna wada sasiad obok nas ma x-landera XQ i u nas tu droga jest gruntowa troche kamienia nasypanego i bardzo sobie chwala ten wozek i nam od razu tez taki polecali wiec nie martwcie sie bedziecie zadowolone
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:26   #1916
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewczynki bylam we wtroek na wizycie u ginki poweidizla ze wszytkie moje bole sa normalne i wyslala na usg@!!!!!??!!! normalnei w szoku bylam ze mnei w konc po 8 miesiachc na usg wyslal pierwsyz raz
no ale przynajemij na nfz pojde za free i oze inny gin potweirdzi plec

do tego mam juz w polowie torbe spakowana i juz troceh pran zrobionych
no to super a kiedy idziesz na to usg ?

Cytat:
laseczka na pewno się pochwalę są cuuuuudne!
to czekam z niecierpliwością

ja właśnie kolejną pralkę wstawiłam . dziś już 2 bo wzięłam się za pranie kocyków, śpiworków i poszewek oraz ochroniaczy wiec dziś 2 pralki mogę bo te rzeczy nie zajmują aż tyle miejsca rozwieszone

a właśnie piję sobie czekoladę na gorąco

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:35   #1917
avikusia
Zadomowienie

wróciłam ze szpitala.
Przez 1,5 godziny krążyłam zapłakana między poradnią psychologiczną a oddziałem ginekologicznym... Jezu to był dopiero dramat. Ordynator okazał się zagorzałym zwolennikiem SN i na początku stwierdził, że ja sobie wymyśliłam cesarke na życzenie i że on absolutnie na to się nie zgodzi. No to szok, płacz i wymiotło mnie z tamtąd do mojej pani psycholog. Z kolei mój lekarz dzwonił do niej i pow. jaka sprawa z ordynatorem, więc ona mu delikatnie wytłumaczyła że to nie są żadne widzimisie i ordynator trochę zmieknął, ale co z tego będzie, okaże się za dwa tygodnie. No załamałam się bo już moja gin. prowadząca pow. "Ok, przynieś zaświadczenie to Ci wypisze skierowanie w 39 tc", gin z tego szpitala "Będzie zaświadczenie - nie ma sprawy", a tu ordynator taki numer wywinął.. no serio, płakałam tak strasznie, że ludzie którzy mnie mijali przystawali i patrzyli z politowaniem, ale na szczęście nikt do mnie nie gadał, bo nawet nie byłam wstanie gadać bez zająknięcia. Tacie próbowałam o tym pow. chyba przez 5 min., zanim cokolwiek zrozumiał.
Teraz wyglądam jak panda, z wielkimi podkrążonymi i spuchniętymi oczami od płaczu i przekonaniem, że w życiu trzeba nad wszystkim myśleć, bo wystarczy jedna chwila i lawina rusza... eh.

W dodatku rwie mnie coś w miednicy i nijak nie mogę normalnie chodzić za 3 tyg. następna wizyta, ale jak tak dalej pójdzie, to chyba wcześniej.... MAM DOŚĆ

ur. 01.04.2011
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:43   #1918
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
wróciłam ze szpitala.
Przez 1,5 godziny krążyłam zapłakana między poradnią psychologiczną a oddziałem ginekologicznym... Jezu to był dopiero dramat. Ordynator okazał się zagorzałym zwolennikiem SN i na początku stwierdził, że ja sobie wymyśliłam cesarke na życzenie i że on absolutnie na to się nie zgodzi. No to szok, płacz i wymiotło mnie z tamtąd do mojej pani psycholog. Z kolei mój lekarz dzwonił do niej i pow. jaka sprawa z ordynatorem, więc ona mu delikatnie wytłumaczyła że to nie są żadne widzimisie i ordynator trochę zmieknął, ale co z tego będzie, okaże się za dwa tygodnie. No załamałam się bo już moja gin. prowadząca pow. "Ok, przynieś zaświadczenie to Ci wypisze skierowanie w 39 tc", gin z tego szpitala "Będzie zaświadczenie - nie ma sprawy", a tu ordynator taki numer wywinął.. no serio, płakałam tak strasznie, że ludzie którzy mnie mijali przystawali i patrzyli z politowaniem, ale na szczęście nikt do mnie nie gadał, bo nawet nie byłam wstanie gadać bez zająknięcia. Tacie próbowałam o tym pow. chyba przez 5 min., zanim cokolwiek zrozumiał.
Teraz wyglądam jak panda, z wielkimi podkrążonymi i spuchniętymi oczami od płaczu i przekonaniem, że w życiu trzeba nad wszystkim myśleć, bo wystarczy jedna chwila i lawina rusza... eh.

W dodatku rwie mnie coś w miednicy i nijak nie mogę normalnie chodzić za 3 tyg. następna wizyta, ale jak tak dalej pójdzie, to chyba wcześniej.... MAM DOŚĆ
ejjjjj, kochana, główka do góry, weźmie się Twoja pani psych. za ordynatora, w razie czego jeszcze kogoś na niego naślij, nie wiem, rodziców, TŻ, no bo bez przesady, niech on nie wydziwia, wskazania masz i będzie wszystko dobrze zobaczysz!

Stary 2011-02-03, 13:45   #1919
blackrose4u
Wtajemniczenie

diatoma gratulacje

aguchaw ja kupiłam kremy z Bambino ochronny i pielęgnacyjny czy jakoś tak. Tak samo mam oliwkę z tej firmy. Puder tylko mam z Nivei

bosti ja polecam Turyste. Podróże Guliwera też mają lecieć tylko nie wiem od kiedy.

Kurcze miałam odstawiać ten fenoterol, więc wczoraj wzięlam o 22 połówkę (przerwy już robiłam co 8h-10h) no i dzisiaj postanowiłam już nie brać, ale od rana czuje jak brzuch mi się napina częściej niż zwykle. Jak coś zrobie czy siedze. No i teraz nie wiem co dalej...Gin kazał odstawić ale jakby się napinał to jednak brać. Może poczekam do końca dnia dzisiaj i zobaczymy?

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-02-03 o 13:47
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 13:47   #1920
Lustereczko
Rozeznanie

Wstawiam obiecane fotki pokoju Ksawerego Jeszcze nie skończony, bo brakuje firanki, na ścianie będą trzy obrazki, no i jeszcze dywan i lampka słoneczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01253.jpg (40,0 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01254.jpg (33,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01264.jpg (39,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01266.jpg (39,7 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01269.jpg (30,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01283.jpg (39,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01278.jpg (44,2 KB, 50 załadowań)
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości