|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
a ja pomyślałam, że może wybierzemy się do kina na walentynki?? tylko na co?? słyszałyście o jakichś fajnych filmach??
|
#1892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Aja1 kasia to skóra zdjęta z ciebie normalnie Śliczna dziewczynka uśmiechnięta, a tort.... mniam... same talenty w tej twojej rodzinie siostra torty ty hafty ![]() Cytat:
i już od teraz bierzemy odpowiedzialność za drugiego człowieka ![]() właśnie też nie wiem, w sumie coś symbolicznego chciałam a może do kina pójdziemy sobie no nie wiem sama.
|
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
CZEŚĆ, mnie się też wczoraj krzaczył wizaż. podjęłam kilka prób i sobie odpuscilam, no nie chcialo sie zalogowac.
a noc mialam dziwna, polozylam sie przed 1 , ok 5 sie obudziam , zasnelam o 7, wstalam o 9. teraz jestem niewyspana jednym slowem. jak wczoraj bralam prysznic, i sie golilam przy okazji mialam wrazenie ze czuje ze mam cos miedzy nogami!!! juz sie zaczynam bac tego porodu, a tu jeszcze troszke czasu by sie przydalo. policzylam ubranka ktore mam i swoje i od kolezanek i wszylo mi ze mam 20 pajacykow w rozmiarze 56!!! tyle samo body i na krotki i długi rękaw, tez w malych romzairach. takze chyba musze dokupic troche tych 62 bo bo mam tylko kilka opcji w tym rozmiarze. aha i kolezanka mi wlozyla do paczki z ubrankami laktator elektryczny, ktory uzyla tylko 1 raz!!! takze odchodzi mi koszt ![]() dziś zaczynam 32 tydzień apropo walentynek, ja zamawiam jakas koszulke z nadrukiem, tez tak symbolicznie
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-03 o 11:41 |
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, że Ci się podoba. Mam nadzieję, że i ja będę zadowolona.
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno będziesz
![]() Ja sie tylko zastanawiam który fotelik dokupić. Czy x-car czy maxi cosi?
|
#1897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, na 56 to chyba tylko 2 bodziaki . Niektóre niby 62 a wygladaja jak 56 - albo to ja już mam omamy ![]()
|
|
|
|
|
#1898 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana to ja trzymam kciuki żebyś dotrwała do końca lutego ![]() a powiedz mi jak rozpoznać skurcze szyjki?? tylko gin to może stwierdzić czy kobieta również ?? olusia super ciuszki Cytat:
black ten pierwszy jak dla mnie zgrabniejszy a kolor pistacja - bajka trzyrazyi ja mam takie zatwardzenia że szkoda gadać Cytat:
ja mam wkładki z belli i z rosmana a czy są fajne czy dziadostwo okaże się w praktyce ![]() emilia ślicznie ale masz śliczną córcie tort super super Cytat:
ja namówić męża na nawilżacz nie mogę, stwierdził że to zbędna rzecz i tyle ![]() Cytat:
już trzymam ![]() kurcze zapomniałam że już niedługo walentynki i nie mam w ogóle pomysłu coby tu mężusiowi kupić dzień wcześniej ma urodziny więc dostanie podwójny prezent najwyżej zaproszę go gdzieś na romantyczna kolację
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
zmykam na zakupy a później szykowanie na przyjście księdza
![]() |
|
|
|
#1900 |
|
Raczkowanie
|
Bosti - polecam "Jak zostać królem" - super film.. aczkolwiek nie należy do kategorii romantycznych, ale uważam, że naprawdę warto.
Ja wczoraj miałam wizite u ginka - Mały w 30tc waży 1,600 także troszkę ponad średni, ale dobrze się rozwija i wszystko w najlepszym porządku.. to najważniejsze I też odwrócił się główką w dól - oby tak zostalo Poza tym wczoraj mialam przed ostatni egzamin na studiach.. dostalam 5 i teraz ostatni za 3 tygodnie, i obrona pracy pozostanie.. mam nadzieje, że wyrobie się przed porodem.. bardzo bym chciała, żeby te studia już się skonczyły i żebym po porodzie nie musiała myśleć o tym.. A mam pytanie do Was dziewczyny.. jaki kupujecie krem dla dzieciaczkow do twarzy? Tak żeby na spacer posmarować dziecku, ewentualnie po kąpieli ?? Ja się zastanawiałam nas Mustela hydra bebe, ale w sumie nie wiem jakie opinie ma ten krem.. może któraś z Was, może coś polecic ?
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki jeszcze raz za życzenia
Wbijam na kremówkę ![]() Lustereczko kciukasy trzymam Jok3r kurczę z sumie zazdraszczam, że Ty już niedługo ![]() Eirene ta teściowa chciała kiedyś wszystkim wmówić, że podobna do Tż, ale chyba nikt jej nie uwierzył ![]() U nas na walentynki jak co roku nie będzie kupowane bo: urodziny mają: Kasia Tż Ojciec mama siostrzeniec Teściowa No i tż kupiłam Pure One, bo uwielbia ten zapach a u nas na wsi nie ma ![]() Jak zapytałam się w Rossmanie popatrzyła na mnie jakbym się o kamień filozoficzny pytała
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre wiadomosci super ![]() ja krem zamówiłam ziajka
|
|
#1903 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
maniuni Cytat:
Aja słodziuchna ta Twoja Gwiazdka, a brzuszka trzeba szukać...faktycznie, tort miodzio ![]() Cytat:
![]() :r oza:Cytat:
![]() co do ubranek ja mam najmniej 56, będę w razie czego podwijać, byłam wczoraj u ginka, dziś porobiłam badania wyniki koło 16 i okaże się czy nie pójdę do szpitala... trochę się tym denerwuje, także dziś lezę jak kłoda i zostało mi jeszcze 5 tygodni... obby Zosiuleńka posiedziała sobie
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj nie lubi takich gatkow |
|
|
|
|
#1905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ładna mamusia z Ciebie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak zdjęcia porobisz to wrzuć nam tu! ![]() Cytat:
no to gratulacje Cytat:
dobrze że z maluchem wszystko oki i ładnie rośnie ![]() kremu do twarzy jeszcze nie kupuję, w ogóle nie wiem, czy na spacer smarować w kwietniu czymkolwiek, chyba że przymrozki będą, w marcu to co innego |
||||||||
|
|
|
#1907 | |||||||
|
Zadomowienie
|
no i wróciłam z urzędu ,szybko poszło, ale dziś jestem jakaś mega zmęczona ...
Cytat:
to jednak trzeba będzie osobiście odebrać... Cytat:
Cytat:
sama się zastanawiam nad poduszkąCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje. Cytat:
gratuluję zdania egzaminu a co do kremu ja zastanawiam sie nad bambino/ziaja lub babydream ... słyszałyście coś o tej marce kosmetyków dla dzieci Bobino Baby ![]() podobno jest od 1 dnia życia cenowo nienajgorzej ... tylko ja nie słyszałam nic o niej , może któraś z was używała ? zamierza używać ?
|
|
|
#1908 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
uf dobrnelam do konca ale skrobiecei blizej porodu wiecej postow ;p
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ja sie dołaczam do chwalenie Kas !!! Aja sto lat dla corci i chyle głowe przed taka dzielna mama po opisei porodu stwierdzam ze ja to sierota bede i nasieje poplochu na oddziale polozniczym i osicennych oddzialach Cytat:
pomyslu brak totalnie a Ego tez mam bright strigt hustawke jest super Cytat:
ja kupilam Nivea dziewczynki bylam we wtroek na wizycie u ginki poweidizla ze wszytkie moje bole sa normalne i wyslala na usg@!!!!!??!!! normalnei w szoku bylam ze mnei w konc po 8 miesiachc na usg wyslal pierwsyz raz no ale przynajemij na nfz pojde za free i oze inny gin potweirdzi plec do tego mam juz w polowie torbe spakowana i juz troceh pran zrobionych |
||||||||
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
prunelle słychać tylko taki bardzo delikatny szum, kapania nie. nie zauważyłam też skraplania pary. poza tym ta para jest taka chłodna, ale to podobno normalne w nawilżaczach ultradźwiękowych, w lato będzie super jak się ustawi na większą moc, to naprawdę schładza pomieszczenie
teraz ustawiłam prawie na minimum, a efekty były naprawdę odczuwalne - o wiele lepiej się oddychało, nie miałam odczucia suchości typowego przy centralnym ogrzewaniu. poza tym TŻ o wiele mniej chrapał tak więc jestem bardzo zadowolona z zakupu
|
#1910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy sama wydaje kiedy to juz... a ja dzis sama musze wedrowac na SR bo mi maz sie nei wyrobi z pracy zeby zdązyć... beznadzieja
|
|
|
#1911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1912 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dla siebie nic nie kupujemy na Walentynki, idziemy na miasto zjeść coś dobrego ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiapruszkow fajna ta hustawka naprawdę, a zapłaciliśmy 269zł bez kosztów przesyłki a w hurtowni!! na puławskiej kosztowała 390zł
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
laseczka na pewno się pochwalę
są cuuuuudne! diatoma gratulacje
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
witam sie i ja noc nie najgorsza 1 raz siku i troche bolesne przebudzenie ale jak juz wstalam to ok
![]() agatha mordka ja mam x-lander(kolor jungle) i ten wozek jest tak masywny kola sa tak duze pompowane ze brak amortyzatorow nie jest wcale zadna wada sasiad obok nas ma x-landera XQ i u nas tu droga jest gruntowa troche kamienia nasypanego i bardzo sobie chwala ten wozek i nam od razu tez taki polecali wiec nie martwcie sie bedziecie zadowolone |
|
|
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to czekam z niecierpliwością ![]() ja właśnie kolejną pralkę wstawiłam . dziś już 2 bo wzięłam się za pranie kocyków, śpiworków i poszewek oraz ochroniaczy wiec dziś 2 pralki mogę bo te rzeczy nie zajmują aż tyle miejsca rozwieszone ![]() a właśnie piję sobie czekoladę na gorąco
|
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam ze szpitala.
Przez 1,5 godziny krążyłam zapłakana między poradnią psychologiczną a oddziałem ginekologicznym... Jezu to był dopiero dramat. Ordynator okazał się zagorzałym zwolennikiem SN i na początku stwierdził, że ja sobie wymyśliłam cesarke na życzenie i że on absolutnie na to się nie zgodzi. No to szok, płacz i wymiotło mnie z tamtąd do mojej pani psycholog. Z kolei mój lekarz dzwonił do niej i pow. jaka sprawa z ordynatorem, więc ona mu delikatnie wytłumaczyła że to nie są żadne widzimisie i ordynator trochę zmieknął, ale co z tego będzie, okaże się za dwa tygodnie. No załamałam się bo już moja gin. prowadząca pow. "Ok, przynieś zaświadczenie to Ci wypisze skierowanie w 39 tc", gin z tego szpitala "Będzie zaświadczenie - nie ma sprawy", a tu ordynator taki numer wywinął.. no serio, płakałam tak strasznie, że ludzie którzy mnie mijali przystawali i patrzyli z politowaniem, ale na szczęście nikt do mnie nie gadał, bo nawet nie byłam wstanie gadać bez zająknięcia. Tacie próbowałam o tym pow. chyba przez 5 min., zanim cokolwiek zrozumiał. Teraz wyglądam jak panda, z wielkimi podkrążonymi i spuchniętymi oczami od płaczu i przekonaniem, że w życiu trzeba nad wszystkim myśleć, bo wystarczy jedna chwila i lawina rusza... eh. W dodatku rwie mnie coś w miednicy i nijak nie mogę normalnie chodzić za 3 tyg. następna wizyta, ale jak tak dalej pójdzie, to chyba wcześniej.... MAM DOŚĆ
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma gratulacje
aguchaw ja kupiłam kremy z Bambino ochronny i pielęgnacyjny czy jakoś tak. Tak samo mam oliwkę z tej firmy. Puder tylko mam z Nivei bosti ja polecam Turyste. Podróże Guliwera też mają lecieć tylko nie wiem od kiedy. Kurcze miałam odstawiać ten fenoterol, więc wczoraj wzięlam o 22 połówkę (przerwy już robiłam co 8h-10h) no i dzisiaj postanowiłam już nie brać, ale od rana czuje jak brzuch mi się napina częściej niż zwykle. Jak coś zrobie czy siedze. No i teraz nie wiem co dalej...Gin kazał odstawić ale jakby się napinał to jednak brać. Może poczekam do końca dnia dzisiaj i zobaczymy? Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-03 o 13:47 |
|
|
|
#1920 |
|
Rozeznanie
|
Wstawiam obiecane fotki pokoju Ksawerego
Jeszcze nie skończony, bo brakuje firanki, na ścianie będą trzy obrazki, no i jeszcze dywan i lampka słoneczko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

trzymam kciuki 
Marsylia , ten X-lander jest super. Też mam kolor Rocky. U nas ten wózek kosztuje ok 1800zł, ale z all wyszło 1480 z dostawą więc też nie tak źle. Dosłownie wszystko można zdjąć i wyprać, ma moskitierę, fajną torbę i ta saszetka przy gondoli się przyda

, na 56 to chyba tylko 2 bodziaki 

Jutro oddzyskam aparat to sama zrobie sobie samowyzwalaczem 
ja namówić męża na nawilżacz nie mogę, stwierdził że to zbędna rzecz i tyle
najwyżej zaproszę go gdzieś na romantyczna kolację 

nich paczke i sobie pojechał.A Andrzej wraca dopiero z delegacji w piątek i znów musze czekać