|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozmowy nocą (i nie tylko) - o wszystkim i o niczym - zapraszam :)
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
ale beznadziejnie się czuję!! Coś mnie bierze. Mam narazie stan podgorączkowy i okropne dreszcze, też mi wyskoczyły cienie pod oczami![]() Chyba bede chora. Ciagle mi zimno i kręci mi się w głowie Nie dam rady iść do pracy
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się też dzisiaj niefajnie czuję
coprawdaż nie fyzicznie ale za to psychicznie... niewiem wstałam i załapałam takiego doła... normalnie jest wielki jak stodoła..... |
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze u większości dzisiaj coś nie tak.
U mnie też, rozpierniczyłam szafę. Znowu bedzie afera w domu ;/ Rano potłukłam miskę jak chciałam schować ją do szafki. A co najlepsze poszłam do miasta kserować notatki od koleżanki i zostawiłam gdzieś teczkę, w której je miałam. Nie pamiętam gdzie. Na szczęście zdążyłam zrobić kserówki i odbiłam je więc obie mamy się z czego uczyć.
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłaś jakieś leki?
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja desperacko szukam owej pieprzonej pracy i lipaaa
Może pójdę za Ciebie a Ty poleżysz?? ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
dobrze, że te notatki jednak masz bo inaczej koleżanka pewnie by się wściekła. Mnie kiedyś tak wykiwała dziewczyna na studiach, że myślałam o ![]() Pożyczyła notatki (które tylko ja miałam ) po czym ZAGINEŁA (dzwoniłam pisałam cisza) oddała mi je 3 minuty przed egzaminem zdziwiona, że jestem wku...wiona na maksa
|
|
|
|
|
#1118 |
|
zawsze mam racje
|
Zastanawiam się ostatnio co mi jest, że tak spać mi się nie chce
Może to od łykania żeń-szenia?
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak się zorientowałam, że nie mam tej teczki to wpadłam w taką panikę,że szok, a tż sie tylko ze mnie śmiał. Najgorsze, że nie wiem gdzie je zostawiłam. Wróciłam w kilka miejsc, ale notatek ani widu, ani słychu. Byłam w naturze między innymi i obawiam się, ze to tam one mi przepadły. Wpadłam w szał oglądania nowych kosmetyków kolorowych (bo postawili u mnie szafę kobo, na którą czekałam już jakiś czas po tym jak dowiedziałam się na wizażu, że wchodzi do natury) i o bożym świecie nie myślałam Kiedyś też łykałam,ale spałam normalnie z tego, co pamiętam.
Nie liczę dni, Sprawiam, że to dni się liczą... Edytowane przez drusia Czas edycji: 2011-02-03 o 15:49 |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Drusia jak tam samopoczucie po wczorajszym zdarzeniu?? Ja dziś poszłam pierwszy dzień do pracy, nawet miałam zapał - bo parę dni wcześniej dowiedziałam się , że mam cały luty szkolenie płatne To mówię , posiedzę , posłucham i jeszcze kasę będę z tego miała. Jak poszłam do pracy to się dowiedziałam , że szkolenie polega na tym , że siadamy do kompa , otwieramy sobie prezentację z power point i uczymy się sami i rozwiązujemy testy i tak codziennie przez pięć godzin . Tego się po mojej firmie nie spodziewałam - tym bardziej , że to jest nowy dział sprzedażowy. Przynajmniej było wesoło , bo siedziałam w fajnym towarzystwie i można było się pośmiać , a teraz jestem zmęczona
|
|
|
|
#1121 |
|
zawsze mam racje
|
Tylko ja nie łykam jednej dziennie ale od paru dni po 5
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
widzę , że prowadziłyście rozmowę na temat domu starców . Ja dziś w pracy z kolegą też na te temat gadałam i mówił mi, że takie staruszki płacą tam za takie miejsce dość duże pieniądze bo od 2-2,5 tys ale mają już tam wszystko zapewnione. Jego mama jest tam pielęgniarką więc z ma takie newsy. Byłam trochę zdziwiona , że to jest aż tak duża suma
|
|
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Może na Ciebie to jakoś inaczej działa No chyba, że cosik jeszcze tam łykasz.... hihihi |
||
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona z resztą jest zakręcona. Kumpela dała jej notatki z przedmiotu który już zaliczyła i po dwóch miesiącach poprosiła o zwrot bo do czegoś potrzebowała.Ta, nie dość że jej w ogóle nie oddała to jeszcze szkalowała na nią , że po co jej jak przedmiot ma zaliczony |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że ciekawy wątek, przeczytałam kilka stron...mogę do Was dołączyć?
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1128 |
|
zawsze mam racje
|
Mam dość tych krótkich dni
![]()
|
#1129 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś dałam dla koleżanki swój indeks, a że ona pomagała pani dr wpisywać oceny i w tym samym momencie po wpisywaniu dała moj indeks, ja dostałam za nią 4, a cała grupa 3 Czasem nawet ściąg nie robię, zawsze ktoś mi da, albo od kogoś coś ściągnę. Cytat:
Ale ze swoją grupą ogólnie się dogaduję, ale oni są dziwni, daltoniści (wszystkie ubrania w innym kolorze - tak się ubiera u nas połowa grupy), niedomyci i każdy co to nie on Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam dość tej zimy już! Chce lata i letnich ubrań o ![]() Dzień dobry Właśnie wróciłam nie dawno z pracy. Umówiłam się na weekend z moimi czubkami na piwo, bo mam wolny cały, no do szkoły mam, ale to do przodu mam nadzieje będzie. Jeszcze muszę ogarnąć, co mam na ten weekend do oddania i poczytać trochę na egzamin na sobotę o, ale mam czas dzisiaj na plotkowanie ![]() Ale ja smaruję te posty długie
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Mało tego ona jest winna mojemu tż kasę nie dużo bo 50 zł ale powiedziała mi, że skoro no ja z nim jestem to przecież dług umorzony.
Tak samo jak obiecała mi kiedyś, że jeśli jej pomogę nauczyć się na koło z zadań i ona zda to mnie zaprosi do kina , postawi bilet i popcorn z colą. Koło zdała lepiej ode mnie a ja od tego czasu ( a minęło 6 miesięcy ) nie zostałam zaproszona do kina ![]() Nie zrozumcie mnie koleżanki źle bo mi nie chodzi o kino czy popcorn ale o fakt , że nie lubię jak mnie ktoś w balona robi, wykorzysta mnie a potem sobie pójdzie. Równie dobrze mogła mi nic nie proponować a i tak bym jej z tych zadań pomogła |
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
a może ja jakaś aspołecznna jestem ... koleżanka do mnie dzwoni ostatnio czy mam rozwiązania zadań z kół które mieliśmy w ciągu tego semestru. Ona ma za niedługo zaliczenie poprawkowe i postanowiła przerobić zadania tylko te które pojawiły się na kolokwiach. Ja na to , że niestety nie ale jak coś to chętnie jej pomogę, jak będzie miała jakiś problem. Niech da znać.
Za dwa dni przychodzi od niej mail : Mary , jakbyś wiedziała jak rozwiązać te zadania to bardzo proszę , będę wdzięczna za przesłanie rozwiązań. Mary otwiera plik a tam 31 zadań do zrobienia ![]() W tym połowa jest taka , że wystarczy zajrzeć do zeszytu i tam ma się schematy jak to napisać. No ale jak komuś się nawet nie chce zeszytu otworzyć to już inna sprawa. Nie myślcie czasami ,że jestem wredna i nie chcę pomagać. No ale nie za bardzo chce mi się siedzieć 5 godzin i rozwiązywać zadania i szukać po zeszytach ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- właśnie nie wiem, no umożyła sobie bo uznała że to była koleżeńska przysługa. My się śmiejemy z tż , że jak pójdziemy do niej na ślub ( o ile nas zaprosi ) a będzie to w maju to damy jej w prezencie o 50 zł mniej i powiemy , że nasze należne odliczyliśmy. Oczywiście tak się tylko nabijamy , bo raczej bym nie chciała jej psuć humoru w jej dzień ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
Jedna z dziewczyn założyła wątek na wizażu w którym mówiła o zbiórce świątecznej dla ubogich. Trafiła się jej rodzina , która po otrzymaniu takich datków od ludzi krzywiła się i wyrażała swoje niezadowolenie , bo liczyli na inne rzeczy. Nie omieszkali tego wprost powiedzieć . Wyobraźcie sobie jak tej dziewczynie musiało być przykro Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-02-03 o 17:50 |
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przysługa 50zł? Hallo, 50 zł to nie 10zł i dla kogoś może być dużo. Ja bym tak nie mogła, głupio by mi było. W ogóle nie lubię pożyczać sama od kogoś pieniędzy, tak samo komuś pożyczać pieniędzy i nie dlatego, że jestem skąpa, ale dlatego, że nie lubię, ani nie umiem się upominać. Pożyczam tylko tym osobom, które wiem, że oddadzą
Edytowane przez slonko8918 Czas edycji: 2011-02-03 o 17:53 |
|
|
|
|
#1134 |
|
zawsze mam racje
|
To jak 50 zł to dla niej dużo to mogła powiedzieć, że kupi dobrą czekoladę
|
#1135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli mówię już o wykorzystaniu to miałam też jeden przypadek Z dziewczyną której udzielałam korków z chemii. Nie była to moja przyjaciółka czy koleżanka tylko ot przypadkowa dziewczyna z ogłoszenia Przyszła do mnie , uczyłyśmy się , zapłaciła tylko na koniec mnie poprosiła , że jak następnego dnia będzie miała klasówkę z tego materiału to czy mogła by do mnie pisać smsy jakby miała problem. Zgodziłam się , bo nie był to jakoś dla mnie problem i pomogłam jej "wirtualnie". Tylko ona sie wycwaniła. I pisała do mnie co klasówka abym jej smsami pomagała a potem jeszcze na gg chciała abym jej tłumaczyła. No sory , nie udzielam korepetycji online , tym bardziej za free ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Powiedziała mu , że odda za dwa tygodnie bo chwilowo nie ma kasy- ale te chwilowo trwa już rok. A ciągle mi opowiada, że kupiłam sobie torebkę , a to nowe kozaczki , a to spodnie
|
||
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo ta dziewczyna od 50zł, jakby przez miesiąc odkładała po 2 zł dziennie znalazłoby się 50zł do oddania, ale po co lepiej się wstydzić niż oddać.
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o żebraniu przez biednych ??Jakie macie do tego podejście , bo mnie to trochę wkurza
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Wkurzyło mnie jak kiedyś taki koleś na mieście poprosił mnie abym mu kupiła zupę w barze mlecznym. Ok . zupa kosztuje 2,50 nie jest to majątek ale facet miał około 35 lat ! Fakt był obdarty i widać , że może i biedny ale facet 35 powinien zabrać się za robotę a nie żebrać od ludzi nawet jedzenie. Przecież to siła wieku. Rozumiem , że ciężko jest o pracę. No jako prcownik fizyczny na pewno gdzieś by się załapał Natomiast kiedyś podzieliłam się z takim bezdomnym jedzeniem bo mi się go szkoda zrobiło. Żebrał jedzenie i nikt mu nie chciał dać a on tak podszedł do mnie , spojrzał mi prosto w oczy, prawie się rozpłakał i powiedział : Jestem głodny. Moje lodowate serce stopniało. Wyjęłam z torby podróżnej ( rzecz działa się na dworcu) udka kurczaka upieczone uprzednio przez moją mamę i dałam mu trochę.
Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-02-03 o 18:17 |
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Zaczepiła nas kobieta, brudna, widać bezdomna jakaś i w ogóle, i prosi nas o pieniążki. No to my z dziewczynami powyciągałyśmy drobniaki z kieszeni, dałyśmy Pani też jedzenia trochę, bo nam zostało. Pani sobie poszła, ale patrzymy wchodzi do monopolowego. Od tamtej pory nie daję pieniążków, czasem wrzucę jak na prawdę widzę, że coś nie tak i jest mi szkoda, chociaż zawsze mi szkoda. Ale z drugiej strony, ja pracuję, staram się i w ogóle, czasem bywa ciężko. Rozumiem, że ktoś może nie radzić sobie w życiu, ale bez przesady, zamiast siedzieć na ulicy i żebrać, może warto podnieść tyłek i udać się gdzieś gdzie udzielą pomocy, do jakiegoś ośrodka pomocy społecznej - już tam pokierują. Czasem tacy ludzie nie muszą żebrać, bo są zdolni do pracy, zdrowi, i tak jest dla nich wygodniej. Może jestem bez uczuć, ale ja tak to odbieram. Tylu ludzi pracuje, stara się, więc można, ale nie lepiej siedzieć na ulicy i żebrać.Może kiedyś mnie spotka coś takiego, ale nigdy nie usiądę na ulicy i nie będę żebrać. Tylko pójdę tam gdzie udzielą mi pomocy i wezmę się za robotę.
Edytowane przez slonko8918 Czas edycji: 2011-02-03 o 18:19 |
|
|
|
|
#1139 |
|
zawsze mam racje
|
Moment wątki już pogubiłam, miałam napisać o tym, że jak nie miała na kino i inne to mogła od początku coś tańszego zaproponować.
Mnie wkurza to żebranie A w Katowicach jest tego peeeeełno, więcej moim zdaniem niż w Krakowie i Warszawie (jeśli chodzi o ścisłe centrum miasta )
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypominało mi się jak kiedyś Rumunka u mnie w mieście żebrała. Pieniądze chciała ale jak babulka taka podeszła z bułką to ją zwyzywała. A potem po rumunkę podjechał wypasiony samochód , wysiadł rumun ze złotymi łańcuchami na szyi , zgarnął towarzystwo do samochodu i pojechał.Szkoda tylko tych małych dzieci co je trzymają na rękach. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
a mi obiecała że jak ją nauczę zadań na koło ( siedziała od 9 rano do 24 ) to zabierze mnie do kina ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- i ani ja w kinie nie byłam ani mój chłop kasy nie widział Edytowane przez Mary Louu Czas edycji: 2011-02-03 o 18:28 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

dzisiaj to jutro, jutro to wczoraj człowiek to czasem nie wie już jaki my dzień tygodnia mamy
A ja właśnie kawusię popijam, a dziewczyny pewnie jeszcze odsypiają.
ale beznadziejnie się czuję!! Coś mnie bierze. Mam narazie stan podgorączkowy i okropne dreszcze, też mi wyskoczyły cienie pod oczami

(bylismy podzieleni na 2 tury)