|  2010-09-27, 10:27 | #91 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: reanimacja loków i fal dzień po myciu.

I ja w końcu znalazłam swój sposób reanimacji   Jeśli skręt się dobrze utrzymał- wgniatam tylko odrobinę oleju kokosowego  Jednak jeśli zostawia sporo do życzenia a włosy są świeżo po myciu- trochę żelu lnianego- jeśli mam więcej czasu i mogę poczekać aż wyschnie to nakładam go mokrymi rękami, jeśli mniej to suchymi na szybciora   Jak go wygniotę to w końcówki odrobinka kokosa i można wyjść do ludzi   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | 
|     |   | 
|  2010-10-06, 13:26 | #92 | 
| MatkaPrzełożonaCurlitanek Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Wrocław - ESK 2016 
				 | 

Dot.: Syndrom dnia następnego - loki i fale w nocy i rano

Mój najnowszy sposób, ale do zastosowania z umiarem i tylko raz na cykl myciowy: kapka kokosa rozpuszczona w dłoniach plus kapka Bootsa. Mieszamy, rozrabiamy w rękach i nakładamy na suche włosy wgniatając.  Cud, miód i orzeszki. Uwaga na obciążenie! 
				__________________ Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ | 
|     |   | 
|  2010-10-06, 14:20 | #93 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Muszę spróbować!!!  Widzisz...ja w ogóle Bootsa to mogę zastosować tlyko raz an cykl myciowy  Nie tak jak kokos- wgniatam codziennie i jest coraz lepiej... Z Bootsem jest tak, że te włosy np. po drugim powtórzeniu robią się suche i nieprzyjemne :/ Ale to, co podałas na pewno spróbuję  Pewnie na jakiś 2-gi czy 3-ci dzień po umyciu  Żeby potem od razu zmyć   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | |
|     |   | 
|  2010-10-14, 21:32 | #94 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Ja dopiero sie od Was ucze o reanimacji   Dzis pierwszy raz nalozylam Goldwella Mvoe on Curl cos tam  Zobaczymy | 
|     |   | 
|  2011-01-30, 16:43 | #95 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Znalazlam ciekawy sposob na reanimacje wlosow nastepnego dnia. Oto link: http://www.naturallycurly.com/curlta...th-method.html Reanimacja lokow/fal zmoczona sciereczka. Oto moje doswiadczenie z dnia dzisiejszego. Zazwyczaj renimowalam wlosy sprayem lub mokrymi rekami, niestety nie przynosilo to pozadanych efektow. Dzis postanowilam zastosowac powyzsza metode do swoich wlosow. Namoczlam obficie sciereczke reczniczek(frotte) woda nastepnie przechlalam glowe i delikatnie przykladalam sciereczke do wlosow. Wlosy ,,pily'' wode odzyskujac ksztalt,ktory nadalam im wczoraj. Pozniej delikatnie dlonmi nalozylam odrobinke zelu a nastepnie sucha (juz bawelniana) sciereczke przykladalam do wlosow by ona ,,wypila" nadmiar wilgoci. Potem nie dotykalam wlosow az wyschly . Prawde mowiac nie spodziewalam sie takiego efektu. Praktycznie zero puchu a wlosy wygladaly jak te z wczoraj. Poniewaz sprawdzilam te metode pierwszy raz nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie dobra metoda. Nie wiem jak to dziala na dlugich wlosach bo ja mam krotkie. I jeszcze jedno. Sciereczka byla mokra, ale woda z niej nie kapala.   | 
|     |   | 
|  2011-01-31, 11:28 | #96 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Dla mnie teraz najlepszym reanimatorem jest żel lniany nałożony mokrymi dłońmi  Po wyschnięciu i wygnieceniu żelu, muskam je delikatnie olejem kokosowym, tak jak opisywałam powyżej  Ale Twój sposób jest bardzo ciekawy   Myślę, że jutro go wypróbuję- oczywiście z żelem lnianym  Bardzo dziękuję za podsunięcie tego pomysłu- dziewczynki z forum o pielęgnacji kręciołków też już się zainteresowały- będzie więc wielkie testowanie   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | |
|     |   | 
|  2011-01-31, 13:14 | #97 | 
				 | 

Sposob nie jest moj, ale dziewczyn z amerykanskiego forum. Na razie sama go testuje. Wydaje mi sie, ze wazna jest wilgotnosc sciereczki. Jesli bedzie za malo nasaczona woda, wlosy nie beda mialy mozliwosci ,,wypicia"jej. Z kolei jesli woda bedzie sie lala na wlosy to zniszczy nam fryzure. Ja bardzo delikatnie dotykalam wlosy sciereczka od dolu i harmonijkowalam. Absolutnie nie nie okrecalam nia glowy. Zreszta jest ona mala, kwadratowa o boku 30 cm. Mozna powiedziec myjka. Wydaje sie, ze to co robilam to harmonijkowanie w celu namoczenia czyli odwrotnie do harmonijkowania w celu wysuszenia. Tu uzywamy mokrego reczniczka, a tam suchego. Tak to rozumiem. Jak pisalam jednak wczesniej mam krotkie wlosy i nie wiem jak to sie sprawdzi na dlugich. | 
|     |   | 
|  2011-01-31, 13:19 | #98 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

tez chetnie wyprobuje metode sciereczkową, a tymczasem udalo mi sie w koncu kupić siatke na wlosy   wygladam w niej jak kuchara z baru mlecznego. chlopak widzac mnie poprosil o poltorej porcji gryczanej z gulaszem :P jestem dzisiaj po pierwszym spaniu w siatce i efekty sa obiecujące   musze teraz opracowac sobie sposob upychania wlosow do siatki i mysle ze to moze być mój sposob na drugi dzien bez mycia   | 
|     |   | 
|  2011-01-31, 13:28 | #99 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  To to jest różnica...bo jak nakładasz żel rękoma to wiadomo, że ugniatasz te kudły... Dzięki za wskazówkę  Swoją drogą- ja też mam teraz krótkie włosy, więc metoda powinna się sprawdzić  Obym tylko nie przesadziła z namoczeniem ściereczki...znając mnie  Cytat: 
  Nie ze względu na niemycie włosów następnego dnia- bo z tym nie mam problemu, one wracają do poprzedniej formy. Ja mam tylko kręćka nt. niszczenia się końcówek podczas spania w rozpuszczonych włosach  Więc taka siatka mogłaby być idealna  Gdzie ją kupiłaś?   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | ||
|     |   | 
|  2011-01-31, 13:58 | #100 | 
				 | 

jak wszystko co dobre - kupilam ja w olawie :P dokladnie to w galerii olawskiej na parterze w drogerii, wisiala na poleczce obok sztucznych rzes i pilniczkow do paznokci  - 4 zł / 2 sztuki w opakowaniu. we wroclawiu to ja nic nie moge znalezc - przyjezdzam do olawy i jest wszystko :p dziwne   | 
|     |   | 
|  2011-01-31, 14:00 | #101 | 
				 | 

Indios kiedy je mocze to je harmonijkuje. Po prostu zalezy mi by nie zniszczyc fryzury a jednoczesnie odzyskac ksztalt tych wlosow, ktore sie zrobily plaskie. | 
|     |   | 
|  2011-01-31, 14:28 | #102 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Za to w małym Jaworze jest wszystko   A tak naprawdę to mam w Rynku jeden sklep fryzjerski bardzo fajny i może tam podpytam  Cytat: 

__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | ||
|     |   | 
|  2011-01-31, 15:12 | #103 | 
				 | 

prosze bardzo

| 
|     |   | 
|  2011-01-31, 17:02 | #104 | 
| Mod-Śnieżynka Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Bardzo ciekawy pomysł. Również go wypróbuję. Jeśli kiedyś nie umyję włosów wieczorem, rano na pewno w ten sposób zreanimuję loki. Mam kilka takich małych ściereczek (chociaż nie sądzę żeby wielkość miała tu znaczenie, ale w tym przypadku mała ściereczka powinna wystarczyć).

| 
|     |   | 
|  2011-01-31, 18:01 | #105 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 

|     |   | 
|  2011-01-31, 18:15 | #106 | 
| Mod-Śnieżynka Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Ja też, mam takie z Biedronki   | 
|     |   | 
|  2011-02-02, 11:33 | #107 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Kurczę, to ja mokrą mikrofibrą reanimuję włosy od kiedy tylko ją mam i nie wiedziałam, że to takie rewolucyjne   chociaż nie lubię reanimacji ale czasami trzeba. Np. dzisiaj - mokra mikrofibra, ugniatanie z isaną z babasu, zaraz nałożę trochę cottonseed boosta i coś silikonowego na wykończenie bo totalnie potargałam się w nocy. I u mnie to chyba najlepiej wychodzi, nie widzi mi się na moich włosach nakładanie żelu na drugi dzień. | 
|     |   | 
|  2011-02-02, 14:31 | #108 | 
				 | 

Juz drugi raz stosowalam te metode i znowu mi wyszlo. Wiec moze jednak dziala. Tym razem nie nalozylam nowej porcji zelu gdyz stara dobrze sie trzymala i nie chcialam przesadzic by nie miec gumowych wlosow. Dziewczyny maja rozne pomysly i bardzo uwaznie studiuja nowa ksiazke LM ,,Curly Girl". Ponoc ona proponuje aby fale dodawaly do odzywki myjacej zel. To ponoc sprawia ze wlosy maja extra hold i ladniej sie ukladaja. Nastepnego dnia tez nie ma takiego problemu z reanimacja. Sama nie wiem co o tym sadzic. W kazdym razie na forum wre, a dziewczyny eksperymentuja. | 
|     |   | 
|  2011-02-02, 14:56 | #109 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: rocky road to Walhalla :> 
				 | 

Cytat: 
  Odżywka myjąca z żelem brrrr... Włosy mi wypadają na samą myśl  Daj proszę znać co im wyszło z tej metody   | |
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2011-02-02, 15:12 | #110 | 
				 | 

Tez sie zdziwilam. Na razie chyba nie zaryzykuje. Jednak w przyszlosci kto wie. Z ciekawosci. A oto watek: http://www.naturallycurly.com/curlta...d-cg-book.html | 
|     |   | 
|  2011-02-02, 15:30 | #111 | ||||
| MatkaPrzełożonaCurlitanek Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Wrocław - ESK 2016 
				 | 

Cytat: 
  doskonałe  Cytat: 
   Wypróbowałam ją dwukrotnie w tym cyklu myciowym i jestem pod wrażeniem. Nareszcie nie mam drobnicy na głowie   Tak sobie myślę, ze idzie o równomierne nałożenie wody. Rękami jednak nie da się tego zrobić tak samo, jak ściereczką (mam Dr. Bacty). Wczoraj nałożyłam nawet porcję odżywki b/s i nie było obciążenia, co zdarza się przy nakładaniu rękami. Bossssko po prostu  Cytat: 
  Cytat: 
 Sama czasami dodaję do odżywki d/s nieco żelu, który okazał się być megautrwalaczem i lepiszczem  Tylko woda daje radę, żadne odgniatanie. Nie ma jak niemiecka precyzja  Dodatek żelu robi swoje  (jest poza tym aloes, który lubię, żal by było wyrzucić). 
				__________________ Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ | ||||
|     |   | 
|  2011-02-02, 15:51 | #112 | 
				 | 

Eloe, bardzo sie ciesze. Tez przyszla mi do glowy podobna mysl, ze chodzi o rownomierne rozprowadzenie wody. Podobnie jak Ty pomyslalam o tym aby dodac zelu do odzywki, ktora splukujemy. Ktoras z dziewczyn nawet stwierdzila, ze to ma sens gdyz zel nie pozwala by z wlosa uciekla wilgoc. | 
|     |   | 
|  2011-02-02, 16:16 | #113 | 
				 | 

A co Twój skalp na to? Najbardziej bałabym się reakcji skalpu na żel, podrażnienia itp...

| 
|     |   | 
|  2011-02-03, 10:23 | #114 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Aqua, Sorbitol, Alcohol*, Glycerin, Xanthan Gum, Shellac, Chondrus Crispus, Camellia Sinensis Extract*, Cymbopogon Flexuosus Extract*, Equisetum Arvense Extract*, Parfum**, Citral**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**, Citronellol** Same fajności  Żal wyrzucić, więc trafia czasem do d/s. 
				__________________ Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ | ||
|     |   | 
|  2011-02-03, 10:53 | #115 | 
				 | 

Eloe, czy moglabys podac nazwe tego zelu? Czy moze wiesz, ktore zele nie nadawalyby sie do tej metody? Chodzi o skladniki. Edytowane przez bea12 Czas edycji: 2011-02-03 o 10:55 | 
|     |   | 
|  2011-02-03, 11:26 | #116 | |
				 | 

Cytat: 
  Sorbitol i Xantan gum robią całą robotę - jakim cudem on jest za mocny??  Myślę że mój nowy zielony Artiste nie będzie się nadawał bo ma PEGi, VP/VA | |
|     |   | 
|  2011-02-03, 15:38 | #117 | 
| Zakorzenienie | 

Mi metoda niestety nie podeszła... O wiele lepiej sprawdza się po prostu wgniatanie żelu mokrymi dłońmi   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | 
|     |   | 
|  2011-02-03, 16:36 | #118 | |
				 | 

Cytat: 
 sciereczkowa, czy ta z zelem? bo te z zelem polecaja dla falek, dlatego moze ci nie pasowac   | |
|     |   | 
|  2011-02-03, 18:05 | #119 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Gdn 
				 | 

To ja zadam takie głupie pytanie: jak wygląda klamra, która spinacie włosy w ananasa?    
				__________________ XOXO | 
|     |   | 
|  2011-02-03, 20:14 | #120 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Jak robię tak, jak opisałam to mam spirale takie jak na zdjęciach, które niedawno dodawałam  Ściereczkowa zdecydowanie nie dla mnie   
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.