Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-03, 21:00   #2041
agus235
Raczkowanie

GG do agus235
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Czarna no brzuszek opadł a zaproszenia sliczne a i mam jeszcze pytanie Ty zamawiałaś szlafrok na allegro masz może link do sprzedawcy?
Wczoraj dostałam karte ruchów płodu i od dzisiaj mam liczyć a mój mały dzisiaj jakiś leniwy jest i ja przez to jakas taka poddenerwowana jestem po co wogóle te karty dają macie może coś takiego liczycie wogóle ruchy???

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:03   #2042
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
pochłonęłabym BROWNIES obojętnie z jakiego przepisu ( chyba jutro od rana będę robiła) aaaaaaaaa

ło jeny ale dostałam smaka na blok czekoladowy jak zobaczyłam te zdjęcia....
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:10   #2043
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Czarna no brzuszek opadł a zaproszenia sliczne a i mam jeszcze pytanie Ty zamawiałaś szlafrok na allegro masz może link do sprzedawcy?
Wczoraj dostałam karte ruchów płodu i od dzisiaj mam liczyć a mój mały dzisiaj jakiś leniwy jest i ja przez to jakas taka poddenerwowana jestem po co wogóle te karty dają macie może coś takiego liczycie wogóle ruchy???
ja nic takiego nie dostałam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:12   #2044
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
nie dostalam staram sie 2 razy dziennie liczyc o stalych porach kiedy wiem ze niunia jest najbardziej aktywna
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:13   #2045
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
pochłonęłabym BROWNIES obojętnie z jakiego przepisu ( chyba jutro od rana będę robiła) aaaaaaaaa
ja mam na smacznym wizazu swoj przepis

macie jakies przepisy na buleczki z maki zytnio-razowej ??
Stary 2011-02-03, 21:14   #2046
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Iweczka mój lekarz takie coś praktykuje bo w pierwszej ciąży też to dostałam alę ja uważam to za zbędne bo tylko się człowiek nakręca jak nie naliczy tyle ile ma być

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:16   #2047
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

macie jakies przepisy na buleczki z maki zytnio-razowej ??
o ja robię często takie:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/Bulki-razowe.html

ogólnie polecam cały blog, przepisy super!

Cytat:
Iweczka mój lekarz takie coś praktykuje bo w pierwszej ciąży też to dostałam alę ja uważam to za zbędne bo tylko się człowiek nakręca jak nie naliczy tyle ile ma być
ja tez dostałam taką kartę, nie lubie wypełniać na siłę :/
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:17   #2048
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Tak chwalicie się wózeczkami, wiec i ja się pochwalę, bo jutro odbieram mój Już nie mogę się doczekać
http://www.olenka.einfo.pl/galerie/j...trans_6745.jpg
Tylko ja mam gondolkę inną i jeszcze dodatkowo parę rzeczy
śliczny wózek

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

nie było mnie cały dzień,
bo wybrałam się na zakupy,
byłam w 4 sklepach z wózkami,

i nic nie zamówiłam ale chyba podjęłam już decyzję,
i zamówię w poniedziałek

Tutek, Grander
http://www.tutek.pl/menu,48,Grander

jest w fiolecie, jest super lekki,
nie ma kubełkowej spacerówki, ale spacerówkę ma bardzo zgrabną
no i okazało się,

z tego co pamięta już któraś pisała, że go zamówiła
że ma adaptery do Maxi Cosi
to super że sie zdecydowałaś ładny wózek

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A teraz dodaje obiecane wcześniej...

1 zdjęcie-brzuch z 32 tygodnia
2- 36 tydzień od góry widac luke między piersiami
rzeczywiście Ci opadł brzuszek .
a co do wielkości czy mi się wydaję czy między 32 a 36 tc brzuch niewiele Ci się powiększył ?

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Aaaa i obiecane wcześniej zdjęcia ubranek,które dostałam dziś od szwagierki. Jest ich mnóstwo,dlatego zrobiłam fotki wybranym...
jejku ale cudeńka zazdroszczę .... super

zaproszenia też super .

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja właśnie po wizycie mała waży 2 kg i ma się całkiem nieźle, ale jest już tak nisko że nie sposób było zobaczyć twarzyczkę za trzy tyg kolejna wizyta i wtedy już odstawiam leki a że mam szyjkę skróconą do ok 2 cm to lekarz stwierdził że możliwe że szybko pójdzie no to mnie pocieszył aa i stwierdził że jak dotrzymam do terminu to można prognozować że mała będzie miała ok 3,5 kg

dostałam skierowanie na morfologie, mocz, odczyn coombsa i GBS (orientujecie się ile to ostatnie badanie kosztuje ? )
na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A my mamy wszystkie zaliczenia do przodu Jeszcze tylko jeden egzamin 12.02 i można rodzić
no to gratulację

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
a ja jutro idę kobietki do szpitala... wyniki przekraczające 4krotnie normę podejrzenie cholestazy czy jak to się tam zwie... więc znów rozłąka z TZ i to od razu na weekend..... Na szczęście Mała aktywna wbija mi nóżki w takie miejsca ze mamę boli ale ten ból jak lekarstwo...
co do swędzenia to swędziało ale nigdy bym nie pomyślała że to może być tak poważne... już jakiś czas mnie swędziała skóra, i wczoraj się pytał gin czego nie zadzwoniłam, a ja że wydawało mi się to nr zwykłym przesuszeniem skóry... także uważajcie na siebie Kochane jak będę mogła mieć lapka to będę w kontakcie, a jak nie to nadrobię jak wyjdę i obym wyszła sama i ze zdrową Małą w brzuszku, bo dopiero 33 i coś tam - 34 tc... martwię się a tak bardzo nei dopuszczałam tych złych myśli dziś do siebie...
TZ odebrał wyniki i mówi, że się zdenerwował..., i tak z żałości i tej chęci na ciasto zrobiliśmy tiramisu i zamiast likieru dałam zagęszczone mleko skondensowane... na razie siedzi w lodówce przyjdzie małż z basenu to zjem.....
więc częstuję
ojej to trzymam kciuki by wszystko było ok i mała jeszcze w brzuszku posiedziała najdłużej jak sie da.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
i bylam u tego okulisty, nie ma przeciwskazań to porodu SN
super

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kurde ale się wkurzyłam,
Okazało się, że na nasz oddział ginekologii wchodzi prokurator, bo........... dwóch mądrych konowałów przetrzymało pannę przy porodzie sn a miała bliźniaki. Czekali, czekali i dzieciaki nie przeżyły Laska jak na razie pod opieką psychiatry, bo troszkę jej odbiło, jakoś mnie to ku...... nie dziwi.
Ja bym tych "lekarzy" to
oj masakra ... też bym tych lekarzy .... biedna dziewczyna

Cytat:
ja jeszcze nie liczę. i jak na razie nic takiego nie dostałam i ginekolog nic mi nie mówił o liczeniu ruchów.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:18   #2049
tola3804
Zakorzenienie

Ahtaga! Mebelki bardzo ładne. A te ciuszki z tego sklepu textil market to w jakich mniej więcej cenach są? Mogłabyś napisać?

Czarna! Zaproszenia bardzo ładne. A ciuszki - rewelacja! Kurcze, no dla dziewczynek takie cudeńka są! Piękne!

Tity! Gratuluję zaliczeń i trzymam kciuki za ostatni egzamin!

Aja! No szok! Kopara mi opadła normalnie. Biedna kobieta.

Monikal! Trzymaj się w tym szpitalu!

Edytowane przez tola3804
Czas edycji: 2011-02-03 o 21:19
tola3804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:18   #2050
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ja też nie mam żadnej karty ruchów.

Nawet nie wiem jak niby się liczy te ruchy
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:19   #2051
Castia
Wtajemniczenie

mirabilka o tej porze takie rzeczy - ty kusicielko!!!!!!!

wlasnie wrocilam z kapieli - moim oczom ukazaly sie na dupce mega wielkie, czerwone rozstepy
i jeszcze kilka na tzw boczkach na plecach i jeden z boczku
tak dbałam, tak sie starałam i tak wylazły
ehhh
ciekawe ile po porodzie wylezie jeszcze

ja tez nie licze ruchow, moja mała tak szaleje że by mi kartki brakło

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-03 o 21:21
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:20   #2052
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
o ja robię często takie:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/Bulki-razowe.html

ogólnie polecam cały blog, przepisy super!

ja tez dostałam taką kartę, nie lubie wypełniać na siłę :/
dzieki piekne!!!!!!
Stary 2011-02-03, 21:22   #2053
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

haha właśnie tego przepisy szukałam bo już z niego 2 razy piekłam i wyszło super a do tego kulka lodów waniliowych .... mniam ale zbieg okoliczności

http://mojewypieki.blox.pl
uwielbiam ten blog.... a foty tam są super - lepiej nie wchodzić

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:22   #2054
avikusia
Zadomowienie

dziewczyny chwila chwila... pani psycholog NIE wmówiła mi, że po SN mam depresję pewną (sama się przyznała, że bardzo chciała rodzić SN, ale wyszła jej cesarka), tylko z uwagi na mój stan psychiczny i paniczny lęk przed porodem, wystawia mi zaświadczenie, ponieważ u MNIE SN faktycznie może wywołać depresję poporodową i stwierdza to na podstawie rozmów ze mną, moich reakcji i zachowania, kiedy o tym mówie. Sama stwierdziłam już dawno temu, że nie wyobrażam sobie inaczej rodzić, bo mój próg bólu jest drastycznie niski (raz na miesiąc 2 dni z życiorysu przez okres) i że czuję, że mogę sobie nie poradzić. To nie ona mi WMAWIAŁA, że jestem na tyle słaba, że nie dam rady tylko przeanalizowała to wszystko, co do tej pory zrobiłyśmy na terapii. Wiecie, że sam fakt ciąży był dla mnie cholernie trudny do zaakceptowania, a to jest naprawde co innego jak ktoś się stara i chce, niż jak ktoś ma plany i młodość (no jakby nie było...) i wpadka. Uwierzcie, że to wystarczy, żeby się posypać do tego stopnia, że mózg się zlansuje i psychika siadnie. Dzisiaj mówiła, że widzi postępy, widzi że pracuje i że walcze o siebie i o to, żeby to dziecko miało normalne życie ze mną, ale poród SN którego panicznie się boję może mi zwalić to co tak długo budowałam w sobie. I JA SIE Z NIĄ ZGADZAM, BO WŁAŚNIE TAK SIĘ CZUJĘ. Ona nie jest od tego, żeby mnie przekonywać do czegoś, czego się boję, bo to tak jakby ktoś wrzucił osobę z arachnofobią do klatki z pająkami i kazał się z nimi oswoić, głaskać i bawić. Także jej opinia jest wystawiona na podst. rozmów ze mną i tego, że to ja stwierdziłam, że cesarke jestem w stanie znieść, dlatego że mnie nie zaskoczy ani czas, ani ból, a że będzie bolało później to ja wiem... wole tak.

ur. 01.04.2011

Edytowane przez avikusia
Czas edycji: 2011-02-03 o 21:23
avikusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:22   #2055
Tity
Zakorzenienie

Ja też nie liczę ruchów. Wystarczy mi świadomość, że jest ich dużo

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:26   #2056
gosikk_s
Zakorzenienie

Marsylia, brak amortyzatorów odczuwałam na każdej dziurze w chodniku, synek od razu podskakiwał i raczej nie było to dla niego komfortowe. Ogólnie x-landera prowadzi się dobrze, jest stabilny, dobry i na śniegi i ponoć na plażę też (nie sprawdzałam) ale na wertepach czułam telepanie. Z tym że nie mam tak naprawdę porównania z innymi wózkami z tego segmentu, może wcale nie jeździ się lepiej.

Ahtaga, fajny brzuszek, faktycznie spiczasty

Czarna, rzeczywiście brzuszek opadł

Wanilia, super że córcia ma się dobrze, ja ani razu nie widziałam u swojej buźki, za każdym razem zasłania ją rączką

Monikal, o kurcze...niedobrze Trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Aja, koszmarna historia

Agus, w pierwszej ciąży namiętnie liczyłam ruchy, teraz zwracam po prostu uwagę czy mała co jakiś czas się pokręci, nie liczę dokładnie. Czasem nie czuję nic przez pół dnia ale nie panikuję, w końcu zaczyna się gdzieś wypychać

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:28   #2057
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
ja stwierdziłam, że cesarke jestem w stanie znieść, dlatego że mnie nie zaskoczy ani czas, ani ból, a że będzie bolało później to ja wiem... wole
tak.
ja sobie ani jednego ani drugiego bólu nie umiem wyobrazić... i chyba nikt kto nie rodził nie umie ale myślę pozytywnie - nagroda będzie cudna w końcu dziecko to błogosławieństwo i tego się trzymam

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:32   #2058
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Ahtaga! Mebelki bardzo ładne. A te ciuszki z tego sklepu textil market to w jakich mniej więcej cenach są? Mogłabyś napisać?
się robi

kaftanik niebieski z kołnieżykiem 9zl, śpiochy 7,9o i 9,9, koszulki kopertowe 5,90, pajac żółty ok. 10, komplet welurowy kaftanik + śpiochy 29,90, czapeczka jakieś 2zł, skarpetki nie wiem bo wyrzuciłaj metkę ale coś około 3zl, rekawiczki ok. 2zł, biustonosz 7,9 , rożek 19,9, a body sa z Tesco, 3pak za 27zl

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:33   #2059
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
ja sobie ani jednego ani drugiego bólu nie umiem wyobrazić... i chyba nikt kto nie rodził nie umie ale myślę pozytywnie - nagroda będzie cudna w końcu dziecko to błogosławieństwo i tego się trzymam
zgadzam sie z toba w 100%
Stary 2011-02-03, 21:34   #2060
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie liczę ruchów. Wystarczy mi świadomość, że jest ich dużo
moja niunia też jak wpadnie w "szał" wiercenia sie i kopania mnie to kartki by zabrakło

kurka znowu boli mnie kręgosłup, pewnie będę męczyć się pół nocy z zasnięciem....ehhhhhhh

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-02-03 o 21:35
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:38   #2061
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mirabilka o tej porze takie rzeczy - ty kusicielko!!!!!!!

wlasnie wrocilam z kapieli - moim oczom ukazaly sie na dupce mega wielkie, czerwone rozstepy
i jeszcze kilka na tzw boczkach na plecach i jeden z boczku
tak dbałam, tak sie starałam i tak wylazły
ehhh
ciekawe ile po porodzie wylezie jeszcze

ja tez nie licze ruchow, moja mała tak szaleje że by mi kartki brakło
nie przejmuj się ja też zauważyłam rozstępy -pierwsze i aż płakać mi się chce ... a tak się smaruję ale nic na to nie poradzę...
wyszły mi pod piersią 2 kreseczki i takie malutkie mam po jednym boczku jak by punkciki - tez jestem załamana

Ahtaga brzuszek śliczny- spiczasty rzeczywiście

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-03, 21:38   #2062
Ahtaga
Wtajemniczenie

Dziewczyny, odnośnie liczenia ruchów. Ja mam zacząć liczyć od 9 rano i max do 21. Od 9 jak naliczę 10 ruchów to zaznaczam na karcie godzinę o której poczułam 10ty ruch i już nie liczę dalej w ciągu tego dnia.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:44   #2063
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sama nie wiem na jakie cisto mam ochotę
ale coś bym zrobiła

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
nie przejmuj się ja też zauważyłam rozstępy -pierwsze i aż płakać mi się chce ... a tak się smaruję ale nic na to nie poradzę...
wyszły mi pod piersią 2 kreseczki i takie malutkie mam po jednym boczku jak by punkciki - tez jestem załamana
kurcze ja miałam takie 2 punkciki na biodrze i teraz mam tam 2 największe rozstępy

poza tym mam kreski na pupie i na piersiach

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-02-03 o 21:51
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:50   #2064
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jok3r jaką matę kupiłaś w końcu? Tą TinyLove z panelem?
Aha i tak się zastanawiam czy kupić jeszcze poduszkę do karmienia? Czy to jest rzeczywiście takie niezbędne...?
Tak ta wlasnie kupilam. Poduvhe, a raczej rogala do karmienia tez, bo co prawda karmic piersia nie bede, ale wydaje mi sie, ze bedzie mi jednak zdecydowanie wygodniej ulozyc sobie kluskacza i podawac butelke.

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Wstawiam obiecane fotki pokoju Ksawerego Jeszcze nie skończony, bo brakuje firanki, na ścianie będą trzy obrazki, no i jeszcze dywan i lampka słoneczko
Piekny pokoj.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Black kupiłam 2 komplety, jeden 6 elementowy z wypelnieniem, a drugi 2 elementowy. jak dla mnie wszytsko ok, pasuje, zapięcie na suwaczek schowany dzialła. kolorki ok. ja wybrałam turkusowe paseczki, na szczescie nie sa az tak rażące jak na stronie że po oczach daje, bo pokój mam intensywnie pomalowany, a tego by bylo juz za duzo

a co do sprzedawcow na allegro, to mialam taka sytuacje tzn ona nadal trwa. wystawione byly na licytacje adaptery do maxi cosi, od 1 zł, wiec napisalam maila do tej babki za ile ona chce sprzedac te adaptery, no i odpisala i napisalam ze jestem chetna na nie w takim razie. a ona zlikwidowala aukcje i mi napisala zebym jej wyslala kase to wysle mi te adaptery. ja jej mówie no haloooo a jakie ja mam potwierdzenie?? przez allegro jakby bylo to jeszcze jakies jest zabezpieczenie. no i napisalam jej tydz temu w czwartek moj adres i zeby puscila za pobraniem, i na tym sprawa sie skonczyla. ani mi na maile nie odpisuje a ni nic. i teraz nie wiem czy mam nowych szukac adapterow czy jak.
Napisz do niej, ze jesli nie ma zamiaru odpisywac to rezygnujesz. Bardzo podejrzana sprawa.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a przypomnij jakie to miały być

jok3r a ty w tym łóżeczku masz prowadnicę do tej szuflady? bo my nie mamy tylko ta szuflada sama i nie jest przyczepiona do łóżeczka nie wiem czy to tak ma być czy po prostu nam w zestawie nie dali aaa i ta płyta na szufladę... też tak tylko sobie leży bez mocowania żadnego? mi to w sumie tak nie przeszkadza ale trochę się wygięła w dół
Nie mam prowadnic, bo nawet jak ostanio patrzalam to szuflada jest zbyt daleko, zeby cos tam zamontowac. Pokrywa lezy sobie na szufladzie tz mi akurat maz przywiercil zawiasy, a boki trzymaja jedynie te dolaczone rzepy. Jednak niestety tak pokrywa jest na tyle cieniutka i gietka, ze mi tez sie powyginala.

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
Olusiaa dla mnie sama myśl o SN jest nie do pomyślenia, a pani psycholog nie dałam w łape żeby wymyśliła mi na poczekaniu dlaczego chce cesarke. ".... z uwagi na możliwość dekompensacji lękowej w trakcie porodu" czyli jednak występuje takie zjawisko w psychologii, a nie "bo ja sobie coś ubzdurałam". Ona jest fachowcem, więc na podstawie już ponad pół rocznej terapii stwierdziła, że to jest za duże obciążenie psychiczne dla mnie i po prostu w szoku odmówie współpracy gdybym musiała rodzić SN, bo nie byłam na to przygotowana ani takiej formy nie zaakceptowałam, ze względu na lęk. Psychika, sytuacja życiowa, strach.. to wszystko.

Może CC nie gwarantuje mi tego co napisałaś, ale za to SN gwarantuje mi depresje, więc co jest lepsze?
Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Tak czytam co napisala avikusia i zastanawia mnie jedno czy pani psycholog jest aby normalna (wiem ze to brzydko z mojej strony tak pisac ale z gory przepraszam )ze wmawia Ci Avikusia pewna depresje po SN totalna bzdura a po cesarce to niby depresji nie ma????sa i to nie raz czesciej niz po SN....ja tez bylam mloda jak rodzilam zero pojecia i zero wsparcia ale jak wyladowalam na porodowce to nie myslalam o samopoczuciu tylko o tym zeby urodzic zdrowe dziecko przeszlam wiele w ostatniej fazie porodu i z malenstwem po porodzie ale nie popadlam w depresje bo instynkt macierzynski zdziala CUDA jest lekiem na wszystko przekonasz sie Avikusia ze bedziesz dobra matka jak poczujesz malenstwo na swoim brzuszku wtedy bedziesz wiedziec czy jestes gotowa zrobic wszystko dla malenstwa czy jednak nic sie nie zmienilo ????choc watpie zeby ta 2 opcja sie pojawila. Problem polega na tym ze Ty sobie wmowilas ze porod naturalny to jest straszny i ciezki i nie zapewni Ci komfortu psychicznego a madra Pani psycholog zamiast pomoc Ci rozwiazac wlasnie problem leku przed SN to jeszcze Cie uswiadamia ze sobie nie dasz rady i cc bedzie najlepszym rozwiazaniem.Chore

Mozecie byc zle ze tak napisalam ale sorki nie lubie psycholgow ktorzy zamiast pomoc jeszcze bardziej szkodza i wmawiaja glupoty o depresji po SN
Avikusia ja tu jestem znana z ostrego jezyka i sie nie pier... jak cos mi nie pasi, wiec jak sie obrazisz to trudno. No wiec po 1 to o czym Ty dziewczyno myslalas, jak szlas do wyra z facetem bez zabezpieczenia? Podejrzewam, ze glupia nie jestes, a nie przewidzialas, ze takie zabawy moga skonczyc sie ciaza? Po 2 jak juz sie wpakowalas na wlasne zyczenie w ciaze to nagle deprecha, bo nie moge juz imprezowac, kolezanki mnie olaly, swiat sie skonczyl, bo studia zarwane ( nie wiem czemu zrezygnowalas, sa tu mamy, ktore mimo ciazy kontynuuja nauke, zaliczaja i jest ok), koniec swiata i nikt mnie nie rozumie. Z tego co piszesz masz wsparcie i rodziny i facet Cie nie zostawil, wrecz przeciwnie i skoro zdecydowalas sie urodzic no to w glowie powinno sie Tobie poprzestawiac, a poki co to odnosze wrazenie, ze traktujesz ta ciaze jako zlo konieczne i niech mi caly swiat wspolczuje. Skoro to jest taka tragedia to czemu nie usunelas? Mialabys nadal kolezanki, dyskoteki, studia i cudowne zycie, ale jednak nie usunelas, wiec zamiast sie mazgaic wez sie w garsc i zacznij myslec pozytywnie. Z ta cc to tez jakas bzdura, bo tak jak laski napisaly nie masz za cholere gwarancji, ze bedziesz sie czuc za***iscie, zero deprechy, ptaszki spiewaja, kwiaty pachna. Jak urodzisz cc to myslisz, ze odrazu przejdzie Ci ta cala deprecha czy jak? Ja rozumiem jakbys napisala wprost, ze boisz sie bolu i komplikacji i ok masz okazje miec cc to na zdrowie, ale jaki zwiazek ma rodzaj porodu z uczuciami do dziecka? Troche mi wygladasz na rozpieszczona i nie do konca swiadoma swiata dziewczyne, ktora zamiast stawic czolo problemom woli sie zamykac w pokoju i wyc do ksiezyca. Jak potrafilas rozlozyc nogi i CHYBA wiedzialas czym to grozi to teraz troche za pozno na placz i lament, bo dziecko zaraz na swiat przyjdzie. Tak jak napisalam wyzej jesli sie obrazisz trudno, ale juz mam dosyc czytania jaka to biedna i skrzywdzona przez los jestes.

Cytat:
Ja nie licze, ale jak go czuje przez wiekszosc dnia to jest ok.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 21:57   #2065
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
kurcze ja miałam takie 2 punkciki na biodrze i teraz mam tam 2 największe rozstępy
poza tym mam kreski na pupie i na piersiach
jejku nie strasz aż boję się pomyśleć jak z tych punkcików -zrobią się mega rozstępy wtedy to chyba

mi jak na razie tylko pod piersią jeszcze na szczęście nie widoczne ale aż boję się pomyśleć co będzie później ... jeszcze do porodu tyle czasu a podobno nawet po porodzie wychodzą....

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-02-03, 22:00   #2066
Jok3r
Zadomowienie

Z innej beczki laski zalamka. Maz zlamal sobie dzis noge w pracy. Bedzie siedzial na l4 prawdopodobnie przez 2 miesiace, ale trudno. Najgorsze, ze jak on ze mna do szpitala pojedzie, jak ledwo na jednej nodze sie porusza, po 2 jak sobie poradzimy z malym jesli bede kiepsko dochodzic do siebie po cc przeciez on nie bedzie mogl malego nawet na rece wziac. Po 3 mial robic za darmo bardzo drogi kurs, ktory byc moze doprowadzilby do podwyzki, lub awansu i dupa, bo kurs zaczyna sie na dniach. No i teraz zamiast lezec, bo nogi puchna mi masakrycznie, bole, skurcze itp to musze sie nim zajmowac.
Stary 2011-02-03, 22:03   #2067
Montii
Zakorzenienie

Jok3r współczuję :/
że też akurat teraz.. ( no dobrego czasu na to nie ma ) ...
ale Ty już końcówka i później po cesarce ..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-03, 22:03   #2068
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Z innej beczki laski zalamka. Maz zlamal sobie dzis noge w pracy. Bedzie siedzial na l4 prawdopodobnie przez 2 miesiace, ale trudno. Najgorsze, ze jak on ze mna do szpitala pojedzie, jak ledwo na jednej nodze sie porusza, po 2 jak sobie poradzimy z malym jesli bede kiepsko dochodzic do siebie po cc przeciez on nie bedzie mogl malego nawet na rece wziac. Po 3 mial robic za darmo bardzo drogi kurs, ktory byc moze doprowadzilby do podwyzki, lub awansu i dupa, bo kurs zaczyna sie na dniach. No i teraz zamiast lezec, bo nogi puchna mi masakrycznie, bole, skurcze itp to musze sie nim zajmowac.
kurcze nie fajnie sie stalo i to jeszcze przed samym porodem a na pomoc rodziny mozecie liczyc po porodzie ??
Stary 2011-02-03, 22:12   #2069
Jok3r
Zadomowienie

Nie no spoko, tesciowa bierze 2 tyg urlopu, zeby mi pomagac na poczatku, jest szwagierka, wiec tragedii nie bedzie az takiej, ale jednak to dodatkowa komplikacja, bo jesli ja bede musiala lezec czy cos to maz mi nawet malego nie bedzie mogl do lozka podac. Kurde nie lubie takich akcji
Stary 2011-02-03, 22:12   #2070
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
oj współczuję Ci
a ja zaraz kładę się spać.
tż już śpi jutro ma wolne ale czeka nas wczesna pobudka rano do urzędu idziemy, potem tż jedzie robić samochód a później może jakieś zakupy.

miłej nocy oby szybko udało nam się zasnąć

Kacper 18.04.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości