|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
no chcemy drugą dzidzię tak jak Julcia będzie miała 2,5 - 3 latka
dziękujemy )zdrowiej a wy planujecie drugie bobo? a całej mojego porodu haha np jak w trakcie 7 cm zaczęłam się pakować i powiedziałam, że idę do domu hahado położnej wyraźnie powiedziałam "ja dziś nie rodzę i idę do domu" Cytat:
![]() dziękujemy za życzenia szybko szybko rosną, a jak szybko ciężaróweczki nagle na porodówce się znajdują tu nas inforumują, że w ciąży, a tu już na porodówce kiedy ten czas leci? ja nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- dziękiii a my po mszy było nas 13 osób plus dzidzia w brzuszku (tż brata żona jest w 11tc ) czyli 14 w sumie heheksiądz na koniec mszy pobłogosławił Julcię (w ogóle cała msza była za Julcię )Na koniec postaliśmy pod kościołem i pogadaliśmy i jeszcze przyszedł do nas brat z żoną ( i dzidziolkiem w brzuszku) i drugi brat na herbatkę i ciastko ![]() teraz przygotowania do niedzielnej imprezy ![]() myślę nad jeszcze jedną przekąską jakąś prostą do zrobienia i by się szybko robiła ktoś pomoże?
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
przychodzi TŻ w pracy i mówię mu że kupiłam coś na allegro i będzie zły ale jak mu powiem co i jak to już nie będzie więc powiedziałam że kiełkownice i kiełki mają dużo białka to pow zobaczymy co to będzie jak przyjdzie mój TŻ ostatnio jest łakomy na wszystko co ma dużo białka bo wymyślił że zakwasów nie ma takich i zmęczenia
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
kurcze... w tym tygodniu to nic mi się nie chce zaczynając od wstawania rano do pracy po przyjściu z niej aż do wieczora... albo przez tą pogodę albo ta poniedziałkowa wizyta u dentysty sprawiła, że mam taki nastrój...
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
planować planujemy ale kiedy....
po porodzie móiłam ze kategorycznie nie ale już mi przeszło i jak najbardziej biore pod uwage drugie dzieckopotem smialismy sie z TZ ze postaramy sie o drugie jak tomus bedzie mial 15 lat i bedzie mogl sie nim zajac ![]() potem myslałam o drugim jak Tomasz bedzie już duży ...gdzies 7 lat ale w koncu stwierdzilismy zetaka roznica to sporo a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Sliewńko hehe to wiedzę, ze dzieci mają taki tok rozumowania
Jeszcze jeden przykład: pyta się mnie czy mam jakieś zabawki więc mówię, ze nie, bo nie mam dzieci i mi zabawki są niepotrzebne. A ona "ale jak to nie masz, przecież my dziś jesteśmy Twoimi dziećmi bo jesteśmy u Ciebie w domu" więc jej tłumaczę, "że nie mam takich swoich, jak Twoja mama ma Ciebie" a ona "oooo to chyba jest ci bardzo smutno??" powaliła mnie ![]() Zasadziłaś juz kiełki?? ja dalej nie |
|
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak to się potoczy bo jak się planuje to i tak nie wychodzi najlepiej nie planować
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi oo to ładnie. Szybciutko chcecie się znowu zabrać do roboty
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz przeszło na 3 lata ![]() koleżanka ma 3 dzieci rok po roku
|
|
|
#1180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sambuś pocieszę Cię, że my mieliśmy wiele takich momentów... czasem ja waliłam fochy na TZa, że nic nie robi, czasem on na mnie z tego samego powodu. wiesz to tak zazwyczaj jest, ze to co sie samemu robi widzi sie najbardziej teraz widze, ze oboje wlozylismy w te budowe mnóstwo wysiłku, poswiecilismy mnóstwo czasu, a teraz podziwniamy efekty.ale nie ukrywam, ze ten okres budowy był trudny dla naszego zwiazku, tym bardziej, ze ja jestem bardzo wymagajaca nie tylko od siebie ale innych i dosc rygorystcznie podchodze do wiekszosci spraw taka złozła ze mnie niekiedy[ Cytat:
![]() dzis tez sie wkurzyłam, b o przysłali nam fakture z hurtowni budowlanej skad bralismy materiały z data 30.10 na kwote 620zł taka to bym sie teraz załamałaCytat:
ja miałam wczoraj problem z wizazem i nic nie pisałam ;( Agatka kamień z serca... żabcia fajna kreacja
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
India mój mąż od dawna powtarza, że zołza ze mnie wielka
|
|
|
|
#1182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahahaha ale się uśmiałam z tego jedzenia az mężowi to przeczytałam A ty co na to? że chcesz? dorysowała?![]() Cytat:
![]() hahaha chętnie posłucham dalszej części ![]() Może sałatka owocowa? albo koreczki? jajka z majonezem? jajka nadziewane? pomidorki przekładane z mozzarellą ooo albo cienka kiełbaska pokrojona na kawałki i w poprzek, smażona z cebulką ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Ana powiedziałam, że muszę się zastanowić . Ale dziękuję jej za rady i teraz będę więcej jadła
|
|
|
|
#1184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co impreza, schodzi jak cieple bagietki hehe ![]() albo jakas paste na krakersach
|
|||
|
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobię tą mozarellę bo jajka w majonezie też robię zastanawiam się nad koreczkami a jajka nadziewane jak robisz? Cytat:
![]() zrobię tą mozarelle dzięki jak tam się czujesz? jak dzidzi? mocno kopie? ile już waży?
|
|
|
#1186 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
no mam nadzieje ze tak bedzie ![]() Cytat:
nie potrzebnie sie martwilas dziekuje dziekuje slicznie ee to trzeba poczekac jeszcze miesiac ![]() wrzuce fotki juz z imprezy Cytat:
staralam sie wlasnie zeby pasowalo wszystko do siebie ![]() w ten weekend zaczniemy rzeczy przewozic Cytat:
supcio dziekuje Strippi - kochana przepraszam ze dopiero teraz skladam zyczenia Julci ale cos mi sie z kompem stalo w pracy i nie mialam neta a dopiero do domu wrocilam .. takze zycze naszej ksiezniczce duzo zdrowka i usmiechu na buzce
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
strippi przepraszam, że dopiero teraz składam życzenia dla Julci, ale wczoraj kompletnie nie miałam do niczego głowy. No więc wszystkiego najlepszego, niech Julcia rośnie zdrowa i słucha się mamusi
Dziewczyny co do drugiego dziecka to zawsze z mężem chcieliśmy dwójkę, ale teraz nas na to nie stać. I jeżeli w ogóle będziemy chcieli mieć drugie to gdzieś za 5 lat, ale raczej pozostaniemy przy jednym dzidziolku. W K. opisałam rozmowe wczorajszą tzn. jej uogólnienie.
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do starań to jak wszytko pójdzie dobrze to tak ale jak będzie gorzej czy finansowo czy z pracą to poczekamy - ja teoretycznie we wrześniu zaczynam awans na mianowanego który trwa 2 lata i 9 mce a przy awansach nie wolno mieć przerwy ciągłej dłuższej niż 3 mce więc pewno ze staraniami byśmy poczekali na koniec awansu na urlopie do końca sierpnia Cytat:
miałam wczoraj romantiko wieczór z mężem ![]() a noc powalającą przez Pata, już 2czy 3 noc jest okropna.. bo mu znowu się zębole odezwały.... tragedia...
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Juz dziś będę miała męża przy sobie
|
|
|
|
#1190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to super mój TŻ kiedyś miała iść do ubezpieczeń z Axa to miałby miesiąc szkolenia płatne 600zł i później działalność zrezygnował bo pow że woli firmę z certyfikatami energetycznymi otworzyć i alarmy zakładać ja dziś choroby ciąg dalszy już wzięłam rutinacee, eferalgan i wapno
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweńko męża też najpierw chcieli wziąć w axa właśnie do własnej działalności i by miał wtedy miesięczne szkolenie w podobnej cenie. Ale nie chciał, wolał coś na umowę zlecenie. Po godzinie Pani zadzwoniła, mąż jej to powiedział ona zadzwoniła do szefostwa i się udała. Tyle, że będzie miał samo OFE bez ubezpieczeń na życze
(to by było przy własnej działalności). teraz za szkolenie nic nie płacił.teraz epidemia grypy panuje ech... u mnie wczoraj brakowało 11 osób w klasie. Od 3 tygodni prowadzony jest monitoring obecności (musimy na liście do 13.00 podawać stan klas) Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-02-04 o 08:48 |
|
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia teksty dzieci są czasami powalające. Moja wtedy 2 letnia siostrzenica powiedziala do swojej babci "babcia ty się nie wygłupiaj bo mi to wcale nie imponuje", albo do swojego taty, ale to już jak miałam 5 lat, który po barbórce przyszedł troszkę pijany "tato jak ty wyglądasz psujesz mi reputację". Znowu teraz nie dawno w grudniu 5 lat skończyła wychodząc do przedszkola powiedziała mamie "idę do przedszkola troszkę aniołka odegrać, bo wiecznie niegrzecznym nie można być", w domu nie za bardzo się słucha za to w przedszkolu jest jedną z grzeczniejszych. Nie wiem skąd jej się takie teksty biorą.
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku niezłe teksty
Ja mam w klasie jednego takiego agneta, jak on coś skomentuje to aż ryczę ze śmiechu aaa właśnie, wczoraj chętne dzieci pytałam z czytania z naszego podręcznika (teksty, które ma n-el czytać). Chetnych było dużo, ale sobie nie radzili. A jeden podszedł (bo mam 3 dobrze czytajace dzieci, ale 2 jest chorych) i normalnie czytał jak dorosły. Ja szok, bo nigdy nie dałam mu takiego długiego tekstu do czytania. A on do mnie, proszę Pani ja w domu codziennie czytam. ostatnio skończyłam książkę (i tu mi podał tytuł) która miała 150 stron a teraz zaczynam "Jaśki" 390 stron
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
a my dziś od rana śpiewamy "PÓŁ ROKU NAM MINĘŁO JAK JEDEN DZIEŃ.." ehsss
![]() ![]() pół roku temu o tej porze słuchałam soundkail "nie bój się zmiany na lepsze" na cały regulator i prostowałam włosy hahahahah przed pójściem na porodówkę ![]() o ja nie normalna
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- o rany, ale ten czas leci.
|
|
|
#1196 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta gratuluje półrocznicy
My pojutrze kończymy 7 miesięcy naprawdę leci ten czas ani się obejrzymy, a będziem wyprawkę do szkoły szykować
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Leci ten czas dziewczyny, leci
Ja wczoraj stwierdziłam, że nie mogę mieć dzieci w domu bo... teraz była ta dwójka a ja tylko patrzyłam a to mi an dywan nakruszyły te dzieci, a to ścian dotykały jak chodziły, a to skakały za głośno , a co chwila było "mamo to, mamo tamto eeeee strasznie mnie to drażniło. |
|
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Rozeznanie
|
żabcia ja chodzę 3 razy w tyg po 2 godz.
ale nie na zumbę Cytat:
Cytat:
![]() Ja do "nie swoich" dzieci też nie mam cierpliwości
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

"ale jak chcesz to moge ci dorysować, a chcesz być w ciąży??" Więc się jej pytam co trzeba robić aby być w ciąży a ona "trzeba dużo jeść, wtedy robi ci się brzuch i rodzisz dziecko, ale się nie martw to nic nie boli"
Ja za to mam jutro zajęcia pokazowe o zdrowiu - zaprosiłam panią dr od promocji zdrowia (robimy to we 3 zerówki) i... ma byc TV internetowa
mój TŻ ostatnio jest łakomy na wszystko co ma dużo białka bo wymyślił że zakwasów nie ma takich i zmęczenia

kolejne 400 zl nie nasze... no ale przeciez razem podejmujemy decyzje i kurde nie wiem o co mu chodzi.... masakra jakas strasznie fochaty ten moj tz, czasami to az mnie to denerwuje, bo normalnie jak ma dobry dzien to ok, a jak jest zmeczony czy cos to normalnie bez kija nie podchodz, wszystko jest zle a ja jestem najgorsza wrrrr