|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
gin kazala mi odwiedzic interniste i zrobic ekg, ale mowila ze moze sie poprawi jak bede brala zelazo.
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() ja tez czuje ze mam dzidzie ze soba, czuje inny punkt ciezkosci mam i chodze inaczej. ale zobacz Kasiu juz tak niedaleko do rozwiazania i nasze maluszki beda z nami! |
|
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje zdanie jest takie, że ochrzcić dziecko powinnam, a dalej ono samo zdecyduje czy będzie chciało zostać w tej wierze czy nie ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-04 o 19:27 |
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki zanim was nadrobię, chce napisac co na wizycie.
jestem smutna bo dzidzia sie tak odwróciła ze lekarz nie widział ale od poczatku.mowiałam o napinaniu sie brzucha, powiedział zeby sie nie martwić bo jak boli tak jak na okres i trwa to krótko około 15 sekund to moze byc takich skurczy nie wiecej niz 10 na dobę, a jak mam twardy brzuch przez godzine to tez nie jest powod do paniki. mowilam o tej domniemanej plamce krwi, tez powiedział ze moglo to byc od stosunku ale on nic nie widział zeby cos bylo przetarte. wiec wszystko gra. napięcie macicy mam w porzadku szyjka długa i zamknieta ogolnie gites. nie chciał mi robic usg!! wyobrażacie sobie mojego bulwersa!!! :P powiedziałam mu "panie doktorze ale ja bardzo chce bo chce poznac płec" i zrobił. ale co z tego, jak mam mega upartego łobuza w sobie! cały dzien fikał jak szalony a oczywiscie jak przysżło do badania robił mi usg 10 minut tylko w celu poszukiwania genitaliów i nic! ruszał brzusz stukał naciskał i mowi "dzidziusiowi sie nie podoba bardzo to badanie, bo jak naciskam to sie tylko odsuwa jak obrazone ale nie zmienia pozycji":P łobuz... i mowi ze sam nie jest zwolennikiem poznawania płci, ale juz sam jest zainteresowany i powiedział zebym przyszła za dwa tygoidnie do niego na oddział bo bedzie miał dużur i bedziemy szukac płci az znajdziemy. i jak nie bedzi erozchylało nóżek to bedziemy robic usg coi 15 minut az pokaze a w miedzyczasie bede chodzic. no miło z jego strony ze tak zrobił. a powiedzcie mi lekarz nie moze wypisać l4 na dłuzej niz dwa tygodnie?? bo najpierw mowi zebym przyszła na wizyte za miesiac a jak poprosiłam o l4 to powiedział ze za dwa tygodnie musze przyjsc. i moje pytanie... bo ide 17 02 do niego do szpitala w celu szukania siurka albo brzoskwink a 18 mam wizyte u niego w gabineci eprywatnym i podejrzewam ze bede przebadana w zdłuz i w szerz na tym usg w szpitalu juz wiec co bede płacic za wizyte tylko po tpo zeby mi l4 wypisal? bo sie go nie zapytałam, tylko tż sie zbulwersował jak mu powiediząłm ze mam za 2 tyg isc po l4. przepraszam ze sie rozpisałam, ale musiałąm wszytsko opisać., w ogole mi jest smutno ze dalej nie wiem. ale na szczescie dzidzia zdrowa serduszko bije mocno i dobrze. aha i żelazo mam brac 3 razy dziennie.
|
#3605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najważniejsze, że nic się nie dzieje ![]() pewnie, że można wystawiac l4 dłużej niż na 2tygodnie
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
grazin świetnie ze dzidzia zdrowa, nie martw się płcią bo już się nie zmieni
![]() doczekasz sie kochana, a później to już będziesz mieć ją na zawsze ![]() co do zwolnienia to gin mi zawsze na miesiąc wypisywał |
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot a powiedz mi, czy lekarz może wypisać l4 na dłużej, niż do następnej kontroli?
bo zawsze dawali mi na miesiąc i za miesiąc miałam iść do kontroli, a teraz dostałam na 2tyg zwolnienie i za 2tyg mam przyjść do kontroli. nie mogli mi dać już na miesiąc l4 od razu? wiadomo, że przy ciąży zagrożonej i tak nie wrócę już do pracy
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
Grazin bidulka
Już sobie wybrażam jaka zawiedziona jesteś.. ale najważniejsze, że dzidzia zdrowiutka, ile waży? A dwa tygodnie szybko miną, zobaczysz sama.. tym bardziej, że na L4 czas biegnie jak szalony Ja mam wizyty co trzy tygodnie i też tak dostaje zwolnienie, ale wiem, że na miesiąc też spokojnie lekarze wypisują.. |
|
|
|
#3609 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe ile masz na plusie??Cytat:
![]() the_sania tez patrzylam na rozmowy w toku az sie we mnie zagotowało gusiagatko, Mango08, andziot.eweska i reszta ktora przeoczylam dziekuuujeeee Cytat:
brzusio cuuudooooCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam zawsze na miesiąc a chodziłam pod koniec już częściej bardziej chyba chodzi o to ze na kolejnej kontroli ocenia się znów stan zdrowia i jakbys musiała położyć się do szpitala, to wtedy jest inne zwolnienie ... więc pewnie dlatego na tak długo nie wyspisują |
|
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Grazin znam ten bol , moja niunia niby pokazala ale badanie bylo mrga trudne bo niewspolpracowala lobuziara
|
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
no i zapomnialabym moich zakupow wkleic
![]() Grazin gratuluje wizytki i zdrowej dzidzi!nie przejmuj sie plcia, za dwa tygodnie poznasz , zleci szybko, najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszystko dobrze ![]() a oto moje zdobycze i jak pisalam naprawde wieszke rozmairy 68 i 74 jedynie rajstopki 50-56![]() 23.jpg24.jpg |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
anula piękna ta bluzeczka w kwiatki
|
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane brzuchatki!
Ja dziś dzionek poza domem miałam i czeka na mnie 10 stron do nadrobienia ale nic nie obiecuję więc jeśli jakieś dane do listy się pojawiły proszę o PW ![]() Grazin – eeee tam, nie masz się czym smucić najważniejsze, że dzidzia zdrowa no i za dwa tygodnie i tak się dowiesz co ma między nóżkami więc dzisiaj możesz się tylko cieszyć, że wszystko ok Siaśku – mój brzuch też imponujących rozmiarów i jak ktoś robi wielkie oczy gdy go widzi i mówi „ale masz duuuży brzuch” to….. gdybym miała pod rękę patelkę to bym chętnie pacnęła komentatora, no bo jaki mam mieć, wklęsły? Dorkabl – mikrodermabrazję diamentową możesz mieć w ciąży, sama wykupiłam dwa kupony z groupona tylko coś się zebrać nie mogę do kosmetyczki ![]() Widzę, że o chrzcie rozmawiałyście, chętnie podczytam. U nas, TŻ najchętniej by dziecka nie chrzcił, mi to też obojętne, jeśli dziecko będzie chciało to chrzest może przyjąć później, nie uważam aby w dzisiejszych czasach dla dziecka był to powód do kpin albo wyśmiewania ze strony rówieśników. Ale ze względu na naszą rodzinę i chęć posiadania przez małą chrzestnych pewnie to zrobimy, na pewno nie będzie to z naszej strony gest przynależności do kościoła czy też głębokiej wiary. Uważam, że chrzest to tylko symbol.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-04 o 19:56 |
|
|
|
#3615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow! Piękny ![]() ![]() Super! Bardzo mi się podoba Grazin Szkoda, że dzidzia się nie pokazała. Ale wszystko w porządku, a to najważniejsze. Co do chrztu. To my dzieciątko chcemy ochrzcić. Nie wiemy jeszcze kiedy dokładnie, ponieważ chcemy to zrobić w Polsce. Ślubu kościelnego nie mamy, do kościoła nie chodzimy. Szczerze powiedziawszy, coraz bardziej denerwuje mnie instytucja kościoła. |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje, mnie tez sie podoba, to w tym sklepie NAME IT co wam linka wyslalam kiedys, totalna przecena 39 NOK- 20 zl
![]() Cytat:
![]() a Ciebie wlaaasnie caly dzien nie bylo! jak samopoczucie? jak Iga? ja wlasnie czekam na filmik ale tak jeszcze jedynm okiem was podczytuje
|
|
|
|
|
#3618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hihi ubawiłaś mnie MOnia a Twoje IQ tak jak każdej z nas zaminieło sie w budyń;p moje to wreecz w kisiel;P Cytat:
![]() Cytat:
konsultowałam sie z kolezanka i mowila ze ona na poczatku miala co ndwa tyg bo lekarze chyba nie mogla od razu na miesiac wypisac l4. no nie wiem Cytat:
dziękuje wam za słowa otuchy... ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- a bierze ktoras ascofer?? bo wiem ze zelazo bierzecie tylko nazw nie wiem jakie. mam brac 3x1 tablketke.
|
|
#3619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Grazin najwazniejsza ze dzidzia zdrowa, ale ja tez sie wystraszylam ze moge nie poznac plci teraz w poniedzialek-dluzej chyba nie wytrzymam. A tak to sie ciesze ze twoja dzidzia jest zdrowa... mi wystawia l4 na miesiac, czyli wtedy gdy chodze na kontrole.
|
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko dobrze
![]() Aliczka – ja jestem fanką Charmsów anula – Coś czuję, że Zosia zanim się urodzi będzie miała ciuszki na najbliższe dwa lata
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
Wpadam szybko z zakupkami i uciekam wracam do was po weekendzie
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wiem, ze mam duzo ciuszkow, ale tak mnie to cieszy niestety a jak kupowalam wczoraj te ciuszki to Pani zapytala mnie ile dziecko ma miesiecy(dla ktorego kupuje) to mi sie glupio zrobilo ze dla nienarodzonej kupuje juz na 74 cm, wiec sklamalam ze dla polrocznego dziecka sliczne te sweterki szczegolnie ![]() i jak ja mam nic nie kupowac jak takie slicznosci wstawiacie
|
||
|
|
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
otóz l4 jeśli jest wypadku ciąży to jest wystawiane do następnej wizyty,zależy od tego co ile ma się wizyty.Ja mam co 3 tyg i tak mam l4 wystawiane.Raczejnie moze być dłużej (od wizyty-wizyty),ponieważ przy ciązy zagrożonej się je wystawia lub już wysoko zaawansowanej,gdzie praca nie jest wskazana. Ciąża to nie choroba i jeśli przebiega prawidłowo żaden rozsądny i szanujący się lekarz go nie wystawi.
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 przeslodkie ciuszki, jednak dla dziewczynek jest wiecej rzeczy, pozniej kokardki, spineczki, torebeczki...
![]() TheXanthippe sliczne te sweterki!!! gusiagatko a to ciesze sie dobrze, ze wymienilam, to cos synek przynajmniej kolorowego bedzie mial ![]() a to moj wielki pasibrzuch, wczoraj zaczelismy 26ty tydzien, sporawy cio?? tylko szczerze prosze, czuje sie gurbo
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak mamy wiedziec czy jestes grubasek jak kontekstu nie widac tylko sam brzuch?? ![]() a tak serio to gdzie ty grubac, ty przeciez jestes chudzinka, a to zwykly okraglutki brzusio ciazowy ot co!
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
aguś-jak łatwy ten przepis to mogłabyś podac? Do tej pory nie miałam odwagi ani drożdżówki zrobić ani chlebka,o bułkach nie wspomnę. A zamiast dyni może być słonecznik?
Moria- a co to za peeling robiłas? Temat był wczoraj lub przedwczoraj,ale wśród tylu stron ciężko mi znaleźć twój post.
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia mojego brzusia
![]() moj gin dzisiaj mi powiedział ze to 26 tydzien i 3 dzień i tak też moja macica wygląda ![]() cafelate co Ty na to?? ja zgłupiałam totalnie jak mi to powiedział i poprosiłam zeby jeszcze raz sprawdził, kiedy miałaś OM ja 6.08. wiec o co kaman?>???zdjecia wrzuce tez do albumu ![]() wydajemi sie ze tylko boczki mi urosły a brzuych stoi w miejscu! aha przytałam 2 kg od wizyty 3 stycznia...
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
A jaką torbę do szpitala...?
Bo ja w sumie w domu żadnej nadającej się nie mam i chciałabym kupić, zwłaszcza, że potem się może przydać np. na wyjazdy. Jaką dużą? Któraś już kupowała? A może doświadczone mamusie...? Jakie brałyście przy wcześniejszych porodach?
|
|
#3629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tAKI OKRĄGLUTKI I FAJNIUTKI tylko jakis wąż się tam skrada uważaj czemu wszystkei macie takie ogkragłe piłki a mi ten brzuch tak na dole sterczy?![]() Cytat:
![]() jest to peeling cukrowy ![]() brazowy cukier, oliwa extra virgin;p i 2 łyżki miodu naturalnego ![]() robisz to w pojemniczku na siśki, mi sie do tego bulionetka sprawdziła nacierasz nacierasz i spłukujesz nastepnie idziesz do tż i kazesz się macac jaka to jestes gładka i cudowna ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
wymiary dł.54,5 cm wys 28 głębokość 30 myśle ze mi styknie ![]() mary poziomkowa to pewnie w takiej torbie samych swoich przyjaciół z TBSu spakuje :P hih
|
|
#3630 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brzuchol też fajny i faktycznie taki bardzo do przodu mi się wydaje.Cytat:
![]() A mi dzisiaj młody zrobił niespodziankę, przewrócił mi regał w pokoju. Nic się nie stało ale wysypał się karton z płytami i całe popołudnie przeglądaliśmy fotki Mam coś dla Was ![]() Normalnie tak mi się sentyment włączył, że nie mogłam pohamować płaczu. Mam filmik jak młody leży mi na brzuchu po porodzie i zaraz z drugiego dnia, chcecie obejrzeć???? Foty z pierwszej kąpieli znalazłam nawet
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

gin kazala mi odwiedzic interniste i zrobic ekg, ale mowila ze moze sie poprawi jak bede brala zelazo.

ale od poczatku.

Już sobie wybrażam jaka zawiedziona jesteś.. ale najważniejsze, że dzidzia zdrowiutka, ile waży? A dwa tygodnie szybko miną, zobaczysz sama.. tym bardziej, że na L4 czas biegnie jak szalony 

gdybym miała pod rękę patelkę to bym chętnie pacnęła komentatora, no bo jaki mam mieć, wklęsły?
nie wiem od czego, albo nieudanej depilacji (bo przecież nic już nie widze