|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
I znów spoglądam przez okno, łapię wzrokiem każdą z gwiazd i obliczam dni do końca tej ciszy, do końca nadziei. A może o mnie zapomniałeś, bo jestem tylko małą mgiełką wśród tysiąca gwiazd, które świecą jaśniej? Chciałabym umieć go kochać, bo dziś gotuje się we mnie tylko nadzieja i pustka.
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
'Owszem, miała wspomnienia, ale wspomnień nie można dotknąć, poczuć ani przytulić. Nigdy nie były dokładnie takie jak tamta chwila, a z biegiem czasu nieubłaganie bladły'
dziewczyny jestescie genialne ![]()
|
|
|
|
#303 |
|
Konto usunięte
|
"
- wiesz dlaczego jak rysujesz serce nigdy nie jest ono równe? - nie, dlaczego? - bo zawsze jedna osoba kocha bardziej... " |
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() przygotowań długi czas, wyobraźnia gotowa już by Cię spotkać. z naszych planów nagle NIC. chcę mrugnąć oczami i znaleźć się koło Ciebie. mrugam tysiąc razy. nadal nic. nadal Cię nie ma obok. umieram z tęsknoty, z pragnienia Ciebie. stań u progu mych drzwi uśmiechnij się i wejdź pocałuj mnie, przytul nie opuszczaj mnie już nigdy. duszę się bez Ciebie. jesteś równoważny z tlenem. ogarnęła mnie wszechstronna bezradność połączona z beznadzieją. taki stan, gdy bardzo chcesz go przytulić, a nie możesz... średnik dziewięć [ ;( ] potrzebuję tylko Ciebie blisko mnie nic więcej. - mogę Ci w czymś pomóc ? Potrzebujesz czegoś ? - Jego potrzebuję Oczy zaraz mi wypłyną razem z niekończącymi się łzami. 'Jak po wypaleniu skręta, pełen relaks, ja wymiękam...' Trudno rano podnieść się z łóżka, ze świadomością, że dziś także cię nie zobaczę...
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi89 i_nie_zmienia_sie_nic
' czy koniec może być początkiem? oczyścić pamięć jednym tchem... ciekawe jak spojrzymy na siebie po paru latach? cisza to jedynie przystanek między krzykiem wspomnień, a nieśmiałym szeptem marzeń. krótka chwila wytchnienia, gdy mówią do ciebie własne myśli. słyszysz? byłam w niebie, już wróciłam... '
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
głucha namiętność rozdarta na pół...
złamane zamki naszych serc... kamieniem nie bądź mi nieziemski kształt ciągle ten sam <3 wróciłam ![]()
Edytowane przez Niereformowana Czas edycji: 2011-02-04 o 17:19 |
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
<><><><><><><><><><>
Dla tych, które pamiętały.
♥ ♥ ♥ A już w szczególności dla tych, których wpis znalazłam w profilu. Wiele dla mnie znaczycie, my ladies. . . . . . . . . . . . . . . . I wśród ludzi bywają osoby samotne. Miłość to głupota robiona we dwoje. W samo południe na białym jak gołąb osłonionym wybrzeżu ogarnęło nas pragnienie - woda była gorzka. Na złotym piasku napisaliśmy imię ale lekki powiew wiatru starł napis. Całym sercem wielkodusznie pragnieniem i patosem uznaliśmy życie - za błąd i zmieniliśmy życie. Jorgos Seferis
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje < 3 Paralogiczna Cytat:
Jesteś genialna ;* "Chcę się zakochać.
Słońce, ostatni letni promieniu, nie proszę cię o przygodę, nie proszę cię o zauroczenie - proszę cię o miłość, tę prawdziwą. Tę przez duże M, tę, o której nie wiem nawet, czy istnieje, i której boję się, że nigdy nie znajdę. Tę, która nie pozwala spać po nocach, która nie pozwala myśleć w dzień, która zmienia człowieka w szczęśliwego niewolnika. Która daje kształt snom i każe wierzyć, że możesz ich dotknąć. Która każe liczyć gwiazdy, jedną po drugiej, a potem zgubić rachubę. Która każe nienawidzić nienawiści. I której tym więcej chcesz, im więcej jej masz."
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
melduję się z powrotem. dawno mnie tu nie było. mam nadzieję, że ktoś tęsknił ![]() " Jest ci źle? Nie powiem Ci: hej, uśmiechnij się, daj spokój, nie warto płakać. Płacz ile chcesz, pomyśl tylko, czy warto. " ***** " Przeraża mnie myśl, że 3/4 społeczeństwa niedługo zacznie wycinać sobie mózgi by mniej ważyć. " ***** Aniołem Stróżem mego serca jesteś. Chronisz mnie przed samotnością biorąc za ręce. *****widzieć - przewidywać móc zawładnąć. *****to właśnie z Twego serca słyszę najpiękniejszą piosenkę o miłości *****
|
#310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 'Możesz mieć swoje ideały, ale gdy się zakochasz to masz je gdzieś
Nie bój się tego, że życie nigdy się nie skończy, ale tego, że może nigdy się nie zacząć Czasami ludzie patrzą na mnie jak na idiotę, a ja jestem po prostu szczęśliwa Czasem najlepszym blefem jest powiedzenie prawdy i obrócenie tego w żart Nigdy nie jest za późno na przeprosiny, czasem jest tylko za późno, by wybaczyć Czasem czuję się jak trzylistna koniczyna, zdeptana przez poszukiwacza czterolistnej'
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się.
Ja też krzyczałam, ale to ją usłyszałeś. Twój gust jest wprost proporcjonalny do ilości podkładu na kobiecej twarzy. Nie zmienię się dla Ciebie. Zbyt wiele dla siebie znaczę. Zauważ, że ona jest tylko lepszą wersją mnie. A Tobie ile komedii romantycznych potrzeba, by poczuć potrzebę miłości? W ręku kawa, na twarzy uśmiech, w głowie Ty. Coś jakby szczęście.
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
'' notcool -
Edytowane przez cornflower_ Czas edycji: 2011-02-04 o 19:13 |
|
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
- ,,(..) kocha, nie kocha
kocha, nie kocha '' -co Ty robisz -sprawdzam czy coś do mnie czuje .. -wierzysz w to że ten kwiatek powie Ci prawdę ? -nie wiem .. ale jeśli mi wyjdzie, że mnie nie kocha to będę wmawiać sobie, że to nie działa .. Przyzwyczaiłam się do samotności, przyzwyczaiłam się do zasypiania sama. i budzenia samotnie w łóżku .. zaczęłam wierzyć, że prawdziwiej miłości nie ma .. Potem Ty się pojawiłeś .. zburzyłeś moją wiarę w samotność, i pokazałeś mi jak to jest uczyć się od początku samotności .. ''
podobno po każdym spojrzeniu w niebo pozostaje w oczach odrobina błękitu. wciąż cię potrzebuję. tak jak tlenu. '' ______ ...nocnym pociągiem aż do końca świata. wizaz |
|
|
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
♥
On był ogniem Niespokojnym i dzikim A ja latałam jak ćma do tego płomienia Czy to nie dziwne, Że gwiazdy nie świecą odkąd odszedłeś? Czy to nie dziwne, Że nie możemy po prostu spojrzeć wstecz i zobaczyć, co poszło źle? Miłości kocie oczy świecą w mroku, na jej pajęczynie Zabierają nasz ostatni oddech.. Nieporządek wije się z niecierpliwością wokół naszych serc.. To wyczerpuje wiarę, która rozświetla ciemność i uwalnia nasze serca, Od łańcuchów naszej wojny i bólu, który kiedyś nazywaliśmy miłością. Nie otworzymy oczu, Bojąc się, że umarlibyśmy znów dla miłości. Widzę, że pory roku się zmieniają, I w sercu tej zimy upadam razem z płatkami z drzew. Każdy zachód słońca, wygląda jakby był naszym ostatnim Twój oddech na mojej skórze, ma zapach naszego końca Edytowane przez grise Czas edycji: 2011-02-04 o 19:23 |
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
- Najważniejsze to szukać źródła uśmiechu - Moje źródło uśmiechu ma mnie gdzieś... |
|
|
|
#316 |
|
Przyczajenie
|
Jejkuu. Jakie z Was zdolne dziewczynki. ;dd
Pragnę zaznaczyć, że jestem tu nowa i się ujawnić. )teraz coś ode mnie. _________________________ ______ poświata szczęścia... Nie mogę zatrzymać czegoś, co nie jest moje. ! mam nocny dyżur, więc nic nie mów. będziesz moim nagłym przypadkiem. jestem ofiarą Twojego uśmiechu. przebłysk nadziei. ... perswazja nie istnieje w moim słowniku. przecież nie można miCiebie wybić z głowy.! Budzę się rano, zakładam twarz... nigdy nie udało Ci się zawstydzić Turbodymomena, nigdy nie uda Ci się zawstydzić MNIE . !! i ona, biała dama. spokojna, naćpana smutkiem leciała, stając się coraz bardziej sina... coś ciągnęło mnie do tyłu. to był głos przeznaczenia. i ten blondynek o srebrzystoniebieskich oczach. ;** No, to tyle. ![]() |
|
|
|
#317 |
|
Przyczajenie
|
Jestem mądra, nieugięta i poradzę sobie ze wszystkim.
W końcu byłam najsilniejszym plemnikiem
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
nie wstydzę się! łzy spływające po policzkach to nie słabość, to nadchodząca tęsknota i ból! przepraszam, ale brak weny ![]()
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
"To klub z selekcją, święty Piotr zawrócił ją na bramce. Blizny z przeszłości powinny otwierać oczy, a ja jestem ślepcem, który stąpa po cienkim lodzie. marzenia zgasły jak pet pod butem .. Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, kiedy każda myśl waży grubo ponad tonę. Pozwól mi nie mówić nic i tylko patrzeć, zanim znów stracisz oddech gdy światło zgaśnie ... Nie patrz się na mnie jeśli oczy masz puste, nie zobaczę w nich uczuć, ale przejrzę jak w lustrze. mijamy się i oceniamy nawzajem, nikt nie jest ideałem i każdy odstaje. miał marzenia i plany, był naiwny, ale jeszcze nie zepsuty i cwany. Na ulicach kałuże,
hektolitry ludzkich sumień, które wyschną, gdy znów uda nam się uciec, zapomnieć o winie, grzechach naszej duszy, lecz z ostatnim oddechem i tak to wszystko wróci."
|
|
#320 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aQrat - okradaj ile wlezie ![]() ---
jak się coś psuje to wszystko naraz. jakby nie mogło po kolei, żebym jakoś sobie z tym poradziła. musi się wszystko naraz posypać i mnie przygnieść tak, żebym nie dała sobie z tym rady. 'Z biegiem czasu życie przestaje być proste, nie jest tak łatwo jak mogło by się wydawać' (GrubSon - naprawimy to <3)
|
|
|
#321 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziękuuje perły . ! "A z książek wypadają tylko kartki z |
||||
|
|
|
#322 |
|
Przyczajenie
|
*Układanka życia w jednej chwili się rozsypała, a Ty na siłę chcesz ją poskładać..
*Uczucia gryzące niczym uwierający kamień *Sięgnęłam gwiazd, lecz boję się upadku z wyżyn nieba *Obawy przed niejasną przyszłością, która blado zarysowuje swoje kontury. *Upadek z drabiny aspiracji *Emocje dały swój upust, teraz do głosu dochodzi rozsądek. *Poznajmy swoje anatomie. *Twoje 36,6 przyprawia mnie o dreszcze.
|
#323 |
|
Przyczajenie
|
Z nutką pasji i niepowtarzalnego urooku bejbe < 3
Twój żelek jest mniej fioletowy niż mój . Pff . Z tobą mogłabym iść na koniec świata nawet po zwykłą gumę do żucia.
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
hamuj się maleńkie, hamuj się, bądź grzeczne i nie rozrabiaj, nie bądź głupie ludzie są źli i krzywdzą, cichutko już, przykryję Cię kołderką, bij sobie, bij. dziś mieszanka kawa z whisky, szumi w uszach grudniowy mróz, czuć smak LM'ów w ustach, było wspaniale. dwie połówki jabłka, dziś po prostu zgniły owoc. idź do Diabła, pograj z nim w karty i pośmiej się, pocałuj Go, przytul, pokłóć się, podrażnij, na mnie nie licz. nikt nie kazał Ci być idealnym. czasem oddech na ramieniu potrafi sprawić ból. a gdybyśmy wychowali się nad morzem chodzilibyśmy na spacery po plaży? potrafię zawalczyć, walczyć do upadłego, potrafię uwierz mi, ale gdy ktoś nie chce by o niego walczyć najzwyczajniej w świecie się poddaje. szpilki, tusz i efektowny strój nie ukryją rozterek emocjonalnych. one nadal są w głębi, w środku serca. byliśmy beznadziejni. ja beznadziejnie się starałam, ty beznadziejnie miałeś to gdzieś.
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Czy jeszcze mnie pamiętasz? czy wspominasz wspólne chwile, patrzysz w gwiazdy i rozmyślasz co by było jeśli .. ?
i wiesz co. Nawet nie mam ochoty pisać tego co czuje, bo słowa tego nie wyrażą. Kłamałeś, oszukiwałeś, zdradzałeś, cenzurowałeś - jak ja mogłam tego nie widzieć ? jak życie mogło mi tak bardzo zaślepić oczy ? |
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
'dajesz i zabierasz mi wszystko o czym marze.
jesteś dla mnie tylko ulotnym marzeniem. ...i tak w nieskończoność, której się obawiasz. czy możemy wrócić do tego jak było kiedyś? do motylków w brzuchu głębokich spojrzeń... miłość nie jest łatwa ale jest tego warta. a jeśli zaczniesz spadać, obiecuję, skoczę za tobą. jeśli ktoś zapyta, powiem, że postanowiliśmy iść dalej osobno. nigdy nie zobaczę jego twarzy w świetle poranka. to nie jest tak, że nie czuję miłości jej smakiem jest ciepły dotyk.'
|
#327 |
|
Przyczajenie
|
- mamo , bo ten chłopak z przedszkola powiedział,
że mam fajną dziuple. - ten , którego tak nie lubisz? - właśnie ten. - to powiedz mu , że on nie ma fajnego ptaszka .
Witaaaam jestem ponad to. jestem ponad ciebie. jestem ponad miłość. Edytowane przez Coold Czas edycji: 2011-02-04 o 22:11 |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
...bo Ty jesteś jak brakujący puzzel do układanki mojego życia...
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
♥
ciiri - to ja się cieszę, że jeszcze tutaj jesteś. NieidealnaJa - dziękuję, miło mi. ;* ________________ "Daję radość, której we mnie nie ma, ukrywam smutek, żeby nie martwić tych, którzy mnie kochają i troszczą się o mnie. Nocą, przed zaśnięciem odbywam ze sobą długie rozmowy, staram się odegnać złe myśli, bo byłaby to niewdzięczność wobec wszystkich, ucieczka, jeszcze jedna tragedia na tym i tak już pełnym nieszczęść świecie.." "Słowa są zbyt oczywiste. Nie traćmy czasu, by je wypowiadać tu i teraz.." lubię, kiedy na mnie patrzysz. ♥
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
'Siedziała ściśnięta pomiędzy przeszłością i utraconą przyszłością i poczuła że się dusi. Nie powinna tam być.'
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.