Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 13:16   #3781
the_sania
Wtajemniczenie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

dziewczyny a kupujecie już pampersy na początek?
jak tak to jakie? zastanawiam się, czy opłaca się zamawiac
http://allegro.pl/pampers-pieluchy-d...428996137.html

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:30   #3782
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
My na razie mamy 1 paczkę pampersów, ale tych 2 ( od 3 do 6 kg ). Dzisiaj właśnie rozmawiałam z koleżanką, która w zeszłym roku urodziła i polecała mi na początek te pampersy newbron 1 ( bo one ponoć wchłaniają tą rzadką kupkę ). Dlatego na początek jeszcze dokupimy ze 2 paczki tych mniejszych.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:37   #3783
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
czy macie jakies doświadczenie z krótką szyjką? jakdużo wcześniej dziecko sie rodzi? lekarz nie był w stanie powiedziec.
moniqac doczytałam, że gin nie powiedział Ci dokładnie ile cm miała szyjka a ile ma teraz, czyli tak naprawdę nie wiadomo czy mocno się skróciła i jaka długa jest teraz
a moim zdaniem to ważne, nie wiem jaki masz kontakt z ginem, spróbuj go o to dopytać
ja mam krótką szyjkę, ok 16tc trafiłam do szpitala z tego powodu, szyjka 1cm, na usg szyjki wyszło rozwarcie wewnętrzne (którego nie sposób stwierdzić w badaniu na samolocie). Miałam założony szew okrężny na szyjkę i dostaję leki przeciwskurczowe. I muszę bezwzględnie leżeć, bo ordynator był zdania, że sam szew nie jest w stanie utrzymać ciąży.
Gin nie powiedział Ci jak dużo wcześniej dziecko się urodzi, bo tego nikt nie wie. Wszystko zależy od tego ile cm ma Twoja szyjka, czy jest rozwarcie, czy skracanie będzie postępować czy już szyjka taka zostanie. Mój gin mnie pocieszał, że widział kobiety z krótszą szyjką niż moja i szczęśliwie donosiły ciążę. W szpitalu słyszałam o kobietach, które pół ciąży przeleżały w szpitalu a i o takich, które musiały leżeć z nogami wyżej niż głowa, żeby ciążę donosić.
Na pewno jest to temat poważny i nie można go bagatelizować. Nie zalecam też panikowania po prostu męcz gina pytaniami i naprawdę leż i odpoczywaj a także zwracaj uwagę czy brzuch za często Ci nie twardnieje.
Ja teraz na kolejnej wizycie będę gina męczyć pytaniami o zasadność podania sterydów na rozwój płuc dziecka w moim przypadku. Chociaż mam ambitny plan Julka donosić (wyleżeć) do maja

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny zarejestrowane w doz-ie
robicie tu czesto zakupy i faktycznie to oplaca??
mi się opłaca porównywałam ceny w internetowej aptece dbam o zdrowie i najtańszej aptece w Łodzi (Kwiaty polskie) w której trzeba stać w kolejce czasem nawet 45 minut i wychodzi bardzo podobnie. Różnice tylko na niektórych produktach i tylko kilka złotych.
Poza tym to wygoda, wyszukuję sobie co chcę na stronie, wpisuję dane z recepty, zamawiam, TŻ odbiera w najbliższej aptece.
Wyrobiłam sobie też kartę i zbieram punkty i mam też kartę zniżkową dla Mamy i Maleństwa ale jeszcze z niej nie korzystałam.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:37   #3784
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My na razie mamy 1 paczkę pampersów, ale tych 2 ( od 3 do 6 kg ). Dzisiaj właśnie rozmawiałam z koleżanką, która w zeszłym roku urodziła i polecała mi na początek te pampersy newbron 1 ( bo one ponoć wchłaniają tą rzadką kupkę ). Dlatego na początek jeszcze dokupimy ze 2 paczki tych mniejszych.
ja mialam kupon na pieluszki huggies newborn i takie kupilam. Wczoraj uslyszalam taka opinie od mojej dyr, ze problem przedszkolakow z zalatwianiem sie w majtki moze wynikac wlasnie z noszenia pieluch jednorazowych - wygoda dla rodzicow, a dziecko przyzwyczaja sie do tego ze sika, jest mu w miare dobrze i moze tak sobie lezec/chodzic. Dlatego gdy przedszkolak robi w majtki to ma takie samo poczucie - to ktore zna od dawna, ale na ile to prawda - nie wiem w kazdym razie ja chce tez uzywac tetrowych pieluch - dam rade z praniem (tak mysle )

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:39   #3785
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
moj gin dzisiaj mi powiedział ze to 26 tydzien i 3 dzień i tak też moja macica wygląda
cafelate co Ty na to?? ja zgłupiałam totalnie jak mi to powiedział i poprosiłam zeby jeszcze raz sprawdził, kiedy miałaś OM ja 6.08. wiec o co kaman?>???
Grazin mój banerek mówi, że dziś 26t1d a banerek liczy dobrze, bo zawsze wg niego liczę i zgadza się z tym jak liczyli mi w szpitalu, na usg, u gina
nie wiem zupełnie o co chodzi, ale różnica tylko 2 dni to tak jakby jej nie było, nie przejmuj się

Stary 2011-02-05, 13:45   #3786
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Grazin mój banerek mówi, że dziś 26t1d a banerek liczy dobrze, bo zawsze wg niego liczę i zgadza się z tym jak liczyli mi w szpitalu, na usg, u gina
nie wiem zupełnie o co chodzi, ale różnica tylko 2 dni to tak jakby jej nie było, nie przejmuj się
a to nie jest tez tak, ze np 26t 2d ciazy to tak naprawde juz 27 tydzien? w koncu pierwszy tydzien konczy sie w 7 dniu, a od 8 trwa 2 tydzien. Ja to tak sobie tlumacze, ze jak jestem w 21t3d to trwa 22 ktory zakonczy sie gdy wybije mi rowno 22 tydzien ale moge sie mylic. Wiec 2 dni roznicy nic nie znacza tak naprawde

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:51   #3787
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Powiem tak - mnie nikt palcami nie wytykal, ze nie chodzilam na religie, to raz i bynajmniej nie czulam sie jakas gorsza. A dwa, ze jak powodem chrztu ma byc tylko to, zeby dzieci sie z niego nie smialy, to chyba sie to troche mija z celem chrztu?
No coz, to jest zawsze drazliwa sprawa.
mimbi ze mną było tak samo, nie chodziłam na religię od któreś klasy podstawówki, nie pamiętam dokładnie
nigdy nie spotkałam się z żadnym negatywnym komentarzem ani ze strony rówieśników ani ze strony nauczycieli czy dorosłych

nigdy nie zdecydowałabym się na chrzest tylko z powodu nacisków rodziny czy dlatego, żeby z mojego dziecka nie śmiały się inne dzieci

ja mam bardzo w porządku rodzinę i znajomych, nikt nie komentuje nie wywiera na mnie/na nas presji
może dlatego, że jesteśmy konsekwentni w tym co robimy, mówimy, czynimy a zarazem tolerancyjni dla innych
i szczęśliwi, bo żyjemy w zgodzie z własnym sumieniem

i zgadzam się, że jest to temat kontrowersyjny
i mogłabym tak dłuuuugo na ten temat

Stary 2011-02-05, 13:53   #3788
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
no właśnie z jednej strony lepiej opłaca się kupic kilka paczek bo w promocji, ale najgorzej jak dzidzia będzie miała uczulenie
a czyli newborn 1
Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ja mialam kupon na pieluszki huggies newborn i takie kupilam. Wczoraj uslyszalam taka opinie od mojej dyr, ze problem przedszkolakow z zalatwianiem sie w majtki moze wynikac wlasnie z noszenia pieluch jednorazowych - wygoda dla rodzicow, a dziecko przyzwyczaja sie do tego ze sika, jest mu w miare dobrze i moze tak sobie lezec/chodzic. Dlatego gdy przedszkolak robi w majtki to ma takie samo poczucie - to ktore zna od dawna, ale na ile to prawda - nie wiem w kazdym razie ja chce tez uzywac tetrowych pieluch - dam rade z praniem (tak mysle )
ja się boję że nie dam rady z praniem, nie chcę dokładac sobie kolejnych obowiązków... aczkolwiek zobaczymy jak finansowo będzie bo pampersy tanie nie są

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-05, 13:54   #3789
amarcia
Wtajemniczenie

Ja na chwilę tylko, bo idę obiadek robić. Pokażę Wam, co kupiłam dzis w lumpku po 1zł!!! Na nowiutką dostawę trafiłam i siedziałam chyba z godzinę żeby wszystko przejrzeć ale połacało się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluza.jpg (90,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (97,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kurteczka.jpg (80,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajacyk serduszka.jpg (79,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajacyk.jpg (98,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg płaszczyk.jpg (75,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodenki.jpg (114,6 KB, 15 załadowań)
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:54   #3790
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane, weszlam na chwilke, bo wrocilam ze spacerku i biore sie powoli za pranie i sprzatanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
anula dla mnie to ty w ciazy wygladasz super, nic dodac nic ujac, sama bym chciala zeby mi tylko w brzuszek weszlo

kochana jestes Kasiulka! ale twoj brzuszek tez niczego sobie i na moje oko to tobie tez tylko w brzuszek weszle!
Cytat:
witam!
dawno tu nie pisalam, ale podczytuje Was od czasu do czasu jestesmy w 21t 3d ciazy i czekamy na dziewczynke ubranek mamy mnostwo bo wciaz ktos cos kupuje (szczegolnie moja mama i siostra, a ostatnio nawet kolezanki z pracy ). Narazie mam 5 kg na plusie i niestety nie idzie mi wylacznie w brzuch ale i w biodra złozylismy juz lozeczko i powoli szykujemy pokoj dla małej

Macie piekne brzuszki i ubranka gratuluje kazdej mamusi
no dawno Cie tu nie bylo gratulujemy dziewczynki!
Cytat:

no faktycznie idzie trochę w boczki i masz taki brzuszek nisko fajny
a co do upławów, to ja nie miałam swędzenia, a znowu okazało się, że grzybica taki mój urok, bo praktycznie całą ciążę mam i nie wiem już skąd to się bierze, ale lepiej idź do gina. tym bardziej jak jest zapach. globulki może dostaniesz. mi najlepiej pomagają w sumie

no wlasnie nisko mam ten brzusio prawda? czy to normalne? bo mi sie wydaje, z ejakos bardzo nisko mam, ale nie wiem w sumie nie mam porownania
ja takie uplawy mam od poczatku, tylko moze nie mialy zapachu takiego, ale w moczu wychodzi mi brak bakterii, tu niestety rzadkpo robia mi jakies wymazy itp... wiec chyba bede smarowac tym clotrimazolem tak na wszelki wypadek jakbym miala jakas grzybice znowu albo co
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam
dziś nie poczytam co napisałyście,brak mi czasu.
Sprzatam,gotuję żur i niedługo brat przyjdzie zrobić mi balejaż.
Zostawiam tylko fotki brzuszka z 22 tc i 23tc po kolei
nadrobie w poniedziałek
noo jaki sliczny brzusio!
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Przyszly moje ciazowki i spiochy ciazowki sa massive ubralam na legginsy i jeszcze troszke luznawe, ale mam nadzieje ze te tym raze do konca ciazy wystarcza

Załącznik 3720277
jakie ladneeee spiochyyyyy!!!!!!!!!!!
pokaz ciazowki!
ja lece sprzatac i zjesc jakies drugie sniadanko ( a wlasciwie juz 3cie albo 4-te

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:55   #3791
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry...

Pęknę zaraz... Zjedliśmy z tż sniadanko, a godzinę później wpadł do nas wujek na śniadanie... Z DWOMA SIATKAMI pysznych szynek, serków, warzyw, kabanosów
Więc zjadłam drugie śniadanie i zaraz umrę z przejedzenia

vanes No właśnie nie wiem... Nie umiem sobie wyobrazić, ile tych rzeczy muszę wziąć, ale jakąś torbę i tak muszę kupić, bo z plecakiem górskim nie pojadę

Daisy, Paulizia, Moria Ja może nie dużo przytyłam, ale za to moja waga sprzed ciąży pozostawia wiele do życzenia...
I 70 kg to ja też na pewno przekroczę Teraz mi zaczęło tak szybko rosnąć, a non stop coś pysznego do jedzenia widzę
Więc zapisuję się do odchudzających po ciąży

the_sania Moja mama dała radę kupić dwie paczki po 94 szt w Lidlu na przecenie i na razie nie planuję więcej dokupywać. Zwłaszcza, że może być dzidzi uczulone

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:55   #3792
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Nadrobiłam co nie co, nie nas,piszę że bardzo dokladnie czytałam wszystko, ale nie mam za bardzo czasu, od samego rana na nogach, jeździliśmy za szafą do zabudowy,później zakupki spożywcze, szybki obiad i dopiero teraz miałam chwilkę zeby zajrzeć.

Kochane macie piękne brzuszki ja to normalnie się tu nie pokazuję Co jestem w jakimś sklepie, czy ktoś nie wie że noszę bliźniaki to pytają że chyba na dniach będę rodzić bo już mam taki ogromny brzuch
A jak mówię że jeszcze ponad 2 miesiące to są zdziwieni, dopiero jak powiem że bliźniaki to kumają. Czuję się normalnie jak słonica, ciężko mi już bardzo, z dnia na dzień jest coraz gorzej, coraz ciężej mi się schylać, brzuchol przeszkadza, na wadze będzie już około 14-15kg na plusie.
Nogi mi coraz bardziej puchną no i palce u rąk również zaczęły.
Ech to sobie pomarudziłam :p
Mężul dziś dalej ściany tynkuje, strasznie krzywe były więc kupę tynku musi ładować, a kiedy to wyschnie to nie wiem.
Mam tylko nadzieję, że dzieciaczki poczekają aż się remont skończy nie będą chciały za wcześnie wychodzić
Ale mam już pomoc do sprzątania po remoncie, mamuska moja się zaoferowała, oraz siostra tz-ta więc jak będzie mi ciężko samej posprzątać to poproszę o pomoc.
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
cześć ...........

sielanka się skończyła.

jestem po wizycie - z małym na szczęście wszystko w porządku i tego się trzymam. lekarz mnie zaskoczył jak nagle na swoim usg przerzucił się na format 3d i pokazał nam bąbla.
jest zdrowy i duuuuuuuuuuuży bo waży 1445 w 27tc (nie wiecie jaka jest norma bo nie mam książki ze sobą ).

całe szczescie powiedzial lekarz ze jest duzy, bo ........ skróciłą mi się bardzo szyjka lekarz powiedział mi, że z pewnością urodzę wcześniej niż planowany tp (7 maj), bo ona się już nie wydłuży. teraz to mam tylko leżec, nie mogę siedzieć i robić nic co by go uciskało w dół, mam L4 ( popracowałam cały miesiąc od poprzedniego - moi szefowie będą zachwyceni...), nast wizyta za 3tyg, czyli 25 lutego. aha i mały dalej obrócony pośladkowo - jesli sie to nie zmieni w ciągu tygodnia to czeka mnie cesarka, bo będzie już za duży żeby się obrócił.
zero seksu. TZ przerazony - nie brakiem seksu tylko bardziej tym, że ja sie uryczałam na tym usg. aha - wdała mi sie jakas infekcja czy cos - mam gynalgin i tardyferon, bo hemoglobina mi spadła - tak jak eweska pisała.
najgorsze, a właściwie jedno z najgorszych rzeczy to że 3 tyg bede na L4 w nie swoim mieszkaniu - wyprowadzilismy sie bo miesiac bedzie u nas trwal remont .

nie wiem kiedy mały bede sie pchał na świat - za miesiąc skończy się remont, potem musimy zacząć wszystko pokupować, miałam mieć powtórzone echo serca z dopplerem, czekała mnie konsultacja neurochirurgiczna (mam zjechany kresgosłup szyjny) a teraz? nie wiem czy z czymkolwiek zdążę.

lekarz powiedział, żeby jeszcze te 500g - żeby do 2kg to bedzie wszystko ok. od ostatniej wizyty mały przybrał na wadze 700g, 7 stycznia ważył 700 a dzisiaj 4 lutego 1445, więc conajmniej miesiąc ma tam jeszcze siedzieć! najlepiej dwa. ja od początku ciąży mam +6.

dziewczyny - jeszczem szczerze podłamana tym jego pośladkowym ustawieniem i krótką szyjką - tym bardziej.

czy macie jakies doświadczenie z krótką szyjką? jakdużo wcześniej dziecko sie rodzi? lekarz nie był w stanie powiedziec.

poniżej mój synuś.
Kochana, wszystko będzie dobrze, najważniejsze że synal zdrowy i rośnie zdrowo. Ja mam dwóch takich wielkich klocków w brzuchu, jeden 1400g a drugi prawie 1500g i to było w 26 tygodniu, więc nie masz się co przejmować że za dużego masz synka. Mój jeden łobuziak ułożony jest poprzecznie i to już bardzo długo nie zamierza chyba zmienić pozycji, chyba że na koniec mu się coś umyśli
a ty wypoczywaj ile możesz

Byłam dziś przy okazji w Sephorze nic ciekawego nie mają, żadnych konkretnych promocji na walentynki, kupiłam tylko krem do buzki nawilżający był przeceniony na 19zł
Kupiłam jeszcze odżywkę do włosków i maske, peling do mordki mojej
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 13:55   #3793
the_sania
Wtajemniczenie

Amarcia ale śliczne takie miniaturki dużych ubrań mi się najbardziej podobają, np. płaszczyk

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-05, 13:58   #3794
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

matal ja mam taką małą starą z adidasa ale akurat wszystko się w niej mieści ja już spakowana przezornie

amarcia jakie piękne bodziaki

a co do pieluszek to w sumie dobrze byłoby chociaż jedną paczkę kupić... no to już wiem co muszę kupić na najbliższych zakupach

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-05 o 14:00
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 14:03   #3795
the_sania
Wtajemniczenie

dziewczyny od 11 non stop przy kompie siedzę to
idę pochodzić po mieszkaniu chociaż

Ewesko mnie to bawi w sumie jak słyszę takie komentarze i ciągle się martwię, żebyś Ty nam się nie przemęczyła za bardzo....

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-05, 14:10   #3796
eweska
Moderatoreska

Cytat:
dziewczyny od 11 non stop przy kompie siedzę to
idę pochodzić po mieszkaniu chociaż

Ewesko mnie to bawi w sumie jak słyszę takie komentarze i ciągle się martwię, żebyś Ty nam się nie przemęczyła za bardzo....
Kochana Nie przemęczam się jakoś bardzo, przynajmniej się staram, ale samo chodzenie z takim brzucholem to już męczące jest, mężul bardzo duzo mi pomaga, w wielu rzeczach mnie wyręcza.

Dziewczyny z tego co widziałam w gazetce to w Auchan będą pieluszki Pampers za 39,99 takie jak w Lidlu czyli mega paka czy jakoś tak
Tylko nie wiem czy w każdym Auchanie tak będzie czy gazetki są różne dla innych miast ale chyba nie
Stary 2011-02-05, 14:16   #3797
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia mojego brzusia
Halo czy to Grazin, ktora miala takie same problemy z akceptacja swojej ciazy jak ja? W koncu pierwsze zdjecia ciazowe? Jeszcze sie okaze, ze bedziemy najbardziej fiźnietymi mamusiami na watku jak sie dziecko urodzi, zobaczysz
Cytat:
mary poziomkowa to pewnie w takiej torbie samych swoich przyjaciół z TBSu spakuje :P hih
Ja tylko chcialam nadmienic, ze tez juz sie zastanawiam, co ze mna pojedzie. Mam mnostwo probek, ktore tez zamierzam ze soba zabrac np. do podmywania sie czy szampony, nie bede jechala z wielkimi butlami. Mysle sobie, ze wlasnie dopiero po porodzie kazda z nas NAPRAWDE pozna, co to znaczy "odswiezajacy prysznic"

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej ja wrzucę ten filmik ale wiem, że z taką twarzą to ja nie powinnam.
Dla wytłumaczenia napiszę, że przytyłam wtedy ponad 25 kg!
Krótki ale jest i pamiątkę mamy
http://www.youtube.com/watch?v=DdJyAA9HuD0
http://www.youtube.com/watch?v=R9hut9smF-I
Poryczalam sie jak glupia, az sie TZ przestraszyl. Twoj synus byl przecudownym malenstwem, jak z obrazka!!!
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
A to ja pyzucha pimpucha w calosci
Chcialam tylko dodac, ze Wy wszystkie wygladacie jak modelki w ciazy, wiec nie bede kazdej z osobna pisac, ze wygladacie ladnie. Tak przy okazji, czy to nie jest aby watek dla modelek, bo wszystkie niczym Cindy

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja myślałam, żeby zapakować się w walizkę, taką mała, która w bramki na lotnisko jako bagaż podręczny wchodzi.. bo taką po prostu mam, a torby sama małe.. no ale wszyscy mnie wyśmiali że co to za pomysł z walizką na kółkach na porodówkę jechać
Ja tez o tym myslalam, ale co, mowisz, ze to obciach? To jeszcze mam osobna torbe kupic, zeby sie w nia zmiescic? Bo mam taka Nike na silownie, ale ona to chyba za mala, zeby tam wszystko weszlo. Najwyzej wezme taka niebieska z Ikei

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Wczoraj jak weszłam do Smyka to myślałam,że stamtąd nie wyjdę!!! Faktycznie bardzo duże przeceny są. Kupiłam chyba 5 kaftaników/bluzeczek po 15zł, welurkowe śliczne półśpiochy chyba za 20zł, 2 czapeczki za 12zł, i 5 par skarpetek za 12zł. Na Allegro nawet bym tak tanio nie kupiła Może jeszcze dziś jakiegoś pajacyka kupię?
Pokazuj ale juz!

Cytat:
a i chciałam was zapytać, jak to jest u was z odczuwaniem ruchów w nocy? ja tam tylko jak się przebudzę to czuję. ale to tak najwyżej 2razy w nocy....
Mi sie wydaje, ze jak ja spie, to mala tez spi. A jak ja nie spie, to ona fika. Albo mam po prostu taki mocny sen, ze ona tam sie wygina jak malpka, a ja dalej spie
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 14:24   #3798
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

hej mamuski
ja zasmarkana jestem....
gardło mnie juz nie boli, ale leci z noska jak z kranu
tak w ogóle ostatnio nie zdąrzyłam wam wrzucić brzuszka bo nie ma mi kt porządnego zdjęcia zrobić...
jak namówie w końcu męzulka to się pochwalę, choć uważam że mały jest....

Moja znajoma urodziła tydzien temu chłopczyka....najlepsze jest to, że miała byc dziewczynka
bez żadych wątpliwosi cała ciąże jej gin mówiła, że będzie dziewczynka....
cała wyprawka dla dziewczynki, a ty psikus...jajka wyskoczyły
na szybko wyprawkę dla chłopca kompletowali...ale na szczęcie wózek kupili zielony

Siasiek jestem pod wrażeniem filmików i zdjęć

GRATULACJE

nie wiem czy taka przeziębiona mam lecieć do tego szpitala??
Stary 2011-02-05, 14:56   #3799
agus87
Zakorzenienie

boze jak ja sie dzisiaj dziwnie czuje
tz maluje kasetony, ja wysprzatalam, bylismy na chwile miescie
teraz leze juz 2 h, w tym momencie usiadlam z kapkiem na kolanach
boje sie wstawac, tak mnie boli rwa
a mam troche prasowania, poza tym, co chwile glodna jestem
juz nie wiwem co mam jesc, by zaspokoic troche glod
chyba sobie jakies musli zjem

w poniedzialek wizyta, zaczynam sie bac
jak mnie ten idiota znowu zrypie to go zatluke

chyba sie przejade z tz do brico i intermache to wejde i kupie jakies dobre musli bo mi sie prawie skonzyly
ogolnie troche rozprostuje kosci

a tak paskudnie wieje, ze naprawde chyba nam drzewa powyrywa z ogrodka
moja czeresnie kochana
Stary 2011-02-05, 15:06   #3800
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana Nie przemęczam się jakoś bardzo, przynajmniej się staram, ale samo chodzenie z takim brzucholem to już męczące jest, mężul bardzo duzo mi pomaga, w wielu rzeczach mnie wyręcza.

Dziewczyny z tego co widziałam w gazetce to w Auchan będą pieluszki Pampers za 39,99 takie jak w Lidlu czyli mega paka czy jakoś tak
Tylko nie wiem czy w każdym Auchanie tak będzie czy gazetki są różne dla innych miast ale chyba nie
Hmm... Jak byłam, to były po 55zł za 94 sztuki, ale to może dopiero będzie większa przecena...

Wieeeeeeeeje

A ja znów w sobotę pracuję

Do tego okazuje się, że siostra się wyprowadza dopiero pod koniec kwietnia i nie wiem, co zrobić z malowaniem ścian, bo przecież w maju to za późno

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 15:06   #3801
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
tez Was tak ciagnie do cytrusow? mnie szczegolnie do mandarynek mniam
TAAAKKK bardzo ciagnie W kazdej postaci: mandarynki, pomarancze, grapefriut.
Gratuluję Dziewczyneczki 1
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Ogórki kiszone mam ,pierogi radzieckiemam,pierogi z kapustą i grzybami też mam.Oczywiście to wszystko od babci..Wiozłam to aż 800 km,ale dowiozłam i dzisiaj obiadek będzie.

jaaa ale kawał drogi zrobiłas Ania. Same pysznosci do tego, chyba połowe bym zjadła po drodze Wszystko uwielbiam. Smacznego

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Ja na chwilę tylko, bo idę obiadek robić. Pokażę Wam, co kupiłam dzis w lumpku po 1zł!!! Na nowiutką dostawę trafiłam i siedziałam chyba z godzinę żeby wszystko przejrzeć ale połacało się
no nieeee suuuper ! Musze też kiedys pojść.
A przy okazji Wam powiem, że cudeńka w Tesco są dzieciowe - mają kolekcję Disneya - boskie ubranka po ok 30-35zł/szt
Zakochałam się Nie mialam czasu na zakupy ale na pewno po nie wrócę, tym bardziej ze wczoraj przyszły mi zamowione z allegro disneyowskie patałaszki i jakoś świetna. Oj szkoda, ze ubrać sie w nie, nie mogę

antropia, witaj, nie widziałam Cię dawno Ale niespodzianka ! O shit ! U mnie róż kroluje póki co... no jeśli będzie taki zonk........ Kurcze..

mimbi, to ja miałam problem z akceptacją i to duuuuży ! Dziwię się, ze dziewczyny tu miały do mnie cierpliwość.. i nie zlinczowały mnie albo przynajmniej potraktowały jak naszą bajkopisarke Martynke... Chwała im za to ! Teraz, mózg zbudyniowany ! W nocy na chwilke sie obudziłam bo mała kopała i zaczełam sie z nią bawić ! Jejku.... piękne uczucie ciąża i jeszcze te wczorajsze filmiki Siaski Btw a zdjęcia nadal nie zrobiłam ale postaram sie, obiecuję.. too przez lenistwo

Hahaha własnie dotarł do mnei wrzask mojej mamy "osz kur** mać"
Włączyła ok 30 min temu pralkę, w pralce był płaszcz a w kieszeni od płacza pilot do bramy

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-05 o 15:11
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 15:22   #3802
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja już po dzisiejszych porządkach i z kawałkiem tortu czekoladowego was podczytuję myślałam ze będę miała więcej do nadrobienia
co do tych pieluszek w auchanie to ma być promocja od 2-8lutego ale nie widziałam pieluszek pampers tylko huggies za 39.99 ale tylko promocja jest na 3,4,5 obstawiam ze to pewnie jakieś rozmiary

Stary 2011-02-05, 15:25   #3803
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
TAAAKKK bardzo ciagnie W kazdej postaci: mandarynki, pomarancze, grapefriut.
Gratuluję Dziewczyneczki 1

jaaa ale kawał drogi zrobiłas Ania. Same pysznosci do tego, chyba połowe bym zjadła po drodze Wszystko uwielbiam. Smacznego

no nieeee suuuper ! Musze też kiedys pojść.
A przy okazji Wam powiem, że cudeńka w Tesco są dzieciowe - mają kolekcję Disneya - boskie ubranka po ok 30-35zł/szt
Zakochałam się Nie mialam czasu na zakupy ale na pewno po nie wrócę, tym bardziej ze wczoraj przyszły mi zamowione z allegro disneyowskie patałaszki i jakoś świetna. Oj szkoda, ze ubrać sie w nie, nie mogę

antropia, witaj, nie widziałam Cię dawno Ale niespodzianka ! O shit ! U mnie róż kroluje póki co... no jeśli będzie taki zonk........ Kurcze..

mimbi, to ja miałam problem z akceptacją i to duuuuży ! Dziwię się, ze dziewczyny tu miały do mnie cierpliwość.. i nie zlinczowały mnie albo przynajmniej potraktowały jak naszą bajkopisarke Martynke... Chwała im za to ! Teraz, mózg zbudyniowany ! W nocy na chwilke sie obudziłam bo mała kopała i zaczełam sie z nią bawić ! Jejku.... piękne uczucie ciąża i jeszcze te wczorajsze filmiki Siaski Btw a zdjęcia nadal nie zrobiłam ale postaram sie, obiecuję.. too przez lenistwo

Hahaha własnie dotarł do mnei wrzask mojej mamy "osz kur** mać"
Włączyła ok 30 min temu pralkę, w pralce był płaszcz a w kieszeni od płacza pilot do bramy

ostatnio mniej tu byam bo teściowa mam w szpitalu i czasu brak...

to sie opamiętała
ja kiedyś trzy stówki wyprałam...to był płacz dopiero bo to były moje pierwsze zarobione pieniądze...
Stary 2011-02-05, 15:27   #3804
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczynki a czym się różnia te pampersy http://allegro.pl/pampers-pieluchy-d...428996137.html od tych sleep&play ?
http://allegro.pl/5-x-pampers-sleepp...428453287.html

Bo wydaje mi sie, ze te drugie taniej wychodza. Tzn wiem, że wagą sie różnią, ale pewnie 4kg nasze dzidziulki będą mialy szybciorem

Antropia, pilot pierze sie dalej Pralki nei dało sie zahamowac albo mami nie umiała

i co, z Twoich 3 stówek były nici ??

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-05 o 15:30
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 15:36   #3805
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczynki a czym się różnia te pampersy http://allegro.pl/pampers-pieluchy-d...428996137.html od tych sleep&play ?
http://allegro.pl/5-x-pampers-sleepp...428453287.html

Bo wydaje mi sie, ze te drugie taniej wychodza. Tzn wiem, że wagą sie różnią, ale pewnie 4kg nasze dzidziulki będą mialy szybciorem

Antropia, pilot pierze sie dalej Pralki nei dało sie zahamowac albo mami nie umiała

i co, z Twoich 3 stówek były nici ??
z moich trzech stówek nici... ale pogodziłam się z tym faktem i przeblałam...rodzice mi 150 dali w ramach poieszenia

a te pieluszki to ten drugi zestaw 360 szt. wychodzi taniej...bo chyba z 0.45zł za pieluszkę a za ten pierwszy 0.58zł...
ale te drugie są chyba większe... ja bym się pokusiła na ten drugi zestaw ale chyba takie malutkie tez bym kupiła w razie czego....
Stary 2011-02-05, 15:37   #3806
andziot
Zakorzenienie

witam sie w sobote
plecy mnie nawalają bo przeszłam się po paru sklepach
normalnie zdycham

sleep&play sa dla wiekszych dzieci chyba, ale ja słyszałam srednie opinie na ich temat, sama nie uzywalam nigdy (tzn ZOsia)

pokażę Wam co kupiłam
(pierwsza tunika dla Zosi,
reszta dla Gabi)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100840.jpg (28,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100844.jpg (25,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (16,7 KB, 32 załadowań)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 15:41   #3807
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
witam sie w sobote
plecy mnie nawalają bo przeszłam się po paru sklepach
normalnie zdycham

sleep&play sa dla wiekszych dzieci chyba, ale ja słyszałam srednie opinie na ich temat, sama nie uzywalam nigdy (tzn ZOsia)

pokażę Wam co kupiłam
(pierwsza tunika dla Zosi,
reszta dla Gabi)
body ze skrzydełkami rewelacyjne
ja też takie chcę
Stary 2011-02-05, 15:41   #3808
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Hmm... Jak byłam, to były po 55zł za 94 sztuki, ale to może dopiero będzie większa przecena...

Wieeeeeeeeje

A ja znów w sobotę pracuję

Do tego okazuje się, że siostra się wyprowadza dopiero pod koniec kwietnia i nie wiem, co zrobić z malowaniem ścian, bo przecież w maju to za późno
Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ja już po dzisiejszych porządkach i z kawałkiem tortu czekoladowego was podczytuję myślałam ze będę miała więcej do nadrobienia
co do tych pieluszek w auchanie to ma być promocja od 2-8lutego ale nie widziałam pieluszek pampers tylko huggies za 39.99 ale tylko promocja jest na 3,4,5 obstawiam ze to pewnie jakieś rozmiary
U mnie pisze, że promocja na pampersy będzie 8 lutego we wtorek, ale moze to zależy od miasta, bo to nie jest w tej grubej gazetce tylko w takiej jedno kartkowej oddzielnej.

Mnie cos ostatnio boli zołądek, codziennie może nie żołądek ale tak wysoko na górze brzucha a ponizej piersi tak pośrodku ponizej mostka, mnie się wydaje że to od żołądka, albo dzieciaczki za bardzo uciskaja i kwasy zołądkowe daja o sobie znać, bo gdyby nie migdały to mam mega zgagę Nie wiem od czego te bóle :/
Stary 2011-02-05, 15:43   #3809
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

andziot jakie fajne bodziaki

Stary 2011-02-05, 15:44   #3810
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

jednak lecę odwiedzi teściową w szpitalu...może z takim smarkiem w nosie to głupota, ale zwariuje jak jeszcze w domu dłuzej posiedzę...
tym bardziej, że mój męzulek obiecał mi dzisiaj TORTILLĘ
i tak mnie w miasto ciągnie....
buziaki brzucholki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości