|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
dziewczyny a kupujecie już pampersy na początek?
jak tak to jakie? zastanawiam się, czy opłaca się zamawiac http://allegro.pl/pampers-pieluchy-d...428996137.html
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a moim zdaniem to ważne, nie wiem jaki masz kontakt z ginem, spróbuj go o to dopytać ja mam krótką szyjkę, ok 16tc trafiłam do szpitala z tego powodu, szyjka 1cm, na usg szyjki wyszło rozwarcie wewnętrzne (którego nie sposób stwierdzić w badaniu na samolocie). Miałam założony szew okrężny na szyjkę i dostaję leki przeciwskurczowe. I muszę bezwzględnie leżeć, bo ordynator był zdania, że sam szew nie jest w stanie utrzymać ciąży. Gin nie powiedział Ci jak dużo wcześniej dziecko się urodzi, bo tego nikt nie wie. Wszystko zależy od tego ile cm ma Twoja szyjka, czy jest rozwarcie, czy skracanie będzie postępować czy już szyjka taka zostanie. Mój gin mnie pocieszał, że widział kobiety z krótszą szyjką niż moja i szczęśliwie donosiły ciążę. W szpitalu słyszałam o kobietach, które pół ciąży przeleżały w szpitalu a i o takich, które musiały leżeć z nogami wyżej niż głowa, żeby ciążę donosić. Na pewno jest to temat poważny i nie można go bagatelizować. Nie zalecam też panikowania po prostu męcz gina pytaniami i naprawdę leż i odpoczywaj a także zwracaj uwagę czy brzuch za często Ci nie twardnieje.Ja teraz na kolejnej wizycie będę gina męczyć pytaniami o zasadność podania sterydów na rozwój płuc dziecka w moim przypadku. Chociaż mam ambitny plan Julka donosić (wyleżeć) do maja ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
porównywałam ceny w internetowej aptece dbam o zdrowie i najtańszej aptece w Łodzi (Kwiaty polskie) w której trzeba stać w kolejce czasem nawet 45 minut i wychodzi bardzo podobnie. Różnice tylko na niektórych produktach i tylko kilka złotych.Poza tym to wygoda, wyszukuję sobie co chcę na stronie, wpisuję dane z recepty, zamawiam, TŻ odbiera w najbliższej aptece. Wyrobiłam sobie też kartę i zbieram punkty i mam też kartę zniżkową dla Mamy i Maleństwa ale jeszcze z niej nie korzystałam.
|
|
|
#3784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w kazdym razie ja chce tez uzywac tetrowych pieluch - dam rade z praniem (tak mysle )
|
|
#3785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a banerek liczy dobrze, bo zawsze wg niego liczę i zgadza się z tym jak liczyli mi w szpitalu, na usg, u gina ![]() nie wiem zupełnie o co chodzi, ale różnica tylko 2 dni to tak jakby jej nie było, nie przejmuj się
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale moge sie mylic. Wiec 2 dni roznicy nic nie znacza tak naprawde
|
|
#3787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nigdy nie spotkałam się z żadnym negatywnym komentarzem ani ze strony rówieśników ani ze strony nauczycieli czy dorosłych nigdy nie zdecydowałabym się na chrzest tylko z powodu nacisków rodziny czy dlatego, żeby z mojego dziecka nie śmiały się inne dzieci ja mam bardzo w porządku rodzinę i znajomych, nikt nie komentuje nie wywiera na mnie/na nas presji może dlatego, że jesteśmy konsekwentni w tym co robimy, mówimy, czynimy a zarazem tolerancyjni dla innych i szczęśliwi, bo żyjemy w zgodzie z własnym sumieniem ![]() i zgadzam się, że jest to temat kontrowersyjny i mogłabym tak dłuuuugo na ten temat
|
|
|
#3788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czyli newborn 1 Cytat:
|
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na chwilę tylko, bo idę obiadek robić. Pokażę Wam, co kupiłam dzis w lumpku po 1zł!!! Na nowiutką dostawę trafiłam i siedziałam chyba z godzinę żeby wszystko przejrzeć
ale połacało się
|
#3790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, weszlam na chwilke, bo wrocilam ze spacerku i biore sie powoli za pranie i sprzatanie
![]() Cytat:
Cytat:
gratulujemy dziewczynki!Cytat:
![]() ja takie uplawy mam od poczatku, tylko moze nie mialy zapachu takiego, ale w moczu wychodzi mi brak bakterii, tu niestety rzadkpo robia mi jakies wymazy itp... wiec chyba bede smarowac tym clotrimazolem tak na wszelki wypadek jakbym miala jakas grzybice znowu albo co ![]() Cytat:
Cytat:
pokaz ciazowki! ja lece sprzatac i zjesc jakies drugie sniadanko ( a wlasciwie juz 3cie albo 4-te
|
|||||
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Pęknę zaraz... Zjedliśmy z tż sniadanko, a godzinę później wpadł do nas wujek na śniadanie... Z DWOMA SIATKAMI pysznych szynek, serków, warzyw, kabanosów ![]() Więc zjadłam drugie śniadanie i zaraz umrę z przejedzenia ![]() vanes No właśnie nie wiem... Nie umiem sobie wyobrazić, ile tych rzeczy muszę wziąć, ale jakąś torbę i tak muszę kupić, bo z plecakiem górskim nie pojadę Daisy, Paulizia, Moria Ja może nie dużo przytyłam, ale za to moja waga sprzed ciąży pozostawia wiele do życzenia... ![]() I 70 kg to ja też na pewno przekroczę ![]() Więc zapisuję się do odchudzających po ciąży ![]() the_sania Moja mama dała radę kupić dwie paczki po 94 szt w Lidlu na przecenie i na razie nie planuję więcej dokupywać. Zwłaszcza, że może być dzidzi uczulone
|
|
#3792 | |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiłam co nie co, nie nas,piszę że bardzo dokladnie czytałam wszystko, ale nie mam za bardzo czasu, od samego rana na nogach, jeździliśmy za szafą do zabudowy,później zakupki spożywcze, szybki obiad i dopiero teraz miałam chwilkę zeby zajrzeć. Kochane macie piękne brzuszki ja to normalnie się tu nie pokazuję A jak mówię że jeszcze ponad 2 miesiące to są zdziwieni, dopiero jak powiem że bliźniaki to kumają. Czuję się normalnie jak słonica, ciężko mi już bardzo, z dnia na dzień jest coraz gorzej, coraz ciężej mi się schylać, brzuchol przeszkadza, na wadze będzie już około 14-15kg na plusie. Nogi mi coraz bardziej puchną no i palce u rąk również zaczęły. Ech to sobie pomarudziłam :p Mężul dziś dalej ściany tynkuje, strasznie krzywe były więc kupę tynku musi ładować, a kiedy to wyschnie to nie wiem. Mam tylko nadzieję, że dzieciaczki poczekają aż się remont skończy nie będą chciały za wcześnie wychodzić ![]() Ale mam już pomoc do sprzątania po remoncie, mamuska moja się zaoferowała, oraz siostra tz-ta więc jak będzie mi ciężko samej posprzątać to poproszę o pomoc. Cytat:
![]() a ty wypoczywaj ile możesz ![]() Byłam dziś przy okazji w Sephorze nic ciekawego nie mają, żadnych konkretnych promocji na walentynki, kupiłam tylko krem do buzki nawilżający był przeceniony na 19zł ![]() Kupiłam jeszcze odżywkę do włosków i maske, peling do mordki mojej
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarcia ale śliczne
takie miniaturki dużych ubrań mi się najbardziej podobają, np. płaszczyk
|
|
#3794 |
|
Wtajemniczenie
|
matal ja mam taką małą starą z adidasa ale akurat wszystko się w niej mieści ja już spakowana przezornie
![]() amarcia jakie piękne bodziaki a co do pieluszek to w sumie dobrze byłoby chociaż jedną paczkę kupić... no to już wiem co muszę kupić na najbliższych zakupach
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-05 o 14:00 |
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny od 11 non stop przy kompie siedzę
to idę pochodzić po mieszkaniu chociaż Ewesko mnie to bawi w sumie jak słyszę takie komentarze i ciągle się martwię, żebyś Ty nam się nie przemęczyła za bardzo....
|
|
#3796 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Nie przemęczam się jakoś bardzo, przynajmniej się staram, ale samo chodzenie z takim brzucholem to już męczące jest, mężul bardzo duzo mi pomaga, w wielu rzeczach mnie wyręcza.Dziewczyny z tego co widziałam w gazetce to w Auchan będą pieluszki Pampers za 39,99 takie jak w Lidlu czyli mega paka czy jakoś tak ![]() Tylko nie wiem czy w każdym Auchanie tak będzie czy gazetki są różne dla innych miast ale chyba nie
|
|
|
|
|
#3797 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Halo czy to Grazin, ktora miala takie same problemy z akceptacja swojej ciazy jak ja? W koncu pierwsze zdjecia ciazowe? Jeszcze sie okaze, ze bedziemy najbardziej fiźnietymi mamusiami na watku jak sie dziecko urodzi, zobaczysz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chcialam tylko dodac, ze Wy wszystkie wygladacie jak modelki w ciazy, wiec nie bede kazdej z osobna pisac, ze wygladacie ladnie. Tak przy okazji, czy to nie jest aby watek dla modelek, bo wszystkie niczym Cindy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuski
ja zasmarkana jestem.... gardło mnie juz nie boli, ale leci z noska jak z kranu ![]() tak w ogóle ostatnio nie zdąrzyłam wam wrzucić brzuszka bo nie ma mi kt porządnego zdjęcia zrobić... jak namówie w końcu męzulka to się pochwalę, choć uważam że mały jest.... ![]() Moja znajoma urodziła tydzien temu chłopczyka....najlepsze jest to, że miała byc dziewczynka ![]() bez żadych wątpliwosi cała ciąże jej gin mówiła, że będzie dziewczynka.... cała wyprawka dla dziewczynki, a ty psikus...jajka wyskoczyły ![]() na szybko wyprawkę dla chłopca kompletowali...ale na szczęcie wózek kupili zielony ![]() Siasiek jestem pod wrażeniem filmików i zdjęć GRATULACJE nie wiem czy taka przeziębiona mam lecieć do tego szpitala??
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
boze jak ja sie dzisiaj dziwnie czuje
tz maluje kasetony, ja wysprzatalam, bylismy na chwile miescie teraz leze juz 2 h, w tym momencie usiadlam z kapkiem na kolanach boje sie wstawac, tak mnie boli rwa ![]() a mam troche prasowania, poza tym, co chwile glodna jestem juz nie wiwem co mam jesc, by zaspokoic troche glod chyba sobie jakies musli zjem ![]() w poniedzialek wizyta, zaczynam sie bac jak mnie ten idiota znowu zrypie to go zatluke chyba sie przejade z tz do brico i intermache to wejde i kupie jakies dobre musli bo mi sie prawie skonzyly ogolnie troche rozprostuje kosci a tak paskudnie wieje, ze naprawde chyba nam drzewa powyrywa z ogrodka moja czeresnie kochana
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieeeeeeeeje ![]() A ja znów w sobotę pracuję ![]() Do tego okazuje się, że siostra się wyprowadza dopiero pod koniec kwietnia i nie wiem, co zrobić z malowaniem ścian, bo przecież w maju to za późno
|
|
|
#3801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kazdej postaci: mandarynki, pomarancze, grapefriut.Gratuluję Dziewczyneczki 1 Cytat:
jaaa ale kawał drogi zrobiłas Ania. Same pysznosci do tego, chyba połowe bym zjadła po drodze Wszystko uwielbiam. Smacznego Cytat:
A przy okazji Wam powiem, że cudeńka w Tesco są dzieciowe - mają kolekcję Disneya - boskie ubranka po ok 30-35zł/szt Zakochałam się ![]() antropia, witaj, nie widziałam Cię dawno Ale niespodzianka ! O shit ! U mnie róż kroluje póki co... no jeśli będzie taki zonk........ Kurcze.. mimbi, to ja miałam problem z akceptacją i to duuuuży ! Dziwię się, ze dziewczyny tu miały do mnie cierpliwość.. i nie zlinczowały mnie albo przynajmniej potraktowały jak naszą bajkopisarke Martynke... Chwała im za to ! Teraz, mózg zbudyniowany ! W nocy na chwilke sie obudziłam bo mała kopała i zaczełam sie z nią bawić ! Jejku.... piękne uczucie ciąża i jeszcze te wczorajsze filmiki Siaski Hahaha własnie dotarł do mnei wrzask mojej mamy "osz kur** mać" Włączyła ok 30 min temu pralkę, w pralce był płaszcz a w kieszeni od płacza pilot do bramy ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-05 o 15:11 |
|||
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po dzisiejszych porządkach i z kawałkiem tortu czekoladowego was podczytuję myślałam ze będę miała więcej do nadrobienia
![]() co do tych pieluszek w auchanie to ma być promocja od 2-8lutego ale nie widziałam pieluszek pampers tylko huggies za 39.99 ale tylko promocja jest na 3,4,5 obstawiam ze to pewnie jakieś rozmiary
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio mniej tu byam bo teściowa mam w szpitalu i czasu brak... ![]() ![]() ja kiedyś trzy stówki wyprałam...to był płacz dopiero bo to były moje pierwsze zarobione pieniądze...
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a czym się różnia te pampersy http://allegro.pl/pampers-pieluchy-d...428996137.html od tych sleep&play ?
http://allegro.pl/5-x-pampers-sleepp...428453287.html Bo wydaje mi sie, ze te drugie taniej wychodza. Tzn wiem, że wagą sie różnią, ale pewnie 4kg nasze dzidziulki będą mialy szybciorem Antropia, pilot pierze sie dalej Pralki nei dało sie zahamowac albo mami nie umiała ![]() i co, z Twoich 3 stówek były nici ??
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-05 o 15:30 |
|
|
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a te pieluszki to ten drugi zestaw 360 szt. wychodzi taniej...bo chyba z 0.45zł za pieluszkę a za ten pierwszy 0.58zł... ale te drugie są chyba większe... ja bym się pokusiła na ten drugi zestaw ale chyba takie malutkie tez bym kupiła w razie czego....
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w sobote
plecy mnie nawalają bo przeszłam się po paru sklepach normalnie zdycham ![]() sleep&play sa dla wiekszych dzieci chyba, ale ja słyszałam srednie opinie na ich temat, sama nie uzywalam nigdy (tzn ZOsia )pokażę Wam co kupiłam ![]() (pierwsza tunika dla Zosi, reszta dla Gabi) |
|
|
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też takie chcę
|
|
#3808 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Mnie cos ostatnio boli zołądek, codziennie |
||
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot jakie fajne bodziaki
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
jednak lecę odwiedzi teściową w szpitalu...może z takim smarkiem w nosie to głupota, ale zwariuje jak jeszcze w domu dłuzej posiedzę...
tym bardziej, że mój męzulek obiecał mi dzisiaj TORTILLĘ ![]() i tak mnie w miasto ciągnie.... buziaki brzucholki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

i wychodzi bardzo podobnie. Różnice tylko na niektórych produktach i tylko kilka złotych.

ale połacało się 

).