|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Yoonka a mi się wydaje że ta biedniejsza właśnie urodzi , nie wiem ile kosztuje zabieg pewnie z 2 albo 3 koła
Ładny makijaż , coś w moim guście ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cigi mi się wydaje że straszne dlatego że sama ta świadomość że jej już nie ma, boże przestańmy już !!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Znalazłam sposób na podawanie ryby dziecku. Robiłam dzisiaj pastę rybną na kanapki i otworzyłam puszkę z rybą to był szprot , taki normalny małe rybki i zaczełam dawać Mikowi po kawałku wcinał aż mu się uszy trzęsły , a potem tuńczyka z puszki to samo , to bezpieczne bo ości nie ma |
|
|
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Tutaj u nas to 13 latki wygladaja coniektore dojrzalej ode mnie; przede wszystkim to chodzilo mi o to uswiadamianie w sprawie dzieciatek i to praktyczne takze; ja mialam taki przedmiot i nic sie nie dzialo wtedy, to byla tzw przerwa w zajeciach, bo pani wychowawczyni byla zupelnie nie przygotowana; poza tym, to ja nie mowie, zeby od razu wszystko dzieciakom 12 letnim mowic; ale przeciez to chyba i starsi maja? Ja mialam w liceum; i tutaj to niechby nawet taki drastyczny filmik, albo plakat jak mowilas pokazywali; o tym jak wyglada dzieciatko w 26 miesiacu;
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
oj pdż przedmiot ktory jeszcze 4 lata temu mialam ale jak poszlam na pierwsze zajecie to od razu zrezygnowalam... zajecia prowadzila 60letnia babka od biologii, nie potrafila opanowac klasy a tematy jakie miala poruszac to kurcze z antykoncenpcja mialy malo wspolnego bardziej o zwiazkach gadala...ehh, juz wieksze dyskusje na ten temat na religii wywolywalysmy.. niz na pdż
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do rybow z puszkow- one sa niepolecane, bo sa slone diabelnie; czesto jakies konserwanty na dodatek, a tunczyk to podobno niezbyt zdrowa ryba, taki smietniczek; Cytat:
|
||
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cigi napisałam z 12latkami bo mój syn to ma w szkole i uwierz mi ale w życiu by się nie przyznał że on myśli o seksie albo ma jakiekolwiek wyobrażenia , dla niego to jest wstydliwy temat,
Ja miałam pdż w liceum i babka był bardzo fajna zresztą była też psychologiem może to też ma znaczenie że odpowiednio umiała tę wiedzę nam przekazać a w podstawówce jestem pewna ze oni się tam tylko hihrają Film o usuwaniu ciąży mieliśmy w 8 kl na biologi ale koleżanka zemdlała i nie obejrzeliśmy do końca ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() No tak wiem że są słone ale mój tych słoiczkowych z rybą nie ruszy za chiny ludowe już kilka prób było. A filetów z kolei ja nie uznaję nie kupuję nie robię wolę z ościami dzwonka albo całą a taką to strach dawać , chociaż taka sardynka czy szprot ma dużo omega3 |
|
|
|
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
dobra libra; zgadzam sie; to sa jeszcze dzieciaczki; nie wszystkie sie w ogole orientuja o co biega; fakt; a bo ja od poczatku myslalam w sumie o takich licealistach powyzej 15, nawet jak napisalas 12 lat, to jakos nie dotarlo, kojarzylam z 16, a to juz co innego; powiem Ci, ze jak tu patrze na te mlodziez, to wlosy deba mi staja; a w Polsce tez juz czesto tak;
Takim 12letnim to mozna fakt uswiadomic jak sie to odbywa, o dojrzewaniu, o rodzinie, dzieciach itp; i o antykoncepcji tez; ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- nie pamietam dokladnie, chodzi o jego sposob odzywiania sie; trzeba by gdzies poczytac, zeby sie uswiadomic bardziej w temacie; Ja mojej daje normalna rybe pieczona; rozdrabniam jej palcami, zeby nic nie zostalo i ok jest; I najsmaczniejsza; jakies takie maloosciste kup, albo co sie latwo wyciagaja; ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- a, no wlasnie; juz sie oswiecilam; tunczyk kumuluje zanieczyszczenia wod; ma zwiazki rteci; czy tam rtec i in |
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi orientować to się pewnie orientują w końcu internet jest ogólnie dostępny , nic na to nie poradzimy ,nie zaszyję się w buszu chociaż nie raz by się przydało.
Z ryb moja ulubiona to pstrąg ale nie ma omega , nie wiem może mintaj, morszczuk , dziki łosoś norweski też lubięJakie kupujesz ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- no to ładnie to dlatego jak byłam na dukanie to jak jadłam tuńczyka to aż mnie rwało , mój organizm intuicyjnie wyczuwał szkodliwość ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- A ja siedzę i zamiast iść spać co oglądam? oczywiście przepisy , tylko kiedy ja to wszystko zrobię ![]() Wieje u nas jakby się kto powiesił |
|
|
|
#3188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jem dosc czesto; ale raz np bardzo zle sie czulam po; |
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Omega 3 mają tłuste ryby morskie im tłustsza tym lepiej boo ten tłuszcz nie szkodzi z najtłustszych to łosoś i śledź
|
|
|
|
#3190 |
|
Rozeznanie
|
kurka, ale ja kiepska jestem w rybach, nie wiem jakie morskie a jakie nie za bardzo; jakie jeszcze? Potem sobie je musze na fr przetlumaczyc; lososia i sledzia to wiem;
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Mam nadzieję ze będzie to słoneczny dzień. Jestem już od 7 na nogach i właśnie się pakujemy. Jedziemy zobaczyć czy moje mieszkanie w Wawie jeszcze stoi . Tam w mieszkaniu nic nie mam więc wprosiliśmy się na obiado-kolacje do znajomych . Spotkam się z jakimiś ludźmi. ![]() Więc nie będzie mnie przez 2 dni - proszę nie pisać za dużo .
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
No to P0P dzisiaj zaszalejesz
![]() Ja idę ze znajomymi do lokalu na napoje procentowe, ale pewnie ja za kierowcę będę robila. Plus taki że tez wyjdę do ludzi. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Wczoraj dostalam rachunek za prąd dodatkowo 1/4 ceny no ale wiadomo nic nie tanieje.
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie jakich pieluch używacie? my zawsze pampers te zielone a teraz kupiliśmy sleep&play i do dupy są, a chciałam teraz jakieś inne jeszcze wypróbować, jakie możecie polecić?
|
|
#3194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie to bardziej od osoby zalezy czy urodzi i od sytuacji zyciowej. dla mnie aborcja powinna byc legalna, ale w bardzo wczesnej fazie. nastolatki i patologia nie powinna miec dzieci a co to przystosowania do zycia w rodzinie, to ja mysle, ze jak 13 latek sie wstydzi, to znaczy, ze malo wie na ten temat i to wina rodzicow, ze temat tak zyciowy i codzienny jak seks jest tabu. ja chce od poczatku o tym mowic oczywiscie na odpowiednim do wieku poziomie. zeby Toska nei musiala sie dowiadywac z netu, albo od kolezanek o tym. chce ja wychowac na kobiete, ktora ma przyjemnosc z seksu i sie go nei wstydzi i wie, ze to fajna, normalna czesc zycia, jesli wiaze sie z miloscia i szacunkiem do samej siebie i partnera/partnerki (bo moze bedzie les?? nie wiadomo ).---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- probowalismy huggies - tylek odparzony na maxa po 2 dniach, sleep&play - tak jak napisalas, nawet nie do dupy, porazka. zostalismy przy pampersach. niektorzy polecaja bella, ale one jakies szorstkie mi sie wydaja
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
my belli uzywalismy jak nie moglismy sobie z odparzeniami poradzic wtedy byly super tylko one nie chlona tak jak pampersiaki...huggisy dla mnie sa takie ceratowate te z rysunkami...fajne byly takie bawelniane ale to tylko 1 takie widzialam w bialym albo bezowym opakowniu...a sleep and play to tak w razie czego moga byc choc tych sciagaczy brakuje...ale dla mnie majtki pampersa sa straszne za kazdym razem kupa na plecach....
|
|
|
|
#3196 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
zaraz Was poczytam tylko mam kilka pytań bo zawsze zapomnę ![]() Czy urodzinki dziecka powinno się robić w dniu urodzin??czy robicie w weekend?ma to jakies większe znaczenie? Druga sprawa odnośnie zębów,bo u Daniela wszystkie jedynki wyszły jakieś 3 m-ce temu może nawet 4 i do tej pory idą 2 i nie chcą wyjść,może być taka duża odległość czasowa?czy coś jest nie tak?boje się,ze później zaczną mu wychodzić wszystkie na raz i tego nie wytrzyma,słyszałam tez,że niektórym dzieciom się nacina dziąsełka z jakichś względów ![]() co do rybki to można też zrobić taką ale po grecku z warzywkami i ryżem np. a dlaczego nie powinno się dawać wędzonej? ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Sara jak używałas pampersa to te Ci nie podpasuja ale ja od małego używam pieluszek z Lidla,ale nidługo chyba na noc będę mu musiała kupić pampersa bo podobno są bardziej chłonne ale te jeszcze narazie daja radę.Cena 29 zl za paczkę. |
|
|
|
#3197 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja Oli musze kiedys zupkę rybną zrobić Cytat:
Cytat:
wędzona ze względu na ten dym co sie nim wędzi . tak samo dzieciom się nie daje np mięs czy kiełbasy w grila . moze być taka przerwa z zębach szymon tak miał , miał dwa a potem za dwa iechy następne dopiero . Ola nadal bezzębna Nocka jakoś przeszła choć Ola miała gorączkę wyła godzine a potem nagle padła jakby ktoś ją z prądu odłaczył i tak spała do rana . ciekawe co dziś będzie
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie sie wydaje, ze wedzone to dlatego, ze bardzo slone; chyba... ; a z grila to dlatego nie, bo kapie tluszcz i sie podnosza trujace dymy i wnikaja w mieso;
|
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za odp. wypróbuje te z lidla
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi a wy tu wogóle bywacie w poszly u dziadków np ? Na Basi roczek , święta itp ?
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
jakie tu pustki dzisiaj
|
|
#3203 | |||
|
Rozeznanie
|
witam, az dziwnie ze tak mało do nadrobienia
korzystają dziewczyny z weekendu![]() Cytat:
na przyszłosc juz bede wiedziała zeby gorączke sprawdzac jak tylko bedzie marudny Cytat:
one jakby za kare pracowały w tym zawodzie znieczulica totalna ![]() Cytat:
sleep&play jak dla mnie porazkaostatnio spróbowałam z rossmana 2sz kupiłam za 1zł i dosc grube ale i tak fajne mieciutkiea pustki straszne jak nigdy
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Rany tak tu pusto,aż wierzyć się nie chcę-znając życie w klubie to się sporo dzieje
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
W Polszy he he źle mi się napisało sorki.
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
baobabku A Ty jak sprzedajesz na all ubranka Kubusia to w pojedyńczych sztukach czy w zestawie?bo ja wczoraj naszykowałam nowe ubranka do sprzedaży i nie wiem jak je lepiej wystawić?
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
no i nadal takie pustki szok
![]() a mój dzis nadal goraczke mial i nie wiem co jest kurde czemu akurat na weekend zaraz bym leciała do jego lekarza, zwalam wine na zeby, ogólnie humorek ok tzn chwilami sie cieszy smieje a chwilami jeczy trze buzke wpycha raczki do buzi itp chciaz dzis kilka razy kaszlnął ![]() gorączka w granicach 38,3 po czopku spada do 37,3- 36,9 je ładnie tylko pic nie chce .... minimalne ilosci jutro mu bede strzykawka dawała bo 3dniówka to chyba wieksza gorączka tak? ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- anakazar ja nie baobabek ale z moich obserwacji wynika ze te w paczkach- zestawach osiągają fajne sumki a te na sztuki to róznie bywa...raz wystawiłam taka mega paczke ok 30szt uzywanych po bartusiu 0-3mce i za 200poszło
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą 3-dniówką to Ci nie pomogę,bo Nina jeszcze nie miała. Śmieję się z tż,że już śpi,a ja sama ledwo żyję już, ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- gusinek tylko my dwie tutaj siedzimy
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ma z tz siedzimy sobie przy stole na 2 latopy ach ten internet![]() no zawsze dzikie- niewyżyte tłumy a dzis az dziwnie na pasku prawie pustoanakazar czyli ty nie z pyrzyc? bo pisałas ze 48km do szczecina a z pyrzyc jakos tak jest
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2011-02-05 o 20:50 |
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
KTO PRACUJE W BANKU????? Co to jest po polsku Mergers & Acquisition, bo mnie zaraz tu coś....
![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

Ja mialam w liceum; i tutaj to niechby nawet taki drastyczny filmik, albo plakat jak mowilas pokazywali; o tym jak wyglada dzieciatko w 26 miesiacu;

, nie wiem może mintaj, morszczuk , dziki łosoś norweski też lubię

.
.