Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 21:16   #3211
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mam pytanie jakich pieluch używacie? my zawsze pampers te zielone a teraz kupiliśmy sleep&play i do dupy są, a chciałam teraz jakieś inne jeszcze wypróbować, jakie możecie polecić?
haggisy i pampki rosmanowskie też są w miarę
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
a co to przystosowania do zycia w rodzinie, to ja mysle, ze jak 13 latek sie wstydzi, to znaczy, ze malo wie na ten temat i to wina rodzicow, ze temat tak zyciowy i codzienny jak seks jest tabu. ja chce od poczatku o tym mowic oczywiscie na odpowiednim do wieku poziomie. zeby Toska nei musiala sie dowiadywac z netu, albo od kolezanek o tym. chce ja wychowac na kobiete, ktora ma przyjemnosc z seksu i sie go nei wstydzi i wie, ze to fajna, normalna czesc zycia, jesli wiaze sie z miloscia i szacunkiem do samej siebie i partnera/partnerki (bo moze bedzie les?? nie wiadomo ).
Yoonka ja nie znam dzieci w tym wieku co swobodnie rozmawiają o seksie można też równie dobrze dużo wiedzieć i się wstydzić bo temat nie należy raczej do takich co się na co dzień w domu rozmawia.
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
hejka
zaraz Was poczytam tylko mam kilka pytań bo zawsze zapomnę

Czy urodzinki dziecka powinno się robić w dniu urodzin??czy robicie w weekend?ma to jakies większe znaczenie?

Druga sprawa odnośnie zębów,bo u Daniela wszystkie jedynki wyszły jakieś 3 m-ce temu może nawet 4 i do tej pory idą 2 i nie chcą wyjść,może być taka duża odległość czasowa?czy coś jest nie tak?boje się,ze później zaczną mu wychodzić wszystkie na raz i tego nie wytrzyma,słyszałam tez,że niektórym dzieciom się nacina dziąsełka z jakichś względów

co do rybki to można też zrobić taką ale po grecku z warzywkami i ryżem np.

a dlaczego nie powinno się dawać wędzonej?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Sara jak używałas pampersa to te Ci nie podpasuja ale ja od małego używam pieluszek z Lidla,ale nidługo chyba na noc będę mu musiała kupić pampersa bo podobno są bardziej chłonne ale te jeszcze narazie daja radę.Cena 29 zl za paczkę.
urodziny robisz jak Ci pasuje co za różnica, może być taka przerwa w zębach nie ma co panikować na razie, a wędzone bo dym szkodliwy
mi te z lidla nie podeszły w ogóle
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Zrób łososia z piekarnika on ma tylko takie wielkie ości , a co takaiego nie tak z foletem . ?
Ja Oli musze kiedys zupkę rybną zrobić
no pewnie nic ja po prostu nie lubię , dla mnie ryba musi być z ościami, chociaż pewnie dziecku zaczne kupować tego fileta.

Cigi może być morszczuk, makrela

A co tu tak pusto gdzie was wywiało przy sobocie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:25   #3212
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
KTO PRACUJE W BANKU????? Co to jest po polsku Mergers & Acquisition, bo mnie zaraz tu coś....
http://www.monitorprawniczy.pl/index...mod=m_artykuly

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Libra ile ty teraz ważysz? bo z tego co pamiętam to podobnie wazyłyśmy?
Ja zaczelam biegać, ale to nie tyle żeby schudnać, co sylwetke naprawic, bo jakoś tak mi sie odbicie w lustrze nie podoba No i co drugi dzień 20 min A6W, i jeszcze ćwicze mięśnie rąk bo ma slabe, a nie chce żeby mi coś tam latało

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 21:37   #3213
libra777
Zakorzenienie

Teraz ważę 73-4 tak mi skacze waga . Ja na razie nie biegam , jeżdze rowerem dalej ( dzisiaj nie byłam przez to wietrzysko) i ćwiczę dodatkowo na brzuch i ten zestaw ujędrniający co kiedyś pisałam no i ręce to też porażka muszę coś z tym zrobić chyba jakieś hankle kupię
Stary 2011-02-05, 22:14   #3214
mrowak
Zakorzenienie

Madzia, ale polski odpowiednik mi potrzebny-pojawia się to to w teksie i musze jakos przetlumaczyc- no, chyba, ze sie wkurze i zostawie ichnie nazewnictwo, bo mi wolno

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-02-05 o 22:18
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 22:18   #3215
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
KTO PRACUJE W BANKU????? Co to jest po polsku Mergers & Acquisition, bo mnie zaraz tu coś....
Ja
M&A - Fuzje i przejęcia

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 22:23   #3216
mrowak
Zakorzenienie

Czyli jednak - taką wersję mam na razie w całym tekście, ale jakaś taka "drewniana" ta nazwa mi się wydawała. Ale skoro jest prawidłowa, to niech sobie drewnianą zostanie.
Dzięki madzia i dusiaka
(a ja juz nawet na naszej klasie napisałam PW do kobiety,która chodziła kiedyś do mnie na kurs i ma męża bankowcaciekawe co odpisze)
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-05, 22:34   #3217
dusiaka
Rozeznanie

Ależ mnie tu dawno nie było....
Wszystko nadrobiłam, szczęście, że dziś tu jakoś ciszej

Wy w klubie o seksie, a ja ledwo wróciłam do tego tematu, to już musiałam przestać Noce nie przespane. Ola ma, oby, końcówkę jelitówki
W minioną sobotę wpadli do nas znajomi. W sumie było 5 dzieci, i nas drorosłych 6. Dwójka dzieci (1,5 roczne bliźniaki) była po leczeniu jelitówki w szpitalu. Ktoś nam musiał "sprzedać" to dziadostwo
Ferrou - wiem, co czujesz. Trzymam kciuki, żeby u Was wszystko wróciło do normy.

My w nocy z wtorku na środę pojechalismy na dyżur do szpitala- bo Ola wymiotowała od 4ej rano do 6ej conajmniej z 10 razy Zrobili badania krwi i wypuścili bo Ola nie była odwodniona. Cały czas strzykawką od Nurofenu podawałam jej herbatkę lub wodę. Lekarz powiedział, że możemy się spodziewać gorączki i biegunki. No i tak było - w czwartek gorączka, w piątek biegunka...Dziś na szczęście już chyba lepiej bo ani górą, ani dołem nie poleciało.
Do tego doszły zęby, więc dziecko mi ciągle wyje i tylko na rękach jest lepiej.

Gusinek - my mamy za sobą "trzydniówkę". Pisałam o tym w okresie Świąt, zaczęła się w Wigilię. U nas trwała w sumie całe 5 dni, na końcu pojawiła się drobna wysypka na brzuszku. Temperatura zdecydowanie wyższa, niż 39, chwilami dochodziło do 39,8 stopni.

A ja na all sprzedałam kilka rzeczy po Oli (leżaczek, karuzelka, itp.) i właśnie dziś nabyłam drogą kupna pakę używanych, markowych ciuszków dla Oluni. Będzie akurat na wiosnę/lato.

Urodziny na szczęście wypadają nam w sobotę, ale nawet gdyby nie, to w dniu urodzin byłoby tylko małe przyjęcie (my, brat, babcie). A gości, chrzestnych zaprosilibyśmy w sobotę -bo wszyscy przyjezdni.

Bratowa dwa dni temu urodziła synka, całe dwa m-ce przed terminem. Na szczęście chłopczyk jest zdrowy, 51 cm, 2340g. W rodzinie mówią (plotuśnice ), że to przez dietę białkową, którą przed ciążą zakwasiła organizm. Ponoć miała niedobre wyniki. Myślicie, że tak mogło być? Na urodzinach Oli była taka wylaszczona, normalnie rozmiar 40, a wcześniej nosiła chyba z 50.

Dzienniki budowy:

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-02-05 o 22:40
Stary 2011-02-05, 22:46   #3218
libra777
Zakorzenienie

Dusiaczku współczuję choroby , wiem co przechodzicie , straszne paskudztwo.Po przebytej rota można jeszcze zarażać do 9 dni więc pewnie dlatego u was zostawili.
Nie sądzę żeby dieta z przed ciąży miała wpływ na wagę dziecka chyba że stosowała też w ciąży bojąc się przytyć
Stary 2011-02-05, 22:54   #3219
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dusiaczku współczuję choroby , wiem co przechodzicie , straszne paskudztwo.Po przebytej rota można jeszcze zarażać do 9 dni więc pewnie dlatego u was zostawili.
Nie sądzę żeby dieta z przed ciąży miała wpływ na wagę dziecka chyba że stosowała też w ciąży bojąc się przytyć
Dzięki Libra, nie wiedziałam o tych 9 dniach. Ale mądry /polak po szkodzie. Tamte maluchy nie były szczepione na rota i były tydzień w szpitalu. Do nas przyszli kilka dni po powrocie do domu. U nas mam nadzieję przejdzie to świństwo łagodniej - Ola była szczepiona, no i nie mam problemu z ew. jej nawadnieniem. Tylko cześciej cyca woła.
Niestety starszy dziś nie poszedł na Aikido bo biega co chwila do wc. Teraz jemu się dostało

W sprawie mojej bratowej nie będę się ich o to pytała, ważne, że maluszek sobie radzi. A my się cieszymy, że jest zdrowy. Tylko szkoda, że mieszkanko mają rozgrzebane, są w połowie remontu.

Dzienniki budowy:

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-02-05 o 22:55
Stary 2011-02-05, 23:29   #3220
cigi
Rozeznanie

dusiaczku, biedna Olunia; ja sobie nie wyobrazam mojej paniki jak by mi dziecko tak wymiotowalo ; A ja na rota nie szczepilam; A widze, ze w Polsce to jakas masakra teraz; epidemia normalnie;
Cytat:
W Polszy he he źle mi się napisało sorki.
Jakos na to nie wpadlam; myslalam, ze "w poszly" to taki zamiennik jak "z wizyta"

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

dlaczego tu nikogo nie ma?!!!
Ja juz sobie w dwoch miejscach sama ze soba pisze......

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

...

Ja mysle, ze to jest dla mnie ZNAK, zebym sie dzis wyspala;
ide...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 00:06   #3221
koglus
Rozeznanie

a to moja Ala juz skonczyla 9,5 miesiaca, i najbardziej lubi bawic sie pilotem lub telefonem

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 00:10   #3222
koglus
Rozeznanie

teraz załaczam zdjecia , poprzednio sie nie udalo, Ala skonczyla 9,5miesiaca i lubi telefony i piloty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2501.jpg (61,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2525.jpg (108,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2528.jpg (111,0 KB, 44 załadowań)

Stary 2011-02-06, 00:13   #3223
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dobry wieczor

u nas 1 nocka "na swoim"tz sie kapie to ja do was na chwilke zajrzalam

dusiaczku wspolczuje!
ja przed ciaza ez mialam diete a mala wazyla ponad 4 kg, co prawda moja dieta byla inna ....

jest super, spokoj, cisza, robie co mi sie podoba, jeszcze nie wszystko jest zrobione ale zrobimy, powoli powoli a bedzie tak ja k chcemy

jutro znowu szkola a teraz uciekam

aaaa no i mamy 10 miesiecy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 01:24   #3224
koglus
Rozeznanie

po kąpieli zabawa ze szczoteczka ,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2554.jpg (95,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2557.jpg (103,5 KB, 34 załadowań)

Stary 2011-02-06, 01:36   #3225
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość

mała jest śliczna Zosia też tylko pliot, telefon a najbardziej jej się podoba laptop.. sama go otwiera;/
ja jakoś spać nie moge;/

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-02-06 o 01:40
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 07:00   #3226
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
mam pytanie jakich pieluch używacie? my zawsze pampers te zielone a teraz kupiliśmy sleep&play i do dupy są, a chciałam teraz jakieś inne jeszcze wypróbować, jakie możecie polecić?
my używamy pampersów tych active baby - u nas są bez zarzutu, chyba wszystkie na rynku przetestowałam i te są najlepsze - drogie - fakt, ale u nas jakoś tak się składa, że zawsze trafiamy na promcje i kupujemy duuuuży zapas i po tej cenie 55 zł (jak np w rosmanie) jeszcze nie kupowałam. Parę razy mieliśmy też huggiesy i też są dobre, ale jak mały nasika to strasznie czuć - to ich minus. Te z lidla Toujours też są dobre, choć dość grube, te z rosmana mi nie podeszły bo strasznie takie kulki żelowate na dupce małemu zostają w nich Belle słabo chłoną i mają dużą rozmiarówkę, jak z pampersa mamy 4 tak z belli 3 są nawet za duże Zdecydowanie pampersy u nas na 1 miejscu.
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
hejka
zaraz Was poczytam tylko mam kilka pytań bo zawsze zapomnę

Czy urodzinki dziecka powinno się robić w dniu urodzin??czy robicie w weekend?ma to jakies większe znaczenie?

Druga sprawa odnośnie zębów,bo u Daniela wszystkie jedynki wyszły jakieś 3 m-ce temu może nawet 4 i do tej pory idą 2 i nie chcą wyjść,może być taka duża odległość czasowa?czy coś jest nie tak?boje się,ze później zaczną mu wychodzić wszystkie na raz i tego nie wytrzyma,słyszałam tez,że niektórym dzieciom się nacina dziąsełka z jakichś względów

co do rybki to można też zrobić taką ale po grecku z warzywkami i ryżem np.

a dlaczego nie powinno się dawać wędzonej?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Sara jak używałas pampersa to te Ci nie podpasuja ale ja od małego używam pieluszek z Lidla,ale nidługo chyba na noc będę mu musiała kupić pampersa bo podobno są bardziej chłonne ale te jeszcze narazie daja radę.Cena 29 zl za paczkę.
u nas wypadnie w poniedziałek a planujemy robić w niedzielę, zrobimy obiad i później tort szampan i jakieś zakąski. Ja się zastanawiałam, czy nie taniej nas wyjdzie w lokalu

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
baobabku A Ty jak sprzedajesz na all ubranka Kubusia to w pojedyńczych sztukach czy w zestawie?bo ja wczoraj naszykowałam nowe ubranka do sprzedaży i nie wiem jak je lepiej wystawić?
zależy jakie masz ubranka, ja dzielę na te codzienne - np body, rajstopy, śpiochy, pajace i na wyjściówki - czyli wsio co ładne porządne w idealnym stanie - spodnie, dresiki, bluzy, bluzki, golfy, buty. I te wyjściówki wystwaiam jako paki, a te codzienne zależy - albo daję jako gratisy do tych pak, albo jak w stanie idealnym, lub nie chodzone to wystawiam oddzielnie, np 3 pary body, 2 pajace itp. Ale zdecydowanie najbardziej chodliwe są mega paki z wyjściówkami a i dobrze zrobić zdjęcia ubierając lalkę w nie - dłużej schodzi, ale lepiej wygląda. I koniecznie zaznacz, że ubranka nie pchodzą z lumpeksów, bo masa ludzi kpuje tam i wystawia jako paki - moja siostra sie raz tak nacieła - ubranka śmierdziały jak cholera i stęchnięte były - wywaliła do pieca, a baba w aukcji podała, że po dziecku zadbane itp itd....

Kubuś znowu w łóżku naszym wylądował o 1 ej zjadł 210 mleka, później się drzemnął, znowu wiercenie i stękanie i mruczenie koło 5 ej, więc dałam mu znowu 210 mleka z 2 miarkami kaszy - wciągnął błyskawicznie...czy on takiego głoda ma teraz w nocy czy co???no prawie pół litra wyżłopał przez noc...a po kąpaniu też dostł 210 z kaszką
Tylkooliwka - zrobiłam mu wczoraj z Twojego przepisu klubowego brokuły z ziemniakiem i masłem - smakowało mu bardzo mnie też
Dzisiaj rosołek z kaczki dostanie z lanym kluskami - uwielbia
Kurcze tydzień ferii mi zleciał nawet nie wiem kiedy moja siostra dzisiaj wraca z gdyni, nakupiła małemu pełno ciuchów w h&m nawet na 2-3 latka i kupiła mu też kurteczkę na wiosnę na ten rok i jeszcze w mothercare też nakupowała - już się doczekać nie mogę
Ja w piątek w 5-10-15 mu kupiłam na przyszły rok jeansy za 9.90 świente z paskiem i 2 koszulki na 92 z długm rękawem i w cherokee też 2 bluzki na jesień znowu ma tyle ciuchów, pwnie połowy ie założy. A w smyku były promocje fajne i tal mi się podobły takie różowo zielone tuniczki z prosiaczkiem z kubusia puchatka w rozm 56 achhhh jakby tak taką maleńką córunię wystroić

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 09:22   #3227
ania p
Zakorzenienie

Dusiaka - no własnie też miałam napisać rota się sprzedaje w sumie koło 2 tyg od tego jak się człowiek sam nim zaraz . mi też się wydaje że dieta sprzed raczej wpływu na to nie ma

Sliczne te dzieciaki .

Baobabek - mi nie przeszkadza jak ktoś sprzedaje rzeczy z lumpów ale niech nie ściemnia . ktoś ma milion rozxmiarów dla dziewczynki i chłopca na aukcjach i pisze po moim synku
Bo znam babe co tak robi ale kupuje piękne rzeczy , do tego je pierze prasuje ( poza tymi z metkami ) i sprzedaje potem .
no ja teraz się wyżywam ubrankowo jak mam Ole . otworzyli mi nowego lumpka kupiłam dwie spódniczki z nexta , sukienkę z zary , drugą z nexta i spodnie z HMu . ale piękne rzeczy facet ma wycenione na sztuki ale wszystkie ładne rzadnych brzydkich szmat
Ja tez nan karton do wystawienia po OLi i robie zestaw ale musze chwilkę poczekac bo dużo tam letnich rzeczy z HM na 2-4 miesiąca . więc pewnie koło marca wystawie .
Stary 2011-02-06, 10:02   #3228
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
anakazar czyli ty nie z pyrzyc? bo pisałas ze 48km do szczecina a z pyrzyc jakos tak jest
Pyrzyce ode mnie ok 40 km
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dobry wieczor

u nas 1 nocka "na swoim"tz sie kapie to ja do was na chwilke zajrzalam

Super
Cytat:
Śliczności
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
zależy jakie masz ubranka, ja dzielę na te codzienne - np body, rajstopy, śpiochy, pajace i na wyjściówki - czyli wsio co ładne porządne w idealnym stanie - spodnie, dresiki, bluzy, bluzki, golfy, buty. I te wyjściówki wystwaiam jako paki, a te codzienne zależy - albo daję jako gratisy do tych pak, albo jak w stanie idealnym, lub nie chodzone to wystawiam oddzielnie, np 3 pary body, 2 pajace itp. Ale zdecydowanie najbardziej chodliwe są mega paki z wyjściówkami a i dobrze zrobić zdjęcia ubierając lalkę w nie - dłużej schodzi, ale lepiej wygląda. I koniecznie zaznacz, że ubranka nie pchodzą z lumpeksów, bo masa ludzi kpuje tam i wystawia jako paki - moja siostra sie raz tak nacieła - ubranka śmierdziały jak cholera i stęchnięte były - wywaliła do pieca, a baba w aukcji podała, że po dziecku zadbane itp itd....

Ja też tak przejrzałam małej rzeczy i podziele na "domowe"i "wyjściowe"i 2 paczki zrobię.Dzisaj muszę tam na all jakoś tą stronę zrobić i foty ubrań.

My z tż masochistycznie od 8 rano razem jezdziliśmy na szmatach i wysprzątane już mamy na glancuś

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:40   #3229
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dusiaka być może przejdzie łagodnie oby
Pewnie jak dziecko zdrowe to nie ma co zaczepiać o dietę.
Darusia super że już u siebie , i gratki za 10 miesięcy
Koglus Ala jest śliczna , nawet mój Mikuś do niej mrugał i tez tak lubi piloty i telefony jednak bez strat się nie obejdzie telewizor wiecznie przestawiony a mój telefon już w rosole wylądował
Baobabek u nas to już rutyna że Miko śpi z nami
Ania czasami wystarczy popatrzeć na inne aukcje użytkownika i od razu możemy się domyślić czy to swoje czy z lumpa
Anakazar ja sprzedawałam rzeczy to kompletowałam tak po 3-5 sztuk np bluzy osobno, spodnie osobno itp.
Stary 2011-02-06, 11:09   #3230
sara 85
Zakorzenienie

Dzień dobry

ja też mam mase ubrań małej i chyba też wystawie na allegro.. miałam jej sukienke z chrztu wystawić i tak mi schodzi;/

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-06, 11:17   #3231
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Dusiaka - no własnie też miałam napisać rota się sprzedaje w sumie koło 2 tyg od tego jak się człowiek sam nim zaraz . mi też się wydaje że dieta sprzed raczej wpływu na to nie ma

Sliczne te dzieciaki .

Baobabek - mi nie przeszkadza jak ktoś sprzedaje rzeczy z lumpów ale niech nie ściemnia . ktoś ma milion rozxmiarów dla dziewczynki i chłopca na aukcjach i pisze po moim synku
Bo znam babe co tak robi ale kupuje piękne rzeczy , do tego je pierze prasuje ( poza tymi z metkami ) i sprzedaje potem .
no ja teraz się wyżywam ubrankowo jak mam Ole . otworzyli mi nowego lumpka kupiłam dwie spódniczki z nexta , sukienkę z zary , drugą z nexta i spodnie z HMu . ale piękne rzeczy facet ma wycenione na sztuki ale wszystkie ładne rzadnych brzydkich szmat
Ja tez nan karton do wystawienia po OLi i robie zestaw ale musze chwilkę poczekac bo dużo tam letnich rzeczy z HM na 2-4 miesiąca . więc pewnie koło marca wystawie .
no właśnie o to chodzi...ja mam uraz do lumpków - ale tutaj lumpki nijak sie maja do tych u was - pisałam wam kiedys
Sara - ja małego gajerek z butami sprzedałam tydzień po chrzścinach i wziełam za niego tylko 30 zł mniej niż kupiłam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:02   #3232
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
więc zrobimy w sobotę

Ala slicznutka rośnie,wygląda na bardzo grzeczną dziewczynkę

Dusiaka współczuję mam nadzieję,że dzięki tej szczepionce przejdzie szybciej i łagodniej

Ja dzisiaj tez nie posiedzę bo zarz mam gości

Fajnie macie,że wam tak szybko wszystko idzie ja jakoś chyba nie mam szczęścia z tym allegro rzadko mi się udaje coś sprzedać teraz tez wystawiłam 3 rzczy i narazie cisza
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 12:31   #3233
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny help:jak zmniejszyć zdjęcie?bo mnie z all wywalają,bo mam za duże

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-06, 12:53   #3234
dusiaka
Rozeznanie

anakazar -ja zmniejszam dokładnie tak, jak przed wklejeniem na wizaż.
A propos-dawno nie pokazywałam Oli- zdjęcia sprzed dwóch tygodni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na chuśtawce.jpg (65,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Olunia.jpg (54,0 KB, 37 załadowań)

Dzienniki budowy:
Stary 2011-02-06, 12:55   #3235
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

ja też mam mase ubrań małej i chyba też wystawie na allegro.. miałam jej sukienke z chrztu wystawić i tak mi schodzi;/
MOja się sprzedała w trzy dni ale ja miałam nietypowa bo szarą z zary , do tego dodatki z HMu i abrakadabra . te trzy firmy w temacie aukcji i sie tłukli

Ana - na paincie prosto ale każde trzeba osobno ew przez
http://www.imageshack.us/
i wklejaj sobie id nich linki na aukcje to za foty się wtedy nie płaci , a przez allegro zamieszczaj tylko jedno żeby mieć minaturkę
Stary 2011-02-06, 13:01   #3236
libra777
Zakorzenienie

Dusiaka śliczna Ola
Ania wystarczy kilka ciuszków na całą pakę firmowych i już się tłuką na ludzi to jak magnes działa
Ana ja nigdy nie zmniejszałam zdjęć , normalnie się wstawiają
Stary 2011-02-06, 13:08   #3237
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
MOja się sprzedała w trzy dni ale ja miałam nietypowa bo szarą z zary , do tego dodatki z HMu i abrakadabra . te trzy firmy w temacie aukcji i sie tłukli

i wklejaj sobie id nich linki na aukcje to za foty się wtedy nie płaci , a przez allegro zamieszczaj tylko jedno żeby mieć minaturkę
Zosia miała skoromną sukieneczke,chyba z krasnala coś mi sie kojarzy, muszę ją wystawić może pójdzie

Dusiaka Ola śliczniutka

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-06, 13:24   #3238
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Cytat:

Cytat:
Dusiaka śliczna Ola
Ania wystarczy kilka ciuszków na całą pakę firmowych i już się tłuką na ludzi to jak magnes działa
Ana ja nigdy nie zmniejszałam zdjęć , normalnie się wstawiają
Dzięki dziewczynytż siedzi i działa

Stary 2011-02-06, 13:40   #3239
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia miała skoromną sukieneczke,chyba z krasnala coś mi sie kojarzy, muszę ją wystawić może pójdzie

Dusiaka Ola śliczniutka
Moja też skromna była zwykła szara , do tego body z koronką na kołnierzyku i na szydełku robione butki i czapka . Ja nie lubie tych falbanek

LIbra - bo masz aparat w małej rozdzielczości Z mojego jednego to nawet meilem jak wysyłam to musze pojedyńczo i zdjęcia giganty sa .
zależy od aparatu .
Stary 2011-02-06, 15:11   #3240
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
Ferrou! moja siostra ma jutro studniowke i mam jej zrobic makijaz i pokazala mi wlasnie jeden z Twoich na wzor ale mi sie milo zrobilo, i jakas taka dumna jestem z Ciebie, ze Ty nasza wątkowa jestes zdolna bestia taka. ten ma byc https://wizaz.pl/Makijaz/Inspiracje/...-krok-po-kroku
nie zapomnij się pochwalić efektemkońcowym

Cytat:
nawet nie wiedziałam że po rota jeszcze tyle czasu się zaraża. ale dobrze wiedzieć, bo jeszcze wybralibyśmy się do chrześniaka i biedakowi byśmy sprzedali to badziewie W sumie wczoraj byłam go zobaczyć, bo nie widziałam go już 3 tygodnie, ale nie brałam go na ręce, nie dotykałam, najblizej to byłam do niego z metr, aby przez przypadek, gdybym też była nosicielem, go nie zarazić...

Cytat:
Ależ mnie tu dawno nie było....
Wszystko nadrobiłam, szczęście, że dziś tu jakoś ciszej

Wy w klubie o seksie, a ja ledwo wróciłam do tego tematu, to już musiałam przestać Noce nie przespane. Ola ma, oby, końcówkę jelitówki
W minioną sobotę wpadli do nas znajomi. W sumie było 5 dzieci, i nas drorosłych 6. Dwójka dzieci (1,5 roczne bliźniaki) była po leczeniu jelitówki w szpitalu. Ktoś nam musiał "sprzedać" to dziadostwo
Ferrou - wiem, co czujesz. Trzymam kciuki, żeby u Was wszystko wróciło do normy.

My w nocy z wtorku na środę pojechalismy na dyżur do szpitala- bo Ola wymiotowała od 4ej rano do 6ej conajmniej z 10 razy Zrobili badania krwi i wypuścili bo Ola nie była odwodniona. Cały czas strzykawką od Nurofenu podawałam jej herbatkę lub wodę. Lekarz powiedział, że możemy się spodziewać gorączki i biegunki. No i tak było - w czwartek gorączka, w piątek biegunka...Dziś na szczęście już chyba lepiej bo ani górą, ani dołem nie poleciało.
Do tego doszły zęby, więc dziecko mi ciągle wyje i tylko na rękach jest lepiej.

Gusinek - my mamy za sobą "trzydniówkę". Pisałam o tym w okresie Świąt, zaczęła się w Wigilię. U nas trwała w sumie całe 5 dni, na końcu pojawiła się drobna wysypka na brzuszku. Temperatura zdecydowanie wyższa, niż 39, chwilami dochodziło do 39,8 stopni.

A ja na all sprzedałam kilka rzeczy po Oli (leżaczek, karuzelka, itp.) i właśnie dziś nabyłam drogą kupna pakę używanych, markowych ciuszków dla Oluni. Będzie akurat na wiosnę/lato.

Urodziny na szczęście wypadają nam w sobotę, ale nawet gdyby nie, to w dniu urodzin byłoby tylko małe przyjęcie (my, brat, babcie). A gości, chrzestnych zaprosilibyśmy w sobotę -bo wszyscy przyjezdni.

Bratowa dwa dni temu urodziła synka, całe dwa m-ce przed terminem. Na szczęście chłopczyk jest zdrowy, 51 cm, 2340g. W rodzinie mówią (plotuśnice ), że to przez dietę białkową, którą przed ciążą zakwasiła organizm. Ponoć miała niedobre wyniki. Myślicie, że tak mogło być? Na urodzinach Oli była taka wylaszczona, normalnie rozmiar 40, a wcześniej nosiła chyba z 50.
nie zazdroszczę, najgorsze jest patrzenie jak dziecko wymiotuje, ma biegunke, meczy się a tak naprawdę nie można nic zrobić... Nas to orsalit uratował, dzieki temu Kuba tylko cukier miał niski, reszta była w normie. Teraz na szczęście jest już lepiej, Kupa jest prawidłowa, wymiotowac nie wymiotuje, jedynie po pewnym leku, ale w końcu!!! go odstawili. Więc dzisiaj na szczęście obyło się bez "pawika"

Cytat:
ślicznotka

Cytat:
Kolejna pięknisia

A my nadal w szpitalu, jestem tak na nich wszystkich wkurzona, jutro planujemy z tżtem iść na konkretną rozmowę z ordynatorką, bo tak być nie może. W poniedziałek jak nas wypisywali to niby osłuchowo czysto, w środę były zmiany, czyli nie osłuchali go dobrze, ciągle ma zmiany w płucach, oskrzelach, pełno wydzieliny, charczy, nie widać żadnej zmiany.. wręcz przeciwnie.. wydaje mi się że jest coraz gorzej, dzisiaj jeszcze gorączki dostał, od rana pod kroplówką... Lekarka dzisiaj wpadła na pomysł, że mże Kuba ma jakąś bakterię która spowalnia leczenie takich zapalen, będą robić badania.. dopiero po takim czasie na to wpadli Pozytyw jest taki że rota ustępuje... w ogóle... co chwilę mam jakieś spięcie albo z lekarzem albo z głupią pielęgniarką która zasłania się ponad 20letnim doświadczeniem a mleko modyfikowane zalewa wrzątkiem i jeszcze się wykłuca że ona wie lepiej. to odesłałam pannę do przeczytania istrukcji obsługi na opakowaniu... to taki przykład, ale co chwilę o coś się mnie czepiają... durne krowy...
Wczoraj też miałam spięcie z lekarzem, który nie potrafił określić czy dziecko ma zmiany w płucach... konował... w ogóle ten lekarz wczoraj na oddziale zawału dostał, na erce jest... pewnie go sumienie zeżarło... jakoś ok 3tyg temu nie przyjął na oddział dziecka, oczywiście mówiąc że on jest lekarzem i wie lepiej, dziecko nie żyje..............

I tak mija dzień za dniem... dzisiaj na noc tż zostaje z małym, bo ja przez ostatnie 4 noce to mało co spałam.. wręcz prawie nic i juz nie wyrabiam. pierwsze dwie nocy mielismy z Kubą jedno łóżko, bardzo niewygodne, więc ja gdzieś na krawędzi spałam - jeżlei to spaniem można nazwać, wczoraj nas przeniesiono juz do normalnego pokoju, tylko że ta matka tego biednego dziecka polazła sobie do domu na noc... tak się wkurzyłam... bo to ja musiałam do pielegniarek latać że mała płacze, czy wstawałam i dawałam jej smoka.................... .........a dzisiaj w nocy Kuba miał gorączkę więc o spaniu nie było mowy... mam dość tego durnego szpitala...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości