|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
można też równie dobrze dużo wiedzieć i się wstydzić bo temat nie należy raczej do takich co się na co dzień w domu rozmawia.Cytat:
mi te z lidla nie podeszły w ogóle Cytat:
Cigi może być morszczuk, makrela A co tu tak pusto gdzie was wywiało przy sobocie |
||||
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Libra ile ty teraz ważysz? bo z tego co pamiętam to podobnie wazyłyśmy? Ja zaczelam biegać, ale to nie tyle żeby schudnać, co sylwetke naprawic, bo jakoś tak mi sie odbicie w lustrze nie podoba
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ważę 73-4 tak mi skacze waga . Ja na razie nie biegam , jeżdze rowerem dalej ( dzisiaj nie byłam przez to wietrzysko) i ćwiczę dodatkowo na brzuch i ten zestaw ujędrniający co kiedyś pisałam no i ręce to też porażka muszę coś z tym zrobić chyba jakieś hankle kupię
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, ale polski odpowiednik mi potrzebny-pojawia się to to w teksie i musze jakos przetlumaczyc- no, chyba, ze sie wkurze i zostawie ichnie nazewnictwo, bo mi wolno
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-02-05 o 22:18 |
|
|
|
#3215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() M&A - Fuzje i przejęcia
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jednak - taką wersję mam na razie w całym tekście, ale jakaś taka "drewniana" ta nazwa mi się wydawała. Ale skoro jest prawidłowa, to niech sobie drewnianą zostanie.
Dzięki madzia i dusiaka (a ja juz nawet na naszej klasie napisałam PW do kobiety,która chodziła kiedyś do mnie na kurs i ma męża bankowca ciekawe co odpisze)
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko nadrobiłam, szczęście, że dziś tu jakoś ciszej ![]() Wy w klubie o seksie, a ja ledwo wróciłam do tego tematu, to już musiałam przestać W minioną sobotę wpadli do nas znajomi. W sumie było 5 dzieci, i nas drorosłych 6. Dwójka dzieci (1,5 roczne bliźniaki) była po leczeniu jelitówki w szpitalu. Ktoś nam musiał "sprzedać" to dziadostwo ![]() Ferrou - wiem, co czujesz. Trzymam kciuki, żeby u Was wszystko wróciło do normy. My w nocy z wtorku na środę pojechalismy na dyżur do szpitala- bo Ola wymiotowała od 4ej rano do 6ej conajmniej z 10 razy Do tego doszły zęby, więc dziecko mi ciągle wyje i tylko na rękach jest lepiej. Gusinek - my mamy za sobą "trzydniówkę". Pisałam o tym w okresie Świąt, zaczęła się w Wigilię. U nas trwała w sumie całe 5 dni, na końcu pojawiła się drobna wysypka na brzuszku. Temperatura zdecydowanie wyższa, niż 39, chwilami dochodziło do 39,8 stopni. A ja na all sprzedałam kilka rzeczy po Oli (leżaczek, karuzelka, itp.) i właśnie dziś nabyłam drogą kupna pakę używanych, markowych ciuszków dla Oluni. Będzie akurat na wiosnę/lato. Urodziny na szczęście wypadają nam w sobotę, ale nawet gdyby nie, to w dniu urodzin byłoby tylko małe przyjęcie (my, brat, babcie). A gości, chrzestnych zaprosilibyśmy w sobotę -bo wszyscy przyjezdni. Bratowa dwa dni temu urodziła synka, całe dwa m-ce przed terminem. Na szczęście chłopczyk jest zdrowy, 51 cm, 2340g. W rodzinie mówią (plotuśnice ), że to przez dietę białkową, którą przed ciążą zakwasiła organizm. Ponoć miała niedobre wyniki. Myślicie, że tak mogło być? Na urodzinach Oli była taka wylaszczona, normalnie rozmiar 40, a wcześniej nosiła chyba z 50.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-02-05 o 22:40 |
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaczku współczuję choroby , wiem co przechodzicie , straszne paskudztwo.Po przebytej rota można jeszcze zarażać do 9 dni więc pewnie dlatego u was zostawili.
Nie sądzę żeby dieta z przed ciąży miała wpływ na wagę dziecka chyba że stosowała też w ciąży bojąc się przytyć |
|
|
|
#3219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety starszy dziś nie poszedł na Aikido bo biega co chwila do wc. Teraz jemu się dostało W sprawie mojej bratowej nie będę się ich o to pytała, ważne, że maluszek sobie radzi. A my się cieszymy, że jest zdrowy. Tylko szkoda, że mieszkanko mają rozgrzebane, są w połowie remontu.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-02-05 o 22:55 |
|
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
dusiaczku, biedna Olunia; ja sobie nie wyobrazam mojej paniki jak by mi dziecko tak wymiotowalo
Jakos na to nie wpadlam; myslalam, ze "w poszly" to taki zamiennik jak "z wizyta" ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- dlaczego tu nikogo nie ma?!!! Ja juz sobie w dwoch miejscach sama ze soba pisze...... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- ... ![]() Ja mysle, ze to jest dla mnie ZNAK, zebym sie dzis wyspala; ide... |
|
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
a to moja Ala juz skonczyla 9,5 miesiaca, i najbardziej lubi bawic sie pilotem lub telefonem
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
teraz załaczam zdjecia , poprzednio sie nie udalo, Ala skonczyla 9,5miesiaca i lubi telefony i piloty
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczor
![]() u nas 1 nocka "na swoim"tz sie kapie to ja do was na chwilke zajrzalam dusiaczku wspolczuje! ja przed ciaza ez mialam diete a mala wazyla ponad 4 kg, co prawda moja dieta byla inna .... jest super, spokoj, cisza, robie co mi sie podoba, jeszcze nie wszystko jest zrobione ale zrobimy, powoli powoli a bedzie tak ja k chcemy ![]() jutro znowu szkola a teraz uciekam aaaa no i mamy 10 miesiecy
|
|
#3224 |
|
Rozeznanie
|
po kąpieli zabawa ze szczoteczka
,
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
mała jest śliczna Zosia też tylko pliot, telefon a najbardziej jej się podoba laptop.. sama go otwiera;/ja jakoś spać nie moge;/
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-02-06 o 01:40 |
|
|
|
#3226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Belle słabo chłoną i mają dużą rozmiarówkę, jak z pampersa mamy 4 tak z belli 3 są nawet za duże Zdecydowanie pampersy u nas na 1 miejscu.Cytat:
Cytat:
Kubuś znowu w łóżku naszym wylądował o 1 ej Tylkooliwka - zrobiłam mu wczoraj z Twojego przepisu klubowego brokuły z ziemniakiem i masłem - smakowało mu bardzo ![]() Dzisiaj rosołek z kaczki dostanie z lanym kluskami - uwielbia Kurcze tydzień ferii mi zleciał nawet nie wiem kiedy moja siostra dzisiaj wraca z gdyni, nakupiła małemu pełno ciuchów w h&m nawet na 2-3 latka i kupiła mu też kurteczkę na wiosnę na ten rokJa w piątek w 5-10-15 mu kupiłam na przyszły rok jeansy za 9.90 świente z paskiem i 2 koszulki na 92 z długm rękawem i w cherokee też 2 bluzki na jesień znowu ma tyle ciuchów, pwnie połowy ie założy. A w smyku były promocje fajne i tal mi się podobły takie różowo zielone tuniczki z prosiaczkiem z kubusia puchatka w rozm 56
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka - no własnie też miałam napisać rota się sprzedaje w sumie koło 2 tyg od tego jak się człowiek sam nim zaraz . mi też się wydaje że dieta sprzed raczej wpływu na to nie ma
Sliczne te dzieciaki . Baobabek - mi nie przeszkadza jak ktoś sprzedaje rzeczy z lumpów ale niech nie ściemnia . ktoś ma milion rozxmiarów dla dziewczynki i chłopca na aukcjach i pisze po moim synku Bo znam babe co tak robi ale kupuje piękne rzeczy , do tego je pierze prasuje ( poza tymi z metkami ) i sprzedaje potem . no ja teraz się wyżywam ubrankowo jak mam Ole . otworzyli mi nowego lumpka kupiłam dwie spódniczki z nexta , sukienkę z zary , drugą z nexta i spodnie z HMu . ale piękne rzeczy facet ma wycenione na sztuki ale wszystkie ładne rzadnych brzydkich szmat Ja tez nan karton do wystawienia po OLi i robie zestaw ale musze chwilkę poczekac bo dużo tam letnich rzeczy z HM na 2-4 miesiąca . więc pewnie koło marca wystawie .
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczności Cytat:
My z tż masochistycznie od 8 rano razem jezdziliśmy na szmatach i wysprzątane już mamy na glancuś
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dusiaka być może przejdzie łagodnie oby Pewnie jak dziecko zdrowe to nie ma co zaczepiać o dietę. Darusia super że już u siebie , i gratki za 10 miesięcy ![]() Koglus Ala jest śliczna , nawet mój Mikuś do niej mrugał i tez tak lubi piloty i telefony jednak bez strat się nie obejdzie telewizor wiecznie przestawiony a mój telefon już w rosole wylądował![]() Baobabek u nas to już rutyna że Miko śpi z nami Ania czasami wystarczy popatrzeć na inne aukcje użytkownika i od razu możemy się domyślić czy to swoje czy z lumpa Anakazar ja sprzedawałam rzeczy to kompletowałam tak po 3-5 sztuk np bluzy osobno, spodnie osobno itp. |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ja też mam mase ubrań małej i chyba też wystawie na allegro.. miałam jej sukienke z chrztu wystawić i tak mi schodzi;/
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara - ja małego gajerek z butami sprzedałam tydzień po chrzścinach i wziełam za niego tylko 30 zł mniej niż kupiłam
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
więc zrobimy w sobotę Ala slicznutka rośnie,wygląda na bardzo grzeczną dziewczynkę ![]() Dusiaka współczuję mam nadzieję,że dzięki tej szczepionce przejdzie szybciej i łagodniej ![]() Ja dzisiaj tez nie posiedzę bo zarz mam gości Fajnie macie,że wam tak szybko wszystko idzie ja jakoś chyba nie mam szczęścia z tym allegro rzadko mi się udaje coś sprzedać teraz tez wystawiłam 3 rzczy i narazie cisza
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny help:jak zmniejszyć zdjęcie?bo mnie z all wywalają,bo mam za duże
|
#3234 |
|
Rozeznanie
|
anakazar -ja zmniejszam dokładnie tak, jak przed wklejeniem na wizaż.
A propos-dawno nie pokazywałam Oli- zdjęcia sprzed dwóch tygodni.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja miałam nietypowa bo szarą z zary , do tego dodatki z HMu i abrakadabra . te trzy firmy w temacie aukcji i sie tłukliAna - na paincie prosto ale każde trzeba osobno ew przez http://www.imageshack.us/ i wklejaj sobie id nich linki na aukcje to za foty się wtedy nie płaci , a przez allegro zamieszczaj tylko jedno żeby mieć minaturkę
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiaka śliczna Ola
![]() Ania wystarczy kilka ciuszków na całą pakę firmowych i już się tłuką na ludzi to jak magnes działa Ana ja nigdy nie zmniejszałam zdjęć , normalnie się wstawiają |
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dusiaka Ola śliczniutka
|
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LIbra - bo masz aparat w małej rozdzielczości zależy od aparatu .
|
|
#3240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zapomnij się pochwalić efektemkońcowym Cytat:
W sumie wczoraj byłam go zobaczyć, bo nie widziałam go już 3 tygodnie, ale nie brałam go na ręce, nie dotykałam, najblizej to byłam do niego z metr, aby przez przypadek, gdybym też była nosicielem, go nie zarazić...Cytat:
Nas to orsalit uratował, dzieki temu Kuba tylko cukier miał niski, reszta była w normie. Teraz na szczęście jest już lepiej, Kupa jest prawidłowa, wymiotowac nie wymiotuje, jedynie po pewnym leku, ale w końcu!!! go odstawili. Więc dzisiaj na szczęście obyło się bez "pawika"ślicznotka Cytat:
A my nadal w szpitalu, jestem tak na nich wszystkich wkurzona, jutro planujemy z tżtem iść na konkretną rozmowę z ordynatorką, bo tak być nie może. W poniedziałek jak nas wypisywali to niby osłuchowo czysto, w środę były zmiany, czyli nie osłuchali go dobrze, ciągle ma zmiany w płucach, oskrzelach, pełno wydzieliny, charczy, nie widać żadnej zmiany.. wręcz przeciwnie.. wydaje mi się że jest coraz gorzej, dzisiaj jeszcze gorączki dostał, od rana pod kroplówką... Lekarka dzisiaj wpadła na pomysł, że mże Kuba ma jakąś bakterię która spowalnia leczenie takich zapalen, będą robić badania.. dopiero po takim czasie na to wpadli Wczoraj też miałam spięcie z lekarzem, który nie potrafił określić czy dziecko ma zmiany w płucach... konował... w ogóle ten lekarz wczoraj na oddziale zawału dostał, na erce jest... pewnie go sumienie zeżarło... jakoś ok 3tyg temu nie przyjął na oddział dziecka, oczywiście mówiąc że on jest lekarzem i wie lepiej, dziecko nie żyje.............. I tak mija dzień za dniem... dzisiaj na noc tż zostaje z małym, bo ja przez ostatnie 4 noce to mało co spałam.. wręcz prawie nic i juz nie wyrabiam. pierwsze dwie nocy mielismy z Kubą jedno łóżko, bardzo niewygodne, więc ja gdzieś na krawędzi spałam - jeżlei to spaniem można nazwać, wczoraj nas przeniesiono juz do normalnego pokoju, tylko że ta matka tego biednego dziecka polazła sobie do domu na noc... tak się wkurzyłam... bo to ja musiałam do pielegniarek latać że mała płacze, czy wstawałam i dawałam jej smoka.................... .........a dzisiaj w nocy Kuba miał gorączkę więc o spaniu nie było mowy... mam dość tego durnego szpitala...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

).
można też równie dobrze dużo wiedzieć i się wstydzić bo temat nie należy raczej do takich co się na co dzień w domu rozmawia.

Zdecydowanie pampersy u nas na 1 miejscu.

W sumie wczoraj byłam go zobaczyć, bo nie widziałam go już 3 tygodnie, ale nie brałam go na ręce, nie dotykałam, najblizej to byłam do niego z metr, aby przez przypadek, gdybym też była nosicielem, go nie zarazić...