|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Araczki Malwinka
![]() Lea zdrówka dla Tymka annLee śliczny avatar ![]() Szaja gratki dla Agatki ![]() Zmykam spać...
|
#932 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24879668]I jak dzisiaj?
Swietny pchacz, ja taki chcę: http://allegro.pl/fisher-price-jezdz...440037176.html Uwaga, chwalimy się ![]() Dzisiaj w okolicach godziny 19, w swoim łóżeczku u babci, w trakcie oficjalnej imprezy urodzinowej cioci - stanęła podczołgała się do krawędzi, złapała, wychyliła głowę, podciągnęła kolanka, przez chwilę utrzymała się na nich.... ale mało jej było, no to dawaj, na nóżki ___________ Z innej beczki: czy któraś kupowała słoiczek hippa naleśniczki w musie jabłkowym? kupiłam z ciekawości, jak mała zareaguje :d[/QUOTE] podobnie jak wczoraj, cały dzień w okolicach 38, pod wieczór skoczyło na 38,8- podałam nurofen, zasnął. ![]() szaja, fajna rzecz, Jako pchacz dla dziecka słabo, chwiejnie chodzącego się nie nada. dla Agatki!!! Tymek nie lubi niczego z HIPP-a. Cytat:
ale sęk w tym, że mu nic innego nie dolega, mało tego- on jest całkiem pogodny, bawi się, biega po chałupie, uśmiech się, je nawet całkiem normalnie... chyba że to 3-dniówka, ale raczej obstawiam zębole, mimo że temperatura wysoka.Kobiety która z Was ma bezdotykowy termometr? Jaki macie? ![]() Do szału mnie doprowadza mierzenie rtęciowym. Mam taki do ucha, ale o ile przy Maksiu sprawdza się super, to Tymkowi zawsze inną temperature wyświetli. ![]() |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh Dziewczyny,
Takiego dołka jak dziś nie miałam dawno. Mała przez cały dzień zjadła kleik ryżowy z owocami, 5 łyżek obiadu, słoik śliwki i gruszki... już śpi ale jej płacz i krzyk jeszcze ze mnie paruje... Mam wyrzuty sumienia, że się zezłościłam - może się mnie wystraszyła, choć nie krzyczałam... do tego 3 godziny snu zamiast pięciu... ciekawe czy zje mleko na noc? Mąż pracuje, jest dyrektorem w dużej poważnej firmie międzynarodowej. Studiuje MBA w j. angielskim co tydzień w weekenndy ma zajęcia wiec prawie go nie ma... do skończenia studiów daję mu wolną rękę.. potem nie ma zmiłuj. Co prawda bawi się z nią i kąpie prawie codziennie ale nic więcej... Tak jak któraś z Was napisała... mam ochotę spakować się wyjść czasami ale z drugiej strony... żyć bez mojego potworka bym już nie umiała ![]() Lekarza testuję już kolejnego i postanowiłam się trzymać jego rad i dodawać własny rozsądek.. testowałam nawet słynną Panią alergolog, która często się pojawia w tv i miała być gwiazdą i nic... Więc już nie mam siły szukać kolejnego cudotwórcy. Odstawiam marchewkę jak tylko Julia pokocha domowe obiadki (myśliscie, że da się przekonać, jeśli codziennie na głodnego podam jej mój obiadek a w ostateczności słoik?) i zobaczymy. Postanowiłam wprowadzić gluten, na początek raz w tygodniu. I zobaczę co to będzie... Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2011-02-05 o 22:04 |
|
|
|
#934 |
|
Konto usunięte
|
i zapomniałam, znajoma ma do sprzedania wózek:
Espiro activ, w kolorze zielonym. Jakby która chciała , to pisać. ![]() tutaj można pooglądać, poczytać: http://www.espiro.eu/espiro.php |
|
|
|
#935 |
|
Konto usunięte
|
Julka, kilka postów wyżej napisałam o tym niejedzeniu, przeczytaj proszę.
|
|
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim sposobem na frustracje jest jak najczestsze wychodzenie z domu. Jak starsza corka jest w p-lu to z samym Witkiem spotykam sie z kolezankami z pracy, jedna z wizazowych mam, sasiadka ktora ma synka w podobnym wieku. Co tydzien chodzimy do kina, czasami zoo czy basen. Majac pod opieka dwojeczke jest nieco trudniej wybrac sie gdzies dalej, ale za to w domu zajmuja sie w duzej mierze soba wiec moge zawsze jakas chwilke na zlapanie oddechu znalesc. Mam nadzieje, ze wraz z wiosną wszytskie dołki pójdą precz
|
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24879668]
A czemu nie ugotujesz na pepti? Inna rzecz- doskonale cię rozumiem, bo 3 miesiące miałam takie niejedzenie, dziewczyny moje wycia pamiętają w dużym skrócie: mała jadła 1/4-1/3 normy, aż trafiła nam się rotawirusowa biegunka, córa dostała nifuroxazyd (podawany również przy zwalczaniu bakterii w jelitach i żołądku), i... po 6 dniach dziecko zaczęło jeść i przestało ulewać. Proponuję badania w kierunku bakterii (dopytaj Kropki, ona specjalistka, to ci napisze jakie badania), a nóż widelec akurat to chodzi o to? Druga rzecz - badania w kierunku refluksu. Utajony refluks (nawiasem mówiąc wcale nie musi być widoczne ulewanie) może prowadzić do szopek z niejedzeniem. A były czasy, kiedy darłam się na środku CH: nienawidzę karmić swojego dziecka ![]() ![]() [/QUOTE] Już doczytałam. I mam też tak czasem, że mam ochotę walnąć miską o ścianę i wrzeszczeć że nienawidzę jej karmić. Każdego dnia jest loteria - zje czy nie zje. Co do badań, badałyśmy krew, wymaz z buzi miała, z pupy, usg brzuszka. Wszystkie wyniki w normie, na usg było widać wędrujący pokarm ale to był koniec 6-miesiąca i lekarz orzekł, że to wynik alergii i dopóki jej nie zwalczę to tak będzie tym bardziej, ze wcześniak to więcej czasu potrzebuje. Z tym jedzeniem jest też tak, że są dni, że zjada ogromne ilości i wciąż mało a za jakiś czas kilka dni nie jedzenia i marudzenia. Pediatra zwalił to też na ząbkowanie... ale to chyba najłatwiej. Ulewa najwięcej mlekiem kiedy uda się jej wcisnąć w czasie dnia przez sen coś to po wybudzeniu ulewa. Potrafi też wylecieć obiadek, zjedzony godzinę lub dwie wcześniej... ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pchacz super i niezłe włoski ma Twoja Mała! Między moją Julią a Malwiną jest 10 dni różnicy ale moja w życiu nie stanie tak ładnie! Próbuje ale trzęsie się jak galareta
|
|
|
|
|
#938 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zmiksowałas je czy jak?Bo chciałabym adamowi zacząć serwować takie nasze jedzonko pomału, ale nie wiem, czy mogę i w ogóle...Cytat:
super te pieluchy, ale jakos przeraża mnie to pranie![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24881044] Kobiety która z Was ma bezdotykowy termometr? Jaki macie? ![]() Do szału mnie doprowadza mierzenie rtęciowym. Mam taki do ucha, ale o ile przy Maksiu sprawdza się super, to Tymkowi zawsze inną temperature wyświetli. ![]() [/QUOTE] a taki bezdotykowy termometr mam ja i średnio jestem zadowolona...tzn wszytsko grało dopóki nie przyszła poważna temp. podczas ostatniej choroby...skończyło się na rtęciowym, bo tamten pokazywał coraz to inną temp ![]() a mam taki http://allegro.pl/termometr-microlif...431604772.html Dzisiaj zrobiłam przepyszna jarzynową z wiejskim królikiem, a Ad olał ją....2 łyzki i koniec skończyło sie na dyni z żółtkiem Szlag mnie trafia, on ewidentnie woli słoiki. Co począć?A, julka, poczytaj sobie: http://parenting.pl/doradca-ds-zywie...ci/index3.html Ogólnie fajne rzeczy na temat żywienia dzieci
|
|
|
#939 |
|
Konto usunięte
|
Julka, idź do gastrologa, najlepiej prywatnie, bo na wizytę na nfx czekasz kilka m-cy. I na własną rękę rób badania, olej teraz lekarza, bo jak widać guzik wie. U nas też pięknie te co piszesz badania wyszły, ale bakterie w żołądku lub jelitach (ich przerost lub te "złe" bakterie, pisząc prosto) tak nie wyjdą.
Kropka napisz proszę o tych badaniach, o których mnie pisałaś, nie mogę tego znaleźć w archiwum... Jeszcze mi do głosy kandydoza przychodzi, czyli grzybek, również częsty. |
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Relaksują mnie trzy rzeczy - taniec, ćwiczenia i kreślenie na papierze ale nie często mam czas i siłę na te trzy przyjemności. Choć ostatnio znowu zaopatrzyłam się w blok milimetrowy, ołówki i zestaw linijek... Niech mi się sesja skończy to na pewno coś stworzę
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
witam
u mnie jak zwykle brak czasu, a więc czytam sobie Was z doskoku i jestem ładnych pare stron do tyłu ![]() Jednak nie mogłam przejść obojętnie obok tej wypowiedzi: Cytat:
zgadzam się w 1000% Ja też ciągle jeszcze karmię piersią i nie zanosi sie, żebym szybko przestała. Moje dziecko w dalszym ciągu odmawia butelki, a jednak mleko musi jesc. Pozostaje więc pierś. Często jest to kilka karmień w ciągu nocy. A przypomnę, że juz ponad miesiąc chodzę do pracy i czasami jest naprawdę ciężko. Jednak też nie uważam się, za meczennicę. Jestem po prostu matką. I nikt nie obiecywał, że będzie lekko ![]() Mnie jeszcze denerwują teksty, jakoby karmienie piersią było "niehigieniczne" "mało nowoczesne" a dla niektórych nawet "obrzydliwe" I mimo powszechnym opiniom nt. "terroru laktacyjnego" czasami odnoszę wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie i że to mamy karmiące mm atakują te karmiące piersią
|
|
|
|
|
#942 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas jest podejrzenie grzybka, Maly ma do tego liszaje na skorze, ktore juz reaguja na masc przeciwgrzybicza ![]() tylko, ze On trabi teraz mleko i kaszki bez problemu, gorzej z moim gotowaniem [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24882148]Jeszcze mi do głosy kandydoza przychodzi, czyli grzybek, również częsty.[/QUOTE] otoz to Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pchacz przecudny no i nasza Malvisia tez [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24879180]dzieki. niestety Tymek wciąż gorączkuje pod 39.. ![]() Przebiła się górna lewa jedynka . [/QUOTE]gratki za zebulka i oby precz poszla goraczka a eko-kule KULE dla mnie fajna sprawa [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24879668]e włoski ![]() Uwaga, chwalimy się ![]() Dzisiaj w okolicach godziny 19, w swoim łóżeczku u babci, w trakcie oficjalnej imprezy urodzinowej cioci - stanęła podczołgała się do krawędzi, złapała, wychyliła głowę, podciągnęła kolanka, przez chwilę utrzymała się na nich.... ale mało jej było, no to dawaj, na nóżki :d[/QUOTE] no i gratki ![]() Cytat:
pieknie ujete, zgadzam sie z kazdym slowem![]() Djerba jakbys chciala doczytac to www.pieluszkarnia.pl to skarbnica wiedzy na ten temat, polecam!! Biankaa focie przecudne Panna Migotka zapomnialam - suknia sliczna!!! Djerba skontroluj zdrowko!!! i sciskam mocno Bratkus za prace mocne kciuki U nas dzis dzionek lekkiego marudka, Stefek coraz bardziej do mnie przyklejony, dzis Malz Go usypial, dokladnie 50 minut!! mi zajmuje to 5-10 min gora, ale Malz sie uparl, bo w tym tygodniu jade na trzy dni do PL i zostaja sami, wiec stwierdzil, ze musi z Malym powalczyc, ale przyszedl padniety po tej akcji a jutro Malz jedzie na 3 dni do PL, wiec bedziemy ze Stefciem sami
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|||||
|
|
|
#943 |
|
Konto usunięte
|
Hej hej
a u nas bardzo ładna noc, tylko raz dałam smoczek, 2 razy słyszałam jak mała zamarudziła coś, ale usnęła sama. Wstała o 7.
|
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Super
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24879180]dzieki. niestety Tymek wciąż gorączkuje pod 39.. ![]() Przebiła się górna lewa jedynka [/QUOTE] buziole dla Tymka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24879668] Dzisiaj w okolicach godziny 19, w swoim łóżeczku u babci, w trakcie oficjalnej imprezy urodzinowej cioci - stanęła podczołgała się do krawędzi, złapała, wychyliła głowę, podciągnęła kolanka, przez chwilę utrzymała się na nich.... ale mało jej było, no to dawaj, na nóżki e :d[/QUOTE] ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24881044] Kobiety która z Was ma bezdotykowy termometr? Jaki macie? ![]() Do szału mnie doprowadza mierzenie rtęciowym. Mam taki do ucha, ale o ile przy Maksiu sprawdza się super, to Tymkowi zawsze inną temperature wyświetli. ![]() [/QUOTE] http://www.nokaut.pl/termometry/term...6-babyono.html My mamy taki , juz kiedyś o nim pisałam - jest naprawde super - polecam Darianna grattuluje ząbka ![]() Bianka mały naprawde uroczy chłopak - Ty nie wyjeżdżaj do tego Zurychu bo ja bym takiego ziecia chciała U mnie kataru cd. masakra - dawno nie byłam tak zakatarzona , mąż juz zaczyna kichac cholera , tylko czekac kiedy Gabi sie zaraziZ domu nie wyłaże , zresztą wieje jak cholera ![]() Wczoraj uśpiłam młodą w łóżeczku , nie chciałam z nią spac mając taki katar - choc nie wiele to da bo i tak ciągle jesteśmy razem, ale przynajmniej zasneła , fakt przez godzine wybudzała sie z płaczem ale w koncu padła i pieknie spała całą noc , oczywiście z pobudką na flache - mąż wstał ją nakarmic a młoda obdarzyła mnie tak uroczym śmiechem że padłamspadam bo juz mi sie z nosa leje
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
OOOO kurcze bele dopiero teraz zauważyłam, że napisałam że wielorazowe a chodziło mi o jednorazowe...ale pipa ze mnie no
![]() Przepraszam laski
Edytowane przez djerba Czas edycji: 2011-02-06 o 09:20 |
|
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24879180]dzieki. niestety Tymek wciąż gorączkuje pod 39.. ![]() Przebiła się górna lewa jedynka Świetny ten pchacz. [/QUOTE]![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#947 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
u nas dziś w końcu lepsza pogoda, ale tylko troszkę lea za ząbka silpe zdrówka dla was wszystkich przez tą pogodę mnóstwo zarazków się mnoży i ciągle ktoś chory, u mnie w mieście na dodatek szaleje świńska grypa, jedna osoba zmarła w tym tygodniu w szpitalu - w którym też jest jedyna porodówka w mieście i zarówno odwiedziny jak i porody rodzinne wstrzymane djerba chyba kiedy lea polecała o ile mnie pamięć nie myli biankaa zdjęcie Wita w pieluszce z owcą bydgoś nie kuś bo jeszcze kiedyś faktycznie się zjawię ![]() macie jakieś fajne przepisy na jajka? bo dostałam 60 i muszę coś z nimi zrobić
Edytowane przez panna migotka Czas edycji: 2011-02-06 o 10:59 |
|
|
|
#948 |
|
Konto usunięte
|
A w ogóle to wczoraj kupiłam kilka rzeczy na jesień znów:
http://sklep.51015kids.eu/?asort=3853&kolor=4929 całe 9,99 welurowe, ściągane przy kostce, 86 rozmiar.http://sklep.51015kids.eu/?asort=3155&kolor=4177 getry, też 9,99zł, długie dość, więc mam nadzieję że starczą do jesieni, na latanie po domu potem mogą być, choć brałam 80 rozmiar. |
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24887221]
http://sklep.51015kids.eu/?asort=3155&kolor=4177 getry, też 9,99zł, długie dość, więc mam nadzieję że starczą do jesieni, na latanie po domu potem mogą być, choć brałam 80 rozmiar.[/QUOTE] Te niebieskie są śliczne! Zawsze mogą być długości 3/4 lub 7/8 Byle nie za ciasne były.Mała w nocy obudziła się o 2:30 i zasnęła dopiero ok 6:00. Do tej pory zjadła jedynie ok 90 gram owoców z kleikiem ryżowym Miłego dnia dla wszystkich
|
|
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Wpadam tylko na chwilke...dla wszystkich dziś istna rozpusta stawiam wam ciasteczko,torcika Dziś kończę 29 lat czuje sie masakrycznie..zaraz lecimy do tesciowej na uroczysty obiadek...miłej niedzieli
|
#951 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
daj mężowi małą i niech jadą a ty sobie odpocznij w domu[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24887221]A w ogóle to wczoraj kupiłam kilka rzeczy na jesień znów: http://sklep.51015kids.eu/?asort=3853&kolor=4929 całe 9,99 welurowe, ściągane przy kostce, 86 rozmiar.http://sklep.51015kids.eu/?asort=3155&kolor=4177 getry, też 9,99zł, długie dość, więc mam nadzieję że starczą do jesieni, na latanie po domu potem mogą być, choć brałam 80 rozmiar.[/QUOTE] bardzo fajne Cytat:
|
|
|
#952 |
|
Konto usunięte
|
Dil, najlepsze życzenia
|
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
u mnie bez problemu, jak mam jakies plamki najpierw nacieram mydelkiem odplamiajacym, ciuszki sa mieciutkie jak po uzyciu plynu do plukania, na razie jestem zadowolona
Cytat:
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
szaja z mysla o tym,ze zaraz 30 stka
zawsze takie to odlegle było...a teraz juz realne,no ale skoro ''zycie zaczyna sie po 40stce'' to coz poostaje mi tylko sie cieszyc
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
goście i po gościach
![]() dzisiejsza nocka taka sobie, wczorajsza świetna - tylko 2 pobudki: 0.40 i 3.40, sen do 7.15, potem wyjazd na basen. Ewcia jak zobaczyła wodę, to krzyczała, piszczała i śmiała się głośno ![]() od wczoraj oficjalnie raczkujemy. nie jest to jeszcze śmiganie po całym domu, ale jak ją coś zainteresuje, to potrafi sobie podejść. od razu też przyszły próby podciągania się na nóżki, na razie udaje się tylko na kolanka. i rozgadała się strasznie. wczoraj jej się buzia nie zamykała. ciągle tylko egegegygygaga i tak w kółko. ![]() Tymkowi i Oli gratulujemy ząbków ![]() brawa dla Agu ![]() Malvi - cud-miód-orzeszki ![]() Dilayla - najlepszego aaaa zapomniałabym; Ewcia dziś przegryzła gumowy gryzak i wyssała trochę płynu z niego. niby produkt dla dzieci, więc nie powinno być to nic szkodliwego, ale się wystrachałam...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-02-06 o 12:01 |
|
|
|
#956 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24887221]A w ogóle to wczoraj kupiłam kilka rzeczy na jesień znów: http://sklep.51015kids.eu/?asort=3853&kolor=4929 całe 9,99 welurowe, ściągane przy kostce, 86 rozmiar.http://sklep.51015kids.eu/?asort=3155&kolor=4177 getry, też 9,99zł, długie dość, więc mam nadzieję że starczą do jesieni, na latanie po domu potem mogą być, choć brałam 80 rozmiar.[/QUOTE] świetne zakupy.
|
||
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
teściowa upolowała dla Ewci kilka super rzeczy, między innymi prześliczny płaszczyk przeciwdeszczowy na 3-4 latka. co ciekawsze rzeczy obfocę, żeby się Wam pochwalić
![]() i wyczaiła też w ciuchlandzie cudną szmacianą lalę. pokażę
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-02-06 o 12:10 |
|
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() zrobiłam dla Zu takie małe naleśniczki/racuchy z jabłkami-tarte jabłko,mąka zwykła+razowa,3 żółtka+1białko,woda.Usmaż yłam na teflonie na odrobinie oleju,na bardzo małym ogniu.Zu zjadła 1 a T.2 ![]() wczoraj też dostała 1 i wciągnęła pokroiłam na małe kawałeczki,one b.miękkie są ,bo grubsze i ogólnie takie ciasto miękkie Cytat:
![]() Wit jest już zarezerwowany ![]() Zdrówka! __________ moje też znowu chore-katary się leją a dzisiaj marudy na maksa dopiero połowa dnia a ja już mam dość... |
||
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Dilayla - Wszystkiego najlepszego kochana !
|
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
dilayla-stooooooooo laaaaaaaaaaat
I nie marudź, że to JUŻ ostatnia dwudziestka ![]() Przed Tobą nowy etap, cudowniejszy, lepsiejszy, dojrzalszy..etc- ja tak będę sobie tłumaczyć w listopadzie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

dla Agatki!!! 

w dużym skrócie: mała jadła 1/4-1/3 normy, aż trafiła nam się rotawirusowa biegunka, córa dostała nifuroxazyd (podawany również przy zwalczaniu bakterii w jelitach i żołądku), i... po 6 dniach dziecko zaczęło jeść i przestało ulewać. Proponuję badania w kierunku bakterii (dopytaj Kropki, ona specjalistka, to ci napisze jakie badania), a nóż widelec akurat to chodzi o to? Druga rzecz - badania w kierunku refluksu. Utajony refluks (nawiasem mówiąc wcale nie musi być widoczne ulewanie) może prowadzić do szopek z niejedzeniem. 

stawiam wam ciasteczko,torcika
daj mężowi małą i niech jadą a ty sobie odpocznij w domu