|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Mojemu dziecku odeszła ochota na kąpanie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() U nas kąpiel to jeszcze najlepsza zabawa ![]() ![]() Po raz kolejny ad odmówił mojego jedzenia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24881044]
Kobiety która z Was ma bezdotykowy termometr? Jaki macie? ![]() ![]() Do szału mnie doprowadza mierzenie rtęciowym. Mam taki do ucha, ale o ile przy Maksiu sprawdza się super, to Tymkowi zawsze inną temperature wyświetli. ![]() [/QUOTE] Ja mam taki: http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...7582005,1.html ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nic mi nie wiadomo w tym temacie ![]()
![]() |
#965 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Synek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Dilaya wszystkiedo najjj
![]() ![]() ![]() ![]()
#968 |
Konto usunięte
|
Dilalya, najlepszości.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Kochane, czytam, ale weny do pisania brak.
Pozdrawiam ![]()
#970 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny uff nie wiem od czego zaczać
Dilaya - wszystkiego Naj i duzo tego na M na S i na O ![]() Dziekuje wam dziewczyny za wsparcie czytałam płakałam ale mówie no ja sie nie dam chce sama zdecydowac kiedy przestane karmic dzien po tym jak tu pisałam od rana albo chodziłam z laktatorem albo mała mi przy cycku wisiała poleciałam tez do apteki po herbatke laktacyjna 3 wypiłam ![]() ale za to rano znów to samo wiec juz to zostawiam niech sie dzieje co ma byc nawet niech tylko w nocy bedzie ten pokarm ale zeby był ![]() czytalam ze w 9 miesiacu jest kryzys laktacyjny moze mnie nawiedził ![]() kupiłam tez mlodej herbatke zdrowy brzuszek w saszetkach do parzenia bez cukru 7 zeta dalam i mala je uwielbia nie chce mi sie zabardzo isc zobaczyc jak sie nazywaja ![]() --------------------------------------------------------------------------- co do jedzenia oja je wszystko co sie jej da ![]() i sie wycwaniłam nie kupuje obiadków tylko sama robie kupuje mieszanke z horteksu i mam tak wybieram brukselke marchew dodaje pietruche ziemniaka ugotuje pod koniec dam lyzeczka masla lekko przemiele piekne grudzie sa i mala ma na 2 dni zupke potem wyciagam groszek marchew dodaje ziemniak i kurczaka lub indyka i znow obiad na 2 dni z glowy jutro wyciagam kalafior marchew ziemniak pietruche selera i bedzie miala zupke kalafiorowa zostala tam jeszcze fasolka szparagowa ale najwyzej dodam ja do jakies jarzynówki ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------------- z glutenem i zołtkiem sprawe załatwiłam mloda dostaje w niedziele dostaje rosół z domowym makaronem ![]() albo jajecznice z chlebkiem szama az sie jej uszy trzesa ------------------------------------------------------------------------- co do kolezanki która urodziła wczesniaczke Malusia ma na imie natalka i narazie jest wszystko ok ale lekarze mówia zeby byc ostrożnym ----------------------------------------------------------------------------- Amelia wstaje przy wszystkim nie da jej sie zatrzymac to mały diabeł ![]() ![]() ![]() przesyłam wam link do filmiku tylko nie patrzcie na moj głos bo ja przy aparacie bylam i dlatego tak glosno mnie slychac ![]() ![]() ----------------------------------------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=whh6L30_g4I to nie wszystko jeszcze 10 min Świetujemy 9 miesiac wiec stawiamy co tylko kto chce ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------------- no ale nie bylo tez wesoło maz mial wypadek na kopalni cale szczescie ze skonczylo sie tylko siniakami i rozbita glowa i szyciem i dziewczyny nie wiem czy cos sie mu nie stalo tzn uderzenie bylo nad uchem lewym wczoraj kiedy jechalismy do przychodni jak wyjezdzal walnelismy w samochod sasiada cale szczescie ze to tico i zderzak tani dxzis walnal gosciowi w lusterko kiedy wycofywal ![]() ![]() no i kolejna rzecz z piatku na sobote wieczorem zrobilo mi sie tak strasznie niedobrze i poszlam ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------------- cos jeszcze miałam ale zapomniałam niby maz na l4 ale przy mojej diabliczce oczy na około glowy trzeba miec trzymajcie sie laseczki pozdrawiam a i gratuluje zabkow nowych umiejetniosci wiem ze takowe owe sa ale nie chce nikogo ominac wiec gratuluje ogółem ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-02-06 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.
Wpadłam żeby się pochwalić.Miśka zaczęła raczkować! ![]() Dziś jedziemy kupić stoliczek do jedzenia i bujaczkę ![]() U nas noc była spokojna tylko o 3 rano miśka zrobiła afere o picie. Wypiła herbatkę i poczła spać dalej.Wstała o 7.00
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2011-02-07 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek...
![]() Za 20 min mąż zdaje egzamin na oficera....Uuuuuuh cała nerwowa od 7 rano już łażę...Trzymajcie kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
witajcie w ten pochmurny poniedzialek
![]() Wszystkim dziękuję za zyczenia ![]() Niedziela u tesciowej nawet znosna...dostalam 3 ramki na zdjęcia ![]() ![]() Młody jak zawsze zachwycał i brylował w towarzystwie..i był w miare grzeczny..hmmm tylko gdzie wy dzis jestescie? a no i przemondrzałki w temacie gotowania dla dziecka...ze niby co ja opowiadam,wywar z mięsa najlepszy a nie gotowac mięso oddzielnie...oczywiscie w moje swieto nie mogli sie powstrzymac od tych durnych komentarzy....to smutne,że probuja mi narzucic swoje zdanie a nie licza sie z moim ![]() ps.co to za durna pogoda,cieplo a deszcz pada i tak trzeba siedziec w domu,nie nie dzis ide na spacer nawet jak bedzie padalo.... iza gratki za raczka ![]() Djerba kciuki zacisniete...napewno sie uda...
„…to żaden powód nic nie robić tylko dlatego, że nie można zrobić wszystkiego…” Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2011-02-07 o 07:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Malvinka dziekuje za mile slowa odnosnie niej i pchacza
![]() Malej wlosy oklaply przez czapki zimowa pora ![]() Edzia, no to sie uparlas i mleko jest ![]() Filmik z mala super, jak ladnie karmi lalke ![]() A Wy z mezem na siebie uwazajecie. I na samochody sasiadow. Mam nadzieje, ze juz dobrze sie czujesz ![]() Dilayla, sto lat ![]() ![]() ![]() Lea, jak Tymek? Mam nadzieje, ze goraczka spadla a pojawil sie kolejny zabek ![]() Cytat:
![]() My kapiemy w misce pod prysznicem bo remont sie przedluza i wanna nieczynna. Tez sa sztuczki przerozne przerabiane.. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Zapomnialam: Gratulacje dla Ewci Margosiowej za raczkowanie!! ![]() I dla Miski Izowej ![]() Djerba ![]()
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorzej, że na przewijanie nie mam metody. Nie chce leżeć i koniec, Od razu paszczę drze. Walka trwa dobre 5 minut. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() J ja mam takiego małego diabełka,który rozrabia na potęgę ![]() Co do latacji to pewnie wiesz o tym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-07 o 08:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niedawno też łapaliśmy pieluchy brudne, kota, co się dało. Wszystko w trakcie. Ale teraz się odwracamy. Nawet trzymany się odwraca. A im ja mocniej trzymam tym on bardziej wyje. Uparte takie oślisko jakieś mam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() brawa dla Michasi ![]() gratki dla Ami ![]() Edziu - znów się podziało u Was, tulam mocno ![]() z małżem to może faktycznie błędnik - lepiej sprawdzić. u nas też walka na przewijaku - obroty non stop, a jak próbuję powstrzymać, to ostre protesty. jak już mi się uda, to daję w łapkę szczoteczkę do ząbków i mam chwilę spokoju, akurat tyle, żeby pieluchę zmienić ![]() u nas dobiega końca pierwsza drzemka, potem jakieś jedzonko (w planie kaszka, a jeśli odmówi, to cycek) i spacer. ma tu dziś być 10 stopni i kompletnie nie mam koncepcji jak Ewcię ubrać. z jesiennej kurteczki prawie wyrosła. tzn, wejdzie, ale pod spód zmieści się najwyżej bodziak z długim. zastanawiam się czy to nie za mało jednak. w końcu to środek zimy... może jak będzie lżej ubrana, to nie odstawi cyrku na spacerze. trzymajcie za nas kciuki ![]() obiecałam foty lali i wybranych ciuszków. są wśród nich bojówki moro, w sumie chłopięce, ale ponosimy, chociażby do piaskownicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dla Ciebie buziole ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Margo ładne ciuszki ![]() U mnie katar troche mniejszy , ale mecze sie strasznie ![]() No i dziś w nocy pierwszy raz doświadczyłam jak to jest jak młoda odmawia spania ... Jeszcze mnie łeb boli ![]() zawsze spała ładnie z przerwą na flache , lub były krecenia i podawania smoka , ale dziś obudziła sie o 3 w nocy i do 4,30 walczyła odmawiając spania ![]() padam na ryj .... Z pozytywów - - Młoda coraz lepiej i dalej pełza -w łóżeczku opanowała szybkie siadanie z podparciem tylko jednej reki - od trzech dni porusza sie troszke do przodu metodą na zająca ![]() ![]() - i doskonali sztuke porozumiewania sie , a my płaczemy ze śmiechu tak słodko to brzmi ![]() .. jest juz mama , dryn dryn.. ![]() ![]() A to nein to podejrzewam - skutek spedzenia 8 miesiecy w życiu płodowym w niemczech ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Margo - super ubranka.
![]() ![]() Tej szczoteczki Waszej nie umiem znaleźć. W sobotę objechałam okoliczne markety i nic. Skąd ją macie i jakiej to firmy? ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- A propos słówek to my mamy: ma ma ma - zawsze na sylaby dzielone ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
O tę chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
No tak, też taką mam i kupiłam w rossmanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uderzę i popytam, jak nie znajdę. Dzięki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
to jordan. my kupiliśmy w rossmannie w arenie. w każdej aptece pewnie też będą mieli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My używamy Mam baby i Canpolu - mała woli Canpol ![]() ![]() Wczorajszy dzień był spokojniejszy niż sobota, Pojechaliśmy do męża brata i było nawet nawet choć jak poczuła się śpiąca to była awantura za awanturą... na szczęście w samochodzie spała całą drogę i już do kąpieli wytrzymała bez spania. Mała wieczorem zjadła obiadek zrobiony przez teściową co mnie bardzo pocieszyło. Na noc wytrąbiła butelkę mleka i spała całą noc od 21:15 do 8 rano. Dziś zjadła rano wyjątkowo 90 ml mleka i już spi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mąż namówił mnie na wyjazd... za tydzień na dwa dni na mazury. Do Julki przyjedzie teściowa i sie zajmie. Mam mieszane uczucia... zostawić ją na dwa dni i dwie noce? Samą ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego poniedziałku ![]() Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2011-02-07 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________________ Dziewczyny, czy któraś ma może takie kompleciki? Ciekawa jestem jakości i rozmiarówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.