|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
rewelacyjnie to wygląda ![]() a szary jak najbardziej uniwersalny, bardzo lubie ten kolorek..
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-02-06 o 19:16 |
|
|
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
wyglada to elegancko - nieinfantylnie, a jednoczesnie slodko
|
|
#4053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Prawda
Ja bym zostawiła ten kolorek i dorzuciła tylko jaśniejsze dodatki na ciemną ścianę tak jak JanuszAgnieszka pisze. Malowanie możecie zrobić za 3-4 lata gdy Zosia będzie chciała i sama wtedy z rodzicami farbę w sklepie wybierze Cytat:
http://allegro.pl/drewniane-kolorowe...442373509.html ale bardzo lubię takie serwisy gdzie ludzie oferują wyroby "handmade" no i szukałam torby a natknęłam się na te literki http://www.pakamera.pl/blague-0_s12050514.htm Cytat:
![]() JanuszAgnieszka pierwszy pokoik trochę w naszym klimacie
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
lecę kochane
zaraz małzon wróci z pracy a ja muszę kolacyjkę robić dzisiaj się zajadamy spaghetti ![]() papa dobrej nocy życzę wszystkim
|
#4055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zawsze marzylam o fotelu bujanym ale nie zmiesci sie nam... chcemy wstawic sofe obok lozeczka a tez mamy problem ze zmieszczeniem my mamy narazie cos takiego
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-02-06 o 19:31 |
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
super te literki tylko jaka cena
![]() się cenią ludziska ![]() a co do EDM to większość jest sypka, kiedyś były takie podkłady w kompakcie ale chyba już ich nie ma EDM można kochać albo nienawidzić bo trzeba się nauczyć je nakładać i do tego dobrze dobrać kolor ja cały rok (oprócz zimy) używam EDM podkładów, teraz już strasznie szybko mi się je nakłada, trzeba odpowiednio dobrać sobie ilość na pędzlu bo od tego zależy efekt ... a starczają na baaardzo długo
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-06 o 19:38 |
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczynki wróciłam z wojaży sklepowych....i już "zdycham" (tylko nie bijcie
)A więc tak: Andziot promocja na Pampersy w Auchanie będzie od 9.02. (42,89 za opak.). Kupilam oczywiście troszkę ubranek na wyprzedażach w "oszołomie", ale naprawdę ja nie mam cierpliwości, żeby tam szukac, przebierac, bałagan straszny... ![]() Byłam też w C&A - nie wiele zostało już z wyprzedaży i wszystko takie "ciepłe" i w 5-10-15 - też nic ciekawego. Obejrzeliśmy w końcu to wybrane kilka miesięcy temu łóżeczko z Klupś - seria Safarii (o takie: http://allegro.pl/lozeczko-safari-kl...405887625.html - dzisiaj widziałam, że któraś z was już kupiła ) i bardzo Nam się podobało ![]() No i w końcu widziałam X-landera na żywo - był tylko XQ w kolorze energy - kolor bardzo fajny, ale w życiu bym nie powiedziała, że on ma taaaakie wieeelkie koła ![]() Anula odpoczywaj kochana, oby te plamienia się nie powtarzały ![]() Zdjęcia zakupów piękne kochane i jeszcze brzuszki widziałam Moniqac trochę sie przestraszyłam jak napisałaś, że od jakiegoś czasu czułaś maluszka nisko i okazało się, że masz skróconą szyjkę. Ja tak mam od 3 dni, że czuję niuńkę strasznie nisko, czasami mam wrażenie jakby się wybijała do pochwy - i to strasznie boli , a tydzień temu na wizycie ułożona była główką w dół. Dało mi to do myślenia i się martwię
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-02-06 o 19:37 |
|
|
|
#4058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() principessina moze głupio pytam ale czy to nie jest za ciepłe ubranko jak dla naszych dzidzi? Sie zastanawiam właśnie czy kupować takie ciepłe. Chyba ze na jesień...zgłupiałam, ale kurteczka super, również dla chłopczyka. |
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczonka dzięki za info
![]() a teraz czas teraz na błogi odpoczynek, żeby Ci nie przyszło do głowy sprzątanie np ![]() no i co, będzie x-lander ???? |
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupilismy je na allegro za 209 zł+ przesylka. Jest w kolorze buku, a z dwoch stron ma wyrzezbionego misia
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia super zakupki! też chce taki śpiworek !! cudny
![]() Princi śliczna mama, brzuszek i morze! Moria literki super! Odgapiam pomysł ![]() ![]() ![]() I jakie pokoiki śliczne dziewczynki wkleiłyście.. ja też chce już remont!! Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-06 o 19:51 |
|
|
|
#4062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a zaraz sobie zrobię kąpiel - ostatnio pisałyście, że można - pierwszą w ciąży X-lander raczej będzie, bo ja to już mam klapki na oczach, Tż tylko zapytał czy ja się nie przestraszyłam tych kół
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, dobrze wiedzieć, że są takie hipoalergiczne, muszę zobaczyć jak z kolorami...
![]() No i w ogóle jakiś wybrać... Myślałam o zielonym, ale do niczego mi nie pasuje i jak na razie jestem za kremowo-beżowo-kawowym... Bo pościel będzie w żyrafki (wcześniej już wklejałam), a kanapa chyba niebiesko-beżowa. Kurczę, w ogóle tego nie widzę i ewentualne rzeczy do pokoju będziemy kupować na ostatnią chwilę. A meble sosnowe albo w kolorze sosny, bo takie mamy w całym mieszkaniu. anula_81 Ja myślę, że we wszystkie kolory możesz. Przecież dorosłe kobiety nie chodzą tylko w różu to czemu małe muszą?Tak samo chłopcy. Stereotypy i tyle. A wybór jest taki, że naprawdę można wybrać fajne i kolorowe ciuszki ![]() Co do komórek macierzystych... To my raczej się nie zdecydujemy. Tak, jak piszecie koszty ogromne, zero pewności. No, a kiedyś takich rzeczy nie było i jakoś potrzeby też nie było... Zdrowie najważniejsze, ale nie zakładam, że Edzik zapadnie na jakąś straszną chorobę... Poza tym nie wiadomo, czy za 10-20 lat nie wynajdą leków na nieuleczalne choroby. Straszne gdybanie. princi Moim zdaniem są ok, ale ta druga bardziej dla chłopca Tylko są białe... Bałabym się, że zaraz będą brudne... My też byliśmy dziś na spacerze. Niby 7 stopni i słońce, ale trochę przemarzłam... A potem świętowaliśmy 100-dniówkę Edzika - oczywiście piccolo i ciastka pyszne
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii zbudynienia mozgu - mialam ochote na budyn. Wiec biore mleko z lodowki, a tam za malo o pol szklanki. Jako ze nie bylo TZ, wsiadlam w samochod i pojechalam do sklepu po mleko. Przywiozlam. Otwieram lodowke a tam... nowiutki nieotwarty karton.
Nie dosc, ze padlo mi na mozg, to jeszcze padlo mi na wzrok I teraz mam 3 litry mleka, ktoras chce?
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a czy spotkalyscie w sklepach wylacznie glebokie wozki? bo ja chcialam taki kupic i w sklepie mi powiedzieli, ze juz takich nie ma...
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
Pocytowałam w poprzednim poście, a nie wkleiło się buu... i w ogóle jaką wybiórczą odpowiedz wysłało.. nie wiem ocb
trudno! Widziałyście może na wykopku uroki wychowania?! http://www.wykop.pl/ramka/617531/uro...wania-dziecka/ |
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wzięłam wczoraj kąpiel, z kulką ze Stenders i płynem różanym z Avonu Było cudownie, mimo, że wolę cieplejszą wodę Ale tez od początku ciąży tylko szybki prysznic, więc było bosko
|
|
|
#4068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a trzeba mi było dziś jechać do Ikei ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mamuśki - mam do Was pytanie: Czy karuzela do łóżeczka jest niezbędna? Czy musi być? Bo mi się tak jakoś nie podobają i w ogóle zastanawiam się czy to rzeczywiście dla dziecka takie fajne i czy się nie nudzi po jednym dniu, no nie wiem sama, poradźcie
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mężu się wkurza bo mu zużycie wzrosło i do kawy mu nie starcza ![]() Cytat:
nie musisz od razu kupować ze spacerówką ... http://allegro.pl/wozki-glebokie-82613 ---> cała lista (widzę ze troche oszukana ta kategoria bo 2w1 też tam są, ale same gondolki też znajdziesz)
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-06 o 20:00 |
||
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula właśnie podpatrzyłam Twoją "pokojową twórczosc"
- dla mnie bomba, szarośc z tym fioletem albo z różem super się komponuje
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stwierdzilam, ze musimy bardzo duzo rzeczy zrobic w II trymestrze ciazy bo w III to nie wiem jak sie bede poruszac ![]() co do karuzeli - to niezbedna nie jest, szczegolnie dla takiego noworodka. W pozniejszym czasie rozwija spostrzegawczosc - kolory itp ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- o widzisz, a mi powiedziala Pani, ze tylko delti emu ma sama gondole i nie trzeba ze spacerowka kupowac. Mieszkamy na 4 pietrze i bedzie nam potrzebna lekka spacerowka a nie 13 kg :/ a gleboki wozek to i tak bedzie ciezki - czy wielofunkcyjny czy nie.
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale zobaczymy, życie zweryfikuje
|
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No dokładnie te koła przekonują tym, że poradzą sobie w każdych warunkach
|
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozek-gondolowy-ko...445016689.html to dla przykładu, resztę wkleiłam w poście wyżej ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny uspokujcie mnie trochę, bo nie mogę o tym przestac myślec... czy to, że czuję ostatnio małą tak nisko - wręcz czasami w "bronchildzie" i jest to bolesne, może oznaczac, że mi się szyjka skróciła?
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak trzymac antropia super łóżeczko... ja tez mam na niego chrapke Dokladnie na takie samo monia, za duzo myslisz.. wszystko bedzie dobrze zobaczysz Spokój, odpoczynek i dzidzia bedzie zdrowo rosła a ja pisze do Was juz z krakowa, droga masakra, lało a do tego masakryczny ruch... i to w niedzielę Do tego meza niespodzianka... tzn dzwonil spytac czy moze.. pozwoliłam, ale i tak krew troche mnie zalewa bo sa wazniejsze wydatki... Kupił sobie play station za jedyne 1399... dodam tylko ze juz ma xboxa i konsole psp.... bez komentarza. od marca zaczynamy zakupy dla dzidzi. najlepszego w dniu studniowki matallewar ![]() princi, uroczo, nie powiem... zazdroszcze Pieknie tam u Ciebie! W ktorej czesci wloch mieszkasz?tesciowa wlasnie mi faworki przyniosła mniaaaaaaaaam ! a przed sekunda zjadłam kiełbase smażoną a na deser lody smietankowe... w takim tempie to bede jak Paulizia, kolejne ciążowki kupowała
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
wrocilam z wroclawia, generalnie wyjazd bardzo udany, padam z nog kupilismy komode w ikei,organizery do niej smietniki do kuchni i inne *******y na basenie wylezalam sie z malenstwem w babelkach, oczywiscie nie w jacuzzi tylko na nor alnym basenie do tego leniwa rzekaa ahh a tz z kuzynem wariowali na zjezddzalniach ![]() ide nadrabiac |
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że mój mężul tego nie czyta, bo by już mnie naciskał, że on też chce, smęci mi o tym PS od paru miesięcy ale ja uparcie mówie NIE ![]() (narazie pożyczył od mojego braciszka) dziewczonka my niestety nie powiemy Ci na sto procent czy to oznacza że Ci się skróciła ta szyjka czy nie może to być objaw, ale nie musi ... może mała się przekręciła i dlatego ją inaczej czujesz ... mi np teraz mała gmera w lewej pachwinie ostro ![]() kiedy masz wizyte ? |
|
|
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

eweska? daisy? mary?

my mamy narazie cos takiego

)

Czekamy na Ciebie fasolko