Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 10:21   #2551
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A ja wybieram się dzisiaj na zakupy - pierwsze. więc jeśli macie jakieś rady co powinno się znaleźc na liście. Ile pieluch tetrowych? jakie smoczki, butelki?
Ja mam taką liste:

Sen:
  1. łóżeczko
  2. Materac
  3. Komplet pościeli z wypełnieniem
  4. Komplet pościeli na zmiane
  5. Śpiworek
  6. Ochraniacz na szczebelki
  7. Prześcieradło x3
  8. Rożek
  9. Ceratka pod prześcieradło x2
  10. Kocyk cienki x2
  11. Kocyk gruby x2

Przewijanie
  1. Pieluchy tetrowe x20
  2. Pieluchy flanelowe x5
  3. Przewijak
  4. Podkład do przewijania

Kąpiel i higiena
  1. Wanienka
  2. Ręczniczek z kapturkim
  3. Duży ręcznik x2
  4. Myjka
  5. Nożyczki/cążki
  6. Szczotka do włosów
  7. Termometr
  8. Aspirator do noska

Karmienie
  1. Laktator
  2. Butelka 250
  3. Butelka 125 (tommy tipee lub dr Browns)
  4. smoczki do butelek
  5. szczotka do butelek
  6. wkładki laktacyjne
  7. termos
  8. smoczek uspokajacz

i to jest moja lista rzeczy niezbednych, wszelkie podgrzewacze, sterylizatory na ten moment uwazam za zbedne, chyba ze mi się uda upolować okazje.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:23   #2552
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj wlasnie ładna pogoda, bez deszczu, sloneczko
Muszę jakoś wypełnic dzień bo caly czas mysle o dzisiejszej wizycie

Mnie pachwiny ciągna od paru dni, ale lekarz mowił, ze jak pachwiny beda bolaly to jest normalne
Trzymam kciuki za wizytę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:27   #2553
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry
My dziś zaczynamy 19 tc

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:28   #2554
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Mnie pachwiny ciągna od paru dni, ale lekarz mowił, ze jak pachwiny beda bolaly to jest normalne

Agatka jest już z nami
Stary 2011-02-07, 10:30   #2555
dziubek79
Zakorzenienie

dzień doberek
witam Was w ten piękny poniedziałkowy ranek, u mnie przecudna pogoda, słoneczko świeci na maksa a ja się wkurzyłam bo okazuje się że mój lekarz ma akurat mało pacjentek i na połówkowe usg może mnie zapisać na wczesną popołudniową godzinę a o tej porze mój mąż będzie w pracy... a tak chcieliśmy iść razem na to badanie no i nic z tego a na dodatek muszę się próbować wbić dziś do mojej gin bo to uczulenie mnie dalej męczy i bez jej fachowej wiedzy się nie obędzie , oj niefajnie się zaczyna ten tydzień, oby później było lepiej...

ale mimo wszystko miłego dnia mamusie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:31   #2556
agni82
Zadomowienie

dzięki Scio mam już przynajmniej jakieś rozeznanie. Zarz się zbieram i idę. Moje kochanie dosiliło moje konto swoją gotówką, więc można zaszalec.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:34   #2557
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej,
ja już po zaliczeniach i egzaminie, jeszcze tylko za tydzień. Spięłam się i dam radę.
Gratulacje kochana ten za tydzień też pójdzie dobrze ja już się byczę od tygodnia na feriach, jeszcze ten tydzień i od nowa i pewnie niedługo się wyda na uczelni że brzuchatka jestem bo już brzusio rośnie. Jeszcze wyników nie mam z jednego egz ale pewnie do przodu będzie

Tż mnie wczoraj skasował:
Ja mu mówie że tak go strasznie kocham, że cały czas jest mi go za mało i że najchętniej bym go do pracy nie puszczała bo mi się tęskni zaraz

-a on na to że jemu jest mnie coraz więcej, ja się pytam pod jakim wzgledem a on z uśmiechem że się wieksza zrobiłam na brzuszku no normalnie myślałam że udusze gada za takie podbudowanie,

I wczoraj mu udowodniłam że teraz to moge sie na zawołanie rozpłakać jak bóbr bo mi nie wierzył wcześniej. Najpierw próbował mnie rozśmieszać żeby mi sie nie udało ale ja mu pokazałam swoje możliwości

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Dzisiaj na Uczelni dziewczyny zauważyły brzuszek i pytały czy w ciąży jestem A swoją drogą na egzamin..musiałam guzik jeden odpruć z bluzki, w spodnie nie weszłam pojechałam w jeansach, żakietu nie zapięłam

u mnie niedługo chyba na uczelni też po feriach zauważą bo na razie tylko 2 kumpele więdzą, powiedziałam im żeby w razie jak by mi się coś działo, musiałabym wyjść nagle albo mnie osłabiło żeby wiedziało co i jak.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:34   #2558
nerola
BAN stały

Zmalowana gratuluję uczniaczku

Natka-współczuję teściów.Masakra jakaś.
Moja babcia np. ma typy na chrzxestynych z bardzo dalekiej rodziny co to nawet dzień dobry na ulicy mi nie powiedzą byleby nie brać koghoś od T. z rodziny.
A chrzestna będzie właśnie bratanica T. a chrzestnym prawdopodobnie też ktoś od nich

Co do płci.
Pierwszy synek miał być synkiem.
Drugi-córeczką-rozczarowanie trwało kilka dni potem istne zakochanie w tych małych jajeczkach.(spółodzony naturalnie ale z pomocą masy leków i zastrzyku w dniu owulacji).
Trzeci miał być-córeczką-znów małe rozczarowanie a po chwili ogromne zakochanie.
I tak kocham tych chłopców od tylu lat ile mają+ciaża.
Nie wyobrażam sobie życia bez któregokolwiek z nich.
A to maleństwo-bardzo chciałąm dziewczynkę,czułąm dziewczynke a nastawiłam się na chłopca.
Mamy córeczkę a ja nadal w to nie wierzę.

Ja ruchy czulam na początku jak pękanie baniek.
Teraz to mi brzuch faluje i dostaję z rączki i nóżki w dwóch róznych miejscach.

Tez mnie boli brzuch przy przewracaniu a do tego mam skurcze.Od kichania,kaszlu,śmiechu.

W sobote po imprezie to miz mało zawory nie puściły.
Zakopaliśmy się pod domem przyjaciół i wszyscy wypychali samochód a ja stałam jak pani obok.
Cali czarni od błota.Całe 5 osób tak czarne,ze po głosie rozpoznawałam.

Ja kocyków nie uzywałam często.Zwykle tylko zimą.

Moi chłopcy leżeli w rozku w bodziakach,rampersach a przykrywałam pod szyjką tetrą a ciałko flanelą.
Śpiworka uzyłam kilka razy tylko.

Stapelka też mam tyakie rampersy.Uwielbiam ogólnie rampersya do tego z pieskami i małpkami.
Maniaczka jestem i chłopaki mają bluzy,spodnie,koszulki z nimi.
I to Next i Cherokee robią takie śliczne rzeczy.

Kmat życzę Ci aby wyniki wyszły pomyślnie
I dzidzia rosła silna i zdrowa
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:45   #2559
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja sobie narobilam smaka na racuchy z jabłkami a tu zonk - przeciez mi sie olej skonczyl. nie chce i sie isc do sklepu, maz wlasnie spod prysznica wyszedl i ma katar wiec nie pogonie, dziecko za male i spi no to jendak na jutro bedzie kolacja racuchowa... tylko co ja teraz zjem...

no i zarazilam sie katarem od tego mojego zdechlaka! znowu!
ja wczoraj stare gazety z nudó oglądałam i był przepis na racuchy i mi się tak strasznie ich zachciało... chyba dzisiaj na podwieczorek zmontuje bo obiad mam z wczoraj gotowy tylko ziemniaczki obrać.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

A w ogole to mam takiego nerwa, ze szok. Najchetniej to bym wygarnęła teciom co o nich mysle, tesciowi dała w twarz.

Ale stwierdziłam, ze mam w dupie ich problemy, mam dziecko w drodze i o nim musze myslec przede wszystkim, nie o jakis niedojrzałych, nieodpowedzialnych ludziach
a co się stało jeśli mogę zapytać ?

Stary 2011-02-07, 10:46   #2560
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

za wizytę

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:47   #2561
83monia
Zakorzenienie

pieleszka -zawsze na drugie mozesz dac po dziadku, my tak mamy...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:51   #2562
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja chdzę prywatnie i lekarz przyjmuje u siebie od 15 do 22 chyba jestem ostatnia pacjentką, tak późno bo chciałam gdzies na 18 ale nie było miejsca a zalezy mi żeby Tż był a on tak różnie pracuje czasem i o 17-18 wraca, więc 21 tak bezpiecznie

Kiedys byłam u takiego ginekologa, który przyjmuje tez prywatnie od 18 do osttaniej pacjentki, u niego się nie umawia, poprostu przychodzi i czeka, a że jest bardzo dobry ginekolog z niego to babeczek ma tam ooooogrom, ja weszłam kiedyś do niego ok 24 a moja mam o 1:30 to dopiero lekarz
matko.... ja o 24 to już się na drugi bok przewalam. Ginekolog dla wytrwałych jednym słowem

Stary 2011-02-07, 10:51   #2563
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pieleszka -zawsze na drugie mozesz dac po dziadku, my tak mamy...
no nawet jak coś to i tak na przekór dałabym po swoim dziadku
a ja w ogóle czekam - jeżeli sie okaże, że to chłopczyk - na to kiedy teściowa zaskoczy, że akurat imię, które wybraliśmy - bo podoba nam się obojgu i to bez kłótni o dziwo! - to imie mojego taty
pewnie zaraz się zacznie gadanie
a imię podobało nam się już długo i wcale nie ze względu na tatę, tylko tak po prostu...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:53   #2564
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Beatko długa historia, mój teściu lubi sobie wypić, a ma do spłaty rate, no i pieniazki zostawił w barze, chciał, zeby mu M. pozyczył, a M. ze nie. No i juz jest wyrodnym synem itd.
Problem jest taki, ze tesc pozyczyc pozyczy, ale oddac to jest juz problem. Juz dwa razy sie tak przejechaliśmy, raz mu pozyczylismy kase odłozoną na leki przed iui i potem M. musiał się prosić zeby mu oddał, w zeszłym miesiącu było to samo. Oddał część.
Ale przeciaz my mamy góre kasy... nie wiemy co mamy z nia robić...

W końcu rzeczy dla dziecka to nam z nieba spadną,

Agatka jest już z nami
Stary 2011-02-07, 10:55   #2565
dziubek79
Zakorzenienie

oj kobietki tak Was czytam i zastanawiam się kto wg Waszych teściów dał im prawo do decydowania o imionach wnuków???? oni mieli już swoją szansę na wybór i teraz kolej na Was!!!! i nic im do tego co wybierzecie , moi rodzice i teście na szczęście nie wtrącali się wcale i bardzo entuzjastycznie przyjęli nasze wybory na szczęście więc ja tego problemu nie mam Ale popieram Wasz upór i niechęć do ustępstw, tak trzymać
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:00   #2566
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

A u mnie dzis ladna pogoda, tylko co z tego, jak ja i tak w robocie...

Dziewczyny alez macie tesciowe...Coz im do Waszych wyborow? Okropnosc!

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
zaczynam mieć problemy
ile powinno się mieć kompletów pościeli?
noworodek śpi pod kołdrą? czy pod samą poszewką czy tylko w rożku??
czy może pod kocykiem?
matko jakie to trudne
Stapelka ja na poczatek kupilam dwa komplety poscieli, potem dostalam jeszcze jeden. Wydaje mi sie, ze 3 to taka optymalna ilosc. Z tym, ze w zasadzie posciel zaczelam uzywac baaardzo pozno, bo ani dziec nie spal na podusi, ani ta ciezka koldra nie byl przykryty. Od samego poczatku uzywalam tylko ochraniacza na lozeczko, ktore mialam w komplecie. Wiec na dobra sprawe poscieli nie trzeba od razu kupowac. Przez kilka dni noworodek spal sobie zawiniety w rozek podobno takie maluszki lubia byc mocno opatulone) Potem do przykrywania uzywalam rozlozonego rozka lub kocyka. Zuzia bardzo dlugo spala w spiworku, a wtedy juz jej niczym nie przykrywalam.
Mysle, ze szybko wypracujesz swoj wlasny patent.

Cytat:
Zmalowana za zdane egzaminy, dasz radę napewno

CarmelaSoprano chyba tez zrobię zakupy u tego sprzedawcy, bo ma duzo rzeczy i mozna załatwic w jedenj wysylce

Czy żeby zobaczyć zdjęcia z klubu muszę do niego należeć? Jesli tak to czy mogłby mnie ktoś zaprosić? Tez chciałabym zobaczyc brzuszek Agi

U nas imiona na dzień dzisiejszy też Zuzia/Dominik -widzialam, że ktos tu również takie wybrał

Bartessa baw się dobrze, odpoczywaj i wracaj szybko do nas

Dzisiaj oddalam juz indeks do dziekanatu, kolejny semestr zaliczony, dopiero pod koniec lutego idę znowu do szkoły teraz wypoczywam! a co

Jutro czeka mnie wizyta u gina, boję się stres znowu mnie dopadł, a wizyta dopiero o 21
Zazdroszcze wolnego!
Co do klubu, to zalozycielka Nerola moze wyslac Ci zaproszenie. Zagadaj do niej. Przepraszam, ze nie wkleilam zdjecia tutaj, ale to golizna, wiec nie chce.

Co do plackow z jablkami vel racuchow, ja robie bez drozdzy i wlasnie rano sobie o nich pomyslalam, ale pewnie nie zrobie, bo one jednak na oleju smazone, a ja dosc sie przez weekend nawpieprzalam, musze troche z waga przystopowac.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:01   #2567
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
To chyba zależy od rejonu, u mnie np racuchy znam w wersji albo drożdżowej, albo kawałki jabłka zalane ciastem naleśnikowym - no i wymieszane, przy czym ciasta wychodzi znacznie mniej niż jabłek, tyle żeby się trzymały

Madzia, ja mam to samo. W nocy mam problem żeby się na drugi bok przekręcić :/ A ja nie umiem opisać jak czuję, może dziewczyny to lepiej zrobią
ja racuchy to też uwielbiam takie jak prawie same jabłka są.. zaserwuje sobie takie dzisiaj z pewnością.

A z tym przekręcaniem na drugi bok to mam to samo. Muszę ostrożnie przewalać się na łózku bo jak szybko to mnie zakłuje tak trochę i sobie przypomnę jak mam się obracać na łóżku. Jak kicham to muszę się zginać w pół prawie to by mnie tak zabolało jakby mi tam ktoś coś wbijał taki mnie skurcz nagły łapie wtedy. No i pachwiny trochę ciągną i nie mogę za długo na plecach leżeć bo czuję jakby mi się na boki strasznie coś w brzuchu rozciągało, chyba to te więzadła..

Stary 2011-02-07, 11:06   #2568
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
A ja wybieram się dzisiaj na zakupy - pierwsze. więc jeśli macie jakieś rady co powinno się znaleźc na liście. Ile pieluch tetrowych? jakie smoczki, butelki?
butelki na początek 2 starczą jedna do mleka druga do herbaty.
Pieluch bym kupiła z 15 szt.Smoczek 1 szt.Mój synek wogóle smoka nie używał
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:08   #2569
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny fajnie że jest Klub, ja tez go mam na moim wątku mamuś styczniowo-lutowych 2010 i Klub jest super, można pisać dużo intymniejsze rzeczy niż na ogolnym, wklejać ciekawe fotki
Jeśli mnie zaprosicie to super, ale na razie to nie mam czasu nadrabiac wątku, a co dopiero Klub...

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

my tez nie używaliśmy smoka, a pieluch tetrowych to polecam kupić co najmniej z 20szt - są bardzo przydatne
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:11   #2570
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Nie przejmuj się teściową, następnym razem poprostu powiedz jej, że czujesz się urazona i swojemu dziecku dasz takie imię jakie TY z mężem bedziesz chciała

Moja wstapaniała teściowa wybrała nam chrzestnego :/ Ma takiego ulubieńca w rodzinie (kuzyna mojego Tż-ta, z racji tegoi, że mąż jest jedynakiem) i oczywiście nie wyobraża sobie nikogo innego w tej roli jak Grzesia. Mi nic jeszcze nie mówiła, bo wie że jak mnie wkurzy to niepokazuje się u niej przez kolejne 2 m-ce Ale mążowi już truła, wkurzył się. A ja tylko czekam aż poruszy temat, oooo ale się zdziwi że pod żadnym pozorem nie będzie to jej wspaniały Grześ. Ze ślubem też były cyrki, to jest kobieta która wszystko musi mieć hucznie "bo ludziom trzeba się jakoś pokazać".
Na weekend wyjeżdżamy z Tżtem w góry ze znajomymi, wszystko zalatwione, a ona wczoraj dzwoni, czy niemoglibyśmy tego odwolać bo ona nie ma jak na urodziny w sobote pojechać,nie ma jej kto zawiezc bo teść nigdzie nie chce jechac, nawet jej zawiezc nie chce, wiec my musimy wszystko odwolać zeby synuś mógł ją zawiezc-paranoja. Oczywiście kiedy Tż powiedział, że nic z tego, bo już wszystko załatwione to powiedziała "wszyscy jesteście po jednych pieniadzach"
Czuje, że jak znowu tam pojade to zakończy się na kłótni, powiem co jej co o tym wszystkim mysle, bo kobieta mi na łeb wejdzie.

Dzień dobry, ja dalej leże nie umiem się zebrać
skąd ja znam taki przykład zaborczej teściowej..
tż wczoraj zaproponował że chciałby się gdzieś wybrać na weekend zanim się dzidzia urodzi bo potem to pewnie prędko nie będzie nam dane wybrać się na taki urlopik.

I wiecie co, chyba powoli sam zaczyna dojrzewać do decyzji o wyprowadzce.. w sobotę był razem z moim tatą po kozę u mojej babci przywieźli ją, jaka ona ładna

na stacji Orlen w Mielcu się tankowali wracając i koza była w pudle po telewizorze w bagażniku, leżała sobie grzecznie (na szczęście kombiaka mamy ) i gość na stacji zaglądał przez szybę i pyta się co to za bydlę wiozą

ja byłam w tym czasie u mojej mamy całe popołudnie sobotnie i potem wieczorem tż się pytał co tam uzgadniałyśmy i w ogóle no i mu powiedziałam że jeszcze nie wiem jak to wszystko pogodzić, studiować dalej czy dziekanka czy co, ale że chciałabym mieszkać z moimi rodzicami bo wiadomo że moja mama by mi coś doradziła przy dziecku bo ja to zielona jestem w tym względzie, że to ciasno strasznie mielibyśmy i tż przyznał mi racje że chyba lepiej byłoby się przenieść.

Na korzyść przemówiło też że miałby bliżej do pracy, że siostra tż-ta przyjeżdża na miesiąc akurat przed porodem jakiś czas a w zeszłym roku jak byli to troche nam zaleźli za skórę bo przyjechali na 3tyg. a wszystko wiedzieli lepiej i chcieli nas po kątach rozstawiać jakby nie wiadomo co i tż stwiedził że teraz jak przyjada to nie chce sobie nerwów szaprać z nimi bo przy dziecku to spokoju trzeba..

Jeju... jak ja się bałam tej rozmowy a tu samo wyszło tak bezboleśnie... oby do wakacji

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-02-07 o 11:20
Stary 2011-02-07, 11:12   #2571
editka2022
Rozeznanie

moja tesciowa dowszystkiegomusi sie wtracic jak bralismy slub to swiadkow tez nam powybierala no oczywiscie ja sie niezgodzialam ale nagadac sie musiala,teraz z imienia goszkie zale robi,a jak przyjdzie czas na wybieranie chrzesnych bedzie to samo ze nam powybierala taki tyo czlowieka ze wszystko wie najlepiej i jest malo domyslana co powinna powiedziec a czego nie,nami by tylko dyrygowala bo my takie glupki,zato straszy syn wspanialy a jakie piekne imiona dzieciom dal same swiete,no wytrzym z kims takim szok,jak bedzie dziewczynka, to tez sie nagada bo wybralismy poki co pare imion:Kornelia,Alicja,Ame lka ja bym chciala Róża albo Hiacynta myslalam tez o zosi al emoj maz stwierdzil ze nigdy w zyciu,wiec zostaly nam 3 pierwsze.co do zakupow da dziecka ja jeszcze nic niekupilam i poki co jeszcze niemysle o tym ogladam tylko namietnie wozki(i dowozka tez juz zostalam poinstruowana przez tesciowa ze brat meza kupil kiedys za 500 zł(7lat temu)i to za drogi ona toby za 300 taki kupila)poczekam z zakupami az bede znala plec a tojeszcze zmiesiac moze przy nastepnej wizycie,poki comalenstwo tylkiem odwrocone wiec jak sie nieprzekreci to i zamiesiac dupa z tego,ale czuje ze bedzie chlopiec a jak wyjdzie to wyjdzie i tak je kocham ponad wszystko.
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 11:16   #2572
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski współczuję teściowych moja jest nie lepsza.Ale boi się wtryniać bo ja sobie nie pozwolę
Ogólnie jest matka mojego M a zazdrosna o wszystko że szok
Stary 2011-02-07, 11:17   #2573
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko długa historia, mój teściu lubi sobie wypić, a ma do spłaty rate, no i pieniazki zostawił w barze, chciał, zeby mu M. pozyczył, a M. ze nie. No i juz jest wyrodnym synem itd.
Problem jest taki, ze tesc pozyczyc pozyczy, ale oddac to jest juz problem. Juz dwa razy sie tak przejechaliśmy, raz mu pozyczylismy kase odłozoną na leki przed iui i potem M. musiał się prosić zeby mu oddał, w zeszłym miesiącu było to samo. Oddał część.
Ale przeciaz my mamy góre kasy... nie wiemy co mamy z nia robić...

W końcu rzeczy dla dziecka to nam z nieba spadną,
Scio, to nie fajną macie sytuacje.. , mnie tak samo denerwuje takie pozyczanie, bo wiadomo jak ktoś ma ciężką sytuacje życiową ale jak sam rozpieprzył kasę to niech sobie radzi sam. Życie jest brutalne i nikomu nic z nieba nie spada.

Stary 2011-02-07, 11:17   #2574
agni82
Zadomowienie

Aż 20 pieluch tetrowych??? Poważnie? Boże, ja to naprawdę zielona jestem. a w body bez rękawków nie bedzie takiemu maluchowi za zimno latem?
Stary 2011-02-07, 11:21   #2575
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Aż 20 pieluch tetrowych??? Poważnie? Boże, ja to naprawdę zielona jestem. a w body bez rękawków nie bedzie takiemu maluchowi za zimno latem?
ja bym kupiła 15 tetrowych
bodziaki z krótki i długim rękawem.Pościel na początek jedna zawsze można dokupić, wypełnienia bym nie kupowała narazie bo latem i tak nie bedziesz używac.W sumie sam ochraniacz sie przyda.Chociaż niemowlę nie jest na tyle aktywne aby sie uderzyć w szczeble
Stary 2011-02-07, 11:22   #2576
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Scio, to nie fajną macie sytuacje.. , mnie tak samo denerwuje takie pozyczanie, bo wiadomo jak ktoś ma ciężką sytuacje życiową ale jak sam rozpieprzył kasę to niech sobie radzi sam. Życie jest brutalne i nikomu nic z nieba nie spada.
rozwalił mnie tekst mojej teściowej, bo w koncu od siostry swojej pozyczyła.

J. ma dużo pieniedzy to nie trzeba jej tak szybko oddawac.

A dzis jest na mnie obrazona

Ale nie to ja jestem obrazona

Agatka jest już z nami
Stary 2011-02-07, 11:25   #2577
83monia
Zakorzenienie

a do nas chrzestna męża dzwonila ze chce kase pozyczyc (juz 2 raz, cos jej nie idzie)...ale odddaje

maly mi zasnal a na 12 mam wizyte u lekarza... peszek... jak mi siedzi na kolanach to w 3 minuty zasypia... mierzylam temperature, nie ma, nie wiem co sie tak pokłada...

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
dziecko ulewa czesto wiec dlatego, mozna tez wlozyc na dno wanienki zeby tylek mu sie nei slizgał, poza tym czesto taka pielucha robi za przewijak/oslone przed sloncem w wózku/sciereczke/przykrycie nawet... jak bedzie zimno to zalozysz cos na bodziak, ale obiecuje - jak bedzie 30 stopni to dziecko ci sie ejszcze spoci w bodziaku! jak bedzie zimne, to przykryjesz. proste. to tak jak z doroslym - lepiej na cebulke ubierac!

Stary 2011-02-07, 11:36   #2578
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
w lipcu- sierpniu nie sądzę, taki maluch z tego co wiem to ma dużo wyższą ciepłotę ciała i szybko się poci jak ma za gorąco, więc lepiej żeby się nie przegrzewał, zawsze można coś na rączki pod bodziaka założyć w razie jakby chłodniej było. Aha zapomniałam Wam sie pochwalić
przyszłą mi w zeszłym tyg paka ciuszków z all
http://allegro.pl/mega-paka-uniwersa...401754783.html

i nawet do końca jej nie obejrzałam bo nie miałam kiedy a to takie ogromne pudło tego więcej niż na aukcji było plus jakieś buciki jeszcze, masa tego, takie wielkie pudło kartonowe po Huggiesach mi przyszło. Z poczty przytachałam bo prosiłam panie kiedyś żeby listonosz nie nosił ze sobą bo to duża paka może być i żeby zaczekało na poczcie to sobie odbiorę w wolnej chwili.

Tylko z wierchu ogladnełam co tam jest, ale widze że piękne cuda.
Chyba juz mi wiele ciuszków nie trzeba będzie.

Mamie pokazałam kiedyś te ubranka z wcześniejszej paczki ale tam mało było tego i podobały jej się strasznie ale mówiła żebym mojemu tacie nie pokazywała bo się złości żeby nie kupować jeszcze bo za wcześnie jest i nawet jej nie pozwala kupować nic ale ona i tak po kryjomu cos tam wyszperała tylko nie ma jak uprać żeby tato nie widział. nie podejrzewałam mojego taty o takie przesądy

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
rozwalił mnie tekst mojej teściowej, bo w koncu od siostry swojej pozyczyła.

J. ma dużo pieniedzy to nie trzeba jej tak szybko oddawac.

A dzis jest na mnie obrazona

Ale nie to ja jestem obrazona
no właśnie, a takie pozyczanie i za przeproszeniem - ratowanie komuś tyłka na pewno nie nauczy go odpowiedzialności za własne czyny, przepić kase nie problem bo ktoś zawsze pozyczy - więc po co się martwić, takie myślenie takich osób. Pożyczając mu pieniądze siostra teściowej sama robi mu krzywdę. Bo gdyby musiał się sam zatroszczyć skąd wziąc pieniądze to może by rozsądniej myślał zanim wyda w barze.

Stary 2011-02-07, 11:37   #2579
agni82
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny. Moim zdaniem do każdego nowo narodzonego dziecka powinna byc dołączona instrukcja obsługi.

Beata świetna paczka! Tyle wspaniałości za taką cenę. Brawo!

Co się tyczy przesądów - koleżanka wyjasniła mi to trochę inaczej. Nie należy kupowac ubranek za wcześnie bo w razie jakby (odpukac) coś się dzidzi stało to matka widząc te ubranka jeszcze bardziej się pogrąża. Ja uważam że jeśli coś ma byc to będzie i nie chcę wierzyc w przesądy- pochodzę z północno wschodniej części Polski, gdzie wciąż korzysta się z usług szeptuch. Mój T. natomiast śmieje się z naszej polskiej mentalności( sam nie jest Polakiem). On do życia podchodzi bardzo racjonalnie i jeżeli coś nie jest poparte żadnym dowodem to nie istnieje. Ot co

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2011-02-07 o 11:46
Stary 2011-02-07, 11:46   #2580
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Moim zdaniem do każdego nowo narodzonego dziecka powinna byc dołączona instrukcja obsługi.
i gawerancja!!!!

edit - a jak instrukcja jest ale po chińsku?

ja kilka lat temu kupowalam ciuszki zanim zaszłam nawet wiekszosc na allegro szła (z lumków) ale fajniejsze sobie zostawialam. a pierwszym zakupoem byl fotelik do samochodu a samochodu nie mielismy!!!

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-02-07 o 11:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości