|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
Sen:
Przewijanie
Kąpiel i higiena
Karmienie
i to jest moja lista rzeczy niezbednych, wszelkie podgrzewacze, sterylizatory na ten moment uwazam za zbedne, chyba ze mi się uda upolować okazje. |
|
|
|
|
#2552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() My dziś zaczynamy 19 tc
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() witam Was w ten piękny poniedziałkowy ranek, u mnie przecudna pogoda, słoneczko świeci na maksa a ja się wkurzyłam bo okazuje się że mój lekarz ma akurat mało pacjentek i na połówkowe usg może mnie zapisać na wczesną popołudniową godzinę a o tej porze mój mąż będzie w pracy... a tak chcieliśmy iść razem na to badanie no i nic z tego a na dodatek muszę się próbować wbić dziś do mojej gin bo to uczulenie mnie dalej męczy i bez jej fachowej wiedzy się nie obędzie , oj niefajnie się zaczyna ten tydzień, oby później było lepiej...ale mimo wszystko miłego dnia mamusie
|
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Scio mam już przynajmniej jakieś rozeznanie. Zarz się zbieram i idę. Moje kochanie dosiliło moje konto swoją gotówką, więc można zaszalec.
|
|
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten za tydzień też pójdzie dobrze ja już się byczę od tygodnia na feriach, jeszcze ten tydzień i od nowa i pewnie niedługo się wyda na uczelni że brzuchatka jestem bo już brzusio rośnie. Jeszcze wyników nie mam z jednego egz ale pewnie do przodu będzie Tż mnie wczoraj skasował: Ja mu mówie że tak go strasznie kocham, że cały czas jest mi go za mało i że najchętniej bym go do pracy nie puszczała bo mi się tęskni zaraz -a on na to że jemu jest mnie coraz więcej, ja się pytam pod jakim wzgledem a on z uśmiechem że się wieksza zrobiłam na brzuszku I wczoraj mu udowodniłam że teraz to moge sie na zawołanie rozpłakać jak bóbr bo mi nie wierzył wcześniej. Najpierw próbował mnie rozśmieszać żeby mi sie nie udało ale ja mu pokazałam swoje możliwości ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
u mnie niedługo chyba na uczelni też po feriach zauważą bo na razie tylko 2 kumpele więdzą, powiedziałam im żeby w razie jak by mi się coś działo, musiałabym wyjść nagle albo mnie osłabiło żeby wiedziało co i jak.
|
|
|
#2558 |
|
BAN stały
|
Zmalowana gratuluję uczniaczku
![]() Natka-współczuję teściów.Masakra jakaś. Moja babcia np. ma typy na chrzxestynych z bardzo dalekiej rodziny co to nawet dzień dobry na ulicy mi nie powiedzą byleby nie brać koghoś od T. z rodziny. A chrzestna będzie właśnie bratanica T. a chrzestnym prawdopodobnie też ktoś od nich ![]() Co do płci. Pierwszy synek miał być synkiem. Drugi-córeczką-rozczarowanie trwało kilka dni potem istne zakochanie w tych małych jajeczkach.(spółodzony naturalnie ale z pomocą masy leków i zastrzyku w dniu owulacji). Trzeci miał być-córeczką-znów małe rozczarowanie a po chwili ogromne zakochanie. I tak kocham tych chłopców od tylu lat ile mają+ciaża. Nie wyobrażam sobie życia bez któregokolwiek z nich. A to maleństwo-bardzo chciałąm dziewczynkę,czułąm dziewczynke a nastawiłam się na chłopca. Mamy córeczkę a ja nadal w to nie wierzę. Ja ruchy czulam na początku jak pękanie baniek. Teraz to mi brzuch faluje i dostaję z rączki i nóżki w dwóch róznych miejscach. Tez mnie boli brzuch przy przewracaniu a do tego mam skurcze.Od kichania,kaszlu,śmiechu. W sobote po imprezie to miz mało zawory nie puściły. Zakopaliśmy się pod domem przyjaciół i wszyscy wypychali samochód a ja stałam jak pani obok. Cali czarni od błota.Całe 5 osób tak czarne,ze po głosie rozpoznawałam. Ja kocyków nie uzywałam często.Zwykle tylko zimą. Moi chłopcy leżeli w rozku w bodziakach,rampersach a przykrywałam pod szyjką tetrą a ciałko flanelą. Śpiworka uzyłam kilka razy tylko. Stapelka też mam tyakie rampersy.Uwielbiam ogólnie rampersya do tego z pieskami i małpkami. Maniaczka jestem i chłopaki mają bluzy,spodnie,koszulki z nimi. I to Next i Cherokee robią takie śliczne rzeczy. Kmat życzę Ci aby wyniki wyszły pomyślnie ![]() I dzidzia rosła silna i zdrowa |
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#2560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka -zawsze na drugie mozesz dac po dziadku, my tak mamy...
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
no nawet jak coś to i tak na przekór dałabym po swoim dziadku
![]() a ja w ogóle czekam - jeżeli sie okaże, że to chłopczyk - na to kiedy teściowa zaskoczy, że akurat imię, które wybraliśmy - bo podoba nam się obojgu i to bez kłótni o dziwo! - to imie mojego taty ![]() pewnie zaraz się zacznie gadanie ![]() a imię podobało nam się już długo i wcale nie ze względu na tatę, tylko tak po prostu... |
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko długa historia, mój teściu lubi sobie wypić, a ma do spłaty rate, no i pieniazki zostawił w barze, chciał, zeby mu M. pozyczył, a M. ze nie. No i juz jest wyrodnym synem itd.
Problem jest taki, ze tesc pozyczyc pozyczy, ale oddac to jest juz problem. Juz dwa razy sie tak przejechaliśmy, raz mu pozyczylismy kase odłozoną na leki przed iui i potem M. musiał się prosić zeby mu oddał, w zeszłym miesiącu było to samo. Oddał część. Ale przeciaz my mamy góre kasy... nie wiemy co mamy z nia robić... W końcu rzeczy dla dziecka to nam z nieba spadną,
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
oj kobietki tak Was czytam i zastanawiam się kto wg Waszych teściów dał im prawo do decydowania o imionach wnuków???? oni mieli już swoją szansę na wybór i teraz kolej na Was!!!! i nic im do tego co wybierzecie , moi rodzice i teście na szczęście nie wtrącali się wcale i bardzo entuzjastycznie przyjęli nasze wybory na szczęście więc ja tego problemu nie mam
Ale popieram Wasz upór i niechęć do ustępstw, tak trzymać
|
|
|
|
#2566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie dzis ladna pogoda, tylko co z tego, jak ja i tak w robocie...
Dziewczyny alez macie tesciowe...Coz im do Waszych wyborow? Okropnosc! Cytat:
Mysle, ze szybko wypracujesz swoj wlasny patent. Cytat:
Co do klubu, to zalozycielka Nerola moze wyslac Ci zaproszenie. Zagadaj do niej. Przepraszam, ze nie wkleilam zdjecia tutaj, ale to golizna, wiec nie chce. Co do plackow z jablkami vel racuchow, ja robie bez drozdzy i wlasnie rano sobie o nich pomyslalam, ale pewnie nie zrobie, bo one jednak na oleju smazone, a ja dosc sie przez weekend nawpieprzalam, musze troche z waga przystopowac. |
||
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaserwuje sobie takie dzisiaj z pewnością.A z tym przekręcaniem na drugi bok to mam to samo. Muszę ostrożnie przewalać się na łózku bo jak szybko to mnie zakłuje tak trochę i sobie przypomnę jak mam się obracać na łóżku. Jak kicham to muszę się zginać w pół prawie to by mnie tak zabolało jakby mi tam ktoś coś wbijał taki mnie skurcz nagły łapie wtedy. No i pachwiny trochę ciągną i nie mogę za długo na plecach leżeć bo czuję jakby mi się na boki strasznie coś w brzuchu rozciągało, chyba to te więzadła..
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluch bym kupiła z 15 szt.Smoczek 1 szt.Mój synek wogóle smoka nie używał
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny fajnie że jest Klub, ja tez go mam na moim wątku mamuś styczniowo-lutowych 2010 i Klub jest super, można pisać dużo intymniejsze rzeczy niż na ogolnym, wklejać ciekawe fotki
![]() Jeśli mnie zaprosicie to super, ale na razie to nie mam czasu nadrabiac wątku, a co dopiero Klub... ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- my tez nie używaliśmy smoka, a pieluch tetrowych to polecam kupić co najmniej z 20szt - są bardzo przydatne
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż wczoraj zaproponował że chciałby się gdzieś wybrać na weekend zanim się dzidzia urodzi bo potem to pewnie prędko nie będzie nam dane wybrać się na taki urlopik. I wiecie co, chyba powoli sam zaczyna dojrzewać do decyzji o wyprowadzce.. w sobotę był razem z moim tatą po kozę u mojej babci przywieźli ją, jaka ona ładna na stacji Orlen w Mielcu się tankowali wracając i koza była w pudle po telewizorze w bagażniku, leżała sobie grzecznie (na szczęście kombiaka mamy ) i gość na stacji zaglądał przez szybę i pyta się co to za bydlę wiozą ja byłam w tym czasie u mojej mamy całe popołudnie sobotnie i potem wieczorem tż się pytał co tam uzgadniałyśmy i w ogóle no i mu powiedziałam że jeszcze nie wiem jak to wszystko pogodzić, studiować dalej czy dziekanka czy co, ale że chciałabym mieszkać z moimi rodzicami bo wiadomo że moja mama by mi coś doradziła przy dziecku bo ja to zielona jestem w tym względzie, że to ciasno strasznie mielibyśmy i tż przyznał mi racje że chyba lepiej byłoby się przenieść. Na korzyść przemówiło też że miałby bliżej do pracy, że siostra tż-ta przyjeżdża na miesiąc akurat przed porodem jakiś czas a w zeszłym roku jak byli to troche nam zaleźli za skórę bo przyjechali na 3tyg. a wszystko wiedzieli lepiej i chcieli nas po kątach rozstawiać jakby nie wiadomo co i tż stwiedził że teraz jak przyjada to nie chce sobie nerwów szaprać z nimi bo przy dziecku to spokoju trzeba.. Jeju... jak ja się bałam tej rozmowy a tu samo wyszło tak bezboleśnie... oby do wakacji
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-07 o 11:20 |
|
|
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
moja tesciowa dowszystkiegomusi sie wtracic jak bralismy slub to swiadkow tez nam powybierala no oczywiscie ja sie niezgodzialam ale nagadac sie musiala,teraz z imienia goszkie zale robi,a jak przyjdzie czas na wybieranie chrzesnych bedzie to samo ze nam powybierala taki tyo czlowieka ze wszystko wie najlepiej i jest malo domyslana co powinna powiedziec a czego nie,nami by tylko dyrygowala bo my takie glupki,zato straszy syn wspanialy a jakie piekne imiona dzieciom dal same swiete,no wytrzym z kims takim szok,jak bedzie dziewczynka, to tez sie nagada bo wybralismy poki co pare imion:Kornelia,Alicja,Ame lka ja bym chciala Róża albo Hiacynta myslalam tez o zosi al emoj maz stwierdzil ze nigdy w zyciu,wiec zostaly nam 3 pierwsze.co do zakupow da dziecka ja jeszcze nic niekupilam i poki co jeszcze niemysle o tym ogladam tylko namietnie wozki(i dowozka tez juz zostalam poinstruowana przez tesciowa ze brat meza kupil kiedys za 500 zł(7lat temu)i to za drogi ona toby za 300 taki kupila)poczekam z zakupami az bede znala plec a tojeszcze zmiesiac moze przy nastepnej wizycie,poki comalenstwo tylkiem odwrocone wiec jak sie nieprzekreci to i zamiesiac dupa z tego,ale czuje ze bedzie chlopiec a jak wyjdzie to wyjdzie i tak je kocham ponad wszystko.
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
laski współczuję teściowych moja jest nie lepsza.Ale boi się wtryniać bo ja sobie nie pozwolę
![]() Ogólnie jest matka mojego M a zazdrosna o wszystko że szok
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
Aż 20 pieluch tetrowych??? Poważnie? Boże, ja to naprawdę zielona jestem. a w body bez rękawków nie bedzie takiemu maluchowi za zimno latem?
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bodziaki z krótki i długim rękawem.Pościel na początek jedna zawsze można dokupić, wypełnienia bym nie kupowała narazie bo latem i tak nie bedziesz używac.W sumie sam ochraniacz sie przyda.Chociaż niemowlę nie jest na tyle aktywne aby sie uderzyć w szczeble
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. ma dużo pieniedzy to nie trzeba jej tak szybko oddawac. A dzis jest na mnie obrazona Ale nie to ja jestem obrazona |
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
a do nas chrzestna męża dzwonila ze chce kase pozyczyc (juz 2 raz, cos jej nie idzie)...ale odddaje
maly mi zasnal a na 12 mam wizyte u lekarza... peszek... jak mi siedzi na kolanach to w 3 minuty zasypia... mierzylam temperature, nie ma, nie wiem co sie tak pokłada... ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- dziecko ulewa czesto wiec dlatego, mozna tez wlozyc na dno wanienki zeby tylek mu sie nei slizgał, poza tym czesto taka pielucha robi za przewijak/oslone przed sloncem w wózku/sciereczke/przykrycie nawet... jak bedzie zimno to zalozysz cos na bodziak, ale obiecuje - jak bedzie 30 stopni to dziecko ci sie ejszcze spoci w bodziaku! jak bedzie zimne, to przykryjesz. proste. to tak jak z doroslym - lepiej na cebulke ubierac! |
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszłą mi w zeszłym tyg paka ciuszków z all http://allegro.pl/mega-paka-uniwersa...401754783.html i nawet do końca jej nie obejrzałam bo nie miałam kiedy a to takie ogromne pudło tego więcej niż na aukcji było plus jakieś buciki jeszcze, masa tego, takie wielkie pudło kartonowe po Huggiesach mi przyszło. Z poczty przytachałam bo prosiłam panie kiedyś żeby listonosz nie nosił ze sobą bo to duża paka może być i żeby zaczekało na poczcie to sobie odbiorę w wolnej chwili. Tylko z wierchu ogladnełam co tam jest, ale widze że piękne cuda. Chyba juz mi wiele ciuszków nie trzeba będzie. Mamie pokazałam kiedyś te ubranka z wcześniejszej paczki ale tam mało było tego i podobały jej się strasznie ale mówiła żebym mojemu tacie nie pokazywała bo się złości żeby nie kupować jeszcze bo za wcześnie jest i nawet jej nie pozwala kupować nic ale ona i tak po kryjomu cos tam wyszperała tylko nie ma jak uprać żeby tato nie widział. nie podejrzewałam mojego taty o takie przesądy ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- no właśnie, a takie pozyczanie i za przeproszeniem - ratowanie komuś tyłka na pewno nie nauczy go odpowiedzialności za własne czyny, przepić kase nie problem bo ktoś zawsze pozyczy - więc po co się martwić, takie myślenie takich osób. Pożyczając mu pieniądze siostra teściowej sama robi mu krzywdę. Bo gdyby musiał się sam zatroszczyć skąd wziąc pieniądze to może by rozsądniej myślał zanim wyda w barze.
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Moim zdaniem do każdego nowo narodzonego dziecka powinna byc dołączona instrukcja obsługi.
![]() Beata świetna paczka! Tyle wspaniałości za taką cenę. Brawo! Co się tyczy przesądów - koleżanka wyjasniła mi to trochę inaczej. Nie należy kupowac ubranek za wcześnie bo w razie jakby (odpukac) coś się dzidzi stało to matka widząc te ubranka jeszcze bardziej się pogrąża. Ja uważam że jeśli coś ma byc to będzie i nie chcę wierzyc w przesądy- pochodzę z północno wschodniej części Polski, gdzie wciąż korzysta się z usług szeptuch. Mój T. natomiast śmieje się z naszej polskiej mentalności( sam nie jest Polakiem). On do życia podchodzi bardzo racjonalnie i jeżeli coś nie jest poparte żadnym dowodem to nie istnieje. Ot co Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-02-07 o 11:46 |
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit - a jak instrukcja jest ale po chińsku? ![]() ja kilka lat temu kupowalam ciuszki zanim zaszłam nawet wiekszosc na allegro szła (z lumków) ale fajniejsze sobie zostawialam. a pierwszym zakupoem byl fotelik do samochodu a samochodu nie mielismy!!!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-02-07 o 11:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

no i nic z tego

stres znowu mnie dopadł, a wizyta dopiero o 21
zaserwuje sobie takie dzisiaj z pewnością.

nie podejrzewałam mojego taty o takie przesądy