Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 17:34   #3361
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

madzia dziewczyny maja racje.. PCO nie da sie tak szybko stwierdzić obserwacja cyklu jak przy starankach czyli usg i takie tam inne..

A jesli chcesz miec córeczke to wyciagnij spiralę.. jesli nie!!! to zostaw!

Z mojego doświadczenia.. lekarz niby po obserwacji ale jednego cyklu ( 4 razy byłam w okolicach owulki na usg) stwierdził że nie zajde w ciąże szybko że w tym cyklu to juz wogóle nie ma szans i że mam włąsnie PCO..
i wiesz co.. zaszłam w ciąze w tym samym cyklu tylko 4 dni pxniej niż powinnam bo owulka sie pzresuneła...
inny powód że ciąża była martwa i musiałam miec "łyżeczkowanie" ale PCO nie wyklucza ciazy....
no chyba że nie wiemy i miałas troszke badan w tym kierunku

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:41   #3362
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Pl_madzia- jak pisały już dziewczyny, nie wszystko przesądzone. Nie wyjmuj tej spiralki, no chyba, że lubisz niespodzianki
Tylko że spiralka mi zbędna bo będę cały czas na tabsach hormonalnych i nie zajdę.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
no chyba że nie wiemy i miałas troszke badan w tym kierunku
Bylam badana przed Erwim, w sumie o tym że mam zesp. Pol. Jajnikow dowiedziałam się 27 lipca, a jakos 15 sierpnia okazało się że jestem w ciąży. Więc tak poszło w zapomnienie, i myslałam że może się pomylili

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Dostalam maila od koleżanki że jutro o 11 jest pogrzeb jej synka Szymonka. Po urodzeniu żył tylko 2 h. I normalnie serce mi pęka. Ile człowiek ma szczęścia że dzieciaki zdrowe to czasem zapomina
Nie mam pojęcia co się stało.
Sorki ale jakoś tak łatwiej jak człowiek się wyżali.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 17:47   #3363
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Straszne... mi zaraz łzy cisną się do oczu i nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego bólu jaki przeżywają wtedy rodzicie...
Zawsze jak pomyślę o czymś takim to wydaję mi ię że najgorsze jest to, że matka musi wrócić do domu gdzie pewnie już wszystko gotowe czeka na dziecko- łóżeczko, wymalowany pokój, wózek itd itp...... straszne...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:14   #3364
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Dom jest fajny ale co z tego że nie ma czynszu , nasz sezon grzewczy to ok 6 tyś rozłóż to na miesiące w roku to 500 miesięcznie jest do tego ubezpieczenie domu , podatek od nieruchomości , Dwa że jak ktoś nie ma czasu tak jak my to nie raz nie jest fajnie , trawnik trzeba skosić wszystko samemu zrobić jak dwoje ludzi pracuje nie raz cieżko jest . Choć nie powiem własny kawałek trawki to super sprawa

BYłam kupić kapcie dla SZymka CI ludzie w tych sklepach to chyba jeleni szukają .. w jednym baba mi chciała wcisnąc takie jak kupuje Szymkowi po 20 zł ale za 50 twierdząc że mają wkładkę antybakteryjną uśmiałam się i wyszlam , kupiłam obok za 24 prawie takie same. Pogłupieli
haha wkładka antybakteryjna hahah dobre

no własnie nie bedzie nas stać na utrzymanie domu i dlatego bedzie mieszkanko u nas są tanie oplaty ja za 30 m 2 płace 40 zł za mieszkanie + gaz prad woda ile zuzyjemy

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A dom faktycznie fajna sprawa, ale tez straszna skarbonka- jeszcze jak sie ktos zna na remontach, budowie czy wykonczeniowce to cos moze sam zrobic, a tak jak my np. to za wszystko musielibysmy bulic kase. Mnie sie marzy ogrodek dzialkowy-byla okazja, ae wtedy nie moglismy sobie na to pozwolic- teraz zreszta tez nie mozemy, a szkoda, bo mamy dzialki niedaleko i mozna spokojnie pieszo dojsc, na stawkiem....moze kiedys...
my własnie mamy działeczkę tz wybudował altanę taką normalną murowaną mamy tam trawkę pare krzewów i drzew owocowych no i truskawki hehhe nawet wysiewam tam marchew kabaczki groszek rzodkiewkę szczypior itp. , wsadzam tez pomidorki koktajlowe zeby mozna było z krzaczka sobie zerwać i zjeść na miejscu hehe także fajnie mamy gdzie wyjśc podsiedzieć odpoczać niestety trawę tez trzeba kosić samo sie nie zrobi

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
A to zdjęcia Michasi z naszym hrabią czarnym Bazylem
z Szymonkiem który skonczy niedługo 2 latka
i michasia z pupa do góry.. wyobraźcie sobie że ona tak w tej pozycji ssała cycka i tak odrazu zasneła!! dlatgeo az zdjęcie zrobiłam..
Michasia prześliczna ah te oczy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:18   #3365
sidorcia
Rozeznanie

dziewczyny,czy takie malenkie buty nike nadaja sie na pierwsze kroki? jakie wy będziecie kupowac?
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:49   #3366
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ecia pisze o Tripie a ja o Zippy ktorego mam i właśnie jest ciężki.

Jesteśmy po wizycie- wiem tyle, co wiedziałam przed, ta pani poząl się Boże DOKTOR już mnie więcej nie zobaczy. Napiszę tylko, że na moją prośbę o zważenie Gabrysi powiedziała, że dzisiaj to ona nie ma czasu dzieci ważyć, dziś jest dzień dla dzieci chorych (o czym mi NIKT NIGDY wcześniej w przychodni nie powiedział!!!!). No nie, tak to się nie będziemy bawić! Koniec końców mała oczywiście zważona została!
I teraz znowu się martwię, bo wyszło, że ona w przeciągu 2,5 miesiąca przytyła tylko kilogram!
A mojej dawnej położnej ktorej zaniosłam dzis dwie reklamowki pełne ciuszków do wydania, żaliłam się, że nie mogę się do naszej pediatry dostać, bo ciągne nie ma miejsc, to mi powiedziała, że mam dzwonić do niej raniutko i ona nas zapisze- i tak wlaśnie mam zamiar robić!
Gabrysia waży 9.3- kurcze, mało nie???
moj w ciagu 2,5 mies napewno nie przytył kilograma teraz wazy 8,5 kg w pieluszce chudzielec

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Tak, mieszkam w bloku. Będę wdzieczna, podpytaj męża...

Wentylację sprawdzają i ostatnio było niby ok... ale czy im wierzyć??
Moze faktycznie powinnam więcej ogrzewać? Ale w sumie dośc dużo grzewam...
A w kuchni jak gotuję to nawet jak otworzę okno na szeroko to nic nie widac przez okno a na suficie jest woda ktora spada na podłogę
napewno wetylacja .... musisz czesto wietrzyc mieszkanie i to tak porzadnie

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Byłam u ginekologa i mam zespół policystycznych jajników, muszę brać hormony, więc kończe karmić małego, i jakoś mi troche przykro. No i druga sprawa że spiralkę moge wyciągnąć bo nie ma sensu jej trzymać
oj szkoda ze tak wyszło

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

pl madzia o cholera tak mi przykro, poryczałam się współczuje całej rodzine, ogromna strata

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
dziewczyny,czy takie malenkie buty nike nadaja sie na pierwsze kroki? jakie wy będziecie kupowac?
chyba nie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 19:44   #3367
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kupowałabym
Buty dobre są z deichmana,ele coś tamnigdy nie pamiętam,zawsze mi się kojarzy z elephant

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:03   #3368
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Koniec końców mała oczywiście zważona została!
I teraz znowu się martwię, bo wyszło, że ona w przeciągu 2,5 miesiąca przytyła tylko kilogram!

JA bym powiedziała że to DUZO!!. Moja waży teraz coś około 8,3 kg.

Cytat:

Byłam u ginekologa i mam zespół policystycznych jajników, muszę brać hormony, więc kończe karmić małego, i jakoś mi troche przykro. No i druga sprawa że spiralkę moge wyciągnąć bo nie ma sensu jej trzymać
Przykre. Co prawda nie wiem co to oznacza ale groźnie brzmi.

Cytat:

Dostalam maila od koleżanki że jutro o 11 jest pogrzeb jej synka Szymonka. Po urodzeniu żył tylko 2 h. I normalnie serce mi pęka. Ile człowiek ma szczęścia że dzieciaki zdrowe to czasem zapomina
Nie mam pojęcia co się stało.
Sorki ale jakoś tak łatwiej jak człowiek się wyżali.
Pomimo tego że nie znam to i tak mi bardzo smutno i jak czytałam to coś ukuło moje serce.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:05   #3369
mrowak
Zakorzenienie

jakie macie meble w pokojach dzieciaków, bo juz nie wiem czy ja szukac nie umiem czy co-wszystko co znajde jest koszmarnie drogie, a nie wiem czy oplaca sie inwestowac w piekny pokoj teraz, kiedy za chwile w ruch pojda kredki i inne ciekawe rzeczy?? Niby chciałabym zeby byo ladnie i przytulnie, ale jesli z gory wiadomo ze po jakis 2 latach przyjdzie je wymieniac to.... a moze jakie meble, z ktorych da sie wszystko zmyc? chodzi mi o regal, komode, potem jakis stolik, lozeczko zostaje to, co jest teraz i w pokoju jest szafa duza wiec ten zakup odpada

no to juz sie nie denerwuje wagą małej
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:42   #3370
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
nie, właśnie takich opinii mi było trzeba, zeby ktoś potwierdził, że też tak ma. Ja sie nie spodziewam, że bedzie przybierała jak noworodek, bo troche oleju w glowie mi jednak pozostało, ale myślałam, że to może być za mało.

AniaP, anakazar,
SZymek miał taki okres spory po roczku ze wogóle nie przybierał tylko rósł .

Cytat:
Absolutnie nie !! . mówie Ci to jako pracująca w firmie sportowej ładnych pare lat, SZymek pierwsze takie dostał pół roku temu dopiero

Cytat:
jakie macie meble w pokojach dzieciaków, bo juz nie wiem czy ja szukac nie umiem czy co-wszystko co znajde jest koszmarnie drogie, a nie wiem czy oplaca sie inwestowac w piekny pokoj teraz, kiedy za chwile w ruch pojda kredki i inne ciekawe rzeczy?? Niby chciałabym zeby byo ladnie i przytulnie, ale jesli z gory wiadomo ze po jakis 2 latach przyjdzie je wymieniac to.... a moze jakie meble, z ktorych da sie wszystko zmyc? chodzi mi o regal, komode, potem jakis stolik, lozeczko zostaje to, co jest teraz i w pokoju jest szafa duza wiec ten zakup odpada

Ja polecam rzeczy z ikea .
MOzesz kupić regaliki z pudełkami żeby był porzadek
http://allegro.pl/ikea-trofast-potro...429436415.html
do tego np stolik potem z mamuta ( mam i rewelka )
http://allegro.pl/ikea-mammut-stolik...430826499.html
Reszte też mam z ikea . te z pudełkami fajne bo kolorowe pudełek jest kilka kolorów tak samo jak stolika . Poza tym można mieć zwykłe meble a zrobić fajnie ściany czy kupić dodatki ja mam meble z normalnej kolekcji a jest kolorowo
drogie meble lepiej sobie darować bo a to dziecko klockiem walnie a to coś namaluje itp
Fajnie jest mieć też zwykły odkryty regał ( sama półki ) z którego dziecko moze sobie brać zabawki lub ty mu podajesz ale widzi co ma

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-02-07 o 20:44
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 20:53   #3371
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
dołączam się do pytania ( dołączam tak się pisze?) Zosia też dostała takie buciki od znajomych bo na ich córeczke były za małe i nie wiem czy można jej zakładać..
Ania jakie kupujesz Oli buciki?

Cytat:

my też będzziemy robić Zosi nie długo pokoik i też przeglądam meble ale jakoś nic mnie nie urzekło a ceny kosmiczne

Zosia waży ok 10 kg, ale jest wysoka bardzo( nie wiem po kim:P) wszyscy mówią że wygląda na większą niż 10 mc

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
SZymek miał taki okres spory po roczku ze wogóle nie przybierał tylko rósł .

Absolutnie nie !! . mówie Ci to jako pracująca w firmie sportowej ładnych pare lat, SZymek pierwsze takie dostał pół roku temu dopiero

Ja polecam rzeczy z ikea .
MOzesz kupić regaliki z pudełkami żeby był porzadek
http://allegro.pl/ikea-trofast-potro...429436415.html
do tego np stolik potem z mamuta ( mam i rewelka )
http://allegro.pl/ikea-mammut-stolik...430826499.html
Reszte też mam z ikea . te z pudełkami fajne bo kolorowe pudełek jest kilka kolorów tak samo jak stolika . Poza tym można mieć zwykłe meble a zrobić fajnie ściany czy kupić dodatki ja mam meble z normalnej kolekcji a jest kolorowo
drogie meble lepiej sobie darować bo a to dziecko klockiem walnie a to coś namaluje itp
Fajnie jest mieć też zwykły odkryty regał ( sama półki ) z którego dziecko moze sobie brać zabawki lub ty mu podajesz ale widzi co ma
ten stolik mi się podoba bardzo i dziadkowie mają kupić Zosi na roczek
musze jeszcze jakieś prezenty wymyślić dla Zosi, bo mi trują co kupić a ja nie mam pomysłów już;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:16   #3372
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
ja mialam kilka razy za młodu torbiele w jajnikach. No i właśnie przed zajściem z Erwinem dostawałam leki, mialam robione usg zaleznie od dnia cyklu. Na usg już wtedy moje jajniki wyglądały jak sitko, chyba ostatnim ich podrygiem zaszłamBęde musiala brać leki bo mam @ co około 2 mc ale w międzyczasie cały czas plamię. Wcześniej leków nie bralam bo chciałam zajść, a teraz już muszę braćJakoś się boję hormonów, mam nadzieje że jakos się przyjmą.
Kurcze, mam nadzieję, że terapia hormonalna pomoże. Mi się wszystkie torbiele wchłonęły po ciąży, ale też długo już nie byłam na badaniu. Jeśli ufasz swojemu ginkowi, to nie masz się co bać, tym bardziej, że cały organizm szaleje i bez leczenia tylko będziesz się męczyć.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:17   #3373
mrowak
Zakorzenienie

myslalam wlasnie o tym regalam z ikei-jakby poobklejac to mogłyby byc fajne, a jak juz odechce jej sie mazac po meblach i scianach to wtedy malowanie i porzadniejsze meble-mysle tez o zostawieniu na scianie sporego miejsca na jakas tablice/plyte- cos, po czym bedzie mozna mazac do woli i scierac, ale to za jakis czas

sara, dołączam
Stary 2011-02-07, 21:33   #3374
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Nie kupowałabym
Buty dobre są z deichmana,ele coś tamnigdy nie pamiętam,zawsze mi się kojarzy z elephant
elefanty adidasy i nike sprawdzalam to mają sztywna podeszwę mało się zgina w odpowiednich miejscach, cena w sumie podobna

Stary 2011-02-07, 21:35   #3375
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dołączam się do pytania ( dołączam tak się pisze?) Zosia też dostała takie buciki od znajomych bo na ich córeczke były za małe i nie wiem czy można jej zakładać..
Ania jakie kupujesz Oli buciki?
/
Ja kupie Oli buciki z emela , pewnie mniej wiecej takie
http://allegro.pl/buciki-emel-wyprze...445922771.html
lub coś w tym stylu
http://allegro.pl/emel-do-nauki-chod...409415400.html
pokazuje Ci tylko orientacyjnie .
Wiesz jak założysz jej od czasu do czasu bo do czegoś ci będa pasiły to nic się nie stanie , ale nie traktowałabym tego jako jedyne główne buty

Cytat:
myslalam wlasnie o tym regalam z ikei-jakby poobklejac to mogłyby byc fajne, a jak juz odechce jej sie mazac po meblach i scianach to wtedy malowanie i porzadniejsze meble-mysle tez o zostawieniu na scianie sporego miejsca na jakas tablice/plyte- cos, po czym bedzie mozna mazac do woli i scierac, ale to za jakis czas

sara, dołączam
jego nie trzeba obklejać tam są kolorowe pudełka na górze wystarczy postawić ze dwie zabawki i już masz kolorowo .
Nie każde dziecko marze , SZymek wogóle tego nie robi a jak już marze to ma kupioną do tego tablice i po niej sobie kredą rysuje . Bardziej ubytki meblowe sa w tym ze w coś walnie , szarpie szufladami itp . W szafie np się chowa

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
elefanty adidasy i nike sprawdzalam to mają sztywna podeszwę mało się zgina w odpowiednich miejscach, cena w sumie podobna
dokładnie do tego część " super modnych modeli " ma zwężane noski co jest przy tak małych dzieciach niedopuszczalne . dziecko musi mieć gdzie paluszkami ruszać
Stary 2011-02-07, 21:39   #3376
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
jego nie trzeba obklejać tam są kolorowe pudełka na górze wystarczy postawić ze dwie zabawki i już masz kolorowo .
pisząc "obklejać" miałąm na myśli pojedyncze naklejki, wiesz tu motylek , tam dwa, a tam grzybek, kwiatek i juz-nie chodziło mi o żadną okleinę BYNAJMNIEJ

dusiaka, Ty chyba bankowiec jesli mi sie cos nie pokręciło: czy PULL A LOAN może oznaczać zaciągnięcie pożyczki?
Stary 2011-02-07, 21:47   #3377
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Przykre. Co prawda nie wiem co to oznacza ale groźnie brzmi.

Pomimo tego że nie znam to i tak mi bardzo smutno i jak czytałam to coś ukuło moje serce.
Policystyczne jajniki to o ile się nie myle to wielotorbielowatość cz cos takiego, po prostu mam dziurawe, i temu te moje starania o mych chłopców, plamy od słońca na skórze.
Ale czuje się taka wybrakowana że musze przestac karmić dziecko, a nie dlatego że to moja decyzja

A co do tego jutrzejszego pogrzebu, to nawet nie moge w nim uczestniczyć, bo przeciez z dziećmi nie pójdę z tego co się dowiedziałam to mały urodził sie wcześniakiem, i za słaby żeby przeżyć, chłopcy maja duzo mniejsze szanse jak są wcześniakami. Przykre to bo ona już ma coreczkę i jak się w wakacje widziałyśmy to rozmawiałyśmy o tym jak już się długo starają, i że ja tez tak się starałam.
Dobra to ja próbuję o tym nie myśleć, mam nadzieje że uda mi się tą moją koleżankę jak najszybciej zobaczyć, może jakoś ją wesprzeć.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:

Ja u Eryka mam meble z BRW i się rewelacyjnie z nich zmywają wszystkie kredki i pisaki do tego kanty zaokrąglone to nawet dla mełego bezpiecznie. Wszystko ladnie płynnie chodzi w szufladach, no i najważniejsze bardzo pojemne. Dla Eryka mam takie co już na lata starczą http://brw.com.pl/pl/kolekcja/9-Pok%...%BCowy/77-Indi

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Eryk maluje wszędzie ale nie tam gdzie powinien najczęściej obrywa podłoga, ale panele dużo zniosą. Na biurku tylko chyba przypadkiem czasem coś maźnie

Stary 2011-02-07, 21:48   #3378
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tego jutrzejszego pogrzebu, to nawet nie moge w nim uczestniczyć, bo przeciez z dziećmi nie pójdę z tego co się dowiedziałam to mały urodził sie wcześniakiem, i za słaby żeby przeżyć, chłopcy maja duzo mniejsze szanse jak są wcześniakami. Przykre to bo ona już ma coreczkę i jak się w wakacje widziałyśmy to rozmawiałyśmy o tym jak już się długo starają, i że ja tez tak się starałam.
Dobra to ja próbuję o tym nie myśleć, mam nadzieje że uda mi się tą moją koleżankę jak najszybciej zobaczyć, może jakoś ją wesprzeć.
przykre to takie maleństwo kurde nawet nie potrafie sobie wyobrazić co czują jego rodzice

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 21:54   #3379
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
pisząc "obklejać" miałąm na myśli pojedyncze naklejki, wiesz tu motylek , tam dwa, a tam grzybek, kwiatek i juz-nie chodziło mi o żadną okleinę BYNAJMNIEJ

dusiaka, Ty chyba bankowiec jesli mi sie cos nie pokręciło: czy PULL A LOAN może oznaczać zaciągnięcie pożyczki?
Poczekaj az gabi podrośnie sama sobie nalepi tylko jej daj okazje

Plmadzia smutna sprawa szczęście w nieszczęściu że nie jest to ich pierwsze dziecko i musza być silni dla córy
Stary 2011-02-07, 22:10   #3380
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
A mojej dawnej położnej ktorej zaniosłam dzis dwie reklamowki pełne ciuszków do wydania, żaliłam się, że nie mogę się do naszej pediatry dostać, bo ciągne nie ma miejsc, to mi powiedziała, że mam dzwonić do niej raniutko i ona nas zapisze- i tak wlaśnie mam zamiar robić!
Mrowak Daniel prze ostatnie 6 miesięcy przytył 0,8 kg on teraz tylko rośnie-na szczęście,Gabi na pewno prawidłowo się rozwija nie przejmuj się,meble tez mam z ikei-komodę i łóżeczko.

Cytat:

A ile byś chciała żeby tyła , tyle co niemowlak ?
Teraz juz dzieciaki nie ida tak z wagą bo się dużo ruszają , waży normalnie ile byś chciała zeby wazyła 12 ?. nie martw się bo jest ok moja Ola waży 9.5 ale z niej pulpet niezły
Ania nie obrażaj Danielek waży 12

Madzia strasznie mi przykro z powodu koleżanki,to jest straszne i niesprawiedliwe,że dzieciątko nie ma szansy
Co do jajników to już na 100%?Jeśli się okaże,że tak to poczuj się ogromną szczęściarą-masz dwóch cudnych synków,ale skoro juz wtedy tak mówili i zaszłas to może jeszcze raz a Wy na serio chcecie jeszcze jedno dziecko??podziwiam

Dusiaczka spoko-zdzwonimy się,ja bardzo chętnie

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-02-07 o 22:14
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 22:25   #3381
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia strasznie mi przykro z powodu koleżanki,to jest straszne i niesprawiedliwe,że dzieciątko nie ma szansy
Co do jajników to już na 100%?Jeśli się okaże,że tak to poczuj się ogromną szczęściarą-masz dwóch cudnych synków,ale skoro juz wtedy tak mówili i zaszłas to może jeszcze raz a Wy na serio chcecie jeszcze jedno dziecko??podziwiam
Nie chcę
Ale taka świadomość że możesz mieć dzieci jest fajna, a nie że jesteś taki wybrakowany egzemplaż, ech dobrze że nie mam córki bo może by kiedyś musiala przechdzić to co ja teraz

Stary 2011-02-07, 22:28   #3382
P0P70
Zakorzenienie

Ja kupiłam jakieś takie buciki dla Oliwki ale ona nie wie o co kaman z tymi bucikami. Ona nie chodzi w bucikach. Nawet jak z nią wychodziliśmy na zewnątrz to nigdy nie zakłądałam bucików tylko grube skarpety. Ale ona już zaczyna samodzielnie chodzić - najbardziej lubi jak się ja prowadzi za rączkę. Więć w domu nie ma problemów bo i tak chodzi bez bucików. Ale czasami jak wychodzimy to np. w jakimś sklepie ona chce pochodzić i w skarpetach ciężko. To jej kupiłam buciki a te jej tylko przeszkadzają na nóżkach. Wie jak je ściągnąć a jak chodzi to potyka się o nie. Nie chce jej zmuszać do chodzenia w butach więc na razie się nimi bawi i gryzie.

Stary 2011-02-07, 22:29   #3383
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Ania nie obrażaj Danielek waży 12

:
Nie obrażam , SZymek też tyle ważył jak miał roczek ale to jest dziewczynka i lepiej żeby wazyła mniej na tym etapie porównywać już dziewczynek do chłoców nie ma co . Szymek wazył 12 a Ola waży 9.5 i jak dla mnie i tak jest pulpetem wkońcu nawet siatki centylowe sa osobne

Pop nauczy się , ja potem Szymkowi tłumaczyłam że jak chce na dwór muszą być buty i się przekonał , kup jej kapcie może lepiej je przetrawi i zakładaj codzinnie na troszkę w domu

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2011-02-07 o 22:31
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 22:50   #3384
P0P70
Zakorzenienie

Ja dzisiaj byłam na rehabilitacji tzn. laserze, ultradźwiękach i czymś jeszcze. Godzinę mnie podłączali pod jakieś prądy. MA to pomóc mojej nodze się zrosnąć. Będę tak jeździła codziennie przez dwa tygodnie - może to coś pomoże. Facet powiedział że pierwszy raz widzi taki przypadek że po 11 tyg. kość się nie zrosła i że jest taaaaka szczelina. Cóż poradzę na to ze ja taka wyjątkowa.

Stary 2011-02-07, 23:27   #3385
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
tak, tak dokładnie

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 23:41   #3386
cigi
Rozeznanie

czesc dziewczyny; nie mam czasu zeby Was nadrobic; az 4 str (odbijacie sobie likend); Dziekuje za komplementy dla corci

Apeluje/wnioskuje abyscie powrzucaly moze do klubu jakies przepisy; Chodzi mi o takie mniej wiecej zgodne ze schematem zywienia.
Jak podajecie zoltko, bo nie mam pomyslu?
W plackach moja mala nie lubi, jajecznica z samego zoltka taka sobie; je tylko tak ugotowane (lubi na szczescie); tylko takie niemleczne przepisy, bo krowiego jeszcze nie daje, a modyfikowanego chyba nie chce wprowadzac (zanim trafie na to co lubi to sie wykosztuje i wywale pewnie sporo); poczekam dwa miesiace i zaczne od krowiego od razu.

Czy nie dosalacie potraw?
Dzis probowalam jej dac kasze jaglana z groszkiem i mieskiem i za nic nie chciala; ja jej probowalam wmuszac, a to po prostu bylo niedobre; Nie slone. Nie solic???

no i jakies przepisiki poprosze; moja plackow nie lubi, kluchow nie lubi; klopsikow nie mam jej jak zrobic, bo chyba nie dostane miesa mielonego nie solonego i przyprawionego; Zupy je i to jedyne na co mam pomysl; A na drugie nie mam pomyslow, bo malo co jej podchodzi; Tylko mieso... i zoltko; to w jakiej formie to miesko moze (warzywa rozdrobnione dostaje tez, ew z mini kluseczkami, czy ryzem)

pytanie do mam cyckowych (madziwnia, megi, dusiaka, ...) jak dlugo mniej wiecej planujecie karmic cycem, czy w ogole planujecie?
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 00:02   #3387
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak dokładnie
senk ju
Stary 2011-02-08, 00:29   #3388
cigi
Rozeznanie

ecia pecia, ciesze sie ze wszystko ok; bo terz o tobie pamietalam i juz sie martwilam;
darusia, bardzo sympatycznie pokoik wyglada i kuchnia tez ok; fajnie, ze jestes zadowolona;
Cytat:
AniaP - ja mojemu starszemu kupiłam na okres dojrzewania książkę "Wielka księga siusiaków".

Cigi - ten Twój Basiulek może i jest marcowo-kwietniowy, ale chyba nie rocznik 2010...
Te włoski, chyba bym fioła dostała na ich punkcie - można z nimi tyle zrobic. Już widzę te spineczki
slyszalam o tej ksiazeczce;
dzieki; co do spineczek i gumeczek, to odkad obcielam jej grzywke w ogole przestalam uzywac; ona nie lubila jak jej cos montowalam na glowce, a po co mam ja meczyc; niemal nigdzie do ludzi z nia nie chodze, wiec niech sobie bedzie naturalna, poza tym w czapkach; ale moze jutro sprobuje zrobic jej kitke z tylu, czesto lapie jej tak reka wloski, fajnie wyglada;
No mam nadzieje, ze jakos bede potrafila rozmawiac z basia o roznych rzeczach, chce byc jej przyjaciolka; mama po pierwsze i miec odpowiedni szacunek, ale tez przyjaciolka;
Cytat:
Super dziewczynki macie z Basi oczywiście nie mogę,a to ostatnie zdjęcie to wygląda jakbyście z nieba robiły i by było widac całą kulę ziemską
bo to ostatnie robilam kiedy byla straszna mgla ; bialo dookola i takie fajne mleko mam na paru zdjeciach, fajny efekt dalo;

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja to też jestem zdania ze najfajniej się mieszka samemu. Niestety ale my mieszkamy z matką TZ i jego bratem. Niby to nasz dom ale ja to chyba najmniej czuję się jak u siebie. Dobrze że chociaż na weekendy zostajemy sami. Często mam spięcia z matką TZ, np jak schodzę rano da dół do kuchni to ta mi mówi abym się nie krępowała i coś zjadła. Już kilkadziesiąt razy się jej pytałam czy ja potrzebuję jej pozwolenia aby tu cokolwiek sobie wziąć. W zeszłym tygodniu też miałyśmy dość duże spięcie i ona powiedziała że już nie ma pojęcia jak ze mną rozmawiać bo nic mi się nie podoba.
Z TZ bratem też miała spięcie w piątek. Wrócił do domu po pracy i od razu do mojego samochodu z tekstem że musi z niego coś wymontować. To ja się pytam co? A ten że CB. To go pogoniła i powiedziałam że NIC z MOJEGO samochodu nie będzie wymontowywał. A on że i tak przecież na razie nie jeżdżę a on w służbowym nie ma. Pogoniłam.
Później powiedziałam TZ -owi że nie życzę sobie takich sytuacji.
Naprawdę rodzina TZ-ta mnie przytłacza czasami. No ale są bardzo użyteczni a ja nie mam wyjścia.
Ta Twoja tesciowa to jest fajna kobitka cos mi sie zdaje, ale tekst swietny; ale bardzo dobrze Cie rozumiem; w takim "zatloczonym" rodzinka domu czuje sie dobrze, ale nie za dlugo; moze byc to meczace; a tymbardziej, ze to rodzina tzta a nie Twoja; to jak wieczna stancja;
Pewnie, ze najlepiej mieszkac samemu i byc sobie panem.

Cytat:

tak takk .. hehe ale ssac cycka tak w tej pozycji to juz wyczyn hahah

Darusia!!! świetnie ż ejuz sami jestescie.. ah jak zazdroszcze
Fajna ta poza; Moja tez zaczela pryzjmowac pozy siedzace przy cycku, dotychczas bylo na lezaco, a teraz si epodnosi; a po jedzonku oglada i bawi sie brodawka
Cytat:
E
ona w przeciągu 2,5 miesiąca przytyła tylko kilogram!
moja wazy 7200 ok; i tez jakos tak przybrala; no ja to sie bywa niepokoje, ale z ankiety jaka przeprowadzilam tu ostatnio, wynika, ze wiekszosc dzieci juz tak malo teraz przybiera;

madzia, przykre to; ale wazne, ze juz masz dzieciaki;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 07:55   #3389
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Dziewczyny, czy ktaś z was daje dziecku jogurty z jogobelli?? Ja daję Kubusiowi od dawna, zamiast misiowych jogurtów i on je uwielbia, jada co 2 dni jako drugie śniadanko, a wczoraj moja koleżanka mnie mega zbeształa za to, że za dużo cukru i że nie dla dziecka, że misiowe są najbezpieczniejsze...no ale tam znowu sama chemia z resztą tu też któraś z was pisała, że jogobelki najlepsze....kurde już sama nie wiem co mu dawać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 08:13   #3390
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktaś z was daje dziecku jogurty z jogobelli?? Ja daję Kubusiowi od dawna, zamiast misiowych jogurtów i on je uwielbia, jada co 2 dni jako drugie śniadanko, a wczoraj moja koleżanka mnie mega zbeształa za to, że za dużo cukru i że nie dla dziecka, że misiowe są najbezpieczniejsze...no ale tam znowu sama chemia z resztą tu też któraś z was pisała, że jogobelki najlepsze....kurde już sama nie wiem co mu dawać
No właśnie, we wszystkim tyle cukru albo chemii i też sama już nie wiem co dawać młodemu. Ja daję serki Bakusie ale tam niby jest 100g a on i tak się nie najada
Cigi - już chyba można podawać całe jajo co jakiś czas. Ja robię małemu normalną jajecznicę z całego jaja. W ogóle powoli i po trochu daję skosztować wszystkiego oprócz żółtego sera, grzybów i orzechów.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości