|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
madzia dziewczyny maja racje.. PCO nie da sie tak szybko stwierdzić obserwacja cyklu jak przy starankach czyli usg i takie tam inne..
A jesli chcesz miec córeczke to wyciagnij spiralę.. jesli nie!!! to zostaw! Z mojego doświadczenia.. lekarz niby po obserwacji ale jednego cyklu ( 4 razy byłam w okolicach owulki na usg) stwierdził że nie zajde w ciąże szybko że w tym cyklu to juz wogóle nie ma szans i że mam włąsnie PCO.. i wiesz co.. zaszłam w ciąze w tym samym cyklu tylko 4 dni pxniej niż powinnam bo owulka sie pzresuneła... inny powód że ciąża była martwa i musiałam miec "łyżeczkowanie" ale PCO nie wyklucza ciazy.... no chyba że nie wiemy i miałas troszke badan w tym kierunku
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Bylam badana przed Erwim, w sumie o tym że mam zesp. Pol. Jajnikow dowiedziałam się 27 lipca, a jakos 15 sierpnia okazało się że jestem w ciąży. Więc tak poszło w zapomnienie, i myslałam że może się pomylili ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Dostalam maila od koleżanki że jutro o 11 jest pogrzeb jej synka Szymonka. Po urodzeniu żył tylko 2 h. I normalnie serce mi pęka. Ile człowiek ma szczęścia że dzieciaki zdrowe to czasem zapomina ![]() Nie mam pojęcia co się stało. Sorki ale jakoś tak łatwiej jak człowiek się wyżali.
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Straszne... mi zaraz łzy cisną się do oczu i nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego bólu jaki przeżywają wtedy rodzicie...
Zawsze jak pomyślę o czymś takim to wydaję mi ię że najgorsze jest to, że matka musi wrócić do domu gdzie pewnie już wszystko gotowe czeka na dziecko- łóżeczko, wymalowany pokój, wózek itd itp...... straszne...
|
#3364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny,czy takie malenkie buty nike nadaja sie na pierwsze kroki? jakie wy będziecie kupowac?
|
|
|
|
#3366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz wazy 8,5 kg w pieluszce ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- pl madzia o cholera tak mi przykro, poryczałam się współczuje całej rodzine, ogromna strata---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty dobre są z deichmana,ele coś tam n igdy nie pamiętam,zawsze mi się kojarzy z elephant
|
|
#3368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
jakie macie meble w pokojach dzieciaków, bo juz nie wiem czy ja szukac nie umiem czy co-wszystko co znajde jest koszmarnie drogie, a nie wiem czy oplaca sie inwestowac w piekny pokoj teraz, kiedy za chwile w ruch pojda kredki i inne ciekawe rzeczy?? Niby chciałabym zeby byo ladnie i przytulnie, ale jesli z gory wiadomo ze po jakis 2 latach przyjdzie je wymieniac to.... a moze jakie meble, z ktorych da sie wszystko zmyc?
chodzi mi o regal, komode, potem jakis stolik, lozeczko zostaje to, co jest teraz i w pokoju jest szafa duza wiec ten zakup odpadano to juz sie nie denerwuje wagą małej
|
#3370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
MOzesz kupić regaliki z pudełkami żeby był porzadek http://allegro.pl/ikea-trofast-potro...429436415.html do tego np stolik potem z mamuta ( mam i rewelka ) http://allegro.pl/ikea-mammut-stolik...430826499.html Reszte też mam z ikea . te z pudełkami fajne bo kolorowe pudełek jest kilka kolorów tak samo jak stolika . Poza tym można mieć zwykłe meble a zrobić fajnie ściany czy kupić dodatki ja mam meble z normalnej kolekcji a jest kolorowo drogie meble lepiej sobie darować bo a to dziecko klockiem walnie a to coś namaluje itp Fajnie jest mieć też zwykły odkryty regał ( sama półki ) z którego dziecko moze sobie brać zabawki lub ty mu podajesz ale widzi co ma
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-02-07 o 20:44 |
|||
|
|
|
#3371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania jakie kupujesz Oli buciki? Cytat:
Zosia waży ok 10 kg, ale jest wysoka bardzo( nie wiem po kim:P) wszyscy mówią że wygląda na większą niż 10 mc ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() musze jeszcze jakieś prezenty wymyślić dla Zosi, bo mi trują co kupić a ja nie mam pomysłów już;/
|
|
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
myslalam wlasnie o tym regalam z ikei-jakby poobklejac to mogłyby byc fajne, a jak juz odechce jej sie mazac po meblach i scianach to wtedy malowanie i porzadniejsze meble-mysle tez o zostawieniu na scianie sporego miejsca na jakas tablice/plyte- cos, po czym bedzie mozna mazac do woli i scierac, ale to za jakis czas
sara, dołączam
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/buciki-emel-wyprze...445922771.html lub coś w tym stylu http://allegro.pl/emel-do-nauki-chod...409415400.html pokazuje Ci tylko orientacyjnie . Wiesz jak założysz jej od czasu do czasu bo do czegoś ci będa pasiły to nic się nie stanie , ale nie traktowałabym tego jako jedyne główne buty Cytat:
Nie każde dziecko marze , SZymek wogóle tego nie robi a jak już marze to ma kupioną do tego tablice i po niej sobie kredą rysuje . Bardziej ubytki meblowe sa w tym ze w coś walnie , szarpie szufladami itp . W szafie np się chowa ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- dokładnie do tego część " super modnych modeli " ma zwężane noski co jest przy tak małych dzieciach niedopuszczalne . dziecko musi mieć gdzie paluszkami ruszać
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dusiaka, Ty chyba bankowiec jesli mi sie cos nie pokręciło: czy PULL A LOAN może oznaczać zaciągnięcie pożyczki?
|
|
#3377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czuje się taka wybrakowana że musze przestac karmić dziecko, a nie dlatego że to moja decyzja A co do tego jutrzejszego pogrzebu, to nawet nie moge w nim uczestniczyć, bo przeciez z dziećmi nie pójdę Dobra to ja próbuję o tym nie myśleć, mam nadzieje że uda mi się tą moją koleżankę jak najszybciej zobaczyć, może jakoś ją wesprzeć. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
najczęściej obrywa podłoga, ale panele dużo zniosą. Na biurku tylko chyba przypadkiem czasem coś maźnie
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie maleństwo kurde nawet nie potrafie sobie wyobrazić co czują jego rodzice
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jej daj okazjePlmadzia smutna sprawa szczęście w nieszczęściu że nie jest to ich pierwsze dziecko i musza być silni dla córy
|
|
#3380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Madzia strasznie mi przykro z powodu koleżanki,to jest straszne i niesprawiedliwe,że dzieciątko nie ma szansy ![]() Co do jajników to już na 100%?Jeśli się okaże,że tak to poczuj się ogromną szczęściarą-masz dwóch cudnych synków,ale skoro juz wtedy tak mówili i zaszłas to może jeszcze raz a Wy na serio chcecie jeszcze jedno dziecko??podziwiam ![]() Dusiaczka spoko-zdzwonimy się,ja bardzo chętnie Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-02-07 o 22:14 |
||
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale taka świadomość że możesz mieć dzieci jest fajna, a nie że jesteś taki wybrakowany egzemplaż, ech dobrze że nie mam córki bo może by kiedyś musiala przechdzić to co ja teraz
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam jakieś takie buciki dla Oliwki ale ona nie wie o co kaman z tymi bucikami. Ona nie chodzi w bucikach. Nawet jak z nią wychodziliśmy na zewnątrz to nigdy nie zakłądałam bucików tylko grube skarpety. Ale ona już zaczyna samodzielnie chodzić - najbardziej lubi jak się ja prowadzi za rączkę
. Więć w domu nie ma problemów bo i tak chodzi bez bucików. Ale czasami jak wychodzimy to np. w jakimś sklepie ona chce pochodzić i w skarpetach ciężko. To jej kupiłam buciki a te jej tylko przeszkadzają na nóżkach. Wie jak je ściągnąć a jak chodzi to potyka się o nie. Nie chce jej zmuszać do chodzenia w butach więc na razie się nimi bawi i gryzie.
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Nie obrażam , SZymek też tyle ważył jak miał roczek
![]() wkońcu nawet siatki centylowe sa osobnePop nauczy się , ja potem Szymkowi tłumaczyłam że jak chce na dwór muszą być buty i się przekonał , kup jej kapcie może lepiej je przetrawi i zakładaj codzinnie na troszkę w domu
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-02-07 o 22:31 |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj byłam na rehabilitacji tzn. laserze, ultradźwiękach i czymś jeszcze. Godzinę mnie podłączali pod jakieś prądy. MA to pomóc mojej nodze się zrosnąć. Będę tak jeździła codziennie przez dwa tygodnie - może to coś pomoże. Facet powiedział że pierwszy raz widzi taki przypadek że po 11 tyg. kość się nie zrosła i że jest taaaaka szczelina. Cóż poradzę na to ze ja taka wyjątkowa
.
|
#3385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny; nie mam czasu zeby Was nadrobic; az 4 str (odbijacie sobie likend); Dziekuje za komplementy dla corci
Apeluje/wnioskuje abyscie powrzucaly moze do klubu jakies przepisy; Chodzi mi o takie mniej wiecej zgodne ze schematem zywienia. Jak podajecie zoltko, bo nie mam pomyslu? W plackach moja mala nie lubi, jajecznica z samego zoltka taka sobie; je tylko tak ugotowane (lubi na szczescie); tylko takie niemleczne przepisy, bo krowiego jeszcze nie daje, a modyfikowanego chyba nie chce wprowadzac (zanim trafie na to co lubi to sie wykosztuje i wywale pewnie sporo); poczekam dwa miesiace i zaczne od krowiego od razu. Czy nie dosalacie potraw? Dzis probowalam jej dac kasze jaglana z groszkiem i mieskiem i za nic nie chciala; ja jej probowalam wmuszac, a to po prostu bylo niedobre; Nie slone. Nie solic??? no i jakies przepisiki poprosze; moja plackow nie lubi, kluchow nie lubi; klopsikow nie mam jej jak zrobic, bo chyba nie dostane miesa mielonego nie solonego i przyprawionego; Zupy je i to jedyne na co mam pomysl; A na drugie nie mam pomyslow, bo malo co jej podchodzi; Tylko mieso... i zoltko; to w jakiej formie to miesko moze (warzywa rozdrobnione dostaje tez, ew z mini kluseczkami, czy ryzem) pytanie do mam cyckowych (madziwnia, megi, dusiaka, ...) jak dlugo mniej wiecej planujecie karmic cycem, czy w ogole planujecie? |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3388 | |||||
|
Rozeznanie
|
ecia pecia, ciesze sie ze wszystko ok; bo terz o tobie pamietalam i juz sie martwilam;
darusia, bardzo sympatycznie pokoik wyglada i kuchnia tez ok; fajnie, ze jestes zadowolona; Cytat:
dzieki; co do spineczek i gumeczek, to odkad obcielam jej grzywke w ogole przestalam uzywac; ona nie lubila jak jej cos montowalam na glowce, a po co mam ja meczyc; niemal nigdzie do ludzi z nia nie chodze, wiec niech sobie bedzie naturalna, poza tym w czapkach; ale moze jutro sprobuje zrobic jej kitke z tylu, czesto lapie jej tak reka wloski, fajnie wyglada; No mam nadzieje, ze jakos bede potrafila rozmawiac z basia o roznych rzeczach, chce byc jej przyjaciolka; mama po pierwsze i miec odpowiedni szacunek, ale tez przyjaciolka; Cytat:
; bialo dookola i takie fajne mleko mam na paru zdjeciach, fajny efekt dalo;---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
Pewnie, ze najlepiej mieszkac samemu i byc sobie panem. Cytat:
![]() Cytat:
madzia, przykre to; ale wazne, ze juz masz dzieciaki; |
|||||
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktaś z was daje dziecku jogurty z jogobelli?? Ja daję Kubusiowi od dawna, zamiast misiowych jogurtów i on je uwielbia, jada co 2 dni jako drugie śniadanko, a wczoraj moja koleżanka mnie mega zbeształa za to, że za dużo cukru i że nie dla dziecka, że misiowe są najbezpieczniejsze...no ale tam znowu sama chemia
z resztą tu też któraś z was pisała, że jogobelki najlepsze....kurde już sama nie wiem co mu dawać
|
#3390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cigi - już chyba można podawać całe jajo co jakiś czas. Ja robię małemu normalną jajecznicę z całego jaja. W ogóle powoli i po trochu daję skosztować wszystkiego oprócz żółtego sera, grzybów i orzechów.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Koniec końców mała oczywiście zważona została!
teraz wazy 8,5 kg w pieluszce

z resztą tu też któraś z was pisała, że jogobelki najlepsze....kurde już sama nie wiem co mu dawać