Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 10:24   #961
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

A ja się dzisiaj dodzwoniłam w końcu do ginka i termin dopiero w czwartek :baba
Jestem taka zła.

tweedledee- i jak test ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 10:40   #962
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jestem taka zła.

tweedledee- i jak test ?
No chyba przedwcześnie się cieszyłam, bo wyszedł negatywny, także ten pierwszy był prawdopodobnie fałszywie pozytywny Na betę nie poszłam, bo nie ma sensu, w niedziele powinnam dostać okres, także sobie poczekam
Stary 2011-02-07, 10:58   #963
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No chyba przedwcześnie się cieszyłam, bo wyszedł negatywny, także ten pierwszy był prawdopodobnie fałszywie pozytywny Na betę nie poszłam, bo nie ma sensu, w niedziele powinnam dostać okres, także sobie poczekam
oj kurde szkoda. Trzymaj się i po okresie pewnie już się uda

Wymianka.
Stary 2011-02-07, 10:59   #964
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
oj kurde szkoda. Trzymaj się i po okresie pewnie już się uda
Zobaczymy, może jeszcze nie wszystko stracone
Stary 2011-02-07, 12:03   #965
agnyska81
Zakorzenienie

Witajcie nowe mamy!

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Aha i chciałam się pochwalić ale i pożalić że dziś kończę 24lata
Spóźnione życzenia urodzinowe!

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tym paleniu, to i ja coś dorzucę
2 tyg temu w piątek robiłam test i wyszedł negatywnie, więc też uznałam że nie ma i można dalej szaleć Poszłam na imprezę, na drugi dzień kac był niemiłosierny (nie dość, że zwracałam po imprezie w nocy), to i rano (gdzie nie miałam czym)... co jak co, ale tak się nigdy nie czułam... a i wcale też jakoś nie wiadomo jak się nie napiłam... Nałogowo palę od jakichś 4 lat i często nawet mając kaca, w drugiej połowie dnia czułam się lepiej i normalnie byłam w stanie zapalić papieroska. Ale powiem Wam, tu było inaczej coś... Co się lepiej poczułam, to za chwilę łupało mnie w głowie, nic nie mogłam przełknąć tak mi niedobrze było... I pierwszy raz od kiedy paliłam nałogowo nie zapaliłam przez caaaaaaały dzień! A że miałam takie postanowienie noworoczne, aby w końcu udało mi się rzucić fajki, to uznałam że to świetna okazja skoro udało mi się nie palić przez 1 dzień... Dopiero 4 dni później na teście wyszły mi 2 kreski a dziś mijają 2 tygodnie jak nie palę! Jestem taka dumna... Myślałam, że nigdy tego nie dokonam! Dzięki temu wiem, że nie ma rzeczy niemożliwych!
Gratuluję rzucenia palenia

Cytat:
Napisane przez tredulka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, ja cały was czytam ale ja nie mam na razie dobrych wiadomość.
Wczoraj poszlam do lekarza ktorego wybrlam na prowadzenie ciazy i zapytala kiedy mialam robione usg ja powiedzialam ze w zeszlym tygodniu co bylo koncem 5 tyg poczatkiem 6 od ostatniej @ a wg pani gin i wg usg to 4/5 tydzien. Poczytam ta moja nowa pani stwierdziła ze już powinno być widać zarodek na poprzednim usg. A w związku z tym ze u nich nie było lekarza od usg to powiedziała żebym pojechała jak najszybciej gdzieś gdzie mi zrobią usg. Pojechałam na ostry dyżur i po czekaniu 2 godziny dowiedziałam się ze zarodek ma 4mm ale nie ma echa serca co tamtejsza pani ginekolog stwierdziła za nie normalne na początku 7 tc. i powiedziała ze to normalne ze ciąża obumiera ze tak ma 40% kobiet, ale proszę jeszcze zrobić bhcg i za tydzień usg jeśli taki będzie sam stan to skierowanie do szpitala na usuniecie;( nie wiem co robić od wczoraj praktycznie nie przestaje płakać jestem w rozsypce ;(
Tredulko, wydaje mi się, że za wcześnie, żeby Cię tak nastraszyć, ja w ósmym tygodniu nie miałam jeszcze widocznego zarodka, a lekarz nadal kazał czekać. Jeśli masz jakieś wątpliwości zawsze możesz podejść do innego, a każda decyzja i tak musi być z Tobą skonsultowana, niczego nie zrobią bez Twojej zgody i 100 % przekonania. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez andruszki Pokaż wiadomość
Już dawno bym zrobiła betę gdyby nie to, że mam gorączkę i od tygodnia nie wychodzę z domu. Poszłam do lekarza to mi przepisał antybiotyki (Agumentin) nawet jak w Iszym trymestrze ciąży jestem mówił że nie zaszkodzą :| Gin mówił że nie można brać nawet homeopatycznych. Posłuchałam gina i dalej zdycham z drugiej strony jak to jakieś zapalenie gardła to też nie fajnie dla bobasa
Hmm, zauważyłam, że co lekarz to opinia odnośnie brania lekó w ciąży Moja lekarka pierwszego kontaktu zawsze daje mi do wyboru czy wolę leczenie z antybiotykiem, czy bez. Jak byłam chora ostatnim razem to miałam podejrzenie, że mogę być w ciąży i powiedziałam jej o tym no i byłam przekonana, że antybiotyków żadnych nie można, a ona wyjaśniła mi, że z grupy penicylin (ten przepisany Tobie do nich należy - sprawdziłam) można. No i że często lepiej jest zaleczyć infekcję antybiotykiem, niż nie dopuścić do groźniejszej choroby. A zwłaszcza wysoka temperatura jest we wczesnej ciąży groźna (taka w okolicach 39 stopni), no i choroby wirusowe. No ale o leczeniu powinien zadecydować lekarz, bo on przecież widzi w jakim stanie jest pacjentka i może zdecydować co będzie dla niej korzystniejsze/mniej ryzykowne

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Ja stosuję różne ale jak dowiedziałam się o ciąży z testów poleciałam do apteki po Laktacyd (nie wiem czy mogę wymieniać nazwy?) -stosowałam go w pierwszej ciąży i nie miałam żadnych problemów
Oj, to akurat jedyny płyn przy którego stosowaniu miałam infekcje intymne (dwie jedyne jakie mnie kiedykolwiek spotkały) i jakoś mam uraz

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
dobrze , ze sama nie jestem z tymi pogladami , bo juz sobie pomyslalam , ze ja jakas wyrodna matka jestem /bede
Jeszcze ja się do tej grupy nadaję z moimi poglądami

Udało mi się umówić na wizytę w środę, właściwie powinnam iść później, ale jakoś tak jak na szpilkach siedzę...

Ostatnio wszystko mi się wali: mam problemy osobiste, dziadka w szpitalu i jeszcze do tego komp domowy nie działa, więc nawet się w domu nie rozerwę. Jedyny pozytyw - domowe leczenie gardła i migdałków chyba mi dobrze wyszło, bo juz nie bolą.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 12:06   #966
cotynato
Zakorzenienie

Agnyska jak jesteś to jak coś to ja jestem ( na pierwszą stonę ;-)) Magda, 22 lata i t.p mam wg stron 12.09 , ale to pewnie podajemy dopiero jak ginek wyliczy ?

Cytat:
Oj, to akurat jedyny płyn przy którego stosowaniu miałam infekcje intymne (dwie jedyne jakie mnie kiedykolwiek spotkały) i jakoś mam uraz
Ja właśnie też po nim miałam jakieś nieprzyjemności .

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-02-07 o 12:08
Stary 2011-02-07, 12:27   #967
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska jak jesteś to jak coś to ja jestem ( na pierwszą stonę ;-)) Magda, 22 lata i t.p mam wg stron 12.09 , ale to pewnie podajemy dopiero jak ginek wyliczy ?
Ok, dopisuję dane. T.p. sobie wpisałam z kalkulatora, mi ginek niczego nie wyliczał.
Przepraszam, ale rzucam tak jednym okiem tylko na forum, bo jestem w pracy, komp domowy mi nie działa, nowe dziewczyny dopiszę w miarę możliwości i czasu. Jeśli ktoś jest chętny może przejąć listę, bo mogę mieć mały problem z nadążeniem za nowymi mamami...

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 12:31   #968
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ok, dopisuję dane. T.p. sobie wpisałam z kalkulatora, mi ginek niczego nie wyliczał.
Przepraszam, ale rzucam tak jednym okiem tylko na forum, bo jestem w pracy, komp domowy mi nie działa, nowe dziewczyny dopiszę w miarę możliwości i czasu. Jeśli ktoś jest chętny może przejąć listę, bo mogę mieć mały problem z nadążeniem za nowymi mamami...
Nie ma parcia, każdy ma swoje zycie i na pewno zrozumiemy Ja tak mówię na zaś
Znowu dorwałam się do babciowych ogórków kiszonych i będę później umierała na zgagę roku haha
A w ogóle tż mama wyliczyła, że to będzie dziewczynka, ciekawe jak to zrobiła

Wymianka.
Stary 2011-02-07, 13:41   #969
lausanne
Wtajemniczenie

jak do zapłodnienia doszło w dniu płodnym to ogromne prawdopodobieństwo chłopca bo plemniki męskie są szybsze niż żeńskie (my w ten sposob celowaliśmy w chłopca poprzednim razem ). a jak plemniczek czekał sobie w sluzie na dzien płodny kilka dni to większa szansa na dziewczynkę, bo plemniki żeńskie dłużej żyją i są wytrzymalsze. ponoć udowodnione naukowo, ale wiecie jak to jest z tą nauką

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

o znalazłam na stronie: http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=650 jak się ta metoda nazywa

Metoda Franciszka Benendo
Metoda polskiego lekarza Franciszka Benendo sprawdza się w przypadku kobiet mających regularne cykle, najważniejsze jest bowiem określenie dokładnego dnia owulacji. Badania wykazały, że plemniki męskie jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyją w sprzyjającym środowisku. Rodzice pragnący syna powinni współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie. Szansa na posiadanie dziewczynki są największe, gdy do stosunku doszło na 2-3 dni przed owulacją. W takiej sytuacji komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie. Kilkanaście lat temu zespół ginekologów-endokrynologów pod kierunkiem prof. Jerzego Tetera z Akademii Medycznej w Warszawie przetestował metodę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły jej skuteczność - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%.
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 13:43   #970
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
jak do zapłodnienia doszło w dniu płodnym to ogromne prawdopodobieństwo chłopca bo plemniki męskie są szybsze niż żeńskie (my w ten sposob celowaliśmy w chłopca poprzednim razem ). a jak plemniczek czekał sobie w sluzie na dzien płodny kilka dni to większa szansa na dziewczynkę, bo plemniki żeńskie dłużej żyją i są wytrzymalsze. ponoć udowodnione naukowo, ale wiecie jak to jest z tą nauką
O proszę, ja nie wiem kiedy było zapłodnienie więc dziwię się że moja przyszła teściowa wiedziała mi to obojętne czy będzie chłopiec czy dziewczynka, oby zdrowe a w sumie i tak będę się starała żeby był i chłopiec i dziewczynka , więc kolejność dowolna U tż jest małe parcie , bo dziadek ma chyba już 5 prawnuków więc by chciał jedną prawnuczkę

Wymianka.
Stary 2011-02-07, 13:49   #971
lausanne
Wtajemniczenie

i jeszcze jedna stronka, moim zdaniem juz bardziej dla zabawy
http://jolmys.webpark.pl/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 15:11   #972
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
Co do farbowania czy ścinania włosów. To nie wiem kto wam naopowiadał takich głupot.
Ja w 1 ciąży ścinałam z 2 razy i z 2 razy farbowałam. Córcia mądrala mała i spryciula, zdrowa jak rybka
Z tymi farbami chodzi o to, że w I trymestrze zapach farby może drażnić niektóre kobiety, co nie znaczy że nie można farbować więc lepiej farbować włosy w wietrzonym pomieszczeniu.

Co do ścięcia - pierwszy raz słyszałam takie coś... to, że do 1 roku życia nie można dziecku ścinać bo wtedy dziecku skraca się rozum to tak taką głupotę też słyszałam ale żeby w ciąży??
po za tym mało które dziecko wymaga obcinania włosów w 1 roku życia... ale jak mają wchodzić włoski dziecku do oczu, to lepiej ściąć.
ale się usmiałam to tak jak przed maturą - nie wolno ścinać włosów od studniówki bo sie rozum utnie lubię o takich zabobonach poczytać, przynajmniej mi się humor poprawia

a co do farbowania to ja właśnie dzisiaj idę robić sie na bóstwo

Tredulka trzymaj się kochana koniecznie idź do innego lekarza na konsultację

kapka, mi gin kazał dużo dużo pić wody i brac urosept żeby wypłukać bakterie z moczu.
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:26   #973
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Ja dzisiaj mam pierwszą wizytę na 18:00

Jejku nie wiem czemu jestem taka przejęta

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:33   #974
acelinka
Zakorzenienie

sofcia to normalne, każda jest przejęta
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 15:41   #975
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

acelinka pewnie tak ale ja tak dawno ogólnie też nie byłam u ginekologa, że czuję się jak nastolatka z pierwszą wizytą i w ogóle ciekawa jestem, czy dobrego wybrałam (bo idę pierwszy raz do tego, bo poprzedni sobie nagrabili), czy będzie miły, profesjonalny ajjj pewnie niepotrzebnie się tak nakręcam - będzie dobrze musi!

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
Stary 2011-02-07, 15:53   #976
cotynato
Zakorzenienie

A ja o dziwo ostatnio stwierdziłam, że już mi minęło to przerażenie pokazywaniem się TAM ginkowi. W końcu od czasu kiedy się dowiedziałam byłam ze 3 razy i to już takie normalne się wydaje

Wymianka.
Stary 2011-02-07, 16:03   #977
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Ja w sumie nie mam problemów z pokazywaniem się lekarzowi, pierwszy raz jak poszłam, poszłam do kobiety, później zmieniłam na faceta i szczerze mówiąc wolę lekarz płci przeciwnej. Teraz też idę do mężczyzny, ok zbieram się powoli Czas na mnie

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
Stary 2011-02-07, 16:16   #978
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A ja o dziwo ostatnio stwierdziłam, że już mi minęło to przerażenie pokazywaniem się TAM ginkowi. W końcu od czasu kiedy się dowiedziałam byłam ze 3 razy i to już takie normalne się wydaje
Mi po pobycie w szpitalu jest to normalne, tam się musiałam tyle razy pokazywać że teraz mi to wsio ryba
Co do płci to wolę 1000 razy faceta, przynajmniej ja trafiałam na delikatnych , a baba jak wziernik założy to aż łezki się w oku pojawiają Może miałam pecha i trafiałam na złe Panie ginekolog

Ale mi się chciało marchewni z groszkiem aż musiałam sobie zrobić
Ulżyło mi po zjedzeniu
Dziś mdłości mało nie zapeszać (aby już ich nie było a sio)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 16:34   #979
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mi po pobycie w szpitalu jest to normalne, tam się musiałam tyle razy pokazywać że teraz mi to wsio ryba
Co do płci to wolę 1000 razy faceta, przynajmniej ja trafiałam na delikatnych , a baba jak wziernik założy to aż łezki się w oku pojawiają Może miałam pecha i trafiałam na złe Panie ginekolog

Ale mi się chciało marchewni z groszkiem aż musiałam sobie zrobić
Ulżyło mi po zjedzeniu
Dziś mdłości mało nie zapeszać (aby już ich nie było a sio)
Też nie mam z tym problemu, szczególnie, że mój gin mówi zawsze "proszę się przygotować" a nie "proszę się rozebrać" jakoś tak lepiej.
A co do kobiet ginekologów to mam niestety podobne odczucia

Odnośnie mdłości to wczoraj kilka razy miałam wizytę w wc a przez resztę dnia umierałam, dzisiaj niewiele lepiej Niby mam na coś ochotę ale jak tylko się do tego zbliżę to blee, a już się tak cieszyłam, że mi przechodzi

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 16:50   #980
cotynato
Zakorzenienie

A wymiotujecie czy tylko was mdli?

Wymianka.
Stary 2011-02-07, 17:07   #981
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A wymiotujecie czy tylko was mdli?
Do wczoraj tylko mnie mdliło albo miałam odruch wymiotny ale za to wczoraj, to na zakrętach o mało nie wyrabiałam Ale u mnie w domu wszyscy przeszli grypę jelitową i może to dlatego

Dominik

Martynka
Stary 2011-02-07, 17:17   #982
eveline22
Raczkowanie

Ale dziewczyny piszecie,nie nadążam Mnie jak zwykle mdli,lodówki otworzyć nie mogę bo na samą myśl mi nie dobrze,po południu obowiązkowo na godzinkę muszę iść spać
Stary 2011-02-07, 17:18   #983
lausanne
Wtajemniczenie

mnie tylko mdli i to nie cały czas natomiast jest mi raz zimno raz gorąco,chce mi się spać i jakoś w ogóle mi słabo, a przecież siedzę z dzieckiem i nie mogę sobie na to pozwolić w poprzedniej ciąży czułam się tylko silniejsza niż normalnie a nie słabsza
a gina się wcale nie krępuję po pierwsze zdążyłam się przyzwyczaić w poprzedniej ciąży i przy nadżerce i w ogóle w ciągu całego życia w końcu dobija mi 30tka więc badam się regularnie a już szczegolnie skrępowanie mi przeszło po porodzie kiedy to leżałam z nogami szeroko rozstawionymi a wokół łaził lekarz jeden, drugi (jakby było na co patrzeć), jedna położna, a potem niewiadomo skąd druga bo rodziłam w samo południe i chyba się zmieniali, choć moja polożna przy mnie wytrwała do końca a mnie bolalo, chciaalm urodzić i miałam w tyle że wszyscy się patrzą. tak samo przy obchodzie lekarskim po porodzie, dwa razy dziennie... wieczorem luz, ale rano przyłazilo stado lekarzy, a czasem i studenci no więc już chyba nic nie jest mnie w stanie zdziwić i zawstydzić u lekarza ale też wolę facetów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 18:10   #984
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

I już po wizycie lekarz super ocenił na 5 tydzień i 1 dzień pęcherzyk ma 0.76 cm a data porodu to: 9 październik 2011

I oto moja pierwsza fotka:
http://img141.imageshack.us/img141/1084/20110207161.jpg

Póki co mam zrobić badania na tokso coś tam i jeszcze jakieś 2 (niewyraźnie zapisał) i następna wizyta 28 lutego

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
Stary 2011-02-07, 18:23   #985
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Ja też się nie wstydzę, ale nie cierpię tego po prostu - wzierników, uciskania, a najbardziej cytologii. Ale też- zawsze chodziłam do babek teraz będzie lekarz
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:25   #986
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja też się nie wstydzę, ale nie cierpię tego po prostu - wzierników, uciskania, a najbardziej cytologii. Ale też- zawsze chodziłam do babek teraz będzie lekarz
No ja się boję metalowych wzierników one są zimne i takie... przerażające. Kiedyś chodziłam do tak niedelikatnej baby że się boję jak to widzę. Ta do której chodzę ma plastikowe. One czasami są " przyjemniejsze".

Boże co za zgagę mam ;( i nie mogę reni znaleźć

Wymianka.
Stary 2011-02-07, 18:32   #987
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Witam
Jestem mamą 3-letniej Milenki i już drugi cykl staramy się o rodzeństwo dla niej, za pierwszym razem się nie udało, ale w tym miesiącu na pewno doszło do owulacji i mam nadzieję że się udało. Dziś jest 24 d.c. i robiłam rano test i nie wyszedł bo nie pokazała się linia kontrolna , czyli zrobiłam go niepoprawnie... W tamtym miesiącu miałam cykl 24 dniowy , takze dzis powinno cos pokazac a zepsułam test , mam drugi ale czekam na poranny mocz . Mam nadzieję ze bedą 2 kreski i do was dołączę z terminem 19/10/11
to trzymam mocno &&&&&&&&&

Cytat:
Jestem taka zła.

tweedledee- i jak test ?
ja musze czekac do 17 lutego dobrze , ze nie 24 bo tak chcial mnie zapisac ... oj chyba sie nie doczekam

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Jeszcze ja się do tej grupy nadaję z moimi poglądami

Udało mi się umówić na wizytę w środę, właściwie powinnam iść później, ale jakoś tak jak na szpilkach siedzę...

Ostatnio wszystko mi się wali: mam problemy osobiste, dziadka w szpitalu i jeszcze do tego komp domowy nie działa, więc nawet się w domu nie rozerwę. Jedyny pozytyw - domowe leczenie gardła i migdałków chyba mi dobrze wyszło, bo juz nie bolą.
dobrze wiedziec , ze nasze grono jest spore
zdrowka zycze duzo !!! i mniej problemow

co do listy to ja mam propozycje
1. moze nowe dziewczyny beda pisaly Ci na pw ?? w ten sposob latwiej bedzie ci wpisac , a nie szukac po calym forum , bo wiadomo mozna przegapic
2. nasza lista jest bardzo chaotyczna i jest na niej masa dziewczyn co wpadly na sekunde poprosily o dopisanie i juz nie pokazaly sie wiecej
jak dla mnie bez sensu robic sztuczny tlok
czym blizej bedzie porodow tym gorzej bedzie sie nam polapac , ktora jaka ma date i jaka plec itd.
3. dlatego ( sciagniete z poprzednich mamusiowych pogaduszek ) , moze zrobimy tak , ze jak ktoras dziewczyna nie bedzie sie odzywala ze 2 , 3 tyg. to bedzie poprostu usowana ?? oczywiscie beda wakacje itd . i moze nas nie byc , ale to mozna napisac , ze wyjezdzam nie bedzie mnie lu cos
mysle , ze dzieki temu bedzie porzadek w liscie i latwiej sie w niej polapac jak dla mnie taki tlok jest bez sensu , bo pewnie polowa z dziewczyn juz sie tutaj nie pojawi i tylko miejsce bedzie zajmowac bez sensu ...

takze moze pomyslimy dziewczyny nad tym jak ogarnac ta liste zeby byla ladna i czytelna ??
to sa moje pomysly , podpatrzone i sprawdzone

Cytat:
Ja dzisiaj mam pierwszą wizytę na 18:00

Jejku nie wiem czemu jestem taka przejęta
I już po wizycie lekarz super ocenił na 5 tydzień i 1 dzień pęcherzyk ma 0.76 cm a data porodu to: 9 październik 2011

Póki co mam zrobić badania na tokso coś tam i jeszcze jakieś 2 (niewyraźnie zapisał) i następna wizyta 28 lutego
super , ciesze sie bardzo , ze wszystko dobrze !!! fotka super

co do kobiet gin to ja nie lubie bylam raz na dodatek pierwszy i okazala sie masakra ... dobrze , ze jakiegos urazu sie nie nabawialam
od tamtej pory mam facetow ginow i jest oki
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:39   #988
mooonik
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny
od jakiegoś czasu Was podczytuję i miałam zamiar dołączyć po następnej wizycie ale, że do niej jeszcze prawie dwa tygodnie, a ja z reguły jestem bardzo niecierpliwa to pomyślałam, że może z Wami będzie mi raźniej i łatwiej wyczekiwać.
19.01 robiłam test( mój pierwszy w życiu zresztą) a tydzień później byłam u lekarza. Teraz jest jakoś 7t1dz. następna wizyta 17.02 a ja cały czas myślę i się zastanawiam czy wszystko w porządku

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 18:53   #989
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No ja się boję metalowych wzierników one są zimne i takie... przerażające. Kiedyś chodziłam do tak niedelikatnej baby że się boję jak to widzę. Ta do której chodzę ma plastikowe. One czasami są " przyjemniejsze".

Boże co za zgagę mam ;( i nie mogę reni znaleźć
Oj to ja się cieszę, że mój gin używa jednorazowych U kobiety byłam raz i to była moja pierwsza i ostatnia wizyta Na zgagę to chyba migdały działały

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
co do listy to ja mam propozycje
1. moze nowe dziewczyny beda pisaly Ci na pw ?? w ten sposob latwiej bedzie ci wpisac , a nie szukac po calym forum , bo wiadomo mozna przegapic
2. nasza lista jest bardzo chaotyczna i jest na niej masa dziewczyn co wpadly na sekunde poprosily o dopisanie i juz nie pokazaly sie wiecej
jak dla mnie bez sensu robic sztuczny tlok
czym blizej bedzie porodow tym gorzej bedzie sie nam polapac , ktora jaka ma date i jaka plec itd.
3. dlatego ( sciagniete z poprzednich mamusiowych pogaduszek ) , moze zrobimy tak , ze jak ktoras dziewczyna nie bedzie sie odzywala ze 2 , 3 tyg. to bedzie poprostu usowana ?? oczywiscie beda wakacje itd . i moze nas nie byc , ale to mozna napisac , ze wyjezdzam nie bedzie mnie lu cos
mysle , ze dzieki temu bedzie porzadek w liscie i latwiej sie w niej polapac jak dla mnie taki tlok jest bez sensu , bo pewnie polowa z dziewczyn juz sie tutaj nie pojawi i tylko miejsce bedzie zajmowac bez sensu ...

takze moze pomyslimy dziewczyny nad tym jak ogarnac ta liste zeby byla ladna i czytelna ??
to sa moje pomysly , podpatrzone i sprawdzone
Nie wiem jak reszta ale ja jestem za

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
od jakiegoś czasu Was podczytuję i miałam zamiar dołączyć po następnej wizycie ale, że do niej jeszcze prawie dwa tygodnie, a ja z reguły jestem bardzo niecierpliwa to pomyślałam, że może z Wami będzie mi raźniej i łatwiej wyczekiwać.
19.01 robiłam test( mój pierwszy w życiu zresztą) a tydzień później byłam u lekarza. Teraz jest jakoś 7t1dz. następna wizyta 17.02 a ja cały czas myślę i się zastanawiam czy wszystko w porządku
Oj tam nie czekaj przyłącz się do nas Wszystkie takie niecierpliwe jesteśmy Dlaczego miałoby być coś nie tak? Źle się czujesz?

Oj jak ja się muszę zmuszać do wszystkiego...Mac ie też takiego lenia?

Dominik

Martynka
Stary 2011-02-07, 18:58   #990
cotynato
Zakorzenienie

Migdały dawno zjadłam, teraz szukam innych rozwiązań

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości