![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
A ja się dzisiaj dodzwoniłam w końcu do ginka i termin dopiero w czwartek :baba
Jestem taka zła. ![]() tweedledee- i jak test ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy, może jeszcze nie wszystko stracone
![]()
#965 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie nowe mamy!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udało mi się umówić na wizytę w środę, właściwie powinnam iść później, ale jakoś tak jak na szpilkach siedzę... Ostatnio wszystko mi się wali: mam problemy osobiste, dziadka w szpitalu i jeszcze do tego komp domowy nie działa, więc nawet się w domu nie rozerwę. Jedyny pozytyw - domowe leczenie gardła i migdałków chyba mi dobrze wyszło, bo juz nie bolą.
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Agnyska jak jesteś to jak coś to ja jestem ( na pierwszą stonę ;-)) Magda, 22 lata i t.p mam wg stron 12.09 , ale to pewnie podajemy dopiero jak ginek wyliczy ?
![]() Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-02-07 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale rzucam tak jednym okiem tylko na forum, bo jestem w pracy, komp domowy mi nie działa, nowe dziewczyny dopiszę w miarę możliwości i czasu. Jeśli ktoś jest chętny może przejąć listę, bo mogę mieć mały problem z nadążeniem za nowymi mamami...
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znowu dorwałam się do babciowych ogórków kiszonych i będę później umierała na zgagę roku haha ![]() A w ogóle tż mama wyliczyła, że to będzie dziewczynka, ciekawe jak to zrobiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Wtajemniczenie
|
jak do zapłodnienia doszło w dniu płodnym to ogromne prawdopodobieństwo chłopca bo plemniki męskie są szybsze niż żeńskie (my w ten sposob celowaliśmy w chłopca poprzednim razem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- o znalazłam na stronie: http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=650 jak się ta metoda nazywa ![]() Metoda Franciszka Benendo Metoda polskiego lekarza Franciszka Benendo sprawdza się w przypadku kobiet mających regularne cykle, najważniejsze jest bowiem określenie dokładnego dnia owulacji. Badania wykazały, że plemniki męskie jako bardziej ruchliwe, szybciej tracą żywotność, natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze, ale dłużej żyją w sprzyjającym środowisku. Rodzice pragnący syna powinni współżyć zaraz po owulacji. Istnieje wtedy największe prawdopodobieństwo, że do komórki jajowej pierwsze dotrą szybkie plemniki męskie. Szansa na posiadanie dziewczynki są największe, gdy do stosunku doszło na 2-3 dni przed owulacją. W takiej sytuacji komórka jajowa zostaje zapłodniona przez żyjące dłużej i wytrzymalsze plemniki żeńskie. Kilkanaście lat temu zespół ginekologów-endokrynologów pod kierunkiem prof. Jerzego Tetera z Akademii Medycznej w Warszawie przetestował metodę. Badania kliniczne w kilkuset przypadkach potwierdziły jej skuteczność - jeżeli chodzi o dziecko płci męskiej w 90%, a żeńskiej - w prawie 60%. |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze jedna stronka, moim zdaniem juz bardziej dla zabawy
![]() http://jolmys.webpark.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do farbowania to ja właśnie dzisiaj idę robić sie na bóstwo ![]() Tredulka trzymaj się kochana ![]() ![]() kapka, mi gin kazał dużo dużo pić wody i brac urosept żeby wypłukać bakterie z moczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj mam pierwszą wizytę na 18:00
![]() Jejku nie wiem czemu jestem taka przejęta ![]()
#974 |
Zakorzenienie
|
sofcia to normalne, każda jest przejęta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
acelinka pewnie tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#976 |
Zakorzenienie
|
A ja o dziwo ostatnio stwierdziłam, że już mi minęło to przerażenie pokazywaniem się TAM ginkowi. W końcu od czasu kiedy się dowiedziałam byłam ze 3 razy i to już takie normalne się wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
Ja w sumie nie mam problemów z pokazywaniem się lekarzowi, pierwszy raz jak poszłam, poszłam do kobiety, później zmieniłam na faceta i szczerze mówiąc wolę lekarz płci przeciwnej. Teraz też idę do mężczyzny, ok zbieram się powoli
![]() ![]()
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do płci to wolę 1000 razy faceta, przynajmniej ja trafiałam na delikatnych , a baba jak wziernik założy to aż łezki się w oku pojawiają ![]() ![]() Ale mi się chciało marchewni z groszkiem aż musiałam sobie zrobić ![]() Ulżyło mi po zjedzeniu Dziś mdłości mało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kobiet ginekologów to mam niestety podobne odczucia ![]() Odnośnie mdłości to wczoraj kilka razy miałam wizytę w wc a przez resztę dnia umierałam, dzisiaj niewiele lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
A wymiotujecie czy tylko was mdli?
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Do wczoraj tylko mnie mdliło albo miałam odruch wymiotny ale za to wczoraj, to na zakrętach o mało nie wyrabiałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
Ale dziewczyny piszecie,nie nadążam
![]() ![]()
#983 |
Wtajemniczenie
|
mnie tylko mdli i to nie cały czas natomiast jest mi raz zimno raz gorąco,chce mi się spać i jakoś w ogóle mi słabo, a przecież siedzę z dzieckiem i nie mogę sobie na to pozwolić
![]() ![]() ![]() ![]() a gina się wcale nie krępuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
I już po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I oto moja pierwsza fotka: http://img141.imageshack.us/img141/1084/20110207161.jpg Póki co mam zrobić badania na tokso coś tam i jeszcze jakieś 2 (niewyraźnie zapisał) i następna wizyta 28 lutego ![]()
#985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże co za zgagę mam ;( i nie mogę reni znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zdrowka zycze duzo !!! i mniej problemow ![]() co do listy to ja mam propozycje ![]() 1. moze nowe dziewczyny beda pisaly Ci na pw ?? w ten sposob latwiej bedzie ci wpisac , a nie szukac po calym forum , bo wiadomo mozna przegapic ![]() 2. nasza lista jest bardzo chaotyczna i jest na niej masa dziewczyn co wpadly na sekunde poprosily o dopisanie i juz nie pokazaly sie wiecej ![]() jak dla mnie bez sensu robic sztuczny tlok ![]() czym blizej bedzie porodow tym gorzej bedzie sie nam polapac , ktora jaka ma date i jaka plec itd. 3. dlatego ( sciagniete z poprzednich mamusiowych pogaduszek ) , moze zrobimy tak , ze jak ktoras dziewczyna nie bedzie sie odzywala ze 2 , 3 tyg. to bedzie poprostu usowana ?? oczywiscie beda wakacje itd . i moze nas nie byc , ale to mozna napisac , ze wyjezdzam nie bedzie mnie lu cos ![]() mysle , ze dzieki temu bedzie porzadek w liscie i latwiej sie w niej polapac ![]() takze moze pomyslimy dziewczyny nad tym jak ogarnac ta liste zeby byla ladna i czytelna ?? to sa moje pomysly , podpatrzone i sprawdzone ![]() Cytat:
![]() co do kobiet gin to ja nie lubie ![]() ![]() od tamtej pory mam facetow ginow i jest oki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() od jakiegoś czasu Was podczytuję i miałam zamiar dołączyć po następnej wizycie ale, że do niej jeszcze prawie dwa tygodnie, a ja z reguły jestem bardzo niecierpliwa to pomyślałam, że może z Wami będzie mi raźniej i łatwiej wyczekiwać. ![]() 19.01 robiłam test( mój pierwszy w życiu zresztą ![]() ![]()
#989 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oj jak ja się muszę zmuszać do wszystkiego... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.