Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 11:53   #2851
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Laski czekam na propozycje tytulu na odchowalnie.

Za 1h jade do gina i w zyciu sie tak nie denerwowalam. Mam nadzieje, ze juz mi dzis wszystko powie i, ze w przyszlym tyg pojade rodzic, bo juz jestem total wykonczona.

Bole mam okrutne, nocki nie przespane, sikam jak smok i pare dni temu mialam dziwny budyniowo-kaszkowy sluz. Napisalam sobie kartke z pytaniami do gina i mam nadzieje, ze juz dzis pogadamy o konkretach. Zrazilam sie ostatnio do niego, bo ciagle na wszystko ma czas, ani badan, ani nic tylko sie martwil czy pojde na badanie smaku, z ktorego parwdopodobnie ma jakies profity, a ja zrobilam mu na zlosc i nie poszlam za ta akcje z ta cc.

Dobra ide zjesc obiadek i sie ubrac i szykuje sie do wyjscia. Obym nie byla rozczarowana po wizycie
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:05   #2852
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
kasiapruszków udanych zakupów
a ja wczoraj byłam taka padnięta, że tylko przeczytałam, coście cały dzień naprodukowały, a już nie miałam siły opisać jaki miałam intensywny dzień.
przed południem byliśmy na wizycie w klinice położniczej. wrażenie robi fajne. ginekolożka mnie pobadała - wszystko pozamykane i nie zwiastuje bliskiego porodu, powinnam dotrwać do terminu. na usg wyszło, że moja Anika nie jest wcale taka duża, jak ostatnio mój gin obliczał. wyszło, że ma 2700g, czyli dokładnie tak, jak wskazuje tydz. ciąży. no i jest bardzo proporcjonalna, tylko nóżki długie wyszły ależ mi ulżyło, jak usłyszałam, że nie będzie taka duża jak zazwyczaj dzieci matek z cukrzycą mogę rodzić sn. zresztą ginekolożka tam mi od razu powiedziała, że jakby wyszło z usg, że ma być większa niż 4kg w momencie narodzin, to od razu będę miała cc. potem była konsultacja anestezjologiczna przed tym znieczuleniem zzo u szefa tej kliniki. strasznie sympatyczny facet (ginekolożka zresztą też). powiedział, że jeśli cokolwiek byłoby nie tak podczas porodu, jakieś komplikacje itp. to oni od razu robią cc, bez zbędnego czekania. pewnie nie mogą sobie pozwolić, zeby coś niedobrego się stało, bo to w końcu prywatna klinika i walczą o dobrą opinię. zresztą na korytarzu rozmawiałam z laską, co już drugi raz będzie tam rodzić i mówiła, ze warunki naprawdę super, bardzo dobra opieka itp. no więc jestem bardzo zadowolona , że zdecydowałam się tam rodzić
a po wizycie w klinice pojechalismy jeszcze na zakupy do Bielska. potem jeszcze wizyta u rodziców, potem u przyjaciół i dzień zleciał.
a dziś miałam kolejną wizytę, tym razem u diabetologa. na szczęście moja cukrzyca jest pod kontrolą, mam dobre wyniki i wciąż nie muszę brać insuliny, bo udaje mi trzymać dietę
no to na tyle. ależ się rozpisałam
eh no to gitara ze wszytko tak dobrze wyszlo
a ja jak cos upoluje w smyku to jutro zdjeica wrzuce

Monti zdroweczka

Jok3r ale fjanie by bylo jakby cie umowili n a14 lutego na cc

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-02-08 o 12:07
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:10   #2853
Eirene1987
Zakorzenienie

87czarna super że Maja pozostała Mają a bakterie ja też mam i nigdy nic mi nie przepisuje na to, widocznie tak ma być

Diatoma
piękne zdjęcia

Iizabelaa wózek śliczny. kolorek jest super

Agus87
cieszę się że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no to sie zaczyna!?!?!
ty nie strasz, szafy jeszcze nie masz kobito

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
A zaczął mi się 36 tydzień !!!!!
super Gratulacje

Cytat:
wczoraj byłam na spotakniu z połozna ktora bedzie przy porodzie, porozmawiałam z nią wypytałam o wszystko. dokładnie mi wytłumaczyła skurcze ale i tak mysle ze spanikuje i pojade za wczesnie no ale powiedziała ze nie bedzie tak zle jak to sobie wyobrazam. skoro mnie brzuch boli to znaczy ze macica pracuje, nie powinnam sie długo meczyc. jassssne
mowiła ze najgorzej jest jak dziewczyn nic nie boli, nie mają zadnych objawow porodowych i jeszcze sa przeterminowane, wtedy organizm w ogole jest nieprzygotowany do porodu i biedne musza sie troche nacierpiec no ale oczywiscie to nie jest regułą
no i najlepiej jakby mi sie szyjka juz skracała ładnie, wtedy sie niby szybciej rodzi
fajna babeczka
fajnie masz z tą położną. a nie wiedziałam o tym że jak macica pracuje to dobrze pocieszające bo mnie co noc brzuch jak na @ boli i do tego brzuch się stawia co rusz.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj robię małe porządki, poza tym poprasowałam trochę, uprałam kołderkę, potem jeszcze jedno pranko wstawię. W międzyczasie robię obiadek.
No i zaczęliśmy dzisiaj 38 tydzień. I nie wiem czy to już teraz mały jest donoszony, czy dopiero oficjalnie za tydzień będzie?
A rozpycha się dzisiaj maleńki, że ho ho. Moje słoneczko.... Ah, się rozczuliłam...
już donoszony oj można się rozczulić, niedługo będzie z tobą

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
co do kg to ja się w ogóle nie martwię, na plusie 20 kg brzmi tragicznie ale sądzę,że tego jakoś wybitnie nie widać wszystko na mnie pasuje sprzed ciąży, jednie jeansy nie, musiałabym poćwiczyć żeby się zapiąć no i jedyny minus to zrobił mi się celulit..a tak to jestem zadowolona ze swojego wyglądu, myślałam,że w 9 miesiącu wygląda się tragicznie jakoś a ja się dobrze czuje ze sobą .... jeszcze

Kurcze złapało mnie paskudne choróbsko , łeb boli, katar kaszel, gardło czerwone grr... mleko z miodem i pod kołdrę, masakra jakaś zgnije w tym łóżku !
kuruj się kuruj
ja też się super czuję ze sobą przytyłam te 13 kilo ale nic nie widać praktycznie każdy w szoku jak mówię że to 8 miesiąc się zaczął

a ja właśnie wczoraj pierścionki i obrączkę ściągnęłam buuu tż mi kazał bo mi ręce zaczęły puchnąć ostatnio i lepiej dmuchać na zimne

a miałam was pytać bo mieliśmy ten wykład w piątek na temat pobrania krwi pępowinowej na sr i co myślicie o tym? będzie w ogóle któraś z was pobierać? my pogadaliśmy przemyśleliśmy i chyba się nie zdecydujemy. a jak u was?

Jok3r kciuki zaciśnięte będzie dobrze

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-02-08 o 12:11
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:11   #2854
agaaga89
Zakorzenienie

Joker to ściskamy kciuki za same dobre wieści, lepiej, żebyś miała małego już na rękach niż męczyła się z noszeniem go w brzuchu

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:28   #2855
bosti
Zadomowienie

Jok3r wpadł mi do głowy taki tytuł "Cudne/Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki"

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:29   #2856
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

ja wczoraj ledwo żyłam, bo wybrałam się autobusem na badania krwi i wszystko by było w porządku tylko od nas jest strasznie daleko do przystanku i wracałam do domu 40 minut i takie mnie skurcze łapały, że później już cały dzień i wieczór mnie wszystko bolało
muszę zacząć chodzić na spacery tylko krótsze i zacząć się ruszać, bo w końcu nie dam rady urodzić

i wczoraj miałam schizę na temat porodu, że nie dam rady, że nie chodzimy na SR a mieliśmy chodzić, że to już niedługo, że już nie będzie tak jak kiedyś (bo śniło mi się, że mały się urodził a mąż mi nic nie pomagał tylko tv oglądał) w ogóle chyba miałam wczoraj doła, ale pogadałam z tż i mi przeszło

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno od gina. Miałam dzisiaj USG i chciałam się pochwalic,że Majeczka pokazała swój krok i teraz już nie ma żadnych wątpliwości-jest DZIEWCZYNKĄ Nasze małe szczęscie wązy już 2600 g! Byłam przekonana,że będzie mniejsza!
super! ja idę jutro na usg 4d i ciekawa jestem ile nasz szkrab waży

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jestem głupia i cierpie najadlam sie pąćzków serowych o 13 i ciagle mi niedobrze

wstawiam zdjecia z 31t i 5dn
Załącznik 3727195 Załącznik 3727196
piękna sesja, muszę coś takiego też zrobić, dziś pokażę mężowi

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Kupiłam w końcu wózek
super, dobrze, że jesteś zadowolona

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Wróciłam kochane dziękuję za kciuki
Z małym wszystko dobrze ale ogólnie jest malutki bo 2300 w 37 tygodniu.
Dostałam też tabletki na powstrzymanie skurczy Cordafen, brała któraś z Was?
Lekarz powiedział, że nie wie czy dotrzymam do następnej wizyty czyli do 22 lutego no ale może dzięki tym tabletką dotrzymam do terminu.
no to zaciskaj jakoś nogi, niech jeszcze posiedzi troszkę

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja już po wizycie
wieści jak zwykle pół na pół...ale od początku -to co najważniejsze to waga mojej córciNiunia w 3 tyg. przybrała ponad 500 gram i w 30 tyg. waży 1571 g główka i kość udowa na 30 tc, tułów 29t 4d. Termin porodu wg. USG 17-19 kwietnia, czyli dwa dni wcześniej niż z OM (21 kwietnia). A miała też 1 KTG i puls niuni w normie i zero skurczy macicy
dobrze, że niunia rośnie, może się jeszcze przekręci, niektórym to przekręca się na 2 dni przed porodem

ja biorę aspargin 3xdziennie i ręce dalej mi cierpną

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
najwazniejsze, dziecko zdrowe, rosnie dobrze, glowka ma do gory nozkami w dol skierowane
wazy 1150g
a ja mowie (wiedzialam ! i krzyknelam), ze tak obstawialam 1100 lub 1200g
super

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy też macie takie bóle?
boli mnie od pępka w dół., dolna okolica tak jakbym miała zakwas, wróciła z siłowni po serii brzuszków nie wiem ,może to moje mięśnie już nie wytrzymują ciężaru czy co ;-P
ja mam właśnie od paru dni, a wczoraj to już całkiem, ledwo z łóżka w nocy na siku schodzę już nie mówię, że przekręcam się z boku na bok ledwo

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Za 1h jade do gina i w zyciu sie tak nie denerwowalam. Mam nadzieje, ze juz mi dzis wszystko powie i, ze w przyszlym tyg pojade rodzic, bo juz jestem total wykonczona.

Bole mam okrutne, nocki nie przespane, sikam jak smok i pare dni temu mialam dziwny budyniowo-kaszkowy sluz. Napisalam sobie kartke z pytaniami do gina i mam nadzieje, ze juz dzis pogadamy o konkretach. Zrazilam sie ostatnio do niego, bo ciagle na wszystko ma czas, ani badan, ani nic tylko sie martwil czy pojde na badanie smaku, z ktorego parwdopodobnie ma jakies profity, a ja zrobilam mu na zlosc i nie poszlam za ta akcje z ta cc.

Dobra ide zjesc obiadek i sie ubrac i szykuje sie do wyjscia. Obym nie byla rozczarowana po wizycie
Jok3r trzymam kciuki, nie bój się napewno będzie dobrze
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:36   #2857
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ja wczoraj ledwo żyłam, bo wybrałam się autobusem na badania krwi i wszystko by było w porządku tylko od nas jest strasznie daleko do przystanku i wracałam do domu 40 minut i takie mnie skurcze łapały, że później już cały dzień i wieczór mnie wszystko bolało
muszę zacząć chodzić na spacery tylko krótsze i zacząć się ruszać, bo w końcu nie dam rady urodzić
i wczoraj miałam schizę na temat porodu, że nie dam rady, że nie chodzimy na SR a mieliśmy chodzić, że to już niedługo, że już nie będzie tak jak kiedyś (bo śniło mi się, że mały się urodził a mąż mi nic nie pomagał tylko tv oglądał) w ogóle chyba miałam wczoraj doła, ale pogadałam z tż i mi przeszło
no moja ginka mowi zeby sie ruszac tylko spokojnie i bez nadwyrezania, a taie schoizy to ja mam co noc prawie bo prawie co noc sni mi sie ze rodize urodzilam albo tp, dzis mi sie snilo ze na papierze w toalecei widizlam czerwone plamki i martwilam sie ze za wszesnie sie zaczal porod...
Stary 2011-02-08, 12:37   #2858
n.ik.a
Zadomowienie

Harrods wczoraj pani w sklepie przekonywała nas o konieczności kupna torby do wózka- i chyba zamówimy dodatkowo planuję jeszcze folię ochronną ale na spacerówkę...na gondolke wydaje mi się zbędna- ale nie mam pojęcia- jutro podpytam koleżankę któa ma urban raidera

Jok3r trzymamy kciuki

ego_ego
nie liczę, że ten aspargin pomoże ale może chociaz sprawi, że będzie lepiej

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:47   #2859
gosiawolna
Rozeznanie

witam. ja sie tez niedlugo zbieram na wizyte.. mialam isc w czwartek ale jednak chce isc dzisiaj... w piatek i sobote te bole co mialam... w niedziele spokoj a dzisiaj w nocy tez normalnie niewiem co jest a i tak biore ten fenoterol isoptin i nospe. mam nadzieje ze czegos sie dowiem dzisiaj co jest i czemu tak sie dzieje. dam znac po wizycie. Jok3r- trzymam kciuki i zaczelam 31 tydzien

Edytowane przez gosiawolna
Czas edycji: 2011-02-08 o 12:49
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:47   #2860
diatoma
Zadomowienie

JOK3R trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci
a co do tytułu to taki mi się nasunął : Wiosenne maluszki opuszczają nasze brzuszki.

Harodds, Nika, polecanym gadzetem i podobno niezastąpionym latem do wózka jest moskitiera

Castia ja wpisałam w googlach czop śluzowy i wziełam obrazki i tam są zdjecia jak to wyglada. widok nieszczególny...

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:07   #2861
agus87
Zakorzenienie

dalszy ciąg podziękowań

a ja nadal ledwo chodze
a musze jechac do miasta pare spraw zalatwic bo tz tapety zaklada i musze zrobic to ja
Stary 2011-02-08, 13:15   #2862
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no moja ginka mowi zeby sie ruszac tylko spokojnie i bez nadwyrezania, a taie schoizy to ja mam co noc prawie bo prawie co noc sni mi sie ze rodize urodzilam albo tp, dzis mi sie snilo ze na papierze w toalecei widizlam czerwone plamki i martwilam sie ze za wszesnie sie zaczal porod...
no właśnie dlatego zaraz idę na spacer, zacznę od 15 minut, a później z dnia na dzień może trochę więcej

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

ego_ego
nie liczę, że ten aspargin pomoże ale może chociaz sprawi, że będzie lepiej
napewno coś pomaga, tylko niestety nie zeszły te drętwienia do końca, ale i mniej skurczy w łydki mnie łapie, także napewno coś daje
Stary 2011-02-08, 13:18   #2863
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj robię małe porządki, poza tym poprasowałam trochę, uprałam kołderkę, potem jeszcze jedno pranko wstawię. W międzyczasie robię obiadek.
No i zaczęliśmy dzisiaj 38 tydzień. I nie wiem czy to już teraz mały jest donoszony, czy dopiero oficjalnie za tydzień będzie?
A rozpycha się dzisiaj maleńki, że ho ho. Moje słoneczko.... Ah, się rozczuliłam...
Tity, ale szalejsz!!!
ja do wieczora jestem sama, więc planuję się troszkę pouczyć i poprasować bo zginę niedlugo w tych stertach ciuchów

castia, ja mam tylko problem z obraczką, zaręczynowy bez problemu wkładam i ściągam. ale chyba już je zdejme, nich leżą w domku

Montii,
lez i zdrowiej. Ja mam nadzieję, że już nic mnie nie dopadnie
dzis u mnie tak wieje że mało łba nie urwię

Jokr, czekamy z niecierpliwościa na info po wizycie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:20   #2864
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

no wlasnie ego tez tak mialam zamiar i codziennie chodze do spozywczego 300m
tylko pogoda sie posula zebey na dluzsze przechadzki sie wybierac

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2011-02-08 o 13:21
Stary 2011-02-08, 13:23   #2865
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

jak czytam o waszych skurczach i wizytach to dostaję małego dreszczyku,że to już niebawem rozwiązanie chyba zacznę pakowac torbe do szpitala
mi dzisiaj w obwodzie stuknęło 100cm35 TC

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:42   #2866
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ty nie strasz, szafy jeszcze nie masz kobito

fajnie masz z tą położną. a nie wiedziałam o tym że jak macica pracuje to dobrze pocieszające bo mnie co noc brzuch jak na @ boli i do tego brzuch się stawia co rusz.

kuruj się kuruj
ja też się super czuję ze sobą przytyłam te 13 kilo ale nic nie widać praktycznie każdy w szoku jak mówię że to 8 miesiąc się zaczął

a ja właśnie wczoraj pierścionki i obrączkę ściągnęłam buuu tż mi kazał bo mi ręce zaczęły puchnąć ostatnio i lepiej dmuchać na zimne

a miałam was pytać bo mieliśmy ten wykład w piątek na temat pobrania krwi pępowinowej na sr i co myślicie o tym? będzie w ogóle któraś z was pobierać? my pogadaliśmy przemyśleliśmy i chyba się nie zdecydujemy. a jak u was?
no własnie szafy nie mam - nie rodzę
mnie też boli juz wszystko - naprawde mam dosc, chodzic nie moge, spac nie moge, czuje sie jak kaleka ech no ale jeszcze troszke musimy wytrzymac
ja to obrączki gdzies od 20tc juz nie nosze, juz mi sie wtedy wrzynała w palec. nie martw sie niedługo znowu ją założysz
co do położnej oby miała racje. ale ja sie czuję taka zastana, taka sztywna jakaś ze chyba mi nic nie pomoże i będę przzywać katusze na tej porodówce

ja nie myślałam o tej krwi, chyba sie sporo za to płaci - no i nas nie stać. wiec nawet o tym nie mysle

Cytat:
a co do tytułu to taki mi się nasunął : Wiosenne maluszki opuszczają nasze brzuszki.

Harodds, Nika, polecanym gadzetem i podobno niezastąpionym latem do wózka jest moskitiera

Castia ja wpisałam w googlach czop śluzowy i wziełam obrazki i tam są zdjecia jak to wyglada. widok nieszczególny...
hehe też tak zrobiłam
niektóre obrazki były podobne do tego czegoś mojego, ale masz racje widok paskudny

tytuł fajny ale po co nam odchowalnia już jak zadna z nas nie urodziła jeszcze to nie wiem
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:46   #2867
gosikk_s
Zakorzenienie

Castia, skoro masz silne bóle brzucha to może faktycznie czop, ja zawsze czytałam że jest wyraźnie śluzowy i zbity ale to też może różnie. Ale dokładnie, to wcale nie musi oznaczać że zaraz zaczniesz rodzić

Bosti, no i super, fajną klinikę wybrałaś I dobrze że córcia jest akurat, przy cukrzycy to ważne. Mojemu synkowi mierzono po porodzie cukier bo był dla odmiany maleńki ale to u nas rodzinne Noo, ja tam parę kilo bym sobie zdecydowanie odjęła, przed pierwszą ciążą ważyłam 48 przy 162 i wtedy było w miarę ok, teraz startowałam już z 52 a to jak dla mnie zdecydowanie za dużo, i widziałam różnicę...Mam ambitny plan zjechać do tych 48

Monti, kuruj się kochana, znam ten ból, niedługo miną już 2 miesiące odkąd choruję i nadal zdrowa nie jestem. Dobrze Ci, u mnie 20 kg na peeewno byłoby widać Po pierwszym porodzie zostały mi 3 a minęło ładnych kilka tygodni zanim zdołałam wcisnąć się w przedciążowe spodnie. O górze nie mówię bo tu wymiary miałam bez większych zmian, choć już niestety w talii 64cm a nie wcześniejsze 58. Ale biodra wcale nie chciały szybko zjechać. Jakbym przytyła 20kg to po porodzie zostałoby mi 15 do zrzucenia a to trwałoby chyba wieki...

Eirene, w tamtej ciąży zastanawiałam się nad pobraniem krwi pępowinowej ale w końcu nie zdecydowaliśmy się. Niby to majątku nie kosztuje ale jednak płacisz przez lata a potem może się okazać że w razie czego i tak się nie przyda, to wszystko nie takie proste. Gdyby było nas stać to pewnie że bym się zdecydowała, ale tak to gorzej...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:03   #2868
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

słuchajcie czy wy też macie takie badanie jak wymaz z pochwy na bakterie??Jak się dziecko rodzi to,żeby przez kanał rodny niczego nie złapało.Ja mam mieć pobrany taki wymaz i musze gnac z tym do labolatorium.Na wynik chyba 2 dni się czeka

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:10   #2869
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cześć. od 10 Was nadrabiam
Po pierwsze Wszystkie macie śliczne brzuszki
a po drugie dobrze, że dzieciaczki zdrowe i ładnie rosną

kasiapruszków - nie znam nikogo z tej miejscowości, nawet nie wiem gdzie to jest

Harrods, Izabella - bardzo ładne wózki.

Co do nocnego wstawania to ja mam tak, że czasem wstaje o 3 i do 5 oglądam tv a potem dalej śpię. Ale na szczęście częściej śpię po 12 godzin i wstaje w południe

Właśnie doszedł do mnie fotelik Maxi Cosi Cabriofix. No, to teraz już wszystko mam
A torba już dawno spakowana, jeździ ze mną wszędzie.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

ja na razie nie miałam robionego tego wymazu. w czwartek dopiero drugi raz w ciąży będę miała badanie krwi i moczu. Ciekawe co wyjdzie?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:16   #2870
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

to trzymamy kciuki za wizytę zdaj relację jak wrócisz.

a mi sie dziś nic nie chce ... jakoś bez weny jestem, nudzę się . właśnie wstawiłam matę do prania, jak się wypierze wstawię jeszcze śpioszki, tż dzwonił i mówił że będzie później niż zwykle szkoda
dobrze że na dworze pogoda ładna słonko świeci ale wiatr jest , rano byłam na spacerze a teraz siedzę i okno sobie otworzyłam

mam pytanko ściągałyście może jakieś melodie/kołysanki już dla dzieci ? jak tak podajcie tytuły. ja bym chciała pościągać i wszystko wrzucić na 1 płytkę i potem dziecku będę puszczać
jak na razie mam całą serię Lovely Baby- fajne ale chciałabym coś jeszcze

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:21   #2871
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
słuchajcie czy wy też macie takie badanie jak wymaz z pochwy na bakterie??Jak się dziecko rodzi to,żeby przez kanał rodny niczego nie złapało.Ja mam mieć pobrany taki wymaz i musze gnac z tym do labolatorium.Na wynik chyba 2 dni się czeka
Mi właśnie wczoraj lekarz robił wymaz i kazał iść z tym do laboratorium i to badanie nazywa się GBS. Wyniki mam mieć w czwartek lub piątek

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:25   #2872
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
ja się właśnie na takie badanie wybieram w czwartek rano, lekarz kazał zrobić bo ewentualnie jak coś tam jest to przy porodzie dziecko dostaje antybiotyk by nie złapało tego od nas

jak wam się widzi ten wózek http://allegro.pl/super-okazja-wozek...451455995.html
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:33   #2873
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jestem
a wiec tak
najwazniejsze, dziecko zdrowe, rosnie dobrze, glowka ma do gory nozkami w dol skierowane
takze jestem mega szczesliwa
lece nadrabiac
Gratulacje! najważniejsze, że wszystko ok, a teraz uważaj na siebie i się oszczędzaj

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Mi właśnie wczoraj lekarz robił wymaz i kazał iść z tym do laboratorium i to badanie nazywa się GBS. Wyniki mam mieć w czwartek lub piątek
te wymazy to na koniec ciąży jakoś się robi

-----

a ja byłam dziś na wizycie u lekarza, no w sumie jest ok
szyjka zamknieta od zewnatrz, długości - uwaga - grubości mięśnia
no ale poza tym ok skurczy nie ma, wszystko ok
mam odstawic luteine i tylko magnezik sobie brać
no i czekamy

w sumie może mały się urodzić lada chwila a może grzecznie czekać aż do 40 tygodnia (choć na moje mały rozbójnik nie wytrzyma do 40 )
ale jest juz połowa 37 tygodnia wiec luz
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:36   #2874
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Wymaz z pochwy czy posiew z szyjki macicy? Bo to chyba o ten chodzi, i przed porodem sn powinno się zrobić. Ja mam mieć cc więc wątpię żeby mnie gin skierował.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:43   #2875
Lopezka
Raczkowanie

Cześć Laski. Mnie wreszcie wypuścili ze szpitala, bo mały zaczął przybierać na wadze. Co prawda 1400g to nie jakiś mega wynik, ale cieszymy się i z tego.
Zasdtanawiam się jak ja Was teraz nadrobie.
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:46   #2876
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

jej ja też się właśnie mało ruszam dobrze że chociaż na sr trochę ćwiczę bo tak to zastana bym była całkiem, muszę zacząć na spacery chodzić.

i nie martw się chyba każda z nas przechodzi taki moment załamania, że nie dam rady, że już się coś kończy itp, itd... to normalne a wsparcie tżta bezcenne wtedy

Cytat:

tytuł swietny

też widziałam ten czop blee

Cytat:
ja nie myślałam o tej krwi, chyba sie sporo za to płaci - no i nas nie stać. wiec nawet o tym nie mysle
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Eirene, w tamtej ciąży zastanawiałam się nad pobraniem krwi pępowinowej ale w końcu nie zdecydowaliśmy się. Niby to majątku nie kosztuje ale jednak płacisz przez lata a potem może się okazać że w razie czego i tak się nie przyda, to wszystko nie takie proste. Gdyby było nas stać to pewnie że bym się zdecydowała, ale tak to gorzej...
no właśnie też tak stwierdziliśmy, po prostu niestety w państwie polskim przy obecnych rządach nie stać nas na takie coś. to moim zdaniem bezpłatne powinno być i powinno być każdemu dziecku pobierane.

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
ładny ładny

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:46   #2877
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no wlasnie ego tez tak mialam zamiar i codziennie chodze do spozywczego 300m
tylko pogoda sie posula zebey na dluzsze przechadzki sie wybierac
właśnie byłam na 25 minutowym spacerku i o ile między innymi blokami jest w miarę spoko, to przed moim jest masakra - tak wieje, że oddechu nie można złapać, obczaiłam fajny sklep spożywczy przy innycm bloku, następnym razem zapuszczę się dalej, może znowu coś znajdę wiem że jest tam dentysta i nawet szewc

Cytat:
ja będę miała posiew z szyjki, tylko gin mi mówił, że ok 36 tc dopiero
Stary 2011-02-08, 14:49   #2878
Lopezka
Raczkowanie

laseczka, już wszystko szykujesz? trochę zazdroszczę spacerku. Ja muszę cały czas leżeć.

deneb, będziesz rodzic naturalnie? Bo w szpitalu mówili, że od magnezu jest problem z rozwarciem (?) przy porodzie.
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:49   #2879
wikakika
Rozeznanie

Diatoma sliczne masz fotki brzuszka. Uwielbiam zdjecia czarno-biale
Ja jutro zaczynam 33 tydzien ciazy i nie wiem jak jeszcze wytrzymam w pracy kolejne 5 tygodniBrzucho coraz wiekszy, kregoslup siada a tu trzeba wysiedziec 8 godzin i jeszcze pracowac. Teraz to wam zazdroszcze, ze siedzicie w domu i macie czas na wszystko i w kazdej chwili mozecie sobie odpoczac, polozyc sie ...ja jak wracam o 6 wieczorem do domu, to musze jeszcze cos cieplego zrobic do jedzenia, ogarnac chate, wiec najwczesniej klade sie o 10.Kiedy ja znajde czas na pranie, prasowanie ciuszkow i przygotowanie tego wszystkiego?Buuuuuuuu:con fused:
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:50   #2880
87czarna
Zakorzenienie

Co do tego posiewu-miałam właśnie wczoraj robiony. Wynik poznam przy kolejnej wizycie,czyli za 2 tygodnie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości