|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Laski czekam na propozycje tytulu na odchowalnie.
![]() Za 1h jade do gina i w zyciu sie tak nie denerwowalam. Mam nadzieje, ze juz mi dzis wszystko powie i, ze w przyszlym tyg pojade rodzic, bo juz jestem total wykonczona. Bole mam okrutne, nocki nie przespane, sikam jak smok i pare dni temu mialam dziwny budyniowo-kaszkowy sluz. Napisalam sobie kartke z pytaniami do gina i mam nadzieje, ze juz dzis pogadamy o konkretach. Zrazilam sie ostatnio do niego, bo ciagle na wszystko ma czas, ani badan, ani nic tylko sie martwil czy pojde na badanie smaku, z ktorego parwdopodobnie ma jakies profity, a ja zrobilam mu na zlosc i nie poszlam za ta akcje z ta cc. Dobra ide zjesc obiadek i sie ubrac i szykuje sie do wyjscia. Obym nie byla rozczarowana po wizycie
|
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() a ja jak cos upoluje w smyku to jutro zdjeica wrzuce Monti zdroweczka Jok3r ale fjanie by bylo jakby cie umowili n a14 lutego na cc Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-02-08 o 12:07 |
|
|
|
|
#2853 | |||
|
Zakorzenienie
|
87czarna super że Maja pozostała Mają
a bakterie ja też mam i nigdy nic mi nie przepisuje na to, widocznie tak ma byćDiatoma Iizabelaa wózek śliczny. kolorek jest super Agus87 cieszę się że wszystko ok ty nie strasz, szafy jeszcze nie masz kobito ![]() super Gratulacje ![]() Cytat:
pocieszające bo mnie co noc brzuch jak na @ boli i do tego brzuch się stawia co rusz.Cytat:
oj można się rozczulić, niedługo będzie z tobą ![]() Cytat:
ja też się super czuję ze sobą przytyłam te 13 kilo ale nic nie widać praktycznie każdy w szoku jak mówię że to 8 miesiąc się zaczął a ja właśnie wczoraj pierścionki i obrączkę ściągnęłam buuu ![]() a miałam was pytać bo mieliśmy ten wykład w piątek na temat pobrania krwi pępowinowej na sr i co myślicie o tym? będzie w ogóle któraś z was pobierać? my pogadaliśmy przemyśleliśmy i chyba się nie zdecydujemy. a jak u was? Jok3r kciuki zaciśnięte będzie dobrze
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-08 o 12:11 |
|||
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Joker to ściskamy kciuki za same dobre wieści, lepiej, żebyś miała małego już na rękach niż męczyła się z noszeniem go w brzuchu
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Jok3r wpadł mi do głowy taki tytuł "Cudne/Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki"
|
#2856 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
ja wczoraj ledwo żyłam, bo wybrałam się autobusem na badania krwi i wszystko by było w porządku tylko od nas jest strasznie daleko do przystanku i wracałam do domu 40 minut i takie mnie skurcze łapały, że później już cały dzień i wieczór mnie wszystko bolało muszę zacząć chodzić na spacery tylko krótsze i zacząć się ruszać, bo w końcu nie dam rady urodzić i wczoraj miałam schizę na temat porodu, że nie dam rady, że nie chodzimy na SR a mieliśmy chodzić, że to już niedługo, że już nie będzie tak jak kiedyś (bo śniło mi się, że mały się urodził a mąż mi nic nie pomagał tylko tv oglądał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, dobrze, że jesteś zadowolona Cytat:
no to zaciskaj jakoś nogi, niech jeszcze posiedzi troszkę![]() Cytat:
![]() ja biorę aspargin 3xdziennie i ręce dalej mi cierpną Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Harrods wczoraj pani w sklepie przekonywała nas o konieczności kupna torby do wózka- i chyba zamówimy dodatkowo planuję jeszcze folię ochronną ale na spacerówkę...na gondolke wydaje mi się zbędna- ale nie mam pojęcia- jutro podpytam koleżankę któa ma urban raidera
![]() Jok3r trzymamy kciuki ego_ego nie liczę, że ten aspargin pomoże ale może chociaz sprawi, że będzie lepiej
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
witam. ja sie tez niedlugo zbieram na wizyte.. mialam isc w czwartek ale jednak chce isc dzisiaj... w piatek i sobote te bole co mialam... w niedziele spokoj a dzisiaj w nocy tez normalnie niewiem co jest a i tak biore ten fenoterol isoptin i nospe. mam nadzieje ze czegos sie dowiem dzisiaj co jest i czemu tak sie dzieje. dam znac po wizycie. Jok3r- trzymam kciuki
Edytowane przez gosiawolna Czas edycji: 2011-02-08 o 12:49 |
|
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
JOK3R trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci
a co do tytułu to taki mi się nasunął : Wiosenne maluszki opuszczają nasze brzuszki. Harodds, Nika, polecanym gadzetem i podobno niezastąpionym latem do wózka jest moskitiera ![]() Castia ja wpisałam w googlach czop śluzowy i wziełam obrazki i tam są zdjecia jak to wyglada. widok nieszczególny...
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
dalszy ciąg podziękowań
a ja nadal ledwo chodze a musze jechac do miasta pare spraw zalatwic bo tz tapety zaklada i musze zrobic to ja
|
|
|
|
#2862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do wieczora jestem sama, więc planuję się troszkę pouczyć i poprasować ![]() castia, ja mam tylko problem z obraczką, zaręczynowy bez problemu wkładam i ściągam. ale chyba już je zdejme, nich leżą w domku Montii, lez i zdrowiej. dzis u mnie tak wieje że mało łba nie urwię ![]() Jokr, czekamy z niecierpliwościa na info po wizycie
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie ego tez tak mialam zamiar i codziennie chodze do spozywczego 300m
tylko pogoda sie posula zebey na dluzsze przechadzki sie wybierac Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-02-08 o 13:21 |
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
jak czytam o waszych skurczach i wizytach to dostaję małego dreszczyku,że to już niebawem rozwiązanie
chyba zacznę pakowac torbe do szpitala![]() mi dzisiaj w obwodzie stuknęło 100cm 35 TC
|
#2866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też boli juz wszystko - naprawde mam dosc, chodzic nie moge, spac nie moge, czuje sie jak kaleka ![]() ja to obrączki gdzies od 20tc juz nie nosze, juz mi sie wtedy wrzynała w palec. nie martw sie niedługo znowu ją założysz co do położnej oby miała racje. ale ja sie czuję taka zastana, taka sztywna jakaś ze chyba mi nic nie pomoże i będę przzywać katusze na tej porodówce ![]() ja nie myślałam o tej krwi, chyba sie sporo za to płaci - no i nas nie stać. wiec nawet o tym nie mysle ![]() Cytat:
niektóre obrazki były podobne do tego czegoś mojego, ale masz racje widok paskudny ![]() tytuł fajny |
||
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Castia, skoro masz silne bóle brzucha to może faktycznie czop, ja zawsze czytałam że jest wyraźnie śluzowy i zbity ale to też może różnie. Ale dokładnie, to wcale nie musi oznaczać że zaraz zaczniesz rodzić
![]() Bosti, no i super, fajną klinikę wybrałaś Noo, ja tam parę kilo bym sobie zdecydowanie odjęła, przed pierwszą ciążą ważyłam 48 przy 162 i wtedy było w miarę ok, teraz startowałam już z 52 a to jak dla mnie zdecydowanie za dużo, i widziałam różnicę...Mam ambitny plan zjechać do tych 48 ![]() Monti, kuruj się kochana, znam ten ból, niedługo miną już 2 miesiące odkąd choruję i nadal zdrowa nie jestem. Dobrze Ci, u mnie 20 kg na peeewno byłoby widać Po pierwszym porodzie zostały mi 3 a minęło ładnych kilka tygodni zanim zdołałam wcisnąć się w przedciążowe spodnie. O górze nie mówię bo tu wymiary miałam bez większych zmian, choć już niestety w talii 64cm a nie wcześniejsze 58. Ale biodra wcale nie chciały szybko zjechać. Jakbym przytyła 20kg to po porodzie zostałoby mi 15 do zrzucenia a to trwałoby chyba wieki...Eirene, w tamtej ciąży zastanawiałam się nad pobraniem krwi pępowinowej ale w końcu nie zdecydowaliśmy się. Niby to majątku nie kosztuje ale jednak płacisz przez lata a potem może się okazać że w razie czego i tak się nie przyda, to wszystko nie takie proste. Gdyby było nas stać to pewnie że bym się zdecydowała, ale tak to gorzej... |
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
słuchajcie czy wy też macie takie badanie jak wymaz z pochwy na bakterie??Jak się dziecko rodzi to,żeby przez kanał rodny niczego nie złapało.Ja mam mieć pobrany taki wymaz i musze gnac z tym do labolatorium.Na wynik chyba 2 dni się czeka
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
Cześć. od 10 Was nadrabiam
Po pierwsze Wszystkie macie śliczne brzuszki ![]() a po drugie dobrze, że dzieciaczki zdrowe i ładnie rosną ![]() kasiapruszków - nie znam nikogo z tej miejscowości, nawet nie wiem gdzie to jest ![]() Harrods, Izabella - bardzo ładne wózki. Co do nocnego wstawania to ja mam tak, że czasem wstaje o 3 i do 5 oglądam tv a potem dalej śpię. Ale na szczęście częściej śpię po 12 godzin i wstaje w południe ![]() Właśnie doszedł do mnie fotelik Maxi Cosi Cabriofix. No, to teraz już wszystko mam ![]() A torba już dawno spakowana, jeździ ze mną wszędzie. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- ja na razie nie miałam robionego tego wymazu. w czwartek dopiero drugi raz w ciąży będę miała badanie krwi i moczu. Ciekawe co wyjdzie?
|
#2870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mi sie dziś nic nie chce ... jakoś bez weny jestem, nudzę się . właśnie wstawiłam matę do prania, jak się wypierze wstawię jeszcze śpioszki, tż dzwonił i mówił że będzie później niż zwykle dobrze że na dworze pogoda ładna słonko świeci ale wiatr jest , rano byłam na spacerze a teraz siedzę i okno sobie otworzyłam ![]() mam pytanko ściągałyście może jakieś melodie/kołysanki już dla dzieci ? jak tak podajcie tytuły. ja bym chciała pościągać i wszystko wrzucić na 1 płytkę i potem dziecku będę puszczać ![]() jak na razie mam całą serię Lovely Baby- fajne ale chciałabym coś jeszcze
|
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak wam się widzi ten wózek http://allegro.pl/super-okazja-wozek...451455995.html |
|
|
|
|
#2873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze, że wszystko ok, a teraz uważaj na siebie i się oszczędzaj ![]() Cytat:
----- a ja byłam dziś na wizycie u lekarza, no w sumie jest ok ![]() szyjka zamknieta od zewnatrz, długości - uwaga - grubości mięśnia no ale poza tym ok skurczy nie ma, wszystko okmam odstawic luteine i tylko magnezik sobie brać no i czekamy ![]() w sumie może mały się urodzić lada chwila a może grzecznie czekać aż do 40 tygodnia (choć na moje mały rozbójnik nie wytrzyma do 40 )ale jest juz połowa 37 tygodnia wiec luz
|
||
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Wymaz z pochwy czy posiew z szyjki macicy? Bo to chyba o ten chodzi, i przed porodem sn powinno się zrobić. Ja mam mieć cc więc wątpię żeby mnie gin skierował.
|
|
|
|
#2875 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Laski. Mnie wreszcie wypuścili ze szpitala, bo mały zaczął przybierać na wadze.
Co prawda 1400g to nie jakiś mega wynik, ale cieszymy się i z tego.Zasdtanawiam się jak ja Was teraz nadrobie.
|
|
|
|
#2876 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie martw się chyba każda z nas przechodzi taki moment załamania, że nie dam rady, że już się coś kończy itp, itd... to normalne a wsparcie tżta bezcenne wtedy ![]() Cytat:
![]() też widziałam ten czop blee ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem że jest tam dentysta i nawet szewc![]() ja będę miała posiew z szyjki, tylko gin mi mówił, że ok 36 tc dopiero |
|
|
|
|
#2878 |
|
Raczkowanie
|
laseczka, już wszystko szykujesz?
trochę zazdroszczę spacerku. Ja muszę cały czas leżeć.![]() deneb, będziesz rodzic naturalnie? Bo w szpitalu mówili, że od magnezu jest problem z rozwarciem (?) przy porodzie. |
|
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
Diatoma sliczne masz fotki brzuszka. Uwielbiam zdjecia czarno-biale
Ja jutro zaczynam 33 tydzien ciazy i nie wiem jak jeszcze wytrzymam w pracy kolejne 5 tygodni Brzucho coraz wiekszy, kregoslup siada a tu trzeba wysiedziec 8 godzin i jeszcze pracowac. Teraz to wam zazdroszcze, ze siedzicie w domu i macie czas na wszystko i w kazdej chwili mozecie sobie odpoczac, polozyc sie ...ja jak wracam o 6 wieczorem do domu, to musze jeszcze cos cieplego zrobic do jedzenia, ogarnac chate, wiec najwczesniej klade sie o 10.Kiedy ja znajde czas na pranie, prasowanie ciuszkow i przygotowanie tego wszystkiego?Buuuuuuuu:con fused:
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tego posiewu-miałam właśnie wczoraj robiony. Wynik poznam przy kolejnej wizycie,czyli za 2 tygodnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

ależ mi ulżyło, jak usłyszałam, że nie będzie taka duża jak zazwyczaj dzieci matek z cukrzycą 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wszystko na mnie pasuje sprzed ciąży, jednie jeansy nie, musiałabym poćwiczyć żeby się zapiąć no i jedyny minus to zrobił mi się celulit..a tak to jestem zadowolona ze swojego wyglądu, myślałam,że w 9 miesiącu wygląda się tragicznie jakoś
mleko z miodem i pod kołdrę, masakra jakaś zgnije w tym łóżku !

Brzucho coraz wiekszy, kregoslup siada a tu trzeba wysiedziec 8 godzin i jeszcze pracowac. Teraz to wam zazdroszcze, ze siedzicie w domu i macie czas na wszystko i w kazdej chwili mozecie sobie odpoczac, polozyc sie ...ja jak wracam o 6 wieczorem do domu, to musze jeszcze cos cieplego zrobic do jedzenia, ogarnac chate, wiec najwczesniej klade sie o 10.Kiedy ja znajde czas na pranie, prasowanie ciuszkow i przygotowanie tego wszystkiego?Buuuuuuuu:con fused: