![]() |
#1081 |
kosmitka
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Haha - czyli nie jestem sama! Ja też wstaję sioo i też śpię w dzień! Uroki ciąży.
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem 3 standardowo z czego 4 to chyba jak już jest mus.
Chociaż nie wiem co im zależy ;-) tym bardziej, że ona tak na prawdę nie wie czy to ciąża żywa itp ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie nie ma co sie martwić grupą rh- ale jeśli partner ma rh+ to koniecznie należy to zgłosic lekarzowi. Zreszta w karcie ciązy powinno byc miejsce na wpisanie grupy krwi zarówno matki jak i ojca ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() a dziewczyna mogła nie mieć ktg, tylko jak juz jest nieco bardziej zaawansowana ciaza to lekarze mają - przynajmniej mój ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
kosmitka
|
Cytat:
U mnie serduszko słychać przez usg, lekarz włączył dźwięk i słyszałam bicie serca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
Witam! Jak zwykle po pracy miałam co nadrabiać na forum :p
Byłam wczoraj w szpitalu na inflanckiej u lekarza w ramach tego programu ZMiJA i szczerze to sie tylko wkurzyła, lekarka zbadała mnie owszem, dała z 5 skierowań na badania (jak spytałam czy to wszystko krew, ona,że tak, a ja patrze a na badaniach mocz, kał... no ręce opadają) no ale nic poza tym!!! Nawet nie spytała czy biore kwas foliowy...no nic fuck! niby najważniejszy trymestr , a człowiekiem interesuja sie i tak dopiero po 12tc. Zapisała mnie na wizytę 21.02 dopiero :/ I powiedziała ,że w przypadku jakiegokolwiek krwawienia, plamienia czy silnych bólów brzucha szybko na izbe przyjęć... Jutro idę prywatnie i może w końcu ktoś łaskawie zrobi mi usg i cokolwiek powie o mojej fasolce!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Rozeznanie
|
co do karty ciazy lekarze nie zawsze daja na pierwszej wizycie , bo roznie moze byc wiadomo ...
ja latam siusiu , ale w dzien najwiecej , w nocy na szczescie jeszcze nie ![]() ja juz sie doczekac nie moge 17 lutego i mojej wizyty ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umówiłam się na to usg prenatalne, 1 marca za jedyne 220 zł - stwierdziłam, że usg nie zaszkodzi a zawsze może pomóc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
fajnie powspominac
![]() co do usg to ja slmyszalam , ze do konca 12tc sie je robi , bo sa najdokladniejsze wymiary , a pozniej juz moze roznie to badanie wyjsc... hmm |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do badania to chyba nie może tak być skoro wszędzie jest info, że od 11 do 14 tygodnia się je wykonuje,ale się nie znam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zadomowienie
|
Uufff..skończyłam Was czytać!!
Tylko 2 dni mnie nie bylo a tu 5 stron do przodu ![]() ![]() Witam nowe zafasolkowane i ciężarówki ![]() ![]() Dziewczyny, rosną Wam już brzuszki?Postanowiałm sobie miesiąc temu, mierzyć się i ważyć co mięsiąc i na dzień dzisiejszy waże tyle samo, piersi i biodra po 2 cm do przodu, a brzuchal w pępku urósł mi 6 cm a pod pępkiem 9cm!!Szok!!..a co będzie za 6 miechów ![]() ![]() Co do USG o którym piszezcie to ginekolog kazał mi przyjść na USG(pierwsze przez brzuch)na początku 13 tyg. bo potem pewne rzeczy zanikają i wtedy pasuje zrobić to USG.. Z lataniem do łazienki to zegar biologiczny mam nastawiony na 3 w nocy..codziennie ![]()
#1093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
agnyska81 mam nadzieje ze Twoje domowe problemy sie poprawia i wszystko bedzie oki I bedziesz mogla w pelni cieszyc sie ciaza i dzidzią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się ![]() ![]() ![]() ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-02-08 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
kosmitka
|
Kapka ja mam już spory brzuch, dobrze widoczny, nie mierzyłam dokładnie. A utyłam w miesiąc jakieś 6- 7 kg
![]() Właśnie mój 11kg pies mi wskoczył na brzuch ![]() ![]()
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Im ciąża późniejsza, tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje badanie USG. Czyli wychodzi na to, że nie musi wzrastać o 60% tylko się podwaja, a u Ciebie tak jest (no prawie) ![]() ![]() Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-02-08 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Ale jak to już widać
![]() Kiedyś coś czytałam, że pierw jest mylny efekt bo coś sie wypycha. U mnie niby 9tc a nie widzę jakoś szczególnie brzucha większego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
kosmitka
|
Cotynato - ja mam połowę 10 tygodnia. Widać, rzuca się w oczy. Może to od utycia
![]()
![]() |
#1099 | |
Wtajemniczenie
|
nie, chodzi mi o taką mała kostkę jakby, którą się przykłada do brzuszka i słychac serduszko. Mozna też cos podobnego kupic samemu i słuchac serduszka kiedy się chce
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
ahaaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Wtajemniczenie
|
u mnie brzuszka w ogóle nie widac jeszcze, ale w sumie w poprzedniej ciąży przytyłam tylko ok 12-13kg i nie było nic widać do 4-5 miesiąca, więc moze teraz będzie podobnie?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
Na początku mnie wypchało, wygladałam jak nagazowana
![]() ![]() anciahh-z pieskami trzeba uważać, mam młodą głupiutką jeszcze suczke 30-kilogramową,która uwielbia wskakiwać łapkami na klatke piersiową, więc teraz przy niej obchodze się z sobą jak z jajkiem. Uciekam wyprzytulać córe na dobranoc ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-02-08 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Rozeznanie
|
nie pisze , bo sie troche zdolowalam
![]() brzusio boli i troche sie boje ![]() ![]() dobrej nocki dziewczyny !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
kosmitka
|
Kapka -uważam - to jakoś przypadkiem wyszło i strasznie się denerwuję
![]() Asionek31 - mój gin mówił, że brzuch może boleć, szczególnie przy naturalnych ciążach. Leż, odpoczywaj i się nie denerwuj. Wszystko będzie dobrze!
![]() |
#1107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, idę w pt na wizytę na Madalińskiego i kazali mi przynieść dowód ubezpieczenia - co mam wziąć, bo ja żadnych książeczek ubezpieczeniowych nie mam, zaświadczenie z fabryki ma być, czy jak? ![]()
![]() |
#1108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kiedyś widziałam na demotywatorach taki fajny kolarz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() z łazienką to u mnie zależy ile wypije ![]() ![]() tredulka ![]() asionek31 - ból brzucha to najnormalniejsza rzecz w ciązy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Wtajemniczenie
|
a nie dostajesz RMUA?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Najbliższe 2 tyg mam spędzić jak najwięcej w łóżku, bo boli mnie brzuch, a w ciążę zaszłam tylko dzięki stymulacji, więc dmuchamy na zimne. Od wczoraj biorę duphaston i mam nadzieję, że przez te 2 tygodnie wszystko się unormuje ![]() Pozdrawiam Was ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.