|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Cytat:
przy obcisłych rzeczach jest już mocno widoczny. Wzdęć już nie mam, wiec został sam żywy brzuszek którego za nic nie da się już wciągnaćNarazie tylko kg do przodu
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam doła. Te dwa tygodnie, kiedy wie o ciąży to najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu.
Boję się wszystkiego. Wymyśliłam sobie, że zrobię też bhcg jeszcze raz, żeby zobaczyć czy się wszystko rozwija. Okazało się, że w ciagu tygodnia 10-11 tc spadła o prawie połowę - z 68 tys na 39 tys Wynik sprawdziłam w internecie rano. Od razu poleciałam do szpitala (mam obok domu) i kazałam sobie robić usg. Wyszło ok. Dostałam op****, że sobie sama robię badania. Babka powiedziała, że "narazie" wszystko wygląda ok. Co z tego, i tak się martwię, że beta spada. Nie wiem co zrobić, żeby przestać się tak bać. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Też mam brzuch. Ja strasznie przytyłam jesienią i od nowego roku miałam się "brac" za siebie, bo w coraz mniej rzeczy się wciskałam. Nie wiem tylko czy to brzuch ciążowy. |
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny!
Mi jeszcze nic nie rosnie ![]() Przedwczoraj zrobiłam test i wyszły 2 kreski! Jakos to od mnie nie dochodzi. Ciągle sie zastanawiam czy aby na pewno... Za kikla dni wizyta u gina, wtedy chyba dopiero uwierzę Ogólnie nie staraliśmy się jakoś bardzo- raptem 1,5 m-ca. W sumie podeszłam do tego dosyć luźno (ale kw. fol. brałam już ). W sensie- nie byłam pewna czy to juz czas czy nie, ale tak pomyślałam, że tyle osób stara się tak długo, że może juz warto zacząć, by czasu nie marnować. Regularność moich @ pozostawia wiele do życzenia, a tu taka niespodzianka.Narazie mam galop myśli w głowie i odliczam godziny do wizyty u gina. Wielka buzia dla was i waszych brzuszków!!! PS- hmm- a tak w zasadzie się zastanawiam czy ja listopadowa jednka nie będę??? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-02-09 o 10:11 Powód: dopisek |
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dwa dni temu zrobiłam test bo mi sie @ spozniał tydzien i tez dwie kreski w sumie to od pazdziernika sie nie zabezpieczamy wiec sie ciesze ze nie musiałam za długo czekac na dzidzie jutro ide do gina ciekawe co mi powie pierwszy moj dzidzius i tak troche sie boje jak to wszystko bedzie
|
|
|
#1117 | ||||||
|
Rozeznanie
|
czesc
![]() dzisiaj juz mi lepiej chyba mialam male zalamanie , ale po poronieniu to normalne dosc jest to zostaje w psychice i ten strach jest najgorszy... ale musi byc dobrze !!! jak u kazdej z nas Cytat:
![]() i dziekuje bardzo Cytat:
co do ksiazeczki nie pomoge niestety ..Cytat:
i obiecuje , ze juz nie bede sie nakrecac Cytat:
gratulacje !!! odpoczywaj duzo i napewno bedzie dobrze Cytat:
i moze to i dobrze skoro moze ta beta wysc dziwna ...a ty kochana sluchaj lekarza skoro na USG bylo ok to sie nie przejmuj tak , stres tez niedobry jest Cytat:
do mnie tez momentami nie dociera hehe ja chyba uwierze jak zobacze na usg fasolke ![]() a kiedy mialas ostatnia @ ?? |
||||||
|
|
|
#1118 |
|
Raczkowanie
|
Oj dawno mnie tu nie bylo. Ale ciaza i lekrze i badania pochalaniaja mnostwo czasu i energii
![]() Ja zaczynam 11 tydzien. Wszystko z malenstwem jest ok. ![]() nudnosci prawie ze zniknely. czuje sie dobrze i ogolnie jestem bardzo szczesliwa. Trzymam kciuki za nowe mamy
|
|
|
|
#1119 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszle mamy
,Wczoraj bylam na 1 usg. Slyszelismy i widzielismy naszego dzidziusia z chlopakiem. Jestem w 7 tygodniu ciazy. Wszystko jest ok. Czuje sie dobrze. Duzo odpoczywam. |
|
|
|
#1120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zagladaj do nas czesciej |
|
|
|
|
#1121 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=asionek31;24962759]czesc
![]() dzisiaj juz mi lepiej chyba mialam male zalamanie , ale po poronieniu to normalne dosc jest to zostaje w psychice i ten strach jest najgorszy... ale musi byc dobrze !!! jak u kazdej z nas Asionek, jestem z Toba myslami i trzymam kciuki! Musisz zaakceptowac pewien poziom strachu Poza tym towarzyszy on chyba kazdej kobiecie nawet, jesli nie przezyla poronienia...Ja mialam straszny strach przed USG - poniewaz moje poronienie (puste jajo) zdiagnozowano w ten sposob. W chwilach strachu powtarzam sobie, ze moje poronienie pamieta jedynie glowa a reszta ciala juz dawno o tym zapomniala i ze obecna ciaza nie ma zadnego zwiazku z tamta. To mi pomaga
|
|
|
|
#1122 |
|
kosmitka
|
Stres jest i chyba będzie, to raczej naturalne, że każda z nas martwi się o swój skarb. Zwłaszcza wtedy, gdy coś się dzieje niedobrego (tak myślimy) - boli brzuch itp. Mnie stresował wczorajszy skok psa na brzuch, ale skoro nic się nie dzieje, to wyrzucam złe myśli z głowy i ufam, że wszystko będzie dobrze.
A do 12 tygodnia jeszcze tylko 1,5 tygodnia zostało.
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez się pocieszałam że do 12 tygodnia jeszcze tylko 3 a jak ta babka mi powiedziała że to 6 to ja dziękuję ;/
Dzisiaj mam żółte upławy i się denerwuję trochę ale to chyba od tej infekcji/grzybciy ? A jak beta maleje to z tego co wiem to nic dobrego, ale skoro lekarz mówi że ok to ufaj |
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekam na 12tc jak na zbawienie bo u mnie się właśnie zaczęły mdłosci i źle je znoszę, nie tylko fizycznie ale i psychicznie. Strasznie się boję
, boję się tego od dziecinstwa to taka moja psychiczna choroba nie dość ze muszę patrzeć jak on cierpi i nic nie mogę mu pomóc to jeszcze pewnie wszyscy zaraz to będziemy przechodzić
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ost @ miałam- 4tyg temu- o ile można to nazwać @ ledwo jakaś plamka była. Więc w sumie taką ost. prawdziwą to hmmm, nie mam kalendarza przy sobie, no ale jakoś tak na przełomie 2010/11. Z tymże w międzyczasie zrobiłam sobie test (około 20.01.) i był negatywny. A zaczelismy "starania" właśnie końcem grudnia dopiero i tym bardziej do mnie to nie dociera. Cytat:
![]() tusia872- i Tobie równiez gartuluję. Napisz po wizycie co jak było, co lek. mówił. ja dopiero w poniedziałek idę
|
||
|
|
|
#1127 | |||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=marina7;24965028]
Cytat:
![]() i masz racje w koncu to inna ciaza i bedzie dobrze !! dzieki Cytat:
dziecko w brzuciu mamy jest dobrze chronione jejku jak ci zazdroszcze juz tego 12tc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie nic nie biorę bo wizytę u ginka mam w piatek, staram się właśnie zarejestrować na jutro prywatnie. Byłam co prawda wczoraj u ginka, ale ta podała mi bez patrzenia jakieś czopki których nie ma w aptekach i cierpię.
A wiem, że żółte upławy są groźne ale chyba w tym wypadku nie skoro mam objawy infekcji nie? Znowu panikuję haha
|
|
|
|
#1129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja będzie druga, mam nadzieję, że będzie dobrze wszystko![]() Cytat:
ja też z Krakowa jestem ![]() ![]() heh, ja mam tak do tej pory, do końca nie dociera do mnie, że jestem w ciąży.... pierwsze chwile po zrobieniu testu to w ogóle były jak z innego świata i po raz pierwszy poczułam jak to jest "mieć nogi jak z waty" dosłownie się pode mną ugięły...Cytat:
nie ważne czy wypiję szklankę czy litr wody co 10min biegam na sikanie zamieniliśmy się nawet z mężem miejscami do spania, bo ja spałam od ściany, ale wstawanie w nocy i przeskakiwanie przez niego mnie dobijało Co do wyboru lekarza, ja od początku zakładałam, że jak będę w ciąży będę chodzić prywatnie. Nie mam czasu ani ochoty, żeby wyczekiwać pod gabinetem nie wiadomo ile, albo żeby odejść bez bycia przyjętą. To są koszty wiadome, ale w takiej sytuacji muszę patrzeć na to, że chodzi nie tylko o mnie ale o drugą istotkę, która we mnie rośnie. Dziewczyny bierzecie magnez?? A jeśli tak to jaki? Biorę Magnefar, ale ma tak wielkie tablety, że się tak umęczę zanim ją przełknę, że szok. A i nie raz mi się zdarzyło, że po prostu stanęła mi w gardle i wymiotowałam przez nią ;/ Może Wasze mają mniejsze tabletki, co?? ![]() i drugie pytanie- można jeść wątróbkę? taką mam ochotę, że szok, a wszędzie piszą inaczej i nie wiem czy mogę zjeść czy nie
|
|
#1130 |
|
kosmitka
|
Asionek31 - jeszcze nie 12 tydzień, jeszcze nie ma czego zazdrościć!!! Sama się 12 tyg nie mogę doczekać!
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Moonik mi lekarz przepisał magneb6 i biorę 2x dziennie po 1 tabletce, zgodnie ze wskazaniem. Do tego 1x dziennie Feminatal. I 2 x dziennie luteina.
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tylko powiedział, że mogę brać, nie wymienił mi konkretnej nazwy. A na resztę witamin pewnie przyjdzie pora po następnej wizycie
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
upławy są od grzybicy żołtawe i tyle, pójdziesz do innego ginka to Ci przepisze cosik innego niż ta dziwna babka i wszystko wróci do normy ![]() mooonik, ja biorę magnezin500 niestety tez są dość duże, moż epo prostu spytaj w aptece które sa mniejsze albo lepiej się połyka wątróbka dobrze usmażona jak najbardziej nawet wskazana bo jest bardzo zdrowa, w końcu ma mnóstwo żelaza ![]() PS najlepiej nie czytaj w necie bzdur o jedzeniu bo tylko mętlik w głowie się robi mi też się zrobił, ale już mi na szczęście minęło ![]() Witam wszystkie nowe mamusie |
|
|
|
|
#1133 |
|
kosmitka
|
Moonik nie są duże, raczej nie mają nawet 1cm, latwe do połykania. Mi dał ten feminatal zamiast kwasu foliowego, tzn zawiera kwas foliowy, ale też dodatkowe witaminy - oba leki dał od razu na 1 wizycie.
|
|
#1134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o wątróbce tak właśnie myślałam, ale gdzieś wyczytałam,że może być szkodliwa, bo to toksyny się w niej odkładają itp.. a co do czytania w necie staram się jak najmniej ale wiecie jak to jest Cytat:
|
|
#1135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepotrzebnie sobie stwarzasz stresy, usg wyszło dobrze i proszę w to wierzyćCytat:
Cytat:
Witam nowe mamuśki i gratuluję A na co bierzecie magnez? Bo ja biorę Falvitmama i chyba wystarczy co? |
|||
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
natka magnez dają głownie na skurcze macicy żeby tak nie odczuwać ich
kiedy masz kochana następną wizyte? u mnie też tak tydzień i troche do 12 tygodnia
|
|
|
|
#1137 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
W temacie wątróbki - może to nieodpowiednie - ale wiem, że jest szkodliwa dla psa, właśnie tak jak napisałaś, że zawiera szkodliwe toksyny, jest takim ich magazynem w organizmie. Ja wątróbki nie cierpię, nie jadam, więc nie pomogę. Cytat:
Generalnie lekarz ostrożnie wypowiadał się o ciąży, że może być zagrożona, bo jestem po laparoskopii i długim leczeniu i są jakieś czynniki immunocośtam, które mogą zaszkodzić. Stąd pewnie profilaktycznie magnez oraz luteina. I zakaz przytulanek z mężem. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
.
|
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wizytę mam 21.02, a potem 1.03 usg prenatalne A wy kiedy?
|
||
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Anciaahk, kwas biorę oczywiście
ja wątróbkę uwielbiam, do tego stopnia, że mogłabym ją jeść non-stop i dlatego, że wiem co to i do czego służy w organizmie trochę się jej obawiam, chociaż z drugiej strony nie można chyba też przesadzać ![]() a magnez na skurcze biorę właśnie
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
mooonik jak nie będziesz jadła wątróbki codziennie kilogramami to na pewno nie zaszkodzi
![]() natka, skoro nie masz skurczy to magnez jest zbędny ja mam wizyte 28. 02
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

w bardziej przylegających ubraniach cosik widać
co do kg to jeszcze mi prawie nic nie przybyło i w ogóle u gina waga pokazała 53.5 a ta na której się zawsze waże to 55.5 no ale najważniejsze żeby liczyć kg według jednej wagi 

ja dwa dni temu zrobiłam test bo mi sie @ spozniał tydzien i tez dwie kreski
to zostaje w psychice i ten strach jest najgorszy... ale musi byc dobrze !!! jak u kazdej z nas 

, boję się tego od dziecinstwa

nie ważne czy wypiję szklankę czy litr wody co 10min biegam na sikanie