Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 08:32   #2881
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hej Kobity

no wróciłam z obu wizyt no i ogłaszam wszem i wobec że będziemy mieć SYNKA wszytko według lekarza jest w jak najlepszym porządku
Zanka wpisz mi na listę tylko jeszcze imienia nie mamy bo jakoś nie możemy się w tej kwestii dogadzać napisze jutro więcej bo mnie tż wygania od kompa
gratulacje, ale fajnie, czyli że miałaś racje że chłopczyk tam Ci w brzuszku siedzi, ciekawe czy mi się też przeczucia sprawdzą

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-02-09 o 08:40
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 08:54   #2882
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

margaret82 - jak ktos wyzej pisal naucz psa nieszczekac na wszystko co usłyszy, takze dla wlasnego samopoczucia, ja bym chyba zabiłą jakby mnie kiedys bez sensu pbudzil z drzemki...

kolejny wydatek - kable mi sie pala w mieszkaniu jak piore, trzeba znowu wezwac elektryka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-02-09 o 08:57
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 08:55   #2883
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie mamusie!!
znowu wpadłam tylko przycztać co tam wczoraj nadrukowałyście i się przywitać i znikam bo czas się do pracy zabrać
Shira gratuluję synka
ja mam wizytę w poniedziałek, ale nie wiem czy będę miała usg robione...poza tym to będzie 16 tydzień to nie wiem czy nie za wcześnie, żeby o płeć pytać???
widzę, że dużo psich fanek na forum - i dobrze. ja też lubie psy, choć teraz nie mam... ale wychowałam się w zasadzie na wsi więc wiecznie z psami i kotami, a jak już zamieszkaliśmy w bloku to też cały inwentarz nam się przewinął przez te wszystkie lata: były myszki, chomiki, świnka morska, papużki, kanarki, rybki, kot i pies nasza Dorcia była z nami 13 lat w bloku, a ostatnie trzy lata spędziła z moimi rodzicami na wiosce - razem z nimi na emeryturze... kochana była psinka, ale już jej się zdechło ze starości... na razie nie myślę by mieć znów zwierzeta w domu - pracujemy z mężęm przez pół dnia i żal mi by było samego psa na 8 godzin zostawiać w cisnym, blokowym mieszkaniu...może jak kiedyś będziemy mieć domek...marzy mi się husky...

rozgadałam się, a praca czeka... biorę się, ale będę do Was zaglądać co jakiś czas

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 08:57   #2884
Stapelka
Rozeznanie

piękny pies

fajny ten termometr - może się skuszę bo nie mam żadnego

to ja prezentuje swoje bestie i z pewną taką nieśmiałością pochwalę się wspólnym z koleżanką biznesem http://www.gadzeciaki.pl/ będziemy mieć stoisko na wystawie w Katowicach więc jak ktoś ma blisko to zapraszam na kawę - obie w ciąży jesteśmy więc widok będzie przedni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3528małe.jpg (73,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3530male.jpg (39,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3536małe.jpg (35,2 KB, 17 załadowań)
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:26   #2885
justa878
Zadomowienie

STAPELKA pieski śliczne
SHIRA gratuluję synka

PIELESZKA ja płeć poznałam w 13 tc na prenatalnych, a w 15 tc byłam na wizycie u mojej lekarki i mi zrobiła dopochwowo i znowu podejrzałyśmy płeć wszystko zależy od ułożenia dziecka i rodzaju usg - jakości sprzętu i jak jest wykonywane - dopochwowo czy przez brzuszek

SCIO my też mamy psa i kota, suszka - cocker spaniel jak kochaliśmy się na misjonarza to potem wchodziła na mnie i kładła mi łeb na brzuszku i z taką pretensją patrzyła się na męża jakby mi jakąś krzywdę zrobił, oczywiście jak się wygłupiamy, rzucamy poduszkami, itd, to zawsze szczeka, ale ogólnie nie jest psem obronnym i kocha dzieci, bratanek jak miał 2 latka wsadzał jej palce do oczu i nosa, a ona tylko uciekała jak miała go dość, krzywdy mu nigdy nie zrobiła. Kot to taki dachowiec europejski przywieziony z kieleckiego - na razie nie ma roku i jest trochę szalony, ale straszny pieszczoch z niego
też jestem zdania, że dziecko wychowywane ze zwierzętami od małego ma mniejsze szanse na alergię i uczy się odpowiedzialności... Dlatego jak wrócę z dzidziem ze szpitala, to dam im powąchać najpierw dziecko, no i lizać nie pozwolę w szczególności po buzi - bo czasami różne rzeczy wyskakują

11.07.2010
05.06.2010

Edytowane przez justa878
Czas edycji: 2011-02-09 o 09:36
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:36   #2886
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja będąc u gina będę w 16 tc ciekawe czy poznam płeć.Mam przeczucie że synek
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:51   #2887
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
pokaż

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Ja się chowałam z psami od urodzenia i przyniosło mi to same korzyści - wielką miłość do zwierząt, zero alergii w dorosłym życiu, no a przy okazji nauczyło trochę odpowiedzialności i poczucia obowiązku.

A w ostatnich latach miałam okazję obserwować dwójkę dzieci mojego kuzyna-sąsiada, wychowywanych z trzema psami. Nie było żadnego izolowania, niedopuszczania psów do dzieci itp. I dzięki temu od początku i dzieci były przyzwyczajone do psów i psy do dzieci. Uznały je za fragment swojej codzienności, "wyposażenie domu" i nigdy nic złego tym maluchom nie zrobiły. Natomiast wydaje mi się, że jeśli właściciele izolowali by te psy od dzieci, to zwierzaki mogłyby uznać je za zagrożenie, konkurencję czy coś takiego i wtedy mogłyby reagować agresją lub po prostu jakośc nietypowo.

No a jeśli chodzi o hałas, wybudzanie itp. to nie ma obaw. Maluch, który od pierwszych dni słyszy szczekanie psa, jest do niego tak przyzwyczajony, że ani go to nie budzi, ani nie straszy.

Trzeba tylko mieć zdrowe podejście. I do dzieci, i do psów. I absolutnie nie dopuszczać do sytuacji, kiedy dajemy psu odczuć, że już jest niepotrzebny, bo w domu pojawił się nowy pupilek! Przecież, skoro do tej pory traktowaliśmy psa jak domownika, członka rodziny i przyjaciela, to nie możemy (i chyba nie chcemy) pozbyć się go, bo zjawiło się dziecko!
wklejalam zdjecie pare strone wczesniej, nie pamietam na ktorej stronie, wkleje raz jeszcze

a jesli chodzi o zwierzeta to tez jestem zdania ze dziecko powinno sie wychowywac ze zwierzakami, zreszta ja mialam podobnie, wychowywalam sie na wsi, zwierzeta uwielbialam od dziecka i moim marzeniem bylo zostac weterynarzem, ale w latach 80tych nie byla tak popularna weterynaria w temacie malych zwierzat a tym chcialam sie zajmowac
kiedys uslyszalam od doroslych ze jak to? ze kobieta ma trudniej na wsi bo trzeba krowom porody odbierac..
ostatecznie zrezygnowalam
a kilka lat pozniej jak dostalam rachunek za ratowanie kota w lecznicy (w przeciagu 2tygodni dwa rachunki po 400zl) to moj tata powiedzial: ale to teraz jest interes, szkoda ze jednak nie poszlas na weterynarie
zrozumieli... za pozno
ae cos zostalo, pomagam bezdomnym zwierzakom, dokarmiam, lecze chore, sterylizuje, znajduje domy

ja zwierzeta uwielbiam wiec swoje trzy grosze wtrace
teraz mam tylko jednego psa - doga niemieckiego, mamy dom z duzym ogrodem, Saba ma swoje pomieszczenie bo ze wzgledu na cienka siersc nie moze mieszkac w kojcu, w ciagu dnia biega na zewnatrz
w ub roku odszedl moj ukochany pies, owczarek kaukazki, przekochany, stanowczy ale jednoczesnie karny, mial 13lat, odszedl ze starosci, uwielbial koty, jeze, kury, ptaki - nie przeganial nigdy,d zielil sie swoja miska
no i mam koty to moja druga milosc, ja duzo podrozuje, mieszkam w dwoch miejscach, latwo mi z nimi sie przemieszczac, sa niewychodzace i bardzo udomowione, gadatliwe...

dzisiaj w poludnie mam trzecie usg w przeciagu tygodnia, mam nadzieje ze tym razen uda sie je zrobic prawidlowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8309.jpg (91,2 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-02-09 o 09:54
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:56   #2888
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Laseczki wybijcie mi z głowy mój durny pomysł..mam ochotę z super jasnego blondu przefarbować się na brąz :brzyda l:

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:58   #2889
zasada nr 001
Raczkowanie

GG do zasada nr 001

wpadam powiedzieć dzien dobry dziewczynki, dzień dobry brzuszki.

Jesteście niesamowie tyle nadrukowac od wczorajszego popołudnia ale to dobrze przynajmniej mam miła lekturke do śniadania.

Shira gratulacje!!!

Widze ze temat zwierzaków poruszany my zadnego nie mamy oboje pracujemy dosć dlugo po samo siedzenie w pracy zajmuje nam 8,5 godz + dojazd, wiec opcja posiadania nawet kota odpada. Ale za to moja corcia jest taka fanka psów, ze nawet sobie nie wyobrazacie. Jak jeszcze siedziala w wozku to jak zobaczyla jakiegos psiaka w parku to tak piszczala, machala rekami sprawiala wrazenie ze chce wyskoczyć do niego. Teraz jej troche przeszlo ale ulubiona zabawka- nmaskotką z ktora spi, myje zeby chodzi do zlobka jest piesek wszystko z nim robi.

Kiedys jak sie wzbogacimy i bedziemy mieli domek to napewno bedziemy mieli duzzego pieska marzy mi sie Golden Retriever są cudne i maja cudne usposobienie, albo nowofunland tez sa pieknymi okazalymi psiakami echh rozmarzyłam sie.............

milego dnia
zasada nr 001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:03   #2890
Natka_
Zakorzenienie

Zazdroszcze Wam piesków Też bym bardzo chciala mieć, w dziecińskie nie mogłam bo mieszkalismy w bloku na 4 piętrze, a mama absolutnie była na NIE, bo nie mogłaby zdzierzyc tej siersci i w ogole jakiegos psa czy kota w domu, jedyne na co się zgodziła to papugi i rybki. Teraz też mieszkam w bloku, ale Tż nie chce już psa do mieszkania, bo miał dwa amstaffy(przekochane) i troszkę zadymy w mieszkaniu dwupokojowym robiły hehe. To byly psy Tżta byłej żony, więc jak się wyprowadzila to zostawiła tylko psa a suke zabrała. Przywiązałam się do tego psa, taki do rany przylóż, kochany. Jednak kiedy dowiedziała się że Tż sobie życie ulożył już z inną to zabrała psa, bo "żadna obca baba nie będzie dotykała jej psa" :/ Chyba myślała, że Tż po tym jak go zostawilam do konca zycia bdzie sam i bedzie opiekowal sie jej psami... Dlatego teraz jak tylko postawimy nasz domek to napewno kupimy amstafa I jeszcze bym chciała Maltańczyka bo też jestem w tych psach zakochana, ale to jeszcze troszkę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:30   #2891
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Doczytałam nieprzeczytane posty i widzę, że pełno psiar się ujawniło.
Może pochwalcie się swoimi czworonogami ?
Dla zachęty zaprezentuje swojego psiaka- Borysa.
no duży słodki psiak

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Gratulacje ehhh ja muszę jeszcze dwa i pół tygodnia na usg czekać....

Brumek ja takiego brzuszka to nawet przed ciążą nie miałam
Zanka super fota
marzena_S świetne zdjęcia, szczególnie drugie aż chce się już lata
dziękuję
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
margaret82 - jak ktos wyzej pisal naucz psa nieszczekac na wszystko co usłyszy, takze dla wlasnego samopoczucia, ja bym chyba zabiłą jakby mnie kiedys bez sensu pbudzil z drzemki...

kolejny wydatek - kable mi sie pala w mieszkaniu jak piore, trzeba znowu wezwac elektryka
ojjjj no wiem coś o tym, mieliśmy problemy z elektryką na starym mieszkaniu, stare kable wszędzie i raz nam się cała puszka od korków paliła żywym ogniem
tragedia

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie mamusie!!
znowu wpadłam tylko przycztać co tam wczoraj nadrukowałyście i się przywitać i znikam bo czas się do pracy zabrać
Shira gratuluję synka
ja mam wizytę w poniedziałek, ale nie wiem czy będę miała usg robione...poza tym to będzie 16 tydzień to nie wiem czy nie za wcześnie, żeby o płeć pytać???
widzę, że dużo psich fanek na forum - i dobrze. ja też lubie psy, choć teraz nie mam... ale wychowałam się w zasadzie na wsi więc wiecznie z psami i kotami, a jak już zamieszkaliśmy w bloku to też cały inwentarz nam się przewinął przez te wszystkie lata: były myszki, chomiki, świnka morska, papużki, kanarki, rybki, kot i pies nasza Dorcia była z nami 13 lat w bloku, a ostatnie trzy lata spędziła z moimi rodzicami na wiosce - razem z nimi na emeryturze... kochana była psinka, ale już jej się zdechło ze starości... na razie nie myślę by mieć znów zwierzeta w domu - pracujemy z mężęm przez pół dnia i żal mi by było samego psa na 8 godzin zostawiać w cisnym, blokowym mieszkaniu...może jak kiedyś będziemy mieć domek...marzy mi się husky...

rozgadałam się, a praca czeka... biorę się, ale będę do Was zaglądać co jakiś czas
ja myślę, że
1. jeśli lekarz jest dobry w tym co robi, ma chęć szukania płci
2. dzidziuś ładnie rozszerzy nóżki i pozwoli dokładnie obejrzeć co ma tam ukryte
3. sprzęt usg nie jest przedwojenny
to na pewno są duże szanse na stwierdzenie płci

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
piękny pies

fajny ten termometr - może się skuszę bo nie mam żadnego

to ja prezentuje swoje bestie i z pewną taką nieśmiałością pochwalę się wspólnym z koleżanką biznesem http://www.gadzeciaki.pl/ będziemy mieć stoisko na wystawie w Katowicach więc jak ktoś ma blisko to zapraszam na kawę - obie w ciąży jesteśmy więc widok będzie przedni
świetnie jak duży i mały razem się bawią hihi

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wklejalam zdjecie pare strone wczesniej, nie pamietam na ktorej stronie, wkleje raz jeszcze

a jesli chodzi o zwierzeta to tez jestem zdania ze dziecko powinno sie wychowywac ze zwierzakami, zreszta ja mialam podobnie, wychowywalam sie na wsi, zwierzeta uwielbialam od dziecka i moim marzeniem bylo zostac weterynarzem, ale w latach 80tych nie byla tak popularna weterynaria w temacie malych zwierzat a tym chcialam sie zajmowac
kiedys uslyszalam od doroslych ze jak to? ze kobieta ma trudniej na wsi bo trzeba krowom porody odbierac..
ostatecznie zrezygnowalam
a kilka lat pozniej jak dostalam rachunek za ratowanie kota w lecznicy (w przeciagu 2tygodni dwa rachunki po 400zl) to moj tata powiedzial: ale to teraz jest interes, szkoda ze jednak nie poszlas na weterynarie
zrozumieli... za pozno
ae cos zostalo, pomagam bezdomnym zwierzakom, dokarmiam, lecze chore, sterylizuje, znajduje domy

ja zwierzeta uwielbiam wiec swoje trzy grosze wtrace
teraz mam tylko jednego psa - doga niemieckiego, mamy dom z duzym ogrodem, Saba ma swoje pomieszczenie bo ze wzgledu na cienka siersc nie moze mieszkac w kojcu, w ciagu dnia biega na zewnatrz
w ub roku odszedl moj ukochany pies, owczarek kaukazki, przekochany, stanowczy ale jednoczesnie karny, mial 13lat, odszedl ze starosci, uwielbial koty, jeze, kury, ptaki - nie przeganial nigdy,d zielil sie swoja miska
no i mam koty to moja druga milosc, ja duzo podrozuje, mieszkam w dwoch miejscach, latwo mi z nimi sie przemieszczac, sa niewychodzace i bardzo udomowione, gadatliwe...

dzisiaj w poludnie mam trzecie usg w przeciagu tygodnia, mam nadzieje ze tym razen uda sie je zrobic prawidlowo
brzusio słodki, malutki

dzień dobry
wyspałam się dzisiaj

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

aha Kolina trzymam kciuki za dzisiejsze usg, w końcu musi się udać!

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:34   #2892
JustPi
Rozeznanie

Kolina bardzo mocno trzymam kciuki za dzisiejsze usg

Niestety w zeszłym roku najeździłam się po weterynarzach i to właśnie od małych zwierząt. Wszyscy, na których trafiałam byli bardzo fajnymi ludźmi i widać było, że bardzo lubią swój zawód. Mieliśmy fretkę. Niestety uszkodził sobie kręgosłup, najprawdopodobniej wypadł mu dysk co skończyło się niedowładem tylnich kończyn i zanikiem mięśni...... a leczenie nie dawało żadnych efektów i niestety nie ma go już z nami. W żaden sposób nie przeszkadzał przy małym dziecku, a właził wszędzie
sorki, że tak przysmuciłam. Chciałam tylko powiedzieć, że wychowywanie dzieci ze zwierzętami moim zdaniem jest bardzo dobre, chociażby właśnie ze względu na alergie.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:38   #2893
Natka_
Zakorzenienie

Kolina ja też trzymam kciuki, żeby się wkońcu udało wykonać badanie. Jeśli nie bedzie widać przez brzuch to poproś o dopochwowe, napewno będzie lepiej widać
Stary 2011-02-09, 10:51   #2894
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dla zachęty zaprezentuje swojego psiaka- Borysa.
przeiekny biszkopcik

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
http://www.gadzeciaki.pl/ będziemy mieć stoisko na wystawie w Katowicach więc jak ktoś ma blisko to zapraszam na kawę - obie w ciąży jesteśmy więc widok będzie przedni
powiem to jszcze raz, rudy mnie rozwala pawie czuje jaki jest aksamitny w dotyku a interes extra, rzycze powodzenia! W tym roku nie bedzie nas w Katowicach, szkoda...

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
zaciksma kciuki az mi kostki bieleja, zeby dzis wszystko ładnie poszło

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Laseczki wybijcie mi z głowy mój durny pomysł..mam ochotę z super jasnego blondu przefarbować się na brąz :brzyda l:
Ja ci z glowy wybijac nie bede, tylko powiem ze z super jasnych blond na braz, odrazu wyjda zielone! na bank, trzeba przyciemniac powoli i najlepiej u fryzjerki.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:56   #2895
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie i dzidziusie
ja jod 7 na nogach bo na badania jechałam , teraz znowu nerwówka bo dostałam skierowanie na badanie pod kątem cholestazy no i jutro odbiorę wyniki i się okaże...) no a dziś o 19 mam połówkowe!!!! i też mam stresa jak nie wiem co !!! i mam nadzieję, że dziś lekarz na 100% potwierdzi płeć
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:02   #2896
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie i dzidziusie
ja jod 7 na nogach bo na badania jechałam , teraz znowu nerwówka bo dostałam skierowanie na badanie pod kątem cholestazy no i jutro odbiorę wyniki i się okaże...) no a dziś o 19 mam połówkowe!!!! i też mam stresa jak nie wiem co !!! i mam nadzieję, że dziś lekarz na 100% potwierdzi płeć
no to kciuki idą w ruch
łooo jak to leci, już połówkowe
u mnie pewnie za 3 tyg albo dalej

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:04   #2897
nerola
BAN stały

cZUJĘ SIĘ DZIŚ JAKBY MAŻ TIREM PO MNIE PRZEJECHAŁ.mASAKRA JAKAŚ.

Co do zwierzaków-w dzieciństwie miałam psy,kota,rybki,myszki,cho miki,szczury,patyczaki.

Teraz mam 2 psy,żółwia i szczurka.
Koty sie u nas nie trzymają i nie chce ich narazać.Wpadaja pod auta,na polu cos je dopada
Za to co roku późną jesienią przypałęta nam sie jakiś mały jeżyk.
Za mały by żył na wolności,więc bierzemy do domu.
Najpierw kapiel,odpchlenie,karmien ie...a potem tak słodko po domu lata i tupie
Szkoda tylko sie rozstać na wiosnę ale puszczamy.Bydlaki są już nieziemskie.
I to dzieci im ślimaki,robaki,dżdżownice przynoszą.
Szymon wymienia trociny Adzie(szczurkowi) karmi,bawi sie,żółwiowi to pracą zbiorowa sprzątamy bo to i szkło i kamienie,osprzęt.
Mieliśmy też konia-Ismenę.Wiekszosć z tych zwierzaków wyrwane były spod "noża"(koń,pies,jeże,koty ).
Zaraz Wam wstawie fotki jeza(a też biedak chory był ale wyleczyłam w domu)

Kolinko kciuki dziś mocno zaciśnięte
W końcu się uda!!!

A i za wszystkie wizyty trzymamy kciukasy.

Zmalowana a ja Ci szczerze powiem,ze chętnie bym Cie zobaczyła w brązie
Powaznie.
Ale bez radykalnych zmian bo nie wiadomo co wyjdzie(chyba).
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:09   #2898
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A propo zwierzaków to ja ostatno usłyszałam, ze skoro dziecko w drodze to trzeba sie ich pozbyc, a szczególnie kotki, bo nam dzicko zagryzie we snie

Tez byłam na badaniach. 50 zł poszło

Nerola tez dzis jakas taka jestem do cisnienie takie czy co

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:18
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:14   #2899
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
no to kciuki idą w ruch
łooo jak to leci, już połówkowe
u mnie pewnie za 3 tyg albo dalej
dziekuje za

a co do czasu to faktycznie leci strasznie szybko dopiero co byl poczatek a tu juz jutro 21 tydzien sie zacznie sie nie obejrzymy a tu już poród się zacznie
Stary 2011-02-09, 11:18   #2900
nerola
BAN stały

Fotki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4198.jpg (120,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4277.jpg (88,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4199.jpg (125,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3765.jpg (226,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4016.jpg (92,0 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-02-09, 11:19   #2901
dziubek79
Zakorzenienie

Nerola zdjecia super
Stary 2011-02-09, 11:24   #2902
margaret82
Zadomowienie

Dzień dobry mamuśki

Co do zwierząt to ja też jestem jak najbardziej za wychowywaniem sie dzieciaków ze zwierzetami bo to uczy odpowiedzialnosci i odpowiedniego traktowanie zwierząt.

Zaliczyłam dzisiaj zakupy i wizytę w lumpku Zakupiłam spodenki jeansowe z Next za cale 1 zł Wzięlam bo doszłam do wniosku że niezależnie co we mnie siedzi to takie spodenki i dziewczynce i chłopczykowi zaloże I kupilam taki ala kocyk biały, zrobiony na drutach, wygląda jakby w ogóle nie używany. Bedzie albo do wózka albo do łóżeczka Na razie się pierą ale jak wyschną to się pochwalę

za dzisiejsze wizyty

Miłego dnia babinki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:26   #2903
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A propo zwierzaków to ja ostatno usłyszałam, ze skoro dziecko w drodze to trzeba sie ich pozbyc, a szczególnie kotki, bo nam dzicko zagryzie we snie

Tez byłam na badaniach. 50 zł poszło

Nerola tez dzis jakas taka jestem do cisnienie takie czy co
to w Polsce są tygrysy? o pumie to słyszałam ale jedna na cały kraj przecież...

ja dlugo mialam chomiki, w domu rodzinnym to wies, wiadomo, psy, koty, krowy, swinie, kury, króliki... ale to na podwórku tylko. moja rodzina raczej antyzwierzakowa jesli chodzi o mieszkanie. a i ja niebardzo na tym metrazu widze cos wiecej niz chomika... no i jakby to mialo byc cos co wyprowadzac trzeba to tez odpada bo do 17:00 nikogo nie ma... wiec chcac nie chcac nie mam ani zwierzat ani nawet kwiatow (bo wszelkie nawet szafy i parapety zawalone)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:28   #2904
pieleszka
Wtajemniczenie

Nerolka fajne zdjęcia a który to z Twoich chłopaków na fotkach??
i te jeżyki to Wam śpią zimą gdzieś w domu (taka ich przecież natura , że zimą śpią)?? czy zimą już je wypuszczacie??... do nas na wioskę zawsze latem przychodziły jeże to im sie mleko po dojeniu krów zostawiało..i wieczorem zawsze z siostrą podpatrywałyśmy jak chlipią to mleko, a że moja siostra to mała była jeszcze i jej raz nie upilnowałam - schyliła się i ją ugryzł... troche był starch potem w domu, czy aby wścieklizny nie miał

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:32   #2905
nerola
BAN stały

I jeszcze trzy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4252.jpg (135,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4172.jpg (46,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4168.jpg (90,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-02-09, 11:35   #2906
nerola
BAN stały

Pieleszko to Krystian jak był młodszy.
Bruno najlepiej sie z nim układał do snu.
Jeze trzymamy całą zimę a wiosną wypuszczamy.
Nie zasypiają na zimę bo to trzeba odpowiednich warunków,temperatury a ja tego nie potrafie.
Ale to nic nie szkodzi,ze nie śpią.Wyśpią sie za rok.
No jeze gryzą bo to mięsożercy.I nie wolno mleka dawać bo ich żołądki go nie trawia.
Tylko mięso,robale,karma dla kotów.
A ich odchody śmierdą jak ludzkie
Stary 2011-02-09, 11:37   #2907
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
to w Polsce są tygrysy? o pumie to słyszałam ale jedna na cały kraj przecież...

ja dlugo mialam chomiki, w domu rodzinnym to wies, wiadomo, psy, koty, krowy, swinie, kury, króliki... ale to na podwórku tylko. moja rodzina raczej antyzwierzakowa jesli chodzi o mieszkanie. a i ja niebardzo na tym metrazu widze cos wiecej niz chomika... no i jakby to mialo byc cos co wyprowadzac trzeba to tez odpada bo do 17:00 nikogo nie ma... wiec chcac nie chcac nie mam ani zwierzat ani nawet kwiatow (bo wszelkie nawet szafy i parapety zawalone)

Psa mamy starego, właściwie to pies teściów i szwagierki, 13 lat temu się przypłąkał z ranną nogą, miał zostać az sie wyliże i potem gdzis na wieś, ale jak to zazwyczaj bywa podbił serca mieszkańców, a kotka dostałam od M. zeszłym roku, nie mogłam zajść w ciąże, siedziałam w domu wtedy, to M. mi przyniósł kociuche, najpierw myślałam, ze go zatłuke, ale skradła moje serce psotka jedna. I spokojnie można ją na cały dzień zostawić w domu

A kwiatków nie lubie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:51   #2908
Natka_
Zakorzenienie

Nerola ale masz zwierzyniec-fajnie A ten jeżyk słodki

Dziubek trzymam kciuki za wyniki

Zmalowana ja od lat bylam czarna, w ciąży cos mi odpalio i teraz jestem ruda... Mialam potrzebe coś zmienić i padło na włosy, ale docelowy kolor to jakiś brąz, tylko to jeszcze potrwa, bo z czarnego zejść na fajny kolor to potrzeba trochę czasu
Myślę, że możesz spróbować
Stary 2011-02-09, 11:53   #2909
agni82
Zadomowienie

Nerola, jakie super zdjęcia. Urocze maleństwo i jeżyk. Ja kiedyś pierwszy raz w życiu zobaczyłam jeża i co zrobiłam? Pogłaskałam
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:57   #2910
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki.

Nerola piękne zdjęcia.

Zanka wyglądacie z Filipem jaj gangsta Genialne.

A ja sobie pracuję i troszkę Was czytam, także nie pisać mi za dużo bo nie wyrobię

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości