|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-09 o 08:40 |
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
margaret82 - jak ktos wyzej pisal naucz psa nieszczekac na wszystko co usłyszy, takze dla wlasnego samopoczucia, ja bym chyba zabiłą jakby mnie kiedys bez sensu pbudzil z drzemki...
kolejny wydatek - kable mi sie pala w mieszkaniu jak piore, trzeba znowu wezwac elektryka
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-02-09 o 08:57 |
|
|
|
#2883 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamusie!!
znowu wpadłam tylko przycztać co tam wczoraj nadrukowałyście i się przywitać i znikam bo czas się do pracy zabrać ![]() Shira gratuluję synka ![]() ja mam wizytę w poniedziałek, ale nie wiem czy będę miała usg robione...poza tym to będzie 16 tydzień to nie wiem czy nie za wcześnie, żeby o płeć pytać??? widzę, że dużo psich fanek na forum - i dobrze. ja też lubie psy, choć teraz nie mam... ale wychowałam się w zasadzie na wsi więc wiecznie z psami i kotami, a jak już zamieszkaliśmy w bloku to też cały inwentarz nam się przewinął przez te wszystkie lata: były myszki, chomiki, świnka morska, papużki, kanarki, rybki, kot i pies nasza Dorcia była z nami 13 lat w bloku, a ostatnie trzy lata spędziła z moimi rodzicami na wiosce - razem z nimi na emeryturze... kochana była psinka, ale już jej się zdechło ze starości... na razie nie myślę by mieć znów zwierzeta w domu - pracujemy z mężęm przez pół dnia i żal mi by było samego psa na 8 godzin zostawiać w cisnym, blokowym mieszkaniu...może jak kiedyś będziemy mieć domek...marzy mi się husky...rozgadałam się, a praca czeka... biorę się, ale będę do Was zaglądać co jakiś czas
|
|
|
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
piękny pies
![]() fajny ten termometr - może się skuszę bo nie mam żadnego ![]() to ja prezentuje swoje bestie i z pewną taką nieśmiałością pochwalę się wspólnym z koleżanką biznesem http://www.gadzeciaki.pl/ będziemy mieć stoisko na wystawie w Katowicach więc jak ktoś ma blisko to zapraszam na kawę - obie w ciąży jesteśmy więc widok będzie przedni
|
|
|
|
#2885 |
|
Zadomowienie
|
STAPELKA pieski śliczne
![]() SHIRA gratuluję synka ![]() PIELESZKA ja płeć poznałam w 13 tc na prenatalnych, a w 15 tc byłam na wizycie u mojej lekarki i mi zrobiła dopochwowo i znowu podejrzałyśmy płeć wszystko zależy od ułożenia dziecka i rodzaju usg - jakości sprzętu i jak jest wykonywane - dopochwowo czy przez brzuszek ![]() SCIO my też mamy psa i kota, suszka - cocker spaniel jak kochaliśmy się na misjonarza to potem wchodziła na mnie i kładła mi łeb na brzuszku i z taką pretensją patrzyła się na męża ![]() też jestem zdania, że dziecko wychowywane ze zwierzętami od małego ma mniejsze szanse na alergię i uczy się odpowiedzialności... Dlatego jak wrócę z dzidziem ze szpitala, to dam im powąchać najpierw dziecko, no i lizać nie pozwolę w szczególności po buzi - bo czasami różne rzeczy wyskakują
25.07.2011 Mateuszek ![]() 05.06.2010 ![]() Edytowane przez justa878 Czas edycji: 2011-02-09 o 09:36 |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
ja będąc u gina będę w 16 tc ciekawe czy poznam płeć.
Mam przeczucie że synek
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jesli chodzi o zwierzeta to tez jestem zdania ze dziecko powinno sie wychowywac ze zwierzakami, zreszta ja mialam podobnie, wychowywalam sie na wsi, zwierzeta uwielbialam od dziecka i moim marzeniem bylo zostac weterynarzem, ale w latach 80tych nie byla tak popularna weterynaria w temacie malych zwierzat a tym chcialam sie zajmowac kiedys uslyszalam od doroslych ze jak to? ze kobieta ma trudniej na wsi bo trzeba krowom porody odbierac.. ![]() ostatecznie zrezygnowalam a kilka lat pozniej jak dostalam rachunek za ratowanie kota w lecznicy (w przeciagu 2tygodni dwa rachunki po 400zl) to moj tata powiedzial: ale to teraz jest interes, szkoda ze jednak nie poszlas na weterynarie zrozumieli... za pozno ae cos zostalo, pomagam bezdomnym zwierzakom, dokarmiam, lecze chore, sterylizuje, znajduje domy ja zwierzeta uwielbiam wiec swoje trzy grosze wtrace teraz mam tylko jednego psa - doga niemieckiego, mamy dom z duzym ogrodem, Saba ma swoje pomieszczenie bo ze wzgledu na cienka siersc nie moze mieszkac w kojcu, w ciagu dnia biega na zewnatrz w ub roku odszedl moj ukochany pies, owczarek kaukazki, przekochany, stanowczy ale jednoczesnie karny, mial 13lat, odszedl ze starosci, uwielbial koty, jeze, kury, ptaki - nie przeganial nigdy,d zielil sie swoja miska no i mam koty to moja druga milosc, ja duzo podrozuje, mieszkam w dwoch miejscach, latwo mi z nimi sie przemieszczac, sa niewychodzace i bardzo udomowione, gadatliwe... ![]() dzisiaj w poludnie mam trzecie usg w przeciagu tygodnia, mam nadzieje ze tym razen uda sie je zrobic prawidlowo
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-02-09 o 09:54 |
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Laseczki wybijcie mi z głowy mój durny pomysł..mam ochotę z super jasnego blondu przefarbować się na brąz ![]() :brzyda l:
|
#2889 |
|
Raczkowanie
|
wpadam powiedzieć dzien dobry dziewczynki, dzień dobry brzuszki.
Jesteście niesamowie tyle nadrukowac od wczorajszego popołudnia ale to dobrze przynajmniej mam miła lekturke do śniadania. Shira gratulacje!!! Widze ze temat zwierzaków poruszany my zadnego nie mamy oboje pracujemy dosć dlugo po samo siedzenie w pracy zajmuje nam 8,5 godz + dojazd, wiec opcja posiadania nawet kota odpada. Ale za to moja corcia jest taka fanka psów, ze nawet sobie nie wyobrazacie. Jak jeszcze siedziala w wozku to jak zobaczyla jakiegos psiaka w parku to tak piszczala, machala rekami sprawiala wrazenie ze chce wyskoczyć do niego. Teraz jej troche przeszlo ale ulubiona zabawka- nmaskotką z ktora spi, myje zeby chodzi do zlobka jest piesek wszystko z nim robi. Kiedys jak sie wzbogacimy i bedziemy mieli domek to napewno bedziemy mieli duzzego pieska marzy mi sie Golden Retriever są cudne i maja cudne usposobienie, albo nowofunland tez sa pieknymi okazalymi psiakami echh rozmarzyłam sie............. milego dnia |
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Wam piesków
Też bym bardzo chciala mieć, w dziecińskie nie mogłam bo mieszkalismy w bloku na 4 piętrze, a mama absolutnie była na NIE, bo nie mogłaby zdzierzyc tej siersci i w ogole jakiegos psa czy kota w domu, jedyne na co się zgodziła to papugi i rybki. Teraz też mieszkam w bloku, ale Tż nie chce już psa do mieszkania, bo miał dwa amstaffy(przekochane) i troszkę zadymy w mieszkaniu dwupokojowym robiły hehe. To byly psy Tżta byłej żony, więc jak się wyprowadzila to zostawiła tylko psa a suke zabrała. Przywiązałam się do tego psa, taki do rany przylóż, kochany. Jednak kiedy dowiedziała się że Tż sobie życie ulożył już z inną to zabrała psa, bo "żadna obca baba nie będzie dotykała jej psa" :/ Chyba myślała, że Tż po tym jak go zostawilam do konca zycia bdzie sam i bedzie opiekowal sie jej psami... Dlatego teraz jak tylko postawimy nasz domek to napewno kupimy amstafa I jeszcze bym chciała Maltańczyka bo też jestem w tych psach zakochana, ale to jeszcze troszkę
|
|
|
|
#2891 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tragedia Cytat:
1. jeśli lekarz jest dobry w tym co robi, ma chęć szukania płci 2. dzidziuś ładnie rozszerzy nóżki i pozwoli dokładnie obejrzeć co ma tam ukryte 3. sprzęt usg nie jest przedwojenny to na pewno są duże szanse na stwierdzenie płci Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry wyspałam się dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- aha Kolina trzymam kciuki za dzisiejsze usg, w końcu musi się udać!
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
Kolina bardzo mocno trzymam kciuki za dzisiejsze usg
![]() Niestety w zeszłym roku najeździłam się po weterynarzach i to właśnie od małych zwierząt. Wszyscy, na których trafiałam byli bardzo fajnymi ludźmi i widać było, że bardzo lubią swój zawód. Mieliśmy fretkę. Niestety uszkodził sobie kręgosłup, najprawdopodobniej wypadł mu dysk co skończyło się niedowładem tylnich kończyn i zanikiem mięśni...... a leczenie nie dawało żadnych efektów i niestety nie ma go już z nami. W żaden sposób nie przeszkadzał przy małym dziecku, a właził wszędzie ![]() sorki, że tak przysmuciłam. Chciałam tylko powiedzieć, że wychowywanie dzieci ze zwierzętami moim zdaniem jest bardzo dobre, chociażby właśnie ze względu na alergie. |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina ja też trzymam kciuki, żeby się wkońcu udało wykonać badanie. Jeśli nie bedzie widać przez brzuch to poproś o dopochwowe, napewno będzie lepiej widać
![]()
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
przeiekny biszkopcik
![]() Cytat:
a interes extra, rzycze powodzenia! W tym roku nie bedzie nas w Katowicach, szkoda...Cytat:
![]() Ja ci z glowy wybijac nie bede, tylko powiem ze z super jasnych blond na braz, odrazu wyjda zielone! na bank, trzeba przyciemniac powoli i najlepiej u fryzjerki. |
||
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie i dzidziusie
![]() ja jod 7 na nogach bo na badania jechałam , teraz znowu nerwówka bo dostałam skierowanie na badanie pod kątem cholestazy no i jutro odbiorę wyniki i się okaże...) no a dziś o 19 mam połówkowe!!!! i też mam stresa jak nie wiem co !!! i mam nadzieję, że dziś lekarz na 100% potwierdzi płeć
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łooo jak to leci, już połówkowe u mnie pewnie za 3 tyg albo dalej
|
|
#2897 |
|
BAN stały
|
cZUJĘ SIĘ DZIŚ JAKBY MAŻ TIREM PO MNIE PRZEJECHAŁ.mASAKRA JAKAŚ.
Co do zwierzaków-w dzieciństwie miałam psy,kota,rybki,myszki,cho miki,szczury,patyczaki. Teraz mam 2 psy,żółwia i szczurka. Koty sie u nas nie trzymają i nie chce ich narazać.Wpadaja pod auta,na polu cos je dopada ![]() Za to co roku późną jesienią przypałęta nam sie jakiś mały jeżyk. Za mały by żył na wolności,więc bierzemy do domu. Najpierw kapiel,odpchlenie,karmien ie...a potem tak słodko po domu lata i tupie ![]() Szkoda tylko sie rozstać na wiosnę ale puszczamy.Bydlaki są już nieziemskie. I to dzieci im ślimaki,robaki,dżdżownice przynoszą. Szymon wymienia trociny Adzie(szczurkowi) karmi,bawi sie,żółwiowi to pracą zbiorowa sprzątamy bo to i szkło i kamienie,osprzęt. Mieliśmy też konia-Ismenę.Wiekszosć z tych zwierzaków wyrwane były spod "noża"(koń,pies,jeże,koty ). Zaraz Wam wstawie fotki jeza(a też biedak chory był ale wyleczyłam w domu) ![]() Kolinko kciuki dziś mocno zaciśnięte ![]() W końcu się uda!!! A i za wszystkie wizyty trzymamy kciukasy. Zmalowana a ja Ci szczerze powiem,ze chętnie bym Cie zobaczyła w brązie ![]() Powaznie. Ale bez radykalnych zmian bo nie wiadomo co wyjdzie(chyba). |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
A propo zwierzaków to ja ostatno usłyszałam, ze skoro dziecko w drodze to trzeba sie ich pozbyc, a szczególnie kotki, bo nam dzicko zagryzie we snie
![]() Tez byłam na badaniach. 50 zł poszło Nerola tez dzis jakas taka jestem do
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-02-09 o 11:18 |
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2900 |
|
BAN stały
|
Fotki:
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola zdjecia super
|
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Co do zwierząt to ja też jestem jak najbardziej za wychowywaniem sie dzieciaków ze zwierzetami bo to uczy odpowiedzialnosci i odpowiedniego traktowanie zwierząt. Zaliczyłam dzisiaj zakupy i wizytę w lumpku Zakupiłam spodenki jeansowe z Next za cale 1 zł I kupilam taki ala kocyk biały, zrobiony na drutach, wygląda jakby w ogóle nie używany. Bedzie albo do wózka albo do łóżeczka Na razie się pierą ale jak wyschną to się pochwalę ![]() za dzisiejsze wizyty Miłego dnia babinki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dlugo mialam chomiki, w domu rodzinnym to wies, wiadomo, psy, koty, krowy, swinie, kury, króliki... ale to na podwórku tylko. moja rodzina raczej antyzwierzakowa jesli chodzi o mieszkanie. a i ja niebardzo na tym metrazu widze cos wiecej niz chomika... no i jakby to mialo byc cos co wyprowadzac trzeba to tez odpada bo do 17:00 nikogo nie ma... wiec chcac nie chcac nie mam ani zwierzat ani nawet kwiatow (bo wszelkie nawet szafy i parapety zawalone) |
|
|
|
|
#2904 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerolka fajne zdjęcia
a który to z Twoich chłopaków na fotkach??i te jeżyki to Wam śpią zimą gdzieś w domu (taka ich przecież natura , że zimą śpią)?? czy zimą już je wypuszczacie??... do nas na wioskę zawsze latem przychodziły jeże to im sie mleko po dojeniu krów zostawiało..i wieczorem zawsze z siostrą podpatrywałyśmy jak chlipią to mleko, a że moja siostra to mała była jeszcze i jej raz nie upilnowałam - schyliła się i ją ugryzł... troche był starch potem w domu, czy aby wścieklizny nie miał
|
|
|
|
#2905 |
|
BAN stały
|
I jeszcze trzy:
|
|
|
|
#2906 |
|
BAN stały
|
Pieleszko to Krystian jak był młodszy.
Bruno najlepiej sie z nim układał do snu. Jeze trzymamy całą zimę a wiosną wypuszczamy. Nie zasypiają na zimę bo to trzeba odpowiednich warunków,temperatury a ja tego nie potrafie. Ale to nic nie szkodzi,ze nie śpią.Wyśpią sie za rok. No jeze gryzą bo to mięsożercy.I nie wolno mleka dawać bo ich żołądki go nie trawia. Tylko mięso,robale,karma dla kotów. A ich odchody śmierdą jak ludzkie
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Psa mamy starego, właściwie to pies teściów i szwagierki, 13 lat temu się przypłąkał z ranną nogą, miał zostać az sie wyliże i potem gdzis na wieś, ale jak to zazwyczaj bywa podbił serca mieszkańców, a kotka dostałam od M. zeszłym roku, nie mogłam zajść w ciąże, siedziałam w domu wtedy, to M. mi przyniósł kociuche, najpierw myślałam, ze go zatłuke, ale skradła moje serce psotka jedna. I spokojnie można ją na cały dzień zostawić w domu A kwiatków nie lubie
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola ale masz zwierzyniec-fajnie
A ten jeżyk słodkiDziubek trzymam kciuki za wyniki ![]() Zmalowana ja od lat bylam czarna, w ciąży cos mi odpalio i teraz jestem ruda... Mialam potrzebe coś zmienić i padło na włosy, ale docelowy kolor to jakiś brąz, tylko to jeszcze potrwa, bo z czarnego zejść na fajny kolor to potrzeba trochę czasu Myślę, że możesz spróbować |
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Nerola, jakie super zdjęcia. Urocze maleństwo i jeżyk. Ja kiedyś pierwszy raz w życiu zobaczyłam jeża i co zrobiłam? Pogłaskałam
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki.
Nerola piękne zdjęcia. Zanka wyglądacie z Filipem jaj gangsta Genialne.A ja sobie pracuję i troszkę Was czytam, także nie pisać mi za dużo bo nie wyrobię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

no i ogłaszam wszem i wobec że będziemy mieć SYNKA

nasza Dorcia była z nami 13 lat w bloku, a ostatnie trzy lata spędziła z moimi rodzicami na wiosce - razem z nimi na emeryturze... kochana była psinka, ale już jej się zdechło ze starości... na razie nie myślę by mieć znów zwierzeta w domu - pracujemy z mężęm przez pół dnia i żal mi by było samego psa na 8 godzin zostawiać w cisnym, blokowym mieszkaniu...może jak kiedyś będziemy mieć domek...marzy mi się husky...
05.06.2010
Mam przeczucie że synek

zębole