|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Dziękuje
))))) Od razu nastrój się poprawił Nerolka to ja już się pakuje
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Zmalowana super! Naprawde wygladasz bardzo łagnie w tym kolorku
Margaret nie uważasz, że przepłaciłaś? Zapłaciłaś AŻ 2 zł Fajne zakupki ![]() Dzieeeewczyyyynyyyy ratunku! Ja caly czas jem Co tylko przejde koło kuchni to muszę cos dziubnąć, doszlo do tego, że cały czas chodzę koło kuchni, a Tż jak dzwoni pytać jak sie czujemy to mówi " oooo słyszę, że znowu jesz". Będę wkńcu grubas zobaczycie
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne psiaki
|
|
|
#2974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech ja też ciągle bym cos jadla, ale ja staram się zjeśc jabłko, pomarańczkę, kiwi, słodkich rzeczy w domu raczej nie mamy bo mnie nie ciagnie. Ale za to uwielbiam chipsy ale też staram się zeby ich nie było bo bym pewnie na torebki wpierdzielała i jak chce kupić chipsy to w zamian biore sobie chrupki kukurydziane i je podgryzam. A i landrynki na torebki wcinam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
ja za to wszystko jadlabym z roztopionym serem
ale ja zawsze tak mialam pizza, spagetti, nawet parówki z serem! no, moze chleb z dzemem i serem to niekoniecznie... ale teraz do tej ogorkowej chyba sobie tosty z serem zrobie
|
|
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Świetnie, zmiana jak najbardziej na plus
![]() Az mi sie zachciało jakiegoś szaleństwa z kolorem ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż na obiad. Pojadłabym kalafiorka
|
||
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Ale sie wnerwiłam
Nie chciało sie listonoszowi na parter wejść I teraz musze drałować na pocztę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
Miałam pewne obawy, ale jest naprawdę b. ładnie. |
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to dziwne, bo jak mieszkałam na innym osiedlu to zawsze awizo było (a zawsze ktoś był w domu), nie chciało się chodzić listonoszowi
|
|
|
|
|
#2980 |
|
BAN stały
|
Ale mnie rodzina wyrolowała
To ja na tarce marcheweczkę starłam,fryteczki zrobiłam,jeżyki(z Winiar Dwaj jak poszli na wiochę,to zginęli a Krystian tak mi pomagał z marchewka,ze zasnał na stole w kuchni. No nie mogłam., Musiałam uwiecznic aparatem bo to dziecko należy do tych,które spi tylko w łóżku a nie gdzie popadnie jak mamusia(jak była mała oczywiście). Takze Zmalowana jak szybko sie spakujesz ,to zdążysz na obiad. A mówiłam,ze będzie ładniusio?I jest.Nawet ładniej niż ładniusio Scio i Ty dawaj póki gorące ![]() U mnie listonosz już był ale tylko ze stelażem bo mi dizeci zepsuły ![]() W sumie to liczyłam jeszcze na spodnie ciążowe i gryzaczki TT. Może jutro? |
|
|
|
#2981 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się właśnie objadłam ogórkową - powiem nieskromnie, że pycha mi wyszła
na taką to już chyba z tydzień miałam ochotę i teraz czuję się spełniona najchętniej bym się standardowo walnęła z mężem na godzinną drzemkę do wyrka, ale nic z tego - czekamy na gości ![]() jak ja nie cierpie odwiedzin ostatnimi czasy!!! a w dodatku to będzie teściu (no jego akurat lubię i zniosę) ze swoją prawie 80-letnią siostrą... masakra... uwielbiam starsze panie i ich marudzenie... nic tylko zmalowana ładnie Ci w tych ciemnych włoskach |
|
|
|
#2982 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ano nie zapomniałam,ale jakoś czasu brakło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mniam mniam ![]() psiak też się w tych 2 złotych zmiescił?? super zakupki,takie lubię najbardziej![]() nie potrafię się niestety powstrzymac,więc Ci nie pomogę![]() mniam mniam Cytat:
ja to na wszystko mam smakaZanka-super zdjęcie z Filipkiem ![]() Stapelka-te foremki na ciasteczka poporstu wymiatają,choc ja nie psiara mi sie podoba ![]() miłego wieczoru,jak znajdę ochotę i oglę nogi to może dziś na basen skoczę
|
|||||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIKU nie było Cię i zaczęłam tęsknić za Tobą
idziemy na spacerek z Filipem pogoda dziś spoko
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
laski, nie meczcie tak listonoszy za mocno, oni nie moga wszystkiego w te swoje torby nosic... nosza wyrywkowo, bo inaczej musieliby chyba wózki nosic (jak inpost). dlatego na poczcie juz wypisuja awizo na czesc przesylek. ale zasygnalizowac mozna. ja zostawilam swoj nr tel i dzwoni do mnie jak ma cos dla mnie wiekszego, czasem nawet przywozi do pracy, chociaz to nie jego rejon (ale to juz pocztex)
|
|
|
|
#2986 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monia - z góry uprzedzam,że to nie atak na Ciebie. ale zupełnie się z tym nie zgadzam... poczta powinna miec tylu listonszy i samochody aby donieśc przesyłkę do adresata... w końcu to nie caritas i za darmo tego nie robią.nie nawidzę poczty po płaci się im regularnie za usługę,a Ty masz jeszcze zapiepszac na pocztę po przesyłki... brzydko powiedziawszy-to ich psi obowiązek- łaski nie robią-pieniądze za to biorą! uważam,że trzeba walczyc o swoje. ja całą poprzednią ciąże przeleżałam w domu i kupowałam wszystko przez allegr,wiecie ile poczta na mnie zarobiła?? a ile miałam przejsc z tymi przesyłkami? mają doniesc przesyłkę i niech się całują w 4 litery
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobitki!!!
Zmalowana efekt super, sama dzisiaj kupiłam sobie w końcu farbę bo już na moje odrosty patrzeć nie mogę. Ale bez takich radykalnych zmian będzie, bo mój mąż też by mi nie pozwolił zamienić swojej blondynki na ciemną ![]() Jeżeli chodzi o kredyt to my też mamy "rodzina na swoim" w bgż, na 25 lat 224000, raty malejące. Płacimy ratę ok 1300-1400 miesięcznie, ale jak na razie nie żałujemy bo inaczej byśmy nie mieli naszego wymarzonego mieszkanka 3 pokojowego. Nie musieliśmy nic remontować, więc to również był duży plus. Na początku zastanawialiśmy się nad mniejszym kredytem do 160000 2 pokojowe, ale jak zobaczyliśmy to mieszkanie to od razu się zakochałam, i teraz nie żałujemy bo i pokoik dla dzidziusia się przyda. A z tymi metrami to nie jest tak że można tylko do 50m2 mieszkanie kupić, tylko że to tej powierzchni jest maksymalna dopłata od państwa. My mamy 61 m2, i dopłata jest przeliczana wskaźnikiem, który wynosi ok 0,8. Ale to i tak jest dużo miesięcznie mniej, niż byśmy brali zwykły kredyt. Myślę, że w dzisiejszych czasach nie da rady sie obejść bez kredytu, nawet jak oboje byśmy zarabiali bardzo dobrze, to i tak ile trzeba by było odkładać.... Co nie zmienia faktu, że decyzja o takim kredycie jest bardzo poważna i trzeba na prawdę poświęcić dużo czasu na przeanalizowanie wszystkich ofert bankowych. |
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
babonik - wiem ze nie piejesz do mnie, ale troche wiem jak jest na poczcie od srodka, np. na sortowni. zwyczajnie, zeby jakos jeszcze sie opłącało (bo kurierzy sa coraz tańsi jednak co do usług poczty), jest mniej najnizszego personelu czyli listonoszy. a administracja sie szerzy... jak to mowia; mialo byc dobrze a wyszło jak zawsze
(to samo tyczy sie pkp, pks, szkolnicctwo... wlasciwie wszystko co kiedys lub nadal typowo panstwowe...). a wiem tez ze listonosz musi sprzedawac te *******y co na poczcie maja (proszki, kartki...), a jak ma to robic? ładuje w torbe! w koncu ma limity! a skoro mozna wlozyc awizo... no kto by nie skorzysał!ogolnie - zwykle wszedzie jest za malo ludzi na niektorych stanowiskach, a administracja sie szerzy... |
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Babonikiem. Noszenie paczek jest w obowiązku poczty, ato czy oni płacą coś ekstra dla listonoszy to ich broszka. System jest do dupy i tyle. W Anglii, są listonosze, które tylko rozwożą paczki i oddzielni Ci od listów. I ja nie muszę latac na pocztę za każdym razem. Wspólczuję polskim listonoszom, bo nie są wyposarzeni w odpowiednie narzędzia pracy, ale do cholery za co my płacimy? Ja ilekroc jestem w Polsce, to poza kupieniem znaczków nie zawracam sobie nimi gitary.
|
|
|
|
#2991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie prawda! Cytat:
Zmalowana, fajnie wyszlo super odmianawrocilam z usg, dziekuje za kciuki w koncu sie udalo NT 1,7 kosc nosowa widoczna BPD 23mm CRL 66mm serduszko 161 uderzen na minute (jak to mowiliscie? powyzej 160 dziewczynka? )ale... mam zagwozdke, jak juz dostalam wydruk i sie w niego wczytalam to zauwazylam ze bpd odpowiada 13,6 tc a crl 12,6 tc to tydzien roznicy? jaki jest blad pomiaru? ja juz sie zastanwiam czy to dobrze nawiasem mowiac w usg w poniedzialek CRL zmierzono jako 6,78cm wiec widze ze to tak mniej wiecej chyba mierza
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-02-09 o 17:25 |
||
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
agni - my tez niby mamy pocztex i wg mnie powinien on dostarczac paczki, a nie zwykli listonosze. pewnie jeszcze duzo wody uplynie nim sie naucza. im latwiej zamykac male oddzialy np. na wsiach i wten sposob ciąć koszty niz wymyslec cos mądrego w logistyce ich przesyłek.
|
|
|
|
#2993 |
|
Rozeznanie
|
Babonik a ty nie z Krakowa? bo coś mi się majaczy, że miałyśmy na lody iść.
łeee Nerola, akurat otworzyłam przy obiedzie a propos - jak tam bez E? ja 1/4 zapodaje
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po swoje idę jutro
|
|
#2995 |
|
BAN stały
|
Kolina
![]() W końcu ![]() U mnie też było 1,7 Pomiary sa mniej wiecej i zawsze z minimalnym błędem.Wystarczy,ze maluszek sie w kulkę zacznie zwijac i już uciekaja mm. Wymiary zawsze są takie.I różnią sie. Takze spokojnie u mnie anwet 10 dni różnicy jest bo np. będzie mieć długie nóżki a duzą główkę. To nas może czekać jak mamusia np. podrzemie sobie Stapelko a po co otwierasz tak późno? Ja bez E. w ogóle od 1,5 tyg. Żyję na razie,choć czasem serducho zakłuje i przyśpiesza ale walę to. U Cibie spory postęp.Zmniejsz jeszcze. U mnie listonosz przywozi nawet komody,wózki,wszystko-ale ma auto. Nie wiem jak w mieście ale weszłą ustawa,ze listy polecone w gab.B zostawiane są na poczcie a awizo w skrzynce.Czyli do domku tylko te małę w gab.A(płaskie) |
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
A co sądzicie o gimnastyce w ciąży? Bo ja nie uprawiam żadnego sportu, a i na zewnatrz wychodzic mi się nie chce, bo zaraz słabo mi i na pawika się zbiera. Nie mam tego komfortu co kiedys.Czy wy też tak macie? Czy uprawiacie ajkies sporty w ciąży? oprócz pływania bo ja pływac nie umiem niestety.
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana - bosssko wyglądasz, bardziej kobieco i w ogóle
|
|
#2999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też miałam rozbieżności między poszczególnymi wynikami, ale to chyba normalne. Zależy pewnie jak maluszek się ułoży. Najważniejsze, że udało się pomierzyć ![]() ![]() ![]() a serduszko mojego maleństwa też dokładnie 161 uderzeń na minute
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
a co Wy z Nerolką jakieś tajemnice macie przed nami?
czy to ja może coś przegapiłam jakies tajne szyfry? ![]() A ja się pochwale jak się dzisiaj obkupiłam w lumpku ![]() rózności nabrałam, bo dzisiaj za 50%ceny było. w dwóch byłąm i w jednym zostawiłam 30 zł a w drugim 12zł ale jestem ogólnie maga zadowolona, dla dzidzi też coś kupiłam, a jakże ![]() m.in dla siebie 4 pary spodni, jasne spodnie ale super skrojone , czarne dzinsy, czarne w paseczki materiałowe z H&M nieciążowe ale szerokie w pasie więc trochę mi posłużą, jak je wypiorę i uprasuje to na uczelnie będą jak znalazł na teraz zanim mi bardziej brzuchol wywali.i takie dzinsy w pół łydki - nie ciążowe ale szersze w pasie i wydaje mi się że na jakiś czas powinny być dobre - nie wiem na jak długo jedne ciążowe dzinsy z GAP Maternity takie z prawdziwego zdarzenia, bo tyle tylko wygrzebałam, ale ładne, z pasem na brzuch, ale jeszcze nie na teraz bo pas za luźny, za 6zł śliczna bluzka odcinana pod biustem z kwadratowym dekoltem podkreślającym biuścik w kolorze purple - taki fioleto-róż ale nie oczoje*ny, bardzo ładnie się układa i ma takie fajne rękawki trochę bufiaste ale z takiego lejącego materiału i super się układają - mój najbardziej superowy zakup 3 bluzy na zamek w tym jedna błękitna adidas, jedna jasna zieleń i jedna beżowa - w sam raz na wiosnę bo lubie takie wygodne bluzy tż-towi koszulka bardzo ładna bezowa z czarnymi lamówkami to tak z grubsza moje zdobycze chętnie bym to "obfociła" ale nie mam aparatu..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-09 o 18:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

))))) Od razu nastrój się poprawił

Fajne zakupki
Ja caly czas jem 

ale ja zawsze tak mialam 
Chociaż na obiad. Pojadłabym kalafiorka
Nie chciało sie listonoszowi na parter wejść
I teraz musze drałować na pocztę 

jakies tajne szyfry?