|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
heheh dziękujemy bardzo za wytłumaczenie, bo spać przez to nie mogłam co i jak z tymi sprawami
no to będę teraz mądrą udawała
|
#3152 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
n.ika ja tak samo, tym bardziej że te moje piersi teraz takie niedotykalskie się zrobiły
|
|
|
|
#3153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie będę mieć, ale ja ściągam ręcznie Cytat:
Poza tym, czasami zbiera sie taka biała wydzielina pod napletkiem, można ją spróbować delikatnie usunąć, a jak nie to powinna z czasem sama wyjśc. Natomiast u dziewczynek ta sama wydzielina zbiera się pomiędzy wargami sromowymi, tam można wziąć patyczek do uszu i usunąć, albo rogiem mokrego ręcznika. |
||
|
|
|
#3154 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czas wejść na youtube Cytat:
ojj piękna ojj niedobra, jak ty kusisz trzeba do męża dzwonić żeby też kupił a może ma któraś przepis na domowe zaba gratulacje dla bratanicy ![]() a co do zielonych wód, to głupie pytanie wynikające z niewiedzy, czemu one się robią zielone i to jak słyszałam nawet parę dni przed terminem eirene ale masz sny pewnie że pamiętamy życzę dużo szczęścia i mam nadzieję że jak zdecydujecie się na dzidzie to tym razem obejdzie się bez komplikacji Cytat:
Cytat:
mam pytanie czy będziecie kłaść sobie pod prześcieradło podkład poporodowy ( ten duży 90x60) albo jakąś ceratkę na wypadek gdyby wam wody płodowe nocą odeszły, jeśli tak to kiedy
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-02-09 o 15:10 |
|||||
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak recznie ?
|
|
|
|
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wlasnie wiem,ze sie nie zsuwa ponoc takie rzeczy moze tylko zrobic polozna lub lekarz i to w przypadku gry to jest konieczne...znajoma zsunela tylko 1 raz i zaczela dziecku jakas ropa leciec..pojechala do szpitala a tam opiprz od lekarza co ona wyrabia![]() Nie wiem czy przydatne ale takie cos znalazlam Czy napletek musi się swobodnie zsuwać już u niemowlęcia? Nie. U niemal wszystkich chłopców, którzy nie ukończyli jeszcze roku, napletek jest wąski, ściśle przylega do żołędzi i odsłania jedynie ujście cewki moczowej. To absolutnie normalne. Podczas kąpieli nie wolno go zsuwać na siłę, by nie doszło do powstania pęknięć i blizn. Z czasem (najczęściej do końca drugiego roku życia) odkleja się sam, bez niczyjej pomocy. U trzy-, czterolatka powinien już zsuwać się zupełnie swobodnie Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-02-09 o 15:15 |
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, jak ściśniesz za pierś leci mleko, ja biorę szklankę między kolana, ściskam pierś od góry w stronę sutka, i tak ileś razy aż się zrobi pusta. |
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z tym napletkiem tez rozne opinie, dokładnie jak z pepkiem teraz odchodza od spirytusu i od sciagania napletka tez. duzo sie zmienia nie rozumiem czemu, przeciez te dzieci sa takie same jak 10-20 lat temu dziwne ![]() Cytat:
![]() musze kupic sobie bo sie boje ze jedyne nasze lozko zaleje i na czym bede spac ![]() a przewijanie nie jest trudne, po paru razach bedziesz mistrzynią w przewijaniu ![]() sama bedziesz wiedziala jak Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-09 o 15:19 |
||
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psiapsióła znowu dostała ochrzan że tego nie robiła, a siostrze w szpitalu połozna pokazała jak ma to robić. |
|
|
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zostalo 30 dni do terminu mojego porodu
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podłożyła pod swoje prześcieradło właśnie taki podkład Belli i szybko jednak go wyjęła, bo pociła się śpiąc na nim.
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
chowaj sie gdzieś
do mojego 27 aaaaaaaaa |
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Mordka, nie straszę
ja takich bóli nie miałam ale o nich czytałam i tak mi się skojarzyło ![]() Deneb, ja synkowi zawsze układam siusiaka w dół, bo jak ułoży w bok to może przesikać pieluchę bokiem. Zaba, ja się zamartwiałam przez całą poprzednią ciąże. Do połowy byłam przekonana że poronię, później bałam się przedwczesnego porodu a jak odetchnęłam nieco w 34 tc to wpadłam w panikę na myśl o porodzie Całą ciążę byłam na zwolnieniu i zamiast czerpać przyjemność z tego czasu oczekiwania to ja się dołowałam Teraz podchodzę już do wszystkiego spokojniej Z tym siusiakiem to prawdziwa teoria czy jakieś przesądy? Synkowi zawsze układam w dół, niby dlaczego to może mieć wpływ na późniejszy wzwód? On sam mu się układa na dół albo w bok, jak miałabym układać do góry, nie przesika pieluchy?
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
monika1850 KOchana,mam nadzieję,że ponownie zdecydujecie się na dzidziusia. Życzę Wam z całego serca dużo dobrego! Pozdrawiam
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
castia uciekajmy gdzie pieprz rosnie moze nas nie znajda
|
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko ja sie w zadna szafe nie mieszcze, nie mam sie gdzie schowac
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dam radę a wam dziekuje za porady
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- oczywiście nie twierdze że wszyscy będa mieć problemy itd to jest przyklad że takie rzeczy się zdarzają |
|
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
zbieram sie na SR do wieczora
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilia, wody robią się zielone kiedy dziecko wydali smółkę. To może nastąpić po terminie porodu albo nawet przed, ja urodziłam 10dni przed a synek pływał już w zielonych wodach. Wydalenie smółki zbyt wczesnie jest spowodowane stresem dziecka, np na skutek chwilowego niedotlenienia. Od tego momentu wody są zatrute a dziecko przecież ciągle je połyka, dlatego jak najszybciej powinno się urodzić.
Trzyrazyi, napletka nie zsuwa się na siłę, u maluszka może być w ogóle nieodprowadzalny. Ale jeśli się da, to należy delikatnie go zsuwać i myć pod spodem, tam gdzie gromadzi się wydzielina i bakterie. |
|
|
|
#3173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie do końca... owszem zielone wody sa efektem wydalenia smółki, ale wydalenie smółki nie nastepuje ot tak sobie u dziecka będącego w brzuchu mamy, tylko może być skutkiem niedotlenienia, bo niedotlenienie powoduje rozluxnienie zwieraczy i własnie dlatego dziecko wydala smółke, czyli dla lekarza to jest sygnał, że byc moze sa problemy z tętnem maluszka. Stąd jesli odchodza zielone wody nakazuje sie natychmiast jechac do szpitala, ale bez paniki. Od razu podepna tam pod ktg, żeby zobaczyc, czy nie ma problemów z tętnem malucha. Oczywiście nie każde takie niedotlenienie jest groźne, czasem po prostu nie wiadomo dlaczego tak sie stało, a z dzieckiem wszytsko jest ok, ale nie mniej jednak jesli sa takie wody, no to trzeba miec ręke na pulsie aha i jeszcze jedno, zielone wody nie sa "trujące", jak często sie słyszy od osób niedokładnie znających temat wody sa przeciez cały czas filtrowane i wymieniane, a smółka nie jest trująca, bo do organizmu dziecka, przez łozysko przechodzi krew ( czyli pokarm) juz oczyszczona i przefiltrowana, do szpitala nie jedziemy szybko, "bo dziecko sie zatruje", tylko dlatego, żeby wykluczyć zaburzenia tętna lub inne przyczyny wydalenia smółki i sprawdzic stan malucha- jest to bardzo dokładnie wyjasnione w książce I. Chołuj "urodzic razem i naturalnie" . ( mgr położnictwa z ponad 40 letnim doświadczeniem)
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-09 o 15:49 |
||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nurtuje mnie tylko skąd TŻ wiedział jak mieli koledzy układane siusiaki w niemowlęctwie Bo może on po prostu należy do grupy mężczyzn z problemami ze wzwodem...Aż mnei korci żeby zapytać teściowej co robiła w przypadku swoich dwóch synów, mój TŻ nie ma żadnych problemów i jego brat chyba też nie.
|
|
|
|
|
#3175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/165...igiena-chlopca Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już od dawna Strasznie nieprzyjemne uczucie. I jeszcze chwilę po wysiusianiu się tak jest.A mi 19... Mam nadzieję, że mniej i nie będą mnie trzymać do ostatniej chwili z cięciem Chciałabym się zgrać trochę z małym zanim będę musiała go na cały dzień zostawić...
|
|||||
|
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może ona własnie układała na siłe w dół, kiedy dzieciaczek miał erekcję i w ten sposób zaburzyła mu hydraulikę, ale normalnie jak jest w stanie spoczynku, to chyba nie ma logicznego wytłumaczenia dlaczego miałoby szkodzic układanie w dół, zwłascza jesli fiutek naturalnie sam ma takie tendencje. ja układałam tak jak napisałam, jesli w spoczynku to tak jak sie ułozył, często w dół, a jesli stał to do góry i mój mały jak widze nie ma problemów z fizjologiczna erekcją ( jak wiadomo mali chłopcy maja fizjologiczna erekcję nie związana z pobudzeniem seksualnym np w nocy jak spią lub czasem w dzień )
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-09 o 15:55 |
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O następna. Zaraz ślonotoku dostanę to może podzielisz się swoim przepisem?Oczywiście jak ci się chce pisać Ja jakiś tam mam ale nie bardzo mi wychodzi.Cytat:
O zielonych wodach też mówiła,że przyczyną jest właśnie niedotlenienie maleństwa i wtedy jak najszybciej robi się cc. |
||
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Tity Tobie 38 tydzień leci o masakra
to już zaraz...
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiać nam się z niego chciało, akurat jak płeć sprawdzał i powiedział '' oo... no nie ma wątpliwości ''
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

no to będę teraz mądrą udawała 

jej gorzej to chyba z dziewczynkami 

trzeba do męża dzwonić żeby też kupił