|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
wam to się wszystkim oskary należą!
Dziwię się wszystkim, którzy nie wierzą w miłość. Nie czekają na namiętne spojrzenia, ponętne pocałunki, poranne wiadomości i magiczne słowa. Innymi słowy cholernie im zazdroszczę braku jakiekolwiek zwątpień, z drugiej współczuję, że nie doznali tak pięknego uczucia. Nie zadaję sobie pytań, na które i tak nie znajdę odpowiedzi. Zobaczysz, kiedyś nie będzie mi potrzebny doklejany uśmiech! Gdy będę upadać na dno, złapiesz mnie? piękne kłamstwa, z pięknych ust. to się nazywa znienawidzona miłość, moi drodzy. Dla Ciebie jestem nikim, ty natomiast dla mnie całym światem. |
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Nawet cisza w nocy przypomina mi, gdy rozpychałeś się na łóżku.
Twoja dłoń wędrująca po mojej szyi. Przeraża mnie fakt, że Ciebie już nie ma. _________________________ ______________ zapominam |
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Olcia ma mój opis w podpisie, łaaa
*
Byłbyś idealną rekompensatą za wszystkich przed Tobą, wiesz? Opowiem Ci, dlaczego trzęsą mi się ręce. Opowiem Ci, dlaczego obgryzam świeżo pomalowane paznokcie. Opowiem Ci, dlaczego podskakuję przy każdym dźwięku telefonu. Opowiem Ci, dlaczego nie mogę się skupić na nauce. Opowiem Ci, dlaczego nie mogę zasnąć, a rano nie chcę wstać. Opowiem Ci, dlaczego potrzebuję czekolady. Opowiem Ci, dlaczego mam ochotę walić głową w ścianę. Opowiem Ci, dlaczego mi tak bardzo zależy. Tylko się odezwij.
(...) a jak już chcieć to tak, że od samej chęci rośnie serce. .. gdzie nadać list, aby dotarł do Ciebie? Marika, moja Mała Iskierko, tak bardzo mi Ciebie brak.. [*] Edytowane przez poprostuAsiss Czas edycji: 2011-02-09 o 13:17 |
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
każdy wyraz, który mi piszesz odczytuje z dreszczami na całym ciele. ożywiasz we mnie wszystkie nerwy oraz te najpiękniejsze emocje i uczucia. każdy, nawet najmniejszy kawałek mojego ciała, powolutku zaczyna żyć i się uśmiechać. motylki w brzuchu zaczynają trzepotać jak oszalałe, a serce chyba ma zamiar wyskoczyć z mojej piersi. palpitacje serca, migotanie przedsionków. to mój odruch bezwarunkowy na ciebie... doprowadzasz mnie do euforii. <3 |
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
zakręciło mi się w głowie,
jeszcze zanim się nade mną pochylił, by przycisnąć swoje chłodne wargi do moich. Mam ochotę utopić ten ból w wódce, a łzy osuszyć papierosem. -Dlaczego znowu spałaś z słuchawkami w uszach? - Bo tylko głośna muzyka może wieczorami zagłuszyć moje myśli. miłość? mam wy***ane, mówiąc ściśle mam wy***ane i to za***iście "On przyszedł z aniołami. Nie szukał Miłości. I spotkali się. Zawsze samotni znaleźli siebie. Pierwszy raz w życiu otrzymał m i ł o ś ć. I zrzekł się swych skrzydeł. Dla niej." c złowiek może i uczy się na błędach, ale jeśli kocha, to wciąż popełnia jeden i ten sam - ufa, choć już tyle razy się zawiódł. Bóg potknął się i krzyknął '****a!', a słowo ciałem się stało. tak wlasnie powstałaś moja droga. ![]() Mówią, że dziewczyny są skomplikowane, ****a spójrz na Niego. ![]() Miłość do Ciebie będzie wieczna zmieni się tylko data.
|
|
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
notcool
![]() 'I was only nineteen, you were twenty nine.
It’s just ten years, but its such a long time In a heartbeat, I would do it all again' Miałam 19 lat, Ty miałeś 29 To tylko 10 lat, ale to strasznie długi czas Uderzenie serca, zrobiłabym to wszystko jeszcze raz.
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
'wkładamy zbyt dużo uczucia w grę nazywaną miłością.
porozrzucane zdjęcia na środku pokoju, puste opakowania po żelkach i czekoladzie, sterta brudnych ubrań i ja. ze łzami w oczach. Wiesz, musiało minąć 158 dni żebym zdołała zapomnieć. I mimo że codziennie Cię mijam, widząc jak idziesz z nią za rękę. Mimo że widzę Twój opis na gg do niej. Mimo że wiem, że już nie mam szans. To i tak czekam aż wrócisz. Niby Ciebie już nie ma. Ale nadal jesteś w moich myślach, w moim uśmiechu, w moich oczach.
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję <3 kłaniam się
;*_________________________ _ " ona jest taka piękna " - bez przerwy powtarzał. błyszczące, intensywne jej włosy rozwiewa wiatr, a zapach unosi się w powietrzu. co z tego, że żyje jak wszystko nie ma najmniejszego sensu ? gdybyś tylko chciał, wszystko teraz wyglądało by inaczej. żyło wydaj swoje soki, tą intensywną czerwień. pozwól mi ją spod Ciebie wydobyć.
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
<3 zakochalam sie w tej piosence <3 ********* Dime que sí, Yo no quiero llorar,regresa a mí /Powiedz, że tak, już nie chcę płakać, Wróć do mnie./
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ;3
poprostuAsiss, Kaaate90 - uwielbiam <3 mam nadzieję, że będziesz traktował ją na to jak zasługuje, jak pospolitą szmatę. może moje zachowanie jest szczeniackie, ale Ty powinieneś coś o tym wiedzieć, może powinnam stawić temu czoła, ale czego w zasadzie mnie nauczyłeś? spier*#dalać mnie nauczyłeś, gdy robi się poważnie. nie mam nic na koncie, wyłączony komunikator gadu-gadu, siedzę w domu, zimno jest. wiesz co najbardziej boli? najbardziej boli gdy czekasz i się nie doczekasz, gdy Twoje czekanie zostanie podsumowane cierpieniem i gdy wierzysz tak mocno, że gdy zdajesz sobie sprawę, że to nie nastąpi tracisz wiarę we wszystko. jeszcze kilka miesięcy pomęczymy się ze sobą w jednej okolicy, a potem słuchaj... potem to mało prawdopodobne, że się zobaczymy. ciepłe dni przyniosły opustoszenie w organizmie, ciepłe dni przyniosły przeszywający ból i gorycz porażki, ciepłe dni przyniosły bezradność i słowo ' koniec'. ciepłe dni przyniosły słońce? może gdyby nie była moim wrogiem, może bolało by mniej, ale co Ty możesz wiedzieć o bólu ... upij rozum, zaćpaj serce, podpal intuicję, żyj pusto mała! nie wiem jak się zachować w tej sytuacji. improwizuję. najgorsze jest to, że nie dajesz sobie rady, a wiesz, że musisz tak po prostu musisz.
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
'Podmuch wiatru gwałtownie zamknął drzwi wejściowe. Ten huk poczułam aż w jajnikach, chociaż nie miałam okresu. To, co miałam, to wiatr, który przedmuchiwał mi mózg i żyły. Miałam też mój zwykły, poranny atak zniechęcenia.'
'Bo przecież, tak czy owak, ty zawsze wiesz, czego chcesz, i robisz to, a ja prawie nigdy nie wiem, a jeśli nawet wiem, to nie mam pojęcia, jak to wykonać. Myślę też, że masz na mnie za duży wpływ, a to mnie dosyć przeraża.' 'Nie patrząc na mnie, uśmiechnął się. Jego uroda sięgnęła zenitu. W tym momencie pragnęłam ze wszystkich sił, żebyśmy natychmiast rąbnęli w ciężarówkę. Wtedy byłby koniec z jego urodą i moją brzydotą, jego wyższością i moją niższością, jego opanowaniem i moim brakiem tegoż. KAPUT. KONIEC. NATYCHMIAST.' 'Wszystkie moje dobre chęci poszły do diabła. Z chłopami tak jest - zawsze wytkną brak uwagi i starań o nich: w pierwszej kolejności ONI i ich rzeczy, dopiero potem ty i twoje. A kiedy tę kolejność odwrócisz, zawsze to zauważą, zawsze się poczują dotknięci, zawsze wypomną.' 'Nie można niczego oczekiwać od mężczyzny, chyba, że złych wiadomości. Zawsze robią coś wręcz przeciwnego, niż oczekujesz. Jeśli spodziewasz się serdeczności - dostajesz ciosy. Jeżeli chcesz od niego siły - topią się w rękach jak wosk. Jeżeli wymagasz od nich czułości, kiedy się zorientują, o co ci chodzi, stają się twardzi i nieprzystępni. Któraś z nas prosi czasem o słowo współczucia, o podanie ręki. Oni zwykli odpowiadać wtedy kopniakiem w tyłek. Dlaczego tak postępują - nie wiem do dziś...' 'Jesienią nie tylko liście opadają. Razem z liśćmi opadają też nasze złudzenia, marzenia i nadzieje, że może mogłybyśmy coś zmienić: w sobie samej albo w otoczeniu. W końcu zdajemy sobie sprawę, że wszystko jest takie samo, tylko gorsze. Zmarszczka koło ust zrobiła się wyraźniejsza, powieka cięższa, cienie pod oczami głębsze.' ' Barykaduję się u siebie w pokoju i zabieram się do przeglądania szuflad i szafy. Parę miesięcy temu kupiłam sobie pończochy i nie mogę ich teraz znaleźć. Po co ja trzymam w szufladach tyle rzeczy! Piżamy, których ani razu nie włożyłam, zegarki, których nigdy nie zaniosę do naprawy, nienapoczęte, przeterminowane kosmetyki, torebki papierowe z samolotu, staniki z fiszbinami, których nigdy nie noszę, bo mnie uwierają, szaliki, pozostawione u nas przez gości, stare okulary, długopisy i pióra bez atramentu, klucze bez przydziału, wstążki do włosów, elektryczne lokówki, gula wosku - nieużywanego, bo śmierdzi naftą, zdjęcia z zimy, karteczka od Niego, dołączona do bukietu kwiatów, przysłanego mi następnego ranka po naszej pierwszej nocy: 'Jesteś najważniejszą sprawą, jaka mi się w życiu wydarzyła... Kocham Cię... XXX'. Wyjmuję karteczkę spośród całego tego chłamu, który wprost wylewa się z szuflady komody. Boże, ileż to czasu! Pismo takie jak teraz: silne, proste, no, może trochę bardziej zaokrąglone. Zalewa mnie fala czegoś... trudnego do opisania, ale co można by określić jako 'czułość' - miesza się z metalicznym posmakiem wątroby, oczyszczającej organizm z kawy i nikotyny. Karteczka i kwiaty wtedy nie wywarły na mnie takiego wrażenia jak teraz wspomnienie tego uczucia pełni i dobrego samopoczucia tamtego ranka. Miałam wtedy złudzenia, miałam marzenia i miałam satysfakcję: czułam się kochana i pełna miłości.' Trochę długie, ale mam nadzieję, że się przydadzą.
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
.
'Będę gonić wiatr, dopóki go nie złapię. Będę pić zimne kakao, dopóki nie poparzę ust. Będę o Ciebie walczyć, dopóki mnie nie pokochasz Nie mogę Cię zmusić do miłości, ale mogę sprawić, że się we mnie zakochasz. teoretycznie jesteś dupkiem , praktycznie całym moim światem uzależniasz, wiesz ? Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną. Gdyby nie to, że pojawił się ktoś inny nigdy nie poczułabym, że jesteś dla mnie tak ważny. Zawsze, kiedy wydaje ci się, że będzie dobrze - kompletnie się mylisz. mężczyźni kłamią, ale mają fajne tyłki . lubię fajne tyłki . Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły. czego się spodziewałaś księżniczko ? marzenia się spełniają, lecz sama wiara nie wystarcza. Tak naprawdę wiele zależy od nas. Można walczyć- proste.Albo można się poddać wszystkie wielkości świata nie są warte dobrej przyjaźni .'
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
przyjdź to uwierzę jeszcze raz ***** doceniasz i zachęcasz, więc rozkwitam ***** setki łagodnych uśmiechów, które wypełniły moje życie ***** również szczęścia chodzą parami *****
|
#495 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: .
Cytat:
Zabieram kochanie *Po poranku najbardziej lubię zapach mojej skóry pachnącej Tobą. _________________________ ________________ kocham Cię **![]() |
|
|
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
" Gdzie ta miłość o której mówi się tak lekko? jesteś całym moim światem, jesteś początkiem i końcem każdej drogi, jesteś obecny w każdym moim dniu, w każdym śnie, w każdym oddechu, w każdej myśli, w każdym uśmiechu, w każdej kropli deszczu. Take a little look at the life of Miss Always Invisible Spójrz trochę na życie Panny Zawsze Niewidzialnej "
są tacy ludzie, takie zdarzenia i takie słowa, o których nigdy nie zapomnisz. Marika (*) Gloria (*) On. Dla mnie nie ma innej definicji szczęścia. Łukasz Edytowane przez Siatkarka18 Czas edycji: 2011-02-09 o 16:42 |
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Okradam :
*Paralogiczna *Ruda Gwiazdka *dolorees *_niebanalna *grise *cirii *Martusssia ,, Twój obraz trzymam ciągle pod powiekami
lecz jestem bezwładna jak liść na wietrze ciągle czekam na Ciebie w drzwiach ze łzami a tam tylko zimne wita mnie powietrze "
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#498 |
|
Rozeznanie
|
i_nie_zmienia_sie_nic - bierz Kochana
![]() Mogłabym Cię zabrać gdzieś daleko stąd, stworzyć dla nas wyspę marzeń, mały własny ląd. Mogłabym zbudować nasz prywatny świat, ogród pełen pięknych kwiatów, a w nim tylko Ty i ja. Mogłabym codziennie rano witać Cię, ciepłym słowem czułym gestem, zresztą dobrze wiesz. Mogłabym dla Ciebie rano budzić się by po nocy razem witać nadchodzący dzień. Mogłabym dla Ciebie być malarzem co namaluje ciepło westchnień, myśli pełen uczuć wzrok. Mogłabym dla Ciebie co dzień pisać wiersz, w prostych słowach ująć to co ważne dla nas jest. Mogłabym zbudować nasz prywatny świat. Mała wyspę naszych pragnień na niej tylko Ty i ja. Podaj mi swoją dłoń, wezmę Cię daleko stąd.. Tam gdzie czas popłynie dla nas. Optimystic - Dłoń
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
dziękuuuję, okradam również ! <3
___________________ Przywróć mi wiarę w człowieka. pokaż mi sens miłości. Nie powiem Ci, że Cię kocham na 5 randce. Mogę nie być tego pewna nawet przez bardzo długi czas. Ja nie rzucam słów na wiatr. Ale wiem, że Cię potrzebuję w moim życiu. Kimkolwiek dla mnie jesteś, nie odchodź. Jeszcze nie teraz, nie dopóki nie wiem co czuję. Czasem najbardziej oczywiste są rzeczy których nigdy nie usłyszeliśmy. Najbardziej magiczne są słowa, których nikt do nas nie wypowiedział. Wiszą w powietrzu, mieszkają w sercu. Słyszymy je w duszy. Wasze wielkie miłości rodem z reklamy płatków.
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
taki zwykły. taki nieidealny. a jednak mój. "Dear Heart, <3
Why Him?!"
Leż obok mnie i wsłuchaj się we mnie będziemy tak leżeć aż lato odejdzie. grise <3 Edytowane przez ultrafioletowa Czas edycji: 2011-02-09 o 19:28 |
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
"Kolejny papieros, kolejne zaciągnięcia jedno za drugim , |
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kocham Was, dziubki, zabieram to. a Oleńka przekracza wszelkie możliwe granice w tworzeniu cudów! brak twojej bliskości przerażał
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
ratatamm - zabrałam coś. on zbierał w sobie odwagę, by powiedzieć jej, że ją kocha. wiesz? odważny był. ale na samą myśl, że ma jej wyznać miłość, zaczynał wewnętrznie trząść się ze strachu. ale i tak wszyscy wiedzieli, że kiedyś powie jej o swoich uczuciach. zapytasz pewnie czy ta dziewczyna odwzajemniała jego uczucia. tak, odwzajemniała. bardzo go kochała, ale sama też była z natury nieśmiała. czekała, aż on się odważy. czy w końcu powiedział jej, że ją kocha? tak, powiedział. w końcu jej to powiedział. ale wiesz co? on chyba trochę za długo się do tego zbierał. przegapił ten moment, gdy w jej życiu pojawił się mężczyzna odważny i waleczny. gdzieś umknęła mu ta chwila, gdy tamten stał się dla niej pocieszeniem. za długo kazał jej czekać, a ona tak desperacko pragnęła czyjejś bliskości. pytasz co teraz z nimi? ona z każdym kolejnym dniem coraz bardziej zakochuje się w chłopaku, który tak nagle wkradł się w jej życie. a on? on do tej pory żałuje.
+ pisane pod wpływem chwili. grr. brak weny.
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję! Miał najpiękniejszy uśmiech pod słońcem. I mnie miał też. Śnił mi się On. Uśmiechał się i całował mnie. Był przy mnie, a na dodatek, był mój. Piękny miałam sen. Szczerze przyznaję, brakuje mi dni, w których o każdej porze wiedziałam gdzie jesteś. Obiecał mi, że sobie poradzę. On we mnie wierzy, więc ja dam radę. Dla Niego.
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
Straciła coś czego nigdy nie posiadała i nagle zachłysnęła się wolnością I odejdzie w cień wszystko czego się baliśmy, więc patrzymy na kalendarz z myślą, że to tylko liczby. Wypijmy kieliszek tak bez okazji. Wylejmy łzy tak bez powodu. Roztańczmy świat dla zabawy. Zakochajmy się tak dla... nudy Kochała go tylko na odległość bo wiedziała że nie sprostałaby miłości sam na sam Może kiedyś znajdziesz czas by za mną zatęsknić Czasami po prostu chce zostać sama. Żeby najgłośniejszym dźwiękiem była cisza, najbardziej widocznym obrazem ciemność... |
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
...Wierzyłam W To, Co Mówiłeś, Chociaż Czułam Dziwny Lęk...
Proszę Cię Mów Mi Jak Najczęściej... Że Jesteś, Że Będziesz... Twoje Sny Moimi Niech Będą...
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy więcej się nie zakocham - powtarzałam. Nie dotrzymałam słowa danego samej sobie. Podeszłabym i się przytuliła, ale wiem, że na Ciebie nie zasługuję. Nie płaczę przez Ciebie. To nie Twoja wina. Przecież Ty wcale nie chciałeś, żebym Cię kochała. Znowu z uśmiechem na ustach i zwątpieniem w głosie, opowiadała, jak dobrze jej bez niego. Błagam Boga, by niechcący wpaść na Ciebie w mieście. By minąć Cię na tej pieprzonej ulicy, jak kogoś, kogo nigdy nie poznałam. Nie pytaj mnie o jutro, bo nie wiem, co będzie. A jeśli się uśmiechnę, przywrócisz mnie do życia?
|
|
#508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robi porządek w szafie, bo z burdelem w głowie poradzić sobie nie potrafi. A Ty spleć palce z moimi palcami. Postanowiła znaleźć szczęście, Nie udało się, Trafiła na Ciebie. Ciągle brakuję Ci ciepła moich rozchylonych warg. Jakim prawem oskarżasz mnie o swoje błędy? Obiecałeś, że będziesz czekał. Byłeś tam ale tylko po to żeby uświadomić mi moją naiwność. Uśmiechała się. Cieszyła się, ponieważ po tylu miesiącach cierpienia Zrozumiała jak pięknym uczuciem jest brak bólu.
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-02-09 o 22:52 |
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
i_nie_zmienia_sie_nic - ciesze sie
![]() ja Was wszystkie po troszku okradam ![]() "Śmiech oddala strach jak wiatr mgłę." "gdy kocha się naprawdę - cała reszta to blade tło ![]() odpływam i chyba jestem w niebie on i ona. kompletna paranoja... ale ja się nie obraziłam. ja się tylko nie odzywam. dlaczego? bo dziewczyny są dziwne i tak już mają. ![]() Bo to już jest taki Miś. Najlepszy Miś pod Słońcem. Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens. ![]() Bo to już jest taki Miś. Najlepszy Miś pod Słońcem. Ja tylko chce dotknąć twojego policzka, ręki ,serca . Uuu, awaria, kocham Cię jak wariat. A ja wciąż kocham tamte niebieskie oczy , piękny uśmiech ."Zawsze jest jakieś światło..." A Ty, wolisz byc najlepszym z najsłabszych, czy najgorszym z najsilniejszych? Myśli - skrzydła życia... Nie mów 'Mam pecha' mów: 'Mam szczęście', a ono się do ciebie uśmiechnie Szczęście jest zawsze jest zawsze tam, gdzie je człowiek widzi Kochać i być kochamym to tak, jakby z obu stron grzało nas słońce Gdy wolność wszystkich ludzi obudzi, i powie: idźcie tańczyć, to nie sen
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
pękające serce powinno wydawać z siebie ogromny trzask. może hałas wyzwoliłby mnie od bólu. wygrzebując się z łóżka rano myślę tylko o tym, żeby jakoś przetrwać i szybko wrócić do bezpiecznej przystani pościeli. złamane serce? to tak jak poważna operacja. powracasz do zdrowia i później patrzysz w lustro, widzisz bliznę i cieszysz się, że jesteś zdrów, ale wciąż pamiętasz, że byłeś cholernie chory i bliski śmierci. nie staram się Go zastąpić, bo wiem, że to niemożliwe. jestem typem dziewczyny, która dusi wszystko w sobie, ale nie prosi o pomoc, bo liczy na to, że oczy powiedzą wszystko.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

*