Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 177 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 17:39   #5281
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Cytat:
Napisane przez kociczka Pokaż wiadomość
ale duzo piszecie

ja zalamka, też tak macie ze nawet jak pocwiczycie 3 dni to od razu wydajecie sie sobie niezle?
ja teraz nie cwicze od ponad tygodnia bo ferie i u Tżta jestem + masa zarcia i czuje sie okropnie;/

wiem powinnam sie zmusic chociaz do jakiekogolwiek wysilku ale tak mi sie nie chce....ubralam luzne dresy ,chodze i sie uzalam
czuje sie tak cięęęęęzko i taki obwis;p

po powrocie....ostra walka do wakacji. na serio. karnet kupie to bedzie lepiej.

a poki co ide czytac sobie ksiazki..bez jedzenia mam nadzieje :/
to sie nie obżeraj u TZta tez można zdrowo jesc

myslisz ze moj mnie nie tuczy ale wybierammniejsze zlo, dosyc czesto jem u niego obiady czy kolacje, robimy jajka gotowane, omlety, no czasem zgrzeszymy czyms niezdrowym
jak właśnie cwicze 3 dni i jeszcze mi sie nie wydaje że jest nieźle

najgorzj pod prysznicem, nie chce mi sie szorowac, robic peeling, a pamietam jakie to efekty przynosilo
Stary 2011-02-09, 17:49   #5282
kociczka
Zakorzenienie

najgorsze jest to ze to ja jem wiecej od niego ;p nic we mnie nie wmusza;p on je malo. a ja co chwile do szafki po czekoladke, to kanapeczke ;p
fastoodow nie jemy,tlusto tez ja nie gotuje zazwyczaj ;p

echhh czuje sie taka zamulona i jakis zly humor dzis mam ;/
pewnie juz mnie przytlacza mysl o powrocie i zas tesknota

a co do moich wad nóg to nawet mi sie nie chce pisac zeby sie nie dolowac ;p
marze o jedrnych,umiesionych, gladkich.....
no ale ktora nie marzy?
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:01   #5283
skysthelimit_
Przyczajenie

to widzę nie jestem sama,
1. kolana to jakas masakra,o udach nie wspomnę
2. uwielbiam jeść (a to coś słodkiego, a to jakaś kanapeczka, za chwilę znowu coś wymyślę, jedzenie zawsze miło widziane... ;/ )
3. nie lubie tych wszystkich czynności podczas kąpieli szorowanie, wcieranie, masowanie...itp itd,
4. juz na drugi dzień po ćwiczeniach czy odstawieniu na bok słodyczy wydaje mi się, że coś się zmienia na lepsze, ale tylko ja to widze ;p
5. i tem moj zapał....

ale koniec z narzekaniem pora na działanie piękne nogi- nadchodzę!
skysthelimit_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 19:55   #5284
Izydka
Raczkowanie

Cellulit... :|

Hej, wiem, że jest dużo tematów związanych z cellulitem, ale nie mam siły przeglądać 100 stron zapisków

w każdym razie walczę z cellulitem... który zrobił mi się przez to, że zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne - estrogen. Niestety nie mogę ich odstawić, bo biorę jest zdrowotnie

jestem wysoka i mam nawet niedowagę zgodnie z BMI. Dlatego tym bardziej wkurza mnie to, że na udach mam cellulit. Największy mam po wewnętrznej stronie ud oraz z tyłu. Kupiłam sobie philips cellesse i co dwa dni zasysam się nim, po 10 minut na każdą nogę, później smaruję się ziają i ... zawijam nogi w folię i tak chodzę przez jakiś czas. Niestety po ok. miesiącu tych zabiegów mam wrażenie, że cellulit nie ruszył się ani trochę. Poza tym w miarę zdrowo się odżywiam - staram się unikać sztucznych produktów z długą datą przydatności do spożycia, piję zieloną herbatę, chodzę na spacery itp.

Do tego i to jest mój kłopot: z małych dziur na nogach cellulitowych zaczęły mi się robić duże - bardziej rozległe - podejrzewam, że to po tych masażach. Co jest???

Pozdrawiam!
Izydka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 20:03   #5285
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82
Dot.: Cellulit... :|

jasne, 1 strona kilka postów pod Toba

od lenistwa sie wlasnie cellulit bierze
Stary 2011-02-09, 20:08   #5286
Izydka
Raczkowanie

nie będę przeglądać 100 stron wątku, po to żeby znaleźć odpowiedź, czy ktoś miał dziury po masażu i smarowaniu nóg kremem... bo mozliwe, że nikomu się to nie zdarzyło. Jednak jeśli się zdarzyło to liczę na odpowiedź w moim wątku.

p.s. mam wrażenie, że nie przeczytałaś do końca mojej wiadomości
Stary 2011-02-09, 21:33   #5287
Agusiek89
Wtajemniczenie

Jak chcesz ruszyć cellulit - rusz tyłek. Proste, a jakże skuteczne.
Stary 2011-02-09, 21:59   #5288
Hyuugaxx
Raczkowanie

GG do Hyuugaxx

hej dziewczyny ... Nie tak ostro. Dziewczyna tlyko chce pozbyc sie swojego problemu przecież po to jest to forum żeby sobie pomagac i doradzac ..

Ćwiczenia na cellulit :
1. tzw. WYPAD DO PRZODU : Stajemy prosto. Robimy krok do przodu lewą nogą i wykonujemy półprzysiad. Wytrzymujemu chwile i wracamy do pozycji wyjściowej. Powtarzamy ćwiczenie zmieniając nogi 10-20 razy .
2. NA STOPNIU : Stajemy na stopniu lub niskiej ławeczce, opuszczamy prawą stopę w dół i uginamy lewą, tak jakbyśmy chcieli zejść. Zanim dotkniemy podłogi, wyprostowujemy nogę i wracamy do pozycji wyjściowej. Powtarzamy drugą nogą.

Powodzenia

u
60 >54
pn 90 > 85
pw 76 > 71 Do wakacji .
w 72 >64

`Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę.
Hyuugaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:31   #5289
Haegtesse
Rozeznanie

ja sie masuje banka chinska i jak sa jakies grudki wystajace to po masazu one jakby "topnieja"-staja sie mniej wypukle ale bardziej rozmyte, ale to chyba dobrze co? na moje to pierwsze stadium walki-rozbicie a pozniej powinno byc gladko...?
Haegtesse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:45   #5290
Radzia
Przyczajenie

Na początku walki z cellulitem tak jest, że zamiany zaostrzają się. I tu wiele osób się poddaje. Ale z czasem zanikają o ile będziesz się trzymać swoich zasad. No i włącz w to dużo ruchu.
Radzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 01:02   #5291
VeroniczkaA
Zadomowienie

wlasnie skonczylam wasz pilates, powiem , ze calkiem calkiem, ale nie sa to najintensywniejsze cw jakie robilam na posladki, wiec szukam dalej swojego idealnego zestawu
VeroniczkaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:18   #5292
Izydka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Radzia Pokaż wiadomość
Na początku walki z cellulitem tak jest, że zamiany zaostrzają się. I tu wiele osób się poddaje. Ale z czasem zanikają o ile będziesz się trzymać swoich zasad. No i włącz w to dużo ruchu.
Dziękuję bardzo! To nie będę się poddawać! Teraz jak już wiem, że jest to włączone w koszta to dalej będę się zasysać

A do mojego antycellulitowego procesu zamierzam włączyć bieganie... tylko teraz jestem troszkę osłabiona i boję się, że wyjście na tą wietrzną pogodę mnie dobije...

a swoją drogą. Chcę zacząć znów biegać - jak już się wzmocnie - z nogami owiniętymi folią. Czy to coś daje (ta folia), czy czegoś nie pomyliłam?

p.s. trochę biegałam już wcześniej - bardzo wolnym truchtem, 10 km, raz w tygodniu i zamierzam do tego wrócić
Stary 2011-02-10, 11:23   #5293
Hyuugaxx
Raczkowanie

GG do Hyuugaxx

Dziewczyno od Filii Precz !

1. Ciało owinięte folią fakt faktem poci się ale czy aby na pewno wydziela tłuszczyk a nie wodę ?
2. Możesz podrażnić skórę.
3. Możesz poparzyć skórę. A tego na pewno byś nie chciała

Bynajmniej ja tak myślę, bo jakiś czas temu tez nad tym myślałam ale na wielu forach tego odradzają

u
60 >54
pn 90 > 85
pw 76 > 71 Do wakacji .
w 72 >64

`Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę.
Hyuugaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:43   #5294
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Trzeci dzień walki i jest super Czuję się pełna energii dzięki ćwiczeniom i zmniejszył mi się brzuch, masażer doskonale ujędrnia uda, smaruję się wieczorem Tołpą (po masażu), a rano żelem chłodzącym Clarena (też jest drenujący, więc lepszy na noc, ale stwierdziłam, że rano nie zaszkodzi) i skóra staje się napięta, a z cellulitem wyraźnie zaczyna się coś dziać, piję czerwoną herbatę. I wiecie co? Przekonałam się na własnej skórze (lub żołądku ), że kiedy skupiam się na jedzeniu, to szybciej się najadam, więc jem małą porcję, a gdy jem i oglądam serial albo czytam, to mogę pochłonąć dużo więcej rzeczy, nawet nie wiedząc dokładnie co jem. A wczoraj miałam ochotę na słodycze, więc postanowiłam zadowolić się mandarynką i jadłam ją, myśląc o tym jaka jest słodka i to podziałało. Tak więc - skupianie się na jedzeniu jest ważne. A szkoda, bo uwielbiam jeść i oglądać równocześnie

Jest nieźle: 66,5 CEL -> idealne 60

wciąż czekam na list z Hogwartu

Cirilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:23   #5295
Izydka
Raczkowanie

A co zrobić z pajączkami na nogach, wynikającymi ze stosowania tego zasysacza na cellulit philips cellesse?
Stary 2011-02-10, 12:45   #5296
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez Izydka Pokaż wiadomość
Hej, wiem, że jest dużo tematów związanych z cellulitem, ale nie mam siły przeglądać 100 stron zapisków

w każdym razie walczę z cellulitem... który zrobił mi się przez to, że zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne - estrogen. Niestety nie mogę ich odstawić, bo biorę jest zdrowotnie

jestem wysoka i mam nawet niedowagę zgodnie z BMI. Dlatego tym bardziej wkurza mnie to, że na udach mam cellulit. Największy mam po wewnętrznej stronie ud oraz z tyłu. Kupiłam sobie philips cellesse i co dwa dni zasysam się nim, po 10 minut na każdą nogę, później smaruję się ziają i ... zawijam nogi w folię i tak chodzę przez jakiś czas. Niestety po ok. miesiącu tych zabiegów mam wrażenie, że cellulit nie ruszył się ani trochę. Poza tym w miarę zdrowo się odżywiam - staram się unikać sztucznych produktów z długą datą przydatności do spożycia, piję zieloną herbatę, chodzę na spacery itp.

Do tego i to jest mój kłopot: z małych dziur na nogach cellulitowych zaczęły mi się robić duże - bardziej rozległe - podejrzewam, że to po tych masażach. Co jest???

Pozdrawiam!
Izydka, moim zdaniem Twoj cellulit ma podłoże czysto hormonalne. poczytaj o tym. Skoro zdrowo sie odzywiasz i jestes szczupla. Ale wiadomo że inajchudszym sie zdarza.

poza tym tabletki anty zatrzymuja wode w organizmie, mogą powodowac obrzeki, moze ich po prostu nie tolerujesz?

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
A co zrobić z pajączkami na nogach, wynikającymi ze stosowania tego zasysacza na cellulit philips cellesse?
powstaja po tym urzadzeniu?

przestan go uzywac! To naczynka krwionośne którę pekaja. I tego nie da się naprawic, naczynko ktore peknie takie zostanie. No chyba ze bys cuda robila zeby je domknac p. laserem. Wiec nie kombinuj bo popekaja Ci i bedziesz miala siatke na nogach. Nie wszyscy toleruja banki chinskie i inne zasysacze.

Widocznie masz delikatna, plytko unaczyniona skore. To tak jak na twarzy zabieg mikrodermabrzji ktory zasysa skore - nie wolno go robic na naczynkowej cerze.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Hyuugaxx Pokaż wiadomość
Dziewczyno od Filii Precz !

1. Ciało owinięte folią fakt faktem poci się ale czy aby na pewno wydziela tłuszczyk a nie wodę ?
2. Możesz podrażnić skórę.
3. Możesz poparzyć skórę. A tego na pewno byś nie chciała

Bynajmniej ja tak myślę, bo jakiś czas temu tez nad tym myślałam ale na wielu forach tego odradzają
masz racje, efekt wypocenia folia to sciema

jedna dziewczyna na wątku o bankach chinskich podala swoj sposob ktory wydaje sie byc bardzo fajny i skuteczny
1) peeling na cellulit pod prysznicem
2) jesli skora nie jest mocno podrazniona masowac gabka syrenka, szczotka
3) nstepnie delikatny masaz bankami chinskimi i olwika antycellulit
4) po masazu serum na cellulit

ocywiscie nie codziennie, ja mysle ze co 2-3 dni mozna tak robic
Stary 2011-02-10, 12:57   #5297
Izydka
Raczkowanie

bo ja w sumie ten mój zasysacz mam na 5 ustawiony, w skali od 1-5. Może jak zrobie mniejsze ssanie to nie będą pękać? Czy jak ma się unaczynioną cerę to i tak nic nie zmieni? (( a tak się cieszyłam, że znalazłam coś dla siebie w walce na cellulit. Zawsze po masazu nakładam też reduktor cellulitu ziaji, może to on mnie te naczynka psuje?
Stary 2011-02-10, 13:23   #5298
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Jezeli te serum jest rozgrzewajace to napewno moze wplywac na naczynka. Ja np moge uzywac serum rozgrzewajace bo nic po nim nie mam. Natomiast moja siostra ma bardzo wrazliwa skore, sklonna wlasnie do pekania naczynek i ona nie moze uzywac takich kosmetykow rozgrzewajacych np: eveline- termoaktywne serum przeciwko cellulitowi.
Ona uzywala globalny reduktor cellulitu na dzien tołpy - wiem, ze po tym jej nic nie popekalo
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:34   #5299
Izydka
Raczkowanie

Ja czuję, że ta Ziaja chłodzi, czyli rozgrzewające nie jest... zastanawiam się też czy nie miałam tych popękanych naczynek wcześniej, a teraz je dopiero zauważyłam...

Chciałam jeszcze zapytać o te "fazy" pozbywania się cellulitu. Mój teraz wygląda dużo gorzej niż przed rozpoczęciem kuracji... kiedy to się zmieni i cellulit faktycznie zacznie się cofać?

Dodam, że mój cellulit to taki słaby II stopień, teraz już II stopień w całej okazałości (w wyniku tej kuracji)... a masuję się co dwa dni, po 10 minut na nogę + serum.
Stary 2011-02-10, 13:44   #5300
uwielbiam_owoce22
Zadomowienie

Ja nigdy nie uzywalam tego preparatu ziaji przeciwko cellulitowi. Moja siostra tez na poczatku uzywala tego z ziaji a po krokim czasie przerzucila sie na tołpe z ktorej byla strasznie zadowolona- bo moja siostra miala az takie wglebienia w skorze i pote kuracji z tolpa fajnie sie ujedrnila i pozbyla sie tych wglebien.
Jezeli chodzi o moja kuracje to ja uzywam: perfecty extra slim antycellulitowej ( koszt w rossie 12zl) no i 3-4 razy w tygodniu robie scrub antycellulitowy pod prysznicem, i szoruje sie gabka. Scrub jest firmy eveline, kosztowal 12zl.
Ja po 2 tygodniach regularnego uzywania perfecty extra slim ( 2 razy dziennie) i 3-4 razy w tygodniu masaz tym scrubem juz widzialam pierwsze efekty, skora sie wygladzila i cellulit stal sie mniej widoczny. Jeszcze w dodatku rozstepy koloru fioletowego mi zbielaly. Wiec ja bede ta kuracje tymi kosmetykami podtrzymywala bo ona daje efekty. No i pozatym staram sie codziennie cwiczyc aby byc w ruchu.
A dodam, ze mialam cellulit juz w fazie widocznej bez napinania miesni.

Edytowane przez uwielbiam_owoce22
Czas edycji: 2011-02-10 o 13:50
uwielbiam_owoce22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:58   #5301
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Czy któraś z Was ćwiczy może HIIT (High Intensity Interval Training)? Dokształcam się właśnie z fitnessu i czytam, że interwały to najlepszy sposób na zrzucenie tłuszczu. Tak myślę, że chyba nie trzeba biegać w terenie, tylko "stacjonarnie", np. 3o sekund truchtu w miejscu i potem 10 sekund intensywnego?

http://www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5..._-t268582.html

Edytowane przez Cirilla
Czas edycji: 2011-02-10 o 14:00
Stary 2011-02-10, 16:37   #5302
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cirilla Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ćwiczy może HIIT (High Intensity Interval Training)? Dokształcam się właśnie z fitnessu i czytam, że interwały to najlepszy sposób na zrzucenie tłuszczu. Tak myślę, że chyba nie trzeba biegać w terenie, tylko "stacjonarnie", np. 3o sekund truchtu w miejscu i potem 10 sekund intensywnego?

http://www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5..._-t268582.html
Tak, nie musza to byc cwiczenia w terenie, moga byc w pokoju - na maszynie lub w inny sposob. Na przyklad ten trening TURBO FIRE (ten sam tworca co BBL) ma zajecia HIIT jako podstawe, więc polecam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452427
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:56   #5303
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Cytat:
Napisane przez Tigressa Pokaż wiadomość
Tak, nie musza to byc cwiczenia w terenie, moga byc w pokoju - na maszynie lub w inny sposob. Na przyklad ten trening TURBO FIRE (ten sam tworca co BBL) ma zajecia HIIT jako podstawe, więc polecam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452427
Ooo, dzięki, już sobie ściągam i będę ćwiczyć

Stary 2011-02-10, 18:56   #5304
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Ooo, dzięki, już sobie ściągam i będę ćwiczyć
Wlasnie myslalam ze tak sie skonczy
No bo czytajac opinie wizazanek na temat tego treningu i efektow.... ciezko sie powstrzymac i nie sciagnac
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:11   #5305
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Po rozgrzewce zrobiłam HIIT25... hm, zrobiłam to za dużo powiedziane, bo zanim się połapałam w krokach i w tempie, to już całość minęła Ale i tak jestem zlana potem. Doooobre! Nie za bardzo wiem, czy mogę teraz zrobić pilates, hm, cóż, najwyżej ktoś mnie ochrzani i jutro już nie będę robić

Stary 2011-02-10, 19:23   #5306
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Po rozgrzewce zrobiłam HIIT25... hm, zrobiłam to za dużo powiedziane, bo zanim się połapałam w krokach i w tempie, to już całość minęła Ale i tak jestem zlana potem. Doooobre! Nie za bardzo wiem, czy mogę teraz zrobić pilates, hm, cóż, najwyżej ktoś mnie ochrzani i jutro już nie będę robić
Albo nie będziesz mogła wstać z łóżka przez zakwasy
Zapraszam do wątku Turbo Fire
Stary 2011-02-10, 19:52   #5307
Izydka
Raczkowanie

A co myślicie o tej duże piłce gumowej i ćwiczeniach na niej w ramach likwidacji cellulitu?
Stary 2011-02-10, 20:16   #5308
Cirilla
Raczkowanie

GG do Cirilla

Cytat:
A co myślicie o tej duże piłce gumowej i ćwiczeniach na niej w ramach likwidacji cellulitu?
Myślę, że każda aktywność fizyczna jest dobra Mam płytę z Shape'a z pilatesem na piłce i nigdy nie miałam do tego cierpliwości, bo wolę dynamiczne ćwiczenia, ale jeśli to Ci odpowiada, to nie widzę przeciwwskazań

Stary 2011-02-10, 22:14   #5309
Izydka
Raczkowanie

Ja chyba niestety będę musiała walczyć z cellulitem samą aktywnością fizyczną...

Ten kosmetyk Ziaja - reduktor cellulitu, od pewnego czasu mnie uczulał, ale dziś przeszedł sam siebie - mam już swędzące, mocno widoczne krosty i zdecydowałam się go odstawić.

Natomiast mój masażer, jak już wspominałam wcześniej - powoduje, że pękają mi naczynka ((

A już myślałam, że mam czym walczyć z tym cellulitowym shitem ((
Stary 2011-02-10, 23:21   #5310
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Ja chyba niestety będę musiała walczyć z cellulitem samą aktywnością fizyczną...
Wlasnie gdybys poczytala chociaz kilka stron tego watku odkrylabys inne sposoby walki oprocz cwiczen, masazu zasysajacego i balsamow. Radzilabym na poczatek rozwazyc inne sposoby masazu oraz odpowiednia diete Te 3 elementy moga na pewno doprowadzic do zadowalajacych efektow jesli bedziesz regularna.
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości