Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 13:00   #3751
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
no patrz.. a u mnie jest CAŁKOWICIE ODWROTNIE!!
Jak ja ja trzymam to do każdego wyciaga ręce.. a szczególnie jak prababcia przyjdzie wrecz sie odpycha od wszytskich i tylko do babci i do babci ... to samo do mojej mamy...

ale to dlatgeo że u nas do wielopokoleniowy i nie mamy problemu aby michasie ktos pilnował nie boi sie zostac bez rodzciów.
A u nas Igorem opiekuje się babcia. Jak mnie nie ma, lubi jak ona się nim zajmuje, jak tż się zajmuje, ale jak ma mnie pod ręką, to już ich nie lubi Kochane dziecko
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:02   #3752
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
tylko tak ci sie wydaje.. jak michasia tez była w szpitalu to tez w nerwach do t. móiwłam ż ejeszcze wyników nie ma itd... a wcale bym nie nakrzyczała jednak bo to sie by zemściło.. a tez jestem pyskata
Dokładnie, nie warto krzyczeć bo to się może odbić na dziecku. JA mam 2 miesięczne doświadczenie pobytu dziecka w szpitalu i powiem tak: najlepiej działają czekoladki. U mnie TZ zawsze rozdaje wszystkim na około. Na Święta też pojechał do lekarzy Oliwki i każdemu wręczył po torbie słodyczy. Może dlatego tak nas lubią

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:04   #3753
megi-megi
Zakorzenienie

A jak nasz weekend (sexweekend) ? Znaczy mam na myśli spotkanie wyjazdowe.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:05   #3754
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
U mnie działa taki patent na tulenie: biorę Igora na ręce a ktoś musi podejść i wyciągnąć ręce, jakby chciał go ode mnie wziąć - dziecko przywiera do mnie całe, wtula się, wczepia, trzyma szyi i ... jakby ktoś chciał wziąć, to płacz. Ale jak jest już na podłodze, to każdy może go wziąć i bez płaczu.
A Wercia do wszystkich ręce wyciąga więc u nas to nie zadziała

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:07   #3755
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się o co Was miałam zapytać kilka dni temu
1.Czy Wasze dzieci siadają z leżenia na wznak?tak na prosto?Daniel nadal przekręca się na boczek chyba nie może się inaczej podnieść zastanawiam się czy to nie wina tych wystających kregów w kręgosłupie....

2.Jak u Was z ciemiączkim?Danielowi juz zarosło.

3.I teraz najlepsze kiedy się coś robi z siusiaczkiem?? wiem,że po roku ale kiedy?
1. nie siada, chyba, że się ma za co podciągnąć
2. nie zarosło się
3. nie mamy siusiaka

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A teraz ja mam pytanie bo znow panikuję :
- czy wasze dzieci już pokazują paluszkiem gdy pytacie gdzie coś się znajduje? Albo jeśli coś chce?? Bo moja nadal nie potrafi. Jesli coś pokazuje np. "gdzie jest Weronisia" to pokazuje całą raczką- opuszkami ale wszystkich paluszków, nie tylko wskazujacego. natomiast gdy coś jest dalej to tylko parzy wzrokiem lu ewentualnie wyciąga całą rączkę w tym kierunku...

I drugie pytanie- tez mnie nurtuje- może Pop się wypowiesz:
Strasznie mnie zaczęlo martwić to, że mała nie chce się od samego pocztku przytulać. Myslałam, że z czasem jej to minie... ale ona dalej tak ma. Jak chce ja przytulic to sie robi sztywna, odpycha się i denerwuje. nawet w zabawie nie specjalnie to lubi... nawet jak placze jak ją coś boli, czy ię przewróci to idzie do mnie, wyciąga rączki ale jak ja biorę na rece to tak na odległość, najlepiej bokiem do mnie...
Męczy mnie to, bo marzy mi się taki tulasek od czasu do czasu chociaż... no i czy to normalne??
Mam doła z tego powodu od wczoraj...

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A i jeszcze coś mnie martwi (ja osiwieję):
Otóż mała od dośc dawna staje przy wszystkim ale nadal staje często na paluzkach tak jakby chciala dosięgnąc czegos wysoko i często jej sie wygina lewa nóżka, jakby stała na krawedzi. czasem jak stanie sztywno i ją puszczę to przez kilka sekund stoi sama ale za nic nie chce chodzić trzymana za raczki. Zaraz nogi robią jej się jak z waty, wykrzywia je i siada. A jak załpie ją pod paszki i chę postawić na nogach to nogi wyciąga do przodu i siada... cholera... o co kaman??
moja palcem pokazuje od ok tygodnia-dwóch, nagle zaczęła, a wcześniej całą rączką

moja podczas przytulania robi sie sztywna też i się odpycha, nawet jak ją noszą na rękach to jest tak do tyłu odgięta, że plecy bolą. porówuje ją z Zośką mojej siostry to masakra, Zosia tak pomaga, bo sie przyklei i jest łatwiej, a Amela nie dość że cięższa to jeszcze to utrudnia. Przytula się rano, jak uda jej się nas obudzić i jak jest śpiąca, ale to bardziej wygląda jak by nos ją swędział i się o nas wycierała.

moja też ciągle wygina nogi, czasem przy meblach chodzi całą stopą ale CZASEM, a tak to na palcach chociaż jedną nogą, często ma place pod spód podwinięte jak baletnica zauważyłam jednak, że coraz częściej staje całą stopą.
Nie ma opcji, żeby ją postawić jak nie chce, bo podkurcza nogi i koniec! Jak ma ochote to sama staje
ostatio mi uciekała przy wersalce a że miała lalkę w ręce to myślała chyba że ktoś ja trzyma i wybiegła za wersalkę, 2 kroki zrobiła i bęc

Asiulek zobacz na fotkach jak ją noszę i jak nóżki ma powyginane, w ogóle mi się wydaje że nasze dziewczyny są pod tymi względami podobne, musimy się spotkać cgyba, żebys uwierzyła, że Wercia jest zdrowa

ale sie rozpisałam....

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
aw jeszcze miałam was zapytać, czy jak jest taka temperatura jak teraz, tzn u mnie - plus 5 i więcej to zakładacie kombinezon?? Bo ja tylko kurteczkę zimową, na nóżki kocyk i buciki od kombinezonu. Właśnie zaraz bedziemy się szykować bo właśnie wstał, a po spacerze mi więcej obiadu zje
też na razie odstawiłam kombinezon

Cytat:
Ja kombinezonu całego nie zakładam w ogóle bo moja wercia nie znosiła, robiła się ztywna jak lalka i sie wkurzała. Także ewentualnie na mrozy podnie od kobinezonu na szelkach i kurtka. Teraz jak jest cieplej to kurtka a na dole rajstopki, cieplejsze spodnie dresowe i kocyk.
moja reaguje identycznie

Cytat:
Ja czasami chyba jednak przesadzam z ubieraniem :/ bo ja mam wrazenie, że jak mi jest zimno (a mi zawsze jest zimno ) to malej też I jak zaśnie (a zawsze śpi na spacerze) to przykrywam ja kocem pod samą buzię. Szczególnie teraz przy tych wiatrach... za to nie ubieram jej jakoś super ciepło (chyba). body z długim, na to coś na dlugi (jak chłodno to bluzeczka jak mróz to sweterek) i na to kurtka. Na mróz spodnioe od kombinezonu a na chłody rajstopki i spodnie dresowe plus grube skarpetki. No i zawsze ten nieszczęsny koc... no chyba ze jest dośc ciepło (ok 5-10 st) to bez koca. Przesadzam??
też tak ubieram
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5291.jpg (67,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5522.jpg (47,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5668.jpg (73,0 KB, 47 załadowań)
Stary 2011-02-10, 13:15   #3756
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

mam nagrany filmik ok 2 mniuty chce wam wrzucic na YT ale czy w taim formacie i wilekosci jak mam prosto z paratu czy sa jakies programy do mniejszania??? zmniejszacie?? aga jakiej wielkosci był filmik z twoja córą jak tanczyła???

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:18   #3757
P0P70
Zakorzenienie

Minka - ale blondynka teraz z Ciebie.

Moje dziecko właśnie okazuje mi swoje przywiązanie i wgryza się w moją łydkę.

Stary 2011-02-10, 13:27   #3758
ASIULEK_23
Zakorzenienie

minka- dziękuję udało Ci się mnie pocieszyć

Pominając moje fanaberie- MARZĘ!! żeby moja Wercia zmienila się w tulasa- chociaz na jeden dzień!!

Mała nauczyła się przesyłać buziaka rączką i pokazywać jakie dobre

P.s. przed chwilą mialam ją na rękach, głupkowałyśmy przy muzyce i probowalam ją zmotywować do przytulenia i... tak sie do mnie "przytuliła", ze ugryzla mnie z całej siły w polik... aż się cala przy tym spieła.... no... to mam co chcialam

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Ja bym też chciała wkleić jakies filmiki z moją malą ale nie umiem. Chcialabym zeby nie każdy mial w to wgląd albo po prostu szybko usunąć... można tak??

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Asiulek zobacz na fotkach jak ją noszę i jak nóżki ma powyginane, w ogóle mi się wydaje że nasze dziewczyny są pod tymi względami podobne, musimy się spotkać cgyba, żebys uwierzyła, że Wercia jest zdrowa
Zapraszam do nas oczywiście

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-02-10, 13:33   #3759
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę...
A pamiętasz od kiedy pokazywal paluszkiem? Wiem, zaraz napiszecie, ze każde dziecko inne ale jestem ciekawa ile z waszych pociech "już" to robi... ja po prostu martwię się ta jej awersja do przytulania (czyt. autyzm) i doszukuję się już innych cech ja kiedyś wyrzucę tego kompa!!!!!!
Gabrysia pokazuje paluszkiem i to do znudzenia! Ma manię, że trzeba jej koniecznie wszystko po kolei pokazać mieszkaniu-pakuje się na ręce i zaczyna się marszruta: szafki, półki, książki, słonik, kwiatek, zdjęcia, pielucha, kot, kot 2, kot 3, mama, tata, piłka, ubranko, gazeta, kuleczki, panda itd itd itd itd itd..........i ona może tak w nieskończoność!

przytulać się lubi, na krótko, ale lubi-częśto podczas zabawy nagle się obejrzy, przyczłapie, przytuli i już jej nie ma, ostatni zaczęła buziaki dawać

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mrowka Ty naprawdę musisz zmienić podejście do siebie. Z jednej strony piszesz że nie masz czasu na nic bo ścigasz się z czasem i siedzisz cały czas pracując a z drugiej strony twierdzisz że nie za dużo robisz bo w domu niewiele robisz.

robienie w domu=sprzątanie, gotowanie, dbanie o dom ogólnie rzecz biorąc- tego teraz nie robię zupełnie, bo goni mnie termin.
Kurcze, ja poważnie nie widzę w tym nic nadzwyczajnego...PoP, oświeć mnie, bo może ja w jakieś kanał percepcyjny wpadłam?
Jak mam nawał pracy zawodowej to obowiązki domowe zeszły na drugi plan, a jak się wywiążę ze zlecenia to z chęcią zrobię coś w domu- o to mi chodziło.

Cytat:
a jeszcze miałam was zapytać, czy jak jest taka temperatura jak teraz, tzn u mnie - plus 5 i więcej to zakładacie kombinezon?? Bo ja tylko kurteczkę zimową, na nóżki kocyk i buciki od kombinezonu. Właśnie zaraz bedziemy się szykować bo właśnie wstał, a po spacerze mi więcej obiadu zje
kombinezon (spodnie na szelkach) siedzi w szafie odkąd puściły mrozy -10

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
można kąpać jak jest gorączka?
można
p.s. zapomniałam, że się do Ciebie nie odzywam

Asiulek, wiesz już na 100% kiedy wracacie do Torunia? Bo niestety istnieje prawdopodobieństwo, ze w piątek 18-go nas nie będzie

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-02-10 o 13:34
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:42   #3760
P0P70
Zakorzenienie

Mrowak - bo tak jak to napisałaś to zabrzmiało jakbyś miała do siebie samej pretensję ze nie masz czasu na dom a przecież nie leżysz brzuchem do góry (jak ja) tylko robisz coś innego w tym czasie. A może ja to tylko tak wyczytałam

Stary 2011-02-10, 13:44   #3761
madziwnia
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=CIJnrj1gUlE

michasia tanczy....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-02-10, 13:51   #3762
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Asiulek, wiesz już na 100% kiedy wracacie do Torunia? Bo niestety istnieje prawdopodobieństwo, ze w piątek 18-go nas nie będzie
Łooo... szkoda, bo to właśnie raczej będzie piątek... ewentualnie sobota Ale mam inny pomysł... moze Wy w tygodniu przyjedziecie do nas do Pleszewa??

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Hehehe... jakbym widziała Wercie ta glowa szczegolnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-02-10, 13:54   #3763
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak - bo tak jak to napisałaś to zabrzmiało jakbyś miała do siebie samej pretensję ze nie masz czasu na dom a przecież nie leżysz brzuchem do góry (jak ja) tylko robisz coś innego w tym czasie. A może ja to tylko tak wyczytałam
trochę tak jest, a to dlatego, że nie lubię mieć rozgrzebanego prania, zawalonej ciuchami pralki, nie wytartych oprządnie kurzy i podłogę umytą na chybił-trafił, nie wspomnię o oknach na których widać pozostałości po BOŻONARODZENIOWYCH (!!!!!!) dekoracjach.
Chciałabym to wszystko zrobić, ale nie teraz.
Ale przyznaję, że od porodu wpadłam w taki kanał, że autentycznie nie potrafię siedzieć i nic nie robić! Jak kiedyś umiałąm pół dnia gapić się w telewizor, tak teraz nawet jak Gabrysia na spacerze czy spi czy cos, to ja nie usiądę bezczynnie tylko od razu do czegoś się zabieram. A jak nawet siedzę z herbatą, bo się zmuszam, zeby nic nie robić te 2-3 minuty, to w końcu i tak dopadają mnie myśłi, że herbatę zawsze mozna wziąć ze sobą i iść coś zrobić. To jest dla mnie zupełna nowość- nigdy wcześniej tak nie miałam. A jednocześnie wnerwia mnie, jak TZ np.sprząta łązienkę czy Gabrysi pokój i nagle robi przerwę, bo on idzie sobie wypić kawkę - przecież można pić kawę I SPRZĄTAĆ. No, chore, wiem.

P.S. Do pedanterii mi baaaaaaaaaaaaaaardzo daleko!

Madziwnia, cudne!!!! Chyba z 5 róznych stylów tam mbyło I to kiwanie głową na nie to u nas też się ostatnio pojawiło.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Łooo... szkoda, bo to właśnie raczej będzie piątek... ewentualnie sobota Ale mam inny pomysł... moze Wy w tygodniu przyjedziecie do nas do Pleszewa??

Kotek, gdzie ja się wtygodniu wyrwę jak ja nie wiem jak się nazywam z tym terminem na tłumaczenie. W piątek może nas nie być, bo pasowałoby nam akurat jechać do Ikei i to będzie jeden dzień siłą wydarty z pracy, a już dwóch takich to póki co nie jestem w stanie sobie zafundować, bo nie ma się co oszukiwać-taki wyjazd to tak naprawdę (pisane łącznie) cały dzień jest. Ale gdybyście wracali w sobotę to koniecznie zapraszam!
TZ'cie Asiulkowy, nie jedźże na turniej, cooooooo?
- pod apelem podpisały się mrówka i Gabrysia

No i skoro Wercia tak tańcuje jak Michasia, to jaki autyzm??????

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-02-10 o 13:56
Stary 2011-02-10, 14:07   #3764
sara 85
Zakorzenienie

mrowak do mnie? za co?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
świetnie tańczy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:07   #3765
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
minka- dziękuję udało Ci się mnie pocieszyć

Pominając moje fanaberie- MARZĘ!! żeby moja Wercia zmienila się w tulasa- chociaz na jeden dzień!!

Mała nauczyła się przesyłać buziaka rączką i pokazywać jakie dobre

P.s. przed chwilą mialam ją na rękach, głupkowałyśmy przy muzyce i probowalam ją zmotywować do przytulenia i... tak sie do mnie "przytuliła", ze ugryzla mnie z całej siły w polik... aż się cala przy tym spieła.... no... to mam co chcialam

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Ja bym też chciała wkleić jakies filmiki z moją malą ale nie umiem. Chcialabym zeby nie każdy mial w to wgląd albo po prostu szybko usunąć... można tak??

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Zapraszam do nas oczywiście
no widzisz a moja buzi nie przesyła i nie pokazuje jakie dobre, ale za to usilnie próbuje całować się z języczkiem nie wiem co jej odwaliło

Cytat:
superaśnie

Cytat:
Minka - ale blondynka teraz z Ciebie.

Moje dziecko właśnie okazuje mi swoje przywiązanie i wgryza się w moją łydkę.
no blondyna, ale nie mogę przywyknąć

widać kocha oliwcia mamusie
Stary 2011-02-10, 14:12   #3766
sara 85
Zakorzenienie

dziewczyny która oferowała się z tymi zakupami lumpkowymi?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-10, 14:48   #3767
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
mrowak do mnie? za co?
Stary 2011-02-10, 14:55   #3768
P0P70
Zakorzenienie

Pięknie Michasia tańczy, dupką zarzuca i na koniec nawet pomachała. Po prostu bomba

Stary 2011-02-10, 15:15   #3769
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze miałam was zapytać, czy jak jest taka temperatura jak teraz, tzn u mnie - plus 5 i więcej to zakładacie kombinezon?? Bo ja tylko kurteczkę zimową, na nóżki kocyk i buciki od kombinezonu. Właśnie zaraz bedziemy się szykować bo właśnie wstał, a po spacerze mi więcej obiadu zje
Ja w ogóle nie zakładam małej kombinezonu.Jakoś nie lubię,zresztą jest za ciepło na kombinezon.Mała miała go max z 5 razy na sobie,a tak cały czas lata w kurtce.
Cytat:
Zosia dalej ma gorączke, nawet na spacer nie można wyjść;/ można kąpać jak jest gorączka?

Cytat:
A wczoraj moje dziecko zostało porwane przez kosmitów na basen. TZ ze swoim bratem poszli i znowu po basenie siedzieli pod jednym prysznicem razem z dzieckiem. Dobrze ze to bracia tylko inni o tym nie wiedzą

Nina już od dawna podnosi się do siadu z pleców
I zapomniałam na co jeszcze miałam odpowiedzieć,bo mnie tż zagaduję

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:01   #3770
sara 85
Zakorzenienie

dziewczyny potrzebuje przepisu na jakąś dobrą i szybką sałatke, jutro znowu mam gości a chcialabym coś innego zrobić

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:03
Stary 2011-02-10, 16:10   #3771
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny co by nie było że nic w domu nie robię to właśnie zrobiłam kotlety mielone. TZ nie lubi ( i ja też) tych robionych przez matkę TZ i dzisiaj rano powiedział jaj aby nie robiła bo ja zrobię.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Ana - a Ty to jakoś tak tu rzadziej ostatnio zaglądasz. TZ jeszcze jest czy wyjechał?

Stary 2011-02-10, 16:20   #3772
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Ecia - synek uroczy. A kolor oczu to identyczny jak woda w basenie.
Czy to znaczy ze infekcje całkowicie już wyleczyliście że chodzicie na basen?
Kolor oczu ma po tacie i dobrze bo ja to takie dziwno-piwne mam. Tak, już wszystko oki, badania miał jeszcze przed świętami (tyle się do Was nie odzywałam) i też wtedy zaczął brać antybiotyk przez tydzień. Węzeł się pomniejszał, teraz jeszcze widać, ale niewielki i pediatra mówi, że może już mu tak zostać a może się wchłonąć do końca.
A na basen zaczęliśmy chodzić w lutym.

Asiulek - nasz synek też jest "mało towarzyski" i ja nawet nie próbuję go przytulać. On woli poklepać mnie po policzkach albo podrapać w nos. Rączki wyciąga do mnie tylko jak chce pochodzić i traktuje mnie jako swój pchacz. Paluszków nie pokazuje, nawet nie umie złapać rodzynka, tylko całą łapką próbuje. Ale uśmiecha się do nas, gaworzy po swojemu, jest kontaktowy tak, jak Twoja Wercia, więc jestem pewna, że nie ma się czym martwić. Też mam koleżankę z dzieckiem autystycznym i tak jak AniaP pisze, takie dziecko w ogóle nie zwraca uwagi na innych, pije tylko białe napoje, nie tknie soków, bo to już inny kolor. Nie martw się

A my po długim spacerku, aż sobie pięty zdarłam Ja już nie wkładam młodego do śpiworka, nakładam tylko ciepłe rajstopy, skarpety i grubsze spodnie. Czapa i rękawiczki, no i buty

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:39   #3773
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny potrzebuje przepisu na jakąś dobrą i szybką sałatke, jutro znowu mam gości a chcialabym coś innego zrobić
Ja mam na dobrą i szybką
Cytat:
Ana - a Ty to jakoś tak tu rzadziej ostatnio zaglądasz. TZ jeszcze jest czy wyjechał?
Jest jeszczea mnie nie ma,bo czasu nie mam na nic.Jakoś jak tż wraca to doba robi się o połowę krótsza zamiast się głupia wydłużyćLatamy ciąglę i coś robimy.Wczoraj wypuściłam się sama na cały dzien do CH i ubierałam na wiosnę siebie i tż

Dziewczyny i uwaga!zapisałam się na kurs prawa jazdy!

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

minka ja Ciebie w ogóle nie poznałam na tej focie.Już nawet zwątpiłam czy to Ty pokazywałaś kiedyś fotki z wakacji:miałaś takie dłuższe,brązowe włoski...nie wiem,teraz całkiem inna kobieta wyskoczyła.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-10, 16:52   #3774
libra777
Zakorzenienie

Tylkooliwka kaszka kukurydzina to mi się wydaje że jako deser bardziej bo to coś jak manna
1. mój nie siada z pozycji lezenia na wznak
2.ciemiaczka ni ma
3.po roku się odciąga lekko zresztą i tak chyba na bilansie pediatra sprawdza
Asiulek
1. mój pokazuje całą rączką opuszkami palców , a jak coś daleko to też całą rączką
2. też długo stawał na palcach ,zaczęłam mu zakładać kapcie to nauczył się na całych stópkach i teraz lata na bosaka juz na całych
ale jak zaczynał chodzić to jak chciałam go postawić to też nie chciał , siadał dopiero jak sam wstawał to próbował

Ja na spacery ubieram w body z krótkim, bluza i kurtka , na nogi rajty czasem już te cienkie i spodnie z polaru to wszystko , żadnego kocyka
Ale jak zaśnie to kocyk nie zaszkodzi bo jak śpi to trochę jej chłodniej na pewno.Mój dziadek mawiał że par kości nie łamie

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Anakazar powodzenia
Madziwnia Michasia jest cudna , na filmie jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach a jaka tancerka
Ecia Pecia synuś śliczny
Minka rozkoszna Twoja Amelka
P0P bo Ty jesteś taka nasza Nina Andrycz ( ona też nie gotuje i nie sprząta bo ma ludzi od tego)
Mrówa wrzuć na wolny bieg wiosna idzie
U mnie przebisniegi zakwitły

Co do krzywych nóżek u dzieci to chyba wszystkie takie mają , mój tez ma takie krzywuski lekkie
A dzieci autystyczne to tak jak Ania napisała mają swój świat i nie reagują jak się czymś zajmą i ponoć ostre dźwięki , takie głośne pojedyncze stuknięcia czy coś podobnego potrafią je z równowagi wyprowadzić
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:00   #3775
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja mam na dobrą i szybką

Jest jeszczea mnie nie ma,bo czasu nie mam na nic.Jakoś jak tż wraca to doba robi się o połowę krótsza zamiast się głupia wydłużyćLatamy ciąglę i coś robimy.Wczoraj wypuściłam się sama na cały dzien do CH i ubierałam na wiosnę siebie i tż

Dziewczyny i uwaga!zapisałam się na kurs prawa jazdy!

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

minka ja Ciebie w ogóle nie poznałam na tej focie.Już nawet zwątpiłam czy to Ty pokazywałaś kiedyś fotki z wakacji:miałaś takie dłuższe,brązowe włoski...nie wiem,teraz całkiem inna kobieta wyskoczyła.
napisz przepis

co tam kupiłaś dla siebie? my też sie wybieramy, bo tż musi się obkupić. Jest coś ciekawego w tych sklepach? Są jeszcze przeceny?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-10, 17:10   #3776
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
napisz przepis

co tam kupiłaś dla siebie? my też sie wybieramy, bo tż musi się obkupić. Jest coś ciekawego w tych sklepach? Są jeszcze przeceny?
Sobie kupiłam bluzki z krótkim rękawem,taką fajną koszulę w łączkę-motyw wiosennyportki krótkie do tej koszuli,ma taki pasek w łączke pasujący do góry.
Torebkę i przymierzałam ze sto par butów,ale nie wiem coś mi się ze stopą stało chyba,bo 37 mnie cisnęły,a 38 za duże byłyi w efekcie nie wzięłam żadnych.
No i oczywiście w douglasie zaszalałam

A tż tylko kilkanaście koszulek wzięłam na krótki

Ale dumna z siebie jestem,bo na dziecinny nie weszłam nigdzie i nic Ninie nie kupiłam

Sałatka:udo wędzone z kuraka,puszka ananasa,kukurydzy,czerwon ej faoli.
Kurczak i ananas w kostkę skroić,dodać kukurydze i fasolę.Całość wymieszać z majonezem.Jest przepyszna.

Stary 2011-02-10, 17:21   #3777
madziwnia
Zakorzenienie

nie wklejałam Wam jeszcze kuchni po remoncie.. a dzis akurat klezanka chciała fotki wiec tak przy okazji wam wkleje

jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

dostałam meila od jakiegoś gościa ubierał sie w damskie sexi koszulki nocne koronkowe i fiuta fotografował!!! ale sie wystraszyłam!!! mam nadzieje że to nie zadna z was....??????!!!!! az mi serce pyka!!!!
obcy pitol.. u mnie na ekranioe!!!!1

wyslę wam na meila ok!!!! juz wysyłam!!!! same zobaczcie ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0879remont.jpg (49,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0881remont.jpg (46,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0073.jpg (88,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0074.jpg (80,9 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0075.jpg (73,9 KB, 44 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-02-10, 17:25   #3778
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sobie kupiłam bluzki z krótkim rękawem,taką fajną koszulę w łączkę-motyw wiosennyportki krótkie do tej koszuli,ma taki pasek w łączke pasujący do góry.
Torebkę i przymierzałam ze sto par butów,ale nie wiem coś mi się ze stopą stało chyba,bo 37 mnie cisnęły,a 38 za duże byłyi w efekcie nie wzięłam żadnych.
No i oczywiście w douglasie zaszalałam

A tż tylko kilkanaście koszulek wzięłam na krótki

Ale dumna z siebie jestem,bo na dziecinny nie weszłam nigdzie i nic Ninie nie kupiłam

Sałatka:udo wędzone z kuraka,puszka ananasa,kukurydzy,czerwon ej faoli.
Kurczak i ananas w kostkę skroić,dodać kukurydze i fasolę.Całość wymieszać z majonezem.Jest przepyszna.
dzięki za przepis, wypróbuje.
dawaj fote fryz i teżeta

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

bardzo ładna kuchnia

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-02-10, 17:34   #3779
anakazar
Zakorzenienie

madzwinia dawaj obcą fujarę

Stary 2011-02-10, 17:43   #3780
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
madzwinia dawaj obcą fujarę
a podaj meila bo ja kilka wysłałam ale nie wiem czy do ciebie tez?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości