|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
iweczka zrobilam zdjecie przy okazjji pokoju
na 1 zdj na przewijaku jest przywieszony ten kosz na pampersy. kolezanka ma i sobie chwali, ze nie czuc zapachu w pokoju, i to jest po prostu higieniczne. tylko 20 zł. a to drugie to miaseczka na wode lub mozna inne potrzebne przybory wlozyc.Obraz 002.jpg Obraz 004.jpg Obraz 005.jpg
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
castia a tą lewatywę to do szpitala czy sama sobie chcesz zrobić?
diatoma mamy ten sam przewijak i ..kieszonki ;P sliczny pokoj
|
#3393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() diatoma ale ślicznie to wszystko wygląda naprawdę pięknie
|
||
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Monti, lepiej się spakuj bo w końcu będziesz w panice latać
![]() Diatoma, śliczny pokoik |
|
|
|
#3395 |
|
Raczkowanie
|
U nas w Wejherowie dają czopki, ta tradycyjna lewatywa już chyba odeszła w zapomnienie
Chociaż może tez stosują w jakiś konkretnych przypadkach ![]() Mogłabym mieć ten termin ustalony wczesniej, cieszyłabym się ![]() z OM wychodzi, że powinnam urodzić 18 marca, teraz z pomiarów wychodzi nam 1-2 tyg później (z kości udowej tydzień, z główki 2 tygodnie). Ciekawe jak to wyjdzie, teraz idę na wizyte do lekarza dopiero 3 marca, pewnie wtedy dowiem sie więcej Nie moge sie doczekac
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Castia zaciskaj te nogi!
Twoje dziecko chyba wyczuwa ładną pogodę za oknem Ja lewatywę mam miec robioną na miejscu w szpitalu...wiecie jak jest podawana? diatoma super pokoik
|
|
#3397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
diatoma sliczny ten pokoik
|
|
|
|
#3399 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kobietki,
castia bardzo ciekawie się zaczyna robić,
|
#3400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja tez mam mieć robioną w spzitalu ale swoja mam miec, nawet nie wiem jaką dadzą TZ w aptece![]() bardzo ![]() ale jak ja mam co noc przezywac takie katusze to wole urodzic juz. byłyby jaja gdybym sie przeterminowała i tak miesiac chodziła z tymi bólami...łooo jezu chyba bym padła ![]() wy wszystkie urodzicie z poczatku marca a ja bede nadal z brzuchem chodzic a najwiecej lamentowałam
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-10 o 15:14 |
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo wzruszajacy post |
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
a idź Ty.....
nie skorzystam castia, Ty zostaw pranie i inne *******y i odpoczywaj, bo naprawde zaraz będzie porodóweczka!!! [QUOTE=gosikk_s;24991982]Kasiapruszkow, przedtem waga dziecka powyżej 4kg uprawniała do cc, teraz z tego co wiem jeszcze wyższa. Więc nie liczyłabym na skierowanie moj gin wczoraj powiedział, że 4 kg to smiało rodzimy naturalnie, od 4,5 cc diatoma, pokoik sliczny
|
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj nick wziłą sie lata temu z połączenia literki A od anna i Nika tak miała na imie moja kocurka ![]() Cytat:
tylko porozrzucane po sypialni kupki zrzeczami dla małej tu jedna kupka przygotowana do torby tu druga posciel + przewijak tu trzecia do prasowania.. wszeystko w takim roz*******zielu Cytat:
![]() nooo ale moja mała wie ze musi dotrzymac conajmniej do 1 marca mamusia kazała a mała słucha grzecznie![]() Cytat:
nastka bardzo wzruszający post
|
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
diatoma śliczny pokoik
castia to zaciskaj nogi no chyba, że chcesz być jeszcze mamą lutową ![]() Montii lepiej pakuj tą torbę bo kusisz los hihi
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Nastka teraz może byc juz tylko dobrze
patrycja wolałabym byc jednak marcóweczka, no ale jak córci sie tak spieszy to co ja poradze. tylko ze mogłaby sie jeszcze wstrzymac do tego 38tc.... zeby juz bylo tak w terminie Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-10 o 15:50 |
|
|
|
#3408 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nastka brawo za wytrwałość
Cytat:
hehe nie wiadomo jak ona to czuje Cytat:
tylko mojemu tżtowi się nie podoba dlatego u nas będzie Oliwier ![]() Cytat:
sukienka też ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale śliczny pokoik
|
|
#3409 |
|
Raczkowanie
|
ja uciekam , bo muszę się psychicznie nastawić na robienie koralików z modeliny z córka bo zaraz z przedszkola wróci, heh a ta modelina taka twarda
mam nadzieje że do jutra dużo czytyania nie bedę miała no i czekam na kuriera z łóżeczkiem |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nastko przeszłaś swoje, ale teraz będzie Ci to wynagrodzone tym wyczekanym maluszkiem
Życzę Ci wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale poważnie to ja miałam straszne bóle przy szyjce jak się mały ruszał, ale jakoś się uspokoiło. Nie wiem czy to na pocieszenie czy nie Cytat:
Cytat:
A już mi przy grzywce siwe włosy wyskakują![]() Cytat:
Wszystko będzie poręcznie, nie to co u nas. Teraz tak sobie myślę, że dobrze jak będzie przejście do łóżka ![]() Przyszła do mnie karuzela, mata i taka zabaweczka od 3m życia. Karuzelka chyba fajna( Tiny Love Wyspa marzeń), ale nie podoba mi się to zaczepienie do łóżeczka, obawiam się, że może poodgniatać szczebelki, albo będzie niestabilne. Ale zobaczymy. Poza tym jest bardzo kolorowa. Melodyjek jeszcze nie wypróbowałam bo baterii nie mam No, ale co tam. ZUS płaci to mamusia kupuje
|
|||||||
|
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja widzilam te komody w ikei..... ja kupilam taka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19847862 z przewijakiem u gory potem go mozna odmontowa i jest normalna komoda ..tu masz cos podobnego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218 Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-02-10 o 16:07 |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja mam wlasnie takie bole przy szyjce, czuje ze mała chce wyjsc ![]() moze i u mnie sie uspokoi. moja siostra mowi 2 dni temu ze ja brzuch boli i pachwiny a tu bach dzisiaj urodzila ![]() moze i ja za 2 dni urodze bo tez mnie boli brzuch i pachwiny ![]() a teraz siedzie i wiruje mi caly pokoj dookola ech schizuje wiem. juz milcze
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-10 o 16:37 |
|
|
|
|
#3413 | |||||
|
Zadomowienie
|
gratulację
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witamy po przerwie. może jeszcze się obróci i będzie poród sn Cytat:
Cytat:
zazdroszczę Ci że już masz wszystko przygotowane . ja odliczam dni niby z tż umówiliśmy się że łóżeczko rozłożymy ok 26-27 lutego .zobaczymy jak będzie . już nie mogę się doczekać jak wszystko będzie rozłożone będę mogła położyć przewijak na łóżeczko, ustawić koszyczki a w nich kosmetyki zawiesić lampkę , przykręcić karuzelę... eh... jeszcze troszkę
http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png Kacper 18.04.2011 Edytowane przez laseczkaa Czas edycji: 2011-02-10 o 16:52 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Jokr3 to jest ten system http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10103347
co do pościeli do wózka to tą co chce kupić ma wymiary 70x50 a do kołyski 70x80 i podusia też większa i obawiam się że niby 30cm różnicy ale w wózku będzie jej za dużo potem
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fakt- wypchnelo do przodu ![]() na katar Amol smaruj pod nosem, skrop sobie poduszkę- działa super. U mnie dziś tak pięknie wiosennie, że zabrałam psa i poszliśmy chyba na 2 h spacer. Pies zadowolony i ja też- poruszałam się trochę, bo tylko w tym domu siedzę i za kurę domową robię. diatoma super pokoik szkoda, że my na razie nie możemy sobie pozwolić na osobny dla dziecka....---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Zapytałam dzis (niepotrzebnie) koleżankę jak jej się rodziło w szpitalu, w którym zamierzam. Oto, co mi napisała: Najbardziej niemile to wspominam sprawdzanie rozwarcia przez lekarza, podchodzą do ciebie jak weterynarz do krowy. Dosłownie. To mnie bolało bardziej jak sam poród. A do jakiego chodzisz lekarza, bo najlepiej żeby pracował w szpitalu, bo wtedy przynajmniej się Tobą zajmie. Ja chodziłam do babki, której nie ma na oddziale i miałam przegwizdane. Rodziłam 23 godziny. przez 9 godzin miała tragiczne bóle , ale okazało się, że nie ma rozwarcia. stanęło na 3 cm i koniec. w końcu po 20 godzinach męczarni pani pielęgniarka podała mi łaskawie kroplówkę bo cytuję" dajcie tej małej coś, bo ona ma tu już przecież dość". Co okazało się skuteczne i za ok. 2 godziny doszło do 9 cm i już Igorka normalnie z siebie wyrzuciłam Normalnie masakra
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy wtedy zwinąć i będzie ok tak pod spód pozwijasz i będzie to tak samo jak do łożeczka 135cm to dużo a łóżeczko ma 120cm długości ale wystarczy zwinąć na końcu tak pod spód i będzie ok ![]() Olusia nie przejmuj się ja mam gdzieś to co mi inne opowiadają o szpitalu każdy poród jest inny i tyle. dużo osób mi mówi po prostu: a co ja ci będę opowiadać przeżyjesz to zobaczysz a są osoby które tylko mnie widzą to: ooo bedziesz rodzić w szpitalu w x? ja tam rodziłam, masakra, pękłam wzdłuż i wszerz, dziecko mi próżnociągiem wyciągali, lekarz mi po brzuchu skakał, prawie zeszłam z tego świata a ja się uśmiecham i mówię : ach widzisz tylko to było 15lat temu ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-02-10 o 17:20 |
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam zrobić zamówienie w doz i wyszło ponad 300zł zastanawiam się czy to wszystko jest potrzebne.... tzn nie chodzi o kasę - ale no właśnie macie to już kupione??
1 x Alantan Plus, maść, 30 g z myślą o brodawkach 1 x Aspirator Sopelek, do usuwania wydzieliny z nosa, 1 szt 1 x Bella, patyczki higieniczne, 200 szt 1 x Bella, płatki kosmetyczne, bawełniane, kwadratowe, 50 szt do przemywania buzi 2 x Bella, podkłady higieniczne, Mamma, 10 szt do szpitala ( mam w domu jeszcze 1 paczkę i absorgyn też) 2 x Bella, podpaski Nova maxi, 10 szt wiadomo 1 x Bella, wkładki laktacyjne, Mamma z przylepcem, 30szt 1 x Bepanthen, 5%, krem, 30 g też z myślą o brodawkach 1 x Canpol, gruszka do nosa, aspirator, 1 szt jakby Sopelek nie podpasował 1 x Enema, roztwór 150 ml (jednorazowego użytku) lewatywa bo nie wiem czy w szpitalu trzeba mieć swoją 1 x Hipp, herbata dla kobiet karmiących BIO, 1,5 g, 20 saszetek 1 x Kompres włóknisty jałowy Medicomp, 5 cm x 5 cm, 4 warstwowy, 50 szt do pępka 1 x Molinea Plus-L, podkłady, 40 x 60cm, (Hartmann), 30 szt na przewijak/do łóżeczka/łózka 1 x Octenisept, dezynfekcja skóry i błon śluzowych, 50ml (atomizer) 2 x Seni Soft, podkładka, higieniczna, 90cm x 60cm, 5 szt do szpitala 1x Sudocrem, krem antyseptyczny dla dzieci, 60 g do szpitala mały / do domu mam też duży 1 x Tantum Rosa, 500 mg, proszek, 6 saszetek 1 x Termometr IRT-3020, do ucha, (Braun) do ucha/czoła nie mam ani jednego w domuDół formularza Diatoma mamy chyba te same meble ( łóżeczko/przewijak i dodatki też ) heheh super to u Ciebie wygląda - u mnie jeszcze nie złożone
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-10 o 17:38 |
|
|
|
#3419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja znam tylko jeden sposób jedną drogę
|
||
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
castia, będzie dobrze
może niunia jeszcze troszke pogości się w brzuszku ![]() za chwile zabierają mi kompa.....ehhhh więc jesli się uda (przywiozą mi kompa, bo mój nie chce złapac neta), to jutro do Was zajrzę kurde, ale na koniec sie poskarżę, zamówiłam rożek z usztywnieniem i co....... przyszedł, ale bez usztywnienia. Już naskrobalam maila do sprzedawcy, bo co to ma być ![]() ehhhhhhh.........zawsze jakieś problemy. ok, zmykam. Miłego wieczorku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

na 1 zdj na przewijaku jest przywieszony ten kosz na pampersy. kolezanka ma i sobie chwali, ze nie czuc zapachu w pokoju, i to jest po prostu higieniczne. tylko 20 zł. a to drugie to miaseczka na wode lub mozna inne potrzebne przybory wlozyc.

zaciskam nogi i nie rodzę

Twoje dziecko chyba wyczuwa ładną pogodę za oknem

Waży 2-2,2 kg. Mam nadzieję, że wszystko z nim ok, że to nie oznacza nic złego