|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Eweska
Renessme Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-10 o 19:01 |
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Wylicytowałam taki płaszczyk dla niuni, nie wiem czy się przyda, ale tak się na niego napaliłam, że .... musiałam kupic
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1439701870
|
|
#483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Naprawdę, najważniejsze że możesz w porę zareagować Cytat:
No i brzuszek śliczny i zgrabniutki
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczonka... poprzednie badania miałam w szpitalu, poniewaz miałam podbarwiony śluz i wolałam to sprawdzić (wszystko było ok, a podbarwiony śluz wynikał z nadżerki), a dzisiejsza wizyta to normalna wizyta u mojego lekarza prowadzącego...
Listopadowa... szczerze powiedziawszy do mnie też taki argument średnio przemawia, chociaż ja psycholożka z wykształcenia ... jakby się nad tym głębiej zastanowić, to może i coś w tym da się znaleźć...W 32 tyg miałam robić trzecie genetyczne badanie ale z tego wszystkiego zapomniałam o tym porozmawiać z moim ginem ![]() Na szczęście maluszek rośnie tak jak powinien... Dziękuję Dziewczyny za wsparcie Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy...
|
|
|
|
#485 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana, nie nic nie dostalam, na wszystko co dostaje to odpisuje zawsze, chociazby "ok". takze wyslij jeszcze raz bo do mnie nic nie dotarlo na co bym nie odpisala Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja po wizycie. a wiec kolejny raz sie czuje jakbym uciekla spod noza... no next time jak ciagle bedzie oscylowac w okolicac 9 no to jednak dobrze by bylo jakbym poszla do szpitala i tam poobserwuja, zrobia badania itd. serduszko bije(146 to chyba wszystko... ide wszamac kolacyjke |
|||||
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez wcale nie korzystam tylko i wyłącznie z minerałków .Renessme, bardzo mi przykro po tym co przeczytałam.. tak jak napisała Monia, na pewno słowa nie stresuj się wiele Ci nie pomogą, bo to Ty musisz leżeć i to Ciebie dotyczy ta sytuacja. Ja mam tylko wielką nadzieję, że po przeleżeniu tych kilkunastu dni, Maleństwo się troszkę cofnie i będziesz mogła troszkę aktywniej żyć. Pamiętaj, że robisz to w szczytnym celu.... niektóre dziewczyny prawie całą ciążę muszą leżeć.. choć to też pewnie żadne pocieszenie dla Ciebie. W całej tej sytuacji, jednak musisz dostrzec szczęście w nieszczęsciu, bo trafiłaś do lekarza w dobrym czasie... nie doszło do niczego złego, a teraz jesteś już zdiagnozowana i nie będziesz sobie oraz Maluszkowie nieświadomie szkodzić. Masz tutaj nas, cały dzień możesz na nas liczyć Sama troszkę strachu się najadłam, gdy przeczytałam Twój post.. we wtorek idę do lekarza i dowiem się co i jak dalej. Dziękuję za dobre rady i troskę Masz rację, praca to nie wszystko, bo jedna głupota w ciągu 9 msc może mieć nieodwracalne skutki. Na pewno nie będę do 8 msc latała do pracy.. Jutro zaczynam 6msc.. tzn 24 tc. Trzymaj się mocno i pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie
|
|
#487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecie co, jak ogladam takie mini dorosle ciuszki, to JA TEZ KCEM DZIEWUSZKE! miarka sie przebrala... dzisiaj skladam odwolanie do mojego tz..... ma byc bronchilda! nie wazne jak to zrobi teraz! ![]() dziewczonka, prawdziwe cudenko ![]() ja wczoraj kupilam lancuszek do smoczka TT. kurcze kupilam te smoczki w sklepie ale lancuszkow nie bylo,w iecie ja ciezko o nie?????????? przynajmniej w mojej okolicy, i kupilam czysto bawelniany kocyk na allegro, kiedys linka do niego wklejala eve, ja tez je stosowalam przy synku, takze zamowilam wczoraj, ale dzisiaj chyba tez cos zamowie zeby humor sobie poprawic..... ogladalam te literki co moria dla iguski kupila, no sa piekne, tez bym kupila, tylko pewnie starszy tez bedzie chcial ![]() no i zbieram sie do wystosowania postu do morii o zmienienie imienia na pierwszej stronie.... ale kurcze.... moj tz podjal meska decyzje, ja tam do konca nie jestem zdecydowana, ale dla dziewczynki ja mialam wybierac, takze zgodnie z umowa, musze sie dostosowac
|
|
|
|
|
#488 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Renessme kochana
Cytat:
wiadomo, ze kazdy maluch inny. Ja stawiam na normalne lozeczko. Bujac sie bedzie w lezaczku... ale to tez tylko na chwile Cytat:
wygladacie super! Ja bylam dzisaj u poloznej z siuskami. Zapytalam sie o ta glukoze. Powiedziala mi, ze ja mam badana z krwi i jak nie ma ryzyka i jak w rodzinie nie bylo problemow to nie ma podstawy robienia mi badan z ta glukoza. Zmierzyla mi brzuszek i rozmiar mamy prawidlowy serduszko bije miarowo. Cudny dzwiek. Bedzie to moj dzwonek w telefonie Dostalam plytke i ulotke o karmieniu piersia jeszcze nie ogladalam. W weekend sie tym zajmie
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje dobrych wiesci po wizycie ![]() co do tego ze dziecko sie przyzwyczaja szybko, to naprawde zalezy od dziecka. moje jak raz na jakis czas poszlo pozniej spac, czy mialo wporwadzone jakie kolwiek zmiany, to szybciutko wracalo do normalnego rytmu, ale maly mojej kolezanki.... jeden dzien obsuwy ze spaniem i miala przerabane przez tydzien, takze faktycznie kazde dziecko inne. a co do tej glukozy.... to zbuczcie mnie ale ja nie kumam tego, po co to badanie, przeciez na pewno sa jakies nowsze, inne metody kontroli cukru, np zmierzyli by po posilku normalnym glukometrem i tyle, dzisiaj rozmawialam z pielegniarka na ten temat, i mowila ze keidys byly inne normy , i wogole. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
no wlasnie nie wiem jak u mnie z ta szyjka... niby nic nie mowi, ale kurcze, dzisiaj znowu tak dlugo badal... dzisiaj to az bolalo, chociaz jest bardzo delikatny(nie dusi po brzuchu ani nic) mlody lezy niziutko caly czas za 3 tyg mam wizyte takze spisze sobie pytania na kartce i bede go bombardowac pytaniami, bede chciala wiedzeic dokladnie Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-02-10 o 19:33 |
||
|
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smacznego ![]()
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 słodkie te na długi rękaw, ja się obawiam że u mnie już same resztki będą, bo jak byłam ostatnio to prawie nic już nie było
, a powiesz mi co to są te takieniby szaliczki pod skarpetami ??? bo jakoś wymyślić nie mogę, aha doczytałam że ściereczki do ulewania ![]() co za cudo wymyślili dla mnie najlepsza pielucha tetrowa poza tym moja Zocha W OGÓLE nie ulewała ![]() może też CI się taki egzemplarz trafi ![]() Renessme1985 powiem twardo ---> kładź się na wyrko i nie rozpaczaj dobrze ze wszystko w pore zauważone, teraz trzeba tylko dużo samozaparcia i wszystko będzie dobrzemimbi bujanie niepotrzebne !!!!!! ![]() eweska znów wymiatasz, ciąża Ci służy agnieszka_pe25 raczej chyba domięśniowo to żelazo a nie dożylnie ![]() dobrze ze dobrze z dzidzia ![]() Zosia usypia z męzulem byliśmy na tym spotkaniu z maluszkami śmiesznie troche było bo taki maluchy ciężko zmusić do tego żeby razem coś robiły hitem były balony ![]() a Pani chciała mnóstwo innych rzeczy robić i te balony ciągle dzieciaki rozpraszały ![]() Zosia nawet fajnie się tam odnalazła jak się zajęcia kończyły to ona dopiero się rozkręcała jednego chłopca trochę sytuacja przerosła bo płakał w sumie całe spotkanie ![]() idę coś zjeść |
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znowu, bo bylam rowno tydzien temu, a tak do konca nie jestem przekonana o tym czy jest ok , bo on malo mowi, tez mam wrazenie wyznaje zasade ze zbyt duzo info nie jest potrzebnych pacjentce . wczesniej mialam wizyty co miesiac, teraz co 3 tyg i pewnie juz tak zostanie. dzieki, dzisiaj mialam ochote na taka kaszke jak malym dzieciom sie robi i sobie zjedlismy z mlodym ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- no cytujac go to mowil o dozylnym. ja tam kontaktu z tym nie mialam, takze nie wiem jak sie podaje, ale na pewno padlo slowo dozylnie. |
|
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Renessme1985 najważniejsze ze w porę jest reakcja! Będzie dobrze! Leżeć i sie relaksować! Poproś dzidzie, tak w myslach albo na głos, jak Ci wygodniej zeby się jeszcze nie szykowała bo za wcześnie i to nie było by dobre rozwiązanie! Powiedz dziecku ze bardzo chcesz żeby juz było z wami ale to za bardzo niebezpieczne...
Moze to i śmieszne ale naprawdę wierze w siłę naszych myśli, życzeń... Ja dzis byłam na fitnesie-aktywne 9 miesiecy. Pomachałam rekami, nogami i od razu mi lepiej
|
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka - lekarz nie wystarczająco nastraszył TZta - znowu dzisiaj słyszałam "przeciez nic takiego się nie dzieje, nie nakręcaj sie .....ych.
Odpoczywam, odpoczywam siedze przed TV z lapkiem i tyle. nudzi mi się .kasia - a są wolne od bisfenolu?. Renesmee - o ile dobrze przeliczyłam to maciupek ważył 1kg w 26tc tak? To powiem Ci że waży idealnie więcej - więc jest wszystko w porządku. Bo w 28tc powinien ważyć 1kg więc - masz większe dziecko a to dobrze podobnie jak u mnie. Według mojej książki w 31tc dziecko waży ponad 15kg, a Twój już ma ponad 1kg (zresztą wyprzedasz tc według usg - co jest b. ważne przy naszej szyjce), to napewno za te 3tyg przybierze ten 1kg. Ja też licze że mój przybierze do następnej wizyty - za 2 tygodnie na tyle żeby był powyżej 2kg. Ja bede wtedy w 30tc.aha - a był to ten sam lekarz? ten sam Cię badał?. Damy rade!!!! .aga_pe - wiesz, że ja nawet o tym nie pomyślałam - o tych farbach? muszę kupić jakąś "zdrową" - muszę poczytać, bo włąśnie remontujemy i wyleciało mi to z głowy zupełnie. osobiście mam wrażenie że jej podejście "eko" jest co najmniej lekko przesadzone , ale to moje prywatne zdanie.co do wizyty - jakby byłoźle to by Cie wypuścił bez słowa do domu. daisy - według mojej książki od 23tc jest 6miesiąc, a od 28 7dmy ![]() mimo wszystko, ja bym chciała jeszcze do pracy pochodzić, ale żeby były wszystko OK. bo tak to siedze w domu i stresuje się że mój maluch wcale się tak dużo nie rusza. pośniadanku ma chwilę aktywności, potem długo długo nic a wieczorami jak się kłądę to też jest spokój. siedze w domu i mam czas na myślenie o wszystkim (myślenie za bardzo ).andziot ja to sie takich spotkań maluszków doczekac nie mogę dziewczyny, jakiś czas temu pisałam że moja klinika daje listę rzeczy potrzebnych jak się idzie na poród - oto on - czy nie jest "za krótka"?! - karta ciąży - dowód - karta ubezpieczenia zdrowotnego - skąd ja to mam wziąć? chyba karta NFZ taka chipowska jak u nas mają?! - wyniki grupy krwi - wynik układu krzepnięcia i morfologia - chyba będę jeszcze pod koniec robić?! - adres poradni dziecięcej do której dziecko zgłaszamy ![]() Dla mnie: - podkłądy jednorazowe semi 5 szt szlafrok - 2 koszule rozpinane (do porodu krótsza bawełniana) - klapki ![]() - przybory toaletowe ![]() - ręczniki - majtki jednorazowe - pieluchy bella ![]() Dla dziecka - chusteczki nawilżone - pampersy 3-6kg - śpiochy, koszulki, kaftanik lub body (po 3 sztuki) - rożek dla noworodka. Tyle. No i fotelik - w regulaminie jest zapisane że musi być .JEJU - przepraszam, nie wiem co ja dzisiaj pisze z takimi błędami. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-10 o 20:04 |
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
moniqac w DD TVN Reni jeszcze apelowała o wietrzenie wózków przed użyciem. Sa pokryte jakimś specyfikiem, chemia która ma chronic przed zabrudzeniami. Taka powłoka antybrudowa
Mówiła żeby w miarę możliwości wózek uprać ale mi to tak troche go szkoda, bo taki nowy i prac od razu...Żeby unikać wykładzin...też maja ta powłokę antybrudową. Zapomniałam jak ona na to fachowo mówiła. |
|
|
|
#498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet nie wiesz jak sie ciesze ze napisal o reni i jej eko podejsciu. ja tej kobiety poprostunie trawie, jak ogladalam ja w ddtvn, i sluchalam o tych normalnych pieluchach, o eko zabawkach dla dzieci (np kasztany ) i takie tam pierdy, oo jeszcze o tym jak to ona zabiera w trasy tego swojego malucha i jak mu posilki przygotowywuje to mi rece opadly ze oni moga takie rzeczy pokazywac. to jest ok, ale nikt nie wspomni ze ma pewnie z 3 pomoce? w tym jedna lub 2 nianki? acz kolwiek jestem pelna podziwu ze sa ludzei ktorzy naprawde sa eko (ci normalni a nei gwiazdeczki) po za tym wydaje mi sie ze teraz jest moda na eko, laska sie wypalila i znalazla nisze na rynku gdzie moze sie promowac w tym(to moje osobiste zdanie)
|
|
|
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz sie, ze co 3 tygodnie bo bedziesz pod stałym monitoringiem i prosze nie martwic sie na zapas, bo pałką ![]() Andziotka, robiłaś jakies zdjęcia Zosience ??? Smacznego ![]() Monia, ale rodzisz na śląsku prawda? bo NASZE województwo wymiata Gdy byłam kiedys w Krakowie z tatą u lekarza na NFZ i pani w okienku poprosiła książeczkę zdrowia to zarówno my jak i ona zrobilismy oczy jak 5 zł Tatę wówczas na oddział do szpitala przyjmowali...a te krakowskie gamonie nawet nie miały czytnika do naszych chipowskich kart Tutaj nadal używa się książeczek....Mówisz, ze 23tc to juz 6 msc? O kurde A ja sobie policzyłam tak: 24/4 tygodnie w msc = 6 msc Wzięłam to z głowy, więc pewnie Twoja ksiązka ma racjE ![]() Pieluchy bella to chyba te wkłady bella poporodowe ? ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My z mazowieckiego to nie mam pojecia bo w ZUS-ie mi powiedziała ze juz nie podbijaja i oni nie wiedza bo sie jeszcze z NFZ-em nie dogadali hihihih smiech na sali. Dlatego czasem chodze z wyciagiem z konta, z dowodem ze mam ZUS opłacony
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nooo bananowe rzadza.... i malinowe! ale bananowe mmmmmmmmmmmwiesz co, ja piore nowe tez, a co do waszych kart u nas nie ma, dalej sredniowiecze z ksiazeczkami |
|
|
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy no nowe to upierz...i wyprasuj...a wiadomo kto to wcześniej dotykał...może komuś w zakurzonej hurtowni na podłogę spadło...z tym to akurat nie jest dużo zachodu
|
|
|
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do listy rzeczy to pewnie wypisali najważniejsze ![]() Ja wczoraj pisałam smska do kolęzanki z sali, która urodziała w grudniu i pytałam czy ubranka dla dziecka też trzeba - okazało się, że nie - ewentualnie można zabrac czapeczkę i niedrapki. Cieszę się z tego bo już w głowie miałam tysiące myśli co zabrac, a przede wszystkim w jakim rozmiarze. A i dla dzidziusia jeszcze chusteczki nawilżane i coś do smarowania pupki. Z tego co zrozumiałam to pampersów nie.
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
u mnie stwierdzono anemie i muszę brać żelazo ..
cały czas je biorę od początku ciązy.. byłam dzisiaj na kręgielni-pierwszy raz w życiu .. i powiem wam, że fajnie było .. trochę się zmęczyłam, ale naśmiałam się bardzo .. ![]() bardzo był mi potrzebny taki wypad ..
|
|
|
|
#505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ją oglądam zastanawiam się jak ciężko jest być eko.. i aż tak wzorowo jak Jusis! Aczkolwiek jeśli w prawdziwym życiu też na prawdę stosuje się do tych wszystkich swoich zasad to szacun dla niej!
|
||
|
|
|
#506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Tż, który też jest ze Śląska też się z tego śmiał dopóki się nie przeprowadził na Dolny i nie zobaczył, że jednak standard szpitali "bez chipów" jest duuuużo lepszy ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny czy delikatne rytmiczne "pukanie" to czkawka dziecka, bo od paru dni mam tak kilka razy na dobę??
|
|
|
#507 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
też się pokłóciłam z TZ, ale potem spokojnie (o ile w ciązy można spokojnie ) porozmawiałam - mamy różne podejścia - wolałabym mieć jego, ale cóż.jakoś dajemy rade. a co do tej pani.... jak widziałam zabawki eko to to była już przesada .Cytat:
. ja też tak liczyłam - nie umiem liczyć tygodni ciążowych więc opieram się na książce .rodze na śląsku - więc biore karte - odkąd je wprowadzili, reszty nie rozumiem .Cytat:
.Cytat:
.
|
|||||
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Ile można napisać w ciągu jednego dnia
![]() A ja dziś wyszłam z pracy i chyba już tam nie wrócę, powód: spuchnięte nogi nawet po nocy, ginekolog na feriach, pojechałam do rodzinnego, dał mi wolne, zmierzył ciśnienie 130/80 - choć to dla mnie wysokie, bo zawsze miałam 90/60. Wystraszyłam się, że to zatrucie ciążowe, ale to chyba od długiego siedzenia w pracy i w domu przed komputerem. Nie oszczędzałam się i mam. Miałam zamiar pracować do końca lutego ale chyba nie dam rady, w następnym tygodniu wpadnę na dzień lub dwa, posprzątam biurko i wolne. Jutro idę na glukozę 75 g, powtórne badanie po dwóch godzinach, a skoro mam już wolne to umówiłam kocura na kastrację - wiem jak zawsze narzucam sobie milion zadań. Więc jutro rano dwa głodomory ja przed badaniem i kocur żarłok przed zabiegiem, kto z nami wytrzyma??? Myślę, że na wolnym będę miała więcej czasu by was czytać ![]() Jak sobie pomyślę, że to jeszcze tylko 3 miesiące to szok. |
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Lolko, ciuszki urocze ![]() Cytat:
W życiu nie można być niczego pewnym. Trzeba być na wszystko przygotowanym, tak, żeby móc sobie ewentualnie poradzić samemu. Cieszę się tylko, że koleżanka nie próbuje walczyć, tylko zaczęła leczyć się z tej miłości. Nie ma nic gorszego, niż narzucanie się facetowi, albo zatrzymywanie na siłę. Gdyby kiedyś mój TŻ chciał odejść, to nie trzymałabym Go. Na szczęście nigdy nie przyszło Mu to do głowy, jakoś się trzymamy przez ponad dekadę i nikomu nie udało się tego zniszczyć ![]() Kasiu, głowa do góry! Nie ma co mieć czarnych myśli Moria, no to może i chemią pachnie, ale mnie właśnie taki zapach proszku kojarzy się z czystością i świeżością Zresztą ja mało eko jestem, bo kibelasa też muszę potraktować jakimś domestosem ![]() Jednak orzeszki kuszą i kto wie, czy nie zgapię od Was pomysłu ![]() Jeszcze do Mamusiek, które używają balsamu Babydream przeciwko rozstępom. Mnie zapach nie przeszkadza, pachnie lekko dzidziusiem, taki przyjemny. Jednak jakoś niepokojąco szybko się wchłonął, nie zostawia uczucia takiego fajnego odżywienia, jak oliwka Eucerin. Dlatego rozważam stosowanie go na zmianę z oliwką, która została mi jeszcze z lata - pół butelki Vaseline Intensive Care z masłem kakaowym [parafina na pierwszym miejscu ], zapach boski, nawilżenie super. Zużyję to, co mam i wrócę do Eucerinu. ![]() Aha, na fitnessiku spotkałam dziś koleżankę, termin ma za 2 tyg., na brzuszku zero rozstępów, ale wczoraj pojawiły Jej się na biuście, bo przez tydzień olała smarowanie
Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-02-10 o 20:28 |
|
|
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba tak - nie mialam, ale tak je właśnie opisują. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

Czekamy na Ciebie fasolko

... jakby się nad tym głębiej zastanowić, to może i coś w tym da się znaleźć...

ciągle prowadziłam normalny tryb życia... praca, zakupy (oczywiście nie wnosiłam na 4 piętro), robiłam co chciałam i nikogo nie musiałam o nic prosić, a tu takie coś...
To tylko jeden pokój więc będziemy go zamykać i zostawimy okno otwarte aby się wietrzył, ja się postaram wybyć z domu na czas malowania a gdy będę w domu, to założę na twarz maskę 

jeszcze nie ogladalam. W weekend sie tym zajmie 

, a powiesz mi co to są te takieniby szaliczki pod skarpetami ??? bo jakoś wymyślić nie mogę, aha doczytałam że ściereczki do ulewania