|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
i na zakonczenie brawka dla anakazar sie naleza;
; w koncu
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Lawenda - jakby tak twój mały podszedł do mnie i spojrzał na mnie tak jak na tym zdjęciu to chyba niczego bym mu nie potrafiła odmówić. Ty go daj do jakieś reklamy.
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
do reklamy? bardzo chętnie. A potrzebują gdzieś?
tylko co on mógłby reklamować chyba samochody ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- no ja już idę spać bo potem w dzień nieżywa jestem. Dobranoc
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Lawenta - on z tą buzią i tym swoim spojrzeniem zareklamuje wszystko nawet ciągnik
|
#3845 | |
|
Wtajemniczenie
|
lawenda, ale słodziak... NIe biora go za dziewczynkę ? mojego Wojta biorą...:/
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
mąz się śmieje ze mnie - żelazko migaa strażakiem a ja na desce do prasowania mam laptopa. Chciał mi szuja zdjęcie zrobić...
|
|
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
U nas stan uzębienia się nie zmienił
nul,zero,nic ale chyba nie tylko Nadia jest bezzębna jeśli dobrze doczytałam choć czytanie w takim tempie i przyswojenie takiego ogromu informacji grozi błędem![]() Nadia potrafi bić brawo,"przybijać piątkę",pokazywać jaka jest duża, od kilku dni trenuje samodzielne stanie (przyuważyłam jak stoi kilka sekund i ląduje na tyłku), tańczy od dawna,mówi: tata(pierwsze słowo! ![]() ),baba(ciągle),mama(najc zęściej jak trzeba pożałować ),kaka (od 2dni),lala już się chyba znudziło i przestała mówić robi papa (choć nie zawsze),a i mówi coś w stylu "lej,lej",bo tak jej mówię jak np.robię sobie kawę czy podlewam kwiaty![]() pewnie i tak coś pominęłam,ale jestem z Niej baaardzo dumna ![]() Jak czytam i patrzę na zdjęcia..takie cudne te "nasze" dzieciaczki!!! ![]() mądre,fajne,piękne..z wielką chęcią oglądam wszystkie zdjęcia! i Nadii pokazuję za każdym razem się uśmiecha![]() zresztą ja to mam uśmiechnięte dziecko i aż serce się raduje jak na Nią patrzę ![]() Ja jestem na etapie przechodzenia na MM,dziś w sumie dopiero 5raz dałam je Nadii na sen,ale widzę,że chyba dobrze na nie reaguje. Daję jej rano kaszkę na mm,a później dopiero na sen mleko,a 1raz w dzień i 1raz w nocy cycuś. Powoli będę "zabierać"jedno karmienie. Nie mogę się od 2dni dodzwonić do przychodni do naszej pediatry..więc najpierw Was zapytam ![]() co z wit.D w sytuacji jak zaczęłam podawać MM?powinnam ograniczyć z tego, co się orientuję..daję co drugi dzień,ale muszę to oczywiście skonsultować. Pisałyście jeszcze o przytulaniu z dzieciaczkami - z Nadią to różnie bywa,choć myślę,że raczej jest przytulaczkiem ![]() W nocy od cycusiowego karmienia śpi z nami,ale nam wszystkim to chyba odpowiada I wtedy się przytulamy właśnie choć w dzień też się zdarza...nawet w dziwnych pozach,co załączę![]() Teraz np.się kręci,bo chyba czuje,że śpi sama.. My dziś jesteśmy same w domku,bo tż na służbie..więc lecę się przytulać ![]() dobrej i spokojnej nocki!!! ps.zapomniałabym..Nadia się przytula i ogląda bajkę,na leżąco,na mamie co za wygoda
Edytowane przez cynamonkowa Czas edycji: 2011-02-11 o 00:03 |
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cuuuuudny
|
|
#3848 |
|
Raczkowanie
|
ajajaj,będą szalały dziuwuchy
![]() a miałam iść spać ![]() uciekam
Edytowane przez cynamonkowa Czas edycji: 2011-02-11 o 00:12 |
|
|
|
#3849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuchnia jest jedna na dole, łazienki dwie jedna na dole tka co była nasza ta co teraz w remoncie i u góry w pokoju teściów. ![]() Ja bym chciała straaaasznie córeczkę, tak za2 lat jak Kubuś do przedszkola pójdzie - Emilka![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę kursu, też bym poszła na jakiś kurs ale u nas lipa a już o opiece nad dziećmi to nie ma mowy ![]() Kubuś słodko śpi, jak padł wczorj po 18ej tak śpi nadal - w swoim łóżeczku - jeju może już tak zostanie
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Erwi do zdjęcia zaczął gadać. No pewnie przez to MĄdre spojrzenie
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Jestem wyspana choć nie wiem jakim cudem, pewnie w ciągu dnia padnę. Erwi wczoraj poszedł o 20 spać, Eryk o 21 miał iść spać po chwili przyszedł że źle się czuje i jest mu niedobrze. Dalam mu lekarstwo, i wiaderko obok łóżka. Po 15 min przyniósł pełne wiaderko (nieważne że mają 3 auta służbowe, woli swoim)
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech... jak ja go kocham. Indywidualista taki. Papa nie robi, kosi-kosi nie robi i inne takie. Ale wstaje. Za to umie u mnie na komórce poruszać się po filmikach i muzyce i gasić zapalać światło, posługiwać się klamkami... Malusiek.Agnieszka - Olbrzymie gratulacje!!!!!!!!! Padam z zazdrości.
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki
najbardziej mi się podobaja wasze odpowiedzi"nie mamy siusiaka "czyżby?heheheCytat:
Co do kręgosłupa to na dole jeden kręg ma tak wyraźnie wystający jak siedzi miał to od urodzenia. [QUOTE=pl_madzia;24988187]tylkooliwka zapomniałam dopisać że mojemu tez jeden kręg tak wystaje, ale z tego co pamiętam to Erykowi tez odstawał, i to nic zlego ![]() QUOTE] ooo no właśnie,czyli możliwe,że to poprostu taki układ?ja się wybieram z nim do ortopedy żeby to zobaczyl ale pediatra moja powiedziala ze skoro wszystko robi w sensie siada itd to nie ma wskazań Asiulek Daniel tez rzadko pokazuje,za to jak powiem gdzie jest piłeczka,to się od razu na nią patrzy jak powiem daj piłeczkę to idzie po nią ale paluszkiem nie pokazuje. Daniel do tej pory wychodzi jeszcze w kombinezonie,ale ostatnio tż mówił,że zgrzany wrócił więc chyba przejdziemy na kurtkę. Minka jaki Ty blondasek jesteś ślicznie razem wyglądacieMichasia jakie poczucie rytmu super tancereczka i obowiązkowo nie nie u nas tez tak jest,slicznieMrowak Daniel by się nadał do Ciebie,on od samego rana rejony robi albo bierze mopa i zasuwa albo jak dostanie ściereczki to na dwie ręce jedzie i tak z 40 minut potrafi,szafeczki i wszystko wyciera,wczoraj pod prysznicem zamiast sie kąpać to on gąbką ścianki wycierał-już przesadza,raczki pokazuje że ma od ciasteczka brudnemusze go gdzieś zabrać żeby się w piachu wypaprał bo dzicko taki czyścioszek to przesada ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
musze spróbować Twojej wersji ![]() Agnieszka?????????jestem w szoku GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! klaski:Madzia ale miałaś nockę-masakra a jak teraz-lepiej się czuje? Martuko,Lawenda,Sidorcia, Cynamonkowa cudne macie maluszki-miny bezcenne
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-02-11 o 09:34 |
||
|
|
|
#3854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz jechałam bez dokumentów 120 miałam i też mi nie wypisali tylko powiedzieli że do zobaczenia na 50 w jankach , ale już panów nie spotkałam Cytat:
Cytat:
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
może być szkoła językowa, ale nie na takich warunkach jak mi kazano - bo o kase im tylko chodziło
ja prowadze lekcje indywidualnie i każdy jest zadowolony - od kilku lat mam te same osobyWg mnie im mniej osób w grupie tym korzystniej dla ucznia
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie tak kiedyś myślałam żeby jakieś indywidualne zajęcia sobie wziąść , ja troszkę gadam i sporo rozumiem , uczyłam sie calanem i po tym zaczęłam mówić sporo . czy gramatycznie czy nie ale gadam . Zwykle ludziska rozumieją co mam im do przekazania he he
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas leje
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
tez skonczylam callana i ardzo zadowolona bylam, zwlaszcza ze mialam super grupe same kobietki
a grupa malenka 5 osobowa byla.
|
|
#3859 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przede wszystkim super, że się cieszysz. Taka mała różnica wieku jak między mna a moim starszym bratem była - moi rodzice sobie poradzili, Ania_P sobie poradziła, to i u was będzie wszystko ok Cytat:
A te oczy, to naprawdę - zatopić się można jak to mawiają Cytat:
). Ona mam wrażenie idzie w drugą stronę - bardzo ładnie chodzi z wysokości, doskonale wie, jak się otwiera szuflady, nawet te wysoko, i się niesamowicie cieszy jak próbując chodzić upada na dupkę (ale to tylko na miękkim tapczanie - królewna po mamusi ) Ale ale - umie wkładać do garnuszka poszczególne kształty - czasem nawet sama wie, gdzie co powinno być (ale to wyjątek), najczęściej trzeba jej pokazać palcem. Cytat:
a Nadia to normalnie królewna jak moja ![]() Cytat:
A ja mam doła giganta - niby powinnam myśleć optymistycznie, ale czasem jak coraz to kolejne rzeczy dochodzą, to mam chwilową deprechę. Nawet to, co powinno cieszyć, przyprawia mnie o jeszcze większy dół. Kuźwa no! |
|||||
|
|
|
#3860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ktoś mi tylko mówił,że chyba do roku nie ma się co niepokoić..,ale pediatry muszę zapytać. Catro,Twoja Ola obchodzi urodziny tego samego dnia co ja! (tylko rocznik rzecz jasna inny,heh) ![]()
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U nas ciemniaczko zarosniete, mala kima....ja na 15 na egzamin do szkoly. Moge sie juz pochwalic ( nie chcialam zapeszac) TZ IDZIE OD PONIEDZIALKU DO NOWEJ PRACY! do firmy budowlanej czyli bedzie robil to co lubi! ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- madzia opis nocy jak z horroru-wspolczuje
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
MadziaPL - nocka to prawdziwy horror u WAS. Oby szybko minęło.
Cytat:
. I musiałam ja wziąć bo przecież obiecałam.Pewnie masz deprechę wiosenną ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Darusia - nowe mieszkanie, nowa praca - to będzie szczęśliwy dla was rok.
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Darusiaa - a z poprzedniej sie zwolnił czy to jakaś dodatkowa ?
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
ania nie dodatkowa, normalnie mial umowe , ale tu ma lepsze warunki i tam sie zwolnil.
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze zmiany , zmiany , zmiany ale wazne ze na lepsze
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
witam,
ja lece dzis na zakupy bo u nas duze promocnje 70%, wczoraj Ali kupilam za 100zł 3 pary spodni i 3 bluzeczki firmy pumpkin patch,. Oberwowalam mala no i moja siada do przodu podciagajac sie, ma chyba mocne miesnie brzucha ona wogile non stop w ruchu i sie zawsze z czegos smieje, kiedys pisalyscie o stalych pokarmach i moja miala problem z polyknaniem duzych kawalkow jedzenia tzn nie chciala ich jesc, ale teraz podaje jej takie dla dzieci ryzowe plaskie kółeczka o smaku jablkowym i one sa twarde i ucza dziecko polykac duze kawalki. lece na nalesniki z czekolada i ananasem moje ulubione sniadanko, pozdrawiam
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
My już po lekarzu.
Erykowi zapisala syrop przeciwwymiotny, bo się okazało że ten co mu w nocy dawałam, to przeciw rozwolnieniowy te mu nie pomógł, a jak się go pytala o kupkę to mówił że zawsze rano robi ale dzisiaj niet![]() Ale narazie mu nic nie daję bo mu przeszły mdłości po nurofenie, zobacze później. Erwi lekko cieplejszy ale ma taki kaszel odrywający.Jak go zbadała to tylko lekko czerwone gardło i osłuchowo dobrze, więc pewnie od katarku, bo gdzieś tam głęboko ten katar ma i mu spływa. Więc chłopaki jak chłopaki więcej krzyku i paniki niż to wszystko warte. Ważyłam Erwina to waży 11,5 kg, nie wiem jakim cudem bo jak go widzę w kąpieli to bym na oko góra 8kg dała
|
|
#3869 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agnieszka09;2500493 3
ANAKAZAR gratuluje ![]() Dziękuje Mnie też tż prawie przymusił.Wziął mnie spontanicznie.Jechaliśmy już do domu i zakręcił po dszkołe jazdy i nie było zmiłuj się ![]() Ale i dobrze,że tak zrobił,bo sama bym zwlekała pewnie do 2020? ![]() Agnieszka a tż zaskoczony?szcześliwy?:lo ve: Cytat:
Cytat:
Boję się jak jasna cholera.Cytat:
Cytat:
![]() Sama mam podobną kurtkę,nawet na foto tutaj pokazanym byłam w niej.Sama do niej zakładam oczywiście dzinsy,mam takie ala dzinsowe białe rury i świetnie do niej pasują. Ja w sumie sama chodzę prawie tylko w dzinsach,bo najlepiej się w nich czuję i pasują do wszystkiego prawie. Jak chwilę znajdę to posiedzę w necie i popatrze na portaski,bo ja w temacie spodni to ciemna jestem.Sama się ograniczam do dzinów i leginsów ![]() Okres mnie już ogromnymi krokami atakuje i słychać już tykającą we mnie bombe.Włosy latają jak chcą,patrzeć na swoja facjate nie mogę i czuję się i wyglądam jak pół dupy za krzaka Nienawidze okresu ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() Następny przystojniak Cytat:
![]() sidorcia Natalcia na te oczy to kawalerów nałapie ![]() Pózniej też swieże fotki swojej córy pokaże.
|
|
#3870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękujemy za wszystkie komplementy w imieniu Ignasia ![]() Współczuję chorych dzieciaczków. My właśnie z Michaliną przerabiamy zapalenie gardła - 5 dni temperatura powyżej 39 stopni a nawet powyzej 40 skakała. Dzisiaj juz troche lepiej ufff
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

; w koncu

nul,zero,nic 

(nieważne że mają 3 auta służbowe, woli swoim)
klaski: