Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 22:40   #571
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

demot
na dobranoc

do jutra
mamuśki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 22:42   #572
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Byliśmy w kinie
Nie wiem,czy to był wyraz, że się Edzikowi podobało, czy wręcz odwrotnie, ale kopał mnie przez cały film

Pranko schnie
Strasznie dużo tego
Planuję dalej remont, dziś kupiliśmy deski na szafkę do łazienki

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
a nowe ciuszki zakupione dla Maluszka też trzeba prac, przed pierwszym uzyciem ??
Pierz, pierz, najlepiej dwa razy.
I prasować przed pierwszym użyciem powinno się dwustronnie podobno.
Zawsze mniejsze ryzyko uczulenia itp.
No i jak pisały dziewczyny, nie wiesz, czy nie upadło, ktoś nie zdeptał ani nie macał...

A ja w ogóle teraz wszystko wyprałam
Śpiworek, ręczniczki, kocyk, wszystko na raz

A drugi raz zamierzam zacząć w marcu prać(ale już same ubranka, a resztę terasz szczelnie w pudełka z IKEA popakować) i prasować od razu i układać i pakować do torby do szpitala powolutku

A wiem, co jeszcze... te, które nie kupują sterylizatorów - jak sterylizować butelki? Można po prostu we wrzątku? Czy tylko myć (kupiłam szczotkę specjalnie do butelek TT)?

A właśnie i:
Co się dzieje z vanes? Mam wrażenie, że coś mało się odzywała dziś?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-10 o 23:11
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 23:15   #573
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No mało przytyłam, ale teraz zdrowo nadrabiam, a jak tak dalej pójdzie z tą czekoladą to Was dogonie

Lolka zamorduje Cię za tą Milkę, taki opis znalazłam: "Niecodzienne bogactwo smaków w każdym kawałku: cały orzech laskowy zanurzony w płynnym karmelu oraz warstwie mlecznego kremu, a całość ukryta w najdelikatniejszej czekoladzie Milka." i się cała zaśliniłam
No i powiem ci, że ten opis jest w 100% zgodny z rzeczywistością. Ja ostatnio pochłonęłam ją w 20 minut. Jak mąż wrócił z psem ze spaceru i chciał skosztować, to mi aż wstyd było, że nawet 1 kostki mu nie zostawiłam. Na szczęście tylko się zaśmiał i mi wybaczył.
Na wątku mamuś styczeń/luty znalazłam link do listu otwartego, żeby każda kobieta miała dostęp do znieczulenia zewnątrzoponowego http://www.rodzic-bezbolu.pl/
Pomimo, że wiem, że w szpitalu, w którym będę rodzić robią to znieczulenie na życzenie, to pod listem się podpisałam.

Pisałam wam wcześniej, że miałam ciśnienie 91/79. Bardzo źle się czułam i pomimo, że spałam do 12-ej, to po 14-ej znowu się położyłam i spałam do 18-ej. Jak wstałam, to ciśnienie dalej było bez zmian. Potem jakoś się lepiej poczułam, zmierzyłam ciśnienie i już było 98/56, czyli prawie mój standard. Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy, bo czułam się okropnie, jakbym miała zawału dostać, a mały ruszał się jak najęty, jakbym miała w brzuchu węża boa.

Katarzynka00 gratuluję

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 23:28   #574
matallewar
Zakorzenienie

Uciekam spać, bo już późno...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 00:12   #575
agus87
Zakorzenienie

to ja tez ide spac
Stary 2011-02-11, 07:29   #576
Aliczka88
Zadomowienie

A dziś witam już ZIMOWO !!!

I jak tu nie zgłupieć w taką pogode?? Wczoraj wiosna dziś zima...
Ale wczoraj posiedziałyście długo Zaraz wszystko ponadrabiam!

Nasz Okruszek o 4.30 obudził mnie taką dyskoteką w brzuchu, że do rana trwało i nic nie spałam chyba mocno zabalował
Małżu odprawiony do pracy. Z rana się nam zachciało i trzeba sie było jeszcze gimnastykować z tym brzuchem

A teraz lece otworzyć rybkę i zjeść pyszne śniadanie. Na obiad dorsza już wyciągnęłam żeby się rozmroził. I zrobie do tego surówkę i ziemniaki Mniam mniam

Aha, dziś 25tc zaczynamy

Żona
Mama Misia

Makijażystka

Edytowane przez Aliczka88
Czas edycji: 2011-02-11 o 07:44
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:10   #577
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

A ja dzisiaj strajkuję i nie ruszam się z domu. Leje mi się z nosa, jak ch.... Muszę to w końcu wygrzać, żeby się coś gorszego nie przyplątało.
Za oknem leje. TŻ poszedł mi po drożdżówkę na śniadanko.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:17   #578
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
U mnie dzis deszczowo :/
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam
beta 31,7..... odpowiada to jakoś 3-4tyg.

Evesko pięknie się prezentujesz
Renesme
klask i:

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

eweska własnie to widziałam, ale t eraz pytanie - czy Ty przez bliźniaki urodzisz pierwsza, czy ja przez krótką szyjkę? , ojej ..... czarny humor sie mnie trzyma
.
Heehehe ja mam nadzieję, że dotrwam jak najdłużej i pierwsza się nie posypię

Dziś chyba zamówimy ten wózek co Wam kiedyś pokazywałam, ten z allegro, jeszcze się zastanawiamy bo na razie kasa potrzebna na remont, a 2000zł nie jest mało, a jak wiadomo też inne wydatki są, chciałam też już pomału zakupic resztę wyprawki, żeby miec już spokój.
Mężul do FR pojedzie gdzieś pewnie w marcu, wiec ja muszę też mieć kase przynajmniej na miesiąc aż wystawi fakturę i będzie przelew, więc mamy sporo do obmyslenia.
Kilka dni temu pokazałam mężulowi wózek to jakoś nie był nastawiony na kupno, a dziś rano wspomniał że może byśmy go kupili skoro mi sie podoba, no i cena przystępna, bo nie wiadomo czy w podobnej cenie i taki zadbany sie trafi.
Wymiary wózka znam, myślę że dalibysmy radę wejść do windy, ewentualnie trzebaby było złozyć rączkę, ewentualnie zdjąć jeden gondolo-fotelik.
Niestety taka mam windę i wiem że z każdym wózkiem będe mieć problem bo krótszych juz nie ma

Ale się rozpisałam z rana
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:27   #579
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobryyyy!

U mnie też mokro i zimno, nie ruszam się z domu tym bardziej, że pewnie kurier z fotelikiem przyjedzie

A Wy uwierzycie, że dostałam dziś o 6:40! sms'a od kuriera z DHL, że ma dla mnie paczkę i prosi o kontakt! (sam nie zadzwonił)
Tak mnie to wkurza, bo ja mam płacić za rozmowę z nim aby się na godzinę odbioru umówić, po prostu szok. Już drugi raz jest taka sytuacja, raz do mnie też jechał DHL z paczką i zadzwonił kurier i mówi "Jestem tu i tu jak mam do pani dojechać"... No to ja mu mówię, że nie wiem i że wchodzę na zumi to go pokieruję no i zaczynam gadać a ten się rozłączył! i napisał sms'a "proszę o kontakt, skończyła mi się karta na telefonie" - jaaaaaaasne! Zadzwoniłam i musiałam go kilka minut instruować, później jak już był pod domem jakimś "cudem" miał jak zadzwonić i poprosić o otworzenie bramy (choć wystarczyło zadzwonić domofonem). Cwaniaki więc temu dzisiaj tylko sms'a napisałam, że proszę o dostawę dziś o dowolnej godzinie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
(...)
poza tym moja Zocha W OGÓLE nie ulewała
może też CI się taki egzemplarz trafi
O jaaa, myślałam, że dzieci zawsze ulewają

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy delikatne rytmiczne "pukanie" to czkawka dziecka, bo od paru dni mam tak kilka razy na dobę??
Myślę, że tak Ja wczoraj wieczorem właśnie czułam coś takiego i pierwszy raz wyczułam właśnie rytmiczność, może z minutkę to trwało. W ogóle mała znów mnie jakoś nisko kopie i się mocno kręci tuż nad bronchildą i brzuch też mam jakoś tak nisko. Wczoraj to już myślałam, że mi dołem wyjdzie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
(...) Zresztą ja mało eko jestem, bo kibelasa też muszę potraktować jakimś domestosem
Ja też!

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Wpadam jak po ogień
chwalę się i znikam
beta 31,7..... odpowiada to jakoś 3-4tyg.
No to elegancko! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
(...)
przedstawiam lozeczko z przeijakiem
i body
O jaaaacieeeee już masz łóżeczko Ale to bosko wygląda Ja też chcęęę!

Dziewczynki, poważnie zastanawiam się nad zakupem ochraniacza, czy to jest zawsze potrzebne? A jeśli tak, to czy od pierwszych dni życia dziecka czy można kupić później, ew. wtedy gdy będzie taka potrzeba bo dzidzia będzie ewidentnie pląsająca ?

No bo tak się zastanawiam, na początku będziemy mieć łóżeczko przy naszym łóżku i przez ten ochraniacz nie będę widziała małej, zawsze trzeba się będzie trochę podnieść

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:31   #580
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
...
trzymaj sie i duuzo sily ci zycze na jutrzejszy dzien
dzięki Aga, wzajemnie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
No i powiem ci, że ten opis jest w 100% zgodny z rzeczywistością. Ja ostatnio pochłonęłam ją w 20 minut. Jak mąż wrócił z psem ze spaceru i chciał skosztować, to mi aż wstyd było, że nawet 1 kostki mu nie zostawiłam. Na szczęście tylko się zaśmiał i mi wybaczył.
Na wątku mamuś styczeń/luty znalazłam link do listu otwartego, żeby każda kobieta miała dostęp do znieczulenia zewnątrzoponowego http://www.rodzic-bezbolu.pl/
Pomimo, że wiem, że w szpitalu, w którym będę rodzić robią to znieczulenie na życzenie, to pod listem się podpisałam.

Pisałam wam wcześniej, że miałam ciśnienie 91/79. Bardzo źle się czułam i pomimo, że spałam do 12-ej, to po 14-ej znowu się położyłam i spałam do 18-ej. Jak wstałam, to ciśnienie dalej było bez zmian. Potem jakoś się lepiej poczułam, zmierzyłam ciśnienie i już było 98/56, czyli prawie mój standard. Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy, bo czułam się okropnie, jakbym miała zawału dostać, a mały ruszał się jak najęty, jakbym miała w brzuchu węża boa.

Katarzynka00 gratuluję
Agnieszka, własnie szpital w którym ja będę rodziła ma certyfikat "Rodzić bez bólu" i mam w nim w 100% gratisowe ZZO, czyli w niektórych miejsach ten system funkcjonuje.. powiem szczerze, że myslalam, że wszedzie tak jest A jeśli się płaci za ZZO to jakiego rzędu są to stawki ??

Lolka, dzięki za uswiadomienie odnośnie wcześniactwa umknęły mi gdzieś wówczas te posty.

Co za pogoda pod psem leje i leje... szaro, buro i ponuro Dużo słonka Wam Kochane zycze
Wyspane ?????

Moria, i dobrze gościa załatwiłas

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-11 o 08:32
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:41   #581
zosiaaa
Zadomowienie

Witam

U mnie dzisiaj również pada deszcz, i jestem taka śpiąca, zawsze taka pogoda tak na mnie działa

Anulinka narobiłaś mi ochoty na drożdżówkę , a mi nie ma kto po nią pójść a samej mi się nie chce

Idę poczytać was dalej, przecież mam tylko 10 stron do nadrobienia

I słoneczka życzę, duuuużżżoooooo!!!!!

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:42   #582
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Agnieszka, własnie szpital w którym ja będę rodziła ma certyfikat "Rodzić bez bólu" i mam w nim w 100% gratisowe ZZO, czyli w niektórych miejsach ten system funkcjonuje.. powiem szczerze, że myslalam, że wszedzie tak jest A jeśli się płaci za ZZO to jakiego rzędu są to stawki ??
U nas kosztuje 500 zł, przy czym trzeba się wcześniej z anastezjologiem spotkać, ustalić i zapłacić.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:48   #583
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
U nas kosztuje 500 zł, przy czym trzeba się wcześniej z anastezjologiem spotkać, ustalić i zapłacić.
o kurde ! to znów mam więcej szczęscia jak rozumu.
Sprawdziłam jeszcze raz i jak byk jest napisane,
Usługi w ramach kontraktu NFZ

-Opieka okołoporodowa wraz ze znieczuleniem zewnątrzoponowym

a może anulinko u Ciebie też jest za darmo? Może to od stycznia się coś zmieniło?
Jak to moze być, że jedne szpitale za friko a inne kasują pieniazki.. To nie jest fair.. bo prawo powinno być równe dla wszystkich

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-11, 08:48   #584
dorkabl
Zadomowienie

Cześć kobitki

KOCHANE OD ! STYCZNIA 2011 ZEWNĄTRZ OPONOWE JEST NA KAS CHORYCH NIKT NIE PRAWA OD WAS BRAĆ ZA TO KASY!...inna jest sytuacja jak mam ja ze w obydwóch szpitalach w okolicy spotkanie na oddziale anestezjologa jest cudem :/

ddaaiissyy przesunął Ci sie termin myślałam że będziemy tak samo
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:50   #585
eweska
Moderatoreska

Zaraz w DDTvN będzie właśnie o znieczuleniu, dlaczego niektórzy maja je za darmo, a niektórzy muszą płacić.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-02-11 o 08:52
Stary 2011-02-11, 08:54   #586
andziot
Zakorzenienie

Witam się z rana
u nas pada deszcz

niania nas wyrolowała i powiedziała że dziś jej nie będzie
wkurzyła mnie bo powiedziałam jej że niedługo będziemy z niej rezygnować i pewnie już jej sie nie chce przychodzić
ale mam ją głęboko

może dziś z Zosią pojade do mothercare, tylko to cała wyprawa musi być

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, poważnie zastanawiam się nad zakupem ochraniacza, czy to jest zawsze potrzebne? A jeśli tak, to czy od pierwszych dni życia dziecka czy można kupić później, ew. wtedy gdy będzie taka potrzeba bo dzidzia będzie ewidentnie pląsająca ?

No bo tak się zastanawiam, na początku będziemy mieć łóżeczko przy naszym łóżku i przez ten ochraniacz nie będę widziała małej, zawsze trzeba się będzie trochę podnieść
dzieci ulewają z powodu niedojrzałości zwieraczy wpustowych, jedne bardziej, inne mniej ... moja chyba sobie bardzo dojrzała w brzuszku bo takiego problemu nie mielismy

co do ochraniacza to ja polecam,
może jak jest takie malucie to nie potrzebny bo nie da rady się ruszyć w łóżeczku, ale im starsze dzieciątko tym więcej wierzga
moja Zochna to czasami takie akrobacje wyczyniała przez sen że głowa mała, wtedy ochraniacz nie raz uratował jej główkę, nawet się zastanawiałam czy nie kupić ochraniacza na całe łóżeczko, bo to na pół to nie starczało, ale jakoś dotrwaliśmy
teraz już śpi bez, ale nie raz jeszcze w nocy przydzwoni w szczebelki

no to idę rysować na tablicy z Zosia
(nie wiem czy jechac do tego sklepu czy nie )

Stary 2011-02-11, 08:58   #587
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry

W moim szpitalu niestety nie ma znieczulenia tzn. pewnie jest ale trzeba płacić a na takie atrakcje to już niestety kasy braknie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:59   #588
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

KOCHANE OD ! STYCZNIA 2011 ZEWNĄTRZ OPONOWE JEST NA KAS CHORYCH NIKT NIE PRAWA OD WAS BRAĆ ZA TO KASY!...inna jest sytuacja jak mam ja ze w obydwóch szpitalach w okolicy spotkanie na oddziale anestezjologa jest cudem :/

ddaaiissyy przesunął Ci sie termin myślałam że będziemy tak samo
dorka, ale tylko na podstawie USG, które było robione miesiąc temu A tym nie można sie sugerować. Po prostu dzidzia miała wymiary o tydzień do przodu ale równie dobrze za chwile może miec tydzień do tyłu Ja liczę na nasz wspólny poród

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Zaraz w DDTvN będzie właśnie o znieczuleniu, dlaczego niektórzy maja je za darmo, a niektórzy muszą płacić.
ooo prosze jaki temat na czasie to oglądaj Eweska i nam tu donies naswiezsze info, bo ja w robocie kibluje i tak dobrze nie mam, by mieć ddtcn pod nosem, a przydałoby sie

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-11, 09:02   #589
eweska
Moderatoreska

Daisy o 9.30 będą o tym mówić. Czy cos ciekawego powiedzą na ten temat to się okaże.
U mnie w szpitalu podobno jest za darmo to znieczulenie, bynajmniej tak pisali na stronie a jak jest w rzeczywistości to nie wiem.
Stary 2011-02-11, 09:04   #590
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kobitki

no właśnie
to jest zawsze najprostsze wytłumaczenie lekarzy: "nie ma anestezjologa"
i wszystko ok
nie ma i i już
a ty sobie cierp !

Stary 2011-02-11, 09:05   #591
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Daisy o 9.30 będą o tym mówić. Czy cos ciekawego powiedzą na ten temat to się okaże.
U mnie w szpitalu podobno jest za darmo to znieczulenie, bynajmniej tak pisali na stronie a jak jest w rzeczywistości to nie wiem.

Eweska
, no tak jak Dorka mówi, na pewno jest że za darmo W "moim" szpitalu koleżanka z pracy 3 lata temu rodziła córeczkę i wówczas już było znieczulenie za darmo, więc jednak jakąś kasę na ZZO szpitale skądś muszą pozyskiwać..

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-11, 09:13   #592
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Na stronie rodzić po ludzku mój szpital też się chwali że zzo jest bez opłat ale cóż z tego jak wiem, że jest inaczej
Stary 2011-02-11, 09:16   #593
dorkabl
Zadomowienie

No właśnie mnie ostatni nasz minister zdrowia rozbawiła chasłem ze szpitale bedą teraz dostawac wiecej kasy za poród bo dochodzi znieczulenie. Ja sie pytam gdzie jest anestezjolog??

Kurna, naprawdę, dorzuciła bym te 500 zł (chociaż to dużo bo słyszę ze nie kiedy jest po 200) gdybym mogła. Bo nie wiadomo jak bedzie przebiegał poród a jak wiem ze opcji ze znieczuleniem nawet nie mam to mam lekką załamke :/

Szkoda że nie ma matallewar , ona siedzi w tych przepisach Moze ja się myle z tym ze wszystkie szpitale powinny miec za darmoche... ciekawe co powiedzą w DDTVN
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:24   #594
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

dorka a w którym szpitalu rodzisz? Mam kolezanke w Bielsku, która rodziła w lutym

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Na stronie rodzić po ludzku mój szpital też się chwali że zzo jest bez opłat ale cóż z tego jak wiem, że jest inaczej
Monia gdzie na stronie rodzic po ludzki odnajduje się szpitale? Nie moge znalezc chodzi mi o szpital Kraków, ul Siemiradzkiego

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-11, 09:25   #595
MoniaK
Zakorzenienie

daisy, proszę
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php
Stary 2011-02-11, 09:27   #596
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie wiadomo jak bedzie przebiegał poród a jak wiem ze opcji ze znieczuleniem nawet nie mam to mam lekką załamke :/
nie łam się dorka
poród boli, ale przez to, że dostajemy w zamian najpiękniejszy prezent na świecie jesteśmy w stanie przez to przejść bez znieczulenia
ja po porodzie dostałam takiego powera że mogłabym góry przenieść,
już z 30 min po biegałam i częstowałam ciasteczkami położne ....
mimo że nie spałam całą noc przed porodem to zmęczenia tak naprawdę przyszło dopiero wieczorem
aż mi łzy naciekły do oczu jak sobie to przypomnę

Stary 2011-02-11, 09:31   #597
bzyczka1
Zakorzenienie

Moria ochraniacze można zawinąć za część zagłówkową ochraniacza i wtedy będziecie mogły zaglądać do dziecka bez podnoszenia się

A co do tych opłat...to wiem że no w szpitalu za poród rodzinny też się nie płaci, tylko co z tego jak rachunki wystawiają np tak "darowizna na nowe firanki do sali" taka podkładka dla szpitali, bo przecież po pierwsze darowizna a po drugie na firanki a nie za poród rodzinny

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:32   #598
amarcia
Wtajemniczenie

Doczytalam, dzień dobry...

Jak kofam swoją pracę - tak dziś chcę do domu i spać
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:34   #599
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobryyyy!

moj mlody nie ulewal! jakis cud wczesniak i nie ulewal, tzn sporadycznie, za ta mala mojej kumpeli bardzo czesto i bardzo dlugo, musiala czyms tam zageszczac mleko bo nieszlo ujechac

co do ochraniaczy to rozumiem o co ci chodzi, z tym jak bedziecie miec lozeczko przy swoim to ochraniacz mozesz przewiazac tylko na scianie za glowka i caly bok pozostaly, a ten od waszej strony zostawic wolny. ja tez polecam w zwyklych drewnianych, bo jak dziecko zacznie sie okrecac to potem tak wali glowka o te szczebelki ze az zal patrzec

witam sie z rana

w miare wyspana dzisiaj. humor tez lepszy
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:35   #600
eweska
Moderatoreska

No i tak jak w ustawie, szpitale nieprawnie pobierają opłaty, nie powinny bo NFZ zwraca im kasę za zanieczulenie, ale decyzja o znieczuleniu należy do lekarza.
Więc znieczulenie powinniśmy mieć za darmo, ale zawsze lekarz decyduje czy są wskazania do podania znieczulenia. Tyle powiedziano w ddtvn.

Mówili tez o osobie towarzyszącej przy porodze, za to też nie powinnismy płacic, jedynie za realnie poniesione koszty przez szpital np. za fartuch ochronny, obuwie itp.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-02-11 o 09:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości