Przyjęcie weselne - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 13:23   #61
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Przyjęcie weselne

My płacimy ok 100zł od osoby, w tym mamy trzy ciepłe posiłki, zimną płytę i napoje. Zaczynam się tym wszystkim denerwować, decyzja o ślubie zapadła 1 lutego, więc w ciągu 10 dni załatwiliśmy termin w kościele, restaurację i nauki. Ciekawe czy zdążę z sukienką. Planujemy przygotować sporo muzyki na mp3 czy płytach sala do tańców jest, więc jak ktoś będzie chciał to potańczy.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:26   #62
bea_dalia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Moje miasto to nie 60 tys. tylko 600 tys. mieszkańców

Widziałam cenniki w różnych miejscach w mojej okolicy i cóż, za odpowiadającą mi jakość, trzeba niestety zapłacić. Max. 150 zł, i to razem z alkoholem, jest bardzo dobrą ceną za salę na zamku, w przepięknym otoczeniu Ja i TŻ jesteśmy bardzo zadowoleni
Za kilkadziesiąt złotych od osoby moglibyśmy zorganizować jedynie obiad + kawkę w zwykłej restauracji.
No niestety wielkość miasta lubi wpłynąć na cenę. Ja też nie uważam, że 150 zł to dużo, przecież w tej cenie mają nie tylko obiad, ale i płyte i dwa cieple dania jeszcze. To co innego niż sam obiad i plyta za poniżej stówki.
bea_dalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 13:44   #63
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bea_dalia Pokaż wiadomość
No niestety wielkość miasta lubi wpłynąć na cenę. Ja też nie uważam, że 150 zł to dużo, przecież w tej cenie mają nie tylko obiad, ale i płyte i dwa cieple dania jeszcze. To co innego niż sam obiad i plyta za poniżej stówki.
Dokładnie
Stary 2011-02-10, 14:09   #64
_kamea_
Zakorzenienie

Cena często zależy też od ilości osób jak jest dużo ludzi, to że tak powiem liczą hurtowo. We Wrocławiu studiowałam i organizowałam bal na zakończenie studiów (fakt, że za takie coś liczą inaczej, ale impreza trwała do 4 rano, jedzenia było dużo) i płaciliśmy po 130 zł, tak więc wiesz - duże miasto nie wszystko usprawiedliwia
Ale mam cały czas na myśli zwykłą salę, a nie zamek, bo wcześniej nie doczytałam
Stary 2011-02-10, 14:41   #65
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Cena często zależy też od ilości osób jak jest dużo ludzi, to że tak powiem liczą hurtowo. We Wrocławiu studiowałam i organizowałam bal na zakończenie studiów (fakt, że za takie coś liczą inaczej, ale impreza trwała do 4 rano, jedzenia było dużo) i płaciliśmy po 130 zł, tak więc wiesz - duże miasto nie wszystko usprawiedliwia
Ale mam cały czas na myśli zwykłą salę, a nie zamek, bo wcześniej nie doczytałam
Ja myślałam o m.in. przyjęciu tutaj -> klik!
Cena podobna, ale jednak wolałam bardziej klimatyczne miejsce, dlatego zdecydowałam się na zamek (zameczek właściwie, bo nieduży ) pod Wrocławiem Gdyby to było we Wrocławiu, to wolę nie myśleć, ile musiałabyć zapłacić za takie warunki

130 zł to mało jak na wesele, ale całkiem sporo jak na bal magisterski

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2011-02-10 o 14:42
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 14:52   #66
nokszon
Raczkowanie

Cytat:
Ja myślałam o m.in. przyjęciu tutaj -> klik!
Cena podobna, ale jednak wolałam bardziej klimatyczne miejsce, dlatego zdecydowałam się na zamek (zameczek właściwie, bo nieduży ) pod Wrocławiem Gdyby to było we Wrocławiu, to wolę nie myśleć, ile musiałabyć zapłacić za takie warunki

130 zł to mało jak na wesele, ale całkiem sporo jak na bal magisterski
Bardzo mi sie podoba to miejsce co pokazałaś ale jak mówisz ze ten zamek jest jeszcze bardziej klimatyczny to Ci zazdroszcze
nokszon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 15:30   #67
bea_dalia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Ja robię przyjęcie weselne w centrum Krakowa - mam 70 osób, czy mialabym 40 czy 120 to zrobiliby mi tam przyjęcie za tę samą cenę - 185 zł za osobę, bo i tak muszą restaurację zamknąć. W cenie obiad 4 dania, dwa dania ciepłe, bogata zimna płyta (salatki, sery, oliwki, miesa wędzone, miesa pieczone, wiejskie, kielbaski, galaretki drobiowe, pasztet, trzy rodzaje ryb, jaieś sosiki, pieczywko), bufet ze słodkościami (dwa gatunki ciasta i babeczki, male tiramisu, male mascarpone z owocami, mala panna cotta, male galaretki), woda, kawa, herabta, soki. Alkohol i gazowane napoje osobno. I uważam, że nie jest to drogo jak na Kraków. Ale - w czarnym Dunajcu moglabym miec za 220 zl wesele dwudniowe, z noclegiem i sniadaniem dla gości w cenie... Więc... Miasto potrafi narzucić ceny. Ja przeszlam z 25-30 miejsc w centrum (bliższym i dalszym)Krakowa, fakt, że jednak centrum, gdybym ruszyla się znacznie dalej, pewnie byloby taniej.

ja mam mimo wszystko wrażenie, że z tymo cenami, to jak torche z cenami nieruchmości...

Edytowane przez bea_dalia
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:34
Stary 2011-02-10, 16:13   #68
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nokszon Pokaż wiadomość
Bardzo mi sie podoba to miejsce co pokazałaś ale jak mówisz ze ten zamek jest jeszcze bardziej klimatyczny to Ci zazdroszcze
Wiesz, to kwestia gustu

Ja wolałam bardziej zaciszne miejsce, poza miastem, z większym ogrodem, ławkami, latarniami

Załączam kilka zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zamek1.jpg (72,5 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zamek2.jpg (31,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zamek3.jpg (25,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zamek4.jpg (28,0 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zamek5.jpg (34,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zamek6.jpg (35,5 KB, 58 załadowań)
Stary 2011-02-10, 16:15   #69
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz, to kwestia gustu

Ja wolałam bardziej zaciszne miejsce, poza miastem, z większym ogrodem, ławkami, latarniami

Załączam kilka zdjęć
Bardzo ładne miejsce
Można zrobić świetne zdjęcia
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 16:25   #70
pani-jesień
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;24996392]Bardzo ładne miejsce
Można zrobić świetne zdjęcia [/QUOTE]

Dzięki Z tyłu zamku jest dużo zieleni, ławeczki, ale nie mam fotek, żeby pokazać.
Stary 2011-02-10, 17:48   #71
latinka
Zadomowienie

GG do latinka

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
My płacimy ok 100zł od osoby, w tym mamy trzy ciepłe posiłki, zimną płytę i napoje. Zaczynam się tym wszystkim denerwować, decyzja o ślubie zapadła 1 lutego, więc w ciągu 10 dni załatwiliśmy termin w kościele, restaurację i nauki. Ciekawe czy zdążę z sukienką. Planujemy przygotować sporo muzyki na mp3 czy płytach sala do tańców jest, więc jak ktoś będzie chciał to potańczy.
Zdążysz. My zdecydowaliśmy się w tamtym tygodniu więc od razu pobiegłam obczaić sukienki oraz terminy na ich zamówienie. I ślub mam w czerwcu a sukienkę mogę zamawiać do końca lutego- no chyba że wybierzesz np Maggie Sottero to już gorzej ale cała reszta to czas oczekiwania ok 3-4 miesiące.
Mnie czeka załatwienie kościoła w przyszłym tygodniu... A z załatwieniem nauk był problem czy od ręki załatwiliście?

Edytowane przez latinka
Czas edycji: 2011-02-10 o 17:51
latinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 20:50   #72
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latinka Pokaż wiadomość
Zdążysz. My zdecydowaliśmy się w tamtym tygodniu więc od razu pobiegłam obczaić sukienki oraz terminy na ich zamówienie. I ślub mam w czerwcu a sukienkę mogę zamawiać do końca lutego- no chyba że wybierzesz np Maggie Sottero to już gorzej ale cała reszta to czas oczekiwania ok 3-4 miesiące.
Mnie czeka załatwienie kościoła w przyszłym tygodniu... A z załatwieniem nauk był problem czy od ręki załatwiliście?
Uff coraz mi lepiej W kościele nie powinnaś mieć problemu. Co do nauk, to dopiero zapisaliśmy się na weekendowe na 19-20 marca. Musieliśmy podzwonić do prowadzących Znaleźliśmy je na stronie naszej diecezji. Spróbuj znaleźć też w ten spodób kontakt do prowadzących.
Może Ci to coś pomoże http://www.rodzina.diecezja.bielsko....d=68&Itemid=89 Radzę się pospieszyć, bo jak się spisuje już w kościele protokół na 3 miesiące przed ślubem to często wymagają zakończonych lub przynajmniej rozpoczętych nauk. Ja też ślubuję w czerwcu, osiemnastego

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2011-02-10 o 20:51
Stary 2011-02-11, 11:55   #73
Sydziuchna
Raczkowanie

[QUOTE=bea_dalia;24995327]Ja robię przyjęcie weselne w centrum Krakowa - mam 70 osób, czy mialabym 40 czy 120 to zrobiliby mi tam przyjęcie za tę samą cenę - 185 zł za osobę, bo i tak muszą restaurację zamknąć. W cenie obiad 4 dania, dwa dania ciepłe, bogata zimna płyta (salatki, sery, oliwki, miesa wędzone, miesa pieczone, wiejskie, kielbaski, galaretki drobiowe, pasztet, trzy rodzaje ryb, jaieś sosiki, pieczywko), bufet ze słodkościami (dwa gatunki ciasta i babeczki, male tiramisu, male mascarpone z owocami, mala panna cotta, male galaretki), woda, kawa, herabta, soki. Alkohol i gazowane napoje osobno. I uważam, że nie jest to drogo jak na Kraków. Ale - w czarnym Dunajcu moglabym miec za 220 zl wesele dwudniowe, z noclegiem i sniadaniem dla gości w cenie... Więc... Miasto potrafi narzucić ceny. Ja przeszlam z 25-30 miejsc w centrum (bliższym i dalszym)Krakowa, fakt, że jednak centrum, gdybym ruszyla się znacznie dalej, pewnie byloby taniej.

ja mam mimo wszystko wrażenie, że z tymo cenami, to jak torche z cenami nieruchmości...

Bea-dalia mogłabyś podać nazwę restauracji, albo wrzucić linka, jesli to nie tajemnica
Stary 2011-02-11, 12:10   #74
latinka
Zadomowienie

GG do latinka

Cytat:
Uff coraz mi lepiej W kościele nie powinnaś mieć problemu. Co do nauk, to dopiero zapisaliśmy się na weekendowe na 19-20 marca. Musieliśmy podzwonić do prowadzących Znaleźliśmy je na stronie naszej diecezji. Spróbuj znaleźć też w ten spodób kontakt do prowadzących.
Może Ci to coś pomoże http://www.rodzina.diecezja.bielsko....d=68&Itemid=89 Radzę się pospieszyć, bo jak się spisuje już w kościele protokół na 3 miesiące przed ślubem to często wymagają zakończonych lub przynajmniej rozpoczętych nauk. Ja też ślubuję w czerwcu, osiemnastego
Ja tez 18.06. Czyli świętujemy w ten sam dzień ))
Stary 2011-02-11, 12:34   #75
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez 18.06. Czyli świętujemy w ten sam dzień ))
A o której godzinie? ja o 14
Stary 2011-02-11, 12:38   #76
latinka
Zadomowienie

GG do latinka

Cytat:
A o której godzinie? ja o 14
Nie wiem bo dziś jedziemy popołudniu do kościoła. Heheh nie jestem jedyną wariatką spontanicznie załatwiającą ślub widzę
Stary 2011-02-11, 13:42   #77
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem bo dziś jedziemy popołudniu do kościoła. Heheh nie jestem jedyną wariatką spontanicznie załatwiającą ślub widzę
Nie jesteś jedyna Daj znać co ustaliliście
Stary 2011-02-11, 15:03   #78
bea_dalia
Raczkowanie

[QUOTE=Sydziuchna;25016137]
Cytat:
Napisane przez bea_dalia Pokaż wiadomość
Ja robię przyjęcie weselne w centrum Krakowa - mam 70 osób, czy mialabym 40 czy 120 to zrobiliby mi tam przyjęcie za tę samą cenę - 185 zł za osobę, bo i tak muszą restaurację zamknąć. W cenie obiad 4 dania, dwa dania ciepłe, bogata zimna płyta (salatki, sery, oliwki, miesa wędzone, miesa pieczone, wiejskie, kielbaski, galaretki drobiowe, pasztet, trzy rodzaje ryb, jaieś sosiki, pieczywko), bufet ze słodkościami (dwa gatunki ciasta i babeczki, male tiramisu, male mascarpone z owocami, mala panna cotta, male galaretki), woda, kawa, herabta, soki. Alkohol i gazowane napoje osobno. I uważam, że nie jest to drogo jak na Kraków. Ale - w czarnym Dunajcu moglabym miec za 220 zl wesele dwudniowe, z noclegiem i sniadaniem dla gości w cenie... Więc... Miasto potrafi narzucić ceny. Ja przeszlam z 25-30 miejsc w centrum (bliższym i dalszym)Krakowa, fakt, że jednak centrum, gdybym ruszyla się znacznie dalej, pewnie byloby taniej.

Bea-dalia mogłabyś podać nazwę restauracji, albo wrzucić linka, jesli to nie tajemnica
Restauracja Orażeria Avanti, ul Karmelicka w Krakowie.

http://www.avanti.krakow.pl/

Robiliśmy rezerwacje w czerwcu 2010, mamy niezmienność ceny, a wtym roku pewnie trochę już więcej będą chciali, choćby przez ten vat.
Stary 2011-02-11, 16:50   #79
latinka
Zadomowienie

GG do latinka

Cytat:
Nie jesteś jedyna Daj znać co ustaliliście
ślub godz 15.00 więc godzinę po Was . Jeszcze załatwić nauki i będzie super.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-11, 17:20   #80
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
ślub godz 15.00 więc godzinę po Was . Jeszcze załatwić nauki i będzie super.
No to już z górki Ja też chciałam 15 ale była zajęta.
Stary 2011-02-12, 21:01   #81
sanderek5
Raczkowanie

Witam Założyłam dziś podobny wątek, bo nie mogłam znaleźć nic takiego :P Może dlatego, że w tytule "Przyjęcie weselne" :P A obecnie się tak pisze na zaproszeniach na normalne wesela :P Jak któraś z Was zauważyła prawie nikt nie pisze już "zapraszamy na wesele" Ja w zaproszeniach napisałam "na skromny obiad po uroczystych Zaślubinach" Podobnie jak Mrowinka przewidujemy z TŻ tylko szampan na wejście, zupę, drugie danie, tort i kawę, herbatę, zimne napoje :P Cena może Was zszokuje :P Bo my płacimy tylko ok 40 zł za osobę! Co prawda trochę po znajomości załatwialiśmy tą restaurację, ale dużo taniej nam nie policzyła, tylko tyle nam poszła na rękę, że pozwoliła przynieść własnego szampana. Innego alkoholu nie przewidujemy. W tej cenie jest właśnie wliczona zupa, drugie danie (schabowy, ziemniaki, surówki), tort i kawa, herbata, soki i woda mineralna. Na pewno nie przewidujemy siedzieć dłużej niż 2-3 godziny. Jak przyjedziemy, to będzie szampan, potem zupa, potem po krótkiej przerwie drugie danie, potem wstaniemy i podziękujemy rodzicom (takie dyplomy chyba dla nich zrobimy ), potem tort, kawa/herbata i koniec Na "drogę" damy gościom ładnie zapakowane ciasta z podziękowaniami. A potem lecimy na zdjęcia w plenerze i do hotelu na noc poślubną :P Żadnych tańców i zabaw nie będzie, jedynie w tle jakaś muzyczka będzie lecieć :P Większość gości mamy właśnie z daleka, dlatego w ogóle cokolwiek robimy, bo gdyby nie to, to pewnie byśmy nic nie robili :P Wszyscy u nas są poinformowani o rodzaju uroczystości i mało kto oponuje, a nawet bym powiedziała, że są zadowoleni, bo większość nie lubi tańców itd :P Osób zaprosić musimy około 50, bo TŻ ma duuuużą najbliższą rodzinę, ale na pewno wszyscy się nie odliczą... My wychodzimy z założenia, że to jest NASZ dzień i chcemy wszystko po swojemu, a nie męczyć się w tym najważniejszym dniu i potem żałować... Szczerze mówiąc na prezenty specjalne nie liczymy Jak ktoś chce dać prezent, to dałby nawet jakby zupełnie nic nie było robione, a jak ktoś nie chce, to jego sprawa... Po prostu chcemy, żeby przeżywali z nami te najważniejsze chwile w Kościele, a wszystko później jest nieważne... Ten obiad po to, żeby tych dojezdnych osób nie puszczać (jak to się mówi) "o suchym pysku" w drogę powrotną.

Edytowane przez sanderek5
Czas edycji: 2011-02-12 o 21:07
sanderek5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-12, 22:39   #82
bea_dalia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Witam Założyłam dziś podobny wątek, bo nie mogłam znaleźć nic takiego :P Może dlatego, że w tytule "Przyjęcie weselne" :P A obecnie się tak pisze na zaproszeniach na normalne wesela :P Jak któraś z Was zauważyła prawie nikt nie pisze już "zapraszamy na wesele" Ja w zaproszeniach napisałam "na skromny obiad po uroczystych Zaślubinach" Podobnie jak Mrowinka przewidujemy z TŻ tylko szampan na wejście, zupę, drugie danie, tort i kawę, herbatę, zimne napoje :P Cena może Was zszokuje :P Bo my płacimy tylko ok 40 zł za osobę! Co prawda trochę po znajomości załatwialiśmy tą restaurację, ale dużo taniej nam nie policzyła, tylko tyle nam poszła na rękę, że pozwoliła przynieść własnego szampana. Innego alkoholu nie przewidujemy. W tej cenie jest właśnie wliczona zupa, drugie danie (schabowy, ziemniaki, surówki), tort i kawa, herbata, soki i woda mineralna. Na pewno nie przewidujemy siedzieć dłużej niż 2-3 godziny. Jak przyjedziemy, to będzie szampan, potem zupa, potem po krótkiej przerwie drugie danie, potem wstaniemy i podziękujemy rodzicom (takie dyplomy chyba dla nich zrobimy ), potem tort, kawa/herbata i koniec Na "drogę" damy gościom ładnie zapakowane ciasta z podziękowaniami. A potem lecimy na zdjęcia w plenerze i do hotelu na noc poślubną :P Żadnych tańców i zabaw nie będzie, jedynie w tle jakaś muzyczka będzie lecieć :P Większość gości mamy właśnie z daleka, dlatego w ogóle cokolwiek robimy, bo gdyby nie to, to pewnie byśmy nic nie robili :P Wszyscy u nas są poinformowani o rodzaju uroczystości i mało kto oponuje, a nawet bym powiedziała, że są zadowoleni, bo większość nie lubi tańców itd :P Osób zaprosić musimy około 50, bo TŻ ma duuuużą najbliższą rodzinę, ale na pewno wszyscy się nie odliczą... My wychodzimy z założenia, że to jest NASZ dzień i chcemy wszystko po swojemu, a nie męczyć się w tym najważniejszym dniu i potem żałować... Szczerze mówiąc na prezenty specjalne nie liczymy Jak ktoś chce dać prezent, to dałby nawet jakby zupełnie nic nie było robione, a jak ktoś nie chce, to jego sprawa... Po prostu chcemy, żeby przeżywali z nami te najważniejsze chwile w Kościele, a wszystko później jest nieważne... Ten obiad po to, żeby tych dojezdnych osób nie puszczać (jak to się mówi) "o suchym pysku" w drogę powrotną.
Cena nie jest szokująco niska, skoro, jak piszesz, to tylko obiadek, dość tradycyjny (schabowy), bez przystawki i z tortem, ktory będzie służył za deser.
Stary 2011-02-23, 00:01   #83
betterw
Raczkowanie

To zależy od gości. W naszej rodzinie tańczy się chętnie i często, nawet przy okazji urodzin czy innych mniejszych imprez, więc u nas choć zapraszamy tylko ok. 50 osób, to wszystko będzie tak, jak na weselu.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 00:01   #84
1agaaga
Przyczajenie

Witaj ja byłam na takim przyjęciu nie raz i powiem ci jak to wyglądało 1 było w zajeżdzie też w czerwcu na swieżym powietrzu w cudnym plenerze siedzieliśmy tam po ślubie bylo bardzo milo a po tem wszyscy po jakis 4 godzinach wynieslismy si i pojechaliśmy do domy Panan młodego i była tam impreza tak jak " imieniny " 2 natomiast wyglądała tak że towarzystwo nie było dobrane generalnie wszyscy czekali na dania bo bylo nudno a tak coś się działo .Zaznacz w zaproszeniach że jest to obiad muzyke mozesz mieć mechaniczną chcą niech tańczą .Ja popieram 1 impreze było cudnie na powietrzu fajny klimat i ciepło .Młodzi na drugi dzień pojechali na wakacje i dalej juz świętowali to jaka jest uroczystość zależy od wyboru młodych to ich dzień .Pozdrawiam
1agaaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 08:18   #85
nokszon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1agaaga Pokaż wiadomość
Witaj ja byłam na takim przyjęciu nie raz i powiem ci jak to wyglądało 1 było w zajeżdzie też w czerwcu na swieżym powietrzu w cudnym plenerze siedzieliśmy tam po ślubie bylo bardzo milo a po tem wszyscy po jakis 4 godzinach wynieslismy si i pojechaliśmy do domy Panan młodego i była tam impreza tak jak " imieniny " 2 natomiast wyglądała tak że towarzystwo nie było dobrane generalnie wszyscy czekali na dania bo bylo nudno a tak coś się działo .Zaznacz w zaproszeniach że jest to obiad muzyke mozesz mieć mechaniczną chcą niech tańczą .Ja popieram 1 impreze było cudnie na powietrzu fajny klimat i ciepło .Młodzi na drugi dzień pojechali na wakacje i dalej juz świętowali to jaka jest uroczystość zależy od wyboru młodych to ich dzień .Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź, moi goście raczej juz wiedzą na czym to będzie polegać, a dodatkowo bedzięmy ich informować oficjalnie przy zapraszaniu. Myśle, że sie wszystko uda i nie będzie nudno. Muzyka jakaś spokojna bedzie sobie leciała w tle, taka do pogadania i do potańczenia. Jak ktoś będzie sie rwał do tańca-prosze bardzo hehe
nokszon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 09:59   #86
Kar_olcia
Przyczajenie

ja tez jestem za skromnym przyjeciem, to tylko jeden dzien wielki stres i wydatek wole gdzies pojechac z malzonkiem wiec pomysl na kolacje w gronie najblizszej rodziny jest super
a co do kosztów i ich obnizenia polecam konkues na najsympatyczniejsza pare podobno mozna wygrac podroz poslubna obczajcie www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl co o tym myslicie??
Kar_olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-07, 16:14   #87
barwineczek
Wtajemniczenie

my tez mieliśmy tak robić, ale zaczelismy sie zastanawiac, ze zaraz zaczna sie dyskusje, jak na imieninach, a ten to na to chory, a ten ma inne poglądy itd. Zdecydowaliśmy sie na nieco wieksze przyjecie z tańcami i DJ, żeby ciszy nie bylo.
Byłam na takim przyjeciu na 32 osoby, nie mial kto poprowadzic imprezy, moj TŻ byl swiadkiem na poczekaniu jakies mowy wymyslal, ja tylko patrzylam na zegarek kiedy sie skonczy.
Sama nie jestem zwolenniczka wesel, ale przyjecie z muzyką, jakby ktos chcial to moze potanczyc jest najlepszym kompromisem
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 23:41   #88
leespoir
Przyczajenie

Talking Dot.: Przyjęcie weselne

My tez chcemy skromne przyjecie zrobic, a raczej obiad albo kolacje... Szczerze mowiac bardzo podbudowaly mnie Wasze wypowiedzi, bo myslalam, ze tylko my tak sie odchylamy... I wlasnie tez sie zastanawialam co zrobic zeby nie bylo nudno i sztywno... Tance zakladalam ale nie wiem czy to wystarczy... Napewno podziekowania rodzicom i tort jakis nieduzy. Co jeszcze nie wiem... Planuje swoja swiadkowa zatrudnic do przewodniczenia zeby nie bylo jakichs tragicznych sytuacji w kazdym razie jeszcze pomysle... moze jakis zabawny pokaz slajdow z nami w roli glownej... ? Co do miejsca to w sumie nie wiemy jeszcze gdzie, dopiero bede dzwonic, ale wesele chcemy w tym roku... Mam nadzieje ze cos znajdziemy Pozdrawiam
leespoir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 08:05   #89
Vilqa
Zadomowienie

Moim zdaniem takie małe przyjęcie ma swój urok. Kameralnie, miło, nie ma obrazków w rodzaju pijanego wujka, etc. Ja jednak najbardziej pamiętam jedno bardzo nieudane, udane też, ale daję negatywny przykład, ku przestrodze

Taką imprezę trzeba zrobić z głową. I kulturą. W zeszłym roku na takim przyjęciu PM zabrakło i jednego i drugiego i wyszło przede wszystkim skąpstwo (zresztą potem sama przyznała, że chodziło o jak najmniejszy koszt i jak największy zysk z kopert. Przykre.).

Na 30 osób były 3 butelki wina, efekt tego taki, że zanim się zorientowaliśmy, że jest tylko tyle wina, rozlaliśmy wszystko do pierwszych 10-15 kieliszków, i połowa gości została bez trunku do obiadu.

Potem , mimo wcześniejszych licznych sugestii (poza tym PM wiedzieli, że 3/4 gości nie przepada za tą zupą) ,podano chłodnik, który znalazł może 5 amatorów, reszta oddała. Potem były jakieś dziwne "wykwintności", których starsi ludzie nie jedli, przypuszczam, że nie wiedzieli co to, albo im owe awangardowe smaki nie leżały Co na to panna młoda? Nie ma zamiaru dostosowywać się do większości, bo się nie zmusza do robienia rzeczy, których nie lubi.

Muzyka leciała z płyty, z tym, że wcześniej nie sprawdzili czy jest dobrze nagrana i czy sprzęt restauracyjny odtwarza format mp3, i pół imprezy świadek szukał działającej wieży, w końcu przywiózł ją z domu. Trochę po fakcie, bo to już był schyłek.

PM nie umieli, nawet nie próbowali jakoś ludzi przedstawić, zintegorwać. Wszyscy siedzieli smętni, znudzeni, widać było, że ludzie chcieli sobie popląsać, ale panna młoda stwierdziła, że to ma być miejskie wesele z klasą, a nie wiejska potupanka. Co by jej szkodziło, gdyby ktoś się tam pogibał trochę w takt muzyki, nie wiem?

A o 19.00 państwo wstali i orzekli "Kończymy, proszę iść już do domu". Dosłownie. Żadnego -dziękujemy za przybycie, etc. Po prostu - koniec, papa, won.

Generalnie była to najgorsza impreza (ogólnie, nie tylko w sensie przyjęcia weselnego, ale w ogóle imprez) na jakiej byłam.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 14:17   #90
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

To przyjęcie, które opisałaś, faktycznie nieudane. Państwo młodzi się kulturą nie popisali
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości