Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 14:12   #3421
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja na obiadek wlasnie gotuje kluski slaskie i sos grzybowy do tego

oo zjadłabym naleśniki też ale chyba bardziej na słodko z dżemem
ciasto upieczone teraz galaretka się studzi już nie mogę się doczekać, a teraz zadowolę się kabanoskiem z chlebkiem i majonez
Stary 2011-02-12, 14:12   #3422
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Shira,Monia - mniam mniam

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 14:16   #3423
Bartessa
BAN stały

ale mojego malego meczy, znow dostal goraczki... przez 1,5 h nie schodzila mu po leku... jak to jest z tymi lekami?

jak np daje ibum to po 2 godzinach moge dac paracentamol?

wogole mam wrazenie ze ma skore taką zaróżowiałą, pierwszy raz takie cos widze... od czego to moze byc????
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 14:17   #3424
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Beatko my z tż mieliśmy zaplanowane, że staranki zaczynamy we wrześniu dokładnie od 19 trzy miesiące po ślubie bo czekała nas przeprowadzka itd no i udało się za pierwszym razem sami byliśmy w szoku, że tak od strzała się nam powiodło, ale radość było sporo a jak już tż dowiedział się, że będzie syn to chodzi dumny i cały czas puka mi w brzuch i pyta jak tam się ma synek( a jak się ma mieć luksusowo)
Cieszę się że Wam się udało tak od razu My też od razu "wpadliśmy" jak tylko tż skusił się na szaleństwa bez gumeczki innego zabezpieczenia nie stosowaliśmy bo małż obawiał się stosowania pigułek bo po nich organizm długo dochodzi do ładu z hormonami i bywają problemy potem jak się chce już mieć dzidzie w czasie niepłodnym mojego cyklu często szaleliśmy bez niczego bo ja nie lubie tak z prezerwatywą za bardzo tz też tak średnio.
A w pażdzierniku owu mi się przesunęła o dwa tygodnie i zaszłam w ciąże wtedy kiedy myślałam że okres dostanę. No i te obrzmiałe piersi i kłucia w podbrzuszu brałam za menstruacyjne przypadłości a to były początki ciąży
No a potem wspólne czekanie na wynik testu i wspólna pierwsza wizyta u gina.. ech, cudowne chwile.

W sumie przez trzy tygodnie żyliśmy w niepewności bo najpierw gin nic nie widział na usg bo było za wcześnie, tylko nieznacznie pogrubione endometrim, wysłał mnie na betę to wyszła mi bardzo niska i mówił że być może zarodek nie rozwija sie prawidłowo i kazał czekać na wyniki drugiej bety ale ta wyszła już lepiej, i potem na usg w 6tc zobaczyłam upragniony pęcherzyk z pulsującym serduszkiem a ja bałam sie że może coś jest nie tak i że strace tego dzidziusia zanim na dobre oswoiłam się z myślą jego istnienia.

Ale teraz wszystko jest w porządku na szczęście, potem gin mi wyjaśnił że beta była tak niska bo najprawdopodobniej do zapłodnienia doszło dużo później niż myślałam, i to właśnie przez to że mi się owulacja przesunęła bo miewałam wcześniej nieregularne cykle ale nigdy nie aż tak bardzo.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

cholera, powieka mi skacze
Trzeba magnez łyknąć

mnie też czasem w ramieniu mięsień drga i nogi cierpną ale odpukać ostatnio przestało.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 14:21   #3425
marmutita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wyniki odebrałam i mieszczę się w normach ale są to górne granice za to wynik tego białka ostrej fazy mam dużo podwyższony co wskazuje podobno na jakiś stan zapalny nie wiem czy to coś w związku z tym swędzeniem czy może przez przeziębienie które miałam robiąc badania.

Dziękuję Wam za rady, dziś się wybiorę do apteki i kupię sobie coś z serii oilatum, może emulsję albo płyn do kąpieli bo kolejna taka noc to będzie dramat.
A co do wapna to coś w tym chyba jest ,piję już od tygodnia 2 -3 razy dziennie i nic lepiej a nawet gorzej chyba przestanę

No nic pojutrze wizyta u gin a 18 u dermatologa już umówiona więc mam nadzieję że ktoś mi pomoże

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

co do przepisów i pomysłów na obiadek to polecam naleśniki z kurczakiem , a dokladnie ze smażonym w kosteczkę kurczakiem, po usmażeniu dodaje się mieszankę chinską (mrożonka) a na koniec jak to się razem podusi zagęszczam sosem takim gotowym z knora np. Potem ten farsz nakładam do naleśników i zawijam. Całe danie można polać sosem tzatziki. Jak dla mnie i mojego męża palce lizać !!!!!!!
No tak, teraz pytanie czy stan zapalny był wynikiem przeziębienia czy stanu zapalnego skóry. Wszystko w rękach lekarza. Ciekawe czy się ze sobą panowie doktorzy zgodzą w diagnozie
Na tym etapie cudów po oliatum nie będzie, ale będzie napewno wspomaganie dla stanu skóry, dobrze że wizyty u lekarzy coraz bliżej, mam nadzieję że szybko coś poradzą.
A wracając do emolientów - ceny porażające, ja się śmiałam że kąpię się jak Kleopatra, bo po wlaniu ich do wody robi się taka biała, prawie jak kąpiel w mleku z tej serii są też balsamy po kąpieli. Ale polecam oliwkę na wilgotną skórę - nic nie nawliża lepiej.
Ja już jestem wyczulona na te swędzenia i teraz gdyby coś zaczęło się dziać to od razi idę do dermatologa, bo na samą myśl o powrocie dolegliwości mam pełne gacie brrr.
Wapno bym na Twoim miejscu odstawiła wobec takiego stanu rzeczy.

Ja obiadzik już mam za sobą - poszłam na łatwiznę, ale za to moją ulubioną, ziemniaczki w mundurkach w towarzystwie serka wiejskiego. Teraz ledwo się ruszam.
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 14:23   #3426
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Zdrowego dzidziusia i szybkiego i bezbolesnego porodu
dziękuje kochana

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja już poinformowałam teściów że mnie nie będzie na obiedzie i jadę do Ciebie
wszystkiego naj naj solenizantko
Dziękuje za życzonka

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Beatka- 100lat 100lat
Dziękuje ślicznie

Stary 2011-02-12, 14:23   #3427
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
tak nieskromnie przyznam że tak
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 14:24   #3428
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się że Wam się udało tak od razu My też od razu "wpadliśmy" jak tylko tż skusił się na szaleństwa bez gumeczki innego zabezpieczenia nie stosowaliśmy bo małż obawiał się stosowania pigułek bo po nich organizm długo dochodzi do ładu z hormonami i bywają problemy potem jak się chce już mieć dzidzie w czasie niepłodnym mojego cyklu często szaleliśmy bez niczego bo ja nie lubie tak z prezerwatywą za bardzo tz też tak średnio.
A w pażdzierniku owu mi się przesunęła o dwa tygodnie i zaszłam w ciąże wtedy kiedy myślałam że okres dostanę. No i te obrzmiałe piersi i kłucia w podbrzuszu brałam za menstruacyjne przypadłości a to były początki ciąży
No a potem wspólne czekanie na wynik testu i wspólna pierwsza wizyta u gina.. ech, cudowne chwile.

W sumie przez trzy tygodnie żyliśmy w niepewności bo najpierw gin nic nie widział na usg bo było za wcześnie, tylko nieznacznie pogrubione endometrim, wysłał mnie na betę to wyszła mi bardzo niska i mówił że być może zarodek nie rozwija sie prawidłowo i kazał czekać na wyniki drugiej bety ale ta wyszła już lepiej, i potem na usg w 6tc zobaczyłam upragniony pęcherzyk z pulsującym serduszkiem a ja bałam sie że może coś jest nie tak i że strace tego dzidziusia zanim na dobre oswoiłam się z myślą jego istnienia.

Ale teraz wszystko jest w porządku na szczęście, potem gin mi wyjaśnił że beta była tak niska bo najprawdopodobniej do zapłodnienia doszło dużo później niż myślałam, i to właśnie przez to że mi się owulacja przesunęła bo miewałam wcześniej nieregularne cykle ale nigdy nie aż tak bardzo.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Trzeba magnez łyknąć

mnie też czasem w ramieniu mięsień drga i nogi cierpną ale odpukać ostatnio przestało.
no ja też od trzech lat nie brałam tabletek, żeby sobie potem nie brać do głowy, że przez to nie mogę zajść w ciążę no i po odstawieniu ogumienia za którym też nie bardzo przepadam rach ciach i dwie krechy no ale na początku też miałaś małe nerwy czy wszytko ok dobrze że szczęśliwie się sprawa rozegrała a co masz na obiad bo ty mi tez często zachciewkę robisz z Nerolką

oj no to jeszcze wszystkiej naj naj dużo zdrówka i siły!!
Stary 2011-02-12, 14:31   #3429
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Dziekuje

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no ja też od trzech lat nie brałam tabletek, żeby sobie potem nie brać do głowy, że przez to nie mogę zajść w ciążę no i po odstawieniu ogumienia za którym też nie bardzo przepadam rach ciach i dwie krechy no ale na początku też miałaś małe nerwy czy wszytko ok dobrze że szczęśliwie się sprawa rozegrała a co masz na obiad bo ty mi tez często zachciewkę robisz z Nerolką

oj no to jeszcze wszystkiej naj naj dużo zdrówka i siły!!
Na początku był strach bo bałam się że był zarodek ale że sam obumarł na samym początku i stąd ta niska beta, starałam się nic sobie nie wkręcać ale czekanie na wyniki było okropne.

Wczoraj słuchaliśmy serduszka - teraz to normalnie przykładam detektor i już od razu mam, wcale szukać nie musze bo wiem gdzie i mocno bije, 135 było wieczorkiem, tż się tak zasłuchał że aż myślałam że mi uśnie z tymi słuchawkami na uszach

Aha,
dziś na obiad robiłam awangardowe danie

Kotleciki z soi wcześniej namoczonej na całą noc ( ok. 1 szklanki ) a dziś ugotowanej w osolonej wodzie do miękkości i zmielonej dokładnie w robocie z dodatkiem gotowanego ryżu (1 torebka) i serka topionego- może być z szynką, pieczarkami - cała kostka, do tego dałam łyżke musztardy pikantnej rosyjskiej, 3 jajka, łyżkę mąki pszennej i trochę tartej bułki, sól, pieprz, przyprawki ulubione i w robocie na 3 minuty żeby sie wymieszało dokładnie i wyrobiło, musi być gęste żeby się nie rozwalały kotleciki i potem to w bułce samej obtoczyć takie małe kotleciki i buch na gorący tłuszcz, pycha z ogórkiem i ketchupem. Ale z jakimś sosem też by dobre były

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-02-12 o 14:38
Stary 2011-02-12, 14:50   #3430
zanka205
Zakorzenienie

wzięlam magnez, nie pomógł co chwilę mi drży

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:08   #3431
brumek
Zakorzenienie

O, jak fajnie - załapałam się na urodziny! Beatko, wszystkiego naj naj naj dla Ciebie, czyli pociechy z męża, pomyślnej przeprowadzki no i najzdrowszego malucha pod słońcem!!!
Stary 2011-02-12, 15:15   #3432
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Beatko wszytskiego naj naj dużo zdrówka i spełnienia wszelkich marzeń.

Ja niestety przez pco musze brać tabsy, ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką o tych krążkach, zawsze to jakaś ulga dla wątroby

U mnie dziś na obiad gołąbki.

A propo tych emolientów jest coś pod prysznic? bo mam strasznie przesuszoną skóre na plecach, to może by coś pomogło?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:15   #3433
DaKaro
Zadomowienie

Beatka wszystkiego naj naj naj lepszego!

Pytanie do wieloródek, czy proponowano Wam znieczulenie zewnątrzoponowe? Zastanawiam się jak to wygląda w Waszych szpitalach, czy na prośbę rodzącej podają znieczulenie, czy lekceważą prośby? Ja pierwsze co, to przeanalizowałam w których szpitalach w moim mieście i mieście męża podają to znieczulenie. Dlatego zdecydowałam się na poród w Kielcach.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:32   #3434
Bartessa
BAN stały

i ja się dołączam do życzen, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i tego maluszka zebyscie byli zdrowi

bylam w aptece i kupilam malemu taki termometr na czolo, bo mi sie zepsul elektryczny a rtęciowy jak mowi - boli go. narazie pokazuje dobrze, ciekawe kiedy sie zepsuje...

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Pytanie do wieloródek, czy proponowano Wam znieczulenie zewnątrzoponowe? Zastanawiam się jak to wygląda w Waszych szpitalach, czy na prośbę rodzącej podają znieczulenie, czy lekceważą prośby? Ja pierwsze co, to przeanalizowałam w których szpitalach w moim mieście i mieście męża podają to znieczulenie. Dlatego zdecydowałam się na poród w Kielcach.

przeciw bolowo przy porodzie naturalnym mozesz dostac nospe dozylnie czy jakies inne leki rozkurczowe, badz przeciwbolowe.. ale ja sama nie chcialabym zadnego znieczulenie ZO, dla przykladu: rodzilam dziecko, mialam juz skorcze parte i w ostatniej chwili okazalo sie ze musze miec cesarke, dostalam to znieczulenie i nie czulam od pasa w dol nic, zero... nie bylabym w stanie wogole przec a co dopiero dziecko urodzic. No chociaz slyszalam ze podaja je, chociaz dla mnie to glupota... a jezeli dawka okaze sie za silna? ze nie bedzie czucia? na to ma wplywa waga ale i np tylko zmeczenie, wystarczy ze bedziesz przemeczona i znieczuli cie tak ze cie beda musieli rozciąc..

no ja to tak widze..

edit: dostałam podpajęczyn..cos tam

ale i tak obawialabym sie ze moze to spowodowac powiklania przy porodzie, znajoma musiala miec kleszczowy prez to,

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-02-12 o 15:42
Stary 2011-02-12, 15:37   #3435
zanka205
Zakorzenienie

u nas w szpitalu nie ma w ogóle znieczulenia, więc wyboru nie mam i rodzę na żywca
Bartessa ale do cc jest znieczulenie inne niż do siłami natury
cyt.:
ZZO jest bezpiecznym znieczuleniem! Igłę wbija się PONIŻEJ rdzenia kręgowego (jest to znieczulenie zewnątrzoponowe jak sama nazwa wskazuje). Co innego znieczulenie podpajęczynówkowe, (pajęczynówka - jedna z opon mózgowo rdzeniowych) stosowane przy cc. Ono odbiera czucie od pasa w dół, to ono powoduje różnego typu zagrożenia.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-02-12 o 15:43
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:40   #3436
Kolina
Zadomowienie

podczytuje was od poludnia, co nadrobie strone to musze odejsc, a to obiad, a to sprzatanie... i tak wracam, odsiwezam a tu zamiast 2 stron do konca robia sie 3
teraz nadrobilam

ja tez zle w nocy spalam, byl okropny halny, budzilam sie co chwile
dodatkowo posprzeczalam sie wczoraz z tz i przez to jeszcze bardziej nerwowo spalam

za chwilke musze sie zbierac do kosciola - jest msza za tate...
tz na budowie, mamy cichy dzien

co do swedzenia skory to ja mam suche ramiona, az takie czerwone plamy mi wyszly, mam to zawsze jak wracam z warszawy, tam woda mi nie sluzy, po powrocie do domu powoli wszystko mija..
u nas woda jest ze zrodla, wlasciwie nie uzdatniana (raz na kilka miesiecy dezynfekuja zbiornik, a tak nie dodaja niczego), stad chyba moja reakcja na wode uzdatniana w miastach
w krakowku na studiach tez mialam ten problem, a ze chodzilam na sekcje plywacka i 2-3 razy w tygodniu byly treningi, to mialam fatalna skore
no i tylko zima mam ten problem
jednak latem sloneczko zbawiennie wplywa
(czesciej sie tez smarujemy specyfikami z filtrami, moze to tez chroni i nawilza)

ale mam ochote na golabki, jeju, skad wziac?
Stary 2011-02-12, 15:42   #3437
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

beata bardzo fajna nowa fryzurka i 100lat

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja zaszłam w 7. cyklu
Nam sie udalo po 1,5 roku. Po odstawieniu tabletek branych przez.... klika lat... moze ze 4.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ten kolor mi się podoba,chociaż może byc ciężko w utrzymaniu
Kurcze taki biały, ja bym chyba na taki sie nie zdecydowala

Bylam dzis u tesciów na obiedzie, byl placek po wegiersku, ale ja jadłam z cukrem

I na małych zakupach w lumpku. Przysiegam sobie ze juz nic nie kupie, poki nie poznamy płci!

Dla przyszłych mamusiek córeczek, rampersiki z allegro (ja sie powstrzymuje):

http://allegro.pl/show_item.php?item=1456747081

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:52   #3438
Kolina
Zadomowienie

aaaa, no i zapomnialam

Beatko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Babonik, mnie tez jasne wozki sie podobaja i za takimi sie rozgladam, ale wiesz co sobie pomyslalam? ze trudniej taki bedzie sprzedac, bo wielu na kolor zwraca uwage i bedzie sie balo kupic ze latwo brudzacy...
teraz biore to pod uwage
Stary 2011-02-12, 16:17   #3439
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
ale mojego malego meczy, znow dostal goraczki... przez 1,5 h nie schodzila mu po leku... jak to jest z tymi lekami?

wogole mam wrazenie ze ma skore taką zaróżowiałą, pierwszy raz takie cos widze... od czego to moze byc????
na lekach masz jaka jest max dawaka dobowa - tego sie trzymaj

moze to rozyczka (kropki lekkie) lub szkarlatyna (niby jak pi uderzeniu ostra szczotka, igiełki czerwone)?

dakaro - u nas w szpitalu niema tylu snestezjologow by robili znieczulenie zewnatrzoponowe a to (tyle co wiem) robi wlasnie anestezjolog. chyba ze za doplata. nie wiem ile, stwierdzialm ze sobie poradze bez

beatka - milej 18stki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:22   #3440
pieleszka
Wtajemniczenie

beatko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

a my dzisiaj byliśmy na pizzy w ramach obiadu mój mąż lubi sobie zjeść jak ma kaca (a dziś ma - wczoraj była imprezka biurowa...mnie kac ominął bo przecież alku nie można w ciąży, ale imprezka udana i tak )
a przy okazji sobie spacerek zafundowaliśmy do pizzeri
u nas nadal za oknem ślicznie, ale na dworze jednak zimno - mroźno i wieje

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:02   #3441
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aaaa, no i zapomnialam

Beatko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Babonik, mnie tez jasne wozki sie podobaja i za takimi sie rozgladam, ale wiesz co sobie pomyslalam? ze trudniej taki bedzie sprzedac, bo wielu na kolor zwraca uwage i bedzie sie balo kupic ze latwo brudzacy...
teraz biore to pod uwage
Dziękuję wszystkim za życzonka nawet nie macie pojęcia jak mi jest miło kochane jesteście

Stary 2011-02-12, 17:08   #3442
Bartessa
BAN stały

dziewczyny juz mające dzieciaczki: po jakim czasie dzialają u waszych dzieci czopki paracentamol?

maly dostal 39 stopni i stwierdzilam ze go chwile pomecze i dalam mu czopka, po syropach dluzej trzeba czekac.
Stary 2011-02-12, 17:11   #3443
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Beatko Sto Latek

Bartesso czopki szybko działają myślę że po ok 30 min

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-02-12 o 17:13
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:18   #3444
Bartessa
BAN stały

no dzialają, poci sie

nienawidze kiedy dziecko mam chore, zawsze czuwam cala noc...
Stary 2011-02-12, 17:33   #3445
83monia
Zakorzenienie

nam i czopki i syropek min. po 15 min działał

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:57   #3446
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja bym bardzo chciała znać płeć wtedy też bym cosik kupiła
Stary 2011-02-12, 18:27   #3447
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
To zapraszam dziewczynki na imprezke
Beatko Wszystkiego Naj! Bezproblemowej ciazy, szybkiej przeprowadzki, lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia!

Cytat:

Tak, mozesz dawac co 2 godz na przemian paracetamol i ibum.
A ma jezyk malinowy? Bo jak tak, to szkarlatyna....

Zdrowia dla synka!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Ja przy pierwszym porodzie zapytalam poloznej kiedy moge dostac zzo, powiedziala jak rozwarcie bedzie min. 4 cm. Przy kolejnym badaniu jak tylko uslyszalam magiczna liczbe, zapytalam, czy moge dostac, polozna zadzwonila po anastezjologa, czy jest wolny i dostalam. Bez problemu. A to noc byla.

Cytat:
przeciw bolowo przy porodzie naturalnym mozesz dostac nospe dozylnie czy jakies inne leki rozkurczowe, badz przeciwbolowe.. ale ja sama nie chcialabym zadnego znieczulenie ZO, dla przykladu: rodzilam dziecko, mialam juz skorcze parte i w ostatniej chwili okazalo sie ze musze miec cesarke, dostalam to znieczulenie i nie czulam od pasa w dol nic, zero... nie bylabym w stanie wogole przec a co dopiero dziecko urodzic. No chociaz slyszalam ze podaja je, chociaz dla mnie to glupota... a jezeli dawka okaze sie za silna? ze nie bedzie czucia? na to ma wplywa waga ale i np tylko zmeczenie, wystarczy ze bedziesz przemeczona i znieczuli cie tak ze cie beda musieli rozciąc..

no ja to tak widze..

To chyba zalezy od dawki znieczulenia, ja mialam idealnie dobrana tak, ze odpoczelam jak mi sie szyjka rozwierala do 10 cm, parte juz normalnie czulam.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ale mam ochote na golabki, jeju, skad wziac?
Mam w zamrazalniku zapraszam...

Cytat:
dziewczyny juz mające dzieciaczki: po jakim czasie dzialają u waszych dzieci czopki paracentamol?

maly dostal 39 stopni i stwierdzilam ze go chwile pomecze i dalam mu czopka, po syropach dluzej trzeba czekac.
U nas czopki nie dzialaja za bardzo, w ogole paracetamol, nigdy po nim goraczka nie spada tak szybko i duzo jak po nurofenie.

Melduje, ze z moim uchem jest juz troche lepiej. Od lekarza dostalam recepte na cos, czego az w 5 aptekach nie bylo, w koncu w jednej babka zamienila mi to na cos innego, ale musze doniesc recepte, wiec znowu czeka mnie wizyta u lekarza. Ble...

U nas bylo dzis mrozno, ale za to slonecznie.
Aaa zapisalam sie na wtorek na zajecia dla kobiet w ciazy. Ciekawe jak bedzie?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 19:32   #3448
madzia1k1
Raczkowanie

Witam Was serdecznie!!!

W końcu nadrobiłam

Beatko wszystkiego najlepszego

Jeżeli chodzi o nasze starania o dzidziusia to dokładnie rok. Ślub mieliśmy w 3 października, Już we wrześniu odstawiłam tabletki. Planowaliśmy dzidziusia z tymże bez nacisku, po prostu jak będzie to będzie. Ale po pół roku bezefektownych starań zaczęłam się denerwować. Już czarno widziałam, że to wszystko moja wina, przez moją niedoczynność tarczycy, no i wtedy nie było lekko, bo z każdym okresem załamywałam się coraz bardziej. Potem w czerwcu przeprowadziliśmy się do własnego mieszkanka, ale dalej nic...Gdzieś około wrzesnia zdecydowaliśmy, że nie będziemy już tak się przejmować, po prostu daliśmy sobie na luz. Nie rozmawialiśmy już tyle na ten temat, i cieszyliśmy sie z tego co już mamy(ja byłam bardzo zafascynowana mieszkaniem, że tak szybko daliśmy radę). No i wreszcie 13 grudnia ujrzałam 2 kreseczki, i nie mogłam uwierzyćTaka była nasza historia.
madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 19:36   #3449
Bartessa
BAN stały

Ale mnie wystraszylyscie :. normalny ma jezyk uff

znowu gorączka go bierze
Stary 2011-02-12, 19:43   #3450
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Ale mnie wystraszylyscie :. normalny ma jezyk uff

znowu gorączka go bierze
Ty lepiej weź go i podjedz na pomoc doraźną tam go zbadają i może jakiś zastrzyk zrobią i coś zapiszą
Nie masz co czekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości