|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
oo zjadłabym naleśniki też ale chyba bardziej na słodko z dżemem![]() ciasto upieczone teraz galaretka się studzi już nie mogę się doczekać, a teraz zadowolę się kabanoskiem z chlebkiem i majonez
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Shira,Monia - mniam mniam
|
|
|
|
#3423 |
|
BAN stały
|
ale mojego malego meczy, znow dostal goraczki... przez 1,5 h nie schodzila mu po leku... jak to jest z tymi lekami?
jak np daje ibum to po 2 godzinach moge dac paracentamol? wogole mam wrazenie ze ma skore taką zaróżowiałą, pierwszy raz takie cos widze... od czego to moze byc???? |
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też od razu "wpadliśmy" jak tylko tż skusił się na szaleństwa bez gumeczki innego zabezpieczenia nie stosowaliśmy bo małż obawiał się stosowania pigułek bo po nich organizm długo dochodzi do ładu z hormonami i bywają problemy potem jak się chce już mieć dzidzie w czasie niepłodnym mojego cyklu często szaleliśmy bez niczego bo ja nie lubie tak z prezerwatywą za bardzo A w pażdzierniku owu mi się przesunęła o dwa tygodnie i zaszłam w ciąże wtedy kiedy myślałam że okres dostanę. No i te obrzmiałe piersi i kłucia w podbrzuszu brałam za menstruacyjne przypadłości a to były początki ciąży ![]() No a potem wspólne czekanie na wynik testu i wspólna pierwsza wizyta u gina.. ech, cudowne chwile. W sumie przez trzy tygodnie żyliśmy w niepewności bo najpierw gin nic nie widział na usg bo było za wcześnie, tylko nieznacznie pogrubione endometrim, wysłał mnie na betę to wyszła mi bardzo niska i mówił że być może zarodek nie rozwija sie prawidłowo i kazał czekać na wyniki drugiej bety ale ta wyszła już lepiej, i potem na usg w 6tc zobaczyłam upragniony pęcherzyk z pulsującym serduszkiem Ale teraz wszystko jest w porządku na szczęście, potem gin mi wyjaśnił że beta była tak niska bo najprawdopodobniej do zapłodnienia doszło dużo później niż myślałam, i to właśnie przez to że mi się owulacja przesunęła bo miewałam wcześniej nieregularne cykle ale nigdy nie aż tak bardzo. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Trzeba magnez łyknąć ![]() mnie też czasem w ramieniu mięsień drga i nogi cierpną ale odpukać ostatnio przestało.
|
|
|
#3425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na tym etapie cudów po oliatum nie będzie, ale będzie napewno wspomaganie dla stanu skóry, dobrze że wizyty u lekarzy coraz bliżej, mam nadzieję że szybko coś poradzą. A wracając do emolientów - ceny porażające, ja się śmiałam że kąpię się jak Kleopatra, bo po wlaniu ich do wody robi się taka biała, prawie jak kąpiel w mleku z tej serii są też balsamy po kąpieli. Ale polecam oliwkę na wilgotną skórę - nic nie nawliża lepiej.Ja już jestem wyczulona na te swędzenia i teraz gdyby coś zaczęło się dziać to od razi idę do dermatologa, bo na samą myśl o powrocie dolegliwości mam pełne gacie brrr. Wapno bym na Twoim miejscu odstawiła wobec takiego stanu rzeczy. Ja obiadzik już mam za sobą - poszłam na łatwiznę, ale za to moją ulubioną, ziemniaczki w mundurkach w towarzystwie serka wiejskiego. Teraz ledwo się ruszam. |
|
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Dziękuje ślicznie
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale na początku też miałaś małe nerwy czy wszytko ok dobrze że szczęśliwie się sprawa rozegrała a co masz na obiad bo ty mi tez często zachciewkę robisz z Nerolką![]() oj no to jeszcze wszystkiej naj naj dużo zdrówka i siły!!
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Wczoraj słuchaliśmy serduszka - teraz to normalnie przykładam detektor i już od razu mam, wcale szukać nie musze bo wiem gdzie i mocno bije, 135 było wieczorkiem, tż się tak zasłuchał że aż myślałam że mi uśnie z tymi słuchawkami na uszach ![]() Aha, dziś na obiad robiłam awangardowe danie ![]() Kotleciki z soi wcześniej namoczonej na całą noc ( ok. 1 szklanki ) a dziś ugotowanej w osolonej wodzie do miękkości i zmielonej dokładnie w robocie z dodatkiem gotowanego ryżu (1 torebka) i serka topionego- może być z szynką, pieczarkami - cała kostka, do tego dałam łyżke musztardy pikantnej rosyjskiej, 3 jajka, łyżkę mąki pszennej i trochę tartej bułki, sól, pieprz, przyprawki ulubione i w robocie na 3 minuty żeby sie wymieszało dokładnie i wyrobiło, musi być gęste żeby się nie rozwalały kotleciki i potem to w bułce samej obtoczyć takie małe kotleciki i buch na gorący tłuszcz, pycha z ogórkiem i ketchupem. Ale z jakimś sosem też by dobre były ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-02-12 o 14:38 |
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
wzięlam magnez, nie pomógł co chwilę mi drży
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
O, jak fajnie - załapałam się na urodziny!
Beatko, wszystkiego naj naj naj dla Ciebie, czyli pociechy z męża, pomyślnej przeprowadzki no i najzdrowszego malucha pod słońcem!!!
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko wszytskiego naj naj dużo zdrówka i spełnienia wszelkich marzeń.
Ja niestety przez pco musze brać tabsy, ale ostatnio rozmawiałam z koleżanką o tych krążkach, zawsze to jakaś ulga dla wątroby ![]() U mnie dziś na obiad gołąbki. A propo tych emolientów jest coś pod prysznic? bo mam strasznie przesuszoną skóre na plecach, to może by coś pomogło? |
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
Beatka wszystkiego naj naj naj lepszego!
Pytanie do wieloródek, czy proponowano Wam znieczulenie zewnątrzoponowe? Zastanawiam się jak to wygląda w Waszych szpitalach, czy na prośbę rodzącej podają znieczulenie, czy lekceważą prośby? Ja pierwsze co, to przeanalizowałam w których szpitalach w moim mieście i mieście męża podają to znieczulenie. Dlatego zdecydowałam się na poród w Kielcach. |
|
|
|
#3434 | |
|
BAN stały
|
i ja się dołączam do życzen, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i tego maluszka
zebyscie byli zdrowi ![]() bylam w aptece i kupilam malemu taki termometr na czolo, bo mi sie zepsul elektryczny a rtęciowy jak mowi - boli go. narazie pokazuje dobrze, ciekawe kiedy sie zepsuje... ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
przeciw bolowo przy porodzie naturalnym mozesz dostac nospe dozylnie czy jakies inne leki rozkurczowe, badz przeciwbolowe.. ale ja sama nie chcialabym zadnego znieczulenie ZO, dla przykladu: rodzilam dziecko, mialam juz skorcze parte i w ostatniej chwili okazalo sie ze musze miec cesarke, dostalam to znieczulenie i nie czulam od pasa w dol nic, zero... nie bylabym w stanie wogole przec a co dopiero dziecko urodzic. No chociaz slyszalam ze podaja je, chociaz dla mnie to glupota... a jezeli dawka okaze sie za silna? ze nie bedzie czucia? na to ma wplywa waga ale i np tylko zmeczenie, wystarczy ze bedziesz przemeczona i znieczuli cie tak ze cie beda musieli rozciąc.. no ja to tak widze.. ************************* ****** edit: dostałam podpajęczyn..cos tam ale i tak obawialabym sie ze moze to spowodowac powiklania przy porodzie, znajoma musiala miec kleszczowy prez to, Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-02-12 o 15:42 |
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w szpitalu nie ma w ogóle znieczulenia, więc wyboru nie mam i rodzę na żywca
Bartessa ale do cc jest znieczulenie inne niż do siłami natury cyt.: ZZO jest bezpiecznym znieczuleniem! Igłę wbija się PONIŻEJ rdzenia kręgowego (jest to znieczulenie zewnątrzoponowe jak sama nazwa wskazuje). Co innego znieczulenie podpajęczynówkowe, (pajęczynówka - jedna z opon mózgowo rdzeniowych) stosowane przy cc. Ono odbiera czucie od pasa w dół, to ono powoduje różnego typu zagrożenia.
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-02-12 o 15:43 |
|
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
podczytuje was od poludnia, co nadrobie strone to musze odejsc, a to obiad, a to sprzatanie... i tak wracam, odsiwezam a tu zamiast 2 stron do konca robia sie 3
teraz nadrobilam ![]() ja tez zle w nocy spalam, byl okropny halny, budzilam sie co chwile dodatkowo posprzeczalam sie wczoraz z tz i przez to jeszcze bardziej nerwowo spalam za chwilke musze sie zbierac do kosciola - jest msza za tate... tz na budowie, mamy cichy dzien co do swedzenia skory to ja mam suche ramiona, az takie czerwone plamy mi wyszly, mam to zawsze jak wracam z warszawy, tam woda mi nie sluzy, po powrocie do domu powoli wszystko mija.. u nas woda jest ze zrodla, wlasciwie nie uzdatniana (raz na kilka miesiecy dezynfekuja zbiornik, a tak nie dodaja niczego), stad chyba moja reakcja na wode uzdatniana w miastach w krakowku na studiach tez mialam ten problem, a ze chodzilam na sekcje plywacka i 2-3 razy w tygodniu byly treningi, to mialam fatalna skore no i tylko zima mam ten problem jednak latem sloneczko zbawiennie wplywa (czesciej sie tez smarujemy specyfikami z filtrami, moze to tez chroni i nawilza) ale mam ochote na golabki, jeju, skad wziac?
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
beata bardzo fajna nowa fryzurka i 100lat
![]() Nam sie udalo po 1,5 roku. Po odstawieniu tabletek branych przez.... klika lat... moze ze 4. Kurcze taki biały, ja bym chyba na taki sie nie zdecydowala ![]() Bylam dzis u tesciów na obiedzie, byl placek po wegiersku, ale ja jadłam z cukrem I na małych zakupach w lumpku. Przysiegam sobie ze juz nic nie kupie, poki nie poznamy płci! Dla przyszłych mamusiek córeczek, rampersiki z allegro (ja sie powstrzymuje): http://allegro.pl/show_item.php?item=1456747081 |
|
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
aaaa, no i zapomnialam
![]() Beatko, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Babonik, mnie tez jasne wozki sie podobaja i za takimi sie rozgladam, ale wiesz co sobie pomyslalam? ze trudniej taki bedzie sprzedac, bo wielu na kolor zwraca uwage i bedzie sie balo kupic ze latwo brudzacy... teraz biore to pod uwage
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze to rozyczka (kropki lekkie) lub szkarlatyna (niby jak pi uderzeniu ostra szczotka, igiełki czerwone)? dakaro - u nas w szpitalu niema tylu snestezjologow by robili znieczulenie zewnatrzoponowe a to (tyle co wiem) robi wlasnie anestezjolog. chyba ze za doplata. nie wiem ile, stwierdzialm ze sobie poradze bez beatka - milej 18stki |
|
|
|
|
#3440 |
|
Wtajemniczenie
|
beatko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
a my dzisiaj byliśmy na pizzy w ramach obiadu mój mąż lubi sobie zjeść jak ma kaca (a dziś ma - wczoraj była imprezka biurowa...mnie kac ominął bo przecież alku nie można w ciąży, ale imprezka udana i tak )a przy okazji sobie spacerek zafundowaliśmy do pizzeri u nas nadal za oknem ślicznie, ale na dworze jednak zimno - mroźno i wieje |
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie macie pojęcia jak mi jest miło kochane jesteście
|
|
|
#3442 |
|
BAN stały
|
dziewczyny juz mające dzieciaczki: po jakim czasie dzialają u waszych dzieci czopki paracentamol?
maly dostal 39 stopni i stwierdzilam ze go chwile pomecze i dalam mu czopka, po syropach dluzej trzeba czekac. |
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko Sto Latek
![]() Bartesso czopki szybko działają myślę że po ok 30 min Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-02-12 o 17:13 |
|
|
|
#3444 |
|
BAN stały
|
no dzialają, poci sie
![]() nienawidze kiedy dziecko mam chore, zawsze czuwam cala noc... |
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
nam i czopki i syropek min. po 15 min działał
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym bardzo chciała znać płeć wtedy też bym cosik kupiła
|
|
|
|
#3447 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Beatko Wszystkiego Naj! Bezproblemowej ciazy, szybkiej przeprowadzki, lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia!
Cytat:
A ma jezyk malinowy? Bo jak tak, to szkarlatyna.... Zdrowia dla synka! Cytat:
Cytat:
Mam w zamrazalniku Cytat:
Melduje, ze z moim uchem jest juz troche lepiej. Od lekarza dostalam recepte na cos, czego az w 5 aptekach nie bylo, w koncu w jednej babka zamienila mi to na cos innego, ale musze doniesc recepte, wiec znowu czeka mnie wizyta u lekarza. Ble... U nas bylo dzis mrozno, ale za to slonecznie. Aaa zapisalam sie na wtorek na zajecia dla kobiet w ciazy. Ciekawe jak bedzie? |
||||
|
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie!!!
W końcu nadrobiłam ![]() Beatko wszystkiego najlepszego Jeżeli chodzi o nasze starania o dzidziusia to dokładnie rok. Ślub mieliśmy w 3 października, Już we wrześniu odstawiłam tabletki. Planowaliśmy dzidziusia z tymże bez nacisku, po prostu jak będzie to będzie. Ale po pół roku bezefektownych starań zaczęłam się denerwować. Już czarno widziałam, że to wszystko moja wina, przez moją niedoczynność tarczycy, no i wtedy nie było lekko, bo z każdym okresem załamywałam się coraz bardziej. Potem w czerwcu przeprowadziliśmy się do własnego mieszkanka, ale dalej nic...Gdzieś około wrzesnia zdecydowaliśmy, że nie będziemy już tak się przejmować, po prostu daliśmy sobie na luz. Nie rozmawialiśmy już tyle na ten temat, i cieszyliśmy sie z tego co już mamy(ja byłam bardzo zafascynowana mieszkaniem, że tak szybko daliśmy radę). No i wreszcie 13 grudnia ujrzałam 2 kreseczki, i nie mogłam uwierzyć Taka była nasza historia.
|
|
|
|
#3449 |
|
BAN stały
|
Ale mnie wystraszylyscie :. normalny ma jezyk uff
znowu gorączka go bierze
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

naleśniki też ale chyba bardziej na słodko z dżemem

sami byliśmy w szoku, że tak od strzała się nam powiodło, ale radość było sporo a jak już tż dowiedział się, że będzie syn to chodzi dumny i cały czas puka mi w brzuch i pyta jak tam się ma synek
nie wiem czy to coś w związku z tym swędzeniem czy może przez przeziębienie które miałam robiąc badania.

zębole

tam go zbadają i może jakiś zastrzyk zrobią i coś zapiszą