|
|
#2791 | |
|
Are you talking to me?!
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
|
|
#2792 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam dla Was revlona photoready 001 ivory
myślałam, że będzie jaśniejszy
|
|
|
|
#2793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki Dagmara za odpowiedź co do Delii
|
|
|
#2794 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Wybrałam się dzisiaj na rajd w poszukiwaniu podkładu idealnego, czyli jaśniutkiego i żółtego. O ile jeszcze w tym koszmarnym, sklepowym świetle coś może wyglądać obiecująco to na zewnątrz porażka - ciemne, w większości pomarańczowe plamy, a ręka i tak mam o jakiejś 2 tony ciemniejszą niż twarz i szyję
Nadziei narobił mi Dior Nude 010, wydawało mi się, że ślicznie się stopił ze skórą, ale w świetle dziennym wyszły z niego różowe tony![]() Znalazłam swój minerałowy ideał, który nie ciemnieje i dobrze wygląda na Antheliosie, ale mimo wszystko marzę o czymś płynnym, niestety nie zawsze mam czas albo warunki by bawić się minerałami. Chyba zamówię Illamasque 115, zwłaszcza, że teraz jest zniżka 15% na FB, 120 zł z przesyłką można przeżyć Tylko zastanawiam się między LF a RF. Miała któraś z Was oba i mogłaby porównać
|
|
|
|
#2796 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Niby te podkłady są ok, ale brakuje mi w nich czegoś... Niby ładnie trzymają się buzi, a jednak brudzą niesamowicie. Niemniej na okres zima - wiosna powinien być super.Face fabric mi się znudził. Albo inaczej - moja skóra ma go dość i nie ma zamiaru się z nim dogadać. Co go nałożę, to warzy mi się i wygląda jakoś nieświeżo A podkład jest masakrycznie wydajny. Mam go już blisko rok (kupiony w marcu 2010) i dalej mam 1/3 opakowania. I wcale nie żałowałam go sobie...Aaa i jeszcze jedno. Badałam uważnie kolorówkę Armaniego i 02 Lasting Silk jest odrobinę jaśniejsze niż 02 luminous silk. Niby nic, ale biorąc pod uwagę fakt że Luminous ciemnieje, różnica może być istotna. Co do illa, to ekspertem jest to rousse, która ma pełnowymiarówki. Ale na podstawie próbek mogę powiedzieć, że mi bardziej odpowiada RF. Jest jakby bardziej napigmentowany, daje zdecydowanie lepsze krycie i ładniejsze wykończenie... LF dla mnie słabo kryje, daje zbyt satynowe wykończenie (ja nie lubię takiego; wolę mat lub półmat) i po paru godzinach wygląda nieciekawie. Za to bosko łączy się z RF i po wymieszaniu ma się wspaniały podkład ![]() chochliku, też myślałam że 001 jest jaśniejszy. Teraz zabieliłam go Lucy i taka kombinacja jest bardzo dobra. Po pierwsze kolor jest o ton jaśniejszy, a po drugie znacznie poprawiło się krycie i trwałość
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 |
|
Konto usunięte
|
u mnie trwałość jest ok, przynajmniej na bazie (mam soraye silikonową) i przykryte odrobiną puderku (muszę nim zmatowić te drobinki, wolę mat). Nie wiem jak bez bazy bo dziś miałam go pierwszy dzień, ale to się sprawdzi w niedzielę, kiedy nic się nie stanie jak spłynie po 2h
i chyba spróbuję tego oriflame'u ;d
|
|
|
|
#2799 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
RF zdecydowanie wolę od LF, ale to moja opinia , są też inne formuły jak kompakt/krem, których nie probowałam. A ta zniżka na FB dolicza się do lojalościowej 10% ?
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz, że nie mam pojęcia, fajnie jakby się doliczała
|
|
|
|
|
#2802 |
|
BAN stały
|
Quench , nie tylko białego Luminousa nie ma w Douglasie w Polsce,
w GLS okazuje się, że ten biały FF (zamawiany w Douglasie) leci do mnie z Niemiec... |
|
|
|
#2803 |
|
Rozeznanie
|
DagmaraRose2000 mam jakąś zawiechę umysłową dziś ale postaram się przypomnieć sobie co tam pamiętam żółtego. tylko mi się dużo wydaje żółte a dziewczyny piszą, ze ich zdaniem nie jest. Sama unikam żółtawych.
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
niesamowicie jasny (light) to on nie jest, ale troche jasniejszy od HM 51. fair od light jasniejszy raczej nie jest, wpada wyraznie w roz i to jest glowna roznica. ja kilka razy uzywalam tego korektora zamiast podkladu, jest bardzo lekki, plynny, nie kryje jak typowy korektor, nadaje sie jednak bardziej do suchej cery
|
|
|
|
#2805 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() Z Luminous to była dziwna historia. Kliknęłam go w sklepie internetowym Douglasa (towar był dostępny), a później okazało się że go nie ma ale mogą sprowadzić... Więc zrezygnowałam z zakupu...
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam dla was wstępną relację z testów podkładu matującego Flormar
Kolor: 308 Fair Ivoryjak go wczoraj wieczorem miałam w łapkach, byłam zachwycona! żółtawy kolor, ładnie sie rozprowadza, fajnie kryje (tylko cuchnie babcinymi kosmetykami, taki duszący, mdły zapach). Dzisiaj rano już nie było tak kolorowo... Dopiero w świetle dziennym zauważyłam, jaka to brzoskwinka Jasna, nawet bardzo, ale tonacja tragiczna. A chciałam coś żółtego, albo chociaż neutralnego, żeby wyrównać różową twarz z oliwkowożółtą szyją... No trudno. Nałożyłam cieniutką warstwę. kryje bardzo dobrze, korektora musiałam użyć jedynie pod oczy i na te bardziej czerwone krosty. nie zasycha zbyt szybko, to mi pasuje Jasność jest w porządku, cienka warstwa się ładnie wtapia w skórę.Na drugim miejscu w składzie jest jakiś silikon, więc może zapchać. pożyjemy, zobaczymy. Nie uda mi się zrobić zdjęcia składu, bo jest taki długi, że zajmuje pół obwodu butelki nie powiem, aby mi się to podobało...Daję swatcha. Znowu zrobiłam coś głupiego i nawaliłam tak grubą warstwę, że strasznie ściemniało, bo aż taka pomarańcza to to nie jest, naprawdę . Od lewej: Elemong, Dermacol, Flormar, LumeneEdit: zapomniałam, że i tak podpisałam je na zdjęciu
Edytowane przez fiasco Czas edycji: 2011-02-12 o 12:07 |
|
|
|
#2807 |
|
Are you talking to me?!
|
O, faktycznie Flomar to brzoskwinka
![]() Dziewczyny, bo już pamięć mnie zawodzi - co jest jaśniejsze najjaśniejszy Bourjois (71, 51) czy Inglot AMC 100LW?
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
fiasco, Flormar rzeczywiście pomarańczowy,zwłaszcza w porównaniu z Lumene. A nie jesteś z tego Lumene zadowolona? Pamiętam, że właśnie Lumene miało jasne kolory w swoich podkładach tylko u mnie nigdzie nie widuję tej firmy.
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Lumene jest jasny i żółty raczej (przynajmniej na mnie zdecydowanie wybija się żółć), ale dość słabo kryje, za to dobrze matuje
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
fisco ten dermacol to jest najjasniejsyz odcien!? Bo cos oczom nie wierze, ze wyglada bezowo/zolto na twojej rece, a na mnie zostawia rozowe placki podczas tuszowania plamek.
Milk, wporzadku wporzadku... glosno mysle nad tru matchem
|
#2812 |
|
Konto usunięte
|
To pewnie zależy od Twoich ustawień monitora itp
ja w dermacolu różowe tony zauważyłam właściwie pół roku po zakupie z tym , że użyłam go parę razy, minimalną ilość i to tylko jako korektor. Ja z kolei zamówiłam oriflame
Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-02-12 o 19:24 |
|
|
|
#2813 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
kurcze, ten oriflame tez mnie morduje, ale on napewno jest rozowy tak? btw. znalazlam aukcje na allegro gdzie jest true match W1 i C1, ale zapomnialam ktory jest zolty i jasniejszy w - warm, c - cold tak? tylko ze ja wygladam jakbym z miesiac w piaskownicy przelazala. Zdziwilam sie w ogole, bo sadzilam ze Inglota na allegro dostane a tam jakies cuda matujace itd, nic poza tym lw100
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Konto usunięte
|
co z tego, że może być różowy, skoro i tak jest właściwie biały (przynajmniej na zdj stronę-parę stron temu)
.. A nawet jeśli to trochę beżowego puderku i jazda (może się wyrówna) ![]() w sumie przerzuciłam sobie dzisiaj zdj z telefonu z tym moim max factorem xperience i mimo, że wpada w róż nie wygląda aż tak źle na mojej twarzy
Edytowane przez 9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b Czas edycji: 2011-02-12 o 19:24 |
|
|
|
#2816 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
tak tak, wlasnie przegladalam strony wstecz - skleroza, bardzo dziekuje rocki za swatcha
a C1? choc C1 nazywaja rose ivory, kojarzy mi sie to z rozem ![]() szkoda, ze inglota nie widze. Strasznie mnie intryguje ten photoready, bo kolor na swatchu jest fantastyczny, choc moglby byc ciutke bardziej oliwkowy.
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na swatchach na ręce zawsze wygląda żółciej niż na twarzy, nie wiem, dlaczego
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak myslalam, ze jednak nie mozna wierzyc recenzjom na KWC pod katem oceny jasnosci
Edytowane przez rocki Czas edycji: 2011-08-08 o 12:36 |
|
|
|
|
#2819 |
|
Perfumoholik z wyboru
|
Ja się jeszcze wepcham ze swoimi frustracjami, znalazlam na kafeterii swatche lirene natural look 2w1 i powiem szczerze, ze jak na taki podklad to odcien ivory jest dosc jasny... intrygujace
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Eh- ja dziś w Inglocie
Jest fajny, w sumie jasny jak na nasze podkłady.Ale to jeszcze nie ta bladość... a od dzisiaj żem ruda, właściwie od wczorajszej nocy
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

może będzie na walentynki.. Przyczajam się na Luminousa.
Nadziei narobił mi Dior Nude 010, wydawało mi się, że ślicznie się stopił ze skórą, ale w świetle dziennym wyszły z niego różowe tony

Jasna, nawet bardzo, ale tonacja tragiczna. A chciałam coś żółtego, albo chociaż neutralnego, żeby wyrównać różową twarz z oliwkowożółtą szyją... No trudno. Nałożyłam cieniutką warstwę. kryje bardzo dobrze, korektora musiałam użyć jedynie pod oczy i na te bardziej czerwone krosty. nie zasycha zbyt szybko, to mi pasuje