Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 14:36   #1561
n0emi
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
i jak TZ sobie kierunek chwali? ja tylko marzę, żeby znaleźć pracę po technikum a w czasie studiów w biurze projektowym. to już będę baaardzo szczęśliwa
a co do domu, to może nie był konserowowany i remontowany w pore? to niestety konieczność. ale tez nieco inaczej buduje się domy teraz a inaczej 50 lat temu inne środki konserwujące itp itd
byl konserwowany bo i moj tata pracuje na budowie, stawial takie domy i wie co tam trzeba robic. Na pewno to bylo inna metoda robione, ale dla mnie i tak drewno jest mniej trwale niz cegla. Przez dziesiatki lat uzytkowania drewno sie zuzywa. Wiadomo, ze da sie tam mieszkac, ale wszystko trzeszczy itd. Domy murowane po malym remoncie wygladaja o niebo lepiej, a ten moj dom drewniany jest chyba jeden na cala dzielnice, reszta jest zbuzona, a jeden spalil sie tak szybko jak zapalka.
Nie mowie, ze tak zawsze jest ale ja mam uprzedzenia, ze postawie za mniejsza kwote, ale po mojej smierci pojdzie do rozbiorki.

A studia powiem Ci ze sa bardzo trudne, ale TZ sobie bardzo chwali. Duzo ludzi poodpadalo, ale to w szczegolnosci ludzie ktorzy nie mieli do tego pasji i nie potrafili poswiecic czasu na projekty. Bo ich to ma on mnostwo.
Zalatw sobie staz w takim biurze, oni beda cie miec za darmo poza tym istnieje mozliwosc pozniejszego zatrudnienia, a nawet jesli nie to bedziesz miala w CV
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:37   #1562
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Ja jestem chyba dziwna bo ja nie chce wlasnego domu
Ja też nie muszę mieć własnego domu. Mnie się dobrze żyje w mieszkaniu. No i mieszkanie wydaje mi się sensowniejsze o tyle, że nie trzeba się przejmować dezynsekcją, przeciekającym dachem itd., a w domku trzeba to robić samemu. Ja bym do tego zdrowia nie miała.
Ale mogłabym mieszkać w domku, gdyby np. TŻ chciał i gdyby nas było stać na to. Byle żeby to był porządny, murowany domek z gruuubymi ścianami. Tak żeby nie było słuchać jak ktoś oddycha w pokoju obok
Stary 2011-02-13, 14:40   #1563
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
O widze kolezanka prawie po fachu.
Ja studiowalam architekture.
Poza tym budownictwo i architektura bardzo mnie interesuja, wiec staram sie byc na bierzaco z wiedza na te tematy.

a skończyłaś architekturę, czy przerwałaś? Mnie też już od dawna interesują, uwielbiam czytać wszelkie nowinki na ten temat
Stary 2011-02-13, 14:42   #1564
n0emi
Zakorzenienie

A jeszcze co do drewnaniego domku to zburzylo moje szczesliwe dziecinstwo my mieszkalismy na pietrze, a dziadkowie na parterze i nie moglismy biegac, skakac czy tupac bo dziadek stukal laska, ze u nich slychac jakby sie dom walil hahaha raz skakalam na skakance i nie slyszalam, ze cos krzyczy to prawie mi nie przylozyl bo nie slyszal przezemnie wiadomosci

Ja bym chciala postawic dom, ale jak to wyjdzie to wiadomo okaze sie w przyszlosci
Stary 2011-02-13, 14:47   #1565
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja też nie muszę mieć własnego domu. Mnie się dobrze żyje w mieszkaniu. No i mieszkanie wydaje mi się sensowniejsze o tyle, że nie trzeba się przejmować dezynsekcją, przeciekającym dachem itd., a w domku trzeba to robić samemu. Ja bym do tego zdrowia nie miała.
Ale mogłabym mieszkać w domku, gdyby np. TŻ chciał i gdyby nas było stać na to. Byle żeby to był porządny, murowany domek z gruuubymi ścianami. Tak żeby nie było słuchać jak ktoś oddycha w pokoju obok

No wlasnie, moj brat kupil mieszkanie i teraz wszystko na jego glowie
Ja wynajmuje i jak cos jest nie tak dzwonie do landlorda i juz Nowe okno, kuchenka, wilgoc to nie moj problem

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
A jeszcze co do drewnaniego domku to zburzylo moje szczesliwe dziecinstwo my mieszkalismy na pietrze, a dziadkowie na parterze i nie moglismy biegac, skakac czy tupac bo dziadek stukal laska, ze u nich slychac jakby sie dom walil hahaha raz skakalam na skakance i nie slyszalam, ze cos krzyczy to prawie mi nie przylozyl bo nie slyszal przezemnie wiadomosci

Ja bym chciala postawic dom, ale jak to wyjdzie to wiadomo okaze sie w przyszlosci

a le sie usmialam z dziadka

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:49   #1566
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
byl konserwowany bo i moj tata pracuje na budowie, stawial takie domy i wie co tam trzeba robic. Na pewno to bylo inna metoda robione, ale dla mnie i tak drewno jest mniej trwale niz cegla. Przez dziesiatki lat uzytkowania drewno sie zuzywa. Wiadomo, ze da sie tam mieszkac, ale wszystko trzeszczy itd. Domy murowane po malym remoncie wygladaja o niebo lepiej, a ten moj dom drewniany jest chyba jeden na cala dzielnice, reszta jest zbuzona, a jeden spalil sie tak szybko jak zapalka.
Nie mowie, ze tak zawsze jest ale ja mam uprzedzenia, ze postawie za mniejsza kwote, ale po mojej smierci pojdzie do rozbiorki.

A studia powiem Ci ze sa bardzo trudne, ale TZ sobie bardzo chwali. Duzo ludzi poodpadalo, ale to w szczegolnosci ludzie ktorzy nie mieli do tego pasji i nie potrafili poswiecic czasu na projekty. Bo ich to ma on mnostwo.
Zalatw sobie staz w takim biurze, oni beda cie miec za darmo poza tym istnieje mozliwosc pozniejszego zatrudnienia, a nawet jesli nie to bedziesz miala w CV
pasji to mi nie brakuje z pewnością
zobaczymy co będzie, coś znajdę
a teraz już drewniane domy nie płoną jak zapałka =] ostatnio fajny artykuł czytałam i właśnie pozar wyrządza mniej więcej takie same szkody w murowanym domu, co w drewnianym budowanym nowszą technologią. także sporo się zmieniło
Stary 2011-02-13, 14:51   #1567
n0emi
Zakorzenienie

pewnie sa 2 strony medalu i jednak wiekszosc osob mieszka w mieszkaniach.
Tylko ten kto mieszkal w domu wie o co chodzi, juz jest nauczony dbac o takie rzeczy, nic nie stuka na dole, na gorze, mozna wyjsc z kawa na taras, urzadzic grilla
Ja mieszkalam 2 miesiace w bloku i nie dalam rady sie przyzwyczaic. Ale wiadomo jak nie bedzie innego wyjscia to nie bede zapierac sie w drzwiach, ze nie wejde do mieszkania.
Tylko, ze ja mam jeszcze taka mozliwosc, zeby pojsc do rodzicow na gore. Mamy tam 3 pokoje, lazienka, aneks kuchenny, garderoba z wejsciem do pralni i suszarni. Ale tak szczerze to nie chce mieszkac u rodzicow z Tztem
Stary 2011-02-13, 14:52   #1568
Magdzia94
Zakorzenienie

Ten wątek chyba ma dopiero tydzień a już 50 str zapisane

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:56   #1569
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie sa 2 strony medalu i jednak wiekszosc osob mieszka w mieszkaniach.
Tylko ten kto mieszkal w domu wie o co chodzi, juz jest nauczony dbac o takie rzeczy, nic nie stuka na dole, na gorze, mozna wyjsc z kawa na taras, urzadzic grilla
Ja mieszkalam 2 miesiace w bloku i nie dalam rady sie przyzwyczaic. Ale wiadomo jak nie bedzie innego wyjscia to nie bede zapierac sie w drzwiach, ze nie wejde do mieszkania.
Tylko, ze ja mam jeszcze taka mozliwosc, zeby pojsc do rodzicow na gore. Mamy tam 3 pokoje, lazienka, aneks kuchenny, garderoba z wejsciem do pralni i suszarni. Ale tak szczerze to nie chce mieszkac u rodzicow z Tztem
my zawsze mieszkaliśmy we własnym domu. i gdy brat się wyprowadzał, bo się żenił stwierdził, że w bloku by nie wytrzymał nawet krótkiego czasu. wolał jakiś stary dom czy poddasze niż blok. ale jak zaczął porównywać ceny starych domów (gdzie wiadomo, że w remont idzie spoooro) to okazało się, że wyjdzie prawie tyle co i wybudowanie nowego (ale to było 12 lat temu...) i tak oto wziął kredyt i się wybudował.
z kolei gdy siostra wychodziła za mąż, to wraz z mężem zamieszkali w bloku. z początku było jej ciężko się przezwyczaić, ale dała radę. mieszkają tam już 9 lat. i bardzo lubi teraz swoje mieszkanko ale gdy jestesmy u nich dłużej, to tata widać, ze się męczy. Nie może wytrzymac w małym mieszkanku dłużej niż kilka godzin. potrzebuje przestrzeni. Takze każdy jest inny

Edytowane przez patu323
Czas edycji: 2011-02-13 o 14:59
patu323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:57   #1570
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
u nas obecnie też sami grzejemy. mamy piec gazowy. początkowo było trochę problemów z nim- właśnie to o czym piszesz, czyli długo trzeba było czekać na ciepłą wodę. ale okazało się, ze to wina piecyka. został naprawiony i teraz tak po około 15-20 sekundach leci ciepła woda. no fakt, przez ten czas się marnuję, ale nie poradzi się nic na to... ale z regulacją temperatury nie ma problemu żadnego.
jedynie w kuchni mamy ciepłą wodę na prąd. wtedy leci ciepła szybciej, po około 10 sekundach, ale wychodzi drożej niestety niż na gaz.
No cóż, widać macie dobry piecyk. Moi dziadkowie mają beznadziejny. I korzystanie u nich z wody jest koszmarem...

Cytat:
Ja nie mowie ze komuniakcja jest zla.Wiem ze jest dobra, ale czkowiek ktory nigdy z niej nie musial kozystac, czyje sie przez takowa ograniczany.
Tak jak mowilam, ty jestes przyzwyczajona do dojazdow, ja do tego ze mam wszystko w odleglosci spaceru.
Ja nie mam pod ręką tylko uczelni (a kto ma?) i sklepów specjalistycznych. Na osiedlu mam sklepy spożywcze, monopolowe, sklep z AGD, sklep z żarówkami, pocztę, apteki, niedaleko mam też mały targ, sklepy odzieżowe, dla sklepy ze zdrową żywnością...

Cytat:
Tak slodko to wyglada dopoki jest sie uczniem lub studentem. Zaczyna sie inaczej jak zaczyna sie prowadzic dorosle zycie i ma prace, ktora raczej ciezko zanalezc na wlasnym osiedlu.
Różnie bywa. Bo nie zawsze ma się też pracę na drugim końcu miasta.

Cytat:
I w ten sposob jestes uzalezniona od komuniakcji co dla mnie oznacza ograniczenie wolnosci.
Ale mam autobus co 10 minut. Albo jeszcze częściej. Dla mnie to wolność, bo mam ten autobus. A gdyby nie podjechał, to
Stary 2011-02-13, 14:59   #1571
kocurzyca
Zakorzenienie

Odpowiedam nie pamietam komu.
O krowach.
W moim miescie tez nie ma krow i nie bylo. Mowie ze w oklicznych wsiach juz nie ma krow. Najblizsza farma jest ze 30km dalej. produkuja mlego dla Garwolina.

Cytat:
kocurze ja do gimnazjum mieszkalam w duzym drewnianym domu. Dalej mieszka tam moja babcia z jedna rodzina. Postawil go jeszcze moj pradziadek i byl to najladniejszy i najwiekszy dom w okolicy- ale wlasnie kiedys...
Jak juz ja mieszkalam to dzrewo zaczelo pruchniec, byly takie przeciagi, ze masakra, gwizdalo w tym domu strasznie. W zime w chacie zimno, a w lecie za goraco. Do tego byly inwazje kornikow. Nieproszeni lokatorzy (myszy, szczury czy nawet kuny). Powiem ci ze teraz to jest obraz nedzy i rozpaczy, wszystko jest do remontu, wszystkie deski sa spruchniale. wujek chcial najgorsze elementy wymienic, ale gdzie jak by tak zaczal robic to caly dom by sie rozpadl. teraz tylko zostaje na te deski polozyc suchy tynk i udawac, ze w srodku nic sie nie dzieje.
Dlatego moze przez to uprzedzenie chcialabym dom murowany,
Domy drewniane byl budowane roznymi technikami w roznym czasie.
I na przyklad dom ktory obecnie ma 120 lat jest o wiele lepszy od domu ktory ma 70.
Te nowsze byly budowane z cienszych desek, gorszego metod ocieplenia. Te starsze sa raczej z bali.
Pol mojego domu to wlasnie 120 letnia chata. Jedyne czego potrzebyje ten dom to regularne malowanie scian w srodku.
Nie prochnieje, nie jedza go robale i w sumie jest jak nowy.
Jest w nim cieplutko zima i zimno latem.

Te nowsze domy byly budowane z mlodego drewna, a takie szybko prochnieje i wlasnie jest jedzone przez robaki.

A na przyklad dom z kilkuset letniego drzewa iglastego nawet nie wymaga zadnego impregnatu bo ma naturalna zywice.
Cytat:
a co do domu, to może nie był konserowowany i remontowany w pore? to niestety konieczność. ale tez nieco inaczej buduje się domy teraz a inaczej 50 lat temu inne środki konserwujące itp itd
Co do pierwszej czesci tez popre. Ludzie budowali domy a potem ich nie konserwowali, a poza tym niektore domy byly ze zlego drewna i szybko sie rozpadaly.

A co do impregnatow to uwazam ze te sprzed 100 lat byly lepsze niz dzisiejsze
No ale teraz nikt na budowie nie bedzie samodzielnie wytapial smoly z sosnowych desek.

Zaden nowy dom nie postoi tyle co niektore stare.
Cytat:
W Polsce też coraz częściej trzeba sobie samemu grzać wodę Moi dziadkowie tak mają. Nienawidzę tego, bo najpierw się czeka nie wiadomo ile na zagrzanie tej wody (w tym czasie leje się zimna i się marnuje...), potem leci ciepła, ale nijak nie można ustawić jej temperatury, bo albo jest cholernie gorąca, albo cholernie zimna, a potem nagle zaczyna ciepłej wody brakować i w jednej chwili zamiast wrzątku leci lodowata woda
To tam jest cos zle zrobione bo to nie jest normalne. Posiadanie piecyka czy podgrzewacza w zaden sposob nie utrudnia zycia. Tylko jest troche dziwne w polskich realiach.
Twoim dziadkom remont hydrauliki jest potrzebny.

A lazienki bez okna sobie nie wyobrazam (tzn w UK mam bez okna ale w domach w PL zawsze z oknem tylko szczelnym)

Cytat:
Pewnie jeszcze chlorowana była... Ja mam w domu ozonowaną. Fakt, jest twarda, ale da się ją pić bez przegotowania. I problemów potem nie ma.
Tak , chlorowana.
Cytat:
kocurzyco a pijesz zimna wode prosto z kranu? Ta w UK?
Nigdy w zyciu.
Wiem ze Angole pija, ale dla mnie popierwsze ta woda jest nie do przelkniecia, po drugie wuchowalam sie w PL gdzie na kazdym kroku krzyczeli '' nie pij kranowki'' Mimo ze w moim miescie byla dobra.
Potem w domu na wsi pilam z kranu bo mamy studnie glebinowa,czyli wlasna woda zrodlana

A tu tylko gotowana i z Britty.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 14:59   #1572
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
coś Ty, do tygodnia mu daleko ;D
Stary 2011-02-13, 14:59   #1573
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze nie ma tygodnia
Stary 2011-02-13, 15:03   #1574
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:

To specjalnie dla mnie Bo ja do nowego watku tytul wymyslam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

kocurzyco tak pytam bo ze mnie sie smieja, ze ja dzieciom gotuje wode do sokow itd... I ze nie daje im wody prosto z kranu.

Stary 2011-02-13, 15:06   #1575
Magdzia94
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
coś Ty, do tygodnia mu daleko ;D
To jeszcze lepiej

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Potwornie mi się uczyć nie chce a powinnam!

Stary 2011-02-13, 15:06   #1576
n0emi
Zakorzenienie

patu no wlasnie, ale potrzeba czasu na przyzwyczajenie ja tez bym sie na pewno przyzwyczaila jak nie bedzie wyjscia, ale tak jak twoj tata na poczatku zle sie czulam w bloku, potrzebuje przestrzeni. Jezeli bede miala i kase i wybor - bede stawiac dom
Np co mnie dziwi u TZta, ze ludzie na przeciwko nie zaslaniaja okien jak zapalaja swiatlo i ja zawsze gapie sie na tych ludzi pytam TZta czy mu/im to nie przeszkadza, a on, ze nikt nie patrzy na to, nie zwraca na to uwagi.

Ojjj dziewczyny wiem, ze sa teraz rozne techniki budowania i na pewno technika poszla naprzod, ale nie mowcie, ze wy nie macie uprzedzen. Ja widze minusy mieszkania w domu z drzewa i nie sadze zeby ktos mnie przekonal, zebym sama go wybudowala Tyle lat udreki robi swoje. Mi chodzilo o moja opinie, ze DLA MNIE dom drewniany tylko na dzialke, a na zycie - murowany.
Stary 2011-02-13, 15:09   #1577
otako
Zakorzenienie

Cytat:

Jesteśmy w formie

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:10   #1578
Magdzia94
Zakorzenienie

Ja strasznie polubiłam mieszkanie w domu na takich obrzeżach miasta, jest świetne Chociaż czasem brakuje mi gdzieś możliwości pójścia bo po prostu nie ma gdzie.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość

Jesteśmy w formie
Ja zdecydowanie nie, bo nie nadążam

Stary 2011-02-13, 15:13   #1579
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
patu no wlasnie, ale potrzeba czasu na przyzwyczajenie ja tez bym sie na pewno przyzwyczaila jak nie bedzie wyjscia, ale tak jak twoj tata na poczatku zle sie czulam w bloku, potrzebuje przestrzeni. Jezeli bede miala i kase i wybor - bede stawiac dom
Np co mnie dziwi u TZta, ze ludzie na przeciwko nie zaslaniaja okien jak zapalaja swiatlo i ja zawsze gapie sie na tych ludzi pytam TZta czy mu/im to nie przeszkadza, a on, ze nikt nie patrzy na to, nie zwraca na to uwagi.

Ojjj dziewczyny wiem, ze sa teraz rozne techniki budowania i na pewno technika poszla naprzod, ale nie mowcie, ze wy nie macie uprzedzen. Ja widze minusy mieszkania w domu z drzewa i nie sadze zeby ktos mnie przekonal, zebym sama go wybudowala Tyle lat udreki robi swoje. Mi chodzilo o moja opinie, ze DLA MNIE dom drewniany tylko na dzialke, a na zycie - murowany.
jasne, rozumiem z uprzedzeniami ciężko wygrać
ooo, takie mieszkanie "okno w okno" strasznie by mnie męczyło. nie czułabym się swobodnie we własnym domu.
itak widzę, ze lepiej to znoszę niz właśnie tata czy brat. byłam najdłużej w bloku u siostry przez 2 tygodnie i jakoś drastycznie nie było a tata czy brat po kilku godzinach się już czują mega źle.
Stary 2011-02-13, 15:13   #1580
Jennifer85
Zakorzenienie

Czy kosmetyki Superdrug sa testowane na zwierzetach? Wie ktos? Jak to wyglada jak na opakowaniu jest napis, ze sa przeciwko testowaniu? Nie testuja czy to kit?

Stary 2011-02-13, 15:20   #1581
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie kolezanka ma podobne podejscie. Rodzice zbudowali jej dom a ona powiedzial ze nie pojdzie, bo co zrobi jak jej sie cos zepsuje??
Wiec ona mieszka w starym bloku, a rodzice w domu.

Tylko ze zwykle wyglada to tak ze ona w bloku bezsensownie laduje kase w fundusz remontowy a jak sie cos zepsuje to nie mozna sie doprosic naprawy,a jak zepsuje sie we wlasnym domu to dzwonisz po fachowca, ktory natychmiast przyjezdza, reperuje i masz jednorazowy wydatek. Czysta oszczednosc.
Dla mnie mieszkanie w bloku czy wynajetym domu/mieszkaniu to wywalanie pieniedzy w bloto.

Ale to zawsze tak bedzie ze ludzie z blokow nie umieja zyc w domu, i na odwrot.
Cytat:

a skończyłaś architekturę, czy przerwałaś? Mnie też już od dawna interesują, uwielbiam czytać wszelkie nowinki na ten temat
Przrwalam
Cytat:
A to w moim miescie takie domy byly. W takim to i ja bym nie chciala mieszkac. Teraz juz wiekszosc jest rozebrana.
Choc najwiekszym problemem tych domo bylo to ze byly duze, a za komuny nie wolno bylo miec na wlasnosc domu wiekszego niz 110m kwadratowych, wiec na sile wpychano lokatorow. A lokatorzy dewastowali i nie dbali i przez to wiele slicznych domow sie rozpadlo.
Jest jeszcze pare swietnych, zadnbanych.Wygladaja jak noweczki.Ale to zwyczajnie ktos mial szczesci i trafili mu sie normalni lokatorzy.

Cytat:
No wlasnie, moj brat kupil mieszkanie i teraz wszystko na jego glowie
Ja wynajmuje i jak cos jest nie tak dzwonie do landlorda i juz Nowe okno, kuchenka, wilgoc to nie moj problem
Ale jak mu sie znudzi to moze sprzedac i odzyskac wlozone pieniadze. A ty w wynajetym co mozesz? Nic mozesz jedynie dalej pakowac pieniadze do cudzej kieszeni bez szansy jakiego kolwiek zysku lub odzyszkania nawet marnej czesci.
A ktoregos dnia twoj landlord moze powiedziec ''wypad''

Moze masz szczescie bo masz dobrego landlorda. Moj tez jest swietny, ale to co z landlordami przechodza moi znajomi to nie da sie opisac.

Ja z reszta tez mialam przejscia. " razy wyladowalam na ulicy, a z wlasnego nikt Cie nie ruszy.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-13, 15:22   #1582
Jennifer85
Zakorzenienie

kocurzyco jak wyladowalas na ulicy?
Co do ladowania komus kasy to ok zgodze sie, ale z ta sprzedaza tez nie jest latwo, jakis czas temu brat chcial sprzedac ale nie bylo chwtnych wiec musial wynajac...

Stary 2011-02-13, 15:29   #1583
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie kolezanka ma podobne podejscie. Rodzice zbudowali jej dom a ona powiedzial ze nie pojdzie, bo co zrobi jak jej sie cos zepsuje??
Wiec ona mieszka w starym bloku, a rodzice w domu.

Tylko ze zwykle wyglada to tak ze ona w bloku bezsensownie laduje kase w fundusz remontowy a jak sie cos zepsuje to nie mozna sie doprosic naprawy,a jak zepsuje sie we wlasnym domu to dzwonisz po fachowca, ktory natychmiast przyjezdza, reperuje i masz jednorazowy wydatek. Czysta oszczednosc.
Dla mnie mieszkanie w bloku czy wynajetym domu/mieszkaniu to wywalanie pieniedzy w bloto.

Ale to zawsze tak bedzie ze ludzie z blokow nie umieja zyc w domu, i na odwrot.
koleżankę trudno mi osobiście zrozumieć, ale tylko pewnie dlatego, ze właśnie ja w domu wychowana...
a co do wynajęcia- zgadzam się, ze pieniądze wyrzucone w błoto, jednak czasem wyjścia nie ma ;/ uważam, ze wynajmowanie to dobry pomysł jako sytuacja przejściowa, ale nie na stałe
Stary 2011-02-13, 15:30   #1584
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

kocurzyco tak pytam bo ze mnie sie smieja, ze ja dzieciom gotuje wode do sokow itd... I ze nie daje im wody prosto z kranu.
Imasz racje.
Wystarczy spojrzec na te angielskie dzieci. Jakes to chore, balde, krzywe, garbate. Raczej nie od dobrych metod chowania dzieci.
Cytat:
jasne, rozumiem z uprzedzeniami ciężko wygrać
ooo, takie mieszkanie "okno w okno" strasznie by mnie męczyło. nie czułabym się swobodnie we własnym domu.
itak widzę, ze lepiej to znoszę niz właśnie tata czy brat. byłam najdłużej w bloku u siostry przez 2 tygodnie i jakoś drastycznie nie było a tata czy brat po kilku godzinach się już czują mega źle.

A poza tym zawsze uwielbialam sluchac glosnej muzyki, a poniewaz nienawidze halaskiwych sasiadow to i ja staram sie taka nie byc. Co z tego ze mieszkam teraz w domu jak angielskie domy sa poloczone scianami
Ja od nich wszystko slysze, i pewnie oni ode mnie. Wiec nie moge posluchac glosnej muzyki. A jak nie moge glosno to wole wcale.

A w domu rodzinnym to mi tylko dach podstkakiwal

Zle mi w takich warunkach. Jestem na kazdym kroku czyms ograniczona.
Nie moge sobie poodkurzac o 1 w nocy, bo sasiedzi spia
Nie ma swojego kawalka ogrodka gdzie moge posiedziec w pizamie, bez podgladania przez sasiadow

Zycie w takich warunkach to dla mnie wegetacja a nie zycie.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-13, 15:31   #1585
n0emi
Zakorzenienie

chyba naloze cos na glowe tylko co
Stary 2011-02-13, 15:31   #1586
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
A ja z całości przeczytałam może 10 stron W ogóle nie mogę nadążyć

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:39   #1587
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Imasz racje.

A poza tym zawsze uwielbialam sluchac glosnej muzyki, a poniewaz nienawidze halaskiwych sasiadow to i ja staram sie taka nie byc. Co z tego ze mieszkam teraz w domu jak angielskie domy sa poloczone scianami
Ja od nich wszystko slysze, i pewnie oni ode mnie. Wiec nie moge posluchac glosnej muzyki. A jak nie moge glosno to wole wcale.

A w domu rodzinnym to mi tylko dach podstkakiwal

Zle mi w takich warunkach. Jestem na kazdym kroku czyms ograniczona.
Nie moge sobie poodkurzac o 1 w nocy, bo sasiedzi spia
Nie ma swojego kawalka ogrodka gdzie moge posiedziec w pizamie, bez podgladania przez sasiadow

Zycie w takich warunkach to dla mnie wegetacja a nie zycie.
świetnie rozumiem. o taaak, najlepiej muzyka niemal na całą parę. nie wyobrażam sobie inaczej sprzątania
też cenię wolność i swobodę. teraz robie to co chce i wtedy, kiedy mam na to ochotę. (oczywiście nie mówię tu o obowiązkach )
Stary 2011-02-13, 15:43   #1588
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
kocurzyco jak wyladowalas na ulicy?
Raz landlord zmienil zdanie i w ostatniej chwili nie przedluzyl nam kontraktui dal 3 dni na wyprowadzke.
2 raz landlord dom wraz z nami dla komus w prezencie slubnym i znow dostalismy kilka dni na wyprowadzke. Byla szrpanina, policja, tulanie sie po znajomych zanim znalezlismy mieszkanie.
A i jeszcze z jednym landlordem mamy sprawe w sadzie. Od 4 lat walczymy z nim o depozyt. Jedna sprawe juz wygralismy.Orachunki,ktor e on mial placiac, anie placil.
Cytat:
Co do ladowania komus kasy to ok zgodze sie, ale z ta sprzedaza tez nie jest latwo, jakis czas temu brat chcial sprzedac ale nie bylo chwtnych wiec musial wynajac...
Ale za darmo nie wynajmuje wiec cos z tego ma.
Nigdy wynajmowane mieszkanie nie bedzie korzystniejsze finansowo niz wlasne.
Tzw. ciasne ale wlasne.

Moj Landlord jest swietny i ciesze sie obecnym mieszkaniem jak dziecko. Ale on chce je sprzedac i nie wiem kiedy to nastapi i niedaj boze bede musiala sie wyprowadzic, albo nowy wlasciciel bedzie ch**em, ajk wiekszosc, ktorzy tu sa.

I kolejny problem. Chcialbym sobie dokupic jakies meble, ale nie wiem kiedy bede musiala sie wyprowadzi i do jakiego mieszkania i czy bede maial co z nimi zrobic. Wiec takie wieczne zycie w zawieszeniu. Nie moge urzadzic jakbym chcial bo to nie moje.

My chcielismy kupic ten dom, ale wiele sie zmienilo u nas finansowo i w tej chwili nie ma cienia szansy na kupno.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-13, 15:57   #1589
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
chyba naloze cos na glowe tylko co
Ja zaraz w końcu nałożę kokosa na włosy i skórę głowy

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 15:59   #1590
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Raz landlord zmienil zdanie i w ostatniej chwili nie przedluzyl nam kontraktui dal 3 dni na wyprowadzke.
2 raz landlord dom wraz z nami dla komus w prezencie slubnym i znow dostalismy kilka dni na wyprowadzke. Byla szrpanina, policja, tulanie sie po znajomych zanim znalezlismy mieszkanie.
A i jeszcze z jednym landlordem mamy sprawe w sadzie. Od 4 lat walczymy z nim o depozyt. Jedna sprawe juz wygralismy.Orachunki,ktor e on mial placiac, anie placil.
no niezłe przygody. mam nadzeję, że wygracie tę sprawę

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja zaraz w końcu nałożę kokosa na włosy i skórę głowy
ja zaraz zmywam olej- już 6 godzin go mam zobaczymy jakie efekty będą i mojego Wax-a nałożę.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości