|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada
Cytat:
Nie mowie, ze tak zawsze jest ale ja mam uprzedzenia, ze postawie za mniejsza kwote, ale po mojej smierci pojdzie do rozbiorki. A studia powiem Ci ze sa bardzo trudne, ale TZ sobie bardzo chwali. Duzo ludzi poodpadalo, ale to w szczegolnosci ludzie ktorzy nie mieli do tego pasji i nie potrafili poswiecic czasu na projekty. Bo ich to ma on mnostwo. Zalatw sobie staz w takim biurze, oni beda cie miec za darmo poza tym istnieje mozliwosc pozniejszego zatrudnienia, a nawet jesli nie to bedziesz miala w CV |
|
|
|
|
#1562 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada
Ja też nie muszę mieć własnego domu. Mnie się dobrze żyje w mieszkaniu. No i mieszkanie wydaje mi się sensowniejsze o tyle, że nie trzeba się przejmować dezynsekcją, przeciekającym dachem itd., a w domku trzeba to robić samemu. Ja bym do tego zdrowia nie miała.
Ale mogłabym mieszkać w domku, gdyby np. TŻ chciał i gdyby nas było stać na to. Byle żeby to był porządny, murowany domek z gruuubymi ścianami. Tak żeby nie było słuchać jak ktoś oddycha w pokoju obok
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a skończyłaś architekturę, czy przerwałaś? Mnie też już od dawna interesują, uwielbiam czytać wszelkie nowinki na ten temat
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do drewnaniego domku to zburzylo moje szczesliwe dziecinstwo
my mieszkalismy na pietrze, a dziadkowie na parterze i nie moglismy biegac, skakac czy tupac bo dziadek stukal laska, ze u nich slychac jakby sie dom walil![]() Ja bym chciala postawic dom, ale jak to wyjdzie to wiadomo okaze sie w przyszlosci
|
|
|
|
#1565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie, moj brat kupil mieszkanie i teraz wszystko na jego glowie ![]() Ja wynajmuje i jak cos jest nie tak dzwonie do landlorda i juz Nowe okno, kuchenka, wilgoc to nie moj problem ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zobaczymy co będzie, coś znajdę ![]() a teraz już drewniane domy nie płoną jak zapałka =] ostatnio fajny artykuł czytałam i właśnie pozar wyrządza mniej więcej takie same szkody w murowanym domu, co w drewnianym budowanym nowszą technologią. także sporo się zmieniło
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie sa 2 strony medalu i jednak wiekszosc osob mieszka w mieszkaniach.
Tylko ten kto mieszkal w domu wie o co chodzi, juz jest nauczony dbac o takie rzeczy, nic nie stuka na dole, na gorze, mozna wyjsc z kawa na taras, urzadzic grilla ![]() Ja mieszkalam 2 miesiace w bloku i nie dalam rady sie przyzwyczaic. Ale wiadomo jak nie bedzie innego wyjscia to nie bede zapierac sie w drzwiach, ze nie wejde do mieszkania. Tylko, ze ja mam jeszcze taka mozliwosc, zeby pojsc do rodzicow na gore. Mamy tam 3 pokoje, lazienka, aneks kuchenny, garderoba z wejsciem do pralni i suszarni. Ale tak szczerze to nie chce mieszkac u rodzicow z Tztem
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek chyba ma dopiero tydzień a już 50 str zapisane
|
|
#1569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z kolei gdy siostra wychodziła za mąż, to wraz z mężem zamieszkali w bloku. z początku było jej ciężko się przezwyczaić, ale dała radę. mieszkają tam już 9 lat. i bardzo lubi teraz swoje mieszkanko ale gdy jestesmy u nich dłużej, to tata widać, ze się męczy. Nie może wytrzymac w małym mieszkanku dłużej niż kilka godzin. potrzebuje przestrzeni. Takze każdy jest inny
zapuszczam włosy Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2011-02-13 o 14:59 |
|
|
|
|
#1570 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odpowiedam nie pamietam komu.
O krowach. W moim miescie tez nie ma krow i nie bylo. Mowie ze w oklicznych wsiach juz nie ma krow. Najblizsza farma jest ze 30km dalej. produkuja mlego dla Garwolina. Cytat:
I na przyklad dom ktory obecnie ma 120 lat jest o wiele lepszy od domu ktory ma 70. Te nowsze byly budowane z cienszych desek, gorszego metod ocieplenia. Te starsze sa raczej z bali. Pol mojego domu to wlasnie 120 letnia chata. Jedyne czego potrzebyje ten dom to regularne malowanie scian w srodku. Nie prochnieje, nie jedza go robale i w sumie jest jak nowy. Jest w nim cieplutko zima i zimno latem. Te nowsze domy byly budowane z mlodego drewna, a takie szybko prochnieje i wlasnie jest jedzone przez robaki. A na przyklad dom z kilkuset letniego drzewa iglastego nawet nie wymaga zadnego impregnatu bo ma naturalna zywice. Cytat:
A co do impregnatow to uwazam ze te sprzed 100 lat byly lepsze niz dzisiejsze ![]() No ale teraz nikt na budowie nie bedzie samodzielnie wytapial smoly z sosnowych desek. Zaden nowy dom nie postoi tyle co niektore stare. Cytat:
Twoim dziadkom remont hydrauliki jest potrzebny. A lazienki bez okna sobie nie wyobrazam (tzn w UK mam bez okna ale w domach w PL zawsze z oknem tylko szczelnym) Cytat:
Nigdy w zyciu. Wiem ze Angole pija, ale dla mnie popierwsze ta woda jest nie do przelkniecia, po drugie wuchowalam sie w PL gdzie na kazdym kroku krzyczeli '' nie pij kranowki'' Mimo ze w moim miescie byla dobra.Potem w domu na wsi pilam z kranu bo mamy studnie glebinowa,czyli wlasna woda zrodlana ![]() A tu tylko gotowana i z Britty.
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
coś Ty, do tygodnia mu daleko ;D
|
|
|
|
#1573 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie ma tygodnia
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
To specjalnie dla mnie Bo ja do nowego watku tytul wymyslam ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- kocurzyco tak pytam bo ze mnie sie smieja, ze ja dzieciom gotuje wode do sokow itd... I ze nie daje im wody prosto z kranu. |
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze lepiej
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Potwornie mi się uczyć nie chce a powinnam!
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
patu no wlasnie, ale potrzeba czasu na przyzwyczajenie
![]() Np co mnie dziwi u TZta, ze ludzie na przeciwko nie zaslaniaja okien jak zapalaja swiatlo i ja zawsze gapie sie na tych ludzi pytam TZta czy mu/im to nie przeszkadza, a on, ze nikt nie patrzy na to, nie zwraca na to uwagi.Ojjj dziewczyny wiem, ze sa teraz rozne techniki budowania i na pewno technika poszla naprzod, ale nie mowcie, ze wy nie macie uprzedzen. Ja widze minusy mieszkania w domu z drzewa i nie sadze zeby ktos mnie przekonal, zebym sama go wybudowala Tyle lat udreki robi swoje. Mi chodzilo o moja opinie, ze DLA MNIE dom drewniany tylko na dzialke, a na zycie - murowany.
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w formie
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja strasznie polubiłam mieszkanie w domu na takich obrzeżach miasta, jest świetne
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Ja zdecydowanie nie, bo nie nadążam
|
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z uprzedzeniami ciężko wygrać ooo, takie mieszkanie "okno w okno" strasznie by mnie męczyło. nie czułabym się swobodnie we własnym domu. itak widzę, ze lepiej to znoszę niz właśnie tata czy brat. byłam najdłużej w bloku u siostry przez 2 tygodnie i jakoś drastycznie nie było a tata czy brat po kilku godzinach się już czują mega źle.
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Czy kosmetyki Superdrug sa testowane na zwierzetach? Wie ktos? Jak to wyglada jak na opakowaniu jest napis, ze sa przeciwko testowaniu? Nie testuja czy to kit?
|
|
|
|
#1581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec ona mieszka w starym bloku, a rodzice w domu. Tylko ze zwykle wyglada to tak ze ona w bloku bezsensownie laduje kase w fundusz remontowy a jak sie cos zepsuje to nie mozna sie doprosic naprawy,a jak zepsuje sie we wlasnym domu to dzwonisz po fachowca, ktory natychmiast przyjezdza, reperuje i masz jednorazowy wydatek. Czysta oszczednosc. Dla mnie mieszkanie w bloku czy wynajetym domu/mieszkaniu to wywalanie pieniedzy w bloto. Ale to zawsze tak bedzie ze ludzie z blokow nie umieja zyc w domu, i na odwrot. Cytat:
![]() Cytat:
Choc najwiekszym problemem tych domo bylo to ze byly duze, a za komuny nie wolno bylo miec na wlasnosc domu wiekszego niz 110m kwadratowych, wiec na sile wpychano lokatorow. A lokatorzy dewastowali i nie dbali i przez to wiele slicznych domow sie rozpadlo. Jest jeszcze pare swietnych, zadnbanych.Wygladaja jak noweczki.Ale to zwyczajnie ktos mial szczesci i trafili mu sie normalni lokatorzy. Cytat:
A ktoregos dnia twoj landlord moze powiedziec ''wypad'' Moze masz szczescie bo masz dobrego landlorda. Moj tez jest swietny, ale to co z landlordami przechodza moi znajomi to nie da sie opisac. Ja z reszta tez mialam przejscia. " razy wyladowalam na ulicy, a z wlasnego nikt Cie nie ruszy.
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
kocurzyco jak wyladowalas na ulicy?
Co do ladowania komus kasy to ok zgodze sie, ale z ta sprzedaza tez nie jest latwo, jakis czas temu brat chcial sprzedac ale nie bylo chwtnych wiec musial wynajac... |
|
|
|
#1583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do wynajęcia- zgadzam się, ze pieniądze wyrzucone w błoto, jednak czasem wyjścia nie ma ;/ uważam, ze wynajmowanie to dobry pomysł jako sytuacja przejściowa, ale nie na stałe
|
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy spojrzec na te angielskie dzieci. Jakes to chore, balde, krzywe, garbate. Raczej nie od dobrych metod chowania dzieci. Cytat:
A poza tym zawsze uwielbialam sluchac glosnej muzyki, a poniewaz nienawidze halaskiwych sasiadow to i ja staram sie taka nie byc. Co z tego ze mieszkam teraz w domu jak angielskie domy sa poloczone scianami Ja od nich wszystko slysze, i pewnie oni ode mnie. Wiec nie moge posluchac glosnej muzyki. A jak nie moge glosno to wole wcale. A w domu rodzinnym to mi tylko dach podstkakiwal ![]() Zle mi w takich warunkach. Jestem na kazdym kroku czyms ograniczona. Nie moge sobie poodkurzac o 1 w nocy, bo sasiedzi spia ![]() Nie ma swojego kawalka ogrodka gdzie moge posiedziec w pizamie, bez podgladania przez sasiadow ![]() Zycie w takich warunkach to dla mnie wegetacja a nie zycie.
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
chyba naloze cos na glowe tylko co
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z całości przeczytałam może 10 stron
|
|
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też cenię wolność i swobodę. teraz robie to co chce i wtedy, kiedy mam na to ochotę. (oczywiście nie mówię tu o obowiązkach )
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Raz landlord zmienil zdanie i w ostatniej chwili nie przedluzyl nam kontraktui dal 3 dni na wyprowadzke.
2 raz landlord dom wraz z nami dla komus w prezencie slubnym i znow dostalismy kilka dni na wyprowadzke. Byla szrpanina, policja, tulanie sie po znajomych zanim znalezlismy mieszkanie. A i jeszcze z jednym landlordem mamy sprawe w sadzie. Od 4 lat walczymy z nim o depozyt. Jedna sprawe juz wygralismy.Orachunki,ktor e on mial placiac, anie placil. Cytat:
Nigdy wynajmowane mieszkanie nie bedzie korzystniejsze finansowo niz wlasne. Tzw. ciasne ale wlasne. Moj Landlord jest swietny i ciesze sie obecnym mieszkaniem jak dziecko. Ale on chce je sprzedac i nie wiem kiedy to nastapi i niedaj boze bede musiala sie wyprowadzic, albo nowy wlasciciel bedzie ch**em, ajk wiekszosc, ktorzy tu sa. I kolejny problem. Chcialbym sobie dokupic jakies meble, ale nie wiem kiedy bede musiala sie wyprowadzi i do jakiego mieszkania i czy bede maial co z nimi zrobic. Wiec takie wieczne zycie w zawieszeniu. Nie moge urzadzic jakbym chcial bo to nie moje. My chcielismy kupic ten dom, ale wiele sie zmienilo u nas finansowo i w tej chwili nie ma cienia szansy na kupno.
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz w końcu nałożę kokosa na włosy i skórę głowy
|
|
|
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- ja zaraz zmywam olej- już 6 godzin go mam zobaczymy jakie efekty będą i mojego Wax-a nałożę.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

.
my mieszkalismy na pietrze, a dziadkowie na parterze i nie moglismy biegac, skakac czy tupac bo dziadek stukal laska, ze u nich slychac jakby sie dom walil

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013