|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ja tak na chwilke, bo TZ pojechal odwiezc gosci na lotnisko, wiec mam chwile spokoju, musze zrobic pranie zdjac posciel itp itd, ogolnie ogarnac, a glowa mi peka, a Zosia szaleje w brzuszku. chcialam wam tylko pokazac co wczoraj wieczorem znalazlam jak patrzylam na brzuszki na youtube.
poplakalam sie jak dziecko, bo wlasnie dzis mam skonczony rowno 28 tydzien. http://www.youtube.com/watch?v=IbcARd0LejE&NR=1 |
|
|
|
#1082 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Catia moim zdaniem własnie ta wykładzina z ulicami, samochodami, parkami - w sumie z całym miastem - źle wpływa na koncentrację dziecka.. jak jeszcze dzidziol rozłoży na nim swoje zabawki, to kręćka może dostać.. nie mówię od razu, że spowoduje zaburzenia uwagi, ale raczej rozwinąć na pewno nie pomoże.. ale to tylko moja opinia! Weredka, Pauliza, Andziot, Dddaaiissyy fajnie, że popieracie mój wybór ![]() Zawsze łatwiej się zdecydować gdybyście mi nagle zaczęły mówić, że wioska i badziew to już nie wiem czy byłabym taka zdecydowana Ddaaiissyy ja teraz jestem nieobiektywna, ale według mojego gustu Ricordo ładniejsze od Bee Ecru ![]() ![]() Andziotku czekamu na fotkę krzesełka! Oczywiście z Zosią ![]() Żegnam się póki co kochane i mykam się rozerwać co nieco Robię się na bóstwo (o ile to możliwe w ogóle hehe) i do znajomych na kolację wychodzimy! Wyżerka jupiii |
||
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza, pierwsza. Teraz mam swoją działalność, bo dostałam dofinansowanie z PUP, ale przekonałam się, że to nie dla mnie... Po pierwsze ciężki kawał chleba, a po drugie brak mi kontaktu z ludźmi. Chciałabym uczyć w szkole, choć wiem, że może być z tym trudno. No ale cóż, jak nie znajdę pracy w szkole, to będę szukać czegokolwiek od września, bo długi trzeba kiedyś pospłacać. No chyba że mojemu mężowi uda się zmienić pracę na lepszą.
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Poza Twoimi pomysłami na przestawienie pokoju, wpadłam na takie:
1. W zasadzie nie dużo się różni od jednej z Twoich, ale jest większy dostęp do regału 2. Przy założeniu, że nie składacie łóżka to całkiem niezła opcja Ewentualnie jakby byli goście albo coś, to można łóżeczko do ściany długą stroną i złożona kanapa wygląda ok. 3. Nie wiem, ile tam dokładnie jest miejsca, ale tak masz komodę z rzeczami dzidzi koło łóżeczka i łóżeczko koło łóżka ![]() Oczywiście nie wiem, czy to się tak zmieści, bo nie podałaś wszystkich wymiarów ![]() Mam nadzieję, że byłam jakkolwiek pomocna
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-13 o 16:18 |
|
|
|
#1085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niech nasze dzieciaczki siedzą w brzuszkach jak najdłużej
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=n2sxL...eature=related
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem za baldachimem!!! Tym bardziej, ze mieszkam w domku i w lato przy otwartych oknach nie chcialabym by jakies muchy chodzily po moim dziecku. Dlatego ja baldachim mam i jak bedzie trzeba bede go prac co tydzien. Dywan tez jest siedliskiem kurzu, a niestety mam go w calym domu. Firanki i zaslonki tez sa siedliskiem kurzu. Tak naprawde wszystko jest siedliskiem kurzu tylko z jednych latwiej sie go pozbyc, a z innych trzeba sie troszke natrudzic, ale nie jest to dla mnie problem
|
#1088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja to pewnie bede sie juz turlala jak pileczka zanim dojde do etapu przygotowania pokojow. cieszy mnie zarowno to ze bede mogla starszemu zrobic jego krolestwo i nasze z kacikiem dla maluszka.zdecydwoalam ze temu starszemu kupimy cos takie wyrko: http://allegro.pl/lozko-pietrowe-ant...443368094.html tzcik na miejscu, za raz zrobie jakas kawke,
|
||
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lolka, nie uwazam ze jestes nieobiektywna nie tez sie lepiej podoba ten 1 zestaw i mojemu tz tysh![]() weredka , tylko poczekaj z likwidacja dz.gosp do zakonczenia okresu trwalosci projektu.. bo w przeciwnym razie to wiesz co to oznacza... Agnieszka, to faktycznie prawdziewe krolestwo Wow!
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-13 o 16:26 |
|
|
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
Co myslicie o tej szafie? Zastanawiamy sie nad kupnem. Podoba mi sie ten zielony kolor. Do tego jest lozeczko w identycznym kolorze
![]() http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/S99876563
|
#1091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz paulizia, ja tylko napisalam ze warto tez spojrzec od tej strony praktycznej, a wiadomo kazdy zrobi wedle uznania. ja dostalam nakaz od lekarza zeby polikwidowac w domu dywany zaslony maskotki itd ze wzgledu na starszego syna, ale generalnie jestem zdania ze takie rzeczy sa niehigieniczne. mlody dostal pozwolenie na 1 ulubiona maskotke, ja zostawie dywan shaggy w duzym pokoju typowo zeby dzieciaki nei siedzialy tylkami na panelach no i mialam wyrzucic moje juki i inne palmiaste czego oczywiscie nie zrobie.(bez przesady w sypialni ich nie trzymam) ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
anula a ja dzisiaj 27!!!! ty masz jutro usg(trzymam kciuki!!!) ja mam w srode i paulizia w czwartek!!! |
||
|
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe super to wyrko dla Starszego. Widze, ze tam jest jedno na gorze i drugie na dole wiec jak Maly 'dorosnie' to sie Dominik podzieli lozkiem z braciszkiem
Wiesz jak to jest w Anglii. Ja wynajmuje dom i tutaj wszedzie sa dywany wiec nie mam mozliwosci zrobienia remontu, a w moim miescie domkow z panelami zbyt wielu nie ma. Jak juz sa to tylko w salonie, a w pokojach juz sa dywany. Wyobraz soie, ze ja mam w lazience dywan No i latem jak mam otwarte okna to mnostwo tego robactwa wlatuje takze wole uchronic Malucha przed tym, a jedynym sposobem jest moskitiera
|
#1094 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no troche sie uwinelam, czesc rzeczy sie pierze,z mywarka wlaczona, ja si emusze zdrzemnac bo glowa mi peka po prostu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dobrze pamietasz, kochana jestes JUTRO USG 3D nie moge sie doczekac po prostu, choc oczywiscie jakis maly strach jest ale glownie jestem chyba po prostu przejeta ![]() za wasze USG tez bede trzymac kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja wiem, ze u nas taki klimat, ze insektow latem malo, bo po takich zimach wiadomo nic nie przetrwa, natomiast u ciebie wiem, ze jest kompletnie inaczej.Cytat:
dokladnie! |
||||||
|
|
|
#1095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najgorsze to byly te wydywanione lazienki i kuchnie, ale ci powiem ze zawsze jak wynajmowalismy to pytalismy o zgode wlasciciela i chociaz linoleum czy jak to sie nazywa kladlismy bo nie moglam patrzec na te wykladziny w ktorych bylo wszystko. co do robactwa, to na pocieszenie jest go mniej niz w pl (WIECIE CO ZROBIL MOJ GENILANY TZ JAK MLODY MIAL OK 8-9 MCY?!!!!!, moj tz jest uczulony na jad pszczol czy czegos tam i sie strasznie boi, jak bylismy w pl-ja u fryzjera, a on wywiozl dziecko w wozku na podworko u moich rodzicow, bylo juz cieplo mlody sobie smacznie spal na sloneczku, i zaczely latac owady wiec moj tz wpadl na pomysl zeby na wozek zalozyc folie przeciwdeszczowa bo nie mial moskitiery!!!!!! oczywiscie z troski zeby nie pogryzly mlodego owady. ja bylam splakana ze smiechu jak mama mi to opowiadala bo on sie nie przyznalale tak jeszcze na pocieszenie paulizia to ci powiem ze mojemu mlodemu najmniej odpowiada klimat pl, lepiej czul sie w uk, a najlepiej w norwegii |
|
|
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo już pierwsze sekundy zmoczyły moje oczy ![]() Cytat:
my raczej zdecydujemy sie na coś takiego\ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39823978 dziś widzieliśmy na żywo i było w miarę ok, jak na tą cenę ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177668 ---> takie krzesełko kupiliśmy w ogóle to kupiłam Zosi dziś książeczkę pt "Będę mieć rodzeństwo" taką fajną obrazkową no i ...... nie mogłam jej przeczytać do końca ![]() bo się popłakałam w trakcie czytania
|
||
|
|
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tych ksiazeczek, one sa bardzo fajne, jest cala seria takich o nauce siusiania, jedzeniu, rodzenstwu itd, bardzo fajna rzecz, i dziecko na prawde rozumie wiecej niz by nam sie moglo wydawac |
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam rysunek mojego pokoju, z ustawieniem mebli, mniej wiecej kolorami (wiadomo, są z painta, więc średnio oddają rzeczywiste
) no i najważniejsze, czyli które ściany chcę na jasno, a które na ciemno...Co sądzicie??
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-13 o 17:03 |
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
anulka odpocznij sobie, bo jutro znów do pracy trzeba wstac a ostatnie dni miałaś ciężkie....
Wcale Wam się dziewczyny nie dziwię, że płaczecie na takich filmikach, bo mnie to także wzrusza. A co powiedziałas andziotka Zosi, gdy zaczęły Ci łezki lecieć czytając ksiażeczkę? Widziała, że płaczesz? Ja wczoraj zaczęłam ryczec, bo przed wyjściem do szkoły obgotowałam sobie troszkę wędzone żeberka na żurek a gdy wróciłam to okazało sie, że .................... wywaru nie ma oczywiscie jak zwykle przesadzał, gdyż próbowałam tego wywaru przed wyjsciem i był pyszny !! Płakałam jak małe dziecko, któremu zabawkę sie zabrało
|
#1100 |
|
Wtajemniczenie
|
a gdzie lozeczko? a jasny, sloneczny masz ten pokoj? jakiej jest mniej wiecej powierzchni?
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robisz konkurencję anuli? ![]() A na poważnie - tak na szybko, tylko rzuciły mi sie w oczy fotele. Czy wygodnie będzie siedzieć na tym fotelu w samym kąciku pod sciana ?
|
|
#1102 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. oszczędzam się. naprawdę.brudu, syfu, zadłużenia --> kredyt w banku .... jest co zazdrościć .Cytat:
Cytat:
cały tydzień się byczę.niestety remont też ma swoje wymagania - i tak robie duzo mniej niż bym robiła jakbym nie była w ciąży. Cytat:
ale super .ja odpoczywam po obiadku, pojedliśmy sobie z maluchem i TZcikiem .
|
|||||
|
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko będzie w drugim pokoju (obecnie zamieszkiwanym przez moją siostrę), a jeśli do maja nie będzie on wolny, to w miejscu foteli. Cytat:
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
co Zosi powiedziałam ???
powiedziałam, że mama później przeczyta resztę i poszłam wytrzeć oczęta ona chyba nie zauważyła .... co do meblowania to ja się nie wypowiadam, bo zmysłu nie mam architektonicznego ....
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, ale dziś to już odpoczywasz, co?
Znaczy jak bardzo się martwimy Twoim zdrówkiem ![]() Metallewar, a to zmienia postać rzeczy skoro więcej miejsca, bo na obrazku wydaje się, że maciupcio. Hmmm a jeszcze myślę, czy fajnie to będzie wyglądało z uwagi na fakt, że tak równiutko pod ścianą wszystko ustawione? Nie chcesz czegoś bardziej na środek pokoju wysunąć?
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
a mężu chce HANIE ....
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak kolory ścian? ![]() andziot Hania też ładnie
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-13 o 17:27 |
|
|
|
|
#1108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm na pewno szlo by zrobic 2 kolory, bo warunki sa, ale ktore i jak to nie mam pojeci. ogolnie co do pokoiku to ma ciekawe ustawienie, ja jestem minimalistka, i procz zabudowanych szaf , sofy jakiegos stoliczku to nie dawalabym wiecej mebli
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar, wiesz co, jeszcze mi sie coś przypomniało.
Kiedy projektowałam kuchnię tzn meble, też kompletnie nie miałam pojęcia, czy to co stolarz zaproponował będzie ergonomiczne i wygodne w uzytkowaniu. Wrzuciłam swój projekt tutaj http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,794.html i naprawdę sporo pomocnych ludzików mi pomogło i przeprojektowało plan tak aby było ok. Są tam osoby ze zmysłem odpowiednim, czy tez nawet zawodowo zajmujące się takimi rzeczami. Może spróbuj... nawet jak choć jedna osoba miałaby Ci coś podpowiedzieć, to zawsze jest już to jakiś świeży pogląd na sprawę andziota, mnie Hania też się b. podoba ale małż z kolei się nie zgodził.. no i nie wiem czy Hanka jeszcze bardziej nie jest popularna niż Gabrycha ? Zobacz też, które imię lepiej brzmi Ci z nazwiskiem.. A ja małża wysłałam na urodziny jego kuzynki Mam nadzieję, że Jubilatka nie obrazi sie iż nie przyjechałam. Po 1 nie za bardzo lubię chodzić na rodzinne spędy w niedzielę, bo w niedzielę to zawsze chcę odpocząć przed pon i pracą a po 2 po prostu mi się nie chce a kolejnym argumentem jest fakt, że musiałabym się z Wami rozstac ![]() No i jeszcze jeden argument nie do zbicia... dopiero drugi wniosek kończę a mam jeszcze 5 do ocenienia
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniej więcej tak jak Zosia mi się też Hania podoba teraz nie wiem jeszcze Basia mi sie podoba |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Zosienka jest juz z nami

)

oczywiscie jak zwykle przesadzał, gdyż próbowałam tego wywaru przed wyjsciem i był pyszny !! Płakałam jak małe dziecko, któremu zabawkę sie zabrało

ale super