|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Ech, a ja mam mało romantyczne walentynki - raczej stresogenne. Dalej kombinowałam jak spłacić tą cholerną (przepraszam za wyrażenie) reklamę. Sprawy nie ułatwiał fakt, że mąż nic na ten temat nie wiedział. No ale jak dobrze, że można liczyć na pożyczkę od rodzeństwa i mieć pewność, że nic nie chlapną
Mam nauczkę, żeby się nie dać przekonać. I jeszcze maila do nich napiszę, że sobie nie życzę telefonów z ich strony!! A jutro bardzo proszę mocno trzymajcie kciuki. Mój mąż jedzie na rozmowę w sprawie pracy - bardziej niebezpiecznej, bo na kopalni, ale za wyższą kasę i z możliwościami rozwoju. Oby się wszystko poukładało... |
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
witam was wszystkie po przerwie
![]() nie miałam zbyt wiele czasu w piątek dostałam skurczy i zaczął mi wyciekać jakiś płyn myślałam że to wody płodowe ale zrobili badania i wynik jest negatywny nie jest to ani mocz ani wody płodowe. Tyle ustalili czyli tak na prawdę nic. dziś miałam badania i wyszło ze moja szyjka jest już tak krótka ze wg mojej gin najprawdopodobniej urodzę za 4 tygodnie. powiedziała ze albo mam leżeć albo idę do szpitala. muszę się więc pilnować.w końcu zdrowie dziecka najważniejsze. nie wiem czy zdołam wszystko nadrobić ale się postaram ![]() miłego dnia dziewczynki
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Vanes, leż i dużo odpoczywaj, żebyś wytrzymała jak najdłużej dla dobra maleństwa!!
|
|
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka.M fajniutka historia
tez bym tak chciala, zeby ten kelner mnie podrywal a Tż sie denerwowal a pierscionek tez mi sie podoba ![]() eweska ja nie wiem jak ty dajesz rade podziwiam. Ja mam dosc gdy wyjde na zakupy, a co dopiero remonty, elektryk itp dobra ja uciekam maz wrocil, jedziemy na miacho
|
|
#1235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że możesz liczyć na swoje rodzeństwo Chociaż ja bym pewnie mężowi i tak powiedziała.A z tą reklamą, to jeszcze przeanalizuj umowę, czy przypadkiem nie ma zapisu, że jeśli jej nie wypowiesz, to automatycznie się przedłuża na kolejny okres. Żebyś znowu nie dostała jakieś niepożądanej faktury. Bo to są okropne cwaniaki
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
cudne macie historie zaręczynowe ![]() bez wzgledu na to gdzie i kiedy to i tak każda na pewno wspomina z łezką w oku ![]() mężu wymyśłił że pojedziemy dziś do Turku, bo on musi być jutro w Wawie i stamtąd mu bliżej a ja nie wiem czy mam ochotę dziś się pakować na szybko i jechać 3h .... ugotowałam kalafiorową zupkę ![]() a i na walentynki dostałam delicję z milki a Zosia wafle ryżowe w polewie truskawkowej ![]() (kwiatów podobno po drodze nie było)
|
|
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Coraz więcej leżących mamuś nam się robi... Przecież nie przesadzamy, dbamy o siebie, siedzimy na tyłkach przy tym wizażu...
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
eweska fajnie że macie już wózeczek kupiony, a w domu już ???
daj znać czy rzeczywiście taki zadbany jak na tych zdjęciach qyglądał Weredka trzymam kciuki żeby się wszystko udało vanes biedactwo, dbaj o siebie i dzidzie teraz baaardzo mocno !!!---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
co prawda to prawda trzeba sprawdzić czy najbardziej aktywne mają długie szyjki ![]() może pracę poglądaową na ten temat trzeba napisać --- "dobry wpływ wizażu na przebieg ciąży " |
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot - to moze być praca naukowa na miarę Nobla!
|
#1241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(jeśli dobrze liczę) Nie jest tak strasznie, aczkolwiek już mnie szanowne 4 litery od leżenia bolą , a to dopiero 4 dzień ![]() Niby 3 marca mam kontrolną wizytkę u gina ale jakoś nie mam specjalnie nadziei, że pozwoli mi nagle jakoś diametralnie wstać. Może ciut zmniejszy rygor leżenia ale myślę, że już do końca ciąży będę raczej częściej w pozycji poziomej niż pionowej... najgorsze, że nie wolno nawet nic w domu robić ![]() Ale dzisiaj przywiozą mi trochę papierów z pracy, więc nie będzie tak źle.. zawsze się czymś zajmę pożytecznym ![]() A słuchajcie mam takie pytanie do Was... chodzi mi o tą pościel ferretti co ostatnio Daisy wklejała... mianowicie ona ma bardzo szeroki ten ochraniacz i na wszystkich zdjęciach to on jest przyczepiony już w momencie, kiedy dziecko leży na tym najniższym pułapie łóżeczka... a wiadomo, że póki co będzie na tym najwyższym... myślicie, że ten ochraniacz będzie pasował????? bo wydaje mi się za szeroki na ten najwyższy pułap, że będzie wystawał poza ramy łóżeczka?? Ja nie wiem... chyba jakaś ciemna masa jestem, albo nie kumam jak to działa
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() właśnie dziś musiałam się dowiedzieć takich rzeczy ach... i ze wszystkim jestem sama ![]() dobrze że już mam te torby do szpitala spakowane,chociaż tyle ![]() a w środę miałąm jechać do ikei kupić jeszcze jakieś rzeczy do pokoju...
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także mam klasyczny zareczonowy z białego złota tyle że z salonu kruka.Gratuluję dobrego gustu meża !!!!!! I miał 100% racji
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
No normalnie za późno, jeszcze na mnie nakrzyczała, że jak ja mogłam nie wiedzieć i że to nie jej wina...
![]() A właśnie - czy łożysko może się przesuwać? Bo w 12 tygodniu napisali mi, że na przedniej ścianie, a w 22 tygodniu, że na tylnej wysoko ![]() ddaaiissyy Ja mam płaszcz z liceum, jak strasznie przytyłam i ważyłam 72 kg ![]() Więc się spokojnie w nim dopinam, mam nawet trochę miejsca moria Bardzo ładnie w pokoju Iguśki ![]() ddaaiissyy Moja sis zostawia nam taką komodę z IKEA w kolorze sosny, czy czegoś w tym stylu i też będzie w dzidzi pokoju ![]() Grazin W ogóle najlepiej, to jak się widzi na żywo ![]() Jak już zrobisz remont/przemeblowanie, to wrzuć nam zdjęcia koniecznie ![]() vanes Trzymam za Twoją dzidzię, żeby jeszcze posiedziała w brzuszku u mamy...A jeśli chodzi o nasze zaręczyny, to najpierw zrobiłam naleśniki (nic się nie spodziewałam, tż o nie poprosił, bo niby ma straszną ochotę... A chodziło o to, że na pierwszej randce jedliśmy naleśniki ), a potem kazał mi iść do drugiego pokoju i zabrać ze sobą coś ładnego do ubrania...Przygotował romantyczną kolację (znaczy otoczkę, bo naleśniki były mojej roboty - tż nie umie zrobić tż: "No i co? Myślisz, że mnie znasz?" ja (zdziwiona): "Eee... Ale to ma być jakaś groźba?" tż: "Nie no... Czy sądzisz, że mnie dobrze znasz już..." [głupia mina] ja: "No tak... A co?" tż: "No bo... [tż klęka przede mną] Chciałbym żebyś została panią [nazwisko tż]... No i oczywiście, żebyś za mnie wyszła!" ja: "[ze łzami w oczach] Tak! [rzucam mu się na szyję]" tż: "No i tym razem nie zgubiłem pudełka*" *tż był już kiedyś zaręczony, ale rozeszli się z tamtą dziewczyną niedługo po oświadczynach - ona miała chyba nieco inne podejście niż on do życia... A pierścionek dostałam najzwyklejszy na świecie - srebrną obrączkę, którą zresztą zgubiłam pół roku później
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-14 o 16:02 |
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile dzisiaj 'ważył'? |
|
|
|
|
#1246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja właśnie wróciłam. Byłam z Tż w wielkiej lodziarni na przepysznych lodach. Ahhh normalnie niebo w gębie. Już dawno dawno takich nie jadłam Cytat:
![]() chociaż pojadłam lodów, Wsunęłam bym jeszcze i to przepysznie wyglądające ciasto![]() Cytat:
Bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
a Ty leż dużo |
|||
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
nie miałąm usg robionego powiedziała mi że zrobi dopiero 1 marca. atkze niestety nie wiem ile mój mały waży
a ja ważę już 67kg ![]() gusiagatko śliczne te półśpiochy
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Gusiagatko - świetne te portki!
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
. Chodzisz prywatnie czy na nfz? |
|
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Też wydaje mi się to dziwne... Ten wyciekający niedawno płyn, tak króciutka szyjka i nie robią usg, żeby sprawdzić, czy z dzieciątkiem wszystko dobrze...
|
#1250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chwalę je tym bardziej, że ja też kupiłam w H&M bardzo podobne https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1295131738
|
|
|
|
|
#1251 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kremik powąchałam i mam ochotę go zjeść ślicznie pachnie!Cytat:
![]() Ten akurat musimy gdzieś wywieźć, nie ma oparć i jest za niski ale właśnie kurier mi przywiózł krzesełeczko, TŻ składa więc niedługo będzie nowa fotka Cytat:
Cytat:
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
fajne te gatki macie
zwłaszcza te pasiate
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie wychrzanilam upominek dla TZeta do smieci, bo jak mu przynioslam powiedzial, ze nie chce zadnych prezentow...
a to nie byl zaden nie wiadomo jaki prezent... wydrkowalam nasze wspolne zdjecie, kupilam sliczna ramke i kartke, w ktorej napisalam ''Bardzo Cie kocham''. Nawet nie spojrzal. Teraz zaluje, ze nie zrobilam tego samego z jego zareczynowym pierscionkiem 2 lata temu! Vanes by wszystko bylo dobrze...
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-02-14 o 16:42 |
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie równiez dziwi brak USG w takim przypadku
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A widział, że wrzucasz coś do kosza? Pobiegł sprawdzić, co to było? Powinien to wyjąć z kosza i spalić buraka ze wstydu jak mógł tak zareagować
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Rozeznanie
|
Listopadowa... a jeszcze wieści z porodówek z 3-city
podobno najlepsza kadra teraz na klinicznej jest, bo z Zaspy podobno sporo dobrych lekarzy położników poodchodziło... takie wieści przekazał mi ostatnio ginek... a tak w ogóle to ponoć najlepiej jest w swissmedzie, bo masz pewność, że dzidzia nie złapie żadnego paskudztwa... koszty bagatela ok 6000zł ![]() ![]() : mdleje: mój ginek uważa, że to dla kliniki i tak praktycznie po kosztach
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bezczelny.... ![]() A ja czekam na TŻta jak wróci z pracy, mam przygotowane ładnie zapakowane 2 piwa ![]() i czekolade. Potem musimy jechac do mojej szefowej na moment i na 19.30 Małżu ma iść do fryzjera - w końcu!!!! Bo wygląda jak czeski piłkarz! Moria czekam na foty!
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczynki, wrzucam aktualizację pokoiku i lecę walczyć z TŻ'tem, który mi jakieś przemeblowania robi
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie postarałam z prezentem - mój mąż dostał tylko mleczną czekoladę, ale za to od serca. Widziałam, że już tylko papierek został
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

podziwiam. Ja mam dosc gdy wyjde na zakupy, a co dopiero remonty, elektryk itp

biedactwo, dbaj o siebie i dzidzie teraz baaardzo mocno !!!
, a to dopiero 4 dzień