Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 16:07   #4231
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
aja wstawiam z 33 tyg i rzeczywiście mój brzuch ma tendencje "zwisu"
Nie, nie opadł.
Ale ten "zwis" mnie rozwalił

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:08   #4232
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
zaszalała
to jeszcze zależy od tego, ile nas w szpitalu potrzymają pewnie, ale mam nadzieję, że niedługo
no
ona była 5 dni bo po cc

ale powiem co że jak ja leżałam w szpitalu 3 dni, to też wychodziłam do domu z 3 reklamówkami zamiast jednej

tak się mówi ale trochę tych rzeczy się uzbiera,
a jak ma się maleństwo przy sobie to jeszcze więcej rzeczy okazuje się potrzebne
Stary 2011-02-14, 16:16   #4233
Jok3r
Zadomowienie

No byc moze i wykorzystuje, bo go mamusia przyzwyczila, ze mu obiadki pod nos podstawiala cale zycie itp, ale ja to taka glupia jestem, ze starsznie matkuje. Mam taki charakter, ze wszystko chce zalatwic i robic sama, bo uwazam, ze lepiej to zrobie i sparwniej i jest mi go szkoda, bo jak sobie ostatnio chcial herbate przyniesc z kuchni to mu sie kubek przechylil i sie wylalo, on sie poparzyl i jeszcze prawie wywalil na tej kalurzy. No to juz wole wstac i mu przyniesc. Irytuje mnie troche postawa tesciowej, bo jaby w takiej samej sytuacji byla siostra meza, to miala by sluzaca 24h na dobe i nawet maz by nie musial przy niej robic, ale coz. Jak to maz mowi mamy spoko szkole przetrwania i jak pojdziemy na swoje to bedziemy samodzielni zamiast liczyc na innych jak niektorzy
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:18   #4234
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Czy krem do twarzy jest niezbędnym wyposażeniem noworodka??

Czy teraz wszyscy używają przy przewijaniu kremów typu Sudokrem, czy ktoś planuję uzywać pudru,
a kremu tylko na odparzenia?
Ja nie będę stosować pudru. Teraz położne odradzają (na SR odradzali i moje koleżanki też nie używają). Także mam zamiar używać kremu, ale nie Sudocremu. Taki zwykły HIPP lub NIVA. Sudocrem kupię, ale używa się go na odparzenia, a nie profilaktycznie na co dzień. To jest lek.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:20   #4235
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja sie spakowałam w sobote najwiecej miejsca zajmują podkłady i podpaski masakra to tylko 2 paczki a poł torby zajęte, do tego pieluchy ubranka reczniki i torba waży milion piencet sto dziewncet
super zdjęcia, szczególnie, że na monitorze oczywiście wizaż

Cytat:

to ja też pochwale się swoim brzuszkiem i wklejam świeżutkie zdjęcie z dziś

nie wydaje wam się ten mój brzuch trochę nisko ?? bo patrze na to zdjęcie i tak sobie naglę wkręciłam że nisko go mam
Cytat:

aja wstawiam z 33 tyg i rzeczywiście mój brzuch ma tendencje "zwisu"
wydaje mi się, że ogólnie masz nisko położony, ale może faktycznie delikatnie się obniżył

a mnie dziś tak wk***ił jeden facet, że aż się popłakałam z nerw w domu
pojechałam do us, w którym kiedyś pracowałam, więc wszystkich znam, ale nie było gdzie zaparkować, więc pytam się ochroniarza czy te samochody to pracowników wszystkie to je zastawię, a on że tak pracowników. Poszłam sobie załatwić sprawy, wracam, a tam jakiś koleż z gębą na mnie, że właśnie jedzie straż miejska mnie odcholować i co ja w ogóle sobie wyobrażam, więc go grzecznie przeprosiłam i powiedziałam, że już odjeżdżam a ten dalej na mnie, spisał sobie moje numery. Odjechałam i patrzę, a on dalej stoi, więc go pytam dlaczego nie odjeżdża skoro taką aferę zrobił, a on że mnie to nie powinno obchodzić i że ja to dla niego jestem najniższy element społeczeństwa, no to mnie zatkało, a miałam go opierd.... bo w sumie to nie przyjechał do us tylko do wydziału komunikacji na przeciwko, a oni mają swój parking, no a pan ochroniarz stał i w gacie srał, żeby tamten nie poszedł na niego na skargę. No to się wygadałam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:22   #4236
diatoma
Zadomowienie

wanilia brzuszek masz po prostu nisko, ale jeszcze czas,a co to bedzie jak ci opadnie a o tym ciescie juz nie cchce mowic, zaraz po porstu wyrzuce, sa4 rodzaje i spore kawalki, a ja podchodze i podjadam, jest mi juz zwyczajnie nie dobrze. dzis to chyba zadnych wlasciwych skladnikow odzywczych nie dsotarczylam synkowi oprocz witamin

joker mój tż jak miał noge w gipsie, to przez pierwsze 2 tyg nie mogl siepogodzic i byl zly. a potem jak sie zawziol to ze schod na tych kulach szybciej ode mnie schodzil.

a propo połykacie jeszcze femibion alb o inne witaminki??

czekam na tż , zobaczymy jakminą te pierwsze walentynki po ślubie. ja mu zamówiłam koszulke z naspisem "bezcenny"

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-14 o 16:25
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:23   #4237
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
poszłam na spacerek (przy okazji odebrać tańsze podkłady z rossmanna) i z ledwością wróciłam, do rossmanna mam z 10 min na piechotę a wracałam ponad pół godz jak mnie bóle brzucha i cipki (sorki za wyrażenie) chwyciły to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić a tel. zapomniałam jak przyszłam do domu to aż się pobeczałam (chociaż sama nie wiem dlaczego ) dobrze że nie poszłam najpierw do przychodni bo tam mam dalej i pewnie bym z dwie godziny wracała
Brzuszek sliczny

Coo do spacerku to ja poszlam do sklepu ktory jest z 3km od domu troche mnie skurcze lapaly ale szlam szybko;p i po 30 minutach doszlam hehe
Spowrotem wzielam busa ale zajechalam dalej od domu do innego sklepu i wracalam pieszo, teraz bede odpoczywac;p
Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
ja zamierzam używać Sudocremu tylko awaryjnie, w razie odparzenia, a tak na pupę to krem Nivea albo Linomag. Pudru nie będę używała. Krem do twarzy jest konieczny. Ja mam krem na każdą pogodę Nivea.
Ja mam puder i sudokrem i szczerze nie wiem co i jak bede uzywac;P
Cytat:
ja mam zamiar karmić przez 2 tygodnie
ale komletnie nie wiem jak to wyjdzie w praktyce, bo jeśli będą jakieś problemy to wcześniej przestanę (brak mleka, bolące sutki)
a może mi się spodoba i pokarmię dłużej

moja siostra karmiła 2 tyg. a potem zaczęła brać tabletki zatrzymujące laktację,
nie miała żadnych problemów z karmieniem, w 3 dobie standardowo dostała nawał pokarmu ale wtedy poszedł w ruch laktator i tyle,

aha i ponoc karmieie w piersze dni dobrze wplywa na obkurczanie się macicy
Moze pokarmie te 3 dni i poniej zaczne brac cos na zatrzymanie laktacji... hmm musze z polozna pogadac i z TZtem
Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
co do karmienia, Tity to chociaz przystaw dziecko w pierwszej dobie po porodzie kilka razy, bo wtedy leci siara, która ma bardzo cenne przeciwciała i inne substancje
Zaczne chyba karmic i ta siara i mieszkanka i tyle;p
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Tajka, to fakt że kilka dni karmienia nie ma sensu. Unormowanie laktacji zazwyczaj trochę trwa a potem musiałabyś przestać. Lepiej od razu. Nie wiem jak to u Was wygląda ale pewnie też dają jakieś środki hamujące laktację, pewnie nie ma presji naturalnego karmienia.
Jest nacisk na karmienie piersia i na bank jak powiem poloznej ze nie chce karmic to bedzie mnie namawiala, ale nie powie mi raczej ze zla matka bede ze nie karmie czy cos.

Zjadlam poltora miseczki kaszki mleczno ryzowej dla dzieci mniam mniam

Moj TZ jest w pociagu, wraca z pracy wiec to by bylo na tyle mojego pisania hehe:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:26   #4238
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Czy krem do twarzy jest niezbędnym wyposażeniem noworodka??

Czy teraz wszyscy używają przy przewijaniu kremów typu Sudokrem, czy ktoś planuję uzywać pudru,
a kremu tylko na odparzenia?
krem do twarzy to na zimne dni, jak mróz i wiatr tylko, tak to codziennie nie jest potrzebny

a na pupę to zamierzam użyć sudokremu czy innego cuda tylko jak będą odparzenia, po co codziennie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy materac gryka-pianka-kokos z Radira rózni sie czymś od tego z Danpolu???
ja tam ni mam pojęcia nawet nie wiem jakiej firmy ja mam bo był w komplecie z łóżeczkiem i jakoś nie dotarło do mnie jaka to firma tego materacyka
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:30   #4239
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
krem do twarzy to na zimne dni, jak mróz i wiatr tylko, tak to codziennie nie jest potrzebny
Ja mysle zeby uzywac do buzki i moze cialka czasami kremu E45 ale nie wiem czy mozna dla malensta, to niby na delikatna sucha skore.... hmmm zastanawam sie bo mam poltora pojemniczka;p

Stary 2011-02-14, 16:32   #4240
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja nie będę stosować pudru. Teraz położne odradzają (na SR odradzali i moje koleżanki też nie używają). Także mam zamiar używać kremu, ale nie Sudocremu. Taki zwykły HIPP lub NIVA. Sudocrem kupię, ale używa się go na odparzenia, a nie profilaktycznie na co dzień. To jest lek.
wg położnych w moim szpitalu używa się Sudokremu profilaktycznie na codzień

to z Hipp bądź z Nivea są kremy do pupy, muszę popatrzec
Stary 2011-02-14, 16:34   #4241
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

właśnie przyjechało łóżeczko , materacyk i prześcieradło, szkoda ze mz w pracy bo by już siedział z śrubokrętem i składał ale jutro to go nie ominie
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:34   #4242
agaaga89
Zakorzenienie

A dowiedziałam się, że moja szwagierka, która miała tp na 14 marca urodzi napewno szybciej niż ja też dziś miała wizytę i w piątek musi się znów pokazać, bo mała ułożona pośladkowo, szyjka skrócona, lekarz zdziwiony, że jeszcze skurczy nie miała Przy niej czuję, że jeszcze się przeterminuję

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:35   #4243
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny,

Tak Wam wczoraj marudziłam, że nic się nie dzieje, a dzisiejszą nockę miałam z głowy, w ogóle nie spałam. Mały tak strasznie się wiercił, uciskał mi w dole w podbrzuszu, brzuch bolał jak na @, ciągnęło mnie w pochwie, no i chyba odpadł mi czop, bo było to takie gęste, ale nie podbarwione krwią. Nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego. Czyżby Mały szykował się do wyjścia? Byłoby super nawet teraz mnie boli strasznie, jak to pisze
eh noto nie masz sie co martwic maly urodiz si ew terminie i 16 bedizzs juz mamuska pelna geba ;p

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a w sobotę moje rodzenstwo kupiło nam prezent zaległy slubny.
pralke Bosch, mikser, odkurzacz, krajalnice wszystko Zelmera i zostało wlansie na garnki jeszcze
w końcu cos bede miała do tej kuchni mojej. bo stoja jak narazie same szafki
a mama ma mi kupic talerze
ale fajnie dobrze miec rodzenstwo

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no ja chyba wezmie dwie do auta ale do szpitala wejde ze swoja tylko, w koncu to dziecko chyba sie troche bedzie rodzic,wiec odrazu mi nie beda potrzebne rzeczy dla córy jak juz mnie gdzies ulokuja na stałe to Tz doniesie mi rzeczy dla małej
wez poprawke ze jak zajezdasz na porodowke to nie klada na sale poporodowa tylko przedporodowa albo do pokoju narodzin - aynajmiej u mnie tka jest
weic lepiej sie nie rozpaowywwac bo np koleznce jeden t-sshirt przepadl jak si erzpakowala w szafce na sali przedporoodwej i zapomniala pozniej go wziac po porodzie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
własnie dowiedziałam się ze w przedszkolu w którym pracuje moja bratowa szefowa kuchni na coś zachorowała i wylądowała w szpitalu i po wszystkich badaniach okazlo się ze jest nosicielka HIV!!!!!!! moim zdaniem powinni teraz poddac badaniom wszystkie dzieciaczki i zapewne na ten czas sanepid zamknie placówkę i pewnie będą mieli kare ze nie sprawdzili dokładnie kogo przyjmują do pracy.
,

a ktore to przedszkole...

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty i ciągle jestem w szoku najpierw napiszę, a potem Was nadrobię Synek waży już prawie 3 kg, wg wymiarów jutro kończy 37 tc (wg OM właściwie dopiero zaczęłam 36...), nie mam 1/2 czopa (lekarz zaskoczony tak samo jak ja, że nawet nie zauważyłam kiedy?!?!?), rozwarcie na opuszek, ale ponoć tak może być. Myślałam, że spadnę jak gin do mnie, że mógłby mi dziś wypisać skierowanie na oddział i możemy już wywoływać poród, ale po co skoro damy jeszcze małemu dorosnąć do 40 tc, zresztą sam najlepiej będzie wiedział kiedy wyjść jak mi to powiedział, to z wrażenia zapomniałam wytrzeć żelu po usg i wciągnęłam gacie i swetermam brać magnez 3-6 dziennie i się oszczędzać, a mogę jeszcze sporo wytrzymać, także nie jest źle wszystko zależy teraz od widzimisię synka
dla synka ze tak ladnie rosnie a z tym czopem i wywyolywaniem to w szoku jestem musisz pogadac z synkeim zeby siedizal spokojnie przynajmije do 39tc

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a z tzw. mądrości ludowych - to ponoć dziewczynki rodza sie wczesniej, a chłopaki sa leniwe i czekają do TP lub sie przeterminowują
i u mnie sie to akurat sprawdziło, córcia w 39,0 TC, a syn w 40,6 TC
dorze by bylo bo ja jakos wole przneosic niz urodizc za wczesnie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Wiesz co ja to czasem nie wyrabiam tz ostatnio z mezem, bo przez ta noge nic nie moze robic. Stara sie, ale wiadomo do reki niczego nie wezmie, paczki nie przyniesie, nie posprzata, pozmywa jak go postawie przed zlewem, ale generalnie to nic nie zrobi i jeszcze tzreba przy nim latac. I tak sie ostatnio poskarzylam juz, ze kurcze to ja powinnam byc teraz obslugiwana, bo mam juz ten bebzol wielki, ciezki, czuje sie jak wieloryb, sapie, stekam, wszystko mnie boli, ide jak slimak i generlanie samopoczucie mam jak przejechana szportka, a tu przynies, podaj, pozamiataj. I sa chwile, ze nie wyrabiam i wydzieram sie na niego, ze jest mi ciezko, a ten siedzi przed kompem i "mysio zrob mi herbate, mysio naloz mi salatki, mysio cos tam", zeby to chociaz zapytal jak sie czuje, albo czy moglabym mu cos tam zrobic, ale jesli mnie cos boli to spoko popropsi mame, ale nie pomysli glab, bo sie przyzwyczail, ze ja cala ciaze to taka zosia samosia i skoro daje rade to co to dla mnie taka herbata. Na tesciowa za bardzo liczyc nie moge, bo ona jak zwykle swiata po za wnuczka nie widzi i tylko tamtej stronie pomaga we wszystkim, a mi jest naprawde czasem bardzo ciezko, ale unosze sie honorem i nie prosze o pomoc, bo skoro na moje bole, sapania i stekania nikt nie reaguje to co sie bede prosic.
Jok3r ja tez tak mam i uwazam ze dobrze robisz jestes penwi juz zmecozna tym wsztkim ale lepiej tak niz sie prosic o pomoc

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
pojechałam do us, w którym kiedyś pracowałam, więc wszystkich znam, ale nie było gdzie zaparkować, więc pytam się ochroniarza czy te samochody to pracowników wszystkie to je zastawię, a on że tak pracowników. Poszłam sobie załatwić sprawy, wracam, a tam jakiś koleż z gębą na mnie, że właśnie jedzie straż miejska mnie odcholować i co ja w ogóle sobie wyobrażam, więc go grzecznie przeprosiłam i powiedziałam, że już odjeżdżam a ten dalej na mnie, spisał sobie moje numery. Odjechałam i patrzę, a on dalej stoi, więc go pytam dlaczego nie odjeżdża skoro taką aferę zrobił, a on że mnie to nie powinno obchodzić i że ja to dla niego jestem najniższy element społeczeństwa, no to mnie zatkało, a miałam go opierd.... bo w sumie to nie przyjechał do us tylko do wydziału komunikacji na przeciwko, a oni mają swój parking, no a pan ochroniarz stał i w gacie srał, żeby tamten nie poszedł na niego na skargę. No to się wygadałam
no co za pedał nienaiwdze takich szowinistow

Monti jak po usg ile maly wazy???

a reszcie mamusiek gratuluje slicznych brzuszkow -dzis nam obrodzilo w zdjecia brzuszkow ;p moze aj jutro sowej wrzuce ;p

zapaominialm rano pwoiweidzc ze dzwonila od mnei w koncu ta polozna z Pruszkowa i w srode zacyznam SR w pruszkowie zawsze czegos sie dowiem moze naucze, a gizde urodze to sie zobaczy...
a jutro na Usg eh juz si edoczekac nie moge ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:37   #4244
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość

na zimo to też bym używała,

ale się zastawiam czy przed spacerem nie używać czegoś z filtrem , w szczególności latem
Stary 2011-02-14, 16:39   #4245
agaaga89
Zakorzenienie

No właśnie! Apropo's brzuszków, to napewno nie mam niżej niż Wanilia ! Więc nie przejmuję się już gadaniem, że brzuch mi się obniża poza tym nic mi dziś gin nie zwrócił uwagi, więc muszę wyzwać teściową i spółkę, że mnie straszyły opadającym bębnem!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:41   #4246
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
biedactwo nienawidzę takich kretynów którzy myślą że są pępkiem świata

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
wanilia brzuszek masz po prostu nisko, ale jeszcze czas,a co to bedzie jak ci opadnie a o tym ciescie juz nie cchce mowic, zaraz po porstu wyrzuce, sa4 rodzaje i spore kawalki, a ja podchodze i podjadam, jest mi juz zwyczajnie nie dobrze. dzis to chyba zadnych wlasciwych skladnikow odzywczych nie dsotarczylam synkowi oprocz witamin

a propo połykacie jeszcze femibion alb o inne witaminki??

jak mi opadnie to będę nosić miedzy nogami

ja też tak mam że jak zostanie z jakieś imprezy ciasto to jem go praktycznie cały następny dzień

ja już nie biorę żadnych witamin, może zacznę po porodzie

tajka
dziękuje

Cytat:

ale się zastawiam czy przed spacerem nie używać czegoś z filtrem , w szczególności latem

też szukam jakiegoś kremu takiego na co dzień jak na spacerki będę wychodziła i nie wiem co kupić, wiadomo wiosna to i cieplejsze i chłodniejsze dni się zdarzają a czasami nawet słonko fajnie przypieka tylko jak przed tym słońcem ochronić niemowlaczka

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:43   #4247
deneb3
Zadomowienie

Cytat:

aaaa no na lato to z filtrem tak tak, tez trzeba uzywac, fakt
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:43   #4248
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Brzuszek sliczny

Coo do spacerku to ja poszlam do sklepu ktory jest z 3km od domu troche mnie skurcze lapaly ale szlam szybko;p i po 30 minutach doszlam hehe
Spowrotem wzielam busa ale zajechalam dalej od domu do innego sklepu i wracalam pieszo, teraz bede odpoczywac;p

Ja mam puder i sudokrem i szczerze nie wiem co i jak bede uzywac;P

Moze pokarmie te 3 dni i poniej zaczne brac cos na zatrzymanie laktacji... hmm musze z polozna pogadac i z TZtem

Zaczne chyba karmic i ta siara i mieszkanka i tyle;p
Jest nacisk na karmienie piersia i na bank jak powiem poloznej ze nie chce karmic to bedzie mnie namawiala, ale nie powie mi raczej ze zla matka bede ze nie karmie czy cos.

Zjadlam poltora miseczki kaszki mleczno ryzowej dla dzieci mniam mniam

Moj TZ jest w pociagu, wraca z pracy wiec to by bylo na tyle mojego pisania hehe:P
Jest masakryczny nacisk. Ja mam tz moj maz ma ciotke, ktora w szpitalu zajmuje sie noworodkami i mamami i ostatnio jak u nas byla to zapytalam sie jej komu i kiedy mam powiedziec w szpiatlu, ze nie chce karmic piersia. Na co ona na mnie z ryjem wrecz, ze one tam krzywo patrza na takie matki co to cyca nie chca dac i nazwala mnie wyrodna matka, bo widac bardziej zalezy mi na figorce i ladnych cyckach niz na zdrowiu dziecka. Pomijam fakt, ze w szpitalu moga mi skoczyc i ni uja zadna baba nie zmusi mnie to karmienia cycem jesli sama nie zechce, ale to z wyrodna matka to jzu bylo przesada. Mialam normalnie ochote jej cos powiedziec i w gebe przywalic, bo stara rura nie wie dlaczego nie chce karmic, ale osadza. Generlanie nie mam zamiaru przejmowac sie takimi gadkami, bo jak sie wkurze to bede sie zamykac w pokoju i nie dopuszczac do dziecka nikogo kto bedzie mi trul co mam robic, ale wkurza mnie takie wymuszanie wrecz presji na matki, ktore z roznych powodow nie chca karmic i juz.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 16:47   #4249
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

KASIA to te przedszkole na Anielki na osiedlu
Stary 2011-02-14, 16:53   #4250
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na lato na pewno kupię. Kaśce kupowałam Soraya dla dzieci.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-14, 17:08   #4251
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no co za pedał nienaiwdze takich szowinistow
Cytat:
biedactwo nienawidzę takich kretynów którzy myślą że są pępkiem świata
dzięki dziewczynki
wiem, że to moja wina była, bo nie powinnam była nikogo zastawiać, ale mnie tam też nie raz zastawiali i musiałam czekać i jakoś na nikogo się nie darłam, a ten ewidentnie czekał na mnie tylko po to, żeby mi powiedzieć parę słów, albo poczekać na straż miejską, bo nie miał wcale zamiaru jeszcze odjeżdżać bo dopiero zdjął tablice rej.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
No właśnie! Apropo's brzuszków, to napewno nie mam niżej niż Wanilia ! Więc nie przejmuję się już gadaniem, że brzuch mi się obniża poza tym nic mi dziś gin nie zwrócił uwagi, więc muszę wyzwać teściową i spółkę, że mnie straszyły opadającym bębnem!
ale zobacz, że wanilia miała też wcześniej nisko, taki jej urok, to nie znaczy, że z Twoim brzuszkiem nic się nie dzieje, ale też nie znaczy, że się dzieje

Niestety, nasza godzina zero powoli się do wszystkich zbliża, mi najbardziej będzie brakowało tych kopnięć w brzuszku
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:18   #4252
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
dzięki dziewczynki
wiem, że to moja wina była, bo nie powinnam była nikogo zastawiać, ale mnie tam też nie raz zastawiali i musiałam czekać i jakoś na nikogo się nie darłam, a ten ewidentnie czekał na mnie tylko po to, żeby mi powiedzieć parę słów, albo poczekać na straż miejską, bo nie miał wcale zamiaru jeszcze odjeżdżać bo dopiero zdjął tablice rej.

ale zobacz, że wanilia miała też wcześniej nisko, taki jej urok, to nie znaczy, że z Twoim brzuszkiem nic się nie dzieje, ale też nie znaczy, że się dzieje

Niestety, nasza godzina zero powoli się do wszystkich zbliża, mi najbardziej będzie brakowało tych kopnięć w brzuszku
mi tez będzie brakować tych kopniaków co prawda źle ta ciąże znoszę ale sama świadomość ze w tobie bije serduszko, ze jest osóbka która lada moment przytulisz ucałujesz wszystkie dolegliwości mijają
Stary 2011-02-14, 17:25   #4253
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie przyjechało łóżeczko , materacyk i prześcieradło, szkoda ze mz w pracy bo by już siedział z śrubokrętem i składał ale jutro to go nie ominie
Cytat:
KASIA to te przedszkole na Anielki na osiedlu
no to jzu masz wyprawke cala ;p dla Błazejka

o kurzce a ja tam chcialm sie starac zeby dizecko do zlobka mi przyjeli...
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:28   #4254
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

ale mi dzisiaj bobo napiera na szyjkę no szok
he tak patrze na ten karton z łóżeczkiem i chyba zaraz sama się wezmę do jego złożenia
dostałam tele ze jutro będzie ta pościel która zamówiłam mi przyjaciółka wie będzie cacy ubiorę łóżeczko zrobię zdjęcie i się pochwalę a potem wsio trzeba uprać
Stary 2011-02-14, 17:29   #4255
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cześć dziewczyny.

jeju, jaki miałam dziś rano okropny humor. Omijałam tż szerokim łukiem bo wszystko mi na nerwy działało.\
Denerwowałam się przed dzisiejszym Usg.

ale teraz jestem szczęśliwa bo widziałam moją córunię. jejku jaka ona śliczna. Ma ładny zgrabny nosek i duże usta po mężu
A i najważniejsze 18 stycznia ważyła 1600g a dziś 2820g. Ładnie przybrała na wadze
łożysko II stopień. Czekamy aż królewna zechce wyjść.

ide zaraz piec ciasto marchewkowe
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:30   #4256
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
no to jzu masz wyprawke cala ;p dla Błazejka

o kurzce a ja tam chcialm sie starac zeby dizecko do zlobka mi przyjeli...
wg mnie to powinni tą kobietę zwolnić, jak coś wiecej sie dowiem to dam znac
Stary 2011-02-14, 17:35   #4257
coralady
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamusie!

Dziekujemy z Lilą za słowa wsparcia.Jesteśmy juz w domku na szczęścieKolejnego dnia nie wytrzymałabym w tym szpitalu-jakoś tak ciężko mi było tym razem W ogóle zaczęłam się mocno zastanawiać czy rodzić w tym własnie szpitalu,co się historii nasłuchałam,co się naoglądałam to moje i jakoś mi sie odechciało.Chyba musze poszukać innej alternatywy Moja ciąża okazała sie młodsza o 1,2 tygodniePomierz yli mnie i Mała z każdej strony i tak wyszło

Na sali byłysmy w 7,wesoło było.Jedna dziewczyna opowiadała o koleżance,która ma dwóch małych synków urwisów.Zwłaszcza młodszy duzo psoci,ale jest uroczy i bardzo cwany,więc zawsze mu sie upiecze.Miał niedawno etap gryzienia.Gryzł wszystko co popadnie.Pewnego razu mam wraca do domu,a Wiktorek już w drzwiach i krzyczy,ze ma dla niej niespodziankeMama juz znała te "niespodzianki",wiedz iała dobrze,ze coś zmalował.Pyta więc spokojnie co to za niespodzianka,a Wiktorek prowadzi ją do sypialni i wskazuje na łóżko sypialniane i mówi:"spójrz co dla Ciebie specjalnie zrobiłem"!.Mama patrzy na to łózko,a drewanian rama cała poobgryzana dookoła.Na co Wiktor mówi:"Patrz jakie piękne szlaczki!Zrobiłem je specjalnie dla Ciebie.To ja-twój super bohater boberek Wiktorek" Mama nie mogła pohamowac śmiechu,a cwanemu Wiktorkowi znów sie upiekło Ryłyśmy z Boberka cały wieczór!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:41   #4258
aja1
Zakorzenienie

Coralady dobrze,że już w domku.

Kurczę znów jestem głodna
idę robić sałatę z sosem francuskim

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-14, 17:48   #4259
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Sudocrem kupię, ale używa się go na odparzenia, a nie profilaktycznie na co dzień. To jest lek.
myslę tak samo dokłądnie tak jak z Oilatum.
ja to bede sobie brac recepte na maśc posladkową z apteki. kosztuje 5zł a działa cuda

Cytat:
ale fajnie dobrze miec rodzenstwo
wez poprawke ze jak zajezdasz na porodowke to nie klada na sale poporodowa tylko przedporodowa albo do pokoju narodzin - aynajmiej u mnie tka jest
weic lepiej sie nie rozpaowywwac bo np koleznce jeden t-sshirt przepadl jak si erzpakowala w szafce na sali przedporoodwej i zapomniala pozniej go wziac po porodzie
no dobrze mieć rodzenstwo
no wlasnie dlatego napisałam że jak juz mnie ulokują gdzies na stałe to dopiero bede sie rozpakowywac i TZ przyniesie mi rzeczy dla małej.
pewnie to juz bedzie po porodzie i bede miala swoje miejsce stałe.
no chyba ze trafie na przedporodowke i bede czekac na moja krolewne nie wiem ile a tak niby jej sie teraz spieszy na swiat.
w czw ide do gina - ciekawa jestem co mi powie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Na sali byłysmy w 7,wesoło było.Jedna dziewczyna opowiadała o koleżance,która ma dwóch małych synków urwisów.Zwłaszcza młodszy duzo psoci,ale jest uroczy i bardzo cwany,więc zawsze mu sie upiecze.Miał niedawno etap gryzienia.Gryzł wszystko co popadnie.Pewnego razu mam wraca do domu,a Wiktorek już w drzwiach i krzyczy,ze ma dla niej niespodziankeMama juz znała te "niespodzianki",wiedz iała dobrze,ze coś zmalował.Pyta więc spokojnie co to za niespodzianka,a Wiktorek prowadzi ją do sypialni i wskazuje na łóżko sypialniane i mówi:"spójrz co dla Ciebie specjalnie zrobiłem"!.Mama patrzy na to łózko,a drewanian rama cała poobgryzana dookoła.Na co Wiktor mówi:"Patrz jakie piękne szlaczki!Zrobiłem je specjalnie dla Ciebie.To ja-twój super bohater boberek Wiktorek" Mama nie mogła pohamowac śmiechu,a cwanemu Wiktorkowi znów sie upiekło Ryłyśmy z Boberka cały wieczór!
dobrze ze juz jestescie w domku
a ten cały Wiktorek nieżły łobuz
dzieci są boskie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:50   #4260
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Jest masakryczny nacisk. Ja mam tz moj maz ma ciotke, ktora w szpitalu zajmuje sie noworodkami i mamami i ostatnio jak u nas byla to zapytalam sie jej komu i kiedy mam powiedziec w szpiatlu, ze nie chce karmic piersia. Na co ona na mnie z ryjem wrecz, ze one tam krzywo patrza na takie matki co to cyca nie chca dac i nazwala mnie wyrodna matka, bo widac bardziej zalezy mi na figorce i ladnych cyckach niz na zdrowiu dziecka. Pomijam fakt, ze w szpitalu moga mi skoczyc i ni uja zadna baba nie zmusi mnie to karmienia cycem jesli sama nie zechce, ale to z wyrodna matka to jzu bylo przesada. Mialam normalnie ochote jej cos powiedziec i w gebe przywalic, bo stara rura nie wie dlaczego nie chce karmic, ale osadza. Generlanie nie mam zamiaru przejmowac sie takimi gadkami, bo jak sie wkurze to bede sie zamykac w pokoju i nie dopuszczac do dziecka nikogo kto bedzie mi trul co mam robic, ale wkurza mnie takie wymuszanie wrecz presji na matki, ktore z roznych powodow nie chca karmic i juz.
Ja mieszkam w UK i mam nadzieje, ze nie beda tak bardzo naciskac. Zreszta jesli bede miala SN to dlugo w spzitalu nie zostane.
A tej babie co Tobie tak powiedziala, to bym chyba wywalila w ... buzke

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości